Menu

Hokej

DHL Extraliga juniorů

HC Sparta Praha – BK Mladá Boleslav

2:4

konec (1:1, 1:1, 0:2)

08.03.2018, 15:30 • Tipsport arena, Praha 7–Bubeneč • Nadstavba B • Vojtěch Martinek (@mrtnkv)

Tipsport: 1.8 4.6 2.96 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Dohráno! Dnešní duel mezi Spartou a Mladou Boleslaví končí vítězstvím hostujícího celku, který si z hlavního města odváží všechny body a posouvá se na průběžnou druhou příčku ve skupině. Na počtenou! (17:36:12)

Konec zápasu.

59:39

Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
Je rozhodnuto! ONDŘEJ NAJMAN se dostal ke kotouči ve středním pásmu, povyjel si na modrou čáru a zpečetil osud Pražanů. Bez asistence.

59:15

Wolf zamířil na střídačku, domácí nemají co ztratit a zkouší své stěstí v power-play!

58:50

Za sekání je na dvě minuty z hrací plochy vykázán Vojtěch Kropáček (SPA), Sparta tedy bude hrát až do konce základní hrací doby oslabení.

58:36

Jandusovu střelu od modré tečoval před brankou Kropáček, trajektorie puku nakonec mířila úplně mimo tři tyče hostující branky.

58:05

Mladá Boleslav si bere time-out. Po jeho vypršení se bude vhazovat po levé ruce hostujícího gólmana, Pražané mají šanci udeřit.

57:54

Defenzíva zelenočerných teď zastavila domácí výpad už na modré čáře, na následný druhý pokus se už ale Sparta zvládla ke Špirkovi probít.

56:48

Před brankou byl chvilku úplně sám připravený Procházka, ani jeden z jeho spoluhráčů ho ale nezaregistroval. Mladoboleslavští si jej nakonec stihli pokrýt včas.

55:38

Pražany inkasovaný gól evidentně nabudil. Momentálně jsou před Špirkem jako přikovaní a snaží se na něj posílat jednu ránu za druhou ve snaze vyrovnat.

54:34

Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
Hosté ubránili své oslabení a okamžitě se přesunuli před domácí klec, přičemž třetí kotouč za Adama Wolfa poslal prudkou střelou z prostoru pro vhazování MAREK MLČOCH. Asistence: Oscar Flynn, Ondřej Najman.

53:39

Spartě se nedaří se usadit před Špirkem, její pokus o návrat do útočného pásma teď zastavilo postavení mimo hru. Brankář bruslařů moc práce nemá.

52:20

Boleslavští po vyhraném vhazování rychle vyhazují a mají šanci vystřídat, domácí se budou muset pro puk vrátit až za vlastní branku.

52:02

Matej Krejčík je k velké nelibosti hostující střídačky vyloučen za držení, Sparta si po dlouhé době zahraje přesilovku.

51:26

Po pravém křídle se nyní do pásma dostal Jaroslav Chlouba, který si vyjel až před brankoviště a následně zakončil těsně nad klec.

50:43

Marek Mlčoch nezvládl zabrzdit včas a v důsledku vychýlil vlastní branku ze své pozice, hra se přerušuje. Vhazovat se bude před Špirkem.

49:42

Martin Jandus zachytil nabídku na vlastní modré a zamířil dopředu, domácí se začínají usazovat před hostující klecí.

48:38

Kousalova rána z levého kruhu rozduněla beton připraveného Wolfa, k odraženému kotouči se následně nejrychleji dostává jeden z sparťanů.

47:14

Do útoku se nyní znovu podíval Procházka, hostující obrana jej ale zvládla zneškodnit ještě dříve, než by stihl vystřelit na branku.

46:32

Sparťané se po dlouhé době protlačili před Špirka, střela Ondřeje Procházky z mezikruží skončila v jeho rukavici.

45:34

Zakázané uvolnění Sparty, po krátkém přerušení se bude vhazovat po pravé ruce domácího Adama Wolfa. Domácí se zatím snad ani jednou ve třetině nepodívali ven ze své poloviny.

44:47

Mladá Boleslav je aktivnějším celkem na ledě, Špirek se musí ve svém brankovišti už docela nudit. Za to Wolf musí být konstantně ve střehu.

43:39

Oscar Flynn zachytil přihrávku jednoho ze sparťanů a udělal si rychlý výlet před Wolfa, který završil střelou přímo do ramene domácího gólmana.

42:39

Nahození Jana Dvořáka šlo mimo sparťanskou klec, kotouč minul vzdálenější tyč branky o dobrých pár desítek centimetrů.

