Menu

Hokej

Turnaj olympijských nadějí Visegrádské čtyřky (ženy)

Česko U16 – Polsko U18

6:0

konec (1:0, 0:0, 5:0)

13.12.2018, 14:30 • PSG aréna, Zlín • Martin Voltr

59:57

A úplně poslední šanci měla v posledních sekundách Andrea Trnková, druhou tyčku ovšem přestřelila.

59:26

Český nápor dál pokračuje. Kalové se ještě nabízela Trnková, ale česká třináctka si stáhla puk na bekhend. Byla to moc pěkná akce, ovšem skončila na výborném zákroku lapačkou Haranczykové.

58:29

Česko U16 právě vstřelilo branku!
Branky padají jen na druhé straně, a když už jsme u těch zásluh, tak i ADRIANA DUBOVÁ si první reprezentační gól za svou snahu zasloužila! Nebojí se jít do hráčky, teď si protivnici se štěstím prohodila mezi bruslemi a co se jí nepovedlo z první střely, to svedla z dorážky – 6:0! Bez asisence.

57:54

První útok Polky Sikorské o sobě ale stále dává vědět. Dvořáková zastavila další dvě nebezpečné akce, čisté konto si dneska musí zasloužit!

56:36

Česko U16 právě vstřelilo branku!
Přece jenom je bůra na světě a už třetí hokejistka střílí svůj premiérový gól v reprezentačním dresu! Třetí bod si připisuje Anna Kalová, po jejíž akci se puk vrátil do mezikruží. Tam si zezadu sjela obránkyně LUCIE KUČEROVÁ a střelou na bližší tyč se nemýlila – 5:0! Asistence: Anna Kalová.

54:35

Markéta Mazancová si brousila zuby na další gól, jenomže z levé strany přestřelila vzdálenější tyčku celkem o dost.

53:50

Bezchybný výkon dál předvádí Katka Dvořáková. Teď před ní spoluhráčky nechaly volnou Zuzannu Baranovou, ale naše brankářka se zaskvěla.

51:59

Česko U16 právě vstřelilo branku!
Skvěle, zvyšujeme náskok a bůra už se opravdu blíží! Aneta Dýcková si vybruslila až do střelecké pozice a možná by i uspěla, nebýt polského bloku. Ten ale poslal kotouč jen na hokejku MARKÉTY MAZANCOVÉ, která ho bekhendem dorazila do odkryté brány a také slaví svůj premiérový gól v reprezentaci – 4:0! Asistence: Aneta Dýcková, Anna Kalová.

49:16

Česko U16 právě vstřelilo branku!
Jak to vypadá jednoduše! Češky se z obrany vymanily tím nejjednodušším způsobem. ANNA KALOVÁ vzala puk na hokejku, parádně našlápla a přebruslila zkoprnělou polskou obránkyni. Haranczykovou pak překonala zakončením mezi betony a náš tým vede už o tři branky – 3:0! Asistence: Dominika Malická.

46:28

Lucie Eignerová se dostala za obranu s Gabrielou Hrubanovou. Přihrávku jí ale poslala na paty, takže Hrubanová nedokázala situaci vyřešit.

45:08

Česko U16 právě vstřelilo branku!
Tuhle přesilovku už české hokejistky využívají a konečně odskakují do trochu pohodlnějšího vedení! Viktorie Chladová si několikrát vyměnila puk s BARBOROU BARTÁKOVOU a sedlčanská sekce na tribuně se potom mohla radovat, neboť Bartáková mířila přesně za lapačku Haranczykové – 2:0! Asistence: Viktorie Chladová.

44:48

Gabriela Hrubanová skončila na ledě, o což se postarala Maja Blaszkowá (POL). Dvě minuty za podrážení nám přinášejí třetí početní výhodu.

44:15

Češky se usadily v pásmu a po ose Bartáková – Malická – Dubová vymyslely téměř gólovou akci. Což o to, kombinace to byla parádní, ale na konci zase scházela důrazná tečka! Haranczyková chytá.

43:38

A tak Sikorská táhla další akci, kterou zakončovala Karolina Baranová ke druhé tyčce. Tam měla Dvořáková výtečně připravenou lapačku.

42:32

Karolina Baranová před brankou nedostala místo na dorážku, potom zahrozily na druhé straně Pavlasová s Trnkovou. Střela druhé jmenované z gólové pozice skončila jen těsně vedle vzdálenější tyče!

40:41

První český útok hned nebezpečně ohrozil polskou branku, ale pak si při návratu zpátky nepohlídal kapitánku Sikorskou. Ta se dostala tváří v tvář před Dvořákovou, ale naše brankářka předvedla klíčový zákrok vyrážečkou!

