Menu

Hokej

Play-off extraligy st. dorostu

HC Motor České Budějovice – HC Kometa Brno

2:1

konec (0:0, 2:1, 0:0) Stav série: 1:0

17.03.2018, 12:30 • Osmifinále • Adam Pavlíček

Konec! Napínavý duel nabídl branky jen ve druhé třetině, a to v poměru 2:1 pro Motor. Tento stav vydržel až do šedesáté minuty. První bod v osmifinálové sérii jde tedy na konto Českobudějovických! Již zítra ve stejný čas se odehraje druhé utkání. (14:44:00)

Konec zápasu.

59:25

Ještě to budou nervy, a to z obou stran! Radek Kučeřík nahodil od modré čáry. Domácí brankář byl opět připraven a puk uschoval ve své výstroji.

58:29

Šimon Masopust se dostal ke kotouči u obranné modré čáry. Poté zkusil zacílit do odkryté svatyně, ale netrefil!

58:19

Motor si musel oddychnout! Po střele Kučeříka se po dorážce nebezpečně natahoval Střondala, ale díky dobrému obrannému zákroku domácích se k plnohodnotnému zakončení nedostal.

58:02

Filip Kašpar zůstává na střídačce svého týmu!

58:02

Kometa si bere oddychový čas.

58:02

Hned poté, co hlasatel oznámil, že se hrají poslední dvě minuty třetí třetiny, od modré vystřelil Jan Mlčák. Před brankou byl chuml hráčů, ten ale Svobodovi v dalším úspěšném zákroku nebránil.

57:23

Střela Pláška zblokována Silným do středního pásma. A stejně jako Motor, tak i Kometa se nyní provinila zakázaným uvolněním, po delší době se tedy bude vhazovat před Kašparem.

56:56

Střela Adama Gajarského nebyl z těch nebezpečnějších. Svoboda si proti ní povyjel a poté ji betonem vyráží do rohu ledové plochy. Následně Motor reaguje na tlak Komety vyhozením na icing.

56:15

Se hostujícím Svobodou se stihl vrátit také Šafář, který srazil jeho střelu mimo nebezpečí z pohledu Motoru. Další akci Brna poté zastavuje ofsajdové postavení.

55:11

Doktorův pokus byl velmi svižný, nicméně se zastavil až o zadní mantinel. Puk mají v držení stále domácí, kteří se snaží vsítit nyní velmi důležitou branku.

54:06

Šimon Masopust a Jakub Čížek ujeli do přečíslení proti jedinému bekovi. Masopust před brankou nahrával na Čížka, který pravděpodobně mířil mezi betony. Velmi důležitý zákrok ale předvedl Filip Kašpar. Ten se přemístil a puk ukryl!

53:13

Kometa začíná tlačit na pilu. Střelu od modré schytal Ondřej Vaculík, od kterého puk skončil až v obranné třetině Brna. Vaculík následně jel ještě pozdržet rozehrávku soupeře.

52:21

Michal Kunc v obrovské šanci neuspěl! Dostal se až před Svobodu, a to zcela osamocený. Těsně před brankou zamířil jen nad horní tyčku!

51:42

Karel Plášek se vrátil na ledovou plochu a málem z toho byl samostatný nájezd! Plášek dostal přihrávku na modrou, respektive až za ni. Čárovému sudí ofsajdové postavení neuniklo.

50:56

Dobré šance na straně Motoru neproměněny! Z první nejprve střílel Michal Silný, jenže mimo. Z následné dorážky neuspěl nadvakrát ani Martin Beránek.

49:34

Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Plášek – 2 min., nedovolené bránění).

48:22

Pavel Novák přenechal puk Vojtěchu Krchovi, z čehož nakonec nevznikla vůbec špatná akce. Krcho z levé strany z pohledu brankáře zamířil na vzdálenější stranu svatyně. Kašpar zasahuje vyrážečkou!

47:43

Hosté toho, že byl Jan Vávra bez hokejky nevyužili. Dostali se sice až ke střeleckému pokusu, ten ale Daniel Svoboda drží ve své výstroji.

