Menu

Hokej

NHL

Nashville Predators – Buffalo Sabres

2:1

konec (1:0, 1:1, 0:0)

04.12.2018, 02:00 • Bridgestone Arena, Nashville • Martin Schwarz (@MartinSmuci)

Tipsport: 1.94 3.98 3.43 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Tři hvězdy utkání

Ryan Eliis (NSH) (1+0)
Kevin Fiala (NSH) (1+0)
Pekka Rinne (NSH) (21 zákroků) (04:49:47)
Československá stopa v utkání

Vladimír Sobotka (BUF) (0+0, 1 střela, čas na ledě 11:51)
Utkání v Bridgestone Areně sledovalo 17 311 diváků.
Střely na branku v zápase

Nashville Predators: 25

Buffalo Sabres: 22
Je hotovo, je konec. Nic dalšího už se nestane. Nashville Predators v těsném souboji na domácím ledě udolali Buffalo Sabres, ač je to jistě muselo stát spoustu sil. Domácí sice ve druhé třetině přišli o vedení, když na 1:1 vyrovnával Sam Reinhart. Jenže před koncem prostřední části Nashvillu náskok vrátil Kevin Fiala. A domácí už o vedení nepřišli. Predators navíc velmi dobře zvládli třetí třetinu, během které soupeře téměř k ničemu nepustili, takže zasloužený výsledek. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezké úterý.

Konec zápasu.

59:32

Ještě jedno nahození z hokejky Okposa, to ale končí sražené za brankou.

59:13

Poslední minuta základní hrací doby je tady. Sabres jsou v útočném pásmu, ale zatím nemají žádné střelecké příležitosti.

58:50

Rinne zastavil nečekanou střelu obránce Dahlina z dálky. Tohle byl hodně důležitý zákrok pro domácí mančaft.

58:43

Nashville vyhazuje na zakázané uvolnění, takže hra se bude muset vrátit před klec brankáře Pekky Rinneho.

58:27

Carter Hutton odjel na střídačku, Sabres to zkoušejí se šesti muži v poli a prázdnou brankou.

58:18

Běží poslední dvě minuty třetí třetiny. Ryan Hartman poslal zakončení na branku. Nic vážného, ale aspoň získal útočné pásmo.

57:48

Už to nejspíš nebude dlouho trvat a Buffalo se odhodlá ke hře bez brankáře. Hosté už dvě minuty před koncem nemají na co čekat.

57:33

Je tu poslední komerční pauza, pak už budeme pokračovat ve zbytku základní hrací doby.

57:10

Buffalo se usadilo v útočném pásmu a na Rinneho letěl kotouč od modré čáry. Neměl s ním ale potíže, protože ho před klecí nikdo netečoval.

56:35

Jack Eichel už je zpátky na ledě a opět zkusil uniknout přes střed kluziště. Na modré čáře si na něj ale počíhala dvojice bránících hráčů.

55:39

Další povedená rozehrávky Pekky Rinneho zpoza branky. O něco hůře už si pak vepředu vedli jeho spoluhráči, kterým se nepovedla kombinace.

55:20

Už se zase hraje dlouho bez přerušení. Ale právě kouskování hry je to, co by teď hostující výběr potřeboval.

54:46

Ryan Ellis si dal za brankou hodně záležet s rozehrávkou a počkali si, než bude na ledě kompletně čerstvá formace domácích. Teprve pak poslal kotouč dopředu.

54:14

Eichel a Reinhart si vyměnili kotouč na pravé straně útočné třetiny. Pak o něj ale vlastní chybou přišli a dali domácím prostor vystřídat.

53:40

Také Sissons se ještě pokoušel překvapit soupeře chytrou kličkou. Ale ani on neuspěl, obrana Sabres je nyní pozorná.

53:10

Kevin Fiala v útočném pásmu hledal někoho volného před brankovištěm. Tohle místo ale měli Sabres hodně dobře pokryté.

51:29

Tage Thompson v zajímavé možnosti na pravém kruhu. Pekka Rinne ale opět ukázal, že je dnes skvěle připraven.

51:10

Josi ještě udržel útočné pásmo pro Nashville a zvažoval střelu. Raději pak ale nahodil po mantinelu, protože zbytek jeho formace už potřeboval vystřídat.

50:35

Znovu mají hosté problémy s rozehrávkou. I proto, že Nashville se ve středním pásmu objevuje často i ve třech mužích na pár metrech.

