Menu

Fotbal

Belgická liga

RSC Anderlecht – KAA Gent

2:2

konec (1:1)

28.08.2016, 18:00 • Constant Vanden Stock Stadium, Brusel • 5. kolo • Vojtěch Tůma

Tipsport: 2.23 3.3 3.03 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Ode mě je to pro dnešek vše, s přáním úspěšného vstupu do nového týdne se s Vámi loučím, někdy příště na počtenou! (20:01:06)
Držení míče: 42 % : 58 %.
Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 5:10. Rohy: 5:5.
Utkání je u konce, oba týmy si nakonec do tabulky připíšou po bodu, v Bruselu se totiž dnes zrodila remíza 2:2! Sledovali jsme velice zajímavý duel, v němž domácí po drtivou většinu hrací doby tahali za kratší konec provazu, dvakrát se ale zvládli ujmout vedení. Poprvé se jim to povedlo po Tielemansově proměněné penaltě, nedlouho nato však Gent dokázal srovnat, když se nádherně trefil Moses Simon. V konečném součtu si Vanhaezebrouckova družina musela vyčítat řadu neproměněných šancí v první půli, hlavně Perbet selhal hned v několika tutovkách. Do druhého poločasu vstoupily fantasticky naopak Fialky, vedení jim vrátil Teodorczyk. Poté se však Weilerovi svěřenci možná až příliš brzy zatáhli, neustále rostoucí tlak soupeře nakonec vyvrcholil ve druhé minutě nastavení, když se trefil Nana Asare!

90+3

Konec zápasu.

90+2

90+2. ASARE - 2:2

90+2

Gent právě vstřelil branku!
Nakonec je ale všechno jinak, těsně před závěrečným hvizdem se totiž hosté dokázali podruhé prosadit a s největší pravděpodobností si z Bruselu odvezou bod! První centr v podání Saiefa ještě úspěch neslavil, o pár okamžiků později ale vrátil míč do šestnáctky Ndongala, na jehož nabídku si naběhl NANA ASARE a z první propálil vše, co mu stálo v cestě!

90+1

S nadějemi Gentu na dnešní vítězství už to začíná vypadat bledě. Hostům už navíc začíná docházet šťáva, jejich dlouhé nákopy směrem do pokutového území nikam nevedou, po jednom z nich balon pro sebe zvládl ukořistit Roef.

90

Nad rámec základní hrací doby se hlavní sudí rozhodl nastavit tři minuty.

89

S touto šancí šlo naložit ale daleko lépe! Alexandru Chipciu měl před sebou doslova moře volného prostoru, místo přímého ohrožení brankáře Rinneho se ovšem rozhodl pro přihrávku na v ofsajdu stojícího Tielemanse.

88

Střídající Ndongala se poprvé zblízka seznámil s balonem, na tento moment však v dobrém vzpomínat určitě nebude, poněvadž neposedný pumlíč se mu svezl po kopačce a namířil si to až mimo hrací plochu.

87

Moses Simon znovu využil svých mimořádně rychlých nohou a přes Sowaha nakonec ve skluzu zvládl odcentrovat. Jeho nabídka však neoslovila nikoho ze spoluhráčů, pohotový Mbodji kulatý nesmysl okamžitě odklidil.

86

A další faul v podání hostujícího útočníka Coulibalyho. S rozehráním přímého kopu se domácí tedy dvakrát nezdržovali, Dendocnker poslal balon až na hranici šestnáctky k Syllovi, jeho střela z otočky ale k Rinnemu neprošla.

85

Do šestnáctky Anderlechtu v posledních minutách létá jeden centr za druhým. Na Kumsovu nabídku si naskočil možná až příliš namotivovaný Coulibaly, který ve vzdušném souboji doslova a do písmene zboural Deschachta, tomu se na nohy pochopitelně nechce.

84

Střídání v týmu KAA Gent: ze hřiště odchází Foket, přichází Ndongala.

83

A nabídl tak bleskovou protiakci pro Fialky. U balonu se po většinu akce držel Emmanuel Sowah, který nakonec vymyslel nezištnou nahrávkou pro nabíhajícího si Dendonckera, toho ale v souboji o balon těsně předčil včas vybíhající Rinne.

82

No, teď si troufám tvrdit, že sudí hostujícímu celku upřel standardní situaci z velice nadějně vypadající pozice. Kousek za šestnáctkou byl totiž Nuytinckem povalen Sven Kums, Erik Lambrechts však nechal hru plynout.