46:35

Velmi tvrdý hit inkasoval u modré čáry Karel Plášek, a to od Vojtěcha Krcha. Plášek je viditelně otřesený, a proto raději míří na střídačku.

45:37

A i do třetice zkusil pálit Pavel Novák. Tentokrát se parádně dostal až mezi kruhy, odkud ale trefuje beka brněnské Komety.

44:40

V akci opět Pavel Novák! Výhodně se k němu odrazil kotouč do solidní střelecké pozice. Českobudějovický útočník kotouč napálil z první, ale trefil jen některého z clonících hráčů před brankou.

44:15

Pavel Novák z vrcholku kruhu mířil mezi betony, které ale Filip Kašpar stihl zaklapnout včas. Bude se vhazovat po pravé ruce brněnského brankáře.

44:06

Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Svoboda – 2 min., nedovolené bránění).

43:32

Českobudějovičtí se snaží vymanit ze sevření v obranném pásmu. Mezitím se také ozývají příznivci Motoru, kteří ženou svůj tým minimálně za další vstřelenou brankou.

42:39

Michal Silný střelou z příklepu nadělal Kašparovi práci! Brněnský brankář ale na střelu domácího kapitána viděl a dokázal ji vyrazit mimo nebezpečí.

41:34

Na levém kruhu stojící Radek Minárik pálil velmi pohotově, ale nepřesně. Trefil jen prvního bránícího hráče, od kterého se kotouč odráží do ochranné sítě.

40:42

Pavel Novák málem využil zaváhání jednoho z beků Komety na modré čáře. Do samostatného nájezdu se ale nakonec nedostal.

40:01

Začala třetí třetina.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:53

O to samé se na levém kruhu z pohledu brankáře pokusil Matěj Svoboda. Jeho pokus letěl do bližšího horního růžku, kde byla rychleji lapačka domácího brankáře.

39:37

Srovnat stav se Janu Mlčákovi nepodařilo. Jeho střela od modré čáry nebyla vůbec špatná, nicméně cestu mezi tři tyče si nenašla.

38:56

Motor mohl jít do přečíslení tři na dva, jenže nakonec ztratil puk již na vlastní modré čáře. Kometa tedy stále drží útočné pásmo.

37:50

České Budějovice právě vstřelily branku!
Kometa sice v posledních okamžicích působila o něco aktivněji, vedení zpět si ale bere Motor! ŠIMON KUBÍČEK se v útočném pásmu probjoval až k puku a následnou střelou rozradostnil domácí příznivce! Bez asistence.

36:58

Kometa se snaží usadit v útočném pásmu, zatím se jí tak ale nedaří. Michal Silný posílá puk do středního pásma.

35:45

Michal Kunc se ještě dostal ke dvěma střelám v početní výhodě. Oba dva pokusy zkusil nacpat do horních pater branky, ani jednou ale nezamířil přesně.

34:13

Vojtěch Střondala dostal nabito ke střele na levý kruh z pohledu brankáře. Proti jeho velmi povedenému pokusu se Svoboda dobře přemístil a na svém pravém rameni puk podržel.

33:45

Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (A. Čížek – 2 min., vysoká hůl).

33:01

Michal Kunc se těsně před brankou nedostal k dorážce, a byl tak nucen pálit až z otočky. Tento pokus Svoboda vyráží. Kometa si vytvořila slušný tlak, přetavit ho v gólovou trefu ale prozatím nedokázala.

32:28

Na opačné straně ledové plochy musel zasahovat Daniel Svoboda. Přízemní střelu ale ukrývá pod rukavici bez větších obtíží. Bude se vhazovat po jeho levé ruce.

31:59

Pavel Novák si najel na osu hřiště, odkud zkusil nahodit. Puk se ale odrazil jen do rohu kluziště, kde se ho ujímají brněnští hráči.

30:48

Puk na útočné modré čáře Motoru sebral Vojtěch Krcho, kterému se tak otevřela cesta k brance. Krchovi ještě najížděl jeden z jeho spoluhráčů, ale ten byl zároveň tísněn brněnským obráncem. Krcho tak vzal akci na sebe střelou k levé tyči. Kašpar ukryl puk někde ve své výstroji.

