Menu

Fotbal

Segunda División

RCD Mallorca – Deportivo La Coruňa

3:0

konec (1:0)

23.06.2019, 21:00 • Estadi de Son Moix, Palma • Finále • Michal Břuchanský

Tipsport: 2.13 3.2 3.56 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Fotbal dnes napsal na Baleárských ostrovech další pohádkový příběh. Ještě před rokem se Mallorca potácela ve třetí nejvyšší soutěži a dnes se po šesti letech vrací do Primera División. (23:02:52)
Třiadvacátý červen roku 2019 se nesmazatelně zapisuje do historie klubu RCD Mallorca! Domácí celek po prohře 0:2 z hřiště soupeře nesložil zbraně a výkonem na hranici možností celý dvojzápas otočil do vítězného konce. Deportivo drželo postupový výsledek do 62. minuty, kdy po úvodním gólu Budimira z přímého kopu udeřil Sevilla. Na prodloužení ale nedošlo, protože deset minut před koncem z nenápadné akce rozhodl Prats a jako střídající hráč se stal hlavním hrdinou tohoto večera.

Okamžitě po závěrečném hvizdu se hřiště zaplnilo tisíckovkami nadšených fanoušků

Spektakulární duel je u konce. Mallorca vítězí 3:0 a postupuje do La Ligy!

90+4

Konec zápasu.

90+4

90+4. Nepřesná Marího hlavička, která mohla přesunout oslavy na stranu Deportiva

90+4

Tak to mohl být obrovský šok pro domácí tým, kterému se po rohu nepovedlo dostat míč do úplného bezpečí. Do vápna přiletěl ještě jeden nákop a Pablo Marí jen těsně minul Reinovu pravou tyč!

90+4

Bezesporu to byl jeden z nejdůležitějších centrů v kariéře pro Cartabiu. Klíčový hlavičkový souboj však dopadl lépe pro Mallorcu.

90+3

Dalekonosný centr z hloubi pole znamená roh pro hosty. Před Reinu má namířeno také hostující gólman Dani Giménez!

90+2

Znovu Mallorca vyrazila k praporku, ale ani Dani Rodríguez nesplnil to, s čím do osobních soubojů šel. Jistá naděje pro hosty ještě žije.

90+1

Nad rámec druhého poločasu jsou přidány čtyři minuty. V první z nich chtěl šetřit čas Lago Junior, jenomže na pravé straně kýžený roh nezískal.

90

Až na jednu velkou šanci Quiqueho je Deportivo směrem dopředu hodně bezzubé. Jsou toho vědomi i fanoušci, kteří cítí, že postup je velmi blízko.

89

Koncovka zápasu je hodně nervózní. Salva Sevilla napravoval chybou rozehrávku Estupiñána okamžitým skluzem a faulem za žlutou kartu.

88

Od Pratsovy trefy se prakticky vůbec nehrálo. Hosté musí doufat, že si je toho vědom i hlavní sudí Gómez a nastaví nějaký větší počet minut.

87

Střídání v týmu Deportivo La Coruňa: ze hřiště odchází Eneko Bóveda, přichází Diego Caballo.

87

Střídání v týmu RCD Mallorca: ze hřiště odchází Joan Sastre, přichází Xisco Campos.

85

Pedro Sánchez zápasnickým chvatem složil k zemi Estupiñána a odstartoval menší hádky, do kterých se zapojil i žlutě potrestaný Reina.

84

Střídání v týmu RCD Mallorca: ze hřiště odchází Ante Budimir, přichází Álex López.

82

82. Abdón PRATS - 3:0

82

Mallorca právě vstřelila branku!
Obrat je dokonán a deset minut před koncem už to jsou domácí, kteří mají na dosah postup mezi španělskou elitu! Velkou roli v tom sehrál Baba, který ve středovém kruhu zastavil přechodovou fázi Deportiva a s trochou štěstí poslal míč na ABDÓNA PRATSE. Ten nic složitého nevymýšlel a doběhl před pokutové území, odkud vyslal nechytatelně tvrdou ránu.

81

Nově příchozí Argentinec Cartabia se poprvé zapojil do hry, ovšem domácí obrana si s jeho centrem z levého křídla snadno poradila.

80

Edu Expósito z nešikovnosti dohrál Estupiñána, který zrovna sprintoval podél levé autové čáry. Vše se tentokrát obešlo bez karetního napomenutí.

79

Střídání v týmu Deportivo La Coruňa: ze hřiště odchází Borja Valle, přichází Fede Cartabia.

78

Pedro Sánchez se ve stejné situaci snažil dostat k dorážce, ale místo trefení míče jenom zboural Reinu, za což si řekl o žlutou kartu.