81

Tohle byl velice hloupý zákrok. Před pár minutami příchozí Coulibaly naprosto zbytečně a hlavně po odpískání strčil do Deschachta, tady žlutá karta prostě přijít musela.

80

Po zákroku, který byl opravdu na hraně fotbalových pravidel a regulí, se Coulibaly zbavil Acheamponga a nebezpečně odcentroval na přední tyč, tam si však nejlépe ze všech počínal Olivier Deschacht.

79

Fialky hrají v posledních minutách až příliš pasivně, takovýto přístup by se jim mohl šeredně nevyplatit. Spokojeni nejsou ani domácí fanoušci, z tribun se i přes vedení Anderlechtu ozývá pískot.

78

Tentokráte už byl Moses Simon přeci jen úspěšnější. Jeho centr taktéž nebyl k zahození, obrana Fialek však potvrzuje v druhém poločase svůj zlepšený výkon, Mbodji balon s naprostým klidem odvrátil mimo bezpečí.

77

Střídání v týmu KAA Gent: ze hřiště odchází Milićević, přichází Coulibaly.

76

Ve druhém poločase dnešního klání není Moses Simon, fantom toho prvního, tak úspěšný a dominantní. Potvrdil to i nyní, když po Mitrovićově pasu nezvládl zpracování, a balon tak jako na zlatém podnose nabídl Deschachtovi.

75

Střídání v týmu RSC Anderlecht: ze hřiště odchází Teodorczyk, přichází Sylla.

74

S ním ale hosté nenaložili vůbec dobře, navíc se poté museli bleskurychle vracet zpět do defenzivy, naštěstí pro ně si však Alexandru Chipciu balon nechal za sebou, a hrozící brejk Anderlechtu tak výrazně zpomalil.

73

Sven Kums opět předvedl svou vytříbenou kopací techniku, když po fantastickém přenesení hry našel Foketa, ten však přes Acheamponga neodcentroval, Gent alespoň bude zahrávat další roh.

72

Zdá se, že ve zbylém průběhu utkání se dočkáme útočného tlaku v podání domácích, Anderlecht pak bude zřejmě vyrážet do občasných brejků. Povede se Fialkám těsné vedení uhájit?

71

Hosté se usadili v bezprostřední blízkosti Roefovy pokladnice. Znovu se o centr do vápna postaral Danijel Milićević, balon ale dolétl pouze k Mbodjimu, ten si však nevšiml za sebou číhajícího Saiefa a mohl být rád, že záložník Gentu pálil mimo.

70

Trochu to vypadá, že domácí rezignovali na jakoukoliv útočnou snahu. V posledních minutách jsou totiž možná až příliš zalezlí v defenzivě, Acheampong se navíc po zisku kulatého nesmyslu uchýlil k jeho okamžitému zakopnutí.

68

Na trávníku se začíná lehce jiskřit. Chipciu u postranní čáry naprosto zbytečně dohrál Mitroviće, který s chováním svého protihráče samozřejmě spokojený nebyl. Sudí ale oba kohouty zvládl umravnit, vše se obešlo bez karetního trestu.

67

K překvapení všech ale hostům přisoudil rohový kop. Na Milićevićův centr si naskočil Asare a hlavou míč lehce sklepl pro Kumse, po jehož zakončení ve značném záklonu však kulatý nesmysl zamířil vysoko nad branku.

66

Simon se Saiefem zatlačili na rozehrávku soupeře, první jmenovaný se posléze ocitl v souboji s Acheampongem, po němž se v pokutovém území skácel k zemi jako podťatý, sudí mu ale na jeho hereckou etudu neskočil.

65

Na trávníku zůstává ležet domácí stoper Nuytinck. Opakovaný záběr ukázal, že Jérémy Perbet jej ve snaze vyskočit do hlavičkového souboje nepříjemně zasáhl do břicha, vše by ale snad mělo být v pořádku.

64

Moses Simon byl při svém průniku podél levého křídla jasně faulován. Standardní situaci si na starost vzal Milićević, po jehož povedeném centru se dostal Perbet, který však zakončoval v záklonu a kulatý nesmysl poslal nad branku.

62

Nedlouho nato se Sven Kums, který dost možná dnes hraje poslední utkání v dresu Gentu, dostal k dalšímu zakončení. Tentokráte těžil ze Simonova pasu, počínal si však o poznání hůře než před pár okamžiky, Roef nemusel zasahovat.

