Menu

Hokej

Tipsport Liga (SR) play-off

HC´ 05 Banská Bystrica – HK VITAR Martin

6:3

konec (1:1, 4:2, 1:0) Stav série: 1:0

01.04.2017, 18:00 • Zimný štadión Banská Bystrica • Semifinále • Matej Kubove (@Matej Kubove), Viktor Kalinács sk

Tipsport: 1.35 6.0 6.4 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Do vedenia síce išli ako prví hráči z Martinu, ale Banská Bystrica následne stav otočila a hlavne vďaka druhej tretine, kedy dala štyri góly, dnes vyhrala a pripísala si prvý bod v semifinálovej sérii. (20:41:23)

Koniec zápasu.

59:53

Kafka spoza brány nahodil puk, ktorý prešiel cez bránkovisko a Corbeil musel rýchly vyštartovať, aby ho chytil pred dobiedzajúcim hráčom domáceho celku.

59:30

Presne pol minúty pred koncom ešte jeden ofsajd, bude sa vhadzovať pred Bacashihuom.

59:06

Zakázané uvoľnenie Martinu.

58:32

Martin sa ešte pokúša, ale už sami hráči asi vedia, že dnes to na víťazstvo stačiť nebude. Banská Bystrica navyše dobre zhusťuje svoju modrú čiaru.

58:00

Posledné dve minúty tretej tretiny. Dokáže ešte Martin spraviť malý zázrak?

57:24

Trukhno naviezol puk do rohu ihriska, odkiaľ ho nahodil pred Corbeila a ten po ľahkom zákroku hru prerušil.

56:55

Zakázané uvoľnenie Martinu.

56:31

Matoušek doviezol puk do pásma, ale nepodarilo sa mu vystreliť a ani prihrať na spoluhráčov. Následne odišiel striedať.

55:57

Zakázané uvoľnenie Martinu.

55:45

Dávid Buc vypálil z diaľky spoza obrancu medzi tri žrde, avšak Corbeil nemal so zákrokom žiadny problém.

55:00

Do konca zápasu ostáva päť minút a zdá sa, že tento čas domáci tím dohrá v pokojnom duchu. Ak Martin niečo nezlepší, tak sa s dnešným víťazstvom môže rozlúčiť.

54:33

Martin na chvíľu nasťahovaní v tretine protivníka, lenže Bacashihua ostal bez práce.

52:54

Banská Bystrica dala gól!

Tribúny na stredom Slovensku opäť explodovali, pretože Tomáš Surový našiel skvelou prihrávkou pred bránou JORDANA HICKMOTTA. Ten bol síce mierne z uhlu, ale trafil perfektne nad Corbeilove rameno.
Asistencie: Tomáš Surový, Jordan Higgs

52:37

Kombinácia Banskej Bystrice nebola zlá, lenže Higgs následne zle prihral a Rapáč vyviezol puk dopredu, čím nazbieral nejaké sekundičky.

52:13

Veľmi rýchlo po buly prišlo nahodenie pred Corbeila, ktorému puk vypadol a tak sa niekoľkí domáci hráči snažili doraziť za kanadského brankára, ten nakoniec odolal.

52:03

Vylúčenie v tíme MHC Martin (Bačík – 2 min., podrazenie).

51:45

Mantinel za bránou Banskej Bystrici hral proti domácim, pretože Martin sa tým takmer dostal do šance. Nakoniec sa z otočky k strele nedostal Heizer, ktorý číhal pred bránkoviskom.

50:56

Skalický si vytvoril streleckú pozíciu, no jeho pokus bol zrazený a na Corbeila prejsť nedokázal. Martin ide následne dopredu, keď po nejakom čase dostali od puku Handzuša.

50:19

Surový získal puk vo svojej tretine, lenže iba vyhodil dopredu a jeho formácia odišla striedať.

49:46

Rosandičove nahodenie nevyšlo podľa predstáv, avšak Martin to nevyužil na rýchlu kontru. Domáci puk udržali.

49:25

Matoušek bol veľmi dobre bránený, ale aj napriek tomu sa dostal k zakončeniu z otočky. Trafil betón Corbeila.

49:15

Zakázané uvoľnenie Martinu.