41:52

Nesledujeme zrovna záživný úvod do třetí části, zajímavějších šancí je k vidění poskrovnu. Ani jeden gólman zatím nemusel zasahovat.

40:47

Ani jeden celek momentálně nepůsobí bůh ví jak sehraně, hru obou týmů doprovází řada nepřesností. Kotouč mění majitele poměrně často.

40:01

Začala třetí třetina.
Další třetina začne přibližně v 17:03.
Je to tak, i po druhé třetině se do kabin odchází za vyrovnaného stavu. Zkraje dvacetiminutovky vrátil domácím vedení Martin Dubský, ve čtyřiatřicáté minutě se ale po velkém tlaku znovu prosadil Petr Maršoun. Ten měl v závěru dějství ještě šanci zkompletovat svůj hattrick, nicméně nakonec nařízené trestné střílení neproměnil.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:52

Adam Špirka má za sebou další úspěšný zákrok, tentokrát čelil střele z levého kruhu. Prostřední dvacetiminutovka tak pravděpodobně skončí za stavu 2:2.

39:37

Z druhé třetiny už zbývá odkrojit pouze něco málo přes dvacet sekund, na puku jsou nyní častěji hráči Sparty. Povede se jim se ještě před sirénou prosadit?

38:38

Vojtěch Kropáček se uvolnil na levém křídle a z kruhu namířil přímo do hrudníku maskovaného muže v soupeřově brankovišti.

37:54

Hraje se převážně v hostujícím pásmu, Spartě se ale nedaří nějak vážněji ohrozit Špirkovu branku. Mladoboleslavská obrana má zatím situaci relativně pod kontrolou.

36:40

Maršoun nic neřešil a pokusil se puk pohřbít mezi betony Adama Wolfa, jenže ten si s jeho zakončením zvládl poradit – stav je tak stále vyrovnaný.

36:40

Maršoun se dostal do úniku a na poslední chvíli byl podražen dojíždějícím Eliášem – uvidíme trestné střílení!

36:24

Wojnara pohotově před brankou odzbrojil jeden z protihráčů, atak Sparty je tak ten tam. Na puku jsou nyní hráči Mladé Boleslavi.

35:51

Pražané se pokusili vyjet do protiútoku, jejich výpad ale zastavuje ofsajd. Vhazovat se tak bude před mladoboleslavskou modrou.

34:59

Hosté jsou stále aktivnějším celkem na ledě, Sparta výkonnostně v posledních minutách hodně uvadla. Wolf musí být stále ve střehu.

33:29

Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
Hostům se daří konstantní a neustávající tlak přetavit v gól a začínáme znovu od začátku! Druhou trefu v dnešním zápase si na své konto připisuje PETR MARŠOUN. Asistence: Ondřej Najman, Oscar Flynn.

33:24

Své stěstí teď z kruhu vyzkoušel Matouš Horský, proti jehož ráně vytasil brankář domácích vyrážečku. Pro Spartu začíná přituhovat...

32:35

Mlčochovu dělovku od modré čáry nechtěně zblokoval jeden z clonících spoluhráčů před Wolfem, puk tak letěl mimo tři tyče domácí svatyně.

31:36

Lvi mají teď na ledě jasnou převahu, domácí místy působí trochu bezradně. Hostům se ale nedaří pravidelněji ostřelovat Wolfovu klec.

30:17

Bruslařům se asi líbí ochranná síť nad Wolfovou brankou, během této třetiny už v ní skončili nejméně tři kotouče. Ten poslední jí rozvlnil z hole Jana Jindry.

29:10

Kousal kličkuje s kotoučem na holi v soupeřově pásmu a hledá někoho, komu by jej mohl nabídnout. Protihráči mu teď hodně znepříjemňují život.

28:41

Petr Maršoun je dnes nejaktivnějším hráčem domácích, jeho zakončení takřka z hranice brankoviště vykryl domácí gólman levou nohou.

28:01

Marčekovo nahození na branku od mantinelu skončilo až v ochranné síti, vhazovat se bude po levé ruce Adama Wolfa.

27:30

Jeden ze sparťanů si povyjel na pravý kruh a zakončil přímo do betonu Adama Špirka, ten následně kotouč přikrývá – hra je přerušena.

26:34

Sparta má více ze hry, houževnatá obrana Mladé Boleslavi jí ale nepouští do kvalitnějších střeleckých pozic. Gólman hostů moc práce nemá.

25:43

Přečíslení Pražanů skončilo prudkým zakončením Tomáše Janduse z první, připravený Špirek na něj odpověděl pravým betonem.

