Menu

Hokej

Mistrovství světa - I. A Divize

Slovinsko – Polsko

2:4

konec (0:1, 1:2, 1:1)

23.04.2018, 16:00 • Laszlo Papp Sportarena, Budapešť • 2. kolo • Michal Břuchanský

Z tohoto zápasu je to vše, mějte se fajn. (18:21:49)
Střely na branku: 38 – 27 (8:13, 15:8, 15:6).
Je dobojováno! Slovinsko po včerejší nečekané prohře s Velkou Británii nestačilo ani na druhého papírově slabšího soupeře a už po dvou zápasech se víceméně může rozloučit s nadějemi na postup do elitní divize světového šampionátu. Polsko naopak odčinilo včerejší porážku s Itálii, když téměř po celé utkání vedlo a díky šestatřiceti zákrokům výborného brankáře Odrobného slaví zisk prvních tří bodů za výsledek 4:2.

Konec zápasu.

59:40

Ani Tičarova střela z úhlu gólem neskončila a to už zřejmě bude pro slovinské naděje konečná.

59:18

Poláci neuhlídali Urbase, který v rychlosti zakončoval z pravého kruhu. Odrobny ale zasáhl a poté se neujala ani dorážka Podlipnika.

59:00

Poslední minuta třetí třetiny.

58:33

58:33 Jan URBAS - 2:4

58:33

Slovinsko právě vstřelilo branku!
Tak přece jenom se utkání ještě malinko dramatizuje! Miha Verlić během Gregorcova nahození od modré clonil Odrobnému, kotouč se od něj odrazil na JANA URBASE a ten už to měl proti rozhozenému brankáři jednoduché. Asistence: Miha Verlič, Blaž Gregorc.

58:20

Slovinsko odvolala gólmana Gaspera Krošelje na střídačce. Hrát se bude v šesti proti pěti.

58:15

A znovu Odrobny, který ani tentokrát podruhé nekapituloval! Miha Verlič už byl příliš blízko brankáři a bekhendem nad něj kotouč nezvedl.

57:34

A když už se Slovinci ke střele dostanou, tak v brankovišti zafunguje poslední instance v podobě Odrobného. Ten nyní vychytal Podlipnikovu střelu z otočky.

56:46

Svěřenci Teda Nolana navíc začínají hrát naprosto jednoduše a jenom vyhazují puky do bezpečí tak, aby se nemusel pískat icing.

56:06

Slovinci již začínají působit trochu odevzdaným dojmem. Jen velké selhání by teď Polsko připravilo o první vítězství na turnaji.

55:15

Goličič prodloužil přihrávku z levé strany k brankovišti, tam ale nebyl nikdo v modrém a kotouč si pohodlně přivlastnil Przemyslaw Odrobny.

54:27

Jan Urbas byl na útok úplně sám, po stahovačce pouštěl puk pro dojíždějící spoluhráče, ale to už dobře zafungovala polská obrana.

53:34

Podlipnik rozjel slovinskou akci zpoza vlastní branky, Žiga Pance pak nabral vynikající rychlost a ujížděl po levém křídle, ovšem jeho střela rozvlnila jen ochrannou síť.

52:31

Teď už to bude mít slovinský výběr hodně složité, na turnaji se střelecky zatím trápí a teď má jen sedm minut na vstřelení tří branek.

51:25

51:25 Aron CHMIELEWSKI - 1:4

51:25

Polsko právě vstřelilo branku!
Ještě včera večer přebíral v dresu Třince stříbrnou medaili a teď výrazně přiblížil polský národní tým k cenné výhře na světovém šampionátu! ARON CHMIELEWSKI využil nepozornosti bránícího Hebara a před brankovištěm bekhendem dorazil za Krošeljova záda Rompkowského nahození od modré čáry. Asistence: Mateusz Rompkowski, Krystian Dziubiński.

50:37

Anže Kuralt moc dobře věděl o Kranjcovi, který přijel do útočného pásma ze druhé vlny, ale střelu zápěstím poslal jen do blokujícího soupeře.

