Menu

Hokej

Tipos Extraliga (SR)

HK Detva – HKM Zvolen

0:5

konec (0:2, 0:2, 0:1)

15.10.2017, 16:00 • Zimný štadión, Detva • 12. kolo • Jakub Kocourek (@kubikocourek) sk

Tipsport: 3.94 5.0 1.58 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Zvolen dnes nenechal nič na náhodu a snáď až s výnimkou prvej polovice prvej tretiny mal v stretnutí s Detvou všetko pod kontrolou. V záverečnej tretine hostia pridali ešte jeden gól, keď sa aj s veľkým šťastím presadil Martin Ďaloga. Naopak, kríza Detvy nemá konca, nováčik má naďalej na svojom konte len jediný bod a navyše dnes si pripísal najvyššiu prehru od začiatku sezóny. S týmto konštatovaním sa s vami lúčim a prajem vám pekný zvyšok víkendu! Prenosom vás sprevádzal Jakub Kocourek! (18:30:39)

Koniec zápasu.

59:58

Zvolenčania sa však už v tejto presilovej hre nikam nehrnú, pripíšu si jednoznačné víťazstvo víťazstvo, Marek Šimko si pripíše čisté konto a Peter Mikula sa môže tešiť z pekného darčeku k jeho dnešným narodeninám.

59:30

Kyle Wharton si dovolil ofenzívny výpad a dokonca pre svoj tím v posledných sekundách zápasu vybojoval presilovú hru, keď sa stal obeťou hákovania zo strany Martina Šimona.

58:50

Detvanci sa ešte usadili v útočnom pásme, no k žiadnemu výraznejšiemu ohrozeniu bránky Mareka Šimka to už neviedlo, aj domácim už chýba to väčšie snaženie, ktoré sa ich držalo ešte v úvodnej tretine.

57:54

Matej Síkela vybojoval puk v strednom pásme, no Jarkkovi Immonenovi ho odovzdal už keď bol skúsený Fín v postavení mimo hry, a tak musí byť hra znova prerušená.

56:49

Viktor Fekiač strelou z otočky tiež len vylepšil dnes nie príliš priaznivé štatistiky mladého detvianskeho gólmana. Zápas sa už len dohráva a Zvolen kráča za troma bodmi.

56:17

Peter Šišovský s Petrom Obdržálkom sa dnes už po niekoľký raz dokázali natlačiť do zaujímavej príležitosti, ďalší gól však v tomto momente nepridali.

55:12

O vyrovnanie sa Adamovi Drgoňovi v počte dnes nastrieľaných gólov sa pokúsil kapitán hostí Lukáš Jurík, ten však nikým nestrážený medzi kruhmi len vyprášil chrániče Adama Nagya.

54:58

Po vhadzovaní pred gólmanom Zvolena pálil z prvej Jozef Sládok, no kapitán Detvy nijak zvlášť nevystrašil Mareka Šimka, hra sa presúva na opačnú stranu.

54:53

Miroslav Macejko sa predral šikovne až pred Mareka Šimka, puk za jeho chrbát však zasunúť nedokázal. O pár sekúnd je hra prerušená, keďže na ľade zostáva ležať Miloš Kelemen.

54:01

54:01 ĎALOGA - 0:5

54:01

Zvolen dal gól!
Tak na Detvu to dnes padá jedno za druhým. Puk pred bránkovisko hádzal MARTIN ĎALOGA, za chrbát Adama Nagya ho v snahe o defenzívny zákrok zrazil Martin Chovan.

53:35

Zvolenčania si teraz nerozumeli v rozohrávke z vlastnej polovice, Petr Obdržálek puk nezachytil a hra sa tak vráti pred Mareka Šimka. Vhadzovať sa bude po jeho pravici.

52:45

Hra musí byť prerušená, keďže po jednom zo súbojov vo vlastnom obrannom pásme zostal na chvíľu otrasený Peter Hraško, obranca Zvolena by však mal byť v poriadku.

51:58

Tvrdým náprahom z ľavého kruhu vypálil Petr Obdržálek, no puk opečiatkoval len zadným mantinel a dopredu idú hráči Detvy.

51:45

Matej Síkela teraz poslal podobnú ponuku Jarkkovi Immonenovi aj Milošovi Kelemenovi, no ani oni sa pred Adamom Nagyom nepresadili. Puk síce opustil obranné pásmo Detvy, pri puku sú však Zvolenčania.

