Menu

Atletika

Diamantová liga

Diamantová liga – Birmingham

konec

18.08.2019, 13:45 • Jan Vojkůvka (@JanVojkuvka)

S konstatováním, že Jakub Vadlejch druhým místem v hodu oštěpem vybojoval postup do finálového závodu v Curychu, se s vámi loučím, díky za pozornost a přeji hezký zbytek dne. (16:56:02)

Mítink v Birminghamu skončil.

200m

Shaunae Millerová-Uibová z Baham vítězí v čase 22,24 před Dinou Asher-smithovou z Velké Británie a Shelly-Ann Fraserovou-Pryceovou z Jamajky.

200m

Závěrečným závodem v Birminghamu bude ženská dvoustovka.

Oštěp

Jakub Vadlejch se ziskem 17 bodů postupuje na finálový závod do Curychu! Spolu s ním také Němci Hofmann, Rohler a Vetter, Estonec Kirt, Tchajwanec Čcheng, Polák Krukowski a Číňan Liu, jenž dnes nestartoval.

Oštěp

Nakonec to těsně nevyšlo! V poslední sérii hodil Tchajwanec Čchao-tsun Čcheng 87,75 metrů a poráží Jakuba Vadlejcha, který je s výkonem sezony 85,78 metrů druhý. Třetí končí lídr letošních tabulek, Estonem Magnus Kirt. Němec Hofmann nakonec odvrátil blamáž a hodil 82,47 metrů, díky čemuž se posunul na čtvrté místo.

800m

Ženská osmistovka končí vítězstvím Američanky Ajee Wilsonové v čase 2:00,76. Druhá končí Britka Lynsey Sharpová a třetí další Američanka Raevyn Rogersová.

100m

Yohan Blake v těsném doběhu porazil Adama Gemiliho a Michaela Rodgerse na hladké stovce mužů. Čas vítěze je ovšem pomalejší, než by se čekalo, jen 10,07.

Oštěp

Po páté sérii se nic nemění! Vede Vadlejch před Estoncem Kirtem, Tchajwancem Čchengem, Litevcem Matuseviciusem a Němcem Röhlerem.

100mpř

Stovka překážek žen má za sebou poslední závod v rámci mítinků Diamantové ligy. Vítězství slaví Jamajčanka Danielle Williamsová v čase 12,46, což je zároveň vyrovnaný rekord mítinku. Williamsová také z prvního místa postoupila do finále této disciplíny.

Oštěp

Jakub Vadlejch po čtyřech sériích dál vévodí průběžnému hodnocení oštěpařské soutěže a je velmi blízko kvalifikování do Curychu!

Dálka

A překvapení dokonáno i v dálce! Nafissatou Thiamová skutečně vítězí v novém belgickém rekordu s výkonem 6,86 metrů. Druhá Ivana Spanovičová s ní o jeden centimetr, stejně jako třetí Britka Katarina Johnson-Thompsonová. Ta poté v souboji se Spanovičovou prohrála kvůli horšímu druhému výkonu.

Výška

A neskočil ani Majd Eddin Ghazal, který potřetí shodil a končí až na pátém místě! Vítězem je tedy Brandon Starc (AUS) před Iljou Ivanjukem (RUS) a Matthew Sawem (KEN).

Výška

Ilja Ivanjuk neskočil 226 centimetrů a o vítězství bojovat nebude. Zatím jediný, kdo tuto laťku překonal, je Brandon Starc z Austrálie.

Oštěp

V oštěpařském sektoru dochází zatím k velkému překvapení. Němec Andreas Hofmann je po třech sériích předposlední, když má zapsáno jen 77,98 metrů. V této sezoně přitom přehodil 89 metrů a je vedoucím mužem průběžného pořadí Diamantové ligy.

3000mp

Závod žen na 3 kilometry s překážkami ovládla Keňanka Beatrice Chepkoechová v novém rekordu mítinku s časem 9 minut 5 vteřin a 55 setin. Druhá v cíli byla její krajanka Celliphine Chespolová a třetí Winfred Yaviová z Bruneje.

Dálka

Po pěti sériích je stále v čele Thiamová. Srbka Spanovičová se sice zlepšila, ale s výkonem 6,85 metrů zaostala za Belgičankou o jeden centimetr! Třetí je Britka Irozuruová.

Oštěp

Ještě v první sérii Vadlejcha přeskočil Estonec Kirt, avšak ve druhé sérii si český oštěpař polepšil na 85,78 metrů a je zpět v průběžném vedení.

1500m

Jenže Holušovi závod nevyšel podle představ. Pomalejší tempo, které se mu rovněž nepodařilo zvýšit. Výsledkem je 9. místo s časem 3:40,52. Vyhrál Ronald Musagala z Ugandy v čase 3:35,12.

Diamantová liga – Birmingham

konec

Zpět na online