Menu

Atletika

Diamantová liga

Diamantová liga – Birmingham

konec

18.08.2019, 13:45 • Jan Vojkůvka (@JanVojkuvka)

200m

Shaunae Millerová-Uibová z Baham vítězí v čase 22,24 před Dinou Asher-smithovou z Velké Británie a Shelly-Ann Fraserovou-Pryceovou z Jamajky.

Oštěp

Jakub Vadlejch se ziskem 17 bodů postupuje na finálový závod do Curychu! Spolu s ním také Němci Hofmann, Rohler a Vetter, Estonec Kirt, Tchajwanec Čcheng, Polák Krukowski a Číňan Liu, jenž dnes nestartoval.

Oštěp

Nakonec to těsně nevyšlo! V poslední sérii hodil Tchajwanec Čchao-tsun Čcheng 87,75 metrů a poráží Jakuba Vadlejcha, který je s výkonem sezony 85,78 metrů druhý. Třetí končí lídr letošních tabulek, Estonem Magnus Kirt. Němec Hofmann nakonec odvrátil blamáž a hodil 82,47 metrů, díky čemuž se posunul na čtvrté místo.

800m

Ženská osmistovka končí vítězstvím Američanky Ajee Wilsonové v čase 2:00,76. Druhá končí Britka Lynsey Sharpová a třetí další Američanka Raevyn Rogersová.

100m

Yohan Blake v těsném doběhu porazil Adama Gemiliho a Michaela Rodgerse na hladké stovce mužů. Čas vítěze je ovšem pomalejší, než by se čekalo, jen 10,07.

100mpř

Stovka překážek žen má za sebou poslední závod v rámci mítinků Diamantové ligy. Vítězství slaví Jamajčanka Danielle Williamsová v čase 12,46, což je zároveň vyrovnaný rekord mítinku. Williamsová také z prvního místa postoupila do finále této disciplíny.

Dálka

A překvapení dokonáno i v dálce! Nafissatou Thiamová skutečně vítězí v novém belgickém rekordu s výkonem 6,86 metrů. Druhá Ivana Spanovičová s ní o jeden centimetr, stejně jako třetí Britka Katarina Johnson-Thompsonová. Ta poté v souboji se Spanovičovou prohrála kvůli horšímu druhému výkonu.

Výška

A neskočil ani Majd Eddin Ghazal, který potřetí shodil a končí až na pátém místě! Vítězem je tedy Brandon Starc (AUS) před Iljou Ivanjukem (RUS) a Matthew Sawem (KEN).

3000mp

Závod žen na 3 kilometry s překážkami ovládla Keňanka Beatrice Chepkoechová v novém rekordu mítinku s časem 9 minut 5 vteřin a 55 setin. Druhá v cíli byla její krajanka Celliphine Chespolová a třetí Winfred Yaviová z Bruneje.

Oštěp

Vadlejch v první sérii háže 84 metrů a 21 centimetrů. To po pěti závodnících stačí na průběžné vedení!

Tyč

A skočila! Katerina Stefanidiová vyhrála tyčkařskou soutěž! Druhá končí Kanaďanka Alysha Newmanová a o třetí místo se dělí Jennifer Suhrová (USA) a Yarisley Silvaová (CUB).

1 míle

V Birminghamu se běžel také závod na jednu míli, který vyhrála Němka Konstanze Klosterhalfenová v novém národním rekordu 4:21,11.

Dálka

Belgičanka Nafissatou Thiamová vylepšila národní rekord v dálkařském sektoru! Skočila 6,86 metrů a rázem přeskočila veškeré sezónní výkony svých konkurentek v závodě! S novým národním rekordem vévodí celému závodu před Srbkou Spanovičovou.

400mpř

Závod na 400 metrů překážek vyhrál Turek Yasmani Copello před Brazilcem Alisonem Santosem a Američanem Davidem Kendrzierou. Jednalo se o předposlední závod, takže kvalifikace na finálový závod stále není uzavřená.

400m

Závod na 400 metrů, který se počítá do hodnocení Diamantové ligy, vyhrál Jamajčan Akeem Bloomfield v čase 45,04 před Američanem Obim Igbokwem a Britem Matthew Hudson-Smithem.

Disk

Soutěž diskařek je u konce! Z vítězství se raduje Kubánka Yaimé Pérezová, jež ve třetí sérii hodila 64,87 metrů. Druhé místo patří její krajance Denii Caballerové (64,59) a třetí Chorvatce Sandře Perkovičové (63,80). Na čtvrtém a pátém místě jsou Němky Kristin Pudenzová (63,67) a Claudine Vitaová (62,74).

Diamantová liga – Birmingham

konec

Zpět na online