51:09

Nebezpečný puk na brankára Detvy hádzal teraz z pravého kruhu Lukáš Dubeň, no ani jeden z jeho spoluhráčov ho nedokázali za chrbát Adama Nagya doraziť.

50:40

Po reklamnej prestávke sme videli zaujímavé náznaky príležitostí na oboch stranách, ani jedna však neskončila zákrokom brankára. Puk majú hostia, obe mužstvá striedajú.

49:55

Jakub Žilka pálil z hranice pravého kruhu, pred Marekom Šimkom stál Igor Halás, brankár Zvolena si aj s týmto pukom bez problémov poradil. Budeme pokračovať po ďalšej reklamnej prestávke.

49:37

Rastislav Gašopar stratil puk v strednom pásme, Peter Šišovský to využil na ponuku pre Kylea Whartona, ten však puk minul a dopredu môže ísť Detva.

48:35

Tak napokon ďalšia príležitosť prišla z ničoho nič. Miloš Kelemen vybojoval puk pre Viktora Fekiača, ktorý svojim projektilom opečiatkoval žrď Nagyovej bránky!

48:01

Tak teraz tempo hry trošku upadlo, keď vidíme viacero prerušení a o niečo menej streleckých pozícií na jednej či druhej strane. Takýto priebeh rozhodne viac vyhovuje Zvolenčanom.

47:47

Nicholas Rory Ross chcel nájsť na útočnej modrej čiare jedného zo svojich spoluhráčov, puk však končí na striedačke Detvy, a tak sa hra musí znova prerušiť.

47:19

Jozef Sládok hádzal puk na Lukáša Nováka, ten však bol v útočnom pásme až príliš skoro, a tak musí byť hra prerušená pre postavenie mimo hry. Vhadzovať sa bude v strednom pásme.

46:36

Skvelá individuálna práca Petra Obdržálka, ktorý si teraz trojice súperov na čele s Ladislavom Ščurkom spravil pomocné kužele, odovzdal puk Lukášovi Juríkovi, no pred ním puk vypichol jeden z detvianskych hokejistov. Hra je prerušená, tréner Zvolena Peter Mikula si berie oddychový čas.

45:21

Nino Ondris dostal puk na Sergiiho Babynetsa, ktorý pálil okamžite z otočky, no trafil len do korčúľ Tomáša Bokroša. Marek Šimko tak tentokrát zasahovať nemusel.

44:40

Timothy Coffman ponúkal puk z rohu ihriska do bránkoviska, kde však dobre hokejkou pred Matúšom Matisom zasiahol Adam Nagy a zabránil tak ďalšiemu gólu vo vlastnej sieti.

44:12

Detva sa chcela rýchlou krížnou prihrávkou dostať do útočného pásma, Igor Halás však puk preberal už v postavení mimo hry, a tak sa bude vhadzovať v strednom pásme.

43:37

Ladislav Ščurko to chcel gólmanovi Zvolena namieriť presne medzi betóny, Marek Šimko ho však mal evidentne dobre prečítaného a bez väčších problémov zasiahol.

43:37

No a trestné strieľanie uvidíme aj na opačnej strane. Skvelú robotu odrobil teraz Ladislav Ščurko, ktorý sa predral cez dvojicu súperov, vykorčuľovať proti nemu musel Marek Šimko, ktorý ho však fauloval a bude tak musieť Ščurkovmu trestnému strieľaniu.

42:44

Timothymu Coffmanovi trošku ušiel puk pri pokuse o bekhendové blafákové zakončenie, no napriek tomu mal Adama Nagy čo robiť, aby zabránil puku z jeho hokejky na ceste do bránky.

42:44

Timothy Coffman sa rútil medzi obrancov Detvy na Adama Nagya, Michail Kuklev zatiahol ručnú brzdu a uvidíme trestné strieľanie v prospech Zvolena!

41:53

Detva napriek obrovským príležitostiam nevyužila dvojnásobnú presilovú hru o dvoch hráčov a teraz sa bude musieť brániť, keď na trestnú lavicu odchádza za nedovolený zákrok na Petra Obdržálka Maroš Surový.

