Menu

Hokej

Tipos Extraliga (SR)

HC Košice – MsHK Žilina

4:1

konec (2:1, 1:0, 1:0)

10.01.2017, 17:30 • Steel aréna, Košice • 25. kolo • Lukáš Pancurák sk

Tipsport: 1.4 5.8 4.99 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Skončilo sa dnešné stretnutie Tipsport ligy medzi celkami HC Košice a MsHK Žilina, po výsledku 4:1 si zo zápasu odnášajú tri body domáci .

Pomer striel v dnešnom zápase: 31:21

S týmto konštatovaním sa už s vami lúčim a prajem vám ešte pekný zvyšok večera. Stretnutím vás sprevádzal Lukáš Pancurák. (19:38:04)

Koniec zápasu.

59:34

Čakáme na záverečnú sirénu, Žilina si je už dávno vedomá svojej dnešnej prehry.

59:01

Prebieha záverečná minúta riadnej hracej doby.

58:13

Ešte sme videli dobré strelecké zakončenie Tomáša Hričinu, Tomek si ale priestor v strede bránky postrážil a puk podržal na hrudi.

58:01

Záverečné dve minúty, už sa zrejme nič podstatné neudeje.

56:15

Zakázané uvoľnenie v podaní Žiliny, buly po ľavici Tomeka.

56:01

Záverečná časť riadnej hracej doby sa už len dohráva. Čakajú nás posledné štyri minúty tretej tretiny. Veľmi pravdepodobne nás delí rovnaký časový úsek aj od konca samotného stretnutia.

55:29

Tomek sa snažil pred Nagyom zahrať svojou hokejkou, skúsený kapitán Košíc ale pre svoj celok získal ďalšie cenné sekundy.

54:46

Na opačnej strane sa ale do zakončenia dostal Jenčík, ktorý to skúšal tvrdou ranou príklepom. Tomek ten puk zrazil na ochrannú sieť.

54:38

Puk do stredného pásma neprešiel, Žilina mohla v útočnej akcii pokračovať. Strela z toho ale napokon nebola.

54:10

Košice puk rýchlo odpálili, podobnú hru budú chcieť predvádzať zrejme po celé dve minúty vylúčenia Vašíčka.

53:38

Vylúčenie v tíme HC Košice (Vašíček – 2 min., nedovolené bránenie).

53:01

Hričina nemohol pokračovať s pukom, zahral totiž vysokou hokejkou. Oba celky odídu striedať, zdá sa, že čakáme už len na záver zápasu.

51:30

Po dlhšom čase strela v podaní hostí, smerovala ale len do stredu bránky. Tento priestor si pritom Kopřiva dokázal bez väčších ťažkostí postrážiť.

50:57

Hra je v tejto chvíli poriadne rozhádzaná a na ľadovej ploche sa nedeje nič zaujímavé. Košice puk podržali v pásme, následne ho odovzdali svojmu súperovi.

49:20

Juraško poslal puk do stredného pásma, odtiaľ sa Košice stiahli pred Kopřivu. Podobné momenty budú s pribúdajúcim časom domácim vyhovovať stále viac.

48:45

Žilina zbrane neskladá ani za stavu 4:1, žlto-čierni sa snažia čo najčastejšie striedať a ušetriť si tak sily na prípadný záverečný tlak.

47:48

Tak teraz to už budú mať hostia len veľmi ťažké.

46:51

46:51 Richard JENČÍK - 4:1

46:51

Košice dali gól!
Napokon ale prišiel potrebný impulz vo forme štvrtého košického gólu, ktorý si na svoje konto pripísal navrátilec RICHARD JENČÍK.

46:36

Puk teraz lieta zo strany na stranu, na ľade sme za ostatné minúty príliš veľa hokejových momentov nevideli.

45:19

Spilar stratil v osobnom súboji s Brejčákom stabilitu a spadol, Košice preto vo svojej útočnej akcii pokračovať nemohli. Ďaleko sa ale s pukom nedostala ani Žilina.

45:00

Oba celky striedajú počas hry, tá výrazne stratila na svojom tempe.

43:48

Puk opustil hraciu plochu a skončil v hľadisku Steel arény. Jeden z divákov si tak odnesie domov peknú spomienku na dnešný hokejový zápas.

43:44

Deyl v obrannej tretine na istotu, Košice sa teraz rozhodne nemajú kam ponáhľať.

43:05

Košičania následne s dvomi zakázanými uvoľneniami v rade, Žilinčania tento fakt na strelenie druhého gólu nevyužili.