50:23

Další ofsajd a po něm následuje komerční přestávka. Za pár okamžiků budeme pokračovat vhazováním ve střední části hrací plochy.

50:04

Hartmanova nečekaná střela z levého kruhu. Stačilo, aby byla trošku přesnější a mohla klidně skončit za zády Cartera Huttona.

49:34

Dahlin zavezl kotouč do útočného pásma, tam toho ale moc nevymyslel. Opět Šavle nevyslaly střelu na branku.

Staňte se fanoušky NHL.cz!

49:05

Grimaldi ujel soupeři po pravé straně a hledal, jestli mu někdo najíždí. To sice najížděl, jenže moc pozdě na rychlé zakončení.

48:30

Hosté mají čím dál větší problémy dostávat se z vlastní poloviny na tu soupeřovu. A když už se jim to přeci jen povede, kotouče končí hodně vedle.

48:03

Buffalo nemohlo do útočného pásma, proto také rozhodčí pískají postavení mimo hru.

47:45

Tentokrát už se Eichel dostal až k brance. Jeho zakončení po ledě z úhlu ale Sabres žádné ovoce nepřineslo.

47:10

Už se znovu hraje. Skinner a Eichel vyrazili do kombinace, hráči ve žlutém ale jejich počínání zastavili ještě na modré čáře.

46:52

Hostující klec vypadla ze svého postavení, takže sledujeme přerušenou hru. Vhazovat se bude znovu až po reklamní přestávce.

46:20

Sledujeme další dlouhou pasáž bez přerušení, to je za aktuálního stavu voda na mlýn pro Nashville.

45:50

Bonino se Smithem zahrozili Huttonovi u brankoviště. Hostující gólman měl štěstí, že domácí hráče provázela v situaci nepřesnost.

45:24

Okposo se zkusil protáhnout mezi dvěma bránícími hráči na modré čáře. Proskok mu ale nevyšel, pak se musel rychle vracet zpátky do obrany.

45:00

Predators naopak sází na trpělivost a spíše nahazují kotouče dopředu, teď samozřejmě nemají kam spěchat.

44:20

Zatím to nevypadá, že by se Buffalo mělo hnát za vyrovnáním. Od začátku třetí třetiny jen jednou výrazněji navštívilo útočné pásmo, od té doby nic.

43:45

Další sražený puk mimo mantinely a rozhodčí ukazuje, že by se měl vhazovat ve středním pásmu. Hodně se poslední dobou hra kouskuje.

43:22

Buffalo Sabres vyhazují puk přes všechny čáry na zakázané uvolnění.

43:10

Napodruhé už ale Hutton s rozehrávko selhal a našel jen soupeře volného na modré čáře. Málem z toho mohl být smolný okamžik pro Buffalo.

42:25

Dnes už poněkolikáté vyjel Hutton z branky spoluhráčům na pomoc rozehrávat. Tentokrát se mu to povedlo, protože měl dostatek času a prostoru.

41:58

Järnkrok nahodil od modré čáry puk bez přípravy. Nahození mu ale vůbec nesedlo a kotouč zamířil do ochranné sítě. Následuje tedy nové buly.

41:20

Na druhé straně se důležitým zákrokem blýskl Pekka Rinne. Vypadá to, že oba celky vlétly do druhé třetiny s útočnou chutí. A to je jedině dobře.

41:01

Zajímavá Josiho střela, která šla od pravého mantinelu. Hutton znovu nechal beton dobře přiložený u tyče, takže nepovolil průchod kotouče.

40:24

Oba týmy už jsou v plném počtu, takže na startu poslední části budeme sledovat hru v pěti proti pěti na obou stranách barikády.

40:10

Hned veliká šance Predators na úvod třetiny. Roman Josi se hnal k brance, Carter Hutton ho jen tak tak zastavil zákrokem betony.

40:01

Začala třetí třetina.
Zanedlouho odstartuje poslední dějství zápasu. Podaří se Buffalu vyrovnat, nebo bude brát Nashville výhru?
Střely na branku po dvou třetinách

Nashville Predators: 19

Buffalo Sabres: 15
Jsme na konci druhé třetiny. Padly během ní další dvě branky, po jedné na každé straně. Buffalo sice vyrovnalo, pak ale dostalo poměrně nečekaný gól. Kevin Fiala skóroval trefou do kabiny a posunul svůj tým zpět o krok dopředu. Výsledek je ale stále otevřený, třetí třetina bude hodně zajímavá.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:50

Ještě jednou přerušená hra před Huttonem, kde pak došlo i k menší strkanici. Ale vylučovat se nejspíš nebude, aspoň to tak zatím vypadá.

