Menu

Hokej

Extraliga staršího dorostu

HC Dukla Jihlava – HC Vítkovice Ridera

3:2

konec (1:0, 1:1, 1:1)

21.10.2016, 18:15 • Horácký zimní stadion, Jihlava • 16. kolo • Tomáš Lysý (@tomaslysy86)

S konstatováním, že HC Dukla Jihlava v utkání hokejovou terminologií řečeno o šest bodů poráží poměrem 3:2 soupeře z Vítkovic a na čtvrtém místě mu odskakuje na sedm bodů, se s Vámi loučí a hezký pátek přeje Tomáš Lysý. (20:47:25)
Třetí třetina tedy rozhodně měla grády. Ve 43. minutě v ní vyrovnal Adam Urban, který přišel ke gólu bez pardonu jako slepý k houslím. Vystřelil, jihlavským bekem zblokovaný puk byl vymrštěn vzhůru, odrazil se od horních světel na stadionu a snasl se přímo do branky. Poté následovala otevřená partie o to, kdo sebere tři body. Domácí měli šance, hosté taky. Když se zdálo, že utkání půjde do prodloužení, ujel po pravé straně Lukáš Mareš a bekhendovou střelou přes obránce rozhodl o důležitých třech bodech pro Duklu.

Konec zápasu.

59:59

No, je to jasné, co situaci vyprovokovalo. Hráč Vítkovic Viktor Konečný totiž dostal trest ve hře za bodnutí soupeře špičkou hole. Těžko říct, jak to bylo, onu situaci jsem neviděl. Další tresty jsou už jasné. Domácí Matěj Vála a Josef Vrátný jdou ven na dvě plus dvě minuty za hrubost, stejně jako hostující Adam Beránek.

Na vyloučení: 5-7.
Vyšší tresty: 0-1.

59:59

Za brankou Dukly si něco důrazně vyříkávají Josef Vrátný a Adam Beránek a máme z toho boxerskou vložku! V této dvojici má lehce navrch obránce Dukly Vrátný, který na okamžik položil soupeře na led. Druhou dvojičku rváčů tvoří Matěj Vála a Tadeáš Vícha a i zde má první jmenovaný domácí hráč navrch. Položil obránce Vítkovic na led a krátce poté sudí oba hráče od sebe odtrhli. Stejně jako první bitkaře. To je mi panečku závěr zápasu, o jehož osudu je z 99,9% jasno, jelikož do konce chybí tři desetiny vteřiny.

59:54

Jihlava vyhazuje kotouč na zakázané uvolnění. Do konce zápasu chybí 5,8 vteřin a buly bude probíhat po levici Chaloupka.

59:30

Až nyní se hosté usadili před Chaloupkem a vítkovická branka zeje prázdnotou. Nick Malík je na střídačce a hosté budou hrát půlminuty v šesti v poli.

59:15

Ačkoliv byl Nick Malík již náznakem na cestě ven z branky, stále se nedaří Vítkovicím dostat puk pořádně pod kontrolu.

58:45

Útočník Dukly je naštěstí v pořádku a po pár okamžicích jede za lehké pomoci spoluhráčů na střídačku.

58:45

Co se nyní dělo, to opravdu nemůžu říct, sledoval jsem puk, který po vřavě několika hráčů za brankou Vítkovic ukořistili hosté. Hra je po chvíli přerušena, protože na pravém kruhu v obranném pásmu hostí zůstává ležet Jaroslav Musil.

58:36

Nyní navíc napadají rozehrávku hostí, což vedlo k tomu, že za brankou je tlačenice o puk. To domácím vůbec nevadí, sbírají cenné vteřinky.

58:11

Vítkovičtí krátce po buly neudrželi puk na útočné modré a Jihlavští se obětavostí osvobozují.

57:59

Jakub Mrva dnes ukázal, že mu střely od modré jdou. Zkusil to znovu, navíc viděl, že Chaloupek nemá dobrý výhled, ovšem gólman Dukly po kotouči zkušeně sáhl.

