Menu

Fotbal

Niké liga

DAC 1904 Dunajská Streda – FK Železiarne Podbrezová

2:2

konec (1:1)

14.05.2017, 14:20 • 31. kolo • Matej Kubove (@Matej Kubove) sk

Videli sme veľmi dobrý futbal, ktorý v boji o Európsku ligu v podstate ešte nič nerozhodol. Podbrezová sa prepadla na štvrté miesto a stráca dva body na tretí Ružomberok. Tieto dva tímy sa stretnú už o týždeň v Zelpo Arene. Dunajská Streda stráca z piateho miesta na "Železiarov" štyri body. (16:18:34)

90+3

Koniec zápasu.

90+3

Ešte stále sa hrá, ale lopta je na polovici Dunajskej Stredy, takže Podbrezovej to stačí. Bod by bol pre hostí skvelý.

90+2

Kamil Kuzma ešte mohol ísť dopredu po krídle, nakoniec to skúsil nakopnúť smerom na spoluhráča, no neuspel. Loptu dostal Slávik.

90+1

Center Ljubičiča smeroval na hranicu malého vápna, Kuciak výborne vybehol a vyboxoval. Viazanko odkopol na aut a ostal ležať s kŕčmi na trávniku, čím natiahol čas.

90+1

Nadstavujú sa 2 minúty.

90

Striedanie v tíme ŽP Šport Podbrezová: z ihriska odchádza Matej Kochan, prichádza Adrián Káčerík.

88

Martin Kuciak vybehol na hranicu svojej šestnástky, kde stiahol loptu pred Kontárom a ten ostáva ležať na zemi. Ťažko povedať, či tam bol kontakt, ale hráč domácich bude pokračovať v hre.

87

Bernadina sa po prihrávke Turňu zľava takmer ocitol pri lopte v malom vápne, avšak Slávik skvele spadol na zem a pri lopte bol ako prvý.

86

Magda sa dostal k prudkému centru sprava. Odrazená lopta sa dostala ku Kochanovi, ten však na hranici šestnástky o guľatý nezmysel prišiel.

85

Striedanie v tíme FC DAC Dunajská Streda: z ihriska odchádza Ľubomír Michalík, prichádza Pappe Macou Sarr.

83

Teraz to na trávniku žije. Dopredu mohla ísť opäť domáca Dunajská Streda, prihrávka pod seba našla iba obrancov Podbrezovej.

82

Bernadina dostal presný center pred malé vápno, nahral ešte pod seba na Kochana, lenže ten z voleja bránu Dunajskej Stredy tesne prestrelil.

82

Žltú kartu dostáva Zoltán Kontár (FC DAC Dunajská Streda).

81

Martin Kuciak si pripisuje skvelý zákrok po strele Maďara Mervóa. Následný roh končí nepodareným zakončením, to znova našlo len brankára Podbrezovej.

80

Center Davisa zľava nenašiel Šafranka ani iného spoluhráča, loptu do bezpečia odvrátil Kostelný a Bernadina odkopol.

79

Nákop do šestnástky Dunajskej Stredy úspechom nekončí, loptu chytil brankár Slávik.

78

Matej Kochan sa ocitol na zemi po tom, ako ho prenikajúci Kontár trafil lakťom do nosa. Záložník hostí potrebuje ošetrenie.

77

Striedanie v tíme ŽP Šport Podbrezová: z ihriska odchádza Matúš Mikuš, prichádza Kamil Kuzma.

76

Na druhej strane sa do veľkej šance tlačil Mervó, v poslednej chvíli ho predskočil Turňa a umožnil tak loptu Kuciakovi chytiť do rukavíc.

76

Matúš Mikuš dostal loptu od Bernadina na hranicu šestnástky od Bernadinu. Posunul si loptu, ale dobre ho dostúpil stopér Huk a zrazil tento pokus.

75

Domáci hráči sa vrátili do stredu poľa, dokonca na chvíľu až k brankárovi Slávikovi. Hostia dobre napádajú.

74

Magda vytlačil Pačindu za postrannú čiaru, ale Dunajská bude pokračovať v ofenzíve vďaka autu, ktorý vhodí Davis.

