Menu

Fotbal

UEFA Youth League

SK Sigma Olomouc – Olympique Lyon

0:2

konec (0:1)

20.02.2019, 16:00 • Andrův stadion, Olomouc (kapacita: 12 566 míst) • Osmifinále • Johan Čáp (@CAPJohanCZ)

Tipsport: 4.49 4.49 1.63 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

90+2

A je tu další střídání Lyonu. Místo Théo Ndicka Matema jde na hřiště Castello Lukeba, Titouana Thomase pak nahradil Thibaut Ehling.

90

Lyon si připravil své třetí střídání, místo střelce Lennyho Pintora míří na hřiště El Hadž Coly.

90

Sudí nastavuje 4 minuty nad standardní hrací čas!

85

Šíp se dostal na levé straně ke střelbě po přečíslení, jenomže mladý olomoucký fotbalista nezamířil přesně. Barcola jeho bombu nakonec vyrazil mimo tři tyče,

83

Lyon právě vstřelil branku!
Hanáci se nyní postarali o velkou laxnost na hrotu obrany a po zaváhání Šípa při zpracování nahrávky nakonec nedokázali zabránit Lyonu v rychlém kontru. Pro LENNYHO PINTORA už byla střela jen formalita, brankář Trefil byl sám na tři útočící hráče.

81

Olomoučtí fotbalisté znovu střídají, na místo Martina Diblíka nastoupil Lukáš Raab.

76

Olomouc měla obrovskou porci šanci při dvou rozích těsně po sobě! Diblík však trefil jen clonu, další práci pak měl i Barcola. Hanáci jsou velmi ofenzivně naladěni.

75

Tým Lyonu si připravil další dvě střídání. Reo Griffithse nahrazuje na hřišti Thomas Oualembo, Ryana Cherkiho pak Jairzinho Fumont.

74

Olomoučtí trenéři si připravili poslední střídání zápasu. Místo Jakuba Matouška na hřiště zamíří Daniel Grečmal.

69

Zlatohlávek měl na kopačce vyrovnání! Míč se k němu dostal s velkým štěstím, nicméně olomoucký talent svou dělovkou nakonec těsně minul prostor mezi třemi tyčemi. Domácí můžou hodně litovat.

61

Olomouc si připravila dvojici střídání. Místo Michala Galuse se dostává na hřiště Jáchym Šíp. Martina Vybírala pak nahradil Tomáš Zlatohlávek.

60

Cherki se sice dlouze rozmýšlel nad provedením standardky a rozběhl se s velkou kadencí, nakonec se ale nedokázal prosadit. Zeď sice překonal, avšak trefil bez potíží chytá míč do náruče.

57

Pintor se zjevil na levé straně a po rychlém přebrání míče i vystřelil, dostal se však z ideálního střeleckého úhlu. Hanáci budou muset po Trefilově zákroku čelit rohu.

48

Cherki byl jen kousek od skórování! Jeho přebrání míče bylo na vápně v rámci pravidel, jeho rána ovšem o kousek minula branku. Trefil se musel pořádně otřást a posléze si oddechnout.

45

Zifčák se opřel do Titouana Thomase, který se ale podle všeho dost naštval. Jeho oplacení, jež poslalo olomouckého kapitána na trávník bylo odměněno po odpískání poločasu žlutou kartou.

34

Albánský sudí se tentokrát příliš nerozpakoval a hned za první vulgární narážky ukázal Melvinu Bardovi (LYO) žlutou kartu. Domácí fotbalisté budou rozehrávat z půlící čáry.

33

Hanáci byli znovu jen kousek od skórování! Po sklepnutí hlavou ve vápně se dostal míč až za všechny beky Lyonu, nicméně David ve finální moment selhal Trefil pouze připraveného Barcolu u pravé tyče.

32

Olomouc se tentokrát dostane alespoň k náznaku šance, neboť sudí dobře viděl faul na Zifčáka při jeho rychlém spurtu na branku. Domácí budou přímý kop z velmi dobré vzdálenosti i pozice.

30

Lyon právě vstřelil branku!
A je tu první trefa utkání! A opravdu exkluzivní! Kapitán Lyonu MAXENCE CAQUERET se zjevil před vápnem a krásnou nadýchanou střelou se trefil přímo do levé šibenice. Trefil na jeho pokus nedokázal ani zareagovat, olomoucký brankář byl zjevně asi bez šance.

27

Lyon byl jen pár milimetrů od první branky! Po ráně Pintora se ale míč odrazil jen od břevna, nicméně přímo před běžícího Griffithse. Ten ovšem v rozhodující moment naprosto neuvěřitelně selhal, ze dvou metrů trefil jen vyběhnutého Trefila.

24

Trefil zachraňuje šance Sigmy! Parádní rána Griffithse ze střední vzdálenosti totiž lehce smolně pro Lyon přesně doprostřed brankového prostoru, olomoucký brankář tak výskokem míč dostal vedle vápna.

22

Pintor ukázal parádní rychlost, jež se málem stala domácímu týmu osudným. Vyběhlý Trefil ale dokázal útočný talent Olympiqueu Lyon neutralizovat, parádní zákrok nakonec připravil hostům jen roh. Míč letěl mimo tři tyče.

19

Langer se dostal na levém křídle k úniku a ještě se nakonec přeci jen podíval na pravou stranu, kde se zjevil za všemi lyonskými beky Matoušek. Olomoucký útočník ale v rozhodující moment selhal, bránu o pořádně notný kus přestřelil.

18

Ndicka Matam se prodral do parádního úniku, jenomže dvojice olomoucký beků jej skleplo mezi sebe a dost hraničním zákrokem jej dostalo na trávník. Albánský sudí překvapivě celou situaci ve vápně pouští.

14

A Lyon nebyl vůbec daleko od první trefy! Pintor se dostal neskutečně rychle k míči a po levém křídle si to šturmoval přímo na branku. Jeho ráně scházelo jen pár milimetrů, míč proletěl těsně vedle vzdálenější tyče.

6

Sigma měla obrovskou šanci ke skórování! Po Zifčákově sklepnutí se dostal míč přímo k Matouškovi, který si fantasticky podržel míč a mohl dokonce vystřelit. Brankář Barcola však předvádí velmi kvalitní zákrok, balón vyrazil od tyčky konečky prstů.

SK Sigma Olomouc – Olympique Lyon

0:2

konec (0:1)

Zpět na online

Branky: 30. Caqueret, 83. Pintor

Karty:   34. Bard (LYO), 45. Thomas (LYO)

Držení míče: 52 % : 48 %.
Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 3:5. Rohy: 14:4. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 19:12.

SK Sigma Olomouc: Trefil – Diblík (81. Raab), David, Zima, Beňa – Vybíral (61. Zlatohlávek), Grygar, Langer – Matoušek (74. Grečmal), Zifčák (C), Galus (61. Šíp)
Náhradníci: Obzina – Kratochvíl, Šíp, Raab, Zlatohlávek, Grečmal, Bednár

Olympique Lyon: Barcola – Kalulu, Drame, Bard – Soumare, Cherki (75. Fumont), Thomas (90+2 Ehling), Caqueret (C), Ndicka Matam (90+2 Lukeba) – Griffiths (75. Oualembo), Pintor (90. Coly)
Náhradníci: Margueron – Oualembo, Lukeba, Ehling, Fumont, Mayounga, Coly

Rozhodčí: Jorgji – Rexha, Bregasi (všichni ALB)

Diváci: 4065