57:05

Dukla právě vstřelila branku!
Jihlava si bere vedení zpět a že tohle tedy byla lahůdka. Adam vyslal přihrávku do jízdy pro LUKÁŠE MAREŠE. Jihlavský obránce se po pravé straně prosmýkl přes modrou blíže k brance a bekhendovou střelou do vzdálenějšího horního rohu posouvá Duklu blíže třem bodům. Asistence: Dominik Adam.

56:25

Adam Urban se prosmýkl z pravého kruhu před branku. Zkoušel dvakrát pohybem těla oklamat soupeře, ale neúspěšně. Poté zpoza branky dával kotouč na najíždějícího Beránka, jenž hradbu hráčů před sebou nepropálil.

55:55

Vypadá to, že oba týmy se začínají čím dál více zaměřovat na obranu. Přece jen, mezi čtvrtou Jihlavou a pátými Vítkovicemi je rozdíl jen čtyř bodů a v sázce je tak dnes buď snížení nebo navýšení náskoku Dukly.

54:05

K odraženému puku se dostal Kučera, takže se Malík bez problémů stihl vrátit do branky.

53:51

Na branku Malíka směřoval nahozený puk. Gólman hostí předvedl dobrou práci i reflex, když si vyjel prakticky až mezi kruhy a ze všech hráčů byl u černé pryže nejdříve.

53:27

Střela Mrvy z vrcholu pravého kruhu před Chaloupkem skočila, proto jí raději gólman Dukly schoval na hrudi a přerušil hru.

53:13

Rozehrávka Dukly byla tentokrát nepřesná a končí zakázaným uvolněním.

52:52

Slavomír Kadleček vybojoval kotouč ve středním pásmu a ačkoliv byl tísněn, na modré jej posunul pro Jana Trávníka, který vybojoval střelou buly před Malíkem.

52:09

Havelka chtěl při počínajícím útoku přihrát do jízdy Jiřímu Slabému, jenže pas byl o něco delší, než by druhý jmenovaný potřeboval.

51:12

Znovu byl v akci Matěj Vála, který prošel přes modrou a poté našel mezi kruhy Lukáše Jindru. Ten to nemyslel špatně, mířil střelou zápěstím na vzdálenější tyčku Malíka, kterou těsně minul.

50:10

Vála získal na levém kruhu puk, který se od něj odrazil na hůl Jana Úlovce, jehož střela se zastavila na dvou obráncích hostí, kteří k domácímu útočníkovi hbitě přistoupili.

49:58

Konečného nahození se od zadního mantinelu nebezpečně odrazilo k levé tyči Chaloupka, který raději zastavil puk na ledě lapačkou.

49:14

Skákavý puk na obranné modré uzmul Jaroslav Musil a během okamžiku jej zavezl na druhou stranu, čímž mohou jeho spoluhráči jít střídat.

48:21

Po zakázaném uvolnění Vítkovic se puk stěhuje k levici gólmana hostí.

47:45

Jihlavě přesilovka nevyšla, domácí prakticky neohrozili branku Nicka Malíka.

47:15

Matouš Vondál našel za brankou odražený puk a také on jej posílá přes všechny čáry.

46:45

Pokus o zavezení puku domácích končí ofsajdem.

46:25

Hosté se po nepřesné kombinaci Dukly osvobozují a posílají puk přes všechny čáry.

45:45

Oním hráčem, který krosčekoval Dominika Adama, je obránce hostí Michal Kaláb. Jde tak na dvě minuty ven.

Na vyloučení: 1-5.

45:44

Velká šance Dukly. Vala viděl před brankou u levé tyče zcela volného Dominika Adama, kterému také přihrál puk, ovšem domácí útočník jej nedokázal usměrnit do poloviny odkryté branky.. Hned poté navíc dostal nepříjemný krosček.

45:25

Před Josefem Vrátným se otevřelo spousty volného prostoru. Obránce Dukly si to tak namířil od modré přímo mezi kruhy, odkud mířil nad branku.

44:35

Přihrávka Jiřího Slabého na volného Adama Najmana před brankou neprošla, druhý jmenovaný by zakončoval z hodně nadějné pozice.