41:25

O pár sekúnd neskôr už predviedol svoje kvality aj Marek Šimko, ktorý skvelým reflexívnym zákrokom prikryl puk po strele Ladislava Ščurka!

40:45

Tak toto už je ťažko uveriteľná smola Detvy! Domáci hrajú túto presilovú hru o dvoch hráčov naozaj skvele, ale Matúš Chovan, Juraj Milý, ani Martin Chovan nedokázali trafiť poloodkrytú bránku Zvolena!

40:01

Začala sa tretia tretina.
V druhej tretine sme znova videli dva góly, namiesto vyrovnania zo strany domácich však Zvolen navýšil svoje vedenie už na 4:0. Najskôr svoj únik zakončil rutinérsky kapitán Bryndziarov Lukáš Jurík a následne sa po druhýkrát v zápase presadil delovkou od modrej čiary v presilovej hre Adam Drgoň. O víťazovi duelu je už, zdá sa, rozhodnuté, no v úvode tretej tretiny bude mať Detva k dispozícii dlhú presilovú hru o dvoch hráčov, a tak by sme sa mohli dočkať zaujímavého priebehu aj v poslednej dvadsaťminútovke.

40:00

Druhá tretina sa skončila.

39:57

Detva sa pokúsila využiť početnú výhodu o dvoch hráčov ešte v tejto časti hry, od modrej čiary mimoriadne nebezpečne vypálil Michail Kuklev, Marek Šimko puk vykopol pravým betónom!

39:48

Detva si dokonca zahrá presilovú hru o dvoch hráčov, a to poriadne dlhú. Peter Šišovský sa totiž previnil sekaním a takmer na sto sekúnd hracieho času tak bude robiť spoločnosť Adamovi Drgoňovi na trestnej lavici.

39:25

Adam Drgoň dnes výrazne pomohol Zvolenu dvoma gólmi, teraz v závere druhej tretiny však oslabuje svoj tím, keď v obrannom pásme nechal hokejku pod nohami Lukáša Nováka a musí si odpykať dvojminútový trest za podrazenie.

38:48

Hra ale nebola prerušená a z následného zvolenského protiútoku vznikla príležitosť Petra Obdržálka, Adamovi Nagyovi tento puk nevypadol a znova sa bude vhadzovať v obrannom pásme Detvy.

38:33

Ladislav Ščurko vyslal za zvolenskú bránku Igora Halása, ten prihral diagonálne cez pásmo Davidovi Videlkovi, ktorý donútil k zákroku Mareka Šimka.

38:15

Miloš Kelemen preniesol hru doprava na Mateja Síkelu, ktorý puk napálil smerom na bránu, Adam Nagy hru prerušuje a bude sa vhadzovať po jeho ľavej ruke.

37:11

O pár sekúnd si Coffman zopakoval súboj s gólmanom Detvy, tentokrát bol už trošku z uhla, a tak nemal Adam Nagy väčší problém vytlačiť puk na bočný mantinel.

36:35

Zaútočiť v oslabení sa pokúsili aj hostia, Oscar Einar Steen nabil na strelu z prvej Timothymu Coffmanovi, ten ale trafil len do chráničov Adama Nagya.

35:44

Detva hrá túto presilovú hru veľmi dobre, najzaujímavejšia príležitosť prišla presne v jej polovici, keď sa niekoľko metrov dokonca úplne sám na Mareka Simka rútil Rastislav Gašpar, Šimko ale jeho puk dokázal vyraziť.

34:44

Detva však dostáva od svojho súpera príležitosť na zníženie nepriaznivého stavu, keď na trestnú lavicu odchádza Ján Ťavoda, ktorý si odpyká dvojminútový trest za hrubosť.

33:59

33:59 DRGOŇ - 0:4

33:59

Zvolen dal gól!
Zvolenčania využívajú druhú presilovú hru. Znovu pálil od modrej čiary ADAM DRGOŇ aj tentokrát sa jeho projektil zatrepotal až za chrbtom gólmana Adama Nagya. Bez asistencie.

33:51

Zvolen vyhral buly v útočnom pásme a okamžite trikrát v krátkom časovom slede ohrozil gólmana Adama Nagya, pálil napríklad Peter Hraško. Vhadzuje sa po pravici gólmana Detvy.

