Menu

Hokej

Extraliga staršího dorostu

HC Dukla Jihlava – HC Vítkovice Ridera

3:2

konec (1:0, 1:1, 1:1)

21.10.2016, 18:15 • Horácký zimní stadion, Jihlava • 16. kolo • Tomáš Lysý (@tomaslysy86)

59:59

No, je to jasné, co situaci vyprovokovalo. Hráč Vítkovic Viktor Konečný totiž dostal trest ve hře za bodnutí soupeře špičkou hole. Těžko říct, jak to bylo, onu situaci jsem neviděl. Další tresty jsou už jasné. Domácí Matěj Vála a Josef Vrátný jdou ven na dvě plus dvě minuty za hrubost, stejně jako hostující Adam Beránek.

Na vyloučení: 5-7.
Vyšší tresty: 0-1.

59:59

Za brankou Dukly si něco důrazně vyříkávají Josef Vrátný a Adam Beránek a máme z toho boxerskou vložku! V této dvojici má lehce navrch obránce Dukly Vrátný, který na okamžik položil soupeře na led. Druhou dvojičku rváčů tvoří Matěj Vála a Tadeáš Vícha a i zde má první jmenovaný domácí hráč navrch. Položil obránce Vítkovic na led a krátce poté sudí oba hráče od sebe odtrhli. Stejně jako první bitkaře. To je mi panečku závěr zápasu, o jehož osudu je z 99,9% jasno, jelikož do konce chybí tři desetiny vteřiny.

59:54

Jihlava vyhazuje kotouč na zakázané uvolnění. Do konce zápasu chybí 5,8 vteřin a buly bude probíhat po levici Chaloupka.

57:05

Dukla právě vstřelila branku!
Jihlava si bere vedení zpět a že tohle tedy byla lahůdka. Adam vyslal přihrávku do jízdy pro LUKÁŠE MAREŠE. Jihlavský obránce se po pravé straně prosmýkl přes modrou blíže k brance a bekhendovou střelou do vzdálenějšího horního rohu posouvá Duklu blíže třem bodům. Asistence: Dominik Adam.

45:45

Oním hráčem, který krosčekoval Dominika Adama, je obránce hostí Michal Kaláb. Jde tak na dvě minuty ven.

Na vyloučení: 1-5.

45:44

Velká šance Dukly. Vala viděl před brankou u levé tyče zcela volného Dominika Adama, kterému také přihrál puk, ovšem domácí útočník jej nedokázal usměrnit do poloviny odkryté branky.. Hned poté navíc dostal nepříjemný krosček.

43:35

Tadeáš Vícha dává šanci Jihlavě svým hákováním, domácí si tak zahrají čtvrtou přesilovou hru dnešního zápasu.

Na vyloučení: 1-4.

42:24

Vítkovice právě vstřelily branku!
Hosté srovnávají hodně štastným, ale opravdu hodně šťastným gólem. Po zblokované střele ADAMA URBANA z pravého kruhu se dlouho nevědělo, kde puk vůbec je. Ten se zřejmě nakonec odrazil od světel Horáckého zimního stadionu, snesl se ze vzduchu dolů a zapadl k překvapení všech do sítě. Hosté krátce vůbec nemohli uvěřit tomu, že je srovnáno, stejně jako domácí. Bez asistence.

37:29

Vítkovice právě vstřelily branku!
Nevyšla a je za to potrestána snižujíc brankou. S touto situací už Chaloupek nemohl nic moc dělat, neboť Kunc našel před brankou zcela volného JANA VOJTOVIČE, kterému už jen stačilo nastavit hokejku a usměrnit puk do branky. Asistence: Marcel Kunc.

34:43

Třetí přesilová hra pro Duklu. Viktor Konečný půjde na dvě minuty ven za sekání.

Na vyloučení: 1-3.

34:11

Výborný Ondřej Chaloupek. Z pravého kruhu posílal puk k jeho pravé tyči Konečný, protože zde viděl volného Fridricha. Muž s C na hrudi bleskově k bližší tyči zakončil, ale domácí muž v masce se stačil přesunout.

33:35

Když už se hosté dostali k pořádné střele, jako nyní kapitán Petr Fridrich z levého kruhu, byl na místě pozorný Chaloupek, který měl navíc zakrytý výhled, ovšem puk bezpečně lapil.

29:31

Hned po buly přihrával Fridrich z levé strany mezi kruhy na volného Vojtoviče, který nápřahem z první vůbec netrefil kotouč a dobrá šance tak vyznívá do ztracena.

29:23

První přesilovou hru si vyzkouší také hosté. Petr Veleba dostává dvě minuty za podražení soupeře ve svém obranném pásmu.

Na vyloučení: 1-2.

28:20

Jakub Vacula nevyhodil ani napodruhé puk z pásma. Ten získal mezi kruhy číhající Musil, kterému sice touš nakonec sjel z hole, ovšem přímo k Trávníkovi, jenž mířil zblízka vedle vzdálenější tyče.

26:05

Už to mohlo být o tři branky. Jindra prostrčil puk v situaci dva na jednoho na střed pásma pro volného Jakuba Filipa, který si sjel blíže k brance a vystřelil do horní části branky. Od horní tyčky se však kotouč odrazil ven.