43:50

Prudkou střelu Lukáše Mareše z vrcholu pravého kruhu stihl Malík srazit do rohu za branku. Hosté se poté osvobozují.

43:35

Tadeáš Vícha dává šanci Jihlavě svým hákováním, domácí si tak zahrají čtvrtou přesilovou hru dnešního zápasu.

Na vyloučení: 1-4.

43:01

Ondřej Chaloupek si zlepšil chuť poté, co další střelu z pravého kruhu, nyní netečovanou, v podání Petra Fridricha schoval bezpečně a jistě v lapačce.

42:24

Vítkovice právě vstřelily branku!
Hosté srovnávají hodně štastným, ale opravdu hodně šťastným gólem. Po zblokované střele ADAMA URBANA z pravého kruhu se dlouho nevědělo, kde puk vůbec je. Ten se zřejmě nakonec odrazil od světel Horáckého zimního stadionu, snesl se ze vzduchu dolů a zapadl k překvapení všech do sítě. Hosté krátce vůbec nemohli uvěřit tomu, že je srovnáno, stejně jako domácí. Bez asistence.

42:01

Do zajímavé situace se dostal Adam Najman. Ač byl další mladší dorostenec v jihlavské sestavě tísněn, zkusil se prosadit v individuální akci střelou přes obránce, kterou schoval gólman hostí v lapačce.

41:30

Úvodní minuta a půl z třetí třetiny se zatím nese v hodně agilním duchu domácí Jihlavy, která je častěji před brankou Malíka.

40:01

Začala třetí třetina.
Další třetina začne přibližně v 19:40.
Druhá třetina je u konce. V jejím začátku zvýšil domácí vedení Tomáš Vala a poté měl další příležitost v situaci dva na jednoho Jakub Filip, jenže trefil pouze horní tyčku branky. Po nedobře zahrané přesilové hře Dukly snížil v závěru druhého dějství na rozdíl jedné branky útočník Jan Vojtovič. Vše je tak stále otevřené, stejně jako po první třetině.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:58

V poslední sekundě druhé třetiny mířil z levého kruhu do vzdálenější šibenice Chaloupka obránce Matěj Kučera. Přesně v těchto místech se nacházela lapačka gólmana Dukly.

39:25

Nepřesnost v hostující rozehrávce končí zakázaným uvolněním.

39:00

Probíhá poslední minuta druhé třetiny.

38:20

Z pravé strany se pokusil vystřelit aktivní Fridrich, jenže se neprosadil přes bránícího Mareše.

38:19

Vítkovice jsou v tlaku a domácí ekipa může být ráda, že střílená přihrávka Fridricha z pravého kruhu nenašla žádnou z hokejek jeho spoluhráčů.

37:29

Vítkovice právě vstřelily branku!
Nevyšla a je za to potrestána snižujíc brankou. S touto situací už Chaloupek nemohl nic moc dělat, neboť Kunc našel před brankou zcela volného JANA VOJTOVIČE, kterému už jen stačilo nastavit hokejku a usměrnit puk do branky. Asistence: Marcel Kunc.

36:43

Hosté hrají v plném počtu, tato přesilovka Dukle příliš nevyšla.

36:26

Nejenže Beránek vybojoval na pravém kruhu kotouč, ještě jej stihl přihrát na kapitána Fridricha, který se dostal do útoku. Hned po přejetí modré mu ale vystavil čistým stromem konečnou obránce Mareš.

35:50

Dukla se zatím nemůže dostat z vlastního obranného pásma před branku Malíka, jak by se to v přesilovce slušelo. Nyní sbírají cenné vteřinky hosté.

35:26

Hosté se vzápětí osvobozují.

35:00

Dělovka Vály od modré nyní v brance neskončila, kotouč šel těsně nad vítkovickou klecí.

34:43

Třetí přesilová hra pro Duklu. Viktor Konečný půjde na dvě minuty ven za sekání.

Na vyloučení: 1-3.

