Menu

Hokej

2. liga skupina Západ

HC Děčín – HC Klatovy

1:4

konec (0:2, 1:0, 0:2)

21.01.2017, 18:00 • HC Děčín • 28. kolo • Vendula Zdražilová

Tipsport: 1.88 4.6 2.76 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek sobotního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit na shledanou. (06:06:50)
Je dobojováno. Hosté z Klatov po dlouhých šesti letech zvítězili na ledě Děčína a utnuli tak černou sérii. Medvědi měli dost šancí na vyrovnání, ale to se nepovedlo. V závěrečné powerplay pak inkasovali další dva góly a hosté si tak připisují tři body.

Konec zápasu.

59:19

Klatovy právě vstřelily branku!
Je rozhodnuto. Hosté se znovu prosazují před odkrytou klecí, když ji trefil JAN TOPINKA a definitivně tak pojistili své vedení – 1:4. Asistence: Vojtěch Tulačka.

59:00

Znovu to domácí zkouší se šesti bruslaři a Lavinger je opět na střídačce.

58:00

Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.

57:52

Klatovy právě vstřelily branku!
Jenže hned po vhazování hosté vyhodili kotouč do středního pásma, ten si dojel TOMÁŠ PACANDA a střelou z levého kruhu trefil přesně prázdnou děčínskou branku – 1:3. Asistence: Vojtěch Tulačka.

57:40

Lavinger je na střídačce, Medvědi to zkusí se šesti bruslaři v poli. Vhazuje se po pravici Sochůrka.

57:40

Děčínská lavička si bere oddechový čas.

56:40

Lukáš Zika si obhodil obránce hostů a poté se dostal až před Sochůrka, ale svou střelu poslal pouze vedle jeho branky.

55:58

Hosté zmařili další děčínský útok, když zachytili kotouč před brankářem Klatov a okamžitě s ním zamířili do útočného pásma.

55:15

Jedovka Dominika Málka mířila přímo na hostující branku, Sochůrek ovšem vytasil efektní semafor a jeho ránu kryje.

54:08

Filip Rubeš se snažil tečovat v blízkosti Sochůrka střelu Kopty, ale to se mu nepodařilo. Hosté se znovu dokázali ubránit proti útoku Děčína a nyní jsou to oni, kdo míří až před domácí klec.

52:58

Až nyní se z tlaku Medvědů vysvobodili hosté za cenu zakázaného uvolnění. Hra se tedy stěhuje zpět před jejih branku a vhazovat se bude po pravici Sochůrka.

51:57

Děčínští mají znovu velký tlak a na branku hostů pálí snad z každé pozice. Vyrovnávací branka je sice na spadnutí, ale zatím zakletá.

51:37

Michal Oliverius střílel z levého kruhu a po jeho prudkém projektilu zazvonilo břevno hostující branky!

51:24

Lukáš Sochůrek se znovu zaskvěl po tom, co na něho mířila střela z hole Lukáše Ziky. Pak raději hru přerušil a vhazovat se bude po jeho pravé ruce.

50:44

Nyní zahrozili hosté z takové nenápadné střely, ta ale nakonec prosvištěla děčínským brankovištěm a Lavinger se jen ohlédl a poté si mohl i oddychnout.

50:06

Medvědi se stále tlačí před hostující klec, ale srovnání stavu skóre se jim zatím nedaří. Ani nyní po prudké střele Jaroslava Haška.

49:31

Molnárovu jedovku od modré čáry likviduje kdo jiný než Lukáš Sochůrek, který našel kotouč ve své připravené lapačce. Vhazovat se bude po jeho levici.

48:39

Letící střela před hostující branku, kterou ještě tečoval Zika, skončila na lapačce Sochůrka, který tak vedení svého celku zatím drží zuby nehty.

48:01

Hosté stále skvěle brání svůj těsný náskok. Nyní to z levé strany zkoušel Daniel Volráb, ale Sochůrek byl na svém místě.

47:25

Lukáš Vlček nahrával před branku Němcovi, ten ale v pádu branku Děčína netrefil. Byla to ale další nebezpečná akce Klatov.

46:31

Medvědi se ubránili a nyní jsou už v plném počtu.

45:50

Další osvobození Medvědů, kteří tak ukrojili vteřinky ze svého oslabení. Hosté budou muset zakládat svou útočnou akci z hloubi vlastního obranného pásma.

45:15

Až teď se domácí osvobodili a posílají kotouč až před Sochůrka.