48:43

Galamboš si hodil puk do pásma a dokonca aj vystrelil, lenže nemieril presne. Následným nahodením do mantinelu pred bránu trafil Korostin bránkovú konštrukciu.

47:37

Bystričania sa zubami nechtami udržali v útočnej tretine, no ich kombinácia nebola vôbec ideálna. Nakoniec predsa len vystrelil Higgs, bránu minul.

47:01

Koyš sa dostal do pásma, čo využil Heizer na veľmi peknú prihrávku do bránkoviska, kde sa snažil tečovať Markovič, ale trafil iba betón Jasona Bacashihuu.

46:09

V posledných desiatkach sekúnd nie sú k videniu žiadne zakončenia, ale oba tímy korčuľujú hore-dole bez vážnejších striel či pokusov o úspešnú akciu.

45:28

Domáci sa dlho snažili dostať k nejakému zakončeniu, To sa nakoniec podarilo Trukhnovi, ktorý nahodil pred bránu, no tam nik nedokázal tečovať.

43:52

Koyš dostal nabité pred bránu Bacashihuu, avšak zrazená strela domáceho brankára neohrozila, Puk však následne dlh padal a tak si Banskobystričania museli dať pozor, aby neskončil v bráne.

43:42

Markovič sa snažil prejsť po krídle do útočnej tretiny, no Kubka mu vypichol puk na domácu striedačku.

43:13

Galamboš sa popri mantineli dostal až k bráne a následne nečakane prihrával pred prázdnu časť brány "baranov". Našiel len obrancov protivníka.

42:38

Príležitosť aj na druhej strane. Galamboš sa dostal spoza jedného z obrancov súpera do veľmi dobrej streleckej pozície. Bacashihua síce nevedel kde má puk, ale ten bol niekde v jeho výstroji a tak sa hra prerušuje.

42:21

Kafka sa dostal cez Kozáka k jedovatej strele, ktorá Corbeilovi vypadla a tak mohol zakončovať Zigo, lenže jeho backhand smeruje len do kanadského brankára.

42:07

Nahodený puk pred bránkovisko domáceho celku sa nepodarilo obrancom Banskej Bystrice dostať preč a tak Rapáč vo veľkej šanci zakončoval tesne spred bránkovisko. Po teči trafil ochrannú sieť.

41:44

Heizer našiel na útočnej modrej Markoviča, ktorý z krídla vystrelil, lenže našiel len lapačku brankára Bacashihuu.

41:21

Surový uvoľnil Sersena, ktorý nahodil pred bránu Martinu, lenže tam dobre čítal hru Corbeil a hru prerušil.

40:49

Aktivita domácich ešte pokračovala a práve Bortňák pálil opäť. Tentoraz však priestor troch žrdí minul.

40:31

Bortňák okamžite vo veľkej šanci, keď sa ocitol pred bránou Corbeila a ten sa musel vyznamenať, aby to nebolo o tri góly.

40:01

Začala sa tretia tretina.
Veľmi dobrá druhá tretina priniesla až šesť gólov! Hlavne domáci využívajú nepozornú defenzívu Martina a ten sa v prostrednej časti hry dokázal iba dotiahnuť na rozdiel jedného presného zásahu. Pred tretím dejstvom je však všetko ešte otvorené, strana MHC nie je neriešiteľná.

40:00

Druhá tretina sa skončila.

39:51

Banská Bystrica dala gól!

TOMÁŠ SUROVÝ však neguje môj výrok, pretože zvyšuje vedenie. Kapitán "baranov" využil slabú defenzívu Martina, nakoľko sa krásne a jednoducho dostal pred Corbeila a toho bez problémov prekonal.
Asistencia: Ty Wishart

39:29

Oba tímy sa v závere ešte snažia niečo urobiť, ale nik nechce chybovať a preto vidíme veľa nepresností.

38:53

Hra sa po dlhšom čase prerušuje, nakoľko Heizerova strela bola zrazená a končí na ochrannej sieti.

38:03

Na druhej strane z protiútoku nebezpečne pálil Varga, bránu Bacashihuu tesne minul.