34:11

Výborný Ondřej Chaloupek. Z pravého kruhu posílal puk k jeho pravé tyči Konečný, protože zde viděl volného Fridricha. Muž s C na hrudi bleskově k bližší tyči zakončil, ale domácí muž v masce se stačil přesunout.

33:35

Když už se hosté dostali k pořádné střele, jako nyní kapitán Petr Fridrich z levého kruhu, byl na místě pozorný Chaloupek, který měl navíc zakrytý výhled, ovšem puk bezpečně lapil.

33:13

Ačkoliv jsou hosté nyní o něco aktivnějším celkem, Dukla hraje v obraně zatím skutečně pozorně. Dobře přistupuje k soupeři, který tak nemá kombinační prostor.

31:23

Jihlava pustila soupeře v přesilovce pouze do jedné šance, ve které Fridrich promáhl, jinak hosté v početní výhodě nebezpeční nebyli.

31:14

Střelu z první v podání Fridricha od modré zastavili pozorní jihlavští hráči na levém kruhu.

30:51

Útok hostí nemůže pokračovat pro ofsajd.

30:33

Nyní navíc domácí tým aktivním napadáním získává cenné vteřinky za Malíkovou brankou.

29:59

Jihlavští posílají puk přes všechny čáry a osvobozují se.

29:31

Hned po buly přihrával Fridrich z levé strany mezi kruhy na volného Vojtoviče, který nápřahem z první vůbec netrefil kotouč a dobrá šance tak vyznívá do ztracena.

29:23

První přesilovou hru si vyzkouší také hosté. Petr Veleba dostává dvě minuty za podražení soupeře ve svém obranném pásmu.

Na vyloučení: 1-2.

28:58

Opět to byl Jan Trávník, který ohrožoval branku Malíka. Tentokrát to zkusil z prostoru mezi kruhy, leč netrefil tři tyče.

28:20

Jakub Vacula nevyhodil ani napodruhé puk z pásma. Ten získal mezi kruhy číhající Musil, kterému sice touš nakonec sjel z hole, ovšem přímo k Trávníkovi, jenž mířil zblízka vedle vzdálenější tyče.

27:07

Tohle byl sice tvrdý, ale čistý zákrok, kterým Tomáš Vala hitoval v levém rohu za brankou Víchu, jenž se po pár okamžicích zvedá z ledu. Dukla si jde skutečně za každým pukem, jaký to rozdíl oproti včerejšímu mači na Kometě.

26:05

Už to mohlo být o tři branky. Jindra prostrčil puk v situaci dva na jednoho na střed pásma pro volného Jakuba Filipa, který si sjel blíže k brance a vystřelil do horní části branky. Od horní tyčky se však kotouč odrazil ven.

25:03

Nyní to měl gólman Dukly ještě těžší. Po střele Kalába od modré byl před jeho brankou obrovský závar. A to obrovský s velkým O. Jenže ani Konečný s Beránkem nedokázali kotouč zblízka dostrkat za čáru.

24:48

Tohle nebyla vůbec špatná střela v podání Tadeáše Víchy z pravého kruhu. Ondřej Chaloupek se jako mladší dorostenec ukázal jako zdatný strážce svatyně a puk v obtížné pozici vyrazil.

23:42

Od modré zkusil vystřelit Matouš Vondál, ovšem jeho pokus byl sražený a krátce poté je hra přerušena.

22:36

Dukla právě vstřelila branku!
To už neplatí. Jihlava to sehrála výborně, druhá lajna si připisuje hezký gól. Najman přihrál kotouč na levou stranu pro Kadlečka, který našel před brankou zcela volného TOMÁŠE VALU, jenž se z dobré pozice trefil mezi beton a lapačku Malíka. Asistence: Slavomír Kadleček, Adam Najman.

21:06

Hokej pokračuje tempem z první třetiny, puk jde z hokejky na hokejku, a to oboustranně. Žádné šance ale zatím k vidění nejsou.

20:01

Začala druhá třetina.
Další třetina začne přibližně v 18:57.
Úvodní třetina je u konce a jediný gól této části padl v sedmé minutě, kdy přesilovou hru využil ránou od modré Matěj Vála. K vidění je dobrý hokej, bruslivý, se spoustou šancí na obou stranách, ovšem skóre se v první třetině měnilo pouze jednou. Jihlava tak odchází do kabin spokojenější.

