Menu

Hokej

NHL

Washington Capitals – San Jose Sharks

4:1

konec (1:0, 2:1, 1:0)

05.12.2017, 01:00 • Capital One Arena, Washington • Martin Schwarz (@MartinSmuci)

Tipsport: 2.45 3.72 2.59 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

59:56

Tak přeci jen ještě jeden trest. Hostující Dillon si musí jít už jen symbolicky sednout na dvě minuty za sekání.

59:02

Ještě se bude na závěr jednou vylučovat. Jay Beagle inkasuje dvě minuty za hrubost, stejně jako Timo Meier. Budeme tedy sledovat hru ve čtyřech proti čtyřem.

53:51

Téměř do poloviny zápasu jsme čekali na první vyloučení, ale teď jich sledujeme požehnaně. Znovu si bude muset jít sednou hokejista Sharks, konkrétně Brenden Dillon za faul loktem na Vránu.

51:36

Ve stejném čase dostává Justin Braun dvě minuty za hákování, takže San Jose Sharks půjdou znovu do oslabení.

51:36

51:36 Jakub VRÁNA - 4:1

51:36

Washington právě vstřelil branku!
Tohle bylo střídání, na které může být český útočník JAKUB VRÁNA pyšný. Mladík washingtonského tým nejdříve pro Capitals získal útočné pásmo, když tam s přehledem zavezl puk. Jeho spoluhráči potom odvedli velmi dobrou práci při důrazu na brankovišti. Právě díky tomu se pak dostal kotouč Vránovi na hokejku před skoro odkryté zařízení, které už mladík z České republiky neměl problém trefit. San Jose prohrává o tři zásahy a vypadá to, že Washington má závěr duelu pod kontrolou. Asistence: Tom Wilson, Dmitrij Orlov.

49:38

A máme tu další šarvátku. Tentokrát se do sebe pustili Chiasson a Goodrow. Také oni dostanou tresty po pěti minutách. Navíc k tomu si půjde sednout za dvě minuty za vysokou hůl právě Goodrow. Takže je z toho přesilovka pro Capitals.

44:43

Výborná práce Philippa Grubauera, který nadvakrát zastavil veliké možnosti Sharks. Pokaždé jen se štěstím, ale i tak si zasloužil potlesk od zaplněné haly.

43:05

Je to tak. Jak Brooks Orpik, tak Timo Meier dostávají dvě minuty za hrubost a budou si muset posedět na trestné lavici. Začínám se nám mezi mantinely docela přiostřovat.

42:14

Au, au, au, toto muselo bolet. Až z opakovaného záběru jde vidět, že Joe Thornton narazil Oshieho hlavou na mantinel. Oshie se dnes podruhé ocitl v hodně zdravotně nepříjemné situaci.

42:14

Nejdříve šance pro Ovečkina, potom se do sebe pěstmi pustili domácí Wilson a hostující Thornton. Byla to docela rychlá bitka, oba dostanou větší trest po pěti minutách. Nejspíše šlo o reakci za zákrok Thorntona po nějaké z předchozích situací. Vítězem rvačky jasně Wilson.

39:25

Je tu navíc další trest pro hosty. O'Regan inkasuje dvě minuty za zdržování hry a Capitals tedy hned mají další šanci využít početní výhodu.

39:12

39:12 Brett CONNOLLY - 3:1

39:12

Washington právě vstřelil branku!
Domácí mančaft využívá přesilovou hru, rozhodčí po kontrole na videu potvrzují, že BRETT CONNOLLY zakončením bekhendem z prostoru před brankovištěm trefil přesně. Čas se bude muset posunovat o pár vteřin zpátky, protože ještě nějakou dobu po Connollyho trefě pokračovala hra bez přerušení. To už ale bude pouze otázka formality. Každopádně kvůli tomu následovalo krátké zdržení. Sharks ještě reklamovali, zda nedošlo k postavení mimo hru, ale gól, opět po kontrole na videu, platí. Asistence: Alexandr Ovečkin, Jevgenij Kuzněcov.

39:06

Tohle byla jasná branka, Washington půjde do vedení 3:1.

39:06

Ohlášena poslední minuta druhé třetiny. Domácí trefili dvakrát tyčku a je možné, že jednou z toho puk přešel až za čáru. Rozhodčí to pojede zkontrolovat na video.

38:00

Je tu první možnost v přesilovce také pro domácí mužstvo. Obránce Sharks Dillon inkasuje menší trest za vysokou hůl a bude doufat, že jeho tým v oslabení nedostane gól.

36:34

To není hezký pohled pro domácí fanoušky. T. J. Oshie zůstal po střetu ležet u mantinelu a dlouho se sám nezvedá. Teď musí střídačka Capitals doufat, že bude jedna z jejích opor v pořádku.

35:10

Hosté začali přesilovku velmi dobře, O'Regan hned trefil tyčku a málem následovala další dorážka. Moc nechybělo a mohlo být ve Washingtonu srovnáno.

34:43

A máme tu také konečně první vyloučení zápasu. Přesilovou hru si zahrají San Jose Sharks, protože Jevgenij Kuzněcov dostává dvě minuty za zdržování hry. Vyhodil kotouč bez teče přes mantinel.