39:28

Dahlinovo nahození ze středního pásma k ničemu nevedlo, na jeho nahrávku totiž nikdo v bílém dresu nečekal.

39:06

Běží poslední minuta druhé třetiny. Buffalo se ještě dostalo ke střele, ale i další rána šla mimo tři tyče.

38:19

Počet hráčů na ledě se srovná. Jeff Skinner držel hokejku soupeře a jde si sednout. Rozhodčí ale jeho prohřešek vyhodnotili jako sekání. Budeme tedy sledovat hru ve čtyřech.

38:08

Teď už se Sabres usadili v útočné třetině a Eichel dokonce vypálil. Jeho pokus však orazítkoval jen mantinel za brankou.

37:27

Buffalo se vrací do přesilovky. Rozhodčí totiž viděli podražení Ryana Hartmana, které neváhali trestat. Takže další hostující možnost.

37:15

Už se znovu hraje a Nashville je aktivní. Irwinova střela proskákala před brankoviště, tam už ji ale nikdo ve žlutém dresu nedorazil.

36:57

Ještě jedna komerční pauza ve druhé části, pak už budeme pokračovat v jejím zbytku.

36:34

36:34 Kevin FIALA - 2:1

36:34

Nashville právě vstřelil branku!
Jako blesk z čistého nebe přišla domácí branka. Útočník KEVIN FIALA se nenápadně pohyboval kolem levého mantinelu v útočném pásmu a hledal ideální pozici pro nahrávku. Pak ale raději zvolil střelu. A to se vyplatilo. Překvapil totiž brankáře Cartera Huttona a těsně nad ledem jej prostřelil. Predators mají vedení zpátky a pokud nepoleví, ponesou si náskok na přestávku do kabiny. Asistence: Craig Smith, Mattias Ekholm.

36:05

Kromě skóre je aktuálně vyrovnaný i počet střel na branku. Jde poznat, že se dnes utkávají dva výkonnostně hodně dobré týmy. Máme se asi ještě na co těšit.

35:28

Domácí jsou kompletní, navíc už pobývají v útočném pásmu. I další oslabení Nashville zvládl ukázkově.

35:12

Po Eichelově střele kotouč zamířil do ochranné sítě. Za pár okamžiků bude vyloučený Watson zpátky na ledě a Sabres toho zatím v přesilovce moc nevymysleli.

34:39

Teď už sice hosté do útočné třetin pronikli, rozhodčí jim ale odpískali postavení mimo hru.

34:15

A znovu vyhození. Jestli má s něčím Buffalo v početní výhodách problém, tak je to usazení se ve středním pásmu a začátek aspoň nějaké kombinace.

33:48

Ani další přesilovku ale Sabres nezačínají ideálně. Domácí už stačili vyhodit přes všechny čáry.

33:26

Ještě minimálně jednou ve druhé třetině se bude vylučovat. Dvě minuty dostává hokejista Predators za hákování, konkrétně Austin Watson.

33:03

Ryan Hartman vytěsnil mimo tyče pokus obránce Buffala, proto pak kotouč skončil jen v levém rohu.

32:30

Hutton si musel dávat pozor na střelu zápěstím od Watsona. Také že ji vyrazil. Gólman Šavlí ale měl štěstí, že nikdo z domácích už nečekal na dorážku.

32:19

Na řadě je další komerční pauza, za chvíli budeme pokračovat.

31:58

Pokus Webera z dálky zblokoval někdo v bílém dresu. Už by to chtělo nějakou tutovku, počet šancí se nám od branky Buffala snížil.

31:26

Vypadalo to, že Hutton přeruší hru, ale nakonec ještě rozehrál na spoluhráče před sebou.

30:58

Roman Josi si udělal po levém mantinelu výlet do útočného pásma. Neměl ale dostatek času ani prostoru na to, aby co nejrychleji zakončil.

30:26

Okposo na pravé straně útočného pásma. Když ale hledal někoho do kombinace, měl smůlu. Všichni jeho spoluhráči byli ještě za hrou.

29:48

Nadále platí, že rozhoduje hodně střední pásmo. Tam se svádí souboje o kotouč a tam mají obránci co dělat, aby odstavovali soupeře od puku.