37:40

Corbeil si jemne vykorčuľoval z brány, aby zmenšil strelecký uhol, avšak to ho takmer stálo gól v jeho sieti, nakoľko Matoušek ostal úplne sám. Nakoniec sa k nemu puk nedostal.

37:09

Higgs s problémami, ale prešiel do tretiny súpera. V rohu ihriska ešte zabojoval a nebezpečne prihral pred bránu, lenže tam nezakončil nik.

36:32

Na druhej strane to zas bolo traja na dvoch, avšak jeden z hostí to zobral sám na seba a namiesto prihrávky prišla iba zrazená strela.

36:02

Dvaja domáci hráči sa dostali do situácie dvoch na jedného. Zigo dostal ideálnu prihrávku, lenže jeho strela tesne nad zemou trafila iba Corbeila do betónu.

35:45

Kubka takmer spravil chybu, keď mu puk na útočnej modrej ušiel, ale hostia z toho neťažili.

35:14

Salija zachytil krížnu prihrávku a založil akciu svojho celku, lenže puk len nastrelil na zadný mantinel a prišiel oň.

34:54

Ofsajd na hosťujúcej strane prerušil hru, nasleduje krátka reklamná prestávka.

34:36

Banskobystričania to mali veľmi ťažké v útočnom pásme, konkrétne Skalický, ktorý udatne bojoval proti dvom hráčom, ale nakoniec o puk prišiel.

34:10

Martin dal gól!

Netrvalo dlho a hostia sa znova dotiahli na rozdiel jediného gólu, keď po rýchlej akcii skóroval BRANISLAV RAPÁČ. Regulérnosť presného zásahu ešte musel odobriť aj videorozhodca.
Asistencia: Filip Surovka

33:30

Banská Bystrica dala gól!

Domáci si krásne rozhodili defenzívu Martinu a Tomáš Surový krásne našiel cez bránkovisko voľného BROOCKA HIGGSA, ktorý nemal problém trafiť vedľa tyče a Corbeila.
Asistencie: Tomáš Surový, Jordan Hickmott

32:35

Surový skvele spoza brány našiel medzi kruhmi Buca, ktorý sa dostal do obrovskej šance, lenže jeho jedovka trafila Corbeila.

32:28

Vylúčenie v tíme MHC Martin (Pokrivčák – 2 min.).

31:44

Zdalo sa, že Wishart puk stratí, ale ten ho dostal cez dvoch hráčov až do streleckej pozície. Corbeil len vyrazil pred seba a do zakončenia sa dral Higgs. Jeho nebezpečný vnik do bránkoviska presným zakončením nekončí.

31:01

Martin dal gól!

Veľmi dobrá hra v početnej prevahe priniesla svoje ovocie. Hostia súpera rozhýbali a PATRIK KOYŠ dostal puk za Bacashihuu po tom, ako obdržal prihrávku od Markoviča pred bránu.
Asistencie: Jaroslav Markovič, Peter Galamboš

30:24

Martin hrá veľmi dobre a v tejto presilovke páli o sto šesť. Bacashihua má čo robiť, ale strely od modrej zatiaľ zvláda.

29:59

Galamboš mohol pred bránou nájsť voľného Korostina, lenže toho si nevšimol a sám vystrelil nepresne.

29:38

Martinčania vytvorili vzorec v útočnom pásme, ale strela Kozáka trafila prvého Bystričana pred ním.

29:23

Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Buc – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).

29:11

Počas prerušenia si niektorí hráči potrebujú vyjasniť nejaké záležitosti a tak majú rozhodcovia prácu navyše. Vyzerá to však tak, že na trestnú lavicu nepôjde nik.

28:49

Banská Bystrica dala gól!

PAVOL SKALICKÝ využíva veľkú chybu Bačíka, ktorý stratil puk pred vlastnou bránou a trafil perfektne do rohu brány. Corbeil dnes chytá veľmi dobre, ale tentoraz zostal bez šance.

28:40

Zbytočný ofsajd na hosťujúcej strane. Ocitol sa v ňom Markovič, ktorý prešiel cez modrú skôr, ako puk, ktorý smeroval na neho.

28:20

Tlak domácich pokračuje, prudko nahodený puk musel Corbeil vyrážať a defenzíva MHC mala čo robiť, aby sa "barani" nedostali k nejakej dorážke.