44:43

Hosté se uhnízdili v pásmu Medvědů a na Lavingera vyslali dvě střely. S oběma si dokázal poradit, ale nebezpečí před jeho brankou trvá.

44:31

Vyloučení v týmu HC Děčín (Volráb – 2 min., podražení).

44:01

A nyní jsou hosté už v plném počtu.

43:29

Po další střele Děčína vyrazila obrana hostů kotouč do středního pásma a ti se tak dokázali znovu osvobodit. Puk je před Lavingerem a přesilovka Medvědů je u konce.

42:40

Hosté jsou už ve čtyřech hráčích.

42:20

Volráb svou střelou nechal vyniknout Sochůrka, který vyrazil kotouč do bezpečí. Medvědi se ale stále drží v útočném pásmu.

42:01

Vyloučení v týmu SHC Klatovy (Špaček – 2 min., podražení).

41:28

Hosté se dokázali osvobodit a kotouč letí až před domácí branku. Zatím své oslabení hrají velmi dobře.

40:40

Vyloučení v týmu SHC Klatovy (Topinka – 2 min., sekání).

40:22

Hašek se dostal do blízkosti Sochůrka, který ale znovu ve svém brankovišti střelu domácích pokryl.

40:01

Začala třetí třetina.
Druhá třetina byla z pohledu domácího celku už mnohem lepší. Medvědi si vytvořili chvílemi drtivý tlak a kontaktní branka byla na spadnutí. Jenže Sochůrek v brance hostů doslova čaroval a dlouho odolával. V jednatřicáté minutě už ale musel lovit puk ze své sítě, když se trefil Filip Rubeš. Rohodně nás čeká hodně zajímavá třetí perioda, která začne přibližně v 19:35.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:47

Puk je ve středním pásma, druhá třetina se už jen dohrává. Ještě se ale ke střele dostal Lukáš Zika, ale i s tou si brankář Klatov poradil.

39:00

Hraje se poslední minuta druhé třetiny.

38:44

Hosté jsou kompletní.

38:09

Jan Kaltenböck si nabruslil od modré čáry blíže do mezikruží a poté švihem pálil na Sochůrka, ten opět notně podržel svůj tým a sklidil za to pochvalu od svých spoluhráčů.

37:34

Děčínští se uhnízdili v pásmu hostů a na Sochůrka pálil z levé strany Michal Oliverius. Brankář hostů byl ale na svém místě.

36:44

Vyloučení v týmu HC Děčín (Leština – 2 min., sekání).

36:23

Medvědi jsou v plném počtu.

35:49

Špaček střelou od modré čáry orazítkoval levou tyčku děčínské branky!

34:48

Beneš vyslal z pravého kruhu prudkou ránu na Lavingera, ten ale chytá. Hru nepřerušuje a hned kotouč posílá na opačnou stranu kluziště.

34:23

Vyloučení v týmu HC Děčín (Oliverius – 2 min., krosček).

33:19

Uhlík si nabruslil zpoza děčínské branky k levé tyčce Lavingerovy svatyně a snažil se ho překvapit. Ten se ale nenechal a okamžitě poté, co převzal kotouč, ho poslal směrem dopředu.

32:21

Hosté se dostali do útočného pásma, kde na Lavingera vyslal prudkou střelu Martin Němec a donutil ho tak do pokleku. Brankář Děčína pak kotouč ukryl mezi svými betony.

30:59

Děčín právě vstřelil branku!
Nyní už to ale neplatí. Kontaktní branka je na světě. Obrovský tlak Děčína, který stále sílil, je nyní odměněn gólem. Před Sochůrkem to doslova vřelo a FILIP RUBEŠ se pak dostal ke kotouči a svou střelou už ho připravil o čisté konto – 1:2. Asisntece: Radim Vacek, Jan Molnár.

30:19

Ne ne a ne. Medvědi prostě zatím branku Klatov neprostřelí. Znovu měli obrovský tlak, ale ani střely Haška, Volrába či Zajana za zády vynikajícího Sochůrka neskončily.

29:39

Jedovka Faigla skončila na vyrážečce Sochůrka, který je v posledních chvílích v plné permanenci. I nyní díky jeho zákroku Medvědi nevsítili kontaktní branku, která je ale doslova na spadnutí.

29:22

Tlak Medvědů sílí, nyní se puk ocitl před odkrytou brankou Sochůrka, kam najíždel Kopta, ale brankář hostů se stihl včas přesunout a fantasticky kotouč pokryl!

28:42

Nyní se před domácí branku dostal Jan Topinka, ten před Lavingerem dvakrát zamíchal kotoučem, ale svou přízemní střelu pak poslal přímo na jeho levý beton.

