Menu

Hokej

Tipos Extraliga (SR)

HC Košice – HK Poprad

0:1

konec (0:0, 0:1, 0:0)

23.09.2018, 17:30 • Steel Aréna, Košice • 5. kolo • Lukáš Pancurák sk

Tipsport: 1.5 5.5 4.19 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Vážení športoví priatelia, úvodné východniarske derby v sezóne 2018/2019 medzi HC Košice a HK Poprad minulosťou. Prinieslo mimoriadne zaujímavý hokej, v ktorom si body dokázali uchmatnúť hostia. Udialo sa tak po výsledku v pomere 0:1.

Pomer striel v dnešnom zápase: 43:23

S týmto konštatovaním sa už s vami lúčim a prajem vám pekný zvyšok víkendu. Stretnutím vás dnes sprevádzal Lukáš Pancurák. (19:43:38)

Koniec zápasu.

59:17

Odohralo sa päť sekúnd, Poprad odpálil na zakázané uvoľnenie. Celá situácia sa zopakuje ešte raz.

59:12

Habal je stále na striedačke, vhadzuje sa po ľavici Vošvrdu.

59:11

Oddychový čas domácich.

58:40

A dostali sa do obrovskej šance. Pred bránkoviskom získal puk Haščák, ktorý si ho ešte stiahol ku stredu bránky. Tomáš Vošvrda bol na ľade a fantastickým zákrokom podržal svoj celok.

58:31

Habal je na striedačke, Košice hrajú so šiestimi korčuliarmi.

58:20

Oba celky potrebovali striedať, Košice preto puk držali za Habalom. Sledovať budeme práve košického gólmana.

57:30

Posledných 150 sekúnd riadnej hracej doby. Poprad stále tesne vedie.

56:58

Puk sa teraz poriadne poodrážal, Spilar so Šoltésom ho získali pre Košice. Tie už ale neboli v útočnej tretine sústredené, preto ich dokázal súper pomerne jednoducho odzbrojiť.

55:59

Haščákova formácia narobila pred Vošvrdom poriadny vietor. Opäť ale platilo, že to bolo bez lepšieho zakončenia, a tak mohol padnúť gól len veľmi ťažko. Poprad sa stále umne bráni.

54:49

Jindřich Abdul puk skúsene zaviezol do obrannej tretiny svojho celku. Tu počkal na sformovanie spoluhráčov, ktorí sa následne neúspešne pokúšali o prienik pred Vladislava Habala.

53:55

Nasleduje komerčná prestávka.

53:40

Opäť sa hrá dlho bez prerušenia, opäť prevažne v strednej časti ľadovej plochy. Nasleduje rýchla výmena hráčov, tí toho mali za ostatné sekundy akurát tak dosť.

52:20

Pokus o prihrávku pred bránkovisko hostia zrazili do rohu. Toto mohla byť pokojne gólová pozícia, nebyť pohotovej reakcie defenzívy popradského tímu.

51:27

Galamboš dohral súpera na zadnom mantineli, napriek tomu sa Košičania k puku nedostali. Frustrácia domácich hokejistov je čoraz väčšia. Tomáš Vošvrda si na svoje konto pripísal úspešný zákrok s poradovým číslom 35.

50:50

Hra stratila na svojom tempe, puk miešal na čepeliach v strednom pásme Poprad. Ten zbiera cenné sekundy, už sa do riskantnejších akcií zrejme púšťať nebude.

50:00

Poprad sa oslobodzuje, puk teraz pretína všetky čiary.

49:16

Zakončenie z hranice ľavého kruhu, pred bránkou bol ešte pripravený Dudáš. Vošvrda puk betónmi a hokejkou zrazil, napokon to nebola pozícia pre urasteného košického beka.

48:40

Popradčania puk razantne odpálili, Habal sa svojim spoluhráčom následne snažil pomôcť s rozohrávkou.

48:16

Vylúčenie v tíme HK Poprad (Samuel Mlynarovič – 2 min., sekanie).

48:12

Brophey zbiera puk v strednom pásme, Poprad strieda počas hry.

47:48

Salija si v strednom pásme obhodil dvoch súperov a sám si tak prihral na zadný mantinel. Tam už ale vlastný puk nedokorčuľovať, Oceliari boli v tomto prípade rýchlejší.