42:43

Gmitter prebral puk v strednom pásme a vydal sa na útočný výpad, v pásme súpera mu však chýbala podpora zo strany spoluhráčov. Napokon z toho tak strelecké zakončenie nebolo.

42:02

Jenčík našiel na spoluhráčov postavených na modrej čiare, opačným smerom to už ale neplatilo. K puku sa tak dostane celok spod Dubňa.

41:46

Úvod tretej tretiny v podaní vlkov až príliš opatrný. Hostia pôsobia v tejto chvíli rezignovaným dojmom, čo by bolo pre ďalší priebeh stretnutia veľkou škodou.

40:25

Tretia tretina sa nám začala tradičným buly v stredovom kruhu. Budeme zvedaví na to, či ešte hostia niečo smerom dopredu vymyslia, alebo si tri body pripíšu domáce Košice.

40:01

Začala sa tretia tretina.
Aj druhá tretina je už za nami. V Košiciach ubehlo ďalších dvadsať minút hry, a tak budeme zvedaví na to, čo nám prinesie posledná časť riadnej hracej doby.

Pomer striel po 2. tretine: 25:16

Tretia tretina sa začne približne o 19:08.

40:00

Druhá tretina sa skončila.

39:38

Puk je v strednom pásme. Zdá sa, že pred prestávkou sa už nič podstatné neudeje.

38:45

Vašíček na Dudáša, ktorý v strednom pásme nabral rýchlosť, prikryl si puk telom a ohrozil Tomeka. Žilina teraz šanci obrancu aj so šťastím odolala.

38:12

Prebiehajú posledné dve minúty druhej tretiny.

37:43

Košice sa držali v útočnej tretine, tam k ním ale hráči v žltom zodpovedne pristupovali a nedovolili im zakončiť. Aktívna hra sa teraz Žiline vyplatila.

36:55

Pískalo sa zakázané uvoľnenie hostí, hokejisti spod Dubňa preto striedať nemôžu. Vhadzovať sa bude po ľavici skúseného Tomáša Tomeka.

36:27

Medzičasom už hrajú Košice v pätici.

35:57

Nuž, ku Kopřivovi to v závere presilovky lietalo zo všetkých strán. Zväčša však šlo o nepresné zakončenia, ktoré gól priniesť nemohli.

35:39

Už sme ale opäť v pásme Košíc.

35:17

Hrá sa v strednom pásme, takto si hostia presilovku rozhodne nepredstavovali.

34:44

Košičania sa navyše dokázali oslobodiť a prestriedať. Čerstvé sily pošlú na ľadovú plochu aj vlci zo Žiliny.

34:20

Puk je stále v obrannej tretine domácich, zatiaľ sme ale lepšiu strelu nevideli.

33:48

Hruška rozohráva na pravú stranu, Žilina roztáča presilovkový kolotoč pred Miroslavom Kopřivom.

33:37

Vylúčenie v tíme HC Košice (Šedivý – 2 min., hákovanie).

33:02

Dudášovo vystrelenie puku za bránkovú čiaru neprešlo, zakázané uvoľnenie sa preto pískať nemohlo. Oba celky tak budú striedať počas hry.

32:12

32:12 Jiří BICEK - 3:1

32:12

Košice dali gól!
Košičania teraz zavreli svojho súpera v pásme, čo napokon prinieslo aj tretí gól v Tomekovej sieti. Strelou z pravej strany sa o to postaral svojím druhým gólom v stretnutí JIŘÍ BICEK. Asistencie: Richard Jenčík, Ondřej Šmach.

31:19

My sme sa medzičasom presunuli do druhej polovice riadnej hracej doby. Gól zatiaľ počas druhej tretiny nepadol, stále tak platí stav z úvodu otváracej časti stretnutia, a teda 2:1 v prospech domácich Košíc.

31:17

Žilinčania sa snažili o rýchlu rozohrávku smerom dopredu, avšak silu prihrávky neodhadli. Puk tak skončil na zakázanom uvoľnení, vhadzovať sa bude po ľavici Tomeka.

30:30

Žilina medzičasom na ľade s piatimi korčuliarmi. Domáci toho počas tejto presilovej hry príliš veľa nevymysleli.

29:44

Deylova prihrávka na pravú stranu a strela Košíc, Tomek poslal puk s chladnou hlavou na hokejky svojich spoluhráčov. Žilina sa dokáže oslobodiť.

29:15

Puk smeroval na modrú čiaru, ani tu ale nebol priestor na strelu. Žilinčania výborne vykrývajú priestor pred Tomekom.

29:01

Po sérii prihrávok je to ale stále bez streleckého pokusu.

28:30

Košice sa držia v pásme, kde budú chcieť roztočiť svoj typický presilovkový kolotoč.