33:18

Detva sa nadychovala k náporu, s dôrazom v útočnom pásme to však trochu prehnal Lukáš Novák, ktorý si pomohol proti Nicholasovi Rorymu Rossovi hákovaním a musí tak odísť na trestnú lavicu.

33:02

Detva však zostala v útočnom pásme, puk pred bránkovisko nahodil Jozef Sládok a z bekhendu nebezpečne zakončoval Juraj Milý. Marek Šimko si však aj tentokrát svoje miesto zastal.

32:50

David Videlka vytvoril spoluprácu s Igorom Halásom a následne sa sám dostal až do zakončenia. Takýto ľahučký puk však Mareka Šimka rozhodne vystrašiť nemohol.

32:09

Na opačnej strane však už Adam Nagy bol prinútený prikryť puk vo svojej lapačke, vhadzovať sa bude po jeho pravej ruke. Zvolenčania tak môžu vyvinúť ďalší tlak v útočnom pásme.

31:44

No a Marek Šimko znova musel byť v pozore, keď tentokrát jeho reflexy vyskúšal obranca prvej formácie Michail Kuklev. Ani teraz však Šimko hru prerušiť nemusel.

30:54

Detva po vhadzovaní v obrannom pásme okamžite presunula hru pred Šimka, kde po prihrávke od Maroša Surového prinútil gólmana Zvolena k zákroku Michal Murček.

30:46

Nachádzame sa už v druhej polovici druhej tretiny aj celého zápasu. Momentálne sa na detvianskom štadióne nedeje nič zaujímavé. Jozef Sládok nezvládol prihrávku na Lukáša Nováka, puk skončil až za bránkou Mareka Šimka. Po reklamnej prestávke sa bude vhadzovať pred jeho náprotivkom.

29:40

Domáci sa teraz pokúsili aj zaútočiť. no Igor Halás nedostal puk na Davida Videlku. Zvolenčania sa však následne nikam neponáhľali, odovzdali puk a umožnili všetkým hráčom na ľadovej ploche vystriedať.

28:55

Tempo zápasu je v hre 4 na 4 pomerne rozkúskované. Puk držia na hokejkách hostia, no Detva v týchto chvíľach dobre bráni svoju obrannú modrú čiaru.

27:50

Emócie sa stupňujú a vylúčení mám pribúda. Znova uvidíme obojstranné vylúčenie, hrať sa bude 4 na 4. Ján Ťavoda sa previnil nebezpečnou hrou so zdvihnutou hokejkou a Jozef Sládok zasa sekaním.

26:45

Zvolen hrá túto presilovú hru veľmi slušne. Najskôr pálil síce zaujímavo, no nepresne Peter Šišovský a následne Matúš Matis nabil do príležitosti Oscarovi Einarovi Steenovi.

25:36

Začína sa poriadne pritvrdzovať. Zvolenčania sa znova natlačili pred Adama Nagya, kde sa to napokon zvrhlo až k menšej šarvátke medzi Martinom Šimonom a Milošom Kelemenom, dve minúty navyše dostáva detviansky obranca, a tak si hostia znova zahrajú presilovú hru.

25:17

25:17 JURÍK - 0:3

25:17

Zvolen dal gól!
Nedáš-dostaneš v celej svojej kráse. Rastislav Gašpar spálil stopercentnú príležitosť v závere presilovej hry, puk sa dostal až na útočnú modrú čiaru Zvolena, kde si naňho počkal z trestnej lavice naskakújúci LUKÁŠ JURÍK a vychutnal si Adama Nagya! Asistencia: Peter Šišovský.

24:17

Zvolen mohol navýšiť svoje vedenie v oslabení! Úplne sám sa medzi kruhmi v útočnom pásme ocitol Ján Ťavoda, ktorý po prihrávke spoza bránky neváhal, napriahol a tesne minul bránku Adama Nagya!

23:51

Michal Murček vybojoval puk pri mantineli, nabil Danielovi Gachulincovi, ktorý dnes už po niekoľkýkrát "vyprášil" chrániče Mareka Šimka.

23:09

Kapitán Zvolena Lukáš Jurík oslabuje svoj tím, keď sa vo vlastnom obrannom pásme previnil sekaním, a tak si bude musieť ísť na dve minúty sadnúť na trestnú lavicu.