47:04

Nasleduje komerčná prestávka.

46:38

V súboji jedného proti jednému sa teraz ocitol Dávid Šoltés. Ten volil strelu spoza obrancu, s čím Vošvrda rátal. Navyše trafil Šoltés priamo do gólmanovej hrude, a tak sa stav nemenil.

46:05

Netík naháňal Mlynaroviča, ktorému puk napokon predsa len vypichol. Bolo to však len v priestore, v ktorom dominovali korčuliari spod Tatier. Košičania sa museli uspokojiť bez šance.

45:30

Salija si trochu skomplikoval život, keď trafil pukom vonkajšiu sieť Vošvrdovej bránky. Napokon celú situáciu zvládol, i keď jeho spoluhráči následne odpálili len na zakázané uvoľnenie.

44:30

Krížny pokus z hranice kruhu teraz poriadne vystrašil Tomáša Vošvrdu. Už to vyteralo na parádny teplomer, našťastie pre Poprad puk napokon presvišťal až na zadný mantinel.

43:26

Košičania sa evidentne trápia. Teraz puk poslali na zakázané uvoľnenie. Takéto momenty budú Popradu len vyhovovať, pomerne rýchlo pri nich totiž ubúdajú ostávajúce sekundy.

43:07

Traja Košičania sa teraz rútili proti štyrom Popradčanom. Zodpovednosť prebral Dudáš, ktorý si stiahol puk a zakončil, avšak len do obetavého obrancu celku spod Tatier.

42:40

Teraz sa už domáci oslobodili, puk postupne preťal všetky čiary.

42:05

Až teraz sa musel Habal rýchlo presunúť a zakročiť. Dôležitý zákrok pre ďalší priebeh tohto zápasu.

41:42

Popradčania si v úvode svojej presilovky vypracovali slušný tlak, zatiaľ ho ale na gól nepremenili. Je to bez strely, puk si medzi sebou hostia len posúvajú.

40:52

Vylúčenie v tíme HC Košice (Martin Dudáš – 2 min., podrazenie).

40:23

Začala nám plynúť záverečná dvadsaťminútovka dnešného zápasu. Budeme zvedaví na to, či pôjde aj o záverečnú časť, alebo sa dnes v Košiciach dočkáme aj predĺženia, prípadne samostatných nájazdov.

40:01

Začala sa tretia tretina.
Siréna v Steel Aréne ohlásila koniec druhej dvadsaťminútovky, zo zápasu ubudlo rovných 40 minút. Pred prestávkou platí pribežný stav 1:0 v prospech Popradu.

Pomer striel po 2. tretine: 30:15

Tretia tretina sa začne približne o 19:11.

40:00

Druhá tretina sa skončila.

39:20

Navyše je tu ešte zakázané uvoľnenie Oceliarov.

39:01

Už plynie posledná minúta druhej tretiny. Pri puku sú Košice, tie ale recept na popradskú defenzívu na čele s Tomášom Vošvrdom doposiaľ nenašli.

38:20

Pokus o rýchlu prihrávku skončil až pod lapačkou Vošvrdu. Vzrušenie na tribúnach bolo tentokrát zbytočné, i keď Košice získavajú zadarmo vhadzovanie vo svojej útočnej tretine.

37:58

Hričina už nemal dosť síl, preto puk potiahol aspoň do stredného pásma. Tam po súboji padol. Niektorí košickí fanúšikovia si pýtali vylúčenie, ale bolo jasné, že toto bolo v súlade s pravidlami.

36:57

Jindřich Abdul to skúsil propragačne prakticky z bránkovej čiary. S týmto uhlom si jeho krajan Vladislav Habal poradil, betón totiž nechal prilepený o svoju ľavú žrď.

36:03

Dudáš skúsil strelu zápästím od modrej čiary. Lapačka Tomáša Vošvrdu teraz preletela bez zásahu, puk totiž zastavil jeden z obetavých obrancov Popradu. Ten bude, našťastie, pravdepodobne v poriadku.

36:00

Medzičasom sa už vylúčený Kanaďan Brophey vrátil na ľadovú plochu, podobne, ako Košice, ani Poprad teda svoju prvú presilovú hru v zápase na strelenie gólu nevyužil.