61

Na Constant Vanden Stock Stadium mohlo být zničehonic opět srovnáno! Výbornou práci odvedl Milićević, který si na své cestě do šestnáctky pohrál s několika obránci, poté balon předložil pro Kumse a hostující kapitán orazítkoval břevno!

60

A nutno podotknout, že Fialky s ním naložily o poznání lépe než jejich soupeř. Kroucený centr dopadl mezi klubko těl na malém vápně, nejlépe ze všech se stačil zorientovat Mbodji, ani jeho pokus a ani následná akrobatická dorážka v podání Teodorczyka ale úspěch neslavila.

59

Osmnáctiletý Sowah se při svém debutu před domácími fanoušky zatím prezentuje velice dobře Mladičký Ghaňan odtáhl celou akci Anderlechtu, po jeho pas ještě stačil vypálit Chipciu, po Asareho teči uvidíme další roh.

58

Střídání v týmu RSC Anderlecht: ze hřiště odchází Nielsen, přichází Asare.

57

A byl to právě švýcarský záložník, kdo se exekuce kopu od rohového praporku ujal, neprovedl to ale vůbec dobře. Acheampongovi se ale vzápětí nepovedl odkop, a Milićević tak dostal další šanci, ani napodruhé s ní ale nenaložil podle očekávání.

56

Sven Kums se dobře zorientoval a přenesl hru doprava pro Danijela Milićeviće, který se ale v souboji jeden na jednoho nedostal přes Deschachta, pro své spoluhráče ale aspoň dokázal vybojovat rohový kop.

55

Mitrović se vrátil na hřiště a ihned se zapojil do útočné kombinace svého týmu. Poněkud netradičně si s balonem seběhl až někam na pozici pravého křídla, kde si jej vyměnil s Milićevićem, poté byl ale obrán pozorný Acheampongem.

54

Oba aktéři předchozího nešťastného střetu byli raději dovedeni za postranní čáru, jak Teodorczyk, tak Mitrović by ale v utkání měli být schopni pokračovat.

53

Ou, to bylo nepříjemné. Teodorczyk a Mitrović se nyní nehezky srazili hlavami při vzdušném souboji, oba dva jsou pořádně otřeseni, situace si určitě vyžádá zásah zdravotnických týmů.

52

Teodorczyk na zádech udržel dva bránící hráče a poté mezi nimi ideálně našel nabíhajícího si Chipciua, který nejprve dvakrát naznačil střelu, poté si balon přehodil na pravačku a vypálil, trefil ale pouze Gershona.

51

Z něj se ale domácím nic světoborného vymyslet nepovedlo. Důvodem byl zbytečný ofenzivní faul od Deschachta, který do souboje s Kumsem přilétl jak smyslu zbavený, tady klidně mohla být udělena karta.

50

A Fialky v parádním vstupu do druhého poločasu pokračují i nadále, teprve osmnáctiletý mladíček Sowah nyní obdržel balon po pasu od Teodorczyka, jeho ránu naštěstí pro Gent stačil Nielsen ztečovat na roh.

49

Domácím se dnes opravdu daří z minima vytěžit maximum. Asi nemůžeme tvrdit, že se v jejich podání jedná o zasloužené vedení, ovšem takový někdy fotbal prostě je.

47

47. TEODORCZYK - 2:1

47

Anderlecht právě vstřelil branku!
Lepší vstup do druhého poločasu si Les Mauves et Blancs nemohli přát! Acheampong vyslal podél levé lajny dlouhý nákop, balonu se kousek od pokutového území Gentu ujal LUKASZ TEODORCZYK, který po sérii šikovných manévrů zamotal hlavy hostujícím zadákům a poté povedenou ranou ke vzdálenější tyči překonal Rinneho!

46

Střídání v týmu RSC Anderlecht: ze hřiště odchází Deschacht, přichází Badji.
Střídání v týmu RSC Anderlecht: ze hřiště odchází Sowah, přichází Capel.

46

Začal druhý poločas.
První poločas je za námi a zatím musíme přiznat, že sledujeme naprosto fantastické utkání! Jednoznačně lepším týmem jsou hosté, především pak Moses Simon podává neuvěřitelně kvalitní výkon, z obrovského množství tutových šancí však Gent dokázal proměnit jen jednu. Do vedení se však dostali domácí, když Tielemans s přehledem proměnil pokutový kop, dvě minuty nato však již zmíněný Simon nekompromisní dělovkou překonal Roefa. Ve zbylém průběhu první půle se do gólem zavánějících možností dostával především Jérémy Perbet, střelecké štěstí se ho ale dnes zatím nedrží.