29:08

Salomäki udržel útočné pásmo pro svůj celek. Pak našel na modré čáře připraveného Elkholma, ten ovšem nestihl zakončit z první.

28:39

Rinne musel řešit starosti po ráně Eichela. Byl ale na jeho pokus připraven, takže ho nakonec vyrazil nad úrovně horní tyčky.

28:30

Po přerušení hry následuje komerční pauza, za chvíli pokračujeme.

28:25

Nechybělo mnoho a Johansen mohl unikat sám na branku. Útočníkovi Predators však puk ujel ve středním pásmu.

27:48

Hraje se už delší pasáž bez přerušení, což by mohlo vytvořit nějaké šance na jedné nebo na druhé straně. Zatím se tak ale neděje.

27:27

Po Josiho střele už musel Carter Hutton zasahovat, vyrážečkou vytěsnil kotouč do levého rohu.

27:00

Grimaldi nedovolil, aby kolem něj proskočila dvojice hráčů Sabres. Bonino se pak snažil uniknout na druhou stranu, ale zatím marně.

26:10

Hra se po hostující brance docela uklidnila, oba týmy jsou pozornější hlavně ve středním pásmu.

25:20

25:20 Sam REINHART - 1:1

25:20

Sabres právě vstřelili branku!
Obrana Nashvillu zatím dovolila Buffalu ve druhé třetině až mnoho. A tady je výsledek. Pekka Rinne sice dělal co mohl a chytil několik dorážek na brankovišti. Na tu SAMA REINHARTA u pravé tyče už ale nestačil. Finskému brankáři v klíčový okamžik nikdo ve žlutém dresu nepomohl, i proto hosté vyrovnávají skóre na kostce. Začínáme tedy výsledkově znovu, zasloužená branka pro Sabres. Bez asistence.

24:45

Hra přerušena, protože kotouč opět skončil někde mezi diváky.

24:25

Ačkoli už se hraje v pěti na obou stranách, Buffalo je nyní aktivnější. Bude však potřebovat přesnější zakončení, které mu od začátku utkání chybí.

23:55

Rasmus Dahlin střílel z první, jenže rána mu vůbec nesedla. To už se vyloučení Hamhuis vrátil do hry, Predators jsou kompletní.

23:28

Znovu je kotouč až za klecí Huttona. Hartman se pak dokonce dostal do úniku ve vlastním oslabení. Na gólmana Buffala si zakončením po ledě nepřišel.

23:03

Puk skončil vytečovaný mimo hrací plochu, vhazovat by se za chvíli mělo ve středním pásmu.

22:41

Nick Bonino se postaral o první vyhození v tomto oslabení Nashvillu. Sabres musí rychle hledat cestu zpátky do útočného pásma.

22:15

Eichelova střela po nahrávce Skinnera, svezla se ale po betonu Rinneho. Jen tak tak, že hosté ještě nestačili dorazit puk z brankoviště do sítě.

21:50

Chystá se vyloučení. Na trestnou lavici musí za podražení Dan Hamhuis, který zatáhl za záchrannou brzdu a podrazil ujíždějícího soupeře. Takže přesilovka Sabres.

21:37

Kevin Fiala to zkusil individuálně středem kluziště. Spíše ale mohl volit nahrávku, protože proti dvěma bránícím hráčům neměl moc velkou šanci.

21:10

Ryan Ellis ukázal, že není je dobrý střelec, ale také dobrý obránce. I když měl v rohu na zádech dva soupeře, dokázal si s nimi poradit a vyhodit puk do bezpečí.

20:35

Rinne rozehrál kotouč za brankou, jenže docela nepřesně. Mohl být rád, že nakonec netrefil hokejku obránce soupeře.

20:08

Buffalo zvládlo buly ve středovém kruhu, pak se ale málem dostalo do komplikací. Hutton ještě zasahovat nemusel.

20:01

Začala druhá třetina.
Za chvíli začne druhá třetina utkání. Dočkáme se dalších branek?
Střely na branku v první třetině

Nashville Predators: 11

Buffalo Sabres: 8
To je z první třetiny všechno. Zatím jsme byli svědky jedné branky, dal ji od modré čáry z přesilové hry obránce Ryan Ellis. Také Buffalo si vytvořilo nějaké šance, ale pokud chce skórovat, bude muset ještě přidat. Nechme se překvapit, co přinese druhé dějství.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

20:00

První třetina skončila.