27:40

A další šance před brankou Klatov. Oliverius vyzýval svou přihrávkou Lukáše Ziku, ale jejich rozehrávku zachytil Ondřej Leština a jeho tým si mohl oddychnout.

26:14

Menší tlak před hostujícím brankovištěm, ale před Sochůrkem nikdo nedokázal prošťourat kotouč za jeho záda.

25:34

Lukáš Zika nahodil puk do útočného pásma, kde si ho převzal Michal Oliverius a okamžitě vystřelil na Sochůrka, který jeho ránu kryje. Medvědi nyní přidali na obrátkách a dostávají se už více do předbrankového prostoru.

24:36

Jaroslav Hašek zatáhl kotouč do útočného pásma, poté předložil přesnou přihrávku mezi kruhy Pavlu Zajanovi, ale ten svou prudkou střelu poslal pouze přímo do náruče Sochůrka.

23:03

Ondřej Kopta se dostal k odraženému kotouči a s ním pak přebruslil takřka celé kluziště, před Sochůrkem se ale do zakončení nedostal. Puk mu utekl z čepele a našel ho až za brankou Klatov.

22:20

Klatovští produkují neustále svou útočnou hru a jsou zatím na ledě rozhodně lepším týmem. Stále Medvědi nenašli recept na jejich organizovanou hru.

21:33

Málek střílel od modré čáry, ale jeho ránu zachytil Enver Presheva, který tak pomohl obraně hostů. Nakonec k ohrožení Sochůrka nedošlo.

20:49

Na druhé straně se rodila slibně se rozvíjející akce Děčína, ale tu zastavilo postavení mimo hru, která se stěhuje opět do středního pásma.

20:14

Hned po vhazování musel Lavinger krýt další střelu hostů. Před ním se zjevil Topinka, ale jeho přízemní střela skončila pod jeho lapačkou.

20:01

Začala druhá třetina.
První třetina je minulostí. V ní se hosté ujali v rozmezí mezi šestou a osmou minutou dvoubrankového vedení, když se přesně trefili Uhlík a Houfek. Medvědi zatím neví, jak na rozjeté hosty hrát a marně se tak dostávali ke kontaktní brance. Uvidíme, co nám přinese další průběh hry. Druhá třetina začne přibližně v 18:48.

20:00

První třetina skončila.

19:47

Až nyní se to povedlo Haškovi, jenž posílá kotouč do středního pásma. Už se ale nic nestane, první dějství pomalu, ale jistě končí.

19:33

A opět stejný průběh hry. Hosté se natlačili před domácí branku a znovu ji svými střelami ohrožují. Medvědi se tak nedokázali z jejich dalšího tlaku vymanit.

19:00

Hraje se poslední minuta první třetiny.

18:25

Hosté se ale opět dokázali delší dobu držet v útočném pásmu a Lavinger se musel zase otáčet ve svém brankovišti.

17:52

Filip Rubeš skáče na ledovou plochu a Medvědi jsou už kompletní.

16:39

A stejný hráč nyní obětavým skokem zachránil kotouč uvnitř útočného pásma a díky tomu se hosté stále drží v medvědím teritoriu. Vhazování proběhne po levici Lukáše Lavingera.

16:03

Špaček pálil od modré čáry a před děčínskou brankou byl na teč připravený Beneš. Jenže Lavinger dokázal ukrýt puk pod svojí lapačku a uklidnil hru jejím přerušením.

15:52

Vyloučení v týmu HC Děčín (Filip Rubeš – 2 min., krosček).

15:25

Klatovští hokejisté byli před děčínskou brankou znovu hodně aktivní a Lukáš Lavinger tak musel hasit nebezpečí před svojí brankou. Následně pak se bude vhazovat po jeho levé ruce.

14:46

Michal Špaček se proháčkoval obranou Děčína až k Lavingerovi a v jeho těsné blízkosti na něho vyslal přízemní střelu. Tu domácí brankář kryje zase svým levým betonem.

13:23

Za křižnou přihrávkou jel Radim Vacek, ale hostující obrana byla rychlejší a opět připravila domácí tým o útočnou akci. Na opačnou stranu pak míří právě hosté z Klatov.

12:57

Medvědi jsou v plném počtu.

12:39

Další osvobození Děčína, který tak spěchá střídat unavenou čtveřici.

11:55

Vaněk sebral hostům puk a okamžitě ho posílá až před klatovskou branku.