27:43

Ďalší samostatný nájazd na domácej strane. Tentoraz sa do neho rútil Tomáš Zigo, skúsil blafák na opačnú stranu, ale Kanaďan odolal aj teraz.

27:20

Kubka zobral puk Koyšovi a po následnej prihrávke dopredu sa do samostatného nájazdu dostal Dávid Buc. Jeho blafák však na Corbeila neplatil, ten ho vyrážačkou vychytal.

26:45

Martin po dlhšom čase niečo vymýšľal v tretine súpera. Koyš dostal odrazený puk a takmer zakončoval spred Bacashiuu, lenže americký brankár puk dokázal prikryť.

26:22

Lamper s Matouškom sa dostal do tretiny súpera a mohli ísť aj do prečíslenia, lenže bol to komplikovaný prechod, ktorý ukončil ofsajd.

25:43

Kafka sa snažil prejsť do útočného pásma, lenže vedľa mantinelu to bolo prehustené a tak chvíľu počkal, kým si spoluhráči lepšie nakorčuľujú.

25:17

Zakázané uvoľnenie Martinu.

25:07

Corbeil je dnes vyťažovaný, takže na nedostatok práce si sťažovať nemôže. Tentoraz mal však jednoduchšiu úlohu, keď chytil nahodenie od modrej.

24:48

Handzuš krásne našiel Skalického, ktorý sa ocitol pred Corbeilom, lenže namiesto zakončenia asi zbytočne prihrával pod seba, kde číhal Higgs, no ten sa k strele nakoniec nedostal.

24:27

Michal Handzuš filigránsky nahodil puk spoza brány do bránkoviska. Corbeil si musel dať veľký pozor, aby si ho nezrazil do brány. Nakoniec hru prerušil.

24:20

Zakázané uvoľnenie hostí.

24:08

Skalický sa cez Dlouhého dostal k strele, ktorú poslal jemne z uhlu a Corbeil nemal problém, nakoľko si dobre pokryl bližšiu tyč.

23:51

Pred Bucom sa otváral priestor, krídelník aj dostal puk, lenže pri prechode cez útočnú modrú si zle spracoval puk a sám sa teda vystavil do ofsajdu.

23:29

Banskobystričania zastavil pokus hráčov súpera o prechod do útočnej tretiny, ale len tak, že poslali puk za Corbeilovu bránu.

22:43

Galamboš buly vyhral, dopredu však prešli domáci. K strele sa nedostal nik a tak pokus o kontru hráčov MHC zastavil ofsajd.

22:35

Zbytočné zakázané uvoľnenie na domácej strane vracia hru pred amerického brankára.

22:03

Domáci sa znova natlačili do pásma, ale o puk prišli. Bacashihua síce prácu mal, no nahodenie Rzavského z krídla pohodlne vyrazil.

21:41

Banská Bystrica dala gól!

Domáci otáčajú skóre zápasu. PAVOL SKALICKÝ dostal presnú prihrávku pred bránu od Michala Handzuša a takáto ponuka sa nedala odmietnuť.
Asistencie: Michal Handzuš, Brock Higgs

21:35

Higgs sa spoza brány snažil natlačiť do bránkoviska, lenže Corbeil si dobre pokryl bližšiu žrď a zaľahol puk tak, aby ho nik nemohol dorážať.

21:14

Martinčania síce len pretečovali puk do útočného pásma a zdalo sa, že sa k ničomu nedostanú, lenže ich akciu zastavilo postavenie útočiaceho hráča v bránkovisku.

20:46

Tvrdé súboje za bránou Bacashihuu skončili víťazstvom hostí, ktorí sa následne aj dostali do zakončenia, lenže jedovka od modrej priestor troch žrdí minula.

20:09

Domáci nahodili puk do pásma, ale tam ho veľmi rýchlo získali hokejisti z Martinu.

20:01

Začala sa druhá tretina.
Prvá tretina tohtoročného semifinále Tipsport ligy priniesla dva góly. Do vedenia išiel možno trochu prekvapivo Martin, ale domáci vyrovnali o tri minúty vďaka Bortňákovi.

20:00

Prvá tretina sa skončila.