25:03

Nyní to měl gólman Dukly ještě těžší. Po střele Kalába od modré byl před jeho brankou obrovský závar. A to obrovský s velkým O. Jenže ani Konečný s Beránkem nedokázali kotouč zblízka dostrkat za čáru.

22:36

Dukla právě vstřelila branku!
To už neplatí. Jihlava to sehrála výborně, druhá lajna si připisuje hezký gól. Najman přihrál kotouč na levou stranu pro Kadlečka, který našel před brankou zcela volného TOMÁŠE VALU, jenž se z dobré pozice trefil mezi beton a lapačku Malíka. Asistence: Slavomír Kadleček, Adam Najman.

17:02

Přesilovou hru si vyzkouší také hosté. Lukáš Jindra v útočném pásmu krosčekoval soupeře a míří na dvě minuty ven.

Na vyloučení: 1-2.

16:52

Další okénko v obraně hostí neztrestal Jakub Filip, jenž se řítil sám na brankáře Malíka. Jeho střelu na lapačku schoval gólman hostí přesně do této části výstroje.

16:14

Domácí nyní nedokázali potrestat velmi špatnou rozehrávku hostí, při které se ve finále řítili ve třech proti jednomu nebohému soupeři. Toho obešli, ale ve finále celé akce se Hrbatému lehce zamotal kotouč na hokejku, realizace možná předběhla myšlenku. Ač domácí forvard ještě popotáhl puk na Daňhela, ten již neměl prostor k zakončení.

09:15

Zbytečný faul hostí. V souboji o puk ve středním pásmu se provinil Matěj Kučera, který fauloval soupeře kolenem. Využije Dukla i druhou přesilovku?

Na vyloučení: 1-1.

06:35

Dukla právě vstřelila branku!
Valu zblízka po zadovce Jindry ještě vychytal Malík. Jihlava však znovu získala puk a po ose Vala – Vrátný se kus černé gumy dostal na modrou pro MATĚJE VÁLU, jenž propálil naprosto vše, co mu stálo v cestě. Dukla tak zapisuje využitou přesilovku. Asistence: Josef Vrátný, Tomáš Vala.

06:07

Jihlava si zahraje přesilovou hru. Vůbec prvním vyloučeným hráčem je Michal Kaláb. Obránce hostí jde ven na dvě minuty za podražení.

Na vyloučení: 0-1.

04:10

Dvě více než slibné šance hostí. Fridrich v situaci dva na jednoho zkusil přihrát před branku a Konečného, proti kterému se roztáhl Chaloupek a přihrávku srazil. Zdálo se, že domácí budou mít puk v moci, ovšem na modré o něj po odrazu přišli a chopil se jej Fridrich. Kapitán Vítkovic si to namířil mezi kruhy a utěšenou ránou si vylámal zuby na Chaloupkovi.

03:39

Přihrávka Josefa Vrátného na Lukáše Jindru nebyla nejpřesnější, což bylo pro hosty dobře, jinak by druhý jmenovaný šel z pravé strany sám na Malíka.

01:52

Průnik Gřesika a následné střela nadělala Chaloupkovi nemalé potíže, kotouč totiž nepříjemně skákal. Mezi kruhy se k odraženému puku dostal Jakub Mrva, který z výborné pozice zamířil jen vedle pravé tyče.

HC Dukla Jihlava – HC Vítkovice Ridera

3:2

konec (1:0, 1:1, 1:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 7. Vála (Vrátný, Vala), 23. Vala (Kadleček, Najman), 58. Mareš (Adam) – 38. Vojtovič (Kunc), 43. Urban

HC Dukla Jihlava: Chaloupek (Šťastný) – Vrátný, Vála, Veleba, Mareš, Havelka, Marek – Jindra, Adam, Filip – Najman, Kadleček, Vala – Trávník, Slabý, Musil – Úlovec, Hrbatý, Daňhel. Trenér: Štěpán Moravec

HC Vítkovice Ridera: Malík (Mrázek) – Kučera, Kunc, Kaláb, Vícha, Vacula, Šulák, Vondál – Konečný, Beránek, Fridrich – Žemba, Hladoník, Gřesík – Vojtovič, Mrva, Urban – Věntus, Kylnár. Trenér: Jan Vavrečka.

Rozhodčí: Ondráček – Horký, Nechvátal

Průběh zápasu
1. třetina
06:07 VIT 2 Kaláb, podražení
06:35 JIH 1:0 Vála (Vrátný, Vala)
09:15 VIT 2 Kučera, faul kolenem
17:02 JIH 2 Jindra, krosček
Po 1. třetině
2. třetina
22:36 JIH 2:0 Vala (Kadleček, Najman)
29:23 JIH 2 Veleba, podražení
34:43 VIT 2 Konečný, sekání
37:29 VIT 2:1 Vojtovič (Kunc)
Po 2. třetině
3. třetina
42:24 VIT 2:2 Urban
43:35 VIT 2 Vícha, hákování
45:45 VIT 2 Kaláb, krosček
57:05 JIH 3:2 Mareš (Adam)
59:59 VIT 2+2 Beránek, hrubost+hrubost
VIT TH Konečný, bodnutí špičkou hole
JIH 2+2 Vrátný, hrubost+hrubost
VIT 2+2 Vála, hrubost+hrubost
Konec