24:40

Hra se usadila v domácím pásmu, na kotouči jsou častěji hráči Sparty. Těm se vůbec nedaří se prokousat ven z vlastního pásma, Boleslav je má sevřené.

23:42

Jeřábek skoro prokličkoval soupeřovou defenzívou, zastavil jej až vůbec poslední mladoboleslavský hráč. Sparťanský útočník tak v mezikruží přichází o kotouč.

22:46

Horský nahodil kotouč do útočného pásma, kde se k němu nejrychleji dostává soupeř. Útočná akce hostů tak nabírá velmi rychlého konce.

21:44

Sparta právě vstřelila branku!
Domácí se protlačili dopředu, Kropáček našel před brankou připraveného MARTINA DUBSKÉHO a jeho zakončení z první proklouzlo Špirkovi mezi betony. Pražané jdou do vedení! Asistence: Vojtěch Kropáček.

21:30

Přechod sparťanů do útoku brzdí správně odpískaný ofsajd. Pokud se nepletu, jedná se vůbec o první postavení mimo hru v dnešním zápase.

20:44

Mladoboleslavští zahájili druhou část aktivně, snaží se se prodrat dopředu a ukořistit si pro sebe vedení co nejdříve. Wolf zatím nemusel zasahovat, obrana před ním situaci zvládá.

20:01

Začala druhá třetina.
Další třetina začne přibližně v 16:17.
Úvodní dvacetiminutovka dnešního duelu Sparty a Mladé Boleslavi, oběma celkům se povedlo strážce soupeřovi svatyně překonat jednou. V osmé minutě nejprve otevřel skóre Jakub Wojnar, na jehož zásah později odpověděl Petr Maršoun. Skóre zatím odpovídá hernímu projevu, v první části jsme sledovali celkem vyrovnanou partii – chvilku měli převahu domácí, chvilku zase hosté.

20:00

První třetina skončila.

19:44

19:44

Šestnáct sekund před koncem se ještě pokusil vyrovnaný stav změnit Marek Mlčoch, jehož projektil od modré jen zaduněl o mantinel za domácí klecí.

18:47

Tohle už bylo pro domácí vážné! K odraženému kotouči před brankou se nejrychleji dostal Petr Maršoun a pražský gólman se stihl jen tak tak přesunout k opačné tyči, aby dorážku vykryl.

17:50

Hostům očividně jeden zásah nestačí, další rychlá akce Mladé Boleslavi končí na dobře položeném betonu Adama Wolfa. Ten poté puk schovává do rukavice.

17:05

Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
A je vyrovnáno, Wolf přichází o čistý štít! PETR MARŠOUN se zničeho nic ocitl sám před brankou a z vysokého úhlu doklepl kotouč za domácího gólmana – 1:1. Asistence: Oscar Flynn.

16:09

Jeřábek zkusil mladoboleslavského gólmana překvapit ranou od modré čáry, kotouč se ovšem zasekl v chumlu těl před brankou a Špirek vůbec nemusel zasahovat.

15:43

Kousal našel pěkným pasem najíždějícího Maška, jehož střelu z první někdo před brankou tečoval až do horní části ochranné sítě.

14:56

Domácí opět míří ven z vlastního pásma, v čele jejich ataku je Wojnar. Uvidíme, jestli se domácí ofenzívě povede soupeře nějak zaskočit.

14:13

Střela z hole jednoho z domácích úplně zmizela ve výstroji připraveného Špirka, který dnes v Tipsprort areně podává slušný výkon. Hra je přerušena.

13:28

Teď bylo k vidění přečíslení zase na druhé straně, tentokrát dva na jednoho. Ani to však neskončilo střelou, jelikož bránící hráč Boleslavi nakonec celou akci zvládl překazit.

12:23

Přečíslení hostů tři na dva ukončil pohotovým bodycheckem jeden z domácích, Středočeši se vůbec nedostali k ohrožení soupeřovi klece.

11:41

První zakázané uvolnění dnešního utkání vrátí hru před Špirka, po kratičké přestávce se bude vhazovat po levici mladoboleslavského brankáře.

11:19

Za Wolfovou klecí probíhá tahanice o kotouč, do které je zapojeno hned několik borců z obou celků. Těžko odhadnout, kdo si nakonec pryž z chumlu těl odveze.

10:19

Hosté se snaží probít zpět před Wolfa, nicméně ani oni v přesilovce nepředvádějí bůh ví jak oslnivé výkony. Hra v početní převaze není silnou stránkou ani jednoho celku.

09:39

Tak tohle bylo hodně špatné. Mladoboleslavští se vlastní nepozorností vyhání z útočného pásma, když jeden z jejich borců na modré vůbec nezareagoval na přihrávku od svého spoluhráče.