35:16

Hričina puk potiahol do rohu ľadovej plochy, kde ho prenechal Pretnarovi. Ten si s absolútnym prehľadom skontroloval situáciu a poslal hru na opačný koniec klziska.

34:30

Ďalšie rýchle odpálenie puku, zatiaľ je to bez zakončenia Kamzíkov. Čerstvé sily teraz pošle na ľadovú plochu aj hosťujúci Poprad.

34:04

Suja teraz bezhlavo neodpálil, radšej posunul spoluhráčom a tí puk vyviezli. Košičania následne dostali priestor na prestriedanie.

33:30

Košičania sa rýchlo oslobodili a puk držia pri bránke Tomáša Vošvrdu.

33:15

Vylúčenie v tíme HC Košice (Evan Brophey – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).

33:05

Hra je po strelenom góle poriadne statická, čo je rozhodne škoda. Čakáme na moment, keď sa Oceliari vyhecujú k ofenzívnejšej hre. Proti pozornej popradskej defenzíve to však majú len veľmi ťažké.

32:30

Jimmy McDowell sa snažil naštartovať košické útočné motory, to sa mu nepodarilo. Naopak, Oceliari sa museli ponáhľať z pásma, avizovalo sa totiž ich postavenie mimo hry.

31:52

Habal svojou lapačkou avizoval voľného hráča na modrej čiare, Košičania si ho okamžite pokryli. Následne ale museli striedať, a tak puk držia len v hĺbke vlastnej defenzívy.

31:00

V Steel Aréne to teraz len tak zhučalo. Tomáš Vošvrda nemal vôbec ideálny rozhľad, preto puk chytil skôr so šťastím. Na to sa ale nik nepýta, popradský gólman sa prezentoval dôležitým úspešným zákrokom.

29:50

Dudáš puk poslal do stredného pásma a odišiel striedať. Na hráčsku lavicu sa následne pobrali aj jeho spoluhráči.

29:07

Prvá tretina bola veľmi rýchla, tá druhá sa zasa vlečie. Opäť sme si ju o čosi predĺžili, tentokrát sa o to postarala popradská defenzíva. Tá puk poslala na zakázané uvoľnenie.

28:53

Nasleduje komerčná prestávka.

28:49

Nuž, budeme zvedaví na košickú odpoveď. Domáci korčuliari sa počas druhej tretiny skôr hľadajú, čo ale nie je ideálna vizitka pre lídra tipsportligovej tabuľky.

27:42

Poprad dal gól!
Je tu otvárací gól, ktorý strieľajú, celkom zaslúžene, Popradčania. Oceliari si nedali pozor na hráča pred bránkou, ktorý z prvej bez problémov napol sieť za Habalom. Tým strelcom bol po ideálnej prihrávke popradský kapitán PATRIK SVITANA. Asistencia: Matúš Paločko.

27:30

Dudáš prišiel v súboji s Paločkom o hokejku, napokon si ju ale zodvihol a zapojil sa do útočnej akcie svojho celku. Tentokrát z toho nebolo nič zaujímavé, hralo sa prevažne pri mantineloch.

26:47

Všetko to ukončil úspešným zákrokom Vladislav Habal. Vhadzovať sa bude v pásme Oceliarov, ešte predtým oba celky prestriedajú.

26:27

Kafka nepresvedčivo len na modrú čiaru, odkiaľ prišlo tvrdé, ale nepresné popradské zakončenie. V Steel Aréne sa teraz bučalo, Poprad si vypracoval skutočne solídny tlak.

25:30

To bola obrovská šanca pre Poprad! Puk bol zrazený pred bránkovisko, kde nestál absolútne nik. Využil to Macík, ktorý tam priletel ako víchor a zakončil. Oceliari môžu ďakovať Habalovi, ktorý ten puk vytesnil.

24:45

Zakončoval Simon Karlsson, jeho nenápadná strela zasiahla len pripravenú košickú defenzívu. Habal zasahovať nemusel, v druhej tretine tak ostáva s dvomi úspešnými zákrokmi.