45

První poločas skončil.

45

Po přerušení hry se sudí ještě vrátil k předchozímu Acheampongovu průniku. Ghanský rychlík byl totiž dlouho přidržován Thomasem Foketem, který se tak stává prvním hráčem se žlutým napomenutím.

44

Frank Acheampong přesprintoval téměř tři čtvrtiny hrací plochy, na konci svého obdivuhodného sóla se pokusil táhlou ranou zaskočit Rinneho, ten ale díky dobré cloně v podání Nielsena zasahovat nemusel.

43

Simon je dnes naprosto fantastický! Hostující křídelník se dokázal dostat k dalšímu centru, po němž se k zakončení na hranici malého vápna dostal Jérémy Perbet, jeho pokus ale v poslední okamžik na roh ztečoval Mbodji.

42

Obrana Anderlechtu opět neuvěřitelně zaspala, využít se toho jal Milićević, který celý protiútok ještě zvládl vyšperkovat pasem na Perbeta, ten ale z úhlu poloprázdnou svatyni minul, a pouze tak potvrdil svou dosavadní střeleckou nemohoucnost v dnešním klání!

41

Moses Simon znovu vyzrál na Badjiho, který opravdu neprožívá šťastné utkání. Nigerijský fotbalista se místo individuálního průniku rozhodl pro přihrávku na Saiefa, který si kulatý nesmysl přehodil na levačku a vypálil, Nuytinck ale přispěchal s včasným blokem.

40

Alexandru Chipciu doběhl téměř ztracený balon, navíc jej ještě stačil poslat směrem do pokutového území. Už už to vypadalo, že Dendonckera bude moc vypálit ihned z první, v poslední možný okamžik mu ale plány zhatil Nielsen.

39

Po trpělivé kombinaci se nakonec hosté rozhodli pro další dlouhatánský nákop, Perbet si navíc došel pro faul. Přímý kop rozehráli Gentští opět přes Mosese Simona, na jehož přetažený centr si na vzdálenější tyči nabíhal Milićević, byl ale zpacifikován Nuytinckem.

37

Teď si domácí hráči i fanoušci musí sakramentsky oddechnout. Po dlouhém Kumsově nákopu totiž balon pomaloučku skákal k Rinnemu, který se ale vůbec nedohodl s Mbodjim, čehož málem dokázal využít dotírající Simon, při Fialkách ale nyní stála paní Štěstěna.

36

Po diskutabilním zákroku na Foketa se domácí mohli vydat do protiakce. Táhl ji Frank Acheampong, který využil svou rychlost k překonání Neta a následnému centru, o hlavičku se snažícího Teodorczyka ale ve vzduchu předčil Gershon.

35

Taková situace se na této úrovni příliš často nevidí. Stéphane Badji už podruhé špatně hodil aut, pomezní sudí s jeho provedením opět nebyl spokojen a dal o tom vědět hlavnímu, který míč přisoudil Gentu.

34

Nařízenou standardní situaci rozehráli hosté na krátko, znovu se rozhodli vsadit na Simonovu neskutečnou rychlost. Drobný šikula se odhodlal k dalším technickým kouskům, tentokráte se mu ale míč zamotala mezi nohama.

33

Youri Tielemans našel Dendonckera, který si však balon krátce po prvním kontaktu ukopl od nohy, využít se toho jal Moses Simon, ve snaze založit další bleskovou akci Gentu jej však zastavil faulující Mbodji.

32

Stéphane Badji si vyměnil míč s Mbodjim, poté jej však pod tlakem byl nucen pouze odkopnout. Nechtěně se mu však povedlo uvolnit nabíhajícího si Chipciua, který se přes obránce dostal k centru, Teodorczyk byl ale znovu spolehlivě hlídán.

31

Exekuce rohového kopu se ujal Alexandru Chipciu, brankář Rinne si ale balon po jeho centru našel a vyboxoval jej do bezpečí. Rodící se protiakci táhl Neto, domácí ale tentokráte za návrat zpět do obrany zaslouží pochvalu.