08:49

Filip Eliáš (SPA) je vyloučen za hákování, hosty čeká přesilovka. Hráč s číslem 11 na zádech míří na trestnou přesně 11 minut a 11 sekund před koncem první části.

07:41

Sparta právě vstřelila branku!
Domácí v osmé minutě otevírají skóre! Po spolupráci s Fabiánkem se z prudkého protiútoku prosazuje JAKUB WOJNAR, Špirek neměl moc šanci na jeho zakončení reagovat. Asistence: Tomáš Fabiánek.

06:46

Kousal se dostal ke kotouči a hledal jednoho ze svých spoluhráčů před brankou, jeho nabídku ale na poslední chvíli zachytil jeden z bránících sparťanů.

05:55

Sledujeme poměrně vyrovnanou podívanou, hosté se svým sokem znovu srovnali krok. Bojuje se hlavně ve středním a domácím pásmu.

04:58

Sparta je i po vypršení přesilovky aktivnějším celkem, Špirek má v brankovišti čím dál tím více práce. Obrana před ním začíná selhávat.

04:29

Wojnar si s pukem na holi vybruslil od mantinelu do mezikruží a vystřelil, nemířil ale úplně přesně a kotouč jen proletěl nad horní tyčí hostující branky.

03:46

Mladá Boleslav podruhé vyhazuje, přesilovka zatím domácím úplně nevychází dle jejich představ. Hosté mají situaci pod kontrolou a nepouští soupeře k bráně.

03:08

Domácí svého soupeře zamkli v jeho pásmu a rozjeli kombinaci, kterou však Boleslavští zvládli rozbít dřív, než by měla šanci vyvrcholit ve střelu na branku.

02:24

Sparta si zahraje přesilovku. Marek Mlčoch (MBL) při souboji u mantinelu sekal, za což si od sudích vysloužil dvouminutový trest.

01:22

Takřka ihned po vyhraném vhazování proklepl reflexy domácího gólmana střelou ze zadní hranice kruhu Marček, Wolf kotouči do cesty nastavil lapačku.

00:56

Špirek má po zakončení jednoho ze sparťanů z bezprostřední blízkosti brankoviště na kontě první zákrok, následně se rozhoduje kotouč podržet.

00:34

Hra se v úvodních sekundách přelévá ze strany na stranu, aktivněji do zápasu vstoupila Mladá Boleslav. Na první střelu na bránu stále čekáme.

00:01

Utkání právě začalo.
Ještě jednou vám přeji příjemné odpoledne, zde v Tipsport areně právě rolba dokončila úpravu ledu po rozbruslení. Začínáme zhruba za pět minut.
Úvodní sestavy:

HC Sparta Praha: Wolf – Jandus M., Janda, Simotics, Mrkvička, Sedliský, Eliáš, Jeřábek, Karoch – Komárek, Jandus T., Schwamberger, Fabiánek, Bílek, Larsen, Procházka, Pejchal, Chlouba, Kropáček, Dubský, Wojnar.

BK Mladá Boleslav: Špirek – Mašek, Chujac, Marček, Hrdinka, Horský, Nepokoj, Mlčoch – Foerster, Kerda, Dvořák, Kousal, Tóth, Najman, Krejčík, Flynn, Křížek, Jindra, Maršoun.

Rozhodčí: Šindel – Brejcha, Sedláček.
Poslední vzájemný zápas

3. února 2018 – ŠKOENERGO Aréna, Mladá Boleslav
BK Mladá Boleslav – HC Sparta Praha 4:5
(2:2, 2:2, 0:1)
--------------------------------------------------------------------
Branky a nahrávky: 1. Maršoun (Najman, Straka), 9. Krejčík (Pawliczek, Dvořák), 24. Maršoun (Mlčoch, Chujac), 36. Dvořák (Chujac, Krejčík) – 8. Rousek (Schwamberger, Janda), 9. Komárek (Dubský, Chlouba), 35. Procházka (Janda), 39. Eliáš (Sedliský), 44. Komárek (Rousek, Janda)
Střely na branku: 45:42 (13:17, 17:14, 15:11)
Vyloučení: 4:4, navíc Nepokoj (MBL) 10 min. OT.
Bez využití.
--------------------------------------------------------------------
Mladá Boleslav: Špirek – Linhart, Uřidil, Chujac, Jirásek, Hrdinka, Nepokoj, Mlčoch – Foerster, Kerda, Hrachovec, Dvořák, Straka, Tóth, Najman, Krejčík, Křížek, Jindra, Pawliczek, Maršoun.

Sparta Praha: Wolf – Janda, Sedliský, Eliáš, Hanuš – Jandus, Schwamberger, Rousek, Bílek, Komárek, Procházka, Pejchal, Chlouba, Pešnička, Dubský, Wojnar.
--------------------------------------------------------------------
Rozhodčí: Úlehla – Blümel, Kis
Počet diváků: 98 (2,3% kapacity)
Středočeši jsou na tom velmi podobně, akorát všechna jejich utkání skončila už po základní hrací době. Do Prahy tedy přijíždějí s devíti body na kontě, což znamená, že v případě vítězství svého dnešního soupeře v tabulce přeskočí.

Poslední zápasy
3. 3.: Ml. Boleslav – Pardubice 4:0
1. 3.: Ml. Boleslav – Plzeň 0:3
26. 2.: Chomutov – Ml. Boleslav 0:1

Nejproduktivnější hráči
Oscar FLYNN – 29 Z, 32 B (22+10)
Matěj KREJČÍK – 40 Z, 31 B (10+21)
Dominik PAWLICZEK – 37 Z, 30 B (16+14)

Brankářské statistiky
Michal KROFTA
– 1404 min. | 91,7% úsp. | prům. 2,91
Adam ŠPIREK
– 549 min. | 91,7% úsp. | prům. 2,84
Dominik GROH
– 251 min. | 93,2% úsp. | prům. 2,63
Vlastimil MAREK
– 250 min. | 93,9% úsp. | prům. 2,16
Sparta má zatím v nadstavbě vyrovnanou bilanci tří výher a tří porážek, ovšem pouze jednou se jí nepodařilo z utkání vydřít ani bod. Náleží jí druhá příčka v tabulce s dvoubodovou ztrátou na Plzeň – pokud se jí tedy dnes podaří uspět v základní hrací době, má šanci se vyhoupnout až na samotnou špičku skupiny B.

Poslední zápasy
3. 3.: Liberec – Sparta 2:1pp.
2. 3.: Sparta – Chomutov 5:4
24. 2.: Pardubice – Sparta 6:5sn.

Nejproduktivnější hráči
Tomáš JANDUS – 34 Z, 46 B (21+25)
Tomáš PŠENIČKA – 33 Z, 41 B (20+21)
Lukáš ROUSEK – 18 Z, 26 B (10+16)

Brankářské statistiky
Adam WOLF
– 1521 min. | 93,2% úsp. | prům. 2,52
Antonín HOFMANN
– 637 min. | 91,5% úsp. | prům. 3,58
Jan ŠKORPÍK
– 268 min. | 90,5% úsp. | prům. 3,36
Krásné odpoledne! Nadstavbová část DHL Extraligy juniorů pomalu ale jistě míří do finiše, čtyři kola před jejím koncem se dnes v Praze o důležité body popasují Sparta a Mladá Boleslav. Pojďme si oba celky představit o něco podrobněji.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

HC Sparta Praha – BK Mladá Boleslav

2:4

konec (1:1, 1:1, 0:2)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 8. Wojnar (Fabiánek), 22. Dubský (Kropáček) – 18. Maršoun (Flynn), 34. Maršoun (Najman, Flynn), 55. Mlčoch (Flynn, Najman), 60. Najman

HC Sparta Praha: Wolf – Jandus M., Janda, Simotics, Mrkvička, Sedliský, Eliáš, Jeřábek, Karoch – Komárek, Jandus T., Schwamberger, Fabiánek, Bílek, Larsen, Procházka, Pejchal, Chlouba, Kropáček, Dubský, Wojnar.

BK Mladá Boleslav: Špirek – Mašek, Chujac, Marček, Hrdinka, Horský, Nepokoj, Mlčoch – Foerster, Kerda, Dvořák, Kousal, Tóth, Najman, Krejčík, Flynn, Křížek, Jindra, Maršoun.

Rozhodčí: Šindel – Brejcha, Sedláček

Průběh zápasu
1. třetina
02:24 MBL 2 Mlčoch, sekání
07:41 SPA 1:0 Wojnar (Fabiánek)
08:49 SPA 2 Eliáš, hákování
17:05 MBL 1:1 Maršoun (Flynn)
Po 1. třetině
2. třetina
21:44 SPA 2:1 Dubský (Kropáček)
33:29 MBL 2:2 Maršoun (Najman, Flynn)
36:40 SPA TS Eliáš, podražení
Po 2. třetině
3. třetina
52:02 MBL 2 Krejčík, držení
54:34 MBL 2:3 Mlčoch (Flynn, Najman)
58:50 SPA 2 Kropáček, sekání
59:39 MBL 2:4 Najman
Konec