23:27

Po chybičke súpera sa do šance tlačil Haščák. Ani z tohto ale napokon gólová pozícia nebola. Zápasu jednoznačne chýba náboj v podobe gólu na jednej či druhej strane.

22:53

Úvod druhej tretiny patrí Košiciam, ktoré sa usadili pred Vošvrdom a rozohrali tam svoj útočný formát. Na jeho konci prišlo zakončenie od modrej, avšak len mimoriadne nepresné.

21:58

Aktívne teraz pracoval Netík, ktorý na dvakrát pripravil o puk súpera. Košičanom to príliš nepomohlo, vhadzovať sa totiž bude len v strednom pásme.

21:13

Zakázané uvoľnenie Košíc, vhadzovať sa bude po ľavici Vladislava Habala.

20:49

Dudáš chcel puk rýchlo odohrať pred Svitanom, zbytočne ho ale poslal do košického obranného pásma. Našťastie pre domácich sa tu Kamzíci do šance nedostali.

20:20

Hlavný arbiter uchopil puk do svojich rúk a v stredovom kruhu ho vhodil na ľadovú plochu. Budeme zvedaví, ktorý z celkov sa vydá na svoj útočný výpad počas druhej tretiny ako prvý.

20:01

Začala sa druhá tretina.
Úvodných 20 minút z východniarskeho derby je už minulosťou. V Košiciach zatiaľ sledujeme obojstranne mimoriadne zaujímavý hokej, ktorý priniesol viacero pekných momentov. Do šatní hráči odkorčuľujú za priebežného stavu 0:0.

Pomer striel po 1. tretine: 12:5

Druhá tretina sa začne približne o 18:18.

20:00

Prvá tretina sa skončila.

19:06

Hričina sa po Galambošovej aktivite snažil tečovať strelu z vonkajšej hrany kruhu na vhadzovanie. Nepodarilo sa mu to, medzičasom začala plynúť posledná minúta prvej tretiny.

18:26

Šoltés posunul Haščákovi, ten prihral na modrú čiaru. Vošvrdovi sa na malý moment otvoril priestor, a tak na letiaci puk po celý čas videl. Jeho lapačka preto bola úspešná.

17:59

Košičania pokračujú v tlaku, popradská formácia je už značne unavená.

16:58

To sa zmenilo v tejto chvíli. Puk gólmanovi vypadol, Vošvrda ale zachoval chladnú hlavu a okamžite sa hodil na ľad. Aj keď ho pod kontrolou nemal, Popradčania naň videli a vytesnili ho do stredného pásma.

16:20

Ďalší zrazený puk, opäť sa hra presúva za modrú čiaru. Tomáš Vošvrda zatiaľ počas tejto presilovky prácu nemal.

15:49

Kafka si puk niekoľkokrát posunul s obrancom, aby následne zvolil strelu priamo do defenzívy Popradu. Tá tak bez väčšej námahy odpálila aspoň do stredného pásma.

15:25

Vylúčenie v tíme HK Poprad (Simon Karlsson – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).

14:27

Evan Brophey si vzal na starosť dvojicu popradských korčuliarov, ktorých napokon o puk predsa len pripravil. Košičanom to však nepomohlo, prezentovali sa len nepresnou kombináciou.

13:58

Heizer puk pretlačil na spoluhráčov, tí ho zasa dostali von z pásma. Ešte predtým tam prišli dva obetavé zákroky pri zakončeniach Oceliarov. Pekné hokejové momenty.

13:16

Haščák puk v páde posunul Nagyovi, ten našiel spoluhráča na modrej čiare. Bombu odtiaľ ochranca popradskej svätyne podržal vo svojej lapačke.

13:03

Rýchly pohyb k mantinelu teraz Ervingovi nevyšiel. Puk mu od čepele odskočil a doskackal až ku Košičanom. Tí si ho rýchlo posunuli, pričom sa dostal až k Dudášovi. Český bek to skúšal bekhendom, Vošvrdu neprekonal.

12:49

Radoslav Macík skúsene krúžil okolo obrannej modrej čiary, kde si dával pozor na dobiedzajúcich Košičanov. Poprad sa medzitým presunul pred Habala, tam však nič nevymyslel.