30

Fialky se konečně dostaly k delší kombinaci v bezprostřední blízkosti Rinneho svatyně. Vše vyústilo v nepříjemný centr od Acheamponga, po němž balon pro jistotu na rohový kop odvrátil Gershon.

29

Už už to vypadalo, že trmu – vrmu ve středu hřiště lépe zvládnou domácí, po Netově vystihnutí přihrávky soupeře se však znovu směrem vpřed mohl pustit Moses Simon, tentokráte ale proti sobě měl hned dva bránící protihráče a s touto přesilou si neporadil.

28

Acheampong pro Fialky vybojoval autové vhazování, po němž si u rohového praporku drzý manévr dovolil Capel, který posléze také zvládl odcentrovat na Teodorczyka, ten byl ale tísněn Mitrovićem a nepochodil při zpracování.

27

U balonu se ještě nějakou dobu drželi hosté, jejich soupeř po inkasované brance z hrací plochy doslova a do písmene vymizel. Gentští se snažili alespoň o krátké uklidnění divokého tempa, Kums se poté rozhodl pro dlouhý nákop, nikoho z kolegů ale neoslovil.

25

Jérémy Perbet spálil další loženou tutovku! Obrana Anderlechtu znovu pořádala den otevřených dveří, po levé straně se do ní jako blesk přiřítil Simon, který zvedl hlavu a přesným křižným pasem mezi beky našel právě hostujícího útočníka, ten ale Roefovu branku přestřelil!

24

Renato Neto si ve vzdušném souboji s Teodorczykem očividně pomohl rukama, jedná se už o jeho dnešní několikátý faul. Brazilský záložník byl proto pozván na pohovor k hlavnímu sudímu, karta ale udělena nebyla.

23

No, poslední minuty nám toho přinesly opravdu hodně, zatím se rozhodně nenudíme! Gent se nyní pokoušel o další útočnou akci, Mitrovićův nákop na sprintujícího Saiefa se však ukázal býti až příliš dlouhý.

22

Obrana Anderlechtu nyní hořela jako papír! Domácí byli ještě zřejmě opaření z brzkého vyrovnání svého soupeře a nechali až příliš mnoho volného prostoru pro Foketa, na jehož přízemní pas si na malé vápno naběhl Perbet, z bezprostřední blízkosti ale Roefa neprostřelil!

21

21. SIMON - 1:1

21

Gent právě vstřelil branku!
Jednobrankové vedení ale Fialkám příliš dlouho nevydrželo, hostům se téměř vzápětí podařilo srovnat! MOSES SIMON zatím hraje parádní utkání a potvrdil to i nyní, když se po badjiho zaváhání dostal k odraženému balonu, poté jej píchl okolo Badjiho a nechytatelnou dělovkou pod břevno překonal marně se natahujícího Roefa – krásná rána!

19

19. TIELEMANS - 1:0

19

Anderlecht právě vstřelil branku!
A domácí tuto velkou příležitost na otevření brankového účtu využívají! K pokutovému kopu se postavil mladičký YOURI TIELEMANS, na svůj věk ale ukázal velkou psychickou vyzrálost. Počínal si totiž naprosto suverénně, na jeho pumelici pod horní tyč neměl Rinne šanci dosáhnout!

18

18.

18

Renato Neto si počínal opravdu velice netakticky a na kraji šestnáctky k zemi zbytečně poslal Acheamponga, sudí ani na vteřinu neváhal a nařídil pokutový kop pro domácí!

17

Po několik minut trvající odmlce se na útočné polovině ohřály i Fialky, Acheampong pro ně dokázal vybojovat rohový kop. Youri Tielemans s ním ale naložil opravdu prachmizerně, jeho centr totiž přeletěl všechny ve vápně bojující spoluhráče a balon pak doskákal až do zámezí.

16

A znovu Simon! Mladý nigerijský záložník si po povedené kličce opět poradil s Badjim, ve vápně si pak počkal na ideální chvíli a pak předložil kulatý nesmysl pro Saiefa, na jehož přetažený centr k zadní tyči ale ve skluzu hrající Foket nedosáhl.

15

Sven Kums se rozhlédl kolem sebe a rozhodl se pro přihrávku na volného Neta. Brazilský středopolař, který už v letošní sezoně zaznamenal dva přesné zásahy, vypálil z nějakých třiceti metrů, Roefa ale nikterak nezaměstnal.