78

78. Quique (DEP)

78

První šance Deportiva! Saúl García si dal záležet na centru, jenž přistál přesně na noze Quiqueho. Jeho střela z jedničky šla do protipohybu gólmana, ale Reina i tak fantasticky zasáhl pravou rukou.

77

Sastreho diagonála vyslala na zteč Budimira. Ten byl trochu zahnán do křídla a tam zcela pokazil přihrávku do druhé vlny.

76

Marího nákop nešikovně zablokoval Carlos Fernández. Míč skončil u domácích fotbalistů a ti se prostřednictvím Laga Juniora rychle dostali do křídelního prostoru.

75

A ještě jednou Ekvádorec Estupiñán, který krátkým pasem pomohl Lagovi Juniorovi do pokutového území. Střela útočníka z Pobřeží Slonoviny ale letěla hodně vedle Giménezovy pravé tyče.

74

Estupiñán si při vhazování narážel se spoluhráčem, ovšem balón mu přitom utekl za levou postranní čáru. Rozehrávat bude Bóveda.

73

Dani Rodríguez se vracel s Vallem, kterého podle sudích fauloval. Chvíli po rozehrání však přišla ztráta Deportiva.

72

Také stoper Pablo Marí se na okamžik vytáhl a podpořil hostující ofenzivu. Hodně ambiciózní rána ze čtyřiceti metrů ale byla brzy sražená.

71

Po gólu na 2:2 se domácí přece jenom trochu stáhli. Dlouhé přenesení hry na pravou stranu prodloužil Pervis Estupiñán na autové vhazování.

70

Quique se sápal po centru, který na něj posílal Saúl García. Přitom ale fauloval a Manolo Reina bude z klidu vykopávat.

68

Červenočerní vytlačili hosty až k Giménezovi, který se zalekl napadajícího Pratse. Ten jeho rozehrávku zablokoval, ale míč se od něj odrazil do prostoru vedle pravé tyče.

67

Pedro Sánchez svým centrem z pravé strany hledal Quiqueho, ale stopeři Mallorcy nenechali Reinu ve štychu. Domácí gólman se zatím rozhodně nenadřel.

66

Zatím se hostům poměrně daří. Aktuálně probíhá obrovský boj o zahuštěný střed hřiště, kde je pískán faul Antonia Railla.

65

Pro Deportivo je to hodně nezáviděníhodná situace. Hráčům v modrobílých dresech ale nezbývá nic jiného, než se pokusit sesadit rozjetou Mallorcu z pomyslného koně.

64

Vyprodaný stadion mohutně slaví. Nutno ale zmínit, že celkové skóre je "pouze" 2:2. Pokud další gól nepadne, dočkáme se prodloužení.

62

62. Salva SEVILLA - 2:0

62

Mallorca právě vstřelila branku!
Estadi de Son Moix zaplavila vlna radosti, která doprovází oslavy gólu na 2:0! SALVA SEVILLA si skutečně věřil na přímou střelu a z poměrně velké dálky dokonale umístil balón ze svého pohledu k levé tyči, kam Giménez neměl šanci dosáhnout.

62

Jenže přichází faul na rozběhnutého Laga Juniora a další standardní situace Mallorcy! Přímá střela rozhodně nejde vyloučit.

61

Duarte vyřešil Estupiñánův centr za cenu rohového kopu, jenž zleva rozehrál Sevilla na krátko. Z rohu šestnáctky díky tomu pálil právě Estupiñán, ovšem balón znovu letěl hodně vedle.

60

Držení míče: 61% – 39%.

59

Lago Junior zleva odcentroval na Budimira, ale ten se musel před zakončením krkolomně otáčet, aby zjistil, že u něj stojí celá řada pozorných obránců.

58

Quique se pokusil na pětníku obhodit Raílla, který se dost možná dotkl na hranici pokutového území balónu rukou. Rozhodčí však zůstali ticho.

57

Pro fanoušky obou týmů to musí být obrovské nervy. Po domácí standardce se k hlavičce protlačil Budimir, ale Giménez zasahovat nemusel.

56

Borja Valle sáhl po Danim Rodríguezovi, který se nebojácně řítil po ose hřiště vstříc Giménezovi. I tato žlutá karta je zcela na místě.

55

Hosté zůstávají pod tlakem. Nyní měli i potřebnou dávku štěstí, když se jim během krátké chvíle povedlo srazit střely Laga Juniora i Abdóna Pratse.

54

Quique byl při samostatné akci čistě odzbrojen. Domácí chtěli rychle přejít do protiútoku, ale žlutý faul Domingose Duarteho na Budimira jim v tom zabránil.

53

Menší zmatky před hostující brankou ukončila až střela z hranice vápna od Daniho Rodrígueze, která se mezi tři tyče Giménezovy branky vůbec nevešla.

52

Střídání v týmu RCD Mallorca: ze hřiště odchází Aridai Cabrera, přichází Abdón Prats.

52

Lago Junior tahal míč po levé straně, kde čelil hned třem obráncům. I přesto dokázal pro Mallorcu získat rohový kop.

51

Faulovaným hráčem byl Borja Valle, který zřejmě přišel k nějaké bolístce v oblasti hlavy. Po ošetření tak sledoval hodně nepovedenou rozehrávku jen ze zámezí.

50

První žlutá karta této partie! Za faul ve vzdušném souboji si její podobu prohlédl domácí pravý bek Sastre.

50

I od této standardky si domácí publikum slibovalo vyrovnání. Kvůli hvizdu označující faul však k žádnému ohrožení branky dojít nemohlo.

49

V první půli méně výrazný Cabrera průbojně procházel po pravé straně tak dlouho, až mu protihráč ukopl míč na rohový kop.

48

Hosté faulovali poblíž středu hřiště, načež neměli sebemenší problém s tím, aby ubránili situaci po krátkém nákopu Sevilly.

47

Pár vteřin po domácí rozehrávce přidal Sastre další kus do rozrůstající se sbírky neškodných centrů. Dani Giménez rozehrává, přičemž čelí nepříjemnému pískotu fanoušků.

46

Začal druhý poločas.
Hráče obou týmů vyprovází do šaten obrovský potlesk, který sám o sobě napovídá, že se více dařilo domácím. Mallorca za nepříznivého stavu 0:2 nastoupila do zápasu velmi aktivně a nenechala hosty pořádně nadechnout. Tolik důležitý úvodní gól padl v jednadvacáté minutě a znamenal interesantní zdramatizování celého dvojzápasu, neboť domácí tým poslal do vedení chorvatský útočník Budimir. O chvíli později měl z přímého kopu šanci Sevilla, ale pětatřicetiletý gólman Deportiva tentokrát odolal.

45+2

První poločas skončil.

45+2

Hosté neměli příliš klidu na rozehrávku od vlastního vápna. Kvůli tomu míč ztratili a před přestávkou budou muset řešit ještě jednu krizovou situaci.

45+1

Nastavují se 2 minuty.

45

Lago Junior ztratil balón a pak mohl jen doufat, že Pedro Sánchez v rychlém protiútoku daleko nadojde. O to se taktickým faulem postaral Iddrisu Baba.

44

Hlavní rozhodčí nechal standardní situaci opakovat, jenže ani napodruhé nedošlo k ničemu vážnějšímu, než k útočnému faulu.

43

Martin Valjent měl v úmyslu co nejrychleji odzbrojit Quinqeho. Místo toho ale fauloval a nabídl Deportivu standardku z levé strany.

42

Africký útočník Lago Junior chtěl využít prostoru před šestnáctkou k dalekonosné střele. Míč mu ale sjel na vnější nárt a Giménezova branka v ohrožení nebyla.

41

Po ubráněném rohu opět centroval Sastre, ale ani teď nic kloudného nevymyslel. Domácí fanoušci pak marně žádali odpískání faulu za zákrok na Sevillu, ke kterému došlo na hranici vápna.

40

Domácí fotbalisté se hezky přesunuli ze zahuštěného prostoru na volnější pravou stranu, odkud centroval Sastre a zapříčinil se o zisk rohového kopu.

38

Ante Budimir spěchal za nahrávkou Estupiñána až příliš. Ještě před osudným podklouznutím mu byl odmáván ofsajd.

37

Pervis Estupiñán si v nelehké situaci dobře pokryl míč a jako bonus získal rozehrávku z klidu. Posléze z poza vápna napřáhl Lago Junior, ale Giménez měl celou situaci pod kontrolou.

36

Sastreho centry zatím nejsou pro hosty vůbec nebezpečné. I tento balón letěl do míst, kde byl pouze Dani Giménez.

35

Vicente Gómez se dostal pod nebezpečný tlak a měl kliku, že hlavní rozhodčí odpískal poměrně přísný faul napadajícímu Rodríguezovi.

34

Hra se začíná dost kouskovat, což samozřejmě vyhovuje Deportivu. To se snaží uklidnit situaci kombinací před půlící čarou.

32

Salva Sevilla si vůbec nerozuměl s Lagem Juniorem, který se mu neočekávaně zastavil. Přihrávka domácího záložníka tak zamířila do autu.

31

Teď je to pro změnu Pedro Sánchez, který na chvíli zůstává v nefotbalové pozici. Domácí fanoušci by rádi pokračovali hru samotnou, a tak nespokojeně pískají.

30

Střídání v týmu Deportivo La Coruňa: ze hřiště odchází Matías Nahuel, přichází Carlos Fernández.

29

Další starosti pro hostující oddíl na sebe nenechaly dlouho čekat. Nahuel má přetrvávající zdravotní obtíže a bude muset poměrně brzy střídat.

28

Ve výsledku to byly hned dva rohy pro Mallorcu, ovšem Dani Giménez tentokrát v bezprostředním ohrožení nebyl.

27

27. Salva Sevilla (MLR)

27

Nechybělo mnoho a bylo vyrovnáno! Přímý kop Sevilly letěl k vzdálenější tyči, kterou zeď nekryla. Brankář Giménez však byl na místě a prudkou ránu vyrazil na roh.

26

Cabrera dostal míč před šestnáctku, kde byl ihned v obklíčení tří protihráčů. Získaný faul a přímý kop je maximum toho, co mohl zařídit.

25

Ofenzivní záložník se na chvíli odklidil do zámezí a sledoval rychlou ztrátu jeho spoluhráčů. La Coruňa zažívá přesně to, co před odvedou chtěla nejméně.

24

Matías Nahuel dostal na levé autové čáře trochu nakopáno od Baby a chvíli mu bude trvat, než se opět dostane do provozuschopného režimu.

23

Pedro Sánchez to ale přehnal s razancí svého centru. Balón proletěl vysoko nad hlavami všech hráčů čekajících před Reinou.

22

Hosté mají možnost okamžitě zareagovat. Poměrně jednoduše si vypracovali výhodu rohového kopu.

21

21. Ante BUDIMIR - 1:0

21

Mallorca právě vstřelila branku!
Celek z Baleárských ostrovů se v jednadvacáté minutě dostává do vedení! Všechno vzešlo ze zcela nenápadné rozehrávky uprostřed hřiště, která se díky odvážnému Danimu Rodríguezovi přesunula až k ANTEMU BUDIMIROVI. Ten si kousek před vápnem přehodil balón na levačku a přesnou ranou výrazně zdramatizoval zápletku tohoto klání o postup.

20

Budimir sklepl míč pro Babu, který chtěl pálit z hranice pokutového území, jenomže trefil jen předním stojícího spoluhráče.

19

Domácí se dlouho zdržovali na pravém křídle, ale vzhledem k zahuštěnému prostoru z celé situace vůbec neodcentrovali.

17

Opět v akci Sastre, jenž nabízel míč pod sebe. Před muži v červenočerném dresu ale úspěšně operoval jeden z obránců.

16

Joan Sastre měl hodně času a prostoru na odcentrování. V pokutovém území se mu nabízelo hned několik parťáků, ale k míči se nedostal ani jeden z nich.

15

Zpět do pohybu uvedl míč do pohybu Sevilla, jenže kromě menšího závaru vyřešeného resolutním odkopem nic nevymyslel.

14

Pervis Estupiñán si vynutil faul na svou osobu a získal pro Mallorcu rozehrávku z blízkosti levé postranní čáry.

13

Portugalský obránce Domingos Duarte přetáhl nákop určený pro hrotového útočníka Quiqeho. Míč prosvištěl až k Reinovi.

12

Matías Nahuel ze všech sil bojoval proti přesila nalevo od pokutového území, nicméně mu byl odpískán zřetelný faul.

11

Sevilla si vyměnil krátké nahrávky s Lagem Juniorem, ale pak odcentroval jenom do rukavic velezkušeného gólmana Giméneze.

10

Od úvodních minut se hraje s velkou intenzitou. V ochozech pochopitelně panuje velká nervozita, což určitě platí také u přítomného tenisového mága Rafaela Nadala.

9

Centr z hloubi pole propadl na volného Valleho. Tomu ale trvalo zpracování a toho ihned využil Baba, jenž mu balón zezadu odkopl.

8

Estupiñán trefil rukou obličej Borjy Valleho. Sudí tentokrát zareagovali a nařídili standardku ve prospěch Deportiva.

7

Sastreho centr propadl k obsazenému Rodríguezovi, kterému byl míč ukopnut k Babovi. Ghanský středopolař ihned pálil, ale branku Mallorcy o velký kus netrefil.

6

Slovenský obránce Valjent šel do poměrně odvážného zákroku na hraně vlastního vápna. Po Valleho pádu se hvizd hlavního rozhodčího každopádně neozval.