73

Center z rohu nebezpečenstvo nepriniesol, strela z diaľky presná nebola. Martin Kuciak môže odkopávať od svojej brány.

72

Po priamom kope domácich sa Podbrezová ubránila, Dunajská Streda však následne získala rohový kop.

71

Striedanie v tíme FC DAC Dunajská Streda: z ihriska odchádza Branislav Ľupták, prichádza Bence Mervo.

71

Teraz prišiel center sprava, od Živkoviča. Dvaja domáci hráči si však nerozumeli a preto zakončenie nebolo razantné.

70

Center zľava do šestnástky Podbrezovej našiel iba kapitána Kostelného, ten dokázal loptu odkopnúť do bezpečia veľmi rýchlo.

69

Martin Kuciak dobre čítal hru a vybehol na dlhý pas do šestnástky Podbrezovej. Loptu pred Šafrankom chytil do rukavíc.

68

Matúš Mikuš vystrelil spoza šestnástky, loptu mal ale pod sebou a preto jej nedokázal dať razanciu ani presnosť. Slávik v strede brány problém nemal.

66

Striedanie v tíme ŽP Šport Podbrezová: z ihriska odchádza Lukáš Migaľa, prichádza Daniel Magda.

66

Pablo Podio posadil center z rohového kopu na hranicu malého vápna, kde sa k hlavičke natlačil jeden z hostí, no netrafil priestor troch žrdí.

65

Lukáš Migaľa sa ocitol v tvrdom súboji a nebude schopný pokračovať v hre. Podbrezová bude musieť striedať.

64

Striedanie v tíme FC DAC Dunajská Streda: z ihriska odchádza Esmerald Aluku, prichádza Zoltán Kontár.

63

Podbrezová dala gól!

Pablo Podio vystrelil krásne svojou slabšou pravačkou a opečiatkoval brvno, po ktorom sa lopta odrazila do brankára, späť do žrde a následne k priebojnému útočníkovi hostí. ENDY OPOKU BERNADINA sa natlačil cez Michalíka usmernil loptu do prázdnej brány. Podbrezová tak aj druhýkrát v tomto zápase vyrovnáva po štyroch minútach.

62

Bernadina si našiel pas Podia na krídle, lenže prihrať na Mikuša nedokázal. Našiel iba Huka, ktorý loptu vyviezol dopredu.

61

Vida mohol strieľať z hranice šestnástky z voleja, nakoniec sa mu to podarilo, no zakončenie mu nesadlo a tak Kuciaka neohrozil.

60

Podbrezová musí druhýkrát v stretnutí doháňať jednogólový náskok domácich. Prvýkrát sa to hosťom podarí rýchlo, ako to dopadne teraz?

59

Dunajská Streda dala gól!

Pačinda autom našiel v šestnástke súpera Šafranka, ten využil zaváhanie hostí, prihral pod seba a KRISTOPHER VIDA z hranice päťky prekonáva Kuciaka.

58

Ljubičič poslal na zem Kochana. Podio tak odcentroval dlhý center do vápna, lenže práve faulujúci hráč dokázal loptu odvrátiť do bezpečia.

57

Viazanko prešiel po pravej strane dopredu, pretože center Davisa bol veľmi rýchlo odvrátený, no aj keď záložník hostí Bernadinu našiel, akcia neskončila zdarným koncom.

56

Lukáš Migaľa poslal dlhý aut do šestnástky súpera, našiel iba hlavu Michalíka. Ten loptu odpratal preč a v strede poľa fauloval Kostelný.

55

Pačinda sa dostal za chrbát obrany Podbrezovej, hnal sa dlhým výkopom Slávika, no ocitol sa v druhom dunajskostredskom ofsajde v tomto stretnutí.

54

Šafranko stál na hranici šestnástky, na krídle a prihral do malého vápna, lenže ani Pačinda, ani Ľupták v páde nedokázali loptu zakončiť. Tá si následne našla Kuciaka.

53

Vida potiahol kontru domácich, Dunajská Streda tam bola s viacerými hráčmi, ale záložník zakončil spoza šestnástky sám, iba do náruče Kuciaka.