37:54

Brzy po buly bohužel faulovala Lucie Eignerová (CZE), takže se národní tým bude bránit ve druhém oslabení. Verdikt zní nedovolené bránění.

31:51

Po polské snaze o protiútok se Češky vydaly rychle dopředu a z dorážky měla další obrovskou šanci Dominika Malická, gólmanku ale nepřekonala!

30:54

Rozjezd Barbory Bartákové musela držením uhasit Katarzyna Zaborská (POL), takže si vyzkoušíme druhou početní výhodu.

30:09

Ou, tak to byla ošklivá situace. Wiktoria Sikorská se chtěla s pukem vrátit před branku kolem bližší tyčky, ale nespočítala si dráhu a českou klec zezadu porazila. Naštěstí je ale Katka Dvořáková tak malá, že se bezpečně složila a konstrukce na ní nespadla.

28:09

Volný prostor využila Dominika Malická, také po pravé straně projela až k Haranczykové, mezeru v její výstroji ovšem nenašla.

22:55

Už to mohlo být o dva. Andrea Trnková se dostávala do brejku, Polky ji možná i faulovaly, ale přesto se dostala ke střele i dorážce. Nevyšlo jí ani jedno, přitom Haranczyková už byla dávno mimo ideální pozici!

18:25

Český tým střídal příliš horlivě, takže si zahrajeme první oslabení za příliš mnoho hráček na ledě. Trest odpyká Anna Kalová.

16:19

Česko U16 právě vstřelilo branku!
Teď už českou radost nic nezkazí, trvalý tlak proměňujeme v zaslouženou první branku! Perfektní práci odvedla Adriana Dubová, kterou musela Polka na pravé straně podrazit. Po její akci ale zůstal puk v brankovišti a nejrychleji si toho všimla ANETA DÝCKOVÁ, která ho dorazila za čáru! Vítáme i mladšího "Dýcka" mezi reprezentačními střelci – 1:0! Asistence: Adriana Dubová.

15:12

Vaněčková posunula na modré čáře Lucii Kučerové, která se akorát přiřítila ze střídačky. Její ztečovaný pokus skončil těsně vedle druhé tyčky!

13:26

Odměnou je nám aspoň první přesilovka. Wiktorie Kedraová (POL) je vyloučena za podrážení.

13:14

V nepřehledné pozici dorážela puk Lucie Eignerová, Češky už slavily gól, ale Haranczyková zřejmě zachránila situaci na brankové čáře! Stav se tedy nemění.

Česko U16 – Polsko U18

6:0

konec (1:0, 0:0, 5:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 17. Dýcková (Dubová), 46. Bartáková (Chladová), 50. Kalová (Malická), 52. Mazancová (Dýcková, Kalová), 57. Kučerová (Kalová), 59. Dubová

Česko U16: Dvořáková (Hřívová) – Habartová (A), Chladová, Vaněčková (C), Kučerová, Václavková, Hračová, Veverková, Mašková – Malická, Kalová (A), Bartáková – Svatošová, Dubová, Hrubanová – Trnková, Eignerová, Pavlasová – Dýcková, Mazancová. Trenér: Roman Heindl.

Polsko U18: Haranczyková (Radomská) – K. Zaborská, Rostalská, Kotová, Sawická, Kedraová, Patlaová, Zielinská – Juszczaková, Blaszkówá, Kobusová, A. Zaborská, Pierwolová, Motová, Sowová, Solecká, Z. Baranová (A), Talandová, Kopciarová, K. Baranová, Sikorská (C). Trenér: Tomasz Kowalczyk.

Rozhodčí: Vaněk – Poláček, Blažek.

Průběh zápasu
1. třetina
13:26 POL18 2 Kedraová, podrážení
16:19 CZE16 1:0 Dýcková (Dubová)
18:25 CZE16 2 příliš mnoho hráčů, odpyká Kalová
Po 1. třetině
2. třetina
30:54 CZE16 2 K. Zaborská, držení
37:54 CZE16 2 Eignerová, nedovolené bránění
Po 2. třetině
3. třetina
44:48 POL18 2 Blaszkowá, podrážení
45:08 CZE16 2:0 Bartáková (Chladová)
49:16 CZE16 3:0 Kalová (Malická)
51:59 CZE16 4:0 Mazancová (Dýcková, Kalová)
56:36 CZE16 5:0 Kučerová (Kalová)
58:29 CZE16 6:0 Dubová
Konec