Menu

Hokej

Přípravné zápasy

Norimberk Ice Tigers – HC Sparta Praha

3:1

konec (2:0, 0:0, 1:1)

23.02.2018, 19:30 • Arena NBG Versicheru • Info o důležitých událostech (Tereza Velikovská)

Tipsport: 2.15 4.5 2.36 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Konec zápasu. (21:37:11)

59:14

Norimberk právě vstřelil branku!
Do prázdné branky Sparty poslal kotouč z vlastního rohu přes celé kluziště BRANDON SEGAL a potvrzuje vítězství Norimberka! Bez asistence.

57:43

Sparta právě vstřelila branku!
Pražané dokázali hru bez brankáře v přesilové hře zužitkovat, po nahrávce Hlinky se trefil JIŘÍ ČERNOCH. Asistence: Jaroslav Hlinka.

56:56

Před další přesilovou hrou si sparťané vzali oddechový čas a jdou na led bez brankáře se šesti bruslaři.

56:56

Vyloučení v týmu Norimberk Ice Tigers (Fox – 2 min., nedovolené bránění).

53:30

Vyloučení v týmu Norimberk Ice Tigers (Köppchen – 2 min., hákování).

51:10

Až po jedenácti minutách se jeden z týmů dostal do trvalejšího tlaku. Byli to sparťané, ale ani tentokrát se jim nepodařilo Jenikeho překonat.

46:30

První výraznější šanci ve třetí třetině měl sparťanský Kulda, gólman Jenike jeho pokud vyrazil.

40:01

Začala třetí třetina.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:55

Bjorkstrand ujel do samostatného úniku v posledních sekundách druhé třetiny. Honzík ho dokázal vychytat!

38:04

Sparťané jsou ve druhé třetině jasně lepším týmem, mají více ze hry i více střel. Stále se jim ale nepovedlo překonat gólmana Jenikeho.

27:20

Sparťané jsou v plném počtu. První minutu a půl svého oslabení soupeře k ničemu nepustili, až v závěru přesilovky se Norimberk dostal k ohrožení Honzíkovy branky.

25:20

Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Kumstát – 2 min., podražení).

20:01

Začala druhá třetina.

20:00

První třetina skončila.

18:35

18:35

Domácí Bjorkstrand trefil tyčku sparťanské branky!

09:41

Brandon Segal měl teď na hokejce třetí gól, který mu doslova ukral Honzík a jeho lapačka, která se bleskově zjevila v dráze kotouče.

03:55

První nebezpečnější střelu Sparty si připsal lotyšský obránce Arturs Kulda.

02:11

Norimberk právě vstřelil branku!
Ice Tigers už vedou o dvě branky. Tentokrát si najel před branku PETR POHL, zcela sám přebral puk od Mitchella a zakončil střelou pod břevno. Asistence: John Mitchell.

00:22

Norimberk právě vstřelil branku!
Už po 22 sekundách musí David Honzík lovit puk ze své sítě. Domácí rozebrali obranu Sparty a z mezikruží zakončoval zcela nepokrytý JOHN MITCHELL. Asistence: Oliver Mebus.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Norimberk Ice Tigers: Jenike (Treutle) – Jurčina, Mebus, Aronson, Festerling, Gilbert, Köppchen, Torp – Pohl, Mitchell, Bjorkstrand – Segal, Dupuis, Fox – Weber, Steckel, Möchel. Trenér: Rob Wilson.

HC Sparta Praha: Honzík (Dlouhý) – Michálek, Pavelka, Kulda, Kalina, Piskáček, Voráček, Švrček, Brož – Buchtele, Pech, Forman – Klimek, Vrána, Jarůšek – Kumstát, Hlinka, Uher – Černoch, Hozák, Merta. Trenéři: František Výborný, Radim Rulík.

Rozhodčí: Bauer, Kapzan – Blankart, Laguzov.
Sparta bojuje o pozice pro play off, v přípravě porazila Dynamo Moskva


Sparťané jsou aktuálně na desáté pozici extraligové tabulky s jednobodovým náskokem na jedenáctý Chomutov. Oproti Pirátům ale mají zápas k dobru, po skončení olympijské reprezentační přestávky je čekají ještě čtyři zápasy. Postupně se utkají s Olomoucí, Zlínem, Mladou Boleslaví a práve s Chomutovem.

V přípravném utkání s Norimberkem se sparťané budou muset obejít bez šesti hráčů, kteří byli nominováni na olympijské hry v Jižní Koreji. V českém národním dresu stále ještě bojuje o medaili Michal Řepík. Ze hry venku už je norský forvard Alexander Reichenberg a čtveřice Slováků (gólman Ján Laco, obránci Marek Ďaloga a Juraj Mikuš, útočník Andrej Kudrna).
Norimberk je v DEL druhý, sestavu má nabitou bývalými hráči NHL

Klub z bavorského města vznikl v roce 1980 a začínal až v šesté lize v Německu. Během tří let se ale tehdejší EHC 80 Nürnberg vypracoval až do třetí nejvyšší soutěže, každý rok se mu tedy podařilo postoupit. Na úrovni třetí ligy vydržel Norimberk čtyři sezony, než opět postoupil, a od sezony 1994/1995 až dodnes hraje Deutsche Eischockey Ligu (DEL) – nejvyšší soutěž v Německu.

Ice Tigers získali v letech 1999 a 2007 stříbrné medaile, když v obou případech podlehli soupeři až ve finále. V posledních dvou sezonách vypadli z play off vždy v semifinále a celkově skončili na třetím místě. Přestože patří Norimberk k předním německým mužstvům, na svůj první titul teprve čeká. Dočkat se ho může třeba už v této sezoně, kdy mu po 49 odehraných kolech patří druhé místo. Třetí Berlín na něj ztrácí jen dva body, avšak další týmy jsou tři kola před koncem základní části vzdáleny o dvacet a více bodů.
V rámci přípravy na pondělní restart Tipsport extraligy absolvují hokejisté Sparty druhý přípravný duel proti kvalitnímu mezinárodnímu soupeři. Po Dynamu Moskva, které sparťané porazili 5:4 po samostatných nájezdech, změří Pražané síly s německým Norimberkem.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:30 a budeme z něj přinášet jen důležité informace.

Norimberk Ice Tigers – HC Sparta Praha

3:1

konec (2:0, 0:0, 1:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 1. Mitchell (Mebus), 3. Pohl (Mitchell), 60. Segal – 58. Černoch (Hlinka)

Norimberk Ice Tigers: Jenike (Treutle) – Jurčina, Mebus, Aronson, Festerling, Gilbert, Köppchen, Torp – Pohl, Mitchell, Bjorkstrand – Segal, Dupuis, Fox – Weber, Steckel, Möchel. Trenér: Rob Wilson.

HC Sparta Praha: Honzík (Dlouhý) – Michálek, Pavelka, Kulda, Kalina, Piskáček, Voráček, Švrček, Brož – Buchtele, Pech, Forman – Klimek, Vrána, Jarůšek – Kumstát, Hlinka, Uher – Černoch, Hozák, Merta. Trenéři: František Výborný, Radim Rulík.

Rozhodčí: Bauer, Kapzan – Blankart, Laguzov

Průběh zápasu
1. třetina
00:22 NRB 1:0 Mitchell (Mebus)
02:11 NRB 2:0 Pohl (Mitchell)
Po 1. třetině
2. třetina
25:20 SPA 2 Kumstát, podražení
Po 2. třetině
3. třetina
53:30 NRB 2 Köppchen, hákování
56:56 NRB 2 Fox, nedovolené bránění
57:43 SPA 2:1 Černoch (Hlinka)
59:14 NRB 3:1 Segal
Konec