52

Centrovaný pas poslal Erik Pačinda hlavou nad priestor troch žrdí, Martin Kuciak preto zasahovať nemusel a môže odkopávať od svojej brány.

51

Vida teraz od Turňu poriadne odletel, pretože obranca hostí sa ho nijak prudko nedotkol, ale trafil futbalistu DAC do tváre, takže príde priamy kop.

50

Center do šestnástky Podbrezovej dostal Turňa hlavou na Mikuša, toho si v strede poľa postrážil Michalík, ale nakoniec ho aj fauloval.

49

Druhý polčas začal v opatrnom duchu. Oba tímy sa snažia neurobiť chybu a vychádzať z dobrej zabezpečenej defenzívy.

48

Pri lopte je znova Martin Kuciak, ale žiadnu náročnú prácu nemal. Musel ju iba chytiť po nepresnom nákope hráčov DAC.

47

Živkovič sa pokúsil prihrať na pravé krídlo, kde čakal nabiehajúceho spoluhráča, lenže nik tak nebol. Od svojej brány bude teda odkopávať Kuciak.

46

Ani jeden z trénerov nestriedal, oba tímy pokračujú v identických zostavách, aké tento duel začali.

46

Začal sa druhý polčas.
Prvý polčas priniesol veľmi dobrý futbal, na pomery Fortuna ligy. Na oboch stranách padli dva góly. Do vedenia poslal domácich Pavol Šafranko, ale o chvíľu odpovedal Matúš Mikuš.

45+1

Prvý polčas sa skončil.

45+1

Pablo Podio poslal z priameho kopu ďalší center do pokutového územia, ten Slávik bystrým skokom boxuje do bezpečia.

45+1

Nadstavuje sa 1 minúta.

45

Žltú kartu dostáva Ľubomír Michalík (FC DAC Dunajská Streda).

44

Argentínčan to kopol na hranicu malého vápna, kde síce hostia neboli, ale Michalík si nerozumel so Slávikom. Nakoniec lopta preletela bez dotyku mimo hracej plochy.

43

Podbrezová môže ohroziť bránu po priamom kope, ktorý z polovice súpera rozohrá znova Pablo Podio.

42

Kostelný sa v strede poľa zrazil v hlavičkovom súboji s Vidom, po ktorom domáci hráč ostal ležať na trávniku. Faul to nebol, no hra sa kvôli futbalistovi DAC musela prerušiť.

41

Matúš Mikuš mal veľmi veľa priestoru pred šestnástkou a tak si vytvoril streleckú pozíciu na hranici šestnástky. Mieril spoza obrancu ľavačkou k bližšej žrdi, Slávik si poradil.

40

Podio po sérii prihrávok poslal veľmi dobrý center zľava, lenže loptu nedokázal nik zakončiť a tá len prepadla až k rohovej zastávke.

39

Matej Kochan faulovaný na polovici súpera, Podbrezová, konkrétne Podio, bude centrovať pred Slávika.

38

Žltú kartu dostáva Jaroslav Kostelný (ŽP Šport Podbrezová).

37

Viazanko s Kochanom to krásne vykombinovali na hranici šestnástky, prišla prihrávka do druhej vlny, kde si výborne zbehol Mikuš, lenže jeho zakončenie trafilo dobre stojaceho Michalíka.

36

Miro Viazanko sa so spoluhráčmi tlačil do kontry, tesne pred pokutovým územím si však loptu odkopol od nohy a tak mu ju dokázal odkopnúť Živkovič.

35

Veľkú príležitosť mal na kopačke Vida, ktorý však pred prázdnou bránou zakončiť nedokázal, pretože prudkú prihrávku v poslednej chvíli odkopol do bezpečia Matúš Turňa.

34

Žltú kartu dostáva Matúš Turňa (ŽP Šport Podbrezová).

33

Matúš Turňa sa pokúsil dostať do šestnástky sprava, tam bol ale prehustený priestor a loptu sa mu "dnu" prepasírovať nepodarilo.