22:38

Zvolenčania znova len ťažko prechádzali útočnou modrou čiarou, Detva ich napokon donútila k postaveniu mimo hry. Hra je prerušená, obe mužstvá striedajú, vhadzovať sa bude v strednom pásme.

22:20

Tréner Detvy Dušan Kapusta do druhej tretiny premiešal zostavou a zdá sa, že nariadil uzavretie obrannej modrej čiary. Zvolenčanom sa totiž veľmi ťažko prechádza do útočného pásma.

21:10

Zahrial sa už aj Marek Šimko, ktorý si však bez problémov a prerušenia hry poradil s delovkou Daniela Gachulinca od modrej čiary.

20:45

Rozhodcovia sa teraz ospravedlňujú domácim, ktorým najskôr odpískali zakázané uvoľnenie, no napokon sa bude vhadzovať v strednom pásme, keďže svoj verdikt napokon vzali späť.

20:25

Registrujeme aj prvý strelecký pokus v druhej dvadsaťminútovke, keď Peter Hraško napriahol od modrej čiary, no bránku Detvy netrafil.

20:06

Zvolenčania chceli začať druhú tretinu tak, ako skončili tú prvú, no ich prechod do útočného pásma sa končí len nepresnou kombináciou a zakázaným uvoľnením.

20:01

Začala sa druhá tretina.
Prvú tretinu susedského derby zvládli lepšie Zvolenčania. Tí sa po opatrnom úvode z oboch strán ubránili štvorminútovej presilovej hre Detvy pri vylúčení Lukáša Dubeňa, aby následne najskôr otvoril skóre Peter Šišovský a na priebežných 2:0 o necelé dve minúty na to upravil v presilovej hre obranca Adam Drgoň. Prvá tretina ponúkla celkom zaujímavý hokej, tešme sa na zvyšných 40 minút.

20:00

Prvá tretina sa skončila.

19:48

Domáci sa predsa len presunuli do útočného pásma, kde bojoval o puk David Videlka. Ten však nemal proti presile súperov šancu. Puk drží na hokejke Nicholas Rory Ross, ktorý už počká na záverečnú sirénu prvej tretiny.

19:03

Naopak, hra Detvy akoby sa po druhom inkasovanom góle úplne rozpadla a na začiatku poslednej minúty prvej tretiny Daniel Gachulinec poslal puk až za Mareka Šimka, je z toho zakázané uvoľnenie.

18:10

Zvolenčania sú v závere prvej tretiny evidentne pri chuti, Tomáš Török nabíjal na strelu z prvej Viktorovi Fekiačovi, ten však puk minul, a tak mohol Adam Nagy tentokrát zostať pokojný.

17:54

17:54 DRGOŇ - 0:2

17:54

Zvolen dal gól!
Zvolen využíva presilovú hru a rýchlo sa dostáva do vedenia o dva góly. Detvanci úplne zabudli na modrej čiare na ADAMA DRGOŇA, ktorý sa oprel do puku a prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste. Asistencia: Nicholas Rory Ross.

17:35

O malú chvíľu už pálil sám Peter Obdržálek, Wharton clonil pred bránou a Adam Nagy musel tentokrát puk prikryť do svojej lapačky.

17:22

Peter Obdržálek využil dobrú prácu Whartona za bránkou domácich, nabil Lukášovi Juríkovi, ktorý vyskúšal pozornosť Adama Nagya. Ten tentokrát vyráža puk do rohu.

16:40

Detvou inkasovaný gól evidentne otriasol, Jakub Žilka vyrobil v útočnom pásme zbytočný faul, keď za bránkou hostí podrazil Nicholasa Roryho Rossa, a tak si bude musieť ísť na dve minúty oddýchnuť na trestnú lavicu.

16:09

16:09 ŠIŠOVSKÝ - 0:1

16:09

Zvolen dal gól!
Detva sa slabším pohybom sama dostala pod tlak, jej defenzíva vyrobila len zakázané uvoľnenie. Po vhadzovaní okamžite vypálil Lukáš Jurík, neujala sa ani Obrdžálkova dorážka, no streleckú pohodu aj s menším šťastím potvrdil PETER ŠIŠOVSKÝ. Asistencia: Petr Obdržálek.

15:32

Sympatická práca štvrtej formácie Zvolena, najmä Miloš Kelemen predviedol nebojácne striedanie, keď si najskôr za bránkou domácich vyšliapol na kapitána Detvy Jozefa Sládoka a následne sa sám natlačil do príležitosti pred Adama Nagya.