20:00

První třetina skončila.

19:45

Laxní nahození z pravé strany v podání Konečného domácí sbírají a už asi svůj náskok do konce třetiny udrží.

19:02

Domácí zvládli oslabení velmi dobře, jsou v pěti a probíhá poslední minuta první třetiny.

17:55

Po nepřesné střele hostí od modré byla navíc jejich útočná akce přerušena pro postavení útočícího hráče v brankovišti. Bude se tak vhazovat ve středním pásmu.

17:48

Nahození od modré v podání Kunce bylo hodně nebezpečné. Chaloupek toho asi moc neviděl, ale puk vyplaval vedle jeho pravé tyče.

17:29

Domácí zatím dobře přistupují k pětici hráčů Vítkovic, kteří se ještě nedokázali propracovat ke kloudné střele.

17:02

Přesilovou hru si vyzkouší také hosté. Lukáš Jindra v útočném pásmu krosčekoval soupeře a míří na dvě minuty ven.

Na vyloučení: 1-2.

16:52

Další okénko v obraně hostí neztrestal Jakub Filip, jenž se řítil sám na brankáře Malíka. Jeho střelu na lapačku schoval gólman hostí přesně do této části výstroje.

16:14

Domácí nyní nedokázali potrestat velmi špatnou rozehrávku hostí, při které se ve finále řítili ve třech proti jednomu nebohému soupeři. Toho obešli, ale ve finále celé akce se Hrbatému lehce zamotal kotouč na hokejku, realizace možná předběhla myšlenku. Ač domácí forvard ještě popotáhl puk na Daňhela, ten již neměl prostor k zakončení.

15:27

Od modré tvrdě vystřelil Tadeáš Vácha, ovšem trefit zařízení se mu nepodařilo.

15:09

Adam Beránek spolu se svými kumpány z první lajny předvedl pořádný tlak do branky. Zblízka to zkoušel střílenou přihrávkou na Konečného, který skončil v brance. Rozhodčí poté přerušuje hru.

14:09

Po střele Vrátného raději podržel Malík kotouč ve své výstroji, přerušuje hru a uklidňuje spoluhráče.

13:15

Hra je přerušena, protože hosté to zkoušeli vysokou holí. Bude se tak znovu vhazovat ve středním pásmu.

12:40

Další útok domácích hatí ofsajd.

12:26

Kotouč opustil hrací plochu, bude se tak vhazovat ve středním pásmu.

12:15

Utkání má spád, dá se na něj dívat. Je vidět, že oba týmy potřebují body a rozdávají si to dneska na férovku, lidově řečeno.

11:15

Hosté hrají v plném počtu, druhou přesilovku tak Dukla nevyužila.

11:10

V závěru vlastního trestu předvedly Vítkovice rychlý kontr dva na dva, jenž z pravé tyče Chaloupka nedokázal lépe zakončit kapitán hostí Fridrich. Domácí strážce svatyně byl na místě.

10:44

Další pokus o jihlavský útok končí u Šuláka, jenž vyhazuje puk přes všechny čáry.

10:26

Vítkovicím se dvakrát po sobě podařilo vyhodit puk a nyní sbírají za brankou Šťastného cenné vteřinky.

09:45

Po sérii přihrávek mezi Marešem a Kadlečkem druhý jmenovaný vystřelil. Puk byl sražen od jednoho z hostí k pravé tyče Malíka, kde na něj nedosáhl Slabý.

09:32

Domácí mají puk ve své moci a kombinují před Malíkem.

09:15

Zbytečný faul hostí. V souboji o puk ve středním pásmu se provinil Matěj Kučera, který fauloval soupeře kolenem. Využije Dukla i druhou přesilovku?

Na vyloučení: 1-1.

08:53

Závar před Chaloupkem jihlavští hokejisté vyřešili mohou jít do rychlého útoku, který zkazila nepřesná přihrávka.