30:15

Jan Vávra rozehrál nepřesně v obranném pásmu. Puku se zmocnil Michal Kunc, kapitán hostů. Naštěstí pro Českobudějovické se ale až k zakončení nedostal.

28:57

Nakonec je z toho jen dvouminutový trest pro Matěje Svobodu. Zákrok na Šafáře přijel pomstít Milan Petřík, který tak od rozhodčích také vidí trest, a to dvouminutový za krosček.

28:57

Brňané půjdou opět na trestnou lavici. Jeden z hostů fauloval za českobudějovickou svatyní Matěje Šafáře, a rozhodčí, jak to tak vypadá, se dokonce domlouvají na možném vyšším trestu.

28:39

Karel Plášek si našel v útočné třetině ideální střeleckou pozici, ze které poslal velmi štiplavou střelu do horních pater branky. Daniel Svoboda vyráží vyrážečkou mimo!

27:57

Michal Silný vybojoval puk pro Ondřeje Vaculíka, který zamířil k bližší tyči. Nebezpečně před brankou ještě projel Vojtěch Krcho, ale i přesto Kašpar, který si poradil i s několika následnými dorážky, puk drží někde pod rukavicí!

27:06

Adam Gajarský chytře mířil na vzdálenější tyči, kde stál jeho připravený spoluhráč. Gajarského přihrávka ale byla možná až moc razantní, a proto ji jeden z hostů nezpracoval.

26:24

Matyáš Grossmann vytlačil Kometu za modrou čáru a poté také úspěšně vyhazuje až ke Kašparově brance.

26:02

Jan Sedláček se objevil v pozici mezi kruhy, kam také dostal pas! Zkusil zasunout puk do branku hned z první, avšak Daniel Svoboda si připisuje důležitý a hlavně úspěšný zákrok!

25:18

Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (A. Čížek – 2 min., krosček).

25:18

Daniel Svoboda musel přikrýt nebezpečně klouzající puk brankovišti, což se mu podařilo. Sudí ale mezitím také zdvihá svou pravici na znamení výhody pro Kometu.

24:24

Kometa právě vstřelila branku!
Zhruba po třech a půl minutách máme srovnané skóre! Marek Minárik našel skvělým pasem najíždějícího ADAMA GAJARSKÉHO, jenž zamířili na lapačku českobudějovického brankáře a prostřelil. Asistence: Marek Minárik, Adam Studený.

23:19

Svoboda vydoloval puk v jednom ze soubojů s domácími, načež jej zkusil poslat do mezikruží na volného Vojtěcha Střondalu. Přihrávka ale postrádala přesnost a končí na domácích hokejkách.

22:39

Erik Meluzin zůstal ležet na ledě před domácí střídačkou, po chvílí se ale zvedá. Bude tedy v pořádku.

21:00

České Budějovice právě vstřelily branku!
Máme tu první branku! Ta padá v přesilovce pět na tři, navíc nyní budou mít Českobudějovičtí ještě minutu klasickou početní výhodu. PAVEL NOVÁK si u pravé tyče povyjel před brankoviště tak, aby mohl přesně zasunout puk k tyči levé! Asistence: Šimon Kubíček, Matěj Toman.

20:01

Začala druhá třetina.
Prvních dvacet minut je za námi. Tuto část hry poznamenalo hlavně velké množství vyloučení. Oba týmy si vytvořily pár solidních šancí a zatím vidíme určitě pohledný hokej. Velkou výhodou v podobně dvojnásobné početní převahy budou na začátku dalšího dějství disponovat domácí.

20:00

První třetina skončila.

19:57

Na ledě se nám to vyostřuje! Nejprve se nedovoleným zákrokem prezentoval Vojtěch Kadlic (2 minuty za sekání). Poté přidal další faul Patrik Vašíček, který dostává dvě minuty za nedovolené bránění a deseti minutový osobní trest za nesportovní chování. Motor tak začne v druhé třetině přesilovkou pět na tři, která bude trval téměř celé dvě minuty!

19:44

Jakub Čížek střílel od modré. Nebezpečně stál před brankou ještě Pavel Novák, který se ale až k teči nedostal. Kotouč nakonec proplachtil mimo levou tyč.