11:29

Na Lavingera vyslal jedovatou střelu z prostoru pravého kruhu Jakub Houfek, ale domácí brankář příložníkem srazil kotouč do pravého rohu kluziště. Nicméně hosté udrželi pásmo.

10:57

Vyloučení v týmu HC Děčín (Filip Rubeš – 2 min., hákování).

10:10

Tentokráte je tu zakázané uvolnění hostů a hra se tak stěhuje opět před Lukáše Sochůrka.

10:01

Klatovy se dokázaly ubránit a už jsou v plném počtu.

09:32

Sochůrek byl znovu v akci. Jan Kaltenböck pálil od modré čáry a jeho vzdušnou střelu znovu ukrývá brankář hostů ve své lapačce.

08:40

Následně pak se hosté osvobozují a posílají puk až před domácí branku.

08:19

Radim Vacek nebyl daleko od kontaktního gólu. Těsně před Sochůrkem svou bekhendovou střelu zvedl a jen díky Sochůrkově lapačce neskončil kotouč za jeho zády!

08:01

Vyloučení v týmu SHC Klatovy (Tulačka – 2 min., hákování).

07:24

Klatovy právě vstřelily branku!
Klatovští svou první početní výhodu využívají. Medvědi vyhodili kotouč do bezpečí, ale z následné akce znovu inkasovali. Přihrávku svého spoluhráče zužitkoval JAKUB HOUFEK a posílá tak svůj tým do dvoubrankového náskoku – 0:2. Asistence: Jan Topinka, Martin Beneš.

06:41

Hosté se uhnízdili v pásmu Děčína a roztáčejí přesilovkový kolotoč. Medvědi se zatím nedokázali osvobodit a na Lavingera mířily už dvě střely.

06:09

Vyloučení v týmu HC Děčín (Vaněk – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).

05:35

Klatovy právě vstřelily branku!
A další útok Klatov je už přetaven ve vedoucí branku. Do blízkosti Lavingera si sjel JIŘÍ UHLÍK a svou střelou nedal domácímu brankáři šanci a raduje se tak ze vstřeleného gólu. Kotouč tak poprvé končí za jeho zády – 0:1. Asistence: Jan Topinka.

04:49

Po chybě Medvědů ve středním pásmu uháněli do toho útočného znovu hosté, ale o šanci se připravili sami, byli totiž v postavení mimo hru.

03:53

Hosté jsou zatím hodně aktivní a i nyní se dostali snadno do blízkosti branky Děčína. Ke střele se dostal Tomáš Pacanda, ale i tuto střelu Lavinger pokryl.

03:12

Domácí buly vyhráli a podél pravého mantinelu se do prostoru pravého kruhu proháčkoval Daniel Volráb, ale jeho prudkou střelu bravurně chytil Sochůrek.

02:57

Medvědi se dopustili zakázaného uvolnění a hra se tak stěhuje znovu před Lukáše Lavingera, kde se bude vhazovat po jeho pravé ruce.

02:06

Radim Vacek si sjel do těsné blízkosti Sochůrka, který mu ale nedovolil vystřelit. Zachytil kotouč dříve, než se k němu děčínský útočník dostal a okamžitě pak poslal puk do středního pásma.

01:52

Trma-vrma před Lavingerem, hosté se snažili z několika dorážek prošťourat kotouč za jeho záda, nakonec Lavinger ukryl kotouč pod svojí lapačku a přerušil hru.

01:08

Z rychlého brejku střílel z levé strany na Lavingera Vojtěch Tulačka, ale domácí brankář jeho ránu pokryl svým pravým betonem.

00:36

Na druhé straně se ke střele z levého kruhu dostal Jan Topinka, ale také on si vylámal zuby na brankáři domácího celku. Medvědi pak míří znovu do útoku.

00:05

Po vhazování ve středovém kruhu se k puku dostali domácí hráči a hned zahrozili před Sochůrkem. Ten ale příložníkem ránu Haška pokryl.

00:01

Utkání právě začalo.
Oba celky jsou už na ledové ploše a utkání tak za malou chvíli začne.
Úvodní sestavy:

HC Děčín: Lavinger (Michajlov) – Málek, Molnár, Hříbal, Kaltenböck, Procházka, Kvaček, Michajličenko, Vaněk – Hašek, Volráb, Vacek – Faigl, Oliverius, Zika – Fojt, Kopta, Rubeš F. – Zajan, Rubeš D.

