Menu

Hokej

Příprava NHL

St. Louis Blues – Washington Capitals

3:4

konec (1:1, 2:1, 0:2)

01.10.2017, 21:10 • Scottrade Center, St. Louis • Vojtěch Martinek (@mrtnkv)

Tipsport: 3.13 3.59 2.07 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemnou noc a co nejlepší vstup do nového týdne. Na počtenou! (23:47:53)
Československá stopa
Dmitrij Jaškin (STL) – 1+0, 3 střely, ice time 14:05
Vladimír Sobotka (STL) – 0+0, 2 střely, ice time 21:13
Jakub Vrána (WSH) – 0+0, 0 střel, ice time 10:59
Tři hvězdy utkání
1. Brett Connolly (WSH)
2. Wade Megan (STL)
3. Devante Smith-Pelly (WSH)
Statistiky utkání
Střely na branku: 23 – 21
Zblokované střely: 13 – 12
Vhazování: 47% – 53%
Trestné minuty: 8 – 29
Využití přesilovek: 1/7 – 0/2

Konec zápasu.

59:35

Staňte se fanoušky NHL.cz!

59:35

Capitals drží kotouč v pásmu soupeře, pravděpodobně je rozhodnuto.

58:29

Brooks Orpik chtěl do rakve domácích zatlouct poslední hřebík, ze zadní hranice středního pásma ale minul prázdnou svatyni soupeře.

57:50

Jake Allen míří na střídačku, Blues zkusí své štěstí v power-play!

57:36

Bortuzzo poslal skvělou přihrávkou do útoku Jaškina, jehož zakončení z hranice brankovistě zastavil gólman Capitals lapačkou. St. Louis si následně bere time-out.

55:34

Washington právě vstřelil branku!
V ochozech Scottrade Center je hrobové ticho, hosté jdou čtyři a půl minuty před koncem do vedení! Z mezikruží se prosadil BRETT CONNOLLY a donutil tak Jakea Allena kapitulovat už počtvrté v dnešním zápase. Asistence: Devante Smith-Pelly, Matt Niskanen.

53:17

Walmanovu odraženou střelu od modré se pokusil ještě do sítě dorazil Jaškin, ani on však na maskovaného muže v brankovišti Caps nevyzrál.

50:57

Smith-Pelly už je zpět na ledě, Blues se dnes v početní výhodě vůbec nedaří. Holtby nemusel v oslabení čelit ani jediné střele.

48:57

Devante Smith-Pelly míří na trestnou za hákování, Capitals čeká opět oslabení.

48:09

Hra se přelévá ze strany na stranu, atak Washingtonu střídá protiútok St. Louis a naopak. Ani jeden tým nemá momentálně na ledě převahu.

45:28

Sam Blais je po nějaké době strávené v kabině zpět na ledě, teď se dostal k zajímavé šanci na modré čáře. Dmitrij Orlov ale jeho ránu ztečoval mimo tři tyče.

43:57

Rob Bortuzzo chtěl z vysokého úhlu vrátit svému týmu ztracený náskok, jenže do trajektorie jeho pokusu se včas postavil Burakovskij a Holtby tak vůbec nemusel zasahovat.

43:40

Washington právě vstřelil branku!
Hosté se prosazují hned z jejich první střely na branku ve třetí třetině! V mezikruží se ocitl s kotoučem na holi úplně sám JOHN CARLSON, který jej poslal mezi nohy Jakea Allena a vyrovnal tak stav utkání. Asistence: Alexandr Ovečkin, Jevgenij Kuzněcov.

42:23

Brayden Schenn před brankou zakopl, přesto se ale dostal ke střele. Klouzající kotouč nakonec úplně zmizel mezi betony připraveného Holtbyho, který k sobě stihl srazit nohy včas.

41:29

Po střele jednoho z hráčů St. Louis končí kotouč v hledišti. Vhazovat se bude ve středním pásmu, konkrétně před modrou čárou Capitals.

40:07

První vhazování poslední části základní hrací doby pro sebe ukořistili hráči St. Louis, Schenn byl o něco hbitější než Beagle.

40:01

Začala třetí třetina.
Po dvou třetinách vedou Blues nad Capitals 3:2 díky brance Braydena Schenna. St. Louis bude mít hned zkraje třetí části ideální příležitost svůj náskok rozšířit, jelikož jí začne v dvojnásobné početní výhodě.
Statistiky po dvou třetinách
Střely na branku: 18 – 18
Zblokované střely: 9 – 9
Vhazování: 54% – 47%
Trestné minuty: 8 – 27
Využití přesilovek: 1/6 – 0/2

40:00

Druhá třetina skončila.