08:14

V souboji patnáctek přišpendlil Adam Hrbatý na mantinel Michala Kalába, takže se kotouč odrazil pro Matěje Daňhela, který o něj po malé chvíli přišel.

07:53

Nepřesnost v jihlavské rozehrávce končí zakázaným uvolněním.

07:20

Na dlouhou přihrávku Kučery číhal u útočné modré David Gřesík, kotouč ale lehce srazil jeden z domácích hráčů a za svojí klecí si Dukla situaci pohlídala.

06:35

Dukla právě vstřelila branku!
Valu zblízka po zadovce Jindry ještě vychytal Malík. Jihlava však znovu získala puk a po ose Vala – Vrátný se kus černé gumy dostal na modrou pro MATĚJE VÁLU, jenž propálil naprosto vše, co mu stálo v cestě. Dukla tak zapisuje využitou přesilovku. Asistence: Josef Vrátný, Tomáš Vala.

06:07

Jihlava si zahraje přesilovou hru. Vůbec prvním vyloučeným hráčem je Michal Kaláb. Obránce hostí jde ven na dvě minuty za podražení.

Na vyloučení: 0-1.

05:43

Tenhle hokej se musí líbit. Hraje se nahoru-dolu, utkání má skutečně tempo.

04:55

Také domácí se prezentovali rychlým útokem, po kterém má Malík puk ve své výstroji a po delším čase přerušuje hru.

04:10

Dvě více než slibné šance hostí. Fridrich v situaci dva na jednoho zkusil přihrát před branku a Konečného, proti kterému se roztáhl Chaloupek a přihrávku srazil. Zdálo se, že domácí budou mít puk v moci, ovšem na modré o něj po odrazu přišli a chopil se jej Fridrich. Kapitán Vítkovic si to namířil mezi kruhy a utěšenou ránou si vylámal zuby na Chaloupkovi.

03:39

Přihrávka Josefa Vrátného na Lukáše Jindru nebyla nejpřesnější, což bylo pro hosty dobře, jinak by druhý jmenovaný šel z pravé strany sám na Malíka.

03:06

Střela Daňhela z pravého kruhu neměla potřebné parametry, Malík bez potíží betonem vyrazil kotouč.

02:45

Beránek se z pravé strany snažil najít mezi kruhy Konečného, kterého na poslední chvíli pokryli jihlavští obránci.

01:52

Průnik Gřesika a následné střela nadělala Chaloupkovi nemalé potíže, kotouč totiž nepříjemně skákal. Mezi kruhy se k odraženému puku dostal Jakub Mrva, který z výborné pozice zamířil jen vedle pravé tyče.

01:25

Domácí mají kotouč před svojí brankou a snaží se rozjet útočnou akci, ale přihrávka na Slabého nebyla z nejpřesnějších.

01:06

Po dlouhé přihrávce hostí se zakázané uvolnění pískat nebude, jak vehementně signalizuje čárový sudí.

00:45

Jihlava se snaží napadat rozehrávku soupeře a bojuje o puk před brankou Malíka.

00:10

Dukla začala pořádně zostra. Po vyhraném buly si přes modrou najel Lukáš Jindra a hned vystřelil, mířil však vedle pravé tyče.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

HC Dukla Jihlava: Chaloupek (Šťastný) – Vrátný, Vála, Veleba, Mareš, Havelka, Marek – Jindra, Adam, Filip – Najman, Kadleček, Vala – Trávník, Slabý, Musil – Úlovec, Hrbatý, Daňhel. Trenér: Štěpán Moravec

HC Vítkovice Ridera: Malík (Mrázek) – Kučera, Kunc, Kaláb, Vícha, Vacula, Šulák, Vondál – Konečný, Beránek, Fridrich – Žemba, Hladoník, Gřesík – Vojtovič, Mrva, Urban – Věntus, Kylnár. Trenér: Jan Vavrečka.

Rozhodčí: Ondráček – Horký, Nechvátal.
Vzájemné zápasy této sezony:
Dukla Jihlava – Vítkovice 5:2 (2. kolo)
Vítkovice – Dukla Jihlava 2:3 sn. (9. kolo).
HC Vítkovice Ridera:
Hosté se aktuálně pohybují na prvním nepostupovém místě do nadstavbové skupiny A, když jsou po patnácti odehraných zápasech pátí. A budou se na této pozici pohybovat i po dnešním kole, jelikož jejich rozestup na čtvrtou Jihlavu i třetí Kometu je čtyřbodový. Vítkovičtí hokejisté by proti Dukle rádi bodovali, dá se říct, že dnes se hraje o šest bodů, jelikož o čtvrté místo se ještě strhne tuhý boj. Vítkovice prakticky od začátku sezony střídají vítězství a porážky, doposud mají nastřádáno sedm tříbodových vítězství a osm porážek (čtyřikrát za bod). V posledním kole vyhráli doma nad Olomoucí 3:0 a nechali tak zapomenout na porážku v Havířově 0:2.
HC Dukla Jihlava:
Domácí zažívají vcelku podařenou sezonu. Vstoupili do ní pěti výhrami za sebou, ve kterých ztratili pouze dva body za výhru v Brně na njezdy a porážku AZetu v prodloužení. Poté sice následovala série tří zápasů, ve kterých Dukla nesebrala ani bod, navíc s hrozivým skóre 2:15, ale Jihlava se rychle vzpamatovala a dalších šest utkání vyhrála – získala v nich 16 bodů z 18 možných. V posledním kole ale podlehla Kometě na jejím ledě 1:6 a dnes potřebuje bodovat – nejlépe za plný počet bodů, aby v souboji o první čtyřku zvýšila na páté Vítkovice svůj náskok.
Dobrý den, ještě jednou vítejte u dalšího utkání NOEN extraligy staršího dorostu, ve kterém proti sobě nastoupí HC Dukla Jihlava a HC Vítkovice Steel. Utkání začíná na Horáckém zimním stadionu v Jihlavě v 18:15, tzn. zhruba hodinu a čtvrt o utkání extraligy juniorů.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

HC Dukla Jihlava – HC Vítkovice Ridera

3:2

konec (1:0, 1:1, 1:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 7. Vála (Vrátný, Vala), 23. Vala (Kadleček, Najman), 58. Mareš (Adam) – 38. Vojtovič (Kunc), 43. Urban

HC Dukla Jihlava: Chaloupek (Šťastný) – Vrátný, Vála, Veleba, Mareš, Havelka, Marek – Jindra, Adam, Filip – Najman, Kadleček, Vala – Trávník, Slabý, Musil – Úlovec, Hrbatý, Daňhel. Trenér: Štěpán Moravec

HC Vítkovice Ridera: Malík (Mrázek) – Kučera, Kunc, Kaláb, Vícha, Vacula, Šulák, Vondál – Konečný, Beránek, Fridrich – Žemba, Hladoník, Gřesík – Vojtovič, Mrva, Urban – Věntus, Kylnár. Trenér: Jan Vavrečka.

Rozhodčí: Ondráček – Horký, Nechvátal

Průběh zápasu
1. třetina
06:07 VIT 2 Kaláb, podražení
06:35 JIH 1:0 Vála (Vrátný, Vala)
09:15 VIT 2 Kučera, faul kolenem
17:02 JIH 2 Jindra, krosček
Po 1. třetině
2. třetina
22:36 JIH 2:0 Vala (Kadleček, Najman)
29:23 JIH 2 Veleba, podražení
34:43 VIT 2 Konečný, sekání
37:29 VIT 2:1 Vojtovič (Kunc)
Po 2. třetině
3. třetina
42:24 VIT 2:2 Urban
43:35 VIT 2 Vícha, hákování
45:45 VIT 2 Kaláb, krosček
57:05 JIH 3:2 Mareš (Adam)
59:59 VIT 2+2 Beránek, hrubost+hrubost
VIT TH Konečný, bodnutí špičkou hole
JIH 2+2 Vrátný, hrubost+hrubost
VIT 2+2 Vála, hrubost+hrubost
Konec