14:37

Ladislav Ščurko prenikal individuálne do útočného pásma, zastavil ho však obranca Zvolena Kyle James Wharton. Puk skončil na zvolenskej striedačke, a tak sa bude vhadzovať pred Marekom Šimkom.

13:49

Aktívny bol teraz v útočnom pásme Igor Halás, ktorý sa však nedočkal príliš veľkej pomoci od svojich spoluhráčov, a tak získal pre svoj tím nastrelením puku na Mareka Šimka útočné pásmo.

13:32

V hre Zvolena bolo teraz vidieť menší zmätok, Detva to využila na veľkú príležitosť. Puk sa spoza bránky odrazil na hokejku Sergiiho Babynetsa, Marek Šimko však zostal pozorný.

12:53

Zápas sa nám trochu rozbehol, a tak teraz azda oba tímy privítajú prvú reklamnú prestávku. Tá prospeje aj Petrovi Hraškovi, ktorého tam jeden z Detvancov trafil pukom do tváre.

11:40

Tomáš Török mal teraz dvojnásobnú smolu, keď najskôr jeho náprah z ľavého kruhu pekne vytlačil Adam Nagy a následne Török trafil Nagyovu ľavú žrdku.

11:21

Timothy Coffman ponúkal puk do bránkoviska pre Oscara Einara Steena, ten ho však minul, Detvanci si mohli na chvíľu vydýchnuť, opäť sa však musia brániť.

10:35

V nebezpečnej pozícii sa pred Nagyom tentokrát ocitol najlepší strelec Peter Šišovský, Adam Nagy sklepol chrániče a Detva sa oslobodzuje odpálením puku cez všetky čiary.

09:10

Po dlhšom čase si zákrok pripisuje aj Adam Nagy, ktorý vyrazil tvrdý príklep Jána Ťavodu od modrej čiary. Domáci gólman mal odkrytý výhľad, a tak to preňho nebol problém.

08:45

Hráme opäť v plnom počte a zdá sa, že iniciatívu postupne preberajú Zvolenčania, ktorí už niekoľko sekúnd držia puk v útočnom pásme Detvy.

07:40

Martiň Ďaloga chcel dokonca v oslabení vyslať do úniku Timothyho Coffmana, jeho prihrávka bola však až príliš prudká. Zvolenčania však znova aspoň našetrili nejaké sekundy.

06:50

Zo strany Detvy to nie je zlá presilová hra, no všetko sú to len náznaky nejakých príležitostí. Chýba tam ale presnosť v predfinálnej fáze, čo sa potvrdilo aj pri akcii Milého s Macejkom.

05:55

Detva to teraz príliš nezvládla, keď pri rozohrávke až spza bránky Adama Nagya Daniel Gachulinec nenašiel žiadneho zo svojich ofenzívnych spoluhráčov, a tak je z toho zakázané uvoľnenie.

04:45

Juraj Milý sa predral až do útočného pásma, kde ponúkol puk nakorčuľovanému Miroslavovi Macejkovi, ten ho však v tesnej blízkosti bránky hostí minul.

04:32

Lukáš Dubeň nepríjemne zasiahol do tváre Ladislava Ščurka, na tvráti skúseného útočníka Detvy je vidieť aj nejaký krvavý šrám, a tak si domáci zahrajú dlhú štvorminútovú presilovú hru.

04:25

Jozef Sládok tvrdo vypálil od modrej čiary, pred bránou dorážal Matúš Žilka, Marek Šimko však vytiahol dva skvelé zákroky za sebou!

04:07

Detvanci robia svojim pohybom až prekvapivo veľký pohyb štvrtej formácii Zvolena. Tá v priebehu polminúty vyrobila už štvrté zakázané uvoľnenie, a tak stále nemôže strieľať.

03:15

O pár sekúnd neskôr už si Zvolenčania potrebovali vydýchnuť, a tak Tomáš Bokroš poslal puk cez všetky čiary. Štvrtú formáciu Bryndziarov tak čakajú ťažké časy.

02:55

Detva sa prebúdza už aj v ofenzíve. Po štvrtej formácii sa pred Mareka Šimka nasťahoval aj útok Ladislava Ščurka, ktorý nabil na strelecký pokus Davidovi Videlkovi, ten si aj s týmto príklepom poradil.