32

Pačinda sa dostal k zakončeniu zo šestnástky, no bol z uhlu a navyše nevystrelil presne, takže Kuciak pri bližšej žrdi problém so zákrokom nemal.

31

Miroslav Viazanko zachytil prihrávku v rozohrávke DAC pred domácou šestnástkou, pripravil si loptu a prudko vystrelil. Namieril tesne nad brvno.

30

Po rohovom kope sa k zakončeniu hlavou dostal kapitán domácich Ljubičič, jeho pokus skončil vedľa brány Kuciaka.

29

Centrovaný pas domácich sprava našiel hlavu Kostelného. Ten nebol práve najistejší, ale dostal ju aspoň na rohový kop.

28

Podbrezová dala gól!

Hostia získali rohový kop, po ktorom zakončenie neprišlo, lenže Matúš Turňa loptu strelou vrátil späť. Tá sa v šestnástke podrážala, Bernadina ju zakončil k žrdi, čo ešte Slávik vystihol, no dorážka MATÚŠA MIKUŠA skončila nechytateľne pod brvnom.

26

Erik Pačinda vrátil loptu športovo kopačky hostí po tom, ako ju tí zakopli za postrannú čiaru.

25

Mohlo to byť 0:1 pre hostí, takto je stav priaznivý pre Dunajskú Stredu a na rade je Podbrezová, ktorá musí niečo vymyslieť, aby dnes získala nejaké body.

24

Dunajská Streda dala gól!

Bývalý hráč Podbrezovej PAVOL ŠAFRANO využil otvorený priestor v obrane súpera, z krídla si loptu naviezol do šestnásty a jeho prudká rana aj za teču Kostelného skončila v sieti.

23

Prechod Kochana dopredu skončil nepresnou prihrávkou, lenže kontra sa nepodarila ani domácim futbalistom.

22

Viazanko si v šestnástke narazil loptu s Kochanom, dostal sa z krídla na hranicu malého vápna. Avšak, nešťastne sa pošmykol a nedokázal prihrať pod seba.

21

Ďalší faul domácich. Hranice pravidiel prekročil Pavol Šafranko, ten si nedovolene počínal proti svojmu bývalému kapitánovi Kostelnému.

20

Eric Davis prišiel o loptu na súperovej polovici a tak faulom zastavil rozbiehajúceho sa Matúša Turňu.

19

Nakoniec Podio prihral pod seba, odkiaľ z diaľky vypálil Migaľa, lenže Slávik s jeho ďalekonosným pokusom veľa práce nemal.

19

Prenikajúci Mikuš na krídle zastavený dvojicou protihráčov nedovolene, centrovať pred Slávika tak bude záložník Pablo Podio.

18

Dunajská Streda sa dostala na polovicu súpera, na krídle o loptu prišla. Dobre sa vrátil Kochan a vybojoval aut pre svojich spoluhráčov.

17

Pablo Podio preskočil loptu, a tak rozohrával Mikuš. Jeho dobrá strela trafila iba múr, takže Slávik zasahovať nemusel.

16

Žltú kartu dostáva Tomáš Huk (FC DAC Dunajská Streda).

15

Lukáš Migaľa získa loptu na svojej polovici, využil otvorené krídlo a tak sa po narážačke so spoluhráčom dostal až pred šestnástku. Dokonca poslal do obrovskej šance Viazanka, ktorý išiel sám proti brankárovi a spravil kľučku na Slávika, ale rozhodca nezmyselne gól neuznal a nariadil priamy kop pre hostí po faule na ľavého obrancu Podbrezovej. Prečo neponechal výhodu nik netuší.

14

Stanislav Ľupták sa zrazil s Mirom Viazankom. Domáci hráč ostal otrasený držiac si hlavu, ale bude v poriadku.

13

Matej Kochan získal v stredovom kruhu loptu od Ljubičiča, pomohol si faulom a ten prišiel aj na krídle vedľa šestnástky Podbrezovej od Podia. Center problémy nenarobil a následná strela od Pačindu bola zrazená.

12

Pačinda síce aj so šťastím dostal loptu cez Kostelného pred šestnástku súpera. Po prenesení hry doľava Davis prihrávku nedokázal zachytiť.