19:00

Hraje se poslední minuta první třetiny.

18:41

Aleš Řezáč před napadajícími soupeři s rozvahou vrátil kotouč za svou branku. Následně Českobudějovičtí míří před Kašpara.

17:56

Přečíslení tři na dva proti domácím! Celé jej zakončoval Adam Gajarský z prostoru mezi oběma kruhy. Zřejmě to zkoušel někam mezi betony, ovšem Svoboda si připisuje další úspěšný zákrok.

16:46

Kometa se snaží dostat do pásma, nyní je ale zastavuje čárový sudí, který viděl některého z hostů v ofsajdovém postavení.

16:01

Svoboda si připisuje důležitý zákrok! Proti pokusu Karla Pláška se stihl přemístit a puk vyrazit.

15:48

Vojtěch Střondala střílenou přihrávkou před domácí svatyni nikoho ze svých spoluhráčů nenašel.

14:46

Nyní naopak hrají v početní převaze hosté z Brna. Těm se ale zatím přesilovky nedaří. Michal Silný dojel puk za brankou Kašpara, aby ho následně podržel u hrazení a ušetřil tak cenné vteřinky.

13:58

Dvojnásobná přesilová hra Motoru neměla dlouhého trvání, Matěj Šafář totiž inkasuje dvě minuty za krosček.

13:30

Domácí hrají ve čtyřech proti třem a za nedlouho započne jejich přesilovka pět na tři! Nyní ale rozhodčí vykazuje hru do středního pásma pro postavení Jakuba Čížka v brankovišti. Nutno říct, že domácí útočník se tomuto verdiktu diví právoplatně, ale co řekne sudí, to platí.

12:38

Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Vašíček – 2 min., podražení).

12:32

Nezbývá, než pochválit Matěje Tomana, který dojel puk v obranném pásmu Komety a navíc schoval puk před Janem Mlčákem. Ten se ho pokusil vybojovat, avšak za cenu faulu. Mlčák inkasuje dvě minuty za sekání.

11:55

Českobudějovičtí opět hrozí v oslabení! Matěj Toman si nabruslil před branku, ale z poněkud většího úhlu vzdálenější horní roh netrefuje!

11:38

Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (A.Čížek – 2 min., podražení).

11:03

Vojtěch Střondala byl velmi blízko možná i gólovému zakončení, jenže těsně před brankou mu byl puk na poslední chvíli domácími beky odebrán! Skvělý zásah obrany!

10:32

Ihned po vhazování z vrcholku kruhu napřáhl Vojtěch Doktor! Tentokrát Filip Kašpar zůstává bez práce, puk totiž rozezvučel jen plexisklo za brněnskou svatyní.

10:22

Dobrá akce Vaculíka! Domácí útočník se dostal k puku v obranném pásmu, načež mířil k bližší tyči. Bohužel pro domácí Kašpar je proti tomuto pokusu připravený.

09:51

Vojtěch Střondala neudržel puk. Ten se stěhuje na hůl domácích, konkrétně k Patriku Školovi, který může založit útočnou akci Motoru.

09:04

Solidně si počínal Jan Mlčák, který se prodral až do útočného pásma, kde prověřil Svobodu střelou doprostřed branky, což pro domácího brankáře nebyl problém.

08:39

Domácí jsou v plném počtu, Šimon Kubíček se může opět zapojit do hry.

08:10

Dlouhou dobu měl puk v držení Michal Kunc. Až o chvíli později pálil z pohledu brankáře z levého kruhu. Zkusil to na bližší tyč, tam ovšem Svoboda nastavil svou lapačku, do níž puk zapadl.

07:02

Spolu s Beránkem ujel do přečíslení dva na jednoho také Doktor. První jmenovaný vzal tuto situaci na sebe a střílel na bližší tyč. Kašpar puk vyráží.

06:39

Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Kubíček – 2 min., nedovolené bránění).

06:22

Jan Mlčák nechal v obranné třetině puk za sebou, čehož málem využil Šimon Masopust. Na poslední chvíli se k puku ale neprobojoval.

05:49

Filip Kašpar musel dávat pozor. Podobnou akci jako před chvíli Svoboda si připsal i domácí kapitán Michal Silný. Jeho střela ale prošla až ke Kašparovi, který uschovává puk v lapačce.

