Menu

Atletika

Diamantová liga

Diamantová liga – Birmingham

konec

18.08.2019, 13:45 • Jan Vojkůvka (@JanVojkuvka)

Oštěp

Jakub Vadlejch po čtyřech sériích dál vévodí průběžnému hodnocení oštěpařské soutěže a je velmi blízko kvalifikování do Curychu!

Oštěp

Ještě v první sérii Vadlejcha přeskočil Estonec Kirt, avšak ve druhé sérii si český oštěpař polepšil na 85,78 metrů a je zpět v průběžném vedení.

1500m

Jenže Holušovi závod nevyšel podle představ. Pomalejší tempo, které se mu rovněž nepodařilo zvýšit. Výsledkem je 9. místo s časem 3:40,52. Vyhrál Ronald Musagala z Ugandy v čase 3:35,12.

1500m

Rozběhla se patnáctistovka mužů, v níž sice nejde o body do Diamantové ligy, ale Jakub Holuša bojuje o kvalifikaci do Dauhá na mistrovství světa.

Oštěp

Vadlejch v první sérii háže 84 metrů a 21 centimetrů. To po pěti závodnících stačí na průběžné vedení!

Oštěp

Rozbíhá se poslední mítink oštěpařů před finálovým kláním v Curychu. Jakub Vadlejch bude bojovat o postup právě do finále.
V Birminghamu se ukážou také dva čeští atleti. Vicemistr světa oštěpař Jakub Vadlejch zabojuje o poslední body před finálovým podnikem ve švýcarském Curychu.

Běžec Jakub Holuša se představí v závodě na 1500 metrů mimo diamantový program. Jeho cílem je splnit limit IIAF (3:36,00) pro účast na světovém šampionátu v Dauhá.

Diamantová liga – Birmingham

konec

Zpět na online