14

Obrovská šance Gentu! Zničehonic se na levém kraji pokutového území domácích objevil Milićević, jeho pokus z ostrého úhlu ale stačil Roef eliminovat. Díky nepochopitelnému zaváhání obrany Fialek dostal hostující křídelník o pár vteřinek později šanci na reparát, ani tentokráte ale úspěch neslavil!

13

Moses Simon zatím obranu soupeře sakramentsky trápí a zlobí! Rychlonohý Nigerijec si po parádní kličce poradil s Tielemansem, poté se hodlal přehnat i přes Badjiho, ten ale v pravý čas vytáhl brilantní obranný skluz.

12

Podobná situace byla nyní k vidění i na opačném konci hrací plochy. V podstatě totožnou sóloakci divákům předvedl Danijel Milićević, na rozdíl od svého oponenta však v okamžiku střely balon nezasáhl úplně ideálně, Roef tak žádnou práci neměl.

11

První velkou šanci v dnešním mači si už vypracoval i Anderlecht! Ve středu hřiště se kulatého nesmyslu ujal domácí kapitán Hanni, udělal s ním pár rychlých kroků, po šikovné kličce si jej přehodil na pravačku a vypálil, k zasažení branky mu však kousek scházel!

10

Další kombinační akce na útočné polovině v podání hostí na sebe nenechala dlouho čekat, na jejím konci však Kenny Saief po přihrávce od Kumse balon zpracovával ve více než metrovém ofsajdu.

9

Zatím jsou to hosté, kdo častěji drží míč na svých kopačkách. Jejich převaha pokračovala i nadále, Moses Simon už poněkolikáté pláchl Badjimu a na hranici šestnáctky si balon vyměnil s Perbetem, poté jej ale díky dobrému skluzu odzbrojil Mbodji.

8

A svěřenci kouře Vanhaezebroucka se tak mohli vrhnout do okamžité protiakce. Thomas Foket byl ovšem dostižen včas se vracejícím Acheampongem, poté hru přenesl na vlastní polovinu, odkud Mitrović našel Milićeviće, ten ale stál v ofsajdu.

7

Rychlonohý Acheampong se vydal na ofenzivní výlet, na jehož konci byl faulován. Standardní situaci rozehráli domácí vskutku bleskově, Teodorczyk byl dle mého názoru zastaven za hranicí fotbalových pravidel, píšťalka sudího ale tentokráte zůstala němá.

6

Sven Kums se obtočil okolo svého strážce a poté parádním bochánkem vyslal kupředu Simona. Ten si na hranici šestnáctky pohrál s Badjim a odcentroval, po sérii odrazů v oblasti malého vápna se kulatý nesmysl nakonec odrazil k Netovi, který jej poslal do tyče!

5

Obrana Gentu si rumunského šikula znovu nepohlídala, tentokráte jej však Neto fauloval v o poznání bližší vzdálenosti od vlastní svatyně. Fialky tedy měly k dispozici přímý kop, na který si troufl talentovaný Tielemans, rána mu ale nevyšla.

4

Hostům se nějakou dobu dařilo držet se na útočné polovině, vše ale skončilo po nepřesném pasu v podání Renata Neta. Do okamžité protiakce se hodlal vrhnout Chipciu, pomocí taktického zatáhnutí za dres jej ale zastavil Saief.

3

Hra musí být na chvíli přerušena. Po vzdušném souboji s Hannim se totiž na zemi bolestivě svíjel Lasse Nielsen, žádného zásahu zdravotníků ale nakonec nebylo potřeba, můžeme tedy pokračovat!

2

Domácí hned od úvodní minuty velice aktivně napadají rozehrávku svého soupeře. Hannimu se sice podařilo zaskočit Gershona, poté ale domácí kapitán nechal balon za sebou, načež Kums vyslal vpřed rychlého Simona, na něj si ale počíhal Badji.

1

Vše je připraveno, utkání tedy může začít – pojďme na to! Los přisoudil rozehrávku hostujícím fotbalistům, kteří nastupují ve žlutých dresech, naopak Bruselští dnes obléknou tradiční modrou kombinaci.

