Menu

Hokej

Mistrovství světa - I. B Divize

Ukrajina – Estonsko

0:2

konec (0:2, 0:0, 0:0)

23.04.2018, 11:30 • Žalgirio Arena, Kaunas, Litva • 2. kolo • Vojtěch Martinek (@mrtnkv)

To je ode mne z tohoto utkání vše, program skupiny B bude ve tři hodiny našeho času pokračovat duelem mezi Japonskem a Chorvatskem. Na počtenou! (13:36:40)
Radost Estonců z dnešního vítězství je enormní a není divu – jeden z největších outsiderů skupiny dnes porazil favorita na postup 2:0 a připsal si tak do tabulky důležité tři body! Reprezentanti z Pobaltí o své výhře rozhodli dvěma góly z první třetiny, pod které se podepsali Robert Rooba a Vadim Vasjonkin. Ukrajinci se pak snažili na zásahy odpovědět, celé utkání se jim však nepodařilo najít recept na fenomenálního Villema-Henrika Koitmu.
Statistické okénko
Střely na branku: 33 – 33
Trestné minuty: 8 – 2
Využití přesilovek: 0/1 – 0/4

Konec zápasu.

59:09

Odpískán icing Estonska, po protestech "hostujícího" celku se nakonec bude padesát sekund před koncem základní hrací doby vhazovat ve středním pásmu.

58:38

Makrov prudkou přihrávkou hledal jednoho ze svých spoluhráčů u opačné tyče, jenže ten byl blokován dotěrným obráncem a nezvládl nabídku zachytit.

57:31

Bude, a vyloučeným je právě Viktor Zacharov (UKR). Ten dvouminutovým trestem za sekání dost možná definitivně pohřbívá naděje svého celku.

57:31

Po přerušení se před "hostujcící" klecí odehrála menší strkanice, ve které Zacharov přišel o helmu. Uvidíme, jestli se bude vylučovat.

56:48

Alexej Sibircev je jedním z nejaktivnějších borců Estonska na ledě. Teď projel soupeřovou obranou jako nůž máslem a z mezikruží zakončil nad branku.

55:29

Estonci jsou pevně usazeni před brankou soupeře a posílají na ní jednu ránu za druhou. Jestli to takhle půjde dál, nemusí se o tři body strachovat.

54:59

Sibircev využil nabídky Kettunena a ze zadní hranice pravého kruhu vypálil. Po střele vznikla před brankou nepřehledná situace, gólman nakonec zalehl pryž.

53:49

Pobaltský celek kombinuje před Gajdučenkovou klecí, ke střele na branku se zatím neodhodlal. Zatím je k vidění pouze jedna přihrávka za druhou.

52:58

Situace "domácích" se komplikuje. Za nedovolené bránění je nyní vyloučen Vitalij Ljalka (UKR) a Ukrajina tak stráví následující dvě minuty ve čtyřech.

52:45

Prudká rána z velké vzdálenosti nyní zaduněla o mantinel za estonskou klecí, ukrajinským střelám teď chybí notná dávka přesnosti.

51:48

Estoncům zdánlivě dochází síly, převahu má momentálně na ledě Ukrajina a snaží se svým soupeřům vstřelit aspoň kontaktní gól.

50:48

Zacharovovo slabší nahození od modré čáry přístálo do klína Villema-Henrika Koitmy, který se následně rozhodl kotouč podržet a pozastavit tak hru.

49:52

Novikova za estonskou brankou teď potrápil jeden z Ukrajinců, "hostující" hráč se však nakonec zvládl protihráče zbavit a vyrazit dopředu.

48:54

Pobaltští se dostali do přečíslení dva na jednoho, zakončující Makrov svůj projektil namířil přesně do vyrážečky připraveného Gajdučenka.

47:57

Ukrajinci se po nějaké době opět usazují před soupeřovou klecí a snaží se přihrávkami propracovat do kvalitnějších střeleckých pozic.

Ukrajina – Estonsko

0:2

konec (0:2, 0:0, 0:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 1. Rooba (Makrov, Lahesalu), 10. Vasjonkin (Kettunen)

Ukrajina: Gajdučenko (Djačenko) – Žovnir, Ignatěnko, Tolstuško, Petruchno, Romaněnko, Tatarenko, Katrič, Matvijenko (C) – Michnov (A), Zacharov, Ljalka – Karpenko, Černišenko, Bojkov – Gavrik, Ramazanov, Gricenko – Niměnko (A), Bucenko, Babinec.

Estonsko: Koitmaa (Šumichin) – Svarogin, Lahesalu (C), Kettunen, Ossipov (A), Slessarevski, Novikov, Sorokin – Rooba (A), Makrov, A. Petrov – Sibircev, Andrejev, Arrak – Vasjonkin, Gornostajev, Embrich – Kuzněcov, Parras, Vorang – Simonov.

Rozhodčí: Halm (NOR) – Nedeljković (SRB), Niittylä (FIN).

Průběh zápasu
1. třetina
00:39 EST 0:1 Rooba (Makrov, Lahesalu)
05:45 UKR 2 Katrič, sekání
09:03 EST 0:2 Vasjonkin (Kettunen)
11:59 EST 2 Kuzněcov, hákování
Po 1. třetině
2. třetina
20:22 UKR 2 Ljalka, hákování
Po 2. třetině
3. třetina
52:58 UKR 2 Ljalka, nedovolené bránění
57:31 UKR 2 Zacharov, sekání
Konec