19:59

Ešte menšie šarvátky pred koncom prvej časti hry, rozhodcovia majú situáciu pod kontrolou.

19:40

Varga robil šarapatu v domácej obrane a nazbieral dôležité sekundy pred koncom prvej tretiny.

19:10

Tomáš Matoušek vypálil z otočky, Corbeil bol pozorný a pripisuje si zákrok.

18:25

Koyš získal puk v strednom pásme a vybral sa do protiútoku. Higgs mu rýchlostne nestíhal, Koyšovi sa ale puk niekde zapotrošil a je tak po šanci.

17:30

Trukhno s ďalšou príležitosťou, hostia sa ale vrhajú do každého súboja, nechcú totiž inkasovať druhý gól tesne pred odchodom do kabín.

16:50

Skalický nedokázal premeniť dorážku na gól! Tvrdú strelu od modrej Corbeil iba vyrazil, ľavý krídelník HC 05 ale puk bekhendom nezdvihol do brány!

16:35

Michal Handzuš získal puk v strednom pásme, prešiel cez útočnú modrú, keď proti nemu vyštartoval Lotyš Arturs Salija a podrazil ho.

15:50

Banská Bystrica z vhadzovania nič nevyťažila, Martin zaútočil. Pri puku bol ale prvý Bacashihua a ten preukázal skvelú prácu so svojou širokou hokejkou.

15:36

Nastrelený puk na Corbeila, ten sa rozhodol nerozohrať a bude sa vhadzovať po jeho pravej ruke.

15:00

Hostia už v plnom počte, pri puku sú ale domáci.

14:30

Miloslav Rosandič musel korčuľovať za vyhodeným pukom, keďže jeden z Martinčanov bol veľmi rýchly.

13:55

Presilovka Banskej Bystrice pokračuje aj naďalej, Tomáš Surový teraz prenikal pred bránu, tam ale o puk prišiel.

13:26

Vylúčenie v tíme MHC Martin (Rapáč – 2 min., hrubosť).

13:26

Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Sersen – 2 min., hrubosť).

13:15

Chyba vo vlastnej presilovke aj na strane domácich! Branislav Rapáč prečítal úmysel Sersena, vypichol mu puk a smeroval na Bacashihuu. Ani na dvakrát sa Martinčania nepresadili, domáci mali veľké šťastie.

12:54

Vylúčenie v tíme MHC Martin (Pacalaj – 2 min., držanie).

12:45

Kolotoč roztáčajú aj domáci a prichádza avizované vylúčenie pre Martin. Okamžite sa začali menšie šarvátky medzi hráčmi na ľadovej ploche.

12:00

Rusina predviedol kontroverzný zákrok, ktorý zostal bez povšimnutia rozhodcov. Na ľade sa nám pritvrďuje.

11:35

Jurášek znenazdajky vystrelil, Martin zatlačil domácich Baranov do ich vlastnej tretiny.

11:20

Kozákova rana od modrej, elitná formácia Martina opäť zatlačila domácich. Bacashihua si pripisuje zákrok, dorážka neprišla.

10:53

Filip Surovka je otrasený po jednom zo súbojov pri mantineli. Spoluhráči mu teraz pomáhajú dokorčuľovať na lavičku.

10:20

Martinčania pochopiteľne nevyužili presilovku, navyše v nej inkasovali. Zápas má skvelé tempo, diváci oboch družstiev povzbudzujú tých svojich.

10:00

Trukhno dostal prihrávku medzi kruhy a vypálil na bránu. Corbeil puk priľahol, bude sa vhadzovať pred bránou hostí.

09:20

Banská Bystrica dala gól!
Obrovská chyba Martinčanov vo vlastnej presilovke! Peter Galamboš rozohral iba na hokejku DALIBORA BORTŇÁKA, ktorý si položil Corbeila a zasunul puk do prázdnej brány!

07:27

Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Higgs – 2 min., nedovolené bránenie).

06:54

Puk skončil na ochrannej sieti a vhadzovať sa bude pred domácim gólmanom Corbeilom.

06:39

Martin dal gól!
Martinský tím sa ujíma vedenia! Postaral sa o to SERGEJ KOROSTIN. Asistencie: Róbert Varga, Peter Galamboš.