49:46

Formace vedená Mikolajem Lopuskim polskému týmu na pár sekund ulevila, Slovinci musí pracně bojovat o kotouč.

49:14

Nepovedenou střelu Vidmara Odrobny jenom vyrazil k dalším Slovincům, kteří teď herně dominují.

48:32

Rompkowski zachytil dlouhou slovinskou přihrávku přes celé střední pásmo, vzápětí předal puk Kapicovi, ale ten byl u pravého kruhu zastaven.

47:55

Poláci se vymanili z nepříjemného sevření jen díky vyhození přes všechny čáry na zakázané uvolnění.

46:51

Anže Kuralt zvolil rychlý přechod přes střední pásmo a přihrál k mantinelu na Goličiče, jehož prudký pokus Odrobny s přehledem pokryl.

45:52

Slovinsko v plném počtu.

45:39

Bránící Slovinci se konečně zmocnili kotouče a po několika nepřesných střelách ho poslali do bezpečí.

44:56

Další z polských hráčů měl dobrou pozici v pravém kruhu, branku ale přestřelil a puk skončil až v ochranné síti.

44:31

Polští reprezentanti se rozestavěli do přesilovkového vzorce. Dronia nahazoval od modré a marně doufal, že jeho spoluhráči dorazí puk do sítě.

43:52

Vyloučení v týmu Slovinsko (Žiga Pance – 2 min., nedovolené bránění).

43:30

Slovinci jsou také v úvodu třetí části výrazně aktivnější. Gregorc poslal svou střelu tahem do horní poloviny branky, ovšem Odrobny byl opět připraven.

42:58

Robert Sabolič se krásně vyhnul dvěma obráncům a přenesl těžiště hry do pravého kruhu, odkud dobře pálil Urbas, ale na rychle se přesunujícího Odrobného si nepřišel.

42:01

Návrat do útoku Slovincům nevyšel, z nezachycené přihrávky se vyklubal icing a buly u Krošelje.

41:46

Slovinci díky aktivnímu forčekinku udrželi v puk v útočném pásmu, ale po urputném boji nakonec byli vytlačeni mezi modré čáry.

40:31

Blaž Gregorc nenapodobil svou včerejší trefu a z vrcholku levého kruhu teď poslal puk jen do dobře nastavené lapačky Odrobného.

40:01

Začala třetí třetina.
Střely na branku po 2. třetině: 23 – 21 (8:13, 15:8).
Začátek druhé třetiny v Budapešti patřil Slovincům, kteří během pár minut vedli na střely 10:1 a během toho dokázali vyrovnat zásluhou Drozga. Polsko však rychle odpovědělo Neupauerem a začalo tahat za výrazně delší konec provazu. To následně vedlo k trestnému střílení Kolusze, jenž upravil skóre na aktuálních 3:1 pro Polsko.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:41

Poláci nikam nespěchají a drží puk v bezpečné vzdálenosti od obou branek tak, aby se k němu Slovinci už nedostali.

39:00

Poslední minuta druhé třetiny.

38:22

Witeckého střela znamenala pro Krošelje jen rutinní práci, při které raději přerušil hru. Vzápětí Slovinci vyhodili na icing.

37:43

Polsko v plném počtu.

37:34

Hokejisté v modrých dresech poněkolikáté hledali Roberta Saboliče, který se opřel do golfáku z pravého kruhu, ale z gólu se radovat nemohl.

37:06

Polský tým po třetím gólu přešel do zkráceného oslabení, jejich protivníci se snaží prokombinovat do šance.

36:36

Slovinsko v plném počtu.

36:09

36:09 Marcin KOLUSZ - 1:3

36:09

Polsko právě vstřelilo branku!
Tak to byl mazácky provedený nájezd, po kterém Polsko poprvé vede dvougólovým rozdílem! MARCIN KOLUSZ u mezikruží výrazně zpomalil, poté si počkal, až Krošelj bude na břiše, a z úhlu ho mazácky přehodil k vzdálenější tyči.