19:10

Pekka Rinne má problém. Při jedné ze situací se mu uvolnil nůž na brusli a personál na střídačce mu ho nyní musí vyměňovat. Snad to zvládne co nejrychleji.

19:06

Začala poslední minuta první třetiny, kotouč zatím mají na hokejkách hráči v ežlutém.

18:40

Teď už ale hraje Buffalo v útočném pásmu. Sobotkovo zakončení po lede z otočky skončilo jen na Rinneho betonech.

18:15

Jde vidět, že Nashville má najednou větší sebevědomí. Například Tolvanen se protáhl sám mezi dvěma bránícími hráči soupeře, což možná ani nečekal.

17:39

Buffalo se snaží odpovědět aktivní hrou, ale zatím mu nejde tolik koncovka.

16:25

16:25 Ryan ELLIS - 1:0

16:25

Nashville právě vstřelil branku!
Teď už se ale kotouč houpe v síti. Jak vidno, trpělivost někdy růže přináší. Dlouho nepřišla žádná velká možnost pro domácí v přesilovce. Pak ale obránce Roman Josi poslal přihrávku na kolegu RYANA ELLISE. Ten na nic nečekal, napřáhl se a z první nasměroval puk přesně pod horní tyčku Huttonovy klece. Moc pohledná branka a navíc přesilovková, Predators jdou tedy před koncem úvodní části do trháku. Asistence: Roman Josi, Ryan Johansen.

16:04

Ani přesilovka Predátorů zatím není z nejlepších. Už sice přišla druhá střela, ale znovu jen z dálky. Hutton na ni dobře viděl a v pohodě ji vyrazil.

15:13

Někdo ve žlutém dresu nejspíš vytečoval kotoč do hlediště, takže by rozhodčí měli nařídit vhazování ve středním pásmu.

15:08

Hned po buly musel Hutton likvidovat střelu Huttona. Zvládl to, ale měl značné potíže.

15:04

Vylučuje se i na druhé straně barikády. Dvě minuty za podrážení dostává Beaulieu, který nabízí domácím přesilovku. Před koncem úvodní části zajímavá možnost pro Nashville.

14:36

Ani Nashville ale nyní nezáří žádnými extra nápady, které by mohly přinést první trefu zápasu. Jako by oba celky sázely hlavně na jistotu.

14:10

Druhé zakázané uvolnění Buffala v řadě, hosté teď mají problém dostat se nějak ven z obranné třetiny.

13:50

Nashville je kompletní, úvodní oslabení zápasu zvládl bez potíží. Už se znovu může soustředit na útočnou fázi hry.

13:30

Až nyní má Rinne větší práci. I tentokrát ale na letící kotouč z dálky moc dobře viděl, takže to pro něj nebylo nic těžkého.

13:10

Více než polovina trestu domácího hráče je pryč, Šavle se ještě během úvodní početní převahy zápasu k ničemu nedostaly.

12:38

Buffalo ale chybovalo při zakládání přesilovkové a málem z toho pro hosty ještě byly potíže. Jen tak tak se stačili vrátit do obranné třetiny.

12:06

Nejprve Predators vyhodili přes všechny čáry. Potom už došlo ke střele Ristolainena, jeho pokus si ale Pekka Rinne bez potíží pohlídal.

11:41

Je tu první vyloučení zápasu. Salomäki dostává od rozhodčích menší trest za držení. Buffalo tedy může ukázat, co vše dokáže v početní výhodě.

11:18

Buffalo za každou cenu nikam nespěchá a spíše hledá volné skulinky, přičemž si hlídá dobře zadní vrátka.

10:55

Dobrá otočka Girgensonse kolem vlastní osy v útočném pásmu. Nic z toho ale nebylo, protože útočníkovi hostů sjel následně kotouč z hokejky.

10:31

Craig Smith si po vyhraném vhazování obhodil obranu soupeře a už to vypadalo, že pojede sám na branku. Chyběl mu poslední krok, aby nechal beky Sabres za sebou.

10:17

Na řadě je další reklamní přestávka. Až skončí, proběhne nové buly po levé ruce finského brankáře Rinneho.

09:40

Hutton už byl za brankou zase rozehrávat. To už je minimálně popáté, co maskovaný muž Šavlí pomáhá se zakládáním nové akce.