06:19

Domáci celok prešiel do útoku. Matoušek tam prihrávkou hľadal Bortňáka, ale ten na puk nedosiahol a strela z toho nie je.

05:00

Úvodná päťminútovka tohto duelu je za nami. V Banskej Bystrici sa zatiaľ nevylučovalo a nevudeli sme ani žiadny presný zásah.

Ospravedlňujeme sa za technické problémy v úvode zápasu.

00:01

Stretnutie sa práve začalo.
Banskobystričania sú favoritom tejto semifinálovej série. Vyhrali základnú časť a ľahko prešli štvrťfinálovými bojmi, keď Nové Zámky vyradili po výsledku 4:1 na zápasy. Hrali útočný, kombinačný hokej, oporou im bol aj brankár Bacashihua. Pod Urpínom o ničom inom nehovoria než o titule. Na Martin si všetci veria. Chýbať by mal ešte najproduktívnejší obranca súťaže Maione. Káder má však celok spod Urpína dostatočne široký, čo by sa tiež mohlo pozitívne prejaviť v semifinálových bojoch.

Martinčania prekvapili. Skončili síce po základnej časti na 6. mieste, ale mali v nej aj veľa smoly. Jednak nemohli dlhšie hrať pre žltačku a dva duely pred koncom im skomplikovali situácie, ktoré nezavinili – dohrávka s Banskou Bystricou pre problémy s ľadom pod Urpínom a zrušený domáci duel so Žilinou pre nedostatočný kamerový systém. Akoby ich tieto krivdy ešte viac nabudili vo štvrťfinále. Na Košice totiž ušil Martin výbornú taktiku a vyhral sériu 4:2 na zápasy. Takisto bol veľkou oporou brankár Corbeil.
Vítame vás pri online prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.

HC´ 05 Banská Bystrica – HK VITAR Martin

6:3

konec (1:1, 4:2, 1:0) Stav série: 1:0

Zpět na online

Branky a nahrávky: 10. Bortňák, 22. Skalický (Handzuš, Higgs), 29. Skalický, 34. Higgs (Surový, Hickmott), 40. Surový (Wishart), 53. Hickmott (Surový, Higgs) – 7. Korostin (Varga, Galamboš), 32. Koyš (Markovič, Galamboš), 35. Rapáč (Surovka)

HC´ 05 Banská Bystrica: Bacashihua (Lawson) – Rosandič, Wishart, Sersen, Kubka, Mihalik, Carlsson, Sedlák – Hickmott, Surový, Buc – Trukhno, Zigo, Kafka – Skalický, Higgs, Handzuš – Matoušek, Bortňák, Lamper – Češík

HK VITAR Martin: Corbeil (Dzubina) – Kozák, Pulli, Bačík, Salija, König, Brňák, Rusina, Pacalaj – Korostin, Galamboš, Varga – Markovič, Heizer, Koyš – Rapáč, Dlouhý, Surovka – Rzavský, Pokrivčák, Jurášek

Rozhodčí: J. Konc, Müllner – Holievka, Kacej – Kontšek

Diváci: 2841

Průběh zápasu
1. třetina
06:39 MAR 0:1 Korostin (Varga, Galamboš)
07:27 BBY 2 Higgs, nedovolené bránění
09:20 BBY 1:1 Bortňák
12:54 MAR 2 Pacalaj, držení protihráče
13:26 BBY 2 Sersen, hrubost
13:26 MAR 2 Rapáč, hrubost
16:35 MAR 2 Salija, podražení
Po 1. třetině
2. třetina
21:41 BBY 2:1 Skalický (Handzuš, Higgs)
28:49 BBY 3:1 Skalický
29:23 BBY 2 Buc, vysoká hůl
31:01 MAR 3:2 Koyš (Markovič, Galamboš)
32:28 MAR 2 Pokrivčák, podražení
33:30 BBY 4:2 Higgs (Surový, Hickmott)
34:10 MAR 4:3 Rapáč (Surovka)
39:51 BBY 5:3 Surový (Wishart)
Po 2. třetině
3. třetina
52:03 MAR 2 Bačík, podražení
52:54 BBY 6:3 Hickmott (Surový, Higgs)
Konec