11

Centroval práve faulovaný Davis, ktorý našiel hlavu Šafranka, lenže jeho zakončenie alebo predĺženie lopty na zadnú tyč priestor troch žrdí netrafilo.

10

Eric Davis získal po faule na svoju osobu priamy kop pre DAC. Vyzerá to na centrovaný pas, ktorý pred Kuciaka priletí.

9

Výkop Martina Kuciaka Bernadinu nenašiel, ten na loptu nedočiahol. Dopredu tak nákopom môže prejsť Dunajská, lenže Šafranko si pomohol faulom.

8

Dunajská Streda má na úvod loptu na svojich kopačkách častejšie. Vo väčšine prípadov sa však drží v strede poľa, kde zvykne kombinovať.

7

Ján Krivák odohral loptu pred Vidom na ľavom krídle do autu. Domáci pokračovali ďalej v akcii, no nič nevymysleli. Bude to iba odkop od brány Kuciaka.

6

Erik Pačinda dostal dlhý pas za defenzívu súpera od Michalíka, lenže hru dobre čítal Martin Kuciak a vybehnutím protivníkovi možnosť znemožnil.

5

Bernadina zastavil pas na Živkoviča tak, že hlavou loptu poslal za čiaru a následne v súboji legionárov súpera nechtiac hokejovým hitom trafil. Faul to nebol.

4

Matúš Mikuš dostal prihrávku na hranicu šestnástky, kde sa rýchlym pohybom zbavil Michalíka a z otočky vypálil veľmi nebezpečne tesne nad brvno Slávikovej brány.

3

Matúš Turňa síce prepadol na krídle, avšak domáci neprešli do rýchlej kontry a následne po pase sprava pred Šafrankom vyriešil situáciu práve spomínaný krajný obranca Podbrezovej.

2

Živkovič našiel sprava centrom pred päťku súpera hlavu Ľuptáka, lenže ten zakončiť medzi tri žrde nedokázal. Kuciak zasahovať nemusel.

1

Pavol Šafranko obstaral výkop zápasu. Domáci obrancovia začínajú rozohrávkou na vlastnej polovici. Prechod dopredu prichádza po pravej strane.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

FC DAC Dunajská Streda: Slávik – Živković, Michalík, Huk, Davis – Ljubicić – Pačinda, Ľupták, Aluku, K. Vida – Šafranko.
Náhradníci: Tofiloski – Brašeň, Pambou, Sarr, Kontár, Mervo, Kocsis.

ŽP Šport Podbrezová: Kuciak – Turňa, Kostelný (C), Krivák, Migaľa – Kupčík, Podio – Viazanko, Kochan, Bernadina – Mikuš.
Náhradníci: Lipčák, Magda, Kuzma, Káčerík, Jedinák.

Rozhodca: Pavlík – Slyško, Weiss – Vorel.
Vo Fortuna lige je najväčším lákadlom záveru sezóny boj o Európsku ligu. Žilina je majstrom, Slovan by si druhé miesto mal udržať, no kto skončí tretí a štvrtý, čím si zaistí postup do predkôl EL ešte jasné nie je. V hre je stále niekoľko klubov vrátane dvojice, ktorá sa na Žitnom ostrove stretne v šlágri kola.

FC DAC Dunajská Streda

V ohromnej forme hrajúci tím z južného Slovenska na jar ešte neprehral, dokonca ťahá šnúru štrnástich duelov bez prehry, ktorá trvá už od novembra minulého roku. Posledná porážka prišla ešte 6.11.2016 na pôde Slovanu Bratislava. Aktuálne má DAC dokonca sériu piatich víťazstiev po sebe. Postupne si to odniesli Slovan, Trenčín, Michalovce, Senica a Zlaté Moravce.

Dunajská Streda sa teda razom vyšvihla na šieste miesto. Má 40 bodov, teda o tri viac, ako siedma Trnava. Piaty Trenčín má 41, Ružomberok 43 a tretia Podbrezová 44.