38:44

Velká šance pro domácí tým! John Carlson putuje za katr za sekání, Blues si tak vyzkouší hru v pěti proti třem.

37:25

Tom Wilson dnes dohrál, za svůj zákrok si vyloužil pět minut na lavici hříšníků plus do osobní trest do konce utkání.

37:25

Ospalý závěr druhé třetiny prořízl hodně ostrým hitem Tom Wilson, Sam Blais zůstal chvíli ležet u mantinelu a po chvíli se za pomoci týmových lékařů odebírá do šaten. Bude se vylučovat.

34:38

Parayko mohl před brankou poslat svůj celek do dvoubrankového vedení, jenže jeho projektilu si na poslední chvíli obětavě lehl Matt Niskanen. Holtby tak nemusel zasahovat.

33:45

St. Louis právě vstřelilo branku!
Využitá přesilovka! Sam Blais poslal do mezikruží perfektní přihrávku BRAYDENU SCHENNOVI, který se prosazuje prudkou ranou z voleje. Blues se tak znovu ujímají vedení. Asistence: Sam Blais.

33:02

St. Louis čeká další přesilovka, hráči Washingtonu se pomalu ale jistě zabydlují na trestné. Tom Wilson byl vykázán ze hřiště za vysokou hůl.

32:49

Své štěstí těsně po sobě z velké vzdálenosti zkusili Matt Niskanen a Lars Eller, Allen obě střely likviduje bez větších problémů.

31:34

Bortuzzo nyní ukázkově odstavil od kotouče Aarona Nesse, atak Washingtonu tak velmi rychle končí. Dopředu se nyní mohou posunout hráči St. Louis.

30:12

Ve vlastním oslabení se ze zadní hranice kruhu odhodlal ke střele Smith-Pelly, jehož pokus o druhý zápis v kolonce střelců dnešního utkání připravený Allen chytil.

29:59

Bluesmani se dopouští zakázaného uvolnění, po krátké pauze se tak bude vhazovat před Jakem Allenem.

29:11

Capitals budou muset znovu nějakou dobu hrát ve čtyřech, Jevgenij Kuzněcov byl právě vyloučen za držení.

27:55

Washington právě vstřelil branku!
A je znovu vyrovnáno! Niskanenovu ránu od modré čáry vyrazil Jake Allen před sebe, k volnému puku se nejrychleji dostal DEVANTE SMITH-PELLY a ten jej jen doklepl za záda bezmocného gólmana. Asistence: Matt Niskanen.

27:26

Rozšířit čerstvý náskok se nyní pokusili krátce po sobě rozšířit Sobotka a Edmunson, maskovaný muž ve svatyni Capitals byl ale ve střehu a obě střely vykryl.

26:05

Blues se chtěli vrátit před Braydena Holtbyho, Vladimír Sobotka se ale při přejezdu modré čáry trochu unáhlil. Výpad domácích do pásma tak zastavuje ofsajd.

25:03

St. Louis právě vstřelilo branku!
Domácí jdou v šestadvacáté minutě do vedení! Na kruhu se kotouče chopil český forvard DMITRIJ JAŠKIN a poslal puk přímo do škvíry mezi hokejkou Holtbyho a tyčí washingtonské svatyně. Asistence: Kyle Brodziak, Wade Megan.

24:40

TJ Oshie minul z mezikruží branku, forvard Capitals byl v naprosto ideální pozici. Velká škoda pro hostující celek.

23:23

Bluesmani se budou muset po dnešním utkání ještě pilovat přesilovky, ani tentokrát se jim nedaří si vypěsovat nebezpečnější šance.

21:45

John Carlson je vyloučen za sekání, domácí mají šanci jít poprvé v zápase do vedení. Povede se jim to?

21:17

St. Louis je v úvodu prostřední dvacetiminutovky aktivnějším celkem na ledě, momentálně má více ze hry. Ohrozit gólmana soupeře se mu ale dosud nepodařilo.

20:28

Úvodní buly druhé periody vyhráli domácí Blues, kteří se snaží prorazit před Braydena Holtbyho.

20:01

Začala druhá třetina.
První třetina je v Missouri u konce, oběma celkům se povedlo vstřelit po jednom gólu. V deváté minutě otevřel skóre Tom Wilson, o tři minuty později srovnal stav Wade Megan.
Statistiky po první třetině
Střely na branku: 4 – 9
Zblokované střely: 4 – 5
Vhazování: 55% – 45%
Trestné minuty: 6 – 4
Využití přesilovek: 0/1 – 0/2

20:00

První třetina skončila.