1

Utkání právě začalo.
Ještě jednou u našeho online přenosu vítám všechny fotbalové příznivce a zvláště pak ty, kteří se zajímají o belgickou nejvyšší soutěž. Šlágr pátého kola Jupiler Pro League mezi Anderlechtem a Gentem začne za pár okamžiků, sudí Lambrechts totiž jeho aktéry právě přivádí na travnatou plochu!
Úvodní sestavy:

RSC Anderlecht: Roef – Badji, Mbodji, Nuytinck, Acheampong – Tielemans, Dendoncker – Chipciu, Hanni (C), Capel – Teodorczyk
Náhradníci: Boeckx – Deschacht, Doumbia, Heylen, Sylla, Trézéguet, Sowah

KAA Gent: Rinne – Nielsen, Gershon, Mitrović – Foket, Neto, Kums (C), Saief – Milićević, Perbet, Simon
Náhradníci: Thoelen – Davidzada, Coulibaly, Kujović, Schoofs, Asare, Ndongala

Rozhodčí: Erik Lambrechts – Karel De Rocker, Styn Hutsebaut.
KAA Gent

Nelze pochybovat o tom, že Gent v posledních letech zažívá vůbec nejpovedenější období ve své klubové historii. Před dvěma lety svěřenci sympatického lodivoda Vanhaezebroucka dosáhli na tu nejvyšší metu a získali premiérový titul, i loni se jim po většinu průběhu sezony dařilo držet na špici tabulky a bojovat o další prvenství. V závěru ale De Buffalo's zřejmě došla šťáva, v konkurenci Anderlechtu a Brugg nakonec skončili třetí. Úspěšné výsledky pochopitelně vyvolaly zájem zahraničních klubů, Gent přes léto opustili tři důležití hráči, brankář Selz zamířil do Newcastlu, kanonýr Depoitre bude nově působit v Portu a dosavadní kapitán Sven Kums odešel na roční hostování do italského Udinese.

Vedení klubu se ale víceméně podařilo vzniklé mezery nahradit, nejzvučnější posilou se stal zkušený útočník Perbet, který už se v dresu svého nového zaměstnavatele dokázal čtyřikrát prosadit. V novém ročníku jsou fotbalisté KAA zatím neporaženi, po čtyřech kolech mají na svém kontě osm bodů a drží se na čtvrtém místě. Doma jsou zatím stoprocentní, před vlastními fanoušky postupně porazili kousavý Genk a minulý víkend také Westerlo. Ze dvou mačů na stadionech soupeřů si De Buffalo's odvezli shodně po bodu, remízu 1:1 jim jak na hřišti Kortrijk, tak v Charleroi zajistil Renato Neto. Stejně jako jejich dnešní oponent se i Vanhaezebrouckova družina kvalifikovala do Evropské ligy, v posledním předkole dokázal přejít přes makedonské Tetovo, přemožitele Mladé Boleslavi. V základní skupině H je čeká Braga, loňský semifinalista z Doněcku a turecký Konyaspor.
RSC Anderlecht

Historicky nejúspěšnější belgický celek, co se počtu získaných titulů týče, na další prvenství čeká už tři roky. Nevyšlo to ani loni, Anderlecht ale o přidání další trofeje do klubové vitríny dlouho bojoval, nakonec ale skončil druhý, vedoucí Bruggy posbíraly hned o sedm bodů více. Za účelem zisku už čtyřiatřicátého ligového triumfu doznal kádr Fialek v letní pauze rozsáhlých změn. Odešli například středopolař Defour nebo útočník Okaka, naopak novými tvářemi se stali minulo sezonu výborně hrající Sofiane Hanni či rumunský šikula Chipciu. Ještě dvě posily by se před blížícím se koncem přestupového období měly v Bruselu hlásit, konkrétně se jedná o příchodu českého zadáka Jakuba Brabce a Markuse Henriksena z Alkmaaru.

Nový ročník nezačali svěřenci trenéra Weilera úplně podle vlastních představ. Na úvod si sice připsali dvě výhry, když poměrem 2:1 vyhráli nad Mouscronem-Péruwelz a o týden později doma rozstříleli Kortrijk 5:1, následovaly ovšem dvě remízy s týmy z nejspodnějších pater tabulky. Z půdy Sint-Truidense si Les Mauves et Blancs odvezli bod za bezbrankový výsledek, na hřišti nováčka z Eupenu je o plný bodový zisk připravil vlastní gól brankáře Roefa, Mezitím si Bruselští i letos zajistili účast v evropských pohárech, po porážce ve třetím předkole s ruským Rostovem si sice museli nechat zajít chuť na Ligu mistrů, přes pražskou Slavii ale přešli v naprosté pohodě, a opět po roce si tak zahrají Evropskