Menu

Fotbal

Liga mistryň

Olympique Lyon – VfL Wolfsburg

2:1

konec (2:0)

20.03.2019, 20:45 • Parc Olympique Lyonnais, Lyon • Čtvrtfinále • David Suchý

Tipsport: 1.51 3.86 5.66 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Držení míče: 49 % : 51 %.
Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 3:3. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 11:11. (22:35:31)
Je konec! Dnešní utkání nám nakonec přineslo vítězství Lyonu, který svého soupeře přehrál poměrem 2:1. Ve druhém dějství měl více ze hry Wolfsburg, který většinu času narážel na pozornou obranu soupeře. Vlci se přeci jenom dostali ke kontaktní brance, která by ve druhém zápase mohla hrát velkou roli. Lyon totiž ve druhém poločasu nepodal přesvědčivý výkon, k jistotě postupu má ještě hodně daleko.

90+3

Konec zápasu.

90+2

Wolfsburg rozehrával z vlastní poloviny, rychlým způsobem se dostal na polovinu soupeře.

90+1

Zpětná přihrávka směřovala až k Schultové, který okamžitě odkopávala na druhou stranu. Do konce nezbývá moc času.

90

Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.

89

Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, do konce tak nezbývá moc času. Uvidíme, zda se bude něco nastavovat.

88

Autové vhazování z pravé strany rozehrávala domácí Bronzeová, která po krátké prodlevě přeci jenom přiťukla vedle stojící Cascarinová.

87

Lyon se nyní drží s míčem na útočné polovině, kde moc dlouho nezůstal. Včas se totuž vrátila Fischerová, jenž zasáhla na jedničku.

87

Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Amandine Henryová, přichází Delphine Cascarinová.

83

Od pravé postranní čáry opět vhazovala Hansenová, která ale nedokázala vhodit přesně na hlavu Harderové, jenž v tomto utkání není moc na očích.

82

Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Cláudia Netová, přichází Ella Masarová.

81

Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut, Lyon stále vede o jednu branku. Ve druhém dějství slibujeme nezáživnou podívanou.

80

Žlutou kartu dostává Babett Peterová (VfL Wolfsburg).

80

Harderová nedokázala narazit vedle stojící Poppové, naopak se jako poslední dotkal míče Henryová, od které se míč odrazil do zámezí.

79

Obrannou povinnost si před malým momentem splnila Bathyová, která za sebe nepustila přihrávku z pravé strany. Hosté ale zůstávají u míče.

78

Tak nakonec se jednalo o drobný faul, po kterém se k rozehrávce standardní situace postavila Renardová, jenž na jistotu odkopávala na druhou stranu.

77

Jenomže Hansenová neuspěla s pokusem o přenesení hry na pravou stranu, kde se měla nacházet Pajorová. Naopak soupeř bude vhazovat.

76

Po pravém křídle se probíjela vpřed Kumagaiová, která se podařilo vybojovat autové vhazování, které zanedlouho obstará Bronzeová.

75

Je tu další žlutá karta, tentokráte jí vyfasovala domácí Le Sommerová, která faulovala u vlastní šestnáctky.

74

S míčem si zahrála také hostující brankář Schultová, která ihned rozehrála do strany na Peterovou, jenž v tuto chvíli operuje s míčem.

73

Fischerová dokázala ustrážit hrací předmět před napadající smečkou protihráček, posléze se po levém křídle prodrala Peterová, která prověřila brankářku.

73

Žlutou kartu dostává Dzsenifer Marozsanová (Olympique Lyon).

72

Krátce poté přišel nedovolený zákrok u středového kruhu, Wolfsburg se rozhodl rozehrát nakrátko, načež Hansenová přihrávala do zámezí.

71

Žlutou kartu dostává Nilla Fischerová (VfL Wolfsburg).

70

Hra se postupně přesunula na pravou stranu, odkud pro změnu vhazovala míč zpět na hrací plochu Maritzová, která si pro změnu vybrala Hansenovou.

69

U postranní čáry se podařilo zasáhnout Bathyové, která odvracela pouze za cenu autové vhazování, o které se postarala Poppová.

64

64. FISCHEROVÁ - 2:1

64

Wolfsburg právě vstřelil branku!
Přeci jenom přichází kontaktní branka! Nadýchaný centr směřoval ke vzdálenější tyči, kde se o zakončení pokusila Poppová, která trefila pouze brankovou konstrukci. Posléze vracela míč zpět do malého vápna, kde se prosadila NILLA FISCHEROVÁ.

64

Na druhé straně hrací plochy přišla na řadu standardní situace. Marozaanová mířila do přehuštěného prostoru, zasahovala pouze Fischerová.

63

Žlutou kartu dostává Shanice van de Sandenová (Olympique Lyon).

62

Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, ve druhém poločasu sledujeme pouze jednu stranu hrací plochy, a sice polovinu francouzského celku.

61

Míč opět skončil daleko za postranní čárou, Poppová si tak vyzkoušela autové vhazování z levé strany, po kterém přihrávala až k Schultové.

60

Bouhaddiová musel ven z branky, neboť do jejího prostoru plachtil neposedný balón. Domácí brankářka opět rozehrávala pomocí odkopu.

59

Na zemi se ocitla domácí Bathyová, avšak o nedovolený zákrok se nejednalo. K centru se tak dostala Maritzová, jenž našla pouze protihráčku.

58

Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Jessica Fishlocková, přichází Shanice van de Sandenová.

57

Bouhaddiová opět odkopávala od své branky, přičemž v tomto případě zkoušela najít nevýraznou Hegerbergovou, jenž ale neuspěla.

56

Posléze se vzdušná nabídka snášela ke vzdálenější tyči, kde mohla do prázdné branky zacílit Fishlocková, avšak trefila pouze boční síť.

55

Domácím se podařilo narušit kombinaci soupeřek, to vše za pomoci nedovoleného zákroku. Posléze si Wolfsburg vybojoval aut zprava.

54

Netová zbytečně nezmatkovala, naopak vyprodukovala zpětnou přihrávku až na Schultovou, která si gestem ruky řekla o podporu spoluhráček.

53

Nicméně následný rohový kop nepřinesl nic nebezpečného, Lyon se tak opět ubránil. Ve vzduchu totiž dokázala zakročit pozorná Bathyová.

52

Ke kloidnému zakončení se dostala Pajorová, jejíž ránu musela Bouhaddiová vyrážet za cenu rohového kopu. Wolfsburg hraje hodně aktivně.

51

Následně si náběh za obranu nedokázala načasovat domácí Le Sommerová, která se tak ocitla v ofsajdu, což potvrdil také opakovaný záběr.

50

Následně se s míčem na kopačce ocitla na útočné polovině hostující Poppová, která byla v obležení, přičemž přišel nedovolený zákrok domácích.

49

K výkopu od své branky se dostala domácí brankářka Bouhaddiová, která poslala míč daleko na druhou stranu hrací plochy.

48

Hned v úvodu druhého poločasu se o průnikovou přihrávkou pokoušela hostující Gunnarsdottirová, jenž našla pouze nohu protihráčky.

47

Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.

46

Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Anna Blasseová, přichází Noelle Maritzová.

46

Začal druhý poločas.
Máme za sebou první poločas, který nám přinesl hodně aktivní nástuv podání francouzského celku. Na první branku jsme čekali něco málo přes deset minut, pochopitelně se prosadil favorit zápasu, tedy Lyon. Olympique záhy navýšil vedení o dvě branky, načež se hra dostala do trochu nezáživné pasáže. Wolfsburg bude v druhém poločase usilovat o kontaktní branku, oba celky totiž ještě čeká odvetný zápas.

45

První poločas skončil.

45

Mohlo to být o tři branky! Sklepnutí míče směřovalo na Le Sommerovou, která se do míče opřela z první. Schultová nakonec míč vytěsnila na břevno.

44

Netová nedokázala zachytit rychlonohou Kumagaiovou, která si ukopla míč daleko od kopačky. Lyon přeci jenom operoval před vápnem, kde číhal blok protihráček.

43

Jenomže ani Lyon není v posledních vteřinách aktivní, nepřesná kombinace ve středu hrací plochy přinesla nepovedenou přihrávku Henryové.

42

Schultová si nakonec vybrala přenesení hry na levou stranu, kde číhala zcela osamocená Poppová, jenž celkem rychle přišla o hrací předmět.

41

První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.

36

V posledních minutách jsou aktivnější hostující hráčky, které se neustále nacházejí daleko od branky Lyonu. Bouhaddiová čeká na první zákrok.

35

Směrem dozadu musela zabrat Hansenová, která se k míči dostala jako první. Akci u postranní čáry ale dokázala odkopem utnout Majriová.

34

Nyní přišel na řadu nedovolený zákrok, o který se postarala napadající Le Sommerová. Nakonec z toho bude pouze aut pro hosty.

33

K rohovému praporku se postavila Majriová, která tentokráte směřovala centr k malému vápnu, kde si útočným faulem pomohla Bathyová.

32

Bouhaddiová si v poklidu připravila odkop od své branky, který posílala hluboko na druhou stranu. Nakonec si Lyon zajistil další rohový kop.

31

Peterová si dala s provedením autu celkem dost načas, nakonec si pro spolupráci vybrala Poppovou, která vybojovala další autové vhazování.

30

Renardová na jistotu přenášela hru na pravou stranu, kde si na průnik podél autové čáry nevěřila Bronzeová, jenž alespoň vybojovala aut.

29

Už to vypadalo, že Le Sommerová poběží sama na branku, avšak nakonec jí zastavil praporek. Jednalo se o zcela jasný ofsajd domácích.

28

Logicky tak přišel na řadu volný kop, který si vzala na starost křídelnice Marozsanová. Její centr přinesl zakončení doprostřed branky.

27

Dalekonosný nákop měl na útočné polovině najít Pajorovou, která v hlavičkovém souboji neměla šanci. Následně si Hegerbergová vymodlila faul.

26

Avšak krátká kombinace přinesla ztrátu míče, přičemž hrací předmět opět skončil za postranní čáru. Tentokráte bude moci vhazovat Peterová.

25

Záhy se jako poslední dotkla míče hostující Netová, hlavní sudí tak přisoudila další autové vhazování francouzskému mužstvu.

24

Majriová se chopila autového vhazování z levé strany, přičemž si vybrala vedle stojící Fishlockovou, která nepřesně přihrávala do vápna.

19

S Wolfsburgem to nevypadá moc dobře, avšak do konce zápasu zbývá ještě dostatek času. Jakákoliv kontaktní branka může mít obrovský úspěch.

18

18. RENARDOVÁ - 2:0

18

Lyon právě vstřelil branku!
Druhá branka na sebe nenechala dlouho čekat! Lyon totiž zahrával rohový kop z pravé strany, míč se snášel k hranici malého vápna, kam si seběhla WENDIE RENARDOVÁ, která hlavičkovala přímo doprostřed branky, avšak Schultová reagovala vyražením za sebe.

18

Rohový kop si vzala na starost Goesslingová, jejíž vysoká nabídka skončila pouze u Bouhaddiové, jenž okamžitým výhozem založila protiakci.

17

K oné rozehrávce se postavila právě Blasseová, která si vzdušnou nabídkou snažila najít Hansenovou, jenž otřela míč o nohu soupeřky – roh.

16

Německý celek celkem dlouho kombinoval na vlastní polovině, přičemž se o rozehrávku starala Blasseová, které se podařilo vybojovat aut.

15

Až poté to zkoušela Fishlocková, jejíž nabídka skončila v náruči brankářky Schultové. Ta si vyhodila míč před sebe a poté odkopla k půlící čáře.

14

Hráčky Lyonu se postupnou kombinací dostaly na druhou stranu, kde Kumagaiová ještě roztáhla hru na Majriovou, jenž ale neodcentrovala.

13

Následně ještě neúnavně napadala hostující Pajorová, která se ke kulatému míči nakonec nedostala. Naopak od branky odkopávala Bouhaddiová.

12

V tuto chvíli to bude pro Wolfsburg hodně složité, avšak musíme mít na paměti, že ještě přijde na řadu odvetné utkání.

11

11. Le SOMMEROVÁ - 1:0

11

Lyon právě vstřelil branku!
Máme tady úvodní branku tohoto zápasu! Netová vyprodukovala zpětnou přihrávku, kterou ale vystihla napadající EUGÉNIE LE SOMMEROVÁ, jenž se k míči dostala dřív, načež pohodlným zakončením překonala Schultovou.

11

Raději na jistotu zahrála domácí Renardová, která vyslala zpětnou přihrávku na Bouhaddiovou, jenž pro změnu rozehrála nakrátko po zemi.

10

Bouhaddiová se tak postavila k odkopu od své branky, který posílala daleko na druhou stranu. V hlavičkovém souboji uspěla Peterová.

9

Na druhé straně to zpětnou přihrávkou zkoušela Harderová, která ještě celou akci vyšperkovala přihrávkou na Poppovou, jenž minula branku.

8

Dobíhající Majriová se ještě pokusila zachytit míč před brankovou čáru, což se jí nakonec podařilo. Blasseová bude vhazovat z pravé strany.

7

Z hodně velké vzdálenosti to zkoušela domácí Marozsanová, jejíž rána skončila na noze protihráčky. Následný centr odvracela Fischerová.

6

Na pořadu dne byla standardní situace pro domácí. K rozehrávce se postavil Marozsanová, jejíž vzdušná nabídka našla pouze náruč brankářky.

5

Hned v úvodu utkání vyložená šance! Přihrávku před branku Schultová vyrazila k zcela osamocené Henryové, která ale trestuhodně zamířila vedle.

4

Následně si obrannou povinnost splnila domácí Bathyová, který při snaze o odkop trefila napadající protihráčku. Také francouzský celek si vyzkouší aut.

3

Hned v úvodu tohoto utkání to po levém křídle zkoušela Le Sommerová, před kterou zasahovala Blasseová. Následovat bude aut zleva.

2

Hlavní sudí poprvé pískla do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zprava doleva.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Olympique Lyon: Bouhaddiová – Bronzeová, Bathyová, Renardová (C), Majriová – Kumagaiová, Henryová, Fishlocková – Le Sommerová, Hegerbergová, Marozsanová
Náhradníci: Weissová – Bachaová, Buchananová, Cascarinová, Jaimesová, Simonová, van de Sandenová

VfL Wolfsburg: Schultová – Blasseová, Fischerová (C), Peterová – Netová, Goesslingová – Hansenová, Gunnarsdottirová, Harderová, Poppová – Pajorová
Náhradníci: Earpsová – Baunachová, Earpsová, Hegland-Mindeová, Maritzová, Masarová, Wedemeyerová, Wolterová

Rozhodčí: Monzulová – Striletaskaová, Ardaševová.
VfL Wolfsburg

Na opačné straně stojí outsider tohoto čtvrtfinále, kterým je německý Wolfsburg. Vlci se v 1/16 utkali s islandským Thor/Ka, přičemž první utkání nabídlo pouze jednu branku, díky čemuž si Wolfsburg zajistil dobrou pozici do odvety. Německému celku se posléze podařilo uspět i v odvetě, tentokráte na domácím trávníku zvítězil 2:0. Také pro Wolfsburg byl osmifinálový soupeř snadným soustem, proti totiž stálo Atlético Madrid, který nejprve nezvládlo domácí utkání, ve kterém podlehlo poměrem 0:4. Druhý zápas byl formalitou, neboť vlci zvítězili 6:0.
Olympique Lyon

Hráčky Lyonu se v rámci 1/16 utkaly s norským Avaldsnesem, který prohrál oba zápasy. Nejprve na domácím stadionu poměrem 0:2, následující odveta byla pouhou formalitou, neboť Olympique dokázal zvítězit výsledkem 5:0. Ani cesta přes osmifinále nebyla nikterak složitá, ba dokonce o poznání lehčí. Hned v prvním utkání si Lyon poradil s Ajaxem poměrem 4:0, posléze na vlastním stadionu vyhrál vysokým výsledkem 9:0. Nejlepší střelkyní tohoto celku je čtyřgólová Majriová, jenž doposud vsítila čtyři přesné trefy.
Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Liga mistrů žen má na programu čtvrtfinálové souboje, my budeme společně sledovat utkání mezi Olympique Lyon a VfL Wolfsburg.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

Olympique Lyon – VfL Wolfsburg

2:1

konec (2:0)

Zpět na online

Branky: 11. Le Sommerová, 18. Renardová – 64. Fischerová

Karty:   63. Sandenová (LYO), 73. Marozsanová (LYO), 75. Sommerová (LYO) – 71. Fischerová (WOF), 80. Peterová (WOF)

Držení míče: 49 % : 51 %.
Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 3:3. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 11:11.

Olympique Lyon: Bouhaddiová – Bronzeová, Bathyová, Renardová (C), Majriová – Kumagaiová, Henryová, Fishlocková (58. van de Sandenová) – Le Sommerová, Hegerbergová, Marozsanová
Náhradníci: Weissová – Bachaová, Buchananová, Cascarinová, Jaimesová, Simonová, van de Sandenová

VfL Wolfsburg: Schultová – Blasseová (46. Maritzová), Fischerová (C), Peterová – Netová (82. Masarová), Goesslingová – Hansenová, Gunnarsdöttirová, Harderová, Poppová – Pajorová
Náhradníci: Earpsová – Baunachová, Earpsová, Hegland-Mindeová, Maritzová, Masarová, Wedemeyerová, Wolterová

Rozhodčí: Monzulová – Striletaskaová, Ardaševová

Odveta: Wolfsburg - Lyon 2:4