09:05

Na druhé straně natěšený Jack Eichel. Tentokrát už mířil přesněji. Jenže jeho odvážný pokus zblokovala dvojice bránících hráčů Predators.

08:43

Také Ryan Hartman ujížděl po levém mantinelu. Jenže ani on neuspěl, přes dvojici bránících hráčů soupeře nepřešel.

08:00

Smith po nabídce od Järnkroka v zajímavé možnosti. Střelou z první těsně minul zařízení, jinak by měl Hutton trable.

07:35

Hutton špatně rozehrál ze svého brankoviště a našel jen hokejku Fialy. Gólman Sabres měl štěstí, že útočník domácích situaci následně pokazil.

07:07

Eichelovi zakončení nevyšlo ani tentokrát. Chtěl nahodit od modré čáry, avšak promáchnul a musel hodně rychle spěchat zpátky do obranného pásma zavírat zadní vrátka.

06:30

Pekka Rinne nic neriskoval, nahození z dálky raději podržel a zařídil nové buly. Je pravda, že před jeho zařízením se toho zatím moc neodehrálo.

06:23

Máme tu první komerční přestávku, po jejím konci budeme hned pokračovat.

06:13

Sabres po delší době opustili obrannou třetinu a hned to bylo zajímavé. Girgensons se ale nedostal dál než po modrou útočnou čáru.

05:36

Zajímavé rána obránce Romana Josiho od modré čáry. Ale také na ni Hutton dobře viděl, takže neměl problém zakončení schovat do rukavice.

05:16

Zatím se ani jedna strana nemůže dostat do žádné vyložené kombinace, ač častěji na touš pobývají domácí.

04:30

Fiala nabíjel na střelu z první Johansenovi, druhý jmenovaný hráč Predators ale situaci dojel pozdě. Gólman Buffala nakonec vůbec nezasahoval.

04:10

Hraje se na začátku partie ve svižném tempu a moc se nepřerušuje, to by mohlo napomoci pěkným hokejovým akcím.

03:41

Tolvanen to zkusil sám do střední třetiny, i když mu najížděli dva spoluhráči. Neměl nicméně dostatek prostoru pro zakončení.

03:14

První velká práce pro brankáře Huttona. Domácí Grimaldi těsně před ním tečoval nahozený puk od mantinelu. Stačila trocha nepozornosti a klidně z toho mohla být branka.

02:41

Carter Hutton vyjel z klece a pomohl s rozehrávkou kotouče. Musel ale hodně spěchat, protože měl na zádech dva hokejisty ve žlutém.

02:08

Rasmus Dahlin zastavil ve středním pásmu rozjetého Johansena. Pak se ale společně se svými spoluhráči dostal do postavení mimo hru a bylo po akci.

01:40

Thompsonova střela zápěstím, která ovšem letěla moc vysoko, orazítkovala pouze zadní mantinel.

01:06

Jack Eichel ujížděl středním pásmem proti dvěma hráčům ve žlutém dresu. Dělal to moc dobře, ale k finálnímu zakončení už nedošlo. Pak Nashville otočil na druhou stranu.

00:27

Zatím se nám hra hodně kouskuje. Vzápětí Sabres vyhazují přes všechny čáry na zakázané uvolnění, herní situace míří před jejich klec.

00:13

A další přerušení. Tentokrát proto, že měl Carter Hutton kotouč v lapačce.

00:07

První se na puk v zápase dostalo domácí mužstvo. Ne však na dlouho. Ještě než Predators stačili vypálit, už rozhodčí přerušovali hru.

00:01

Utkání právě začalo.
Už si jen poslechneme hymnu a duel bude moci začít.
Ještě jednou vítejte u dnešního utkání. Začneme zhruba za deset minut.
Úvodní sestavy:

Nashville Predators: Rinne (Saros) – Josi, Ellis, Hamhuis, Ekholm, Irwin, Y. Weber – Hartman, Johansen, Fiala – Tolvanen, Järnkrok, C. Smith – Salomäki, Sissons, Watson – F. Gaudreau, Bonino, Grimaldi.

Buffalo Sabres: C. Hutton (Ullmark) – Dahlin, Bogosian, Pilut, Ristolainen, Beaulieu, C. Nelson – Skinner, Eichel, S. Reinhart – T. Thompson, Mittelstadt, Okposo – Elie, Rodrigues, Sobotka – Berglund, Jo. Larsson, Girgensons.