36:09

Kranjc ztratil puk v hodně nebezpečné situaci, polský kapitán Kolusz byl ve velké šanci faulován a je z toho trestné střílení!

35:43

S menšími tresty se nám roztrhl pytel. Polsko zbytečně přichází o dvojnásobnou přesilovku, za sekání po přerušení bude pykat Damian Kapica.

35:35

Tomasikova střela z delší vzdálenosti nebyla přesná. Po další kombinaci už pálil z mezikruží, ale Krošelj celou situaci uklidnil jistým zákrokem.

35:07

Polská pětka utahovala šrouby a kombinovala skoro u brankoviště, kde ztratili puk a poté i útočné pásmo.

34:36

Slovinci jsou dokonce do tří! Za nesportovní chování si k Pavlinovi přisedl Žiga Pance.

34:28

Slovincům se ale daří vyhazovat puky alespoň k červené čáře. Z další rozehrávky Polska resultuje icing.

34:00

Žiga Pavlin poslal jednoho z Poláků do vlastního brankáře, což bylo posouzeno jako nedovolené bránění. Polská přesilovka bude pokračovat.

33:55

Slovinsko v plném počtu.

33:29

Pavlinovi se ještě nepovedlo vyhodit, ale jeho snažení dokončil Bašič. Poláci musí zpět do středního pásma.

32:37

Polské kroužení v útočném pásmu bylo mnohem zajímavější, aktivní Chmielewski vyjížděl zpoza branky, ale obránci ho ke střele z otočky nepustili.

31:55

V početní převaze si tentokrát zahraje Polsko! Robert Sabolič po ztrátě kotouče fauloval Komorského a poslušně zamířil na trestnou lavici.

31:31

Polsko v plném počtu.

31:06

Slovinský výběr se po vyhození vrátil do útočného pásma, Sabolič zprava ani Tičar zleva kotouč do sítě ale nedostali.

30:51

Hodně neefektivní přesilovku přerušil hlavní rozhodčí, který odpískal postavení útočícího hráče v brankovišti.

30:11

Slovinci hrají už pátou přesilovku, při kombinaci jsou ale hodně pasivní a víceméně jenom stojí, což Polákům vyhovuje.

29:31

Vyloučení v týmu Polsko (Filip Komorski – 2 min., podražení).

29:00

Chmielewski nabral rychlost a hezky prostrčil puk za slovinskou obranu. Další z Poláků se před brankovištěm ale neprosadil.

28:02

Krzysztof Zapala měl na hokejce třetí gól, jenomže ze samostatného úniku trefil jen vyrážečku brankáře Krošelje!

27:28

27:28 Bartłomiej NEUPAUER - 1:2

27:28

Polsko právě vstřelilo branku!
Bíločervení přečkali několik kritických situací a teprve z druhé střely v této třetině se vrátili do vedení! Bartolomiej Pociecha přebral puk v pravém rohu útočného pásma od Witeckého a o brusli obránce ho dostal do mezikruží, odkud se přesnou střelou prosadil BARTOLOMIEJ NEUPAUER. Asistence: Bartolomiej Pociecha, Jakub Witecki.

26:47

Polsko v plném počtu.

26:35

Trochu nejistý zákrok Odrobného teď pocuchal nervy Poláků! Střelu od modré čáry neměl pod kontrolou a puk se odrazil od obou tyčí, přičemž pochodoval po brankové čáře!

25:55

Slovinci se rychle vrátili do útoku po soupeřově vyhození. Své šikovné ruce ukázal Sabolič, ale až ke střele se neprobil.

25:27

Polákům se dvakrát podařilo vyhodit puk z defenzivní třetiny. Mezitím přišla střela z mezikruží, ale Odrobny ji vyrazil.

24:47

No a Slovinsko bude mít ideální příležitost na obrat. Pavel Dronia zezadu zahákoval zakončujícího Goličiče a vyfasoval menší trest.