02:00

Janis Andersons spravil školácku chybu na vlastnej modrej čiare, puk mu zobral Nino Ondris, namiesto prihrávky na Maroša Surového sa rozhodol vystreliť, Marek Šimko hru nemusel ani prerušiť.

01:35

Zvolenu sa podarilo už od úvodných sekúnd vyvinúť tlak na defenzívu domácich a tí sa teraz oslobodzujú len za cenu zakázaného uvoľnenia. Adam Nagy sa tak bude musieť mať naďalej na pozore.

01:21

Prvá zaujímavá situácia v tomto zápase. Obrana Detvy trochu zabudla na Oscara Steena, ktorý sa ocitol úplne sám v priestore medzi kruhmi a po prihrávke od Adama Drgoňa vyskúšal pozornosť gólmana Adama Nagya.

00:45

Petr Obdržálek tentokrát len poslal puk za bránku Detvy tak, aby z toho nebolo zakázané uvoľnenie. Oba tímy striedajú počas hry, útok budú zakladať Detvianci.

00:07

Úvodné buly zápasu vyhrali Zvolenčania, hra je však už po pár sekundách prerušená, keďže Petr Obdržálek vytečoval puk na striedačku po súboji s Ladislavom Ščurkom.

00:01

Stretnutie sa práve začalo.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje první třetinu?

Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

Úvodné zostavy:

HC 07 Orin Detva: Nagy (Viarbitski) – Kuklev, Mar. Chovan, Macejko, Gachulinec, Sládok (C), Šimon, Jendroľ, Srnka – Videlka, Ščurko, Halás – Milý, Gašpar, Novák – Babynets, Mat. Chovan, Žilka – Ondris, Murček, Surový

HKM Zvolen: Šimko (Climie) – Hraško, Wharton, Drgoň, Ross, Ťavoda, Andersons, Bokroš, Dubeň – Obdržálek, Jurík (C), Šišovský – Matis, Steen, Coffman – Ďaloga, Fekiač, Török – Kelemen, Immonen, Síkela

Rozhodca: Daniel Konc, Juraj Konc – Peter Rojík, Miroslav Kollár – Dušan Kramár.
Ešte pred samotným začiatkom zápasu sme videli sympatický krok od vedenia detvianskeho klubu, ktorý zablahoželal trénerovi Zvolena Petrovi Mikulovi k dnešným 63. narodeninám. Ku gratuláciám sa pripájame aj my, prajeme všetko najlepšie!
Vážení fanúšikovia!

Nedeľa už tradične na Slovensku patrí aj hokeju. Tipsport liga pokračuje dnes už svojim 12. kolom. Jeho súčasťou je aj derby medzi domácou Detvou a hosťujúcim HKM Zvolen. Stretnutie sa začína o 16:00.

HC 07 DETVA

Detva si svoju premiérovú sezónu medzi slovenskou hokejovou elitou rozhodne predstavovala inak. Po dvanástich odohratých zápasoch majú Detvanci na svojom konte len jediný bod za prehru po predĺžení s Novými Zámkami. Mužstvo, ktoré momentálne vedie ako hlavný tréner Dušan Kapusta sa od začiatku súťaže nevie chytiť. Už viackrát sa mu stalo, že stratilo dobre rozohratý zápas. Napríklad pred týždňom viedli po prvej tretine doma nad Košicami 2:1, napokon však nezískali ani bod po prehre 2:3. Veľkou posilou pre tím mal byť kanadský obranca Nathan Robinson, ten sa však po dvoch týždňoch rozhodol svoje pôsobenie v klube pod Poľanou predčasne ukončiť. Detva sa veľmi výrazne trápi v ofenzíve, keď doposiaľ nastrieľala len 16 gólov, čo je suverénne najmenej zo všetkých tipsportligových celkov. Najlepším strelcom a zároveň aj najproduktívnejším hráčom tímu je český legionár David Videlka s piatimi kanadskými bodmi za 3 góly a 2 asistencie. Nedarí sa ani defenzíve na čele s brankárom Adamom Nagyom. Ten robí, čo môže no ani jeho viac ako 92%-ná úspešnosť zákrokov nepomáha Detve k lepším výsledkom. Zaujímavosťou však je, že Detvanci inkasovali dokonca ešte o dva góly menej ako vicemajstrovská Nitra. V poslednom kole zverenci trénera Kapustu odišli bez bodu z Nových Zámkov po prehre 3:1.