28:21

Vylúčenie v tíme MsHK Žilina (Húževka – 2 min., držanie).

27:19

Košice sa s pukom usadili v pásme svojho súpera, vážnejšie zakončenie z toho ale nebolo. Sledujeme tak len ďalšiu „hluchú“ pasáž zápasu.

25:44

Vašíček sa s rozohrávkou vôbec neponáhľal, napokon, domácim dochádzali sily a preto radšej odišli prestriedať.

25:06

Postavenie mimo hry v podaní Košíc, nasledovať bude buly v strednom pásme.

24:49

Hruška puk posúval na hranicu pravého kruhu, odkiaľ prišlo poriadne tvrdé a nebezpečné zakončenie. Puk zachytil Kopřiva ľavým ramenom a následne ho priľahol na ľadovej ploche.

24:13

Oba celky sa rozhodli prestriedať počas hry, tá tak mierne stratila na svojom tempe. My veríme, že to nebude dlhodobejší efekt.

23:56

Žilinčania avizovali zakázané uvoľnenie domácich, puk bol však v strednom pásme tečovaný, a tak nemohla byť o prerušení hry ani reč.

23:10

Ďalšia strela na Kopřivu, puk teraz pristál priamo v jeho lapačke.

22:20

Húževkovi sa napádanie Jankoviča vyplatilo, Žilina sa totiž dostala k puku. Strelu z veľkého uhla ale Kopřiva pravým betónom bezpečne zrazil na zadný mantinel.

21:26

A ďalšie zakázané uvoľnenie v podaní žilinských vlkov. Hosťom sa teraz v rozohrávke príliš nedarí, hráči odetí do žltého navyše nemôžu ani striedať.

20:42

Košice v úvode druhej tretiny aktívnejšie, Žilina sa prezentovala len zakázaným uvoľnením.

20:01

Začala sa druhá tretina.
Prvá tretina dohrávaného stretnutia je už za nami, zo zápasu ubudlo rovných 20 minút. Stav pred prvou prestávkou je 2:1.

Pomer striel po 1. tretine: 14:7

Druhá tretina sa začne približne o 18:20.

20:00

Prvá tretina sa skončila.

19:02

Hričina puk pristavil Nagyovi, ktorý si ešte nakorčuľoval do lepšej streleckej pozície. Spomedzi kruhov to následne skúsil švihom, Tomek puk výborne vykopol do hry.

18:15

Jenčík zakončoval z bezprostrednej blízkosti Tomeka, avšak len do hrude skúseného gólmana v drese žilinského MsHK.

17:44

Spilar hľadal svojho spoluhráča pred bránkoviskom, do tej prihrávky ale vložil svoju hokejku Hovorka, ktorý včas zmenil smer puku.

16:59

Žilina striedala, preto sa jej defenzíva s rozohrávkou vôbec neponáhľala. Za bránkou Tomeka teraz puk podržal Gutwald.

16:01

Ďalšia dobrá strela, tentokrát v podaní Šoltésa. Zdalo sa, že puk prekĺzne Tomekovi popod pravú ruku, žilinský gólman ale predviedol skvelý zákrok a ranu vytesnil na plexisklo.

15:10

Novotný prebral puk v obrannej tretine, presunul sa do tej útočnej a ohrozil Kopřivu. Český gólman si bol svojím zákrokom istý, a tak puk len vyrazil späť do hry.

14:30

Spilar puk posunul za hranicu pravého kruhu, strelu odtiaľ ešte pred Tomekom tečoval Suja. Žilina mala teraz šťastie, že ten puk smeroval len na zadný mantinel.

13:30

Brejčák bol pri mantineli poriadne dôrazný, avšak všetko to bolo v rámci pravidiel. Vylučovať sa tak nemôže, pokračovať budeme s piatimi korčuliarmi na oboch stranách.

12:42

12:42 Jiří BICEK - 2:1

12:42

Košice dali gól!
Košice sa opäť dostávajú do vedenia. JIŘÍ BICEK si teraz prilepil puk o čepeľ, prekorčuľoval s ním do útočného pásma a tvrdou strelou švihom nedal Tomekovi šancu na zákrok. Asistencie: Richard Jenčík, Jiří Vašíček.

12:19

Drábek bol z pravej strany napádaný, preto si v rozohrávke pomohol Miroslavom Macejkom. Ten puk poslal do stredného pásma, jeho spoluhráči sa odtiaľ pokúsia o prechod pred Miroslava Kopřivu.

11:32

Jenčík strieľal z pomerne veľkého uhla, puk sa ale len zatrepotal v lapačke pozorného Tomeka. Ten si na svoje konto pripísal dobrý zákrok.

