Menu

Fotbal

Evropská liga

AZ Alkmaar – Olympique Lyon

1:4

konec (0:2)

16.02.2017, 19:00 • AFAS Stadion, Alkmaar • Play-off • Michal Konvalina

Tipsport: 4.5 3.8 1.8 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je ode mě pro dnešek vše, děkuji za pozornost. Přeji příjemný zbytek čtvrtečního večera a těším se na další shledání, na počtenou! (21:07:08)
Držení míče: 52 % : 48 %.
Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 4:3. Rohy: 14:5. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 16:10.
Je dobojováno, zápas končí vysokou výhrou Lyonu. Francouzský tým do vyřazovací fáze vykročil ve velkém stylu a už v poločase vedl v Alkmaaru 2:0 zásluhou Lucase Tousarta a Alexandra Lacazetta.

Kanonýr Lacazette navýšil skóre, když se trefil v 57. minutě po dalším úniku a kličce brankáři. Za domácí kontroval z penalty Alireza Jahanbakhsh, poslední slovo měli ale přeci jen hráči slavného Olympique, když se v posledních sekundách z dorážky prosadil Jordan Ferri.

Nutno dodat, že skóre by nebylo tak jednoznačné, kdyby Lyon neměl v brance vynikajícího Anthonyho Lopese, který místy doslova čaroval a pochytal několik slibných šancí Alkmaaru. Postupující do dalšího kola je už nicméně skoro jasný, odveta na stadionu Lyonu bude asi jen formalitou...

90+5

Konec zápasu.
Počet zákroků brankáře Anthony Lopes (LYO) – 4.
Počet zákroků brankáře Tim Krul (ALK) – 2.

90+5

90+5. Jordan FERRI - 1:4

90+5

Lyon právě vstřelil branku!
V samém závěru ještě došlo k úpravě skóre. Hosté se vydali do protiútoku a Fékirovu střelu vyrazil Krul jen před branku, kde byl JORDAN FERRI, který z dorážky propálil vše, co mu stálo v cestě. Asistence: Nabil Fékir.

90+4

Joris van Overeem rozproudil fanoušky v ochozech pěkným centrem z pravé strany, na který na zadní tyči naskočil Garcia, poslal však svou hlavičku jen do tyče.

90+3

Gonalons zaváhal v rozehrávce a domácí po pravé straně vyráží do rychlého kontru, Luckassenův centr ale zastavil pozorný Diakhaby.

90+2

Po rohovém kopu skončili na zemi Luckassen, van Eijden a Jallet, Madden ale nepíská a nikým netknutý míč končí v zámezí, což značí, že Lopes může odkopávat.

90+1

Bel Hassani uvolnil na pravé straně Jorise van Overeema, toho ale o balon riskantním skluzem připravil Diakhaby. Jako už tradičně následuje rohový kop pro Alkmaar.

90+1

Nastaveno je hned pět minut.

90

Nyní už to bylo nebezpečné! Luckassen se na zadní tyči protlačil k hlavičce a za vyběhnutého Lopese na brankové čáře zakročil Mammana!

89

Centr Jahanbakhshe ale končí v bezpečné vzdálenosti od Lopese. Jahanbakhsh se pak sice dostal k dalšímu centru, Luckassen ale z úhlu pálí jen do obránce. Další rohový kop pro domácí tým, to je neuvěřitelné.

89

Po rychle rozehraném kopu od praporku se míč dostal ke Garciovi a nakonec se odrazil za brankovou čáru, další roh.

88

Luckassen a Friday vyrazili kupředu po pravé straně a vybojovali rohový kop. Celková statistika rohů v tomto zápase vyznívá 11:5 ve prospěch AZ.

87

Opět talentovaný Fékir kouzlil ve vápně, tentokrát z toho po odražení míče o beka van Eijdena vykouzlil rohový kop.

AZ Alkmaar – Olympique Lyon

1:4

konec (0:2)

Zpět na online

Branky: 68. Jahanbakhsh (pen.) – 26. Tousart (Fékir), 45+2. A. Lacazette (Tolisso), 57. A. Lacazette (Tousart), 90+5. Ferri (Fékir)

Karty:   67. Jahanbakhsh (ALK)

Držení míče: 52 % : 48 %.
Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 4:3. Rohy: 14:5. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 16:10.

AZ Alkmaar: Krul – Luckassen, van Eijden, S. Wuytens, Haps – M. Seuntjens (74. van Overeem), Jahanbakhsh, B. Rienstra (C) – Bel Hassani, Weghorst (65. Friday), Tanković (65. Garcia).
Náhradníci: Rochet – van Overeem, Hatzidiakos, Souza, Ouwejan, Friday, Garcia.

Olympique Lyon: A. Lopes – Jallet, Mammana, Diakhaby, Rybus – Gonalons (C) – Tousart (67. Ferri), Darder (84. Aouar), Tolisso – Fékir, A. Lacazette (66. Cornet).
Náhradníci: Gorgelin – Yanga-Mbiwa, Ghezzal, Ferri, Morel, Aouar, Cornet.

Rozhodčí: Bobby Madden – Alastair Mathen, Stuart Stevenson (všichni SCO)

Odveta: Lyon - Alkmaar 7:1