19:06

Hraje se nahoru dolu, akci domácích střídá protiútok Washingtonu. Jako poslední se zatím pokusil gólmana soupeře propálit Edmundson, jehož dělovka od modré zamířila přímo do Holtbyho lapačky.

17:56

Ovečkin se vysmekl obraně Blues a ocitl se úplně sám na kruhu, odkud však svatyni soupeře přestřelil o pár desítek centimetrů.

16:20

I Braydenu Holtbymu se dnes daří, teď nalíčenou rukavicí zlikvidoval kvalitní ránu Blaise z levého kruhu. Defenzívy obou týmů se v posledních minutách hodně zpevnily, střel je momentálně k vidění poskrovnu.

14:49

Do dobré střelecké pozice se nyní dostal Andre Burakovskij, Jake Allen byl ale připraven jeho projektilu z levého kruhu čelit. Gólman Blues je dnes ve formě.

13:37

Carlson zkusil z modré čáry překvapit Allena, ten ale jeho pokus kryje s přehledem. Stav je tak stále vyrovnaný.

12:32

Orpik odstavil v obranném pásmu od kotouče Kostina, na jehož obranu přispěchal Chris Thornburn. Následovala krátká potyčka, po které dostal bez Capitals dvouminutový trest a domácí borec čtyřminutový. Oba za hrubost.

11:34

St. Louis právě vstřelilo branku!
Je vyrovnáno, první branku Bluesmanů v dnešním zápase vsítil z bezprostřední blízkosti soupeřova brankoviště WADE MEGAN. Domácí tak využívají ponechanou výhodu, vylučovat se nebude. Bez asistence.

10:35

Washington se zvládá naprosto s přehledem bránit, St. Louis se k první střele v přesilovce dostalo až nyní. Konkrétně své štěstí zkusil Joel Edmundson, Holtby ho však měl přečteného.

09:11

Domácí mají šanci srovnat, Andre Burakovskij zahákoval Parayka a od rozhodčích za to dostává dvouminutový trest.

08:29

Washington právě vstřelil branku!
Hostům se povedlo přetavit tlak v úvodní gól! Capitals vyhráli vhazování v útočném pásmu a po krátké sérii přihrávek se puk dostal na hůl TOMA WILSONA, který jej poslal přímo pod Allenovo rameno. Asistence: Brett Connolly, Lars Eller.

08:24

Carlson poslal z velké vzdálenosti dělovku přímo do rukavice Jakea Allena, přerušuje se. Nyní nás čeká první komerční přestávka.

06:36

Domácí začínají s Capitals srovnávat krok, stále se jim však nepodařilo ohrozit Holtbyho. Jaškinova střela z prostoru mezi kruhem a modrou čarou letěla mimo.

05:20

Hosté tlačí, St. Louis si zatím ještě ani jednou nevystřelilo na Holtbyho. Krátce po sobě se nyní zkusili prosadit Orpik a Ness, jejichž projektily nakonec zblokovali bránící hráči soupeře.

04:37

Devante Smith-Pelly vjel s kotoučem na holi do útoku a po krátkém váhání jej vyslal na branku, maskovaný muž v bráně Blues si do statistik připisuje další úspěšný zákrok.

03:28

Capitals zatím v přesilovce působí poněkud vlažně, do střelecké příležitosti se zatím dostal jen Alexandr Ovečkin. Z pravého kruhu ale nemířil úplně přesně, Allen mohl zůstat v klidu.

02:21

Robert Bortuzzo narazil na hrazení Connollyho, což neuniklo jednomu ze sudích. Obránce St. Louis dostává dvouminutový trest, Washington čeká první přesilovka.

01:48

Niskanen vypálil ze zadní hranice kruhu, Allen na jeho ránu odpověděl dobře umístěnou vyrážečkou.

01:05

Dunnovu ránu ztečoval Carlson do ochranné sítě, hra je přerušena. Po krátké přestávce se bude vhazovat před brankou Capitals.

00:39

Jako první se ke střele v dnešním utkání odhodlal Carlson, letící kotouč však obětavě zblokoval Bortuzzo. Allen tak zatím vůbec nemusel zasahovat.

00:01

Utkání právě začalo.
Scottrade Centrem zní americká národní hymna, úvodní vhazování proběhne za malý moment.
Začátek dnešního střetnutí mezi Blues a Capitals se o malinko posune, jak už je v NHL téměř tradicí.
Úvodní sestavy:

St. Louis Blues: Allen (Hutton) – Edmundson, Walman, Bortuzzo, Dunn, Gunnarson, Parayko – Blais, Schenn, Sobotka – Pääräjvi, Sundqvist, Thompson – Jaškin, Barbashev, Brodziak – Kostin, Megan, Thornburn.