11:39

Nahodenie od mantinela nemohlo narobiť Vošvrdovi najmenší problém, napriek tomu popradský gólman puk radšej podržal. Košičania tak poľahky získavajú buly v útočnom pásme.

11:21

Salijovi sa na krídle ukazoval Erving, popradský obranca ale radšej volil prihrávku na centra. Ten to nečakal a puk v rýchlosti odkopol. Poprad sa pripravil o možnosť hrať v útočnej tretine.

10:27

Karlsson videl, že jeho spoluhráči potrebovali striedať, preto si radšej počkal a puk podržal pri Vošvrdovi. Následne sa Poprad dostal do šance, ktorú musel hasiť Vladislav Habal.

09:50

Bjalončík predviedol v súboji pri mantineli svoje rýchle nohy a puk zaviezol do pásma súpera. Tam oň ale prišiel, Popradčania sa nestihli pred Habalom ani sformovať.

09:08

Píska sa zakázané uvoľnenie hostí.

08:57

Šoltés urobil rýchly pohyb k mantinelu a skúsil to strelou z otočky. Spilar ju chcel ešte tečovať, miesto toho ale letiaci puk korčuľou nešťastne zastavil. Popradská defenzíva si s tým už poradila.

08:20

Galamboš vydoloval puk pre Nagya, ktorý vymyslel niekoľko oblúkov na ľade. Následne volil krížnu prihrávku na modrú čiaru, tá však na strelu z prvej rozhodne nebola.

07:10

Medzi kruhmi sa Košičanom na malý moment otvoril priestor, každopádne, domáci tento fakt nevyužili. Tomáš Vošvrda tak mohol ostať pokojný.

06:37

Evan Brophey posunul v rýchlosti na modrú čiaru, neskôr ale sám vkorčuľoval do dráhy strely a puk predčasne zastavil. Ani v totmo prípade nemusel gólman zakročiť.

05:57

Dlhší čas sa neprerušovalo, oba celky sa tak rozhodli striedať počas hry. Tá má zatiaľ výýborný spád, presne taký, aký si východniarske derby rozhodne zaslúži.

05:01

Šoltés bol kontrolovaný Heizerom, ktorý takéto situácie vyhľadáva. Súperovi puk bez akéhokoľvek problému odobral, následne to ale Poprad smerom dopredu dobre nevymyslel.

04:27

Haščák bol pri manitneli výborne pritlačený k ľadu, presnejšie preto nerozohral. Popradčania to však sami poslali na defenzívu Oceliarov, tá obranný val pred Vošvrdom neprepálila.

03:20

Simon Karlsson kontroloval situáciu na popradskej obrannej čiare, keď sa tam nebezpečne pohyboval hráč domácich. Bolo to ale bez puku, ktorý bol v tom čase pri Habalovi.

02:49

Košičania to zahrali na modrú čiaru, odkiaľ chceli strieľať. Výborne bol ale postavený Macík, ktorý puk zrazil a takmer ho v strednom pásme aj sám dokorčuľoval.

02:24

Zakázané uvoľnenie popradských Kamzíkov. Vhadzovať sa bude po pravej ruke gólmana Tomáša Vošvrdu.

02:01

Šoltés padol na ľad, napriek tomu puk pre Košice udržal. Ešte tam prišla prihrávka na modrú, odkiaľ letel nepresný pokus. Popradský gólman celú situáciu kontroloval svojou vyrážačkou.

01:26

Popradčania teraz zavreli súpera v obrannej tretine, avšak bolo to len bez presnejšieho streleckého pokusu. Vošvrda následne puk posunul Ladislavovi Nagyovi, z tejto situácie gól nepadol.

00:40

Okamžite tam prišla bomba z pozície ľavého krídla, na ktorej bol v tejto chvíli Kafka. Vošvrda jeho pokus vyrazil na hokejku Svitanu a ten už vedel, čo s pukom ďalej robiť.

00:16

Úvodné buly bolo vhodené, zápas sa začal. Puk sa dostal na hokejky košických Oceliarov, ktorí teraz v strednom pásme premýšľajú, ako sa čo najrýchlejšie presunúť pred bránku stráženú Tomášom Vošvrdom.

00:01

Stretnutie sa práve začalo.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje první třetinu?

Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

Úvodné zostavy:

HC Košice: Habal (M. Nagy) – Čížek, Dudáš (A), Pretnar, Koch, McDowell, Pulli, Lenďák – Netík, Brophey, Kafka – Haščák, Suja, L. Nagy (C) – Spilar (A), Galamboš, Šoltés – Hričina, Klíma, Žitný – Krajňák

HK Poprad: Vošvrda (Gračnar) – Kozák, Salija, Brejčák (A), Petran, Erving, Ťavoda, Karlsson – Svitana (C), Mlynarovič (A), Koyš – Takáč, Heizer, Václav – Zagrapan, Paukovček, Abdul – Paločko, Bjalončík, Macík

Rozhodca: Novák, D. Konc – Kacej, Šefčík.
Vážení športoví priatelia, vítam vás pri priamom prenose z ďalšieho kola Tipsport ligy. Tentokrát si z metropoly východného Slovenska priblížime tradičné derby medzi Košicami a Popradom.

HC Košice môže byť s úvodom sezóny spokojný. Pravdou je, že ešte neodohral zápasy s najväčšími favoritmi na zisk titulu, avšak 15 získaných bodov po piatich zápasoch je maximum, čo sa zatiaľ dalo dosiahnuť. Aj preto patrí Oceliarom priebežné prvé miesto v tabuľke, ktoré si naposledy poistili výhrou na ľade Nových Zámkov. Košičania sa zatiaľ pýšia najproduktívnejším útokom, ale aj odolnou defenzívou, keď inkasovali v piatich zápasoch len deväťkrát.

Posledné tri zápasy Košíc:
MHC Nové Zámky – HC Košice 2:3
HC Košice – HK Orange 20 6:1
HC Košice – DVTK Jegesmedvék Miškovec 6:3

HK Poprad je na tom zatiaľ o poznanie horšie. Kamzíci zo severu východného Slovenska "prespali" štart novej sezóny a so ziskom šiestich bodov okupujú priebežnú ôsmu priečku tabuľky. Hoci na tom bodovo až tak zle nie sú a zo štyroch odohraných zápasov vyhrali po 60 minútach dva, držia sa v mimoriadne vyrovnanej časti tabuľky. Šesť bodov má totiž šiesty Zvolen, ale aj desiata Detva. Každopádne, Popradčania zatiaľ disponujú mimoriadne vyrovnaným skóre v pomere 12 strelených a 12 inkasovaných gólov.

Posledné tri zápasy Popradu:
HK Poprad – MsHK Žilina 6:3
HK Nitra – HK Poprad 4:1
HK Poprad – MAC Budapešť 3:1

Aj keď môže vyznieť fráza, že derby svojho favorita nemá ako klišé, v prípade súbojov Košíc a Popradu sme sa o tom počas minulých sezón viackrát presvedčili. V prospech Košíc môže dnes hovoriť domáce prostredie, v prospech Kamzíkov z Popradu zasa motivácia posunúť sa v tabuľke vyššie.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.

HC Košice – HK Poprad

0:1

konec (0:0, 0:1, 0:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 28. Svitana (Paločko)

HC Košice: Habal (M. Nagy) – Čížek, Dudáš (A), Pretnar, Koch, McDowell, Pulli, Lenďák – Netík, Brophey, Kafka – Haščák, Suja, L. Nagy (C) – Spilar (A), Galamboš, Šoltés – Hričina, Klíma, Žitný – Krajňák

HK Poprad: Vošvrda (Gračnar) – Kozák, Salija, Brejčák (A), Petran, Erving, Ťavoda, Karlsson – Svitana (C), Mlynarovič (A), Koyš – Takáč, Heizer, Václav – Zagrapan, Paukovček, Abdul – Paločko, Bjalončík, Macík

Rozhodčí: Novák, D. Konc – Kacej, Šefčík

Průběh zápasu
1. třetina
15:25 POP 2 Karlsson, vysoká hůl
Po 1. třetině
2. třetina
27:42 POP 0:1 Svitana (Paločko)
33:15 KOS 2 Brophey, vysoká hůl
Po 2. třetině
3. třetina
40:52 KOS 2 Dudáš, podrážení
48:16 POP 2 Mlynarovič, sekání
Konec