5

Lago Junior vracel do ohně míč, který před Budimirem odvrátil Duarte. Chorvatský útočník však fauloval a rozehrávat bude Giménez.

4

Domácí ztratili míč bezprostředně po Sastreho vhazování a La Coruňa tak má šanci aspoň na chvíli soupeřův počáteční nápor utlumit.

3

Mallorca podle očekávání nastoupila pořádně zostra. Lago Junior zaútočil po levé straně s Estupiñánem, jehož centr nenašel Budimira ani žádného jiného spoluhráče.

2

Úvodní výkop zápasu obstarali hosté, kteří nastupují v modrobílých, zatímco domácí v červenočerných dresech.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

RCD Mallorca: Reina (C) – Sastre, Valjent, Raíllo, Estupiñán – D. Rodríguez, Baba, Sevilla – Cabrera, Budimir, Lago Junior.
Náhradníci: Parera – Campos, Á. López, Stoichkov, Prats, Ruiz, Suárez.

Deportivo La Coruňa: Giménez – Bóveda (C), Duarte, Marí, García – Expósito, V. Gómez – Sánchez, Valle, Nahuel – Quique.
Náhradníci: Ortolá – Caballo, Cartabia, C. Fernández, Moreno, Mosquera, Simón.

Rozhodčí: V. P. Gómez – Urbina, Granado.
První zápas – 0:2
V lepší pozici dnes jednoznačně nastupuje La Coruňa, která má dveře do LaLigy už polootevřené. První zápas v domácím prostředí totiž zvládla s přehledem, vyhrála 2:0. Prosadili se Cartabia a Qiuque. Mallorca toho moc nepředvedla, Pedraza dokonce dostal červenou kartu. Dnešní domácí tak na své stadionu musí zvítězit o tři a více branek. Naopak dnešním hostům by stačila prohra o jednu branku. Kdyby Mallorca vyhrála 2:0, šlo by se do prodloužení.

La Coruňa vs. Mallorca – 2:0 (1:0)

Branky: 37. Cartabia, 81. Quique.

Žluté karty: 45. Exposito (DEP), 66. Sánchez (DEP) – 44. Sastre (MLR), 45. Suárez (MLR), 45+3. Campos (MLR), 54. Junior (MLR), 80. Reina (MLR), 90+2. Raillo (MLR).

Červené karty: 41. Pedraza (MLR).

Statistiky: Držení míče: 54 % : 46 %.
Střely na branku: 5:0. Střely mimo: 1:7. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 6:4.

Sestava La Coruňa: Giménez – Boveda, Duarte, Somma (45+2. Simón), Garcia – Cartabia, Bergantinos (C) (43. Gómez), Exposito, Pedro – Fernández, Qiuque
Náhradníci: Ortola – Borja, Caballo, Gomez, Mosquera, Nahuel, Simon

Sestava Mallorca: Reina (C) – Sastre, Valjent, Raillo, Estupinan – Pedraza – Suárez (52. Baba), Sevilla (78. Gamez), Rodriguez, Junior – Prats (63. Budimir)
Náhradníci: Parera – Baba, Budimir, Cabrera, Campos, Gamez, López.

Rozhodčí: Trujillo Suarez D. (Esp).
Zdravím všechny fanoušky španělského fotbalu. Dnes se odehraje poslední zápas baráže, který rozhodne o tom, kdo si příští sezónu zahraje LaLigu. Proti sobě nastoupí Mallorca a La Coruňa. Tímto jste k utkání srdečně zváni a přeji Vám příjemnou počtenou.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

RCD Mallorca – Deportivo La Coruňa

3:0

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 21. Budimir, 62. Sevilla, 82. Prats

Karty:   50. Sastre (MLR), 85. Reina (MLR), 89. Sevilla (MLR) – 54. Duarte (DEP), 56. Valle (DEP), 78. Sánchez (DEP)

RCD Mallorca: Reina (C) – Sastre (87. Campos), Valjent, Raíllo, Estupiñán – D. Rodríguez, Baba, Sevilla – Cabrera (52. Prats), Budimir (84. Á. López), Lago Junior.
Náhradníci: Parera – Campos, Á. López, Stoichkov, Prats, Ruiz, Suárez.

Deportivo La Coruňa: Giménez – Bóveda (C) (87. Caballo), Duarte, Marí, García – Expósito, V. Gómez – Sánchez, Valle (79. Cartabia), Nahuel (30. C. Fernández) – Quique.
Náhradníci: Ortolá – Caballo, Cartabia, C. Fernández, Moreno, Mosquera, Simón.

Rozhodčí: V. P. Gómez – Urbina, Granado

První zápas: La Coruňa - Mallorca 2:0