HKM ZVOLEN

Zvolenčania mali pred touto sezónou Tipsport ligy veľké ambície. Po nie príliš vydarenom vstupe sa zverenci Petra Mikulu rozbehli a momentálne im po 12 odohratých dueloch patrí priebežná 5. priečka. Doposiaľ nazbierali 18 bodov. Bryndziari mali vydarený najmä prelom septembra a októbra, keď z piatich zápasov prehrali len so zatiaľ suverénnou Duklou Trenčín. Postupne zdolali Žilinu, Košice, Nové Zámky a po tuhom boji aj sympaticky hrajúcu reprezentačnú „dvadsiatku“. Ich séria sa však skončila v piatok, keď po veľkom boji podľahli Nitre 3:4 po samostatných nájazdoch. Zvolen doposiaľ nastrieľal len 33 gólov. Menšie číslo v kolónke presných zásahov už nájdeme len u Nových Zámkov, Liptovského Mikuláša a Detvy. Najproduktívnejším hráčom mužstva je 11-bodový Michal Chovan, ktorý síce strelil zatiaľ len tri góly, no pridal aj osem asistencií. Najlepším strelcom je šesťgólový Peter Šišovský. Miernym sklamaním sú zatiaľ výkony brankárskej jednotky Matta Climieho. Kanaďan mal byť veľkou posilou Bryndziarov, no s precentuálnou úspešnosťou zákrokov na hranici tesne pod 91% zatiaľ zaostáva za očakávaniami.

Keď sme spomínali, že Detva už viackrát v tejto sezóne stratila dobre rozohratý zápas, tak jedným z nich bol aj prvý vzájomný duel týchto dvoch regionálnych rivalov. Detvanci v ňom v 3. kole ešte v 50. minúte viedli na ľade Zvolena 4:3, aby napokon prehrali 5:4. Dočkáme sa podobne napínavého priebehu aj dnes? Sledujte náš online prenos a dozviete sa!
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.

HK Detva – HKM Zvolen

0:5

konec (0:2, 0:2, 0:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 17. Šišovský (Obdržálek), 18. Drgoň (Ross), 26. Jurík (Šišovský), 34. Drgoň, 55. Ďaloga

HK Detva: Nagy (Viarbitski) – Kuklev, Mar. Chovan, Macejko, Gachulinec, Sládok (C), Šimon, Jendroľ, Srnka – Videlka, Ščurko, Halás – Milý, Gašpar, Novák – Babynets, Mat. Chovan, Žilka – Ondris, Murček, Surový

HKM Zvolen: Šimko (Climie) – Hraško, Wharton, Drgoň, Ross, Ťavoda, Andersons, Bokroš, Dubeň – Obdržálek, Jurík (C), Šišovský – Matis, Steen, Coffman – Ďaloga, Fekiač, Török – Kelemen, Immonen, Síkela

Rozhodčí: Daniel Konc, Juraj Konc – Peter Rojík, Miroslav Kollár – Dušan Kramár

Průběh zápasu
1. třetina
04:32 ZVO 2+2 Dubeň, vysoká hůl
16:09 ZVO 0:1 Šišovský (Obdržálek)
16:40 DTV 2 Žilka, podražení
17:54 ZVO 0:2 Drgoň (Ross)
Po 1. třetině
2. třetina
23:09 ZVO 2 Jurík, sekání
25:17 ZVO 0:3 Jurík (Šišovský)
25:36 DTV 2+2 Šimon, hrubost+hrubost
ZVO 2 Kelemen, hrubost
27:50 ZVO 2 Ťavoda, vysoká hůl
ZVO 2 Sládok, sekání
33:18 DTV 2 Novák, hákování
33:59 ZVO 0:4 Drgoň
34:44 ZVO 2 Ťavoda, hrubost
39:25 ZVO 2 Drgoň, podražení
39:48 ZVO 2 Šišovský, sekání
Po 2. třetině
3. třetina
41:53 DTV 2 Surový, vysoká hůl
54:01 ZVO 0:5 Ďaloga
59:30 DTV 2 Šimon, hákování
Konec