05:24

Na druhou stranu se s pukem do útoku vydal Matěj Svoboda, jenž pálil hned po přejetí modré čáry. Spolu s ním ale vrátili také domácí, kteří puk srazili vysoko do ochranné sítě.

04:59

Českobudějovičtí pokračují v kombinaci v útočném pásmu.

04:26

Martin Beránek na pravém křídle z pohledu brankáře nic moc nevymýšlel a z nápřahu zkusil vystřelit. Kotouč se ale zastavil už o prvního brněnského hráče.

03:25

Přihrávka Krcha na Vaculíka taktéž nebyla ideální a skončila jen na holích Komety. Přesto se ale Motor o chvíli dostává ke kotouči a již kombinuje v pásmu!

02:01

Ondřej Vaculík se málem dostal do velmi solidní střelecké pozice! Přihrávka na něj ale nebyla nejpřesnější, a proto si domácí první vážnější ohrožení branky nepřipisují.

01:27

Adam Gajarský lehce nahodil na domácí branku. Daniel Svoboda puk vykopává do rohu kluziště, kde se ho ujímají Českobudějovičtí a míří s ním dopředu.

00:28

Puk se z poněkud nepřehledné situace dostal na hůl Karla Pláška. Ten zkusil zamířit na vzdálenější tyč, jenže puk se otřel ještě o někoho před brankou a skončil mimo.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

HC Motor České Budějovice: Svoboda (Baloun) – Šafář, Doktor, Hubata, Kubíček, Vávra, Škola, A. Čížek – Vaculík, Krcho, Silný, Masopust, J. Čížek, Novák, Řezáč, Toman, Beránek, Hrubec, Melichar, Grossmann, Petřík

HC Kometa Brno: Kašpar (Holata) – Věžník, Sedláček, Kučeřík, Vašíček, Studený – Gajarský, Popelka, Caha, Minárik, Svoboda, Meluzin, Střondala, Zajíček, Kavický, Kunc, Plášek, Kadlic

Rozhodčí: Horáček – Flegl, Polonij.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:30.

HC Motor České Budějovice – HC Kometa Brno

2:1

konec (0:0, 2:1, 0:0) Stav série: 1:0

Zpět na online

Branky a nahrávky: 21. Novák (Kubíček, Toman), 38. Kubíček – 25. Gajarský (Minárik, Studený)

HC Motor České Budějovice: Svoboda (Baloun) – Šafář, Doktor, Hubata, Kubíček, Vávra, Škola, A. Čížek – Vaculík, Krcho, Silný, Masopust, J. Čížek, Novák, Řezáč, Toman, Beránek, Hrubec, Melichar, Grossmann, Petřík

HC Kometa Brno: Kašpar (Holata) – Věžník, Sedláček, Kučeřík, Vašíček, Studený – Gajarský, Popelka, Caha, Minárik, Svoboda, Meluzin, Střondala, Zajíček, Kavický, Kunc, Plášek, Kadlic

Rozhodčí: Horáček – Flegl, Polonij

Průběh zápasu
1. třetina
06:39 CEM 2 Kubíček, nedovolené bránění
11:38 CEM 2 A.Čížek, podražení
12:32 KOM 2 Mlčák, sekání
12:38 KOM 2 Vašíček, podražení
13:58 CEM 2 Šafář, krosček
19:57 KOM 2 Kadlic, sekání
KOM 2+10 Vašíček, nedovolené bránění+nesportovní chování
Po 1. třetině
2. třetina
21:00 CEM 1:0 Novák (Kubíček, Toman)
24:24 KOM 1:1 Gajarský (Minárik, Studený)
25:18 CEM 2 Čížek, krosček
28:57 KOM 2 Svoboda, vražení na hrazení
CEM 2 Petřík, krosček
33:45 CEM 2 A. Čížek, vysoká hůl
37:50 CEM 2:1 Kubíček
Po 2. třetině
3. třetina
44:06 KOM 2 Svoboda, nedovolené bránění
49:34 KOM 2 Plášek, nedovolené bránění
Konec