11:18

Hra sa presunula do obrannej tretiny Košíc, kam puk hostia odpálili. Potrebovali totiž prestriedať. Rovnako učinia aj domáce Košice.

10:45

Puk bol v strednom pásme zašliapnutý, nasledovať tak bude buly.

10:08

10:08 Matúš MATIS - 1:1

10:08

Žilina dala gól!
Všetko sa ale zmenilo po rýchlom prechode hostí stredným pásmom. Košická defenzíva nezareagovala dobre na pohyb hokejistov Žiliny, preto je vyrovnané. Postaral sa o to MATÚŠ MATIS. Asistencie: Štěpan Novotný, Václav Stupka.

09:39

Kopřiva zatiaľ nejaké vážnejšie situácie neriešil, čo sa potvrdilo aj v tejto chvíli. Žilina si na svoje konto pripísala štvrtú strelu, ktorá ale gólmana výraznejšie neohrozila.

09:02

Do puku sa z druhej vlny poriadne oprel Bicek, Radim Hruška ale do tejto strely stihol položiť hokejky a puk tečoval na ochrannú sieť. Vhadzovanie po pravici Tomeka.

08:10

Šoltés pritlačil na zadný mantinel Juríka, všetko to ale bolo v rámci pravidiel. Zápas sa tak neprerušuje, s pukom na hokejke hrá práve Jurík.

07:20

V zápase pokračujeme s piatimi korčuliarmi na oboch stranách.

06:40

Novotný musel počkať na dostriedanie svojich spoluhráčov, čo stalo hosti cenné sekundy. Túto presilovku už Žilina s najväčšou pravdepodobnosťou nevyužije.

06:12

Ďalšie odpálenie puku. Hosťom príliš táto presilovka nevychádza.

05:54

Košičania však puk odpálili až za bránku Žiliny. Tam ho Tomek pristavil Hovorkovi, ktorý už hľadá svojich spoluhráčov.

05:32

Zápas pokračuje, spolu s ním pritom aj pobyt vlkov v útočnom pásme.

05:27

Zatiaľ z neho prišlo len jedno strelecké zakončenie, ktoré Kopřiva zastavil svojím betónom. Tomek teraz korčuľuje na striedačku, rozhodcom avizoval problémy s maskou. Hra sa na malý moment preruší.

05:20

Žilina sa usadila v pásme svojho súpera, kde roztáča presilovkový kolotoč.

04:51

Vylúčenie v tíme HC Košice (2 min. – príliš veľa hráčov na ľade).

04:02

Na opačnej strane klziska v úniku Hričina s Nagyom. Kapitán Košíc to spravil výborne, vytiahol Tomeka z bránky a prihral Hričinovi. Jeho ranu na poslednú chvíľu zastavil obranca, alebo možno aj žrď žilinskej svätyne!

03:54

Vlci sa presunuli pred Kopřivu, ktorý čelil situácii jedného proti jednému. Puk ale výborne vytesnil mimo priestor troch žrdí.

02:30

Strela Jenčíka bola myslená dobre, Žilina však k strelcovi výbore pristúpila a zakončenie včas zblokovala na ochrannú sieť.

01:45

Košice pokračujú vo svojej útočnej aktivite, puk preberá na čepeľ rýchlonohý Gabriel Spilar. Pre toho ide o prvý zápas po doliečenom zranení.

00:57

00:57 Eduard ŠEDIVÝ - 1:0

00:57

Košice dali gól!
Domáci sa ale s pukom rýchlo presunuli pred Tomeka, kde presilovkovým gólom otvárajú skóre dnešného zápasu. Postaral sa o to EDUARD ŠEDIVÝ, ktorý prepálil všetko – vrátane brankára. Asistencia: Ladislav Nagy.

00:45

Hostia puk rýchlo odpálili, hrá sa za bránkou Košíc.

00:22

Vylúčenie v tíme MsHK Žilina (Hruška – 2 min., nedovolené bránenie).

00:22

Puk prebral na zadnom mantineli Juraško, ktorý to ale nevyriešil vôbec dobre. Tomek už v úvode so skvelým zákrokom, Košice budú hrať v početnej výhode.

00:13

Úvodné buly bolo vhodené. Puk sa dostal na hokejky domácich hráčov, ktorí sa s ním stiahli do vlastnej defenzívy. Odtiaľ by Košice nepochybne chceli vymyslieť útočnú akciu, ktorá by mohla priniesť zakončenie na Tomekovu bránku.

00:01

Stretnutie sa práve začalo.
V Košiciach si vypočujeme štátnu hymnu Slovenskej republiky.