Rozhodčí: McIsaac, Watson – Mach, Cameron.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

Vítejte u dalšího zápasu NHL. Budeme sledovat střetnutí dvou týmů, které se pohybují na vrcholku svých konference. V zajímavé bitvě proti sobě vyrukují Nashville Predators a Buffalo Sabres.
Československá stopa v utkání

Vladimír Sobotka (BUF) (3+2)
Předchozí vzájemné utkání

Celky se spolu naposledy utkaly ještě v minulé sezoně. Buffalo Sabres na závěr loňské základní části rozstříleli Nashville Predators 7:4.
NASHVILLE PREDATORS

Jestliže Buffalo patří mezi nejlepší celky na východě, to samé platí o Nashvillu na západě. Ten je dokonce v čele Západní konference, když doposud stačil posbírat 37 bodů do tabulky. Stejně má mimochodem i rozjeté Colorado. Predators v prvním prosincovém duelu naskočili zpátky na vlnu pohody, jelikož dokázali přerušit krátkou šňůru dvou proher. Na svém ledě si poradili s rivalem Chicago Blackhawks jednoznačně 5:2. Ještě předtím Nashville překvapivě padl s Arizonou Coyotes (0:3), nestačil ani na Colorado Avalanche (2:3). Právě v mači proti Chicagu se poprvé ve své kariéře trefil finský útočník Eeli Tolvaven, kterému je v NHL předpovídána hvězdná kariéra. Pomůže svému týmu i tentokrát?

Týmovým statistikám vládne Ryan Johansen (5+18), daří se také aktuálně zraněnému Filipu Forsbergovi (14+8) nebo Romanu Josimu (5+13) a Kylemu Turrisovi (5+11).
BUFFALO SABRES

Zatímco loni vymetali spodní příčky celé soutěže, letos se drží na předních místech Východní konference. Dokonce už byli už ve vedení celé soutěže. Buffalo Sabres udělali oproti minulé sezoně velký krok kupředu, zatím jsou dost možná největším překvapením aktuálně hraného ročníku. Záleží však, jestli svou formu udrží a zůstanou konzistentní. Nyní Šavlím patří třetí místo Atlantické divize i Východní konference, se ztrátou dvou bodů na vedoucí Tampu Bay. Buffalo nedávno přišlo o šňůru výher, když padlo právě s na ledě Lightning těsně 4:5. Následně přišla další prohra, přesněji 2:3 po prodloužení s Floridou Panthers. Střetnutí na ledě Nashvillu bude pro mužstvo posledním venku, pak se čtyřikrát v řadě utká doma.

Kanadské bodování Sabres vede mladý útočník Jack Eichel (5+27), kterého doplňují Jeff Skinner (20+8), Sam Reinhart (6+15) nebo Jason Pominville (9+9).

Staňte se fanoušky NHL.cz!

Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.

Nashville Predators – Buffalo Sabres

2:1

konec (1:0, 1:1, 0:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 17. Ellis (Josi, Johansen), 37. Fiala (C. Smith, Ekholm) – 26. S. Reinhart

Nashville Predators: Rinne (Saros) – Josi, Ellis, Hamhuis, Ekholm, Irwin, Y. Weber – Hartman, Johansen, Fiala – Tolvanen, Järnkrok, C. Smith – Salomäki, Sissons, Watson – F. Gaudreau, Bonino, Grimaldi.

Buffalo Sabres: C. Hutton (Ullmark) – Dahlin, Bogosian, Pilut, Ristolainen, Beaulieu, C. Nelson – Skinner, Eichel, S. Reinhart – T. Thompson, Mittelstadt, Okposo – Elie, Rodrigues, Sobotka – Berglund, Jo. Larsson, Girgensons.

Rozhodčí: McIsaac, Watson – Mach, Cameron

Diváci: 17 311

Průběh zápasu
1. třetina
11:41 NSH 2 Salomäki, držení
15:04 BUF 2 Beaulieu, podrážení
16:25 NSH 1:0 Ellis (Josi, Johansen)
Po 1. třetině
2. třetina
21:50 NSH 2 Hamhuis, podrážení
25:20 BUF 1:1 S. Reinhart
33:26 NSH 2 Watson, hákování
36:34 NSH 2:1 Fiala (C. Smith, Ekholm)
37:27 NSH 2 Hartman, podrážení
38:19 BUF 2 Skinner, sekání
Po 2. třetině
3. třetina
Konec