Washington Capitals: Holtby (Grubauer) – Orlov, Niskanen, Orpik, Carlson, Ness, Chorney – Ovečkin, Vrána, Kuzněcov – Backström, Oshie, Burakovskij – Wilson, Conolly, Eller – Chiasson, Smith-Pelly, Beagle.

Rozhodčí: Herbert, Luxmore – Nowak, Murray.
Československá stopa v utkání
Dmitrij Jaškin (St. Louis Blues)
Vladimír Sobotka (St. Louis Blues)

Vítek Vaněček (Washington Capitals)
Jakub Vrána (Washington Capitals)
Washington Capitals

To hosté z Washingtonu odehráli o jedno utkání méně, tedy šest. A zatím se jim tedy nedaří. Dokázali totiž vyhrát jenom jednou a pětkrát prohráli. I svůj první duel v přípravě se St. Louis nezvládli, když padli 0:4. Naposledy odešli z ledu poraženi s Carolinou, se kterou prohráli 1:3. Hosté by tak rádi konečně zase zvítězili, aby si před začátkem sezóny zvýšili sebevědomí. Čeká nás dnes jistě zajímavý duel, tak si ho nenechte ujít.
St. Louis Blues

Domácí St. Louis Blues odehrálo zatím sedm utkání a třikrát dokázali Bluesmani zvítězit, čtyřikrát pak odešli z ledu jako poražený tým. Naposledy padli na svém ledě s Minnesotou těsně 2:3. V přípravném období ale týmy nehrají v plných sestavách, trenéři zkouší nové tváře v týmech a tak než na výsledek se spíše hledí na to, jaký kdo předvedl výkon. Vzhledem k tomu, že už se přípravná utkání blíží do finále, je možné, že už nastoupí v sestavách, v jakých začnou v úvodu sezóny. Uvidíme, zda i Bluesmani nastoupí ve své takřka kompletní sestavě.
Hezký večer přeji všem příznivcům ledního hokeje. Start nové sezóny v NHL se už nezadržitelně blíží a příprava je tedy v plném proudu a pomalu, ale jistě spěje do svého konce. My dnes budeme sledovat utkání mezi týmy St. Louis Blues a Washington Capitals. Pojďme si oba celky přiblížit.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

Staňte se fanoušky NHL.cz!

St. Louis Blues – Washington Capitals

3:4

konec (1:1, 2:1, 0:2)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 12. Megan, 26. Jaškin (Brodziak, Megan), 34. Schenn (Blais) – 9. Wilson (Connolly, Eller), 28. Smith-Pelly (Niskanen), 44. Carlson (Ovečkin, Kuzněcov), 56. Connolly (Smith-Pelly, Niskanen)

St. Louis Blues: Allen (Hutton) – Edmundson, Walman, Bortuzzo, Dunn, Gunnarson, Parayko – Blais, Schenn, Sobotka – Pääräjvi, Sundqvist, Thompson – Jaškin, Barbashev, Brodziak – Kostin, Megan, Thornburn.

Washington Capitals: Holtby (Grubauer) – Orlov, Niskanen, Orpik, Carlson, Ness, Chorney – Ovečkin, Vrána, Kuzněcov – Backström, Oshie, Burakovskij – Wilson, Conolly, Eller – Chiasson, Smith-Pelly, Beagle.

Rozhodčí: Herbert, Luxmore – Nowak, Murray

Průběh zápasu
1. třetina
02:21 STL 2 Bortuzzo, vražení na hrazení
08:29 WSH 0:1 Wilson (Connolly, Eller)
09:11 WSH 2 Burakovskij, hákování
11:34 STL 1:1 Megan
12:32 STL 2+2 Thornburn, hrubost
WSH 2 Orpik, hrubost
Po 1. třetině
2. třetina
21:45 WSH 2 Carlson, sekání
25:03 STL 2:1 Jaškin (Brodziak, Megan)
27:55 WSH 2:2 Smith-Pelly (Niskanen)
29:11 WSH 2 Kuzněcov, držení protihráče
33:02 WSH 2 Wilson, vysoká hůl
33:45 STL 3:2 Schenn (Blais)
37:25 WSH 5+OK Wilson, vražení na hrazení
38:44 WSH 2 Carlson, sekání
Po 2. třetině
3. třetina
43:40 WSH 3:3 Carlson (Ovečkin, Kuzněcov)
48:57 WSH 2 Smith-Pelly, hákování
55:34 WSH 3:4 Connolly (Smith-Pelly, Niskanen)
Konec