Počas posledných dvoch kôl najskôr Dunajská cestuje na do Popradu, kde sa stretne s trápiacim sa Prešov a ligu uzavrie v ďalšom dôležitom dueli proti Ružomberku.

Najlepším ligovým strelcom tímu je Erik Pačinda, dal osem gólov. Rovnaký počet má na svojom konte aj Pavol Šafranko, lenže ten polovicu zaznamenal v jesennej časti ročníka práve v drese Podbrezovej.

ŽP Šport Podbrezová

Prekvapenie ročníka malo veľmi zlý štart jari, nakoľko osem duelov za sebou nepoznalo chuť výhru. Ak k tomu prirátame aj záver jesene, tak skončíme na čísle desať. Všetko si odskákal tréner Marek Fabuľa, ktorý dostal "kopačky" a nahradil ho Karol Praženica.

Tím okamžite zvíťazil, keď doma porazil Zlaté Moravce výsledkom 2:0. Prvýkrát sa vlastne stalo, že ViOn proti Podbrezovej nezískal ani bod. "Železiari" zlepšenie potvrdili aj v Prešove, kde Tatran Prešov zdolali rovnakým pomerom.

Samotní hráči však zlepšeným výsledkom zmenu hlavného trénera nepripisujú. Podľa nich hrajú stále to isté a trénuje v podstate rovnako. Dá sa preto skôr hovoriť o nejakom novom impulze.

Ten bude potrebné udržať ešte aspoň tri zápasy, pretože Podbrezová má naozaj náročné vylosovanie. Nachádza sa síce na treťom mieste, avšak iba bod pred Ružomberkom, tri nad Trenčínom a náskok štyroch má proti dnešnému súperovi.

Okrem spomínanej Dunajskej Stredy o týždeň zverenci Karola Praženicu doma privítajú v ďalšom priamom stretnutí o postup do Európy Ružomberok a v poslednom kole cestujú na horúcu pôdu Žiliny, ktorá aj napriek svojmu postaveniu body len tak rozhodne nepustí.

Najlepším strelcom tímu je Endy Opoku Bernadina, ktorý dal šesť presných zásahov. Piatimi sa prezentovali Michal Breznaník, ktorý prišiel o celú jar kvôli zraneniu, už má za sebou aj operáciu a Miroslav Viazanko.

Pre kartové tresty ale nebude môcť nastúpiť kľúčový defenzívny záložník Patrik Vajda a ani krídelník Róbert Polievka, kmeňový hráč práve Dunajskej Stredy.
Vzájomné zápasy

V tejto štatistike dominujú domáci, ktorí uspeli až päťkrát. V rovnakom počte stretnutí sa zrodila remíza a Podbrezová vyhrala iba raz. Bolo to ešte 16.9.2014 pomerom 3:0.

Pamätné sú aj súboje z roku 2015. V máji zvíťazil DAC na pôde "Železiarov" počas prestrelky 3:2, v auguste zas doma uspel jednoznačne výsledkom 5:1.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.

DAC 1904 Dunajská Streda – FK Železiarne Podbrezová

2:2

konec (1:1)

Zpět na online

Branky: 24. Šafranko, 59. K. Vida (Šafranko) – 28. Mikuš, 63. Bernadina

Karty:   16. Huk (DUN), 45. Michalík (DUN), 82. Kontár (DUN) – 34. Turňa (POD), 38. Kostelný (POD)

DAC 1904 Dunajská Streda: Slávik – Živković, Michalík (85. Sarr), Huk, Davis – Ljubicić – Pačinda, Ľupták (71. Mervo), Aluku (64. Kontár), K. Vida – Šafranko.
Náhradníci: Tofiloski – Brašeň, Pambou, Sarr, Kontár, Mervo, Kocsis.

FK Železiarne Podbrezová: Kuciak – Turňa, Kostelný (C), Krivák, Migaľa (66. Magda) – Kupčík, Podio – Viazanko, Kochan (90. Káčerík), Bernadina – Mikuš (77. Kuzma).
Náhradníci: Lipčák, Magda, Kuzma, Káčerík, Jedinák.

Rozhodčí: Pavlík – Slyško, Weiss – Vorel

Diváci: 7139