Menu

Fotbal

UEFA Youth League

SK Sigma Olomouc – Olympique Lyon

0:2

konec (0:1)

20.02.2019, 16:00 • Andrův stadion, Olomouc (kapacita: 12 566 míst) • Osmifinále • Johan Čáp (@CAPJohanCZ)

Tipsport: 4.49 4.49 1.63 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Cesta olomoucké Sigmy nejprestižnější mládežnickou soutěží nakonec končí již v prvním kole play-off. Hanáci sice měli v duelu s renomovanou akademií Lyonu hned několik tutovek na vsítění branky, nakonec však nedokázali přetavit jednu alespoň ve vyrovnání. Olympique tak nelenil a svůj náskok nakonec ještě navýšil, v závěru už tak spíše pokračoval boj o čest než o výsledek. Hanáci se však nemají za co stydět, hráčům s mnohem větší tržní hodnotou byli vyrovnaným soupeřem a rozhodně nepropadli. Ode mě je z chladné Olomouce pro dnešek vše, přeji hezký zbytek dne. (18:00:42)

Držení míče: 52 % : 48 %.
Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 3:5. Rohy: 14:4. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 19:12.

90+4

Konec zápasu.

90+3

Olomouc sice měla ještě možnost jednoho rohu, nakonec ale se jeho provedení moc nevyvedlo. Lyon si už závěr naprosto suverénně hlídá a nechce pouštět soupeře vůbec na balón.

90+2

A je tu další střídání Lyonu. Místo Théo Ndicka Matema jde na hřiště Castello Lukeba, Titouana Thomase pak nahradil Thibaut Ehling.

90+1

Hanákům se nepodařilo dostat míč směrem na branku, čehož zužitkovali hráči Lyonu. Zjevně už se nikam netlačí, i proto raději kombinují na své polovině. Sigma bojuje jen marně.

90

Lyon si připravil své třetí střídání, místo střelce Lennyho Pintora míří na hřiště El Hadž Coly.

90

Sudí nastavuje 4 minuty nad standardní hrací čas!

89

Hanáci měli možnost kopat standardku z levé strany, jejich řešení ale nebylo ideální. Palba od Zifčáka byla zablokována zdí postavenou na hranici šestnáctky.

88

Pintor se ve vápně až příliš okatě počínal při souboji, což neušlo pozornosti sudího. Nakonec ale jeho filmování nepíská, míč stejně skončil v zámezí.

87

Ndicka Matam se dostal po brejku na levé straně ke střelbě, jenže pomezní sudí jej přeci jen nachytal v ofsajdovém postavení. Hanáci tak nebudou muset překusovat třetí trefu, která byla ve vzduchu.

86

Olomoučtí fotbalisté ještě nic nevzdávají i přesto, že mnoho fanoušků opouští svá místa. Hanáci nicméně už nestíhají v útočném pásmu, je vidět velký handicap v atletických limitech.

85

Šíp se dostal na levé straně ke střelbě po přečíslení, jenomže mladý olomoucký fotbalista nezamířil přesně. Barcola jeho bombu nakonec vyrazil mimo tři tyče,

84

Dlouhý pas na olomoucké útočníky moc Hanákům nevyšel, neboť si jej bere na starost znovu Barcola. Hra se tak rychle v této chvíli obrací na druhou stranu.

83

Lyon právě vstřelil branku!
Hanáci se nyní postarali o velkou laxnost na hrotu obrany a po zaváhání Šípa při zpracování nahrávky nakonec nedokázali zabránit Lyonu v rychlém kontru. Pro LENNYHO PINTORA už byla střela jen formalita, brankář Trefil byl sám na tři útočící hráče.

82

Hanáci mají nyní velký tlak, lyonská defenzíva ale postupem času zvyšuje své obrátky. Tentokrát nepustila Hanáky vůbec ke střele.

81

Olomoučtí fotbalisté znovu střídají, na místo Martina Diblíka nastoupil Lukáš Raab.

79

Pintor zůstal ležet na trávníku, kam míří zdravotníci. Lyonští fotbalisté se zjevně snaží dost zdržovat, nyní se totiž francouzskému útočníkovi nechce ze hřiště.

78

Olomoucký tlak nyní na chvíli musí být přerušen, neboť lyonským obráncům se povedlo na poslední moment ukázat svou vervu a úsilí. Balón skončil mimo útočnou polovinu.

SK Sigma Olomouc – Olympique Lyon

0:2

konec (0:1)

Zpět na online

Branky: 30. Caqueret, 83. Pintor

Karty:   34. Bard (LYO), 45. Thomas (LYO)

Držení míče: 52 % : 48 %.
Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 3:5. Rohy: 14:4. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 19:12.

SK Sigma Olomouc: Trefil – Diblík (81. Raab), David, Zima, Beňa – Vybíral (61. Zlatohlávek), Grygar, Langer – Matoušek (74. Grečmal), Zifčák (C), Galus (61. Šíp)
Náhradníci: Obzina – Kratochvíl, Šíp, Raab, Zlatohlávek, Grečmal, Bednár

Olympique Lyon: Barcola – Kalulu, Drame, Bard – Soumare, Cherki (75. Fumont), Thomas (90+2 Ehling), Caqueret (C), Ndicka Matam (90+2 Lukeba) – Griffiths (75. Oualembo), Pintor (90. Coly)
Náhradníci: Margueron – Oualembo, Lukeba, Ehling, Fumont, Mayounga, Coly

Rozhodčí: Jorgji – Rexha, Bregasi (všichni ALB)

Diváci: 4065