SHC Klatovy: Sochůrek (Pluhař) – Špaček, Kubík, Slavík, Marcel, Leština, Houfek, Kaňák – Švarc, Topinka, Uhlík – Jakubec, Tulačka, Beneš – Vlček, Němec, Presheva – Pacanda

Rozhodčí: Horinek – Doležal, Klouček.
Jak si oba týmy povedou v dnešním duelu, se dozvíme v pozdějších večerních hodinách. Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty tak rozhodně nepřijdete. Přeji tedy všem příjemnou počtenou a hokejovou zábavu.

Lukáš Zika otevřel ve středu utkání svým sólem před kláštereckou branku už ve třinácté vteřině. Po obnovení hráčské kariéry to tak byla už jeho druhá trefa do černého a k tomu přidal i dvě asistence ve čtyřech odehraných utkáních.

Vzájemná utkání

V letošní sezóně se oba celky utkaly již třikrát a zatím vzájemné měření sil patří Děčínu. Ten nejprve na ledě Klatov zvítězil 4:1, doma tuto výhru potvrdil těsným výsledkem 2:1. A v lednu letošního roku pak přišla dohrávka na ledě dnešního soupeře a Klatovy tak dvě předchozí prohry Medvědům vrátily a zvítězily 7:3. Kdo se bude radovat dnes, v posledním vzájemném zápase letošní základní části?
SHC Klatovy

Partnerský klub plzeňské škodovky je totiž v současné době na druhém místě tabulky s dvoubodovou ztrátou na lídra skupiny Západ, na pražskou Kobrou. Klatovští mají v zádech třízápasovou vítěznou sérii, naposledy porazili taktéž v dohrávce Trutnov 3:2 a na led Děčína jedou rozhodně pro jakékoli body, aby si minimálně upevnili svou současnou pozici. Čeká nás jistě zajímavý zápas, který by mohl přinést i větší množství gólových příspěvků. Necháme se tedy překvapit, jak to celé dopadne.
HC Děčín

Medvědi mají nyní za sebou dvě domácí utkání, nejprve minulou sobotu porazili 4:3 hokejisty Vrchlabí a ve středu pak v dohrávce čtyřiadvacátého kola zvítězili stejným výsledkem také nad Kláštercem nad Ohří, když výhru zajistil přesnou střelou v osmapadesáté minutě Václav Racek. Medvědi tak mají na svém kontě šestatřicet bodů a poskočili na sedmé místo. S Klatovy by si rádi připsali další body, ale rozhodně to nebude nic jednoduchého.
Hezký večer přeji všem příznivcům ledního hokeje z děčínského zimního stadionu. Dnes je na programu osmadvacáté kolo druhé hokejové ligy ve skupině Západ a my prostřednictvím tohoto online přenosu budeme sledovat utkání mezi týmy HC Děčín a SHC Klatovy.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

HC Děčín – HC Klatovy

1:4

konec (0:2, 1:0, 0:2)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 31. Filip Rubeš (Vacek, Molnár) – 6. Uhlík (Topinka), 8. Houfek (Topinka, Beneš), 58. Pacanda (Tulačka), 60. Topinka (Tulačka)

HC Děčín: Lavinger (Michajlov) – Málek, Molnár, Hříbal, Kaltenböck, Procházka, Kvaček, Michajličenko, Vaněk – Hašek, Volráb, Vacek – Faigl, Oliverius, Zika – Fojt, Kopta, Rubeš F. – Zajan, Rubeš D.

HC Klatovy: Sochůrek (Pluhař) – Špaček, Kubík, Slavík, Marcel, Leština, Houfek, Kaňák – Švarc, Topinka, Uhlík – Jakubec, Tulačka, Beneš – Vlček, Němec, Presheva – Pacanda

Rozhodčí: Horinek – Doležal, Klouček

Průběh zápasu
1. třetina
05:35 KLT 0:1 Uhlík (Topinka)
06:09 DEC 2 Vaněk, zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo
07:24 KLT 0:2 Houfek (Topinka, Beneš)
08:01 KLT 2 Tulačka, hákování
10:57 DEC 2 Filip Rubeš, hákování
15:52 DEC 2 Rubeš, krosček
Po 1. třetině
2. třetina
30:59 DEC 1:2 Filip Rubeš (Vacek, Molnár)
34:23 DEC 2 Oliverius, krosček
36:44 DEC 2 Leština, sekání
Po 2. třetině
3. třetina
40:40 KLT 2 Topinka, sekání
42:01 KLT 2 Špaček, podražení
44:31 DEC 2 Volráb, podražení
57:52 KLT 1:3 Pacanda (Tulačka)
59:19 KLT 1:4 Topinka (Tulačka)
Konec