Rozkorčuľovanie v Steel aréne

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje první třetinu?

Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

Úvodné zostavy:

HC Košice: Kopřiva (Habal) – Deyl, Dudáš, Koch, Šedivý, Šmach, Jankovič, Vašíček, M. Novotný – Nagy, Boltun, Hričina – Varga, Suja, Spilar – Milý, Jenčík, Bicek – Bartoš, Klíma, Šoltés

MsHK Žilina: Tomek (Mikoláš) – Juraško, Brejčák, Rehák, Gutwald, Macejko, Drábek, Mendrej, Prokop – Hovorka, Hruška, Handlovský – Švihálek, Húževka, Jurík – Stupka, Š. Novotný, Matis – Gmitter, Ondruš, Rogoň

Rozhodca: Snášel – Bednár, Gavalier.

Zverenci trénerského tandemu Rostislav Čada – Marcel Šimurda odohrajú na domácom ľade ďalší zápas, tentokrát v ňom privítajú hokejistov Žiliny. Úvodné buly je naplánované na štvrtok 10. januára 2017 o 17:30.

Košičanom v súčasnosti patrí druhá priečka tipsportligovej tabuľky, a to so ziskom 76 bodov. Tie získali domáci hokejisti dovedna v 38 zápasoch, pričom si na svoje konto pripísali aj priaznivé skóre v pomere 131:85. V tíme Košíc ostáva najproduktívnejším hráčov aj naďalej kapitán Ladislav Nagy, ktorý pridal k 22 gólom rovnaký počet asistencií a s celkovým počtom 44 bodov je tak nielen najlepším ligovým strelcom, ale tiež najproduktívnejším hokejistom v najvyššej hokejovej súťaži Slovenska.

Hokejisti spod Dubňa pricestujú do metropoly východu z pozície štvrtého celku ligy. Žilina sa na nej usadila so ziskom 61 bodov a pred piatym Zvolenom si tak drží dvojbodový náskok. Hráči Žiliny disponujú priaznivým skóre v pomere 123:109. V tomto ukazovateli má tak MsHK štvrtý najproduktívnejší útok, ako aj štvrtú najúspešnejšiu obranu. Najproduktívnejším hráčom v tíme vlkov je Marek Hovorka, ktorý v doterajšom priebehu ročníka 2016/2017 nazbieral 42 bodov za 19 gólov a 23 asistencií.

Pre Košice a Žilinu pôjde o štvrté tohtosezónne meranie síl. V doterajšom porovnaní sú na tom lepšie domáce Košice, ktoré s vlkmi zatiaľ body nestratili. Oceliari porazili hráčov spod Dubňa postupne pomermi 6:3, 4:3 po samostatných nájazdoch a 3:2 po predĺžení. S priemerom sedem gólov na zápas sa tak budú môcť diváci tešiť na ďalšie zaujímavé stretnutie. (Text: hckosice.sk)
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.

HC Košice – MsHK Žilina

4:1

konec (2:1, 1:0, 1:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 1. Šedivý (Nagy), 13. Bicek (Jenčík, Vašíček), 33. Bicek (Jenčík, Šmach), 47. Jenčík – 11. Matis (Novotný, Stupka)

HC Košice: Kopřiva (Habal) – Deyl, Dudáš, Koch, Šedivý, Šmach, Jankovič, Vašíček, M. Novotný – Nagy, Boltun, Hričina – Varga, Suja, Spilar – Milý, Jenčík, Bicek – Bartoš, Klíma, Šoltés

MsHK Žilina: Tomek (Mikoláš) – Juraško, Brejčák, Rehák, Gutwald, Macejko, Drábek, Mendrej, Prokop – Hovorka, Hruška, Handlovský – Švihálek, Húževka, Jurík – Stupka, Š. Novotný, Matis – Gmitter, Ondruš, Rogoň

Rozhodčí: Snášel – Bednár, Gavalier

Průběh zápasu
1. třetina
00:22 ZIL 2 Hruška, nedovolené bránění
00:57 KOS 1:0 Šedivý (Nagy)
04:51 KOS 2 příliš mnoho hráčů
10:08 ZIL 1:1 Matis (Novotný, Stupka)
12:42 KOS 2:1 Bicek (Jenčík, Vašíček)
Po 1. třetině
2. třetina
28:21 ZIL 2 Húževka, držení protihráče
32:12 KOS 3:1 Bicek (Jenčík, Šmach)
33:37 KOS 2 Šedivý, hákování
Po 2. třetině
3. třetina
46:51 KOS 4:1 Jenčík
53:38 KOS 2 Vašíček, nedovolené bránění
Konec