31:32

31:32 Timo MEIER - 2:1

31:32

San Jose právě vstřelilo branku!
Brzy po druhé brance Washingtonu tu máme snížení ze strany Sharks. Poměrně nečekaná trefa, protože domácí neměli doposud problémy s bráněním prostoru před svým brankářem. Teď měli ale svým způsobem i smůlu. Obránce hostů Justin Braun totiž nahodil kotouč od modré čáry, netrefil ale přesně. Puk se ovšem od zadního mantinelu odrazil zpátky před brankoviště, kde čekal dorážku připravený forvard TIMO MEIER. Krásně nabral touš na hokejku a pověsil jej do horní poloviny klece Philippa Grubauera. Průběh mače bude zase o něco zajímavější. Asistence: Justin Braun.

28:06

Těsně minul tři červené tyče také Logan Couture. Potom na druhé stran hrací plochy John Carlson napálil tyčku branku San Jose. Hosté měli štěstí, mohlo to být už o tři zásahy.

27:11

27:11 Alexandr OVEČKIN - 2:0

27:11

Washington právě vstřelil branku!
Chyby dnes Capitals velmi rychle trestají a tady je další důkaz. San Jose Sharks sice byli v útočném pásmu a vypadalo to, že pošlou další střelu na branku. Jenže místo toho na modré čáře chybovali, čehož využil kapitán Washingtonu ALEXANDR OVEČKIN. Ruský kanonýr vyrazil do samostatného úniku, dojel až k brance Martina Jonese. Načež krásným bekhendem pověsil puk do sítě. Jedná se o dvacátý Ovečkinův gól sezóny, v tuto chvíli vede střelecké tabulky NHL. Bez asistence.

16:49

16:49 Devante SMITH-PELLY - 1:0

16:49

Washington právě vstřelil branku!
Domácímu celku se zlepšená hra v posledních momentech vyplatila. Capitals dokázali na nějaký čas otupit aktivní hru San Jose a sami se pustili do útočných akcí. Tentokrát od modré čáry nahazoval puk nenápadně obránce John Carlson. Bylo jasné, že jeho pokus sám o sobě Jonese překvapit nemůže. Když ale těsně před brankovištěm změnil dráhu letu kotouče DEVANTE SMITH-PELLY, mohla se Capital One Arena dnes poprvé zaradovat. Gólman Sharks nestihl reagovat. Washington jde tedy na konci úvodní dějství do trháku. Asistence: John Carlson, Jay Beagle.

11:10

San Jose vyřešilo situaci dva na dva docela dobře, Labancovu střelu ještě dorážel Couture. Kanadskému útočníkovi chyběl jen kousek, aby přehodil Grubauerův beton.

08:30

Další Burnsova střela od modré čáry. Nebyla moc nebezpečná, ale na dorážku na brankovišti čekal Joel Ward, který jen těsně promáchnul před polovinou odkryté klece.

05:24

Martin Jones má první větší práci a hned to byla tutovka pro domácí mužstvo. Český útočník Jakub Vrána zůstal nikým nehlídaný před brankovištěm, jen tak tak, že ho gólman Sharks zastavil a přerušil hru.

Washington Capitals – San Jose Sharks

4:1

konec (1:0, 2:1, 1:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 17. Smith-Pelly (Carlson, Beagle), 28. Ovečkin, 40. Connolly (Ovečkin, Kuzněcov), 52. J. Vrána (T. Wilson, Orlov) – 32. Meier (Braun)

Washington Capitals: Grubauer (Holtby) – Orpik, Carlson, Orlov, Niskanen, Djoos, Bowey – Ovečkin, Bäckström, T. Wilson – J. Vrána, Kuzněcov, Oshie – Boyd, Eller, Connolly – Smith-Pelly, Beagle, Chiasson.

San Jose Sharks: M. Jones (Dell) – Vlasic, Braun, Dillon, Burns, J. Ryan, DeMelo – Meier, J. Thornton, Pavelski – Hertl, Couture, Labanc – Sörensen, Tierney, J. Ward – Goodrow, O'Regan, Hansen.

Rozhodčí: Rooney, Sutherlenad – Heyer, Nansen

Diváci: 18 506

Průběh zápasu
1. třetina
16:49 WSH 1:0 Smith-Pelly (Carlson, Beagle)
Po 1. třetině
2. třetina
27:11 WSH 2:0 Ovečkin
31:32 SJS 2:1 Meier (Braun)
34:43 WSH 2 Kuzněcov, zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo
38:00 SJS 2 Dillon, vysoká hůl
39:12 WSH 3:1 Connolly (Ovečkin, Kuzněcov)
39:25 SJS 2 O'Regan, zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo
Po 2. třetině
3. třetina
42:14 WSH 5 T. Wilson, bitka
SJS 2 J. Thornton, bitka
43:05 WSH 2 Orpik, hrubost
SJS 2 Meier, hrubost
49:38 WSH 5 Chiasson, bitka
SJS 5+2 Goodrow, bitka+vysoká hůl
51:36 WSH 4:1 J. Vrána (T. Wilson, Orlov)
51:36 SJS 2 Braun, hákování
53:51 SJS 2 Dillon, faul loktem
59:02 WSH 2 Beagle, hrubost
SJS 2 Meier, hrubost
59:56 SJS 2 Dillon, sekání
Konec