24:30

24:30 Jan DROZG - 1:1

24:30

Slovinsko právě vstřelilo branku!
Tak jsem to zakřikl a přivolal vyrovnávající gól Slovinců! Akce to byla až překvapivě jednoduchá, JAN DROZG po pravé straně vjel do útočného pásma a nenápadnou střelou zavěsil kotouč pod horní tyč. Asistence: Luka Vidmar.

23:55

Stále se hraje před polskou brankou, ale tlak Slovinců není příliš nebezpečný.

23:16

Anže Kuralt přejel útočnou modrou ještě dříve než Urbas a zavinil postavení mimo hru. Polský tým může po dlouhé době poslat na led čerstvé síly.

22:58

Polsko v plném počtu.

22:24

Elitní slovinský útok stále zůstává na ledě. Stejně tak čtveřice Poláků, která už je hodně unavená a jenom cloní před brankou.

21:48

Ze slovinské kombinace v útočné třetině resultovala Tičarova tvrdá střela z pravého křídla, ovšem Odrobny tentokrát zasahovat nemusel.

21:12

Poláci nevyhodili a poté se museli spolehnout na Odrobného, který jenom vyrazil prudkou ránu z osy hřiště a pak zlikvidoval i dorážku Mihy Verliče.

20:58

Vyloučení v týmu Polsko (Krystian Dziubiński – 2 min., hákování).

20:28

Poláci se prudkým nástřelem do betonu Krošelje usadili v útočném pásmu, ale nic dalšího už nevymysleli.

20:01

Začala druhá třetina.
Střely na branku po 1. třetině: 8 – 13.
Je za námi úvodní dvacetiminutovka, která jenom potvrdila fakt, že se Slovinsko na začátku šampionátu nenachází v ideálním rozpoložení. Polsko se už ve třetí minutě dostalo do vedení, když se prosadil Kapica. Následně mělo ještě několik dalších šancí, ale Krošelj druhý puk za svá záda nepustil.

20:00

První třetina skončila.

19:22

Jakub Witecki udělal otočku kolem levého kruhu, jenže bekhendové střele nedal tolik razance, aby více prověřil Krošelje.

19:00

Poslední minuta první třetiny.

18:21

Opět Poláci nic nevymýšleli a zakončovali přímo z vhazování. Zprava to tentokrát zkoušel Kapica, jenž mířil do bližšího horního rohu, ale narazil na tyčku.

18:10

Z vhazování v polském útočném pásmu rychle těžil Chmielewski, nicméně Krošelj svižný pokus z mezikruží precizně zastavil.

18:02

Rozehrávka slovinského obránce Aleše Kranjce nebyla povedená, minula všechny hráče v modrém a je z toho zakázané uvolnění.

17:12

Robert Sabolič po trochu komplikovaném přechodu do ofenzivy zakončoval bekhendem z blízkosti levého mantinelu, ale to nemohlo Odrobného ohrozit.

16:29

Další icing Polska.

16:06

Chmielewski byl před brankovištěm důrazně atakovaný Kranjcem, kvůli tomu nemohl těžit z přihrávky z levého křídla a případně ohrozit Krošelje.

15:39

Unavená polská pětice už potřebovala vystřídat, a tak jenom nahodila puk za Krošelje, kde už operuje Žiga Pavlin.

15:16

Nevynucené zakázané uvolnění Poláků znovu vrací hru před Przemyslawa Odrobného.

14:41

Jan Drozg se hezky uvolnil do mezikruží, ovšem několik clonících protihráčů v čele s Odrobným neprostřelil. Následně polský gólman vychytal střelu zpoza levého kruhu.

13:24

Aron Chmielewski uklidnil hru ve středním pásmu a přihrál na své obránce, aby Poláci mohli vystřídat.

12:36

Podlipnik neudržel kotouč na útočné modré čáře a se svými spoluhráči se tak musel rychle vracet s nezdařeným brejkem Poláků.

11:50

Lyszczarczyk přenechal puk Droniovi, který měl spoustu času na střelu, jenže Krošelj zakončneí z vrcholku levého kruhu vyrazil.

10:25

Kotouč vyletěl na jednu ze střídaček a hra je přerušena. Vhazovat se bude mezi modrými čarami.

09:46

Kranjc držel puk za vlastní brankou, následně po pravém křídle zaútočil Hebar, ale střela zápěstím byla zablokovaná.

08:44

Polsko v plném počtu.

07:50

Slovinci propadli na útočné modré čáře a hned dva poláci se hnali úplně osamoceni na Krošelje, který svůj tým ale podržel vychytáním bekhendového blafáku.

07:06

Sabolič nabil svému spoluhráči v pravém kruhu, ale jeho tvrdá střela golfákem nebyla přesná. Puk se svezl po prknech až do středního pásma.

06:44

Vyloučení v týmu Polsko (Bartłomiej Neupauer – 2 min., podražení).

06:21

Poláci aktivně napadali v útočném pásmu, ale vyhození kotouče nezabránili. Zakázané uvolnění Slovinců se však nepíská.

05:55

Lyszczarczyk to zkusil z pravé strany a odstartoval velké problémy pro Krošelje, který musel čelit několika dorážkám dalších dvou polských forvardů.

05:24

Ihned po vhazování po pravici Odrobného se kotouč dostal do jeho brankoviště, ovšem Bašič ze vzduchu nedokázal sklepnout až za brankovou čáru.

05:08

Polsko v plném počtu.

04:35

Robert Sabolič dostal přihrávku do levého kruhu, většího prostoru ale nevyužil a trefil jen Odrobného, který ucpal prostor u své pravé tyčky.

04:05

Hráči v modrém se rozestavěli do přesilovkového pětiúhelníku, jenže střelou od modré čáry Odrobného branku netrefili.

03:08

Slovinci mohou rychle odpovědět, na trestnou lavici totiž usedá Filip Komorski, a to za držení hole.

02:49

02:49 Damian KAPICA - 0:1

02:49

Polsko právě vstřelilo branku!
Polští hokejisté svou první přesilovku přeci jenom využili a dostávají se do vedení! Dziubiński přijel k zadnímu mantinelu podpořit bojujícího Chmielewského a vzápětí přihrál DAMIANU KAPICOVI, který zprava našel kousek volného místa nad levým ramenem překvapeného Krošelje. Asistence: Krystian Dziubiński, Aron Chmielewski.

02:11

Slovinci se zatím v pohodě brání, Pance se dokonce dostal ke střele, ale Odrobny byl pozorný.

01:09

Polský výběr si hned na začátku zápasu zahraje přesilovou hru. Za držení je vyloučený Miha Verlič.

00:55

První práce pro slovinského brankáře Krošelje, který neriskoval rozehrávku a po nahození z poloviny hřiště raději zastavil hru.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Slovinsko: Krošelj (Stojanovič) – Magovać, Gregorc, Podlipnik, Kovačevič, Vidmar, Kranjc, Pavlin – Tičar, Sabolič, Urbas – Verlič, Ž. Pance, Goličič – Kuralt, Mušič, Ograjenšek – Bašič, Drozg, Hebar – Ropret.

Polsko: Odrobny (Murray) – Dronia, Rompkowski, Ciura, Pociecha, Górny, Tomasik, Wanacki Bryk – Zapała, Malasiński, Kolusz – Chmielewski, Dziubiński, Kapica – Lyszczarczyk Łopuski, Komorski – Witecki, Urbanowicz, Neupauer.

Rozhodčí: Heikkinen, Smetana – Nemeth, Spur.
Vzájemné zápasy

19.02.2017 Polsko – Slovinsko 1:4
01.09.2016 Slovinsko – Polsko 6:1
26.04.2016 Slovinsko – Polsko 1:4
05.11.2015 Slovinsko – Polsko 2:1
01.04.2012 Polsko – Slovinsko 1:2.
Polsko

Polský národní tým v minulém roce sice převzal bývalý kouč Buffala Sabres nebo New Yorku Islanders Ted Nolan, ovšem jeho ambice nejsou ani zdaleka takové, jako například u Kazachstánu nebo Slovinska. Nic na tom nezměnilo ani včerejší střetnutí s reprezentanty Itálie, které Nolanovi svěřenci dobře rozehráli, ale na gól Zapaly ze šesté minuta nijak nenavázali a nakonec prohráli 1:3. Po prvním hracím dnu se Polsko nachází až na předposledním pátém místě a dá se očekávat, že se v nastávajícím týdnu bude bít především o záchranu.

Nejproduktivnější hráči:
1. K. Zapala – 1 bod (1+0).
Slovinsko

Výběr finského trenéra Kariho Savolainena je českým fanouškům velmi dobře známý. Působí v něm celá řada hokejistů, kteří mají, anebo měli, co do činění s tamními ligami. Ani největší hvězdy v podobě Roberta Saboliće či Roka Tičara ale včera nezabránily nečekané porážce s outsiderem z Velké Británie, která v otevíracím utkání celého šampionátu zvítězila 3:1. O jedinou branku papírového favorita se ve třinácté minutě postaral královehradecký obránce Blaž Gregorc. Slovinci se tak v šestičlenné tabulce dělí o čtvrté místo a v dalším průběhu budou muset zabrat proti silným soupeřům, aby mohli usilovat o vysněný postup do elitní divize.

Nejproduktivnější hráči:
1. B. Gregorc – 1 bod (1+0)
2. J. Urbas – 1 bod (0+1)
3. M. Verlić – 1 bod (0+1).
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

Slovinsko – Polsko

2:4

konec (0:1, 1:2, 1:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 25. Drozg (Vidmar), 59. Urbas (Verlič, Gregorc) – 3. Kapica (Dziubiński, Chmielewski), 28. Neupauer (Pociecha, Witecki), 37. Kolusz (TS), 52. Chmielewski (Rompkowski, Dziubiński)

Slovinsko: Krošelj (Stojanović) – Magovać, Gregorc, Podlipnik, Kovačevič, Vidmar (A), Kranjc, Pavlin (A) – Tičar, Sabolič (C), Urbas – Verlič, Ž. Pance, Goličič – Kuralt, Mušič, Ograjenšek – Bašič, Drozg, Hebar – Ropret.

Polsko: Odrobny (Murray) – Dronia, Rompkowski, Ciura, Pociecha (A), Górny, Tomasik, Wanacki, Bryk (A) – Zapała, Malasiński, Kolusz – Chmielewski, Dziubiński, Kapica – Lyszczarczyk, Łopuski, Komorski – Witecki, Urbanowicz, Neupauer.

Rozhodčí: Heikkinen, Smetana – Nemeth, Spur

Průběh zápasu
1. třetina
01:09 SLO 2 Verlič, držení
02:49 POL 0:1 Kapica (Dziubiński, Chmielewski)
03:08 POL 2 Komorski, držení hole
06:44 POL 2 Neupauer, podražení
Po 1. třetině
2. třetina
20:58 POL 2 Dziubiński, hákování
24:30 SLO 1:1 Drozg (Vidmar)
24:47 POL 2 Dronia, hákování
27:28 POL 1:2 Neupauer (Pociecha, Witecki)
29:31 POL 2 Komorski, podražení
31:55 SLO 2 Sabolič, držení
34:00 SLO 2 Pavlin, nedovolené bránění
34:36 SLO 2 Ž. Pance, nesportovní chování
35:43 POL 2 Kapica, sekání
36:09 POL 1:3 Kolusz (TS)
Po 2. třetině
3. třetina
43:52 SLO 2 Ž. Pance, nedovolené bránění
51:25 POL 1:4 Chmielewski (Rompkowski, Dziubiński)
58:33 SLO 2:4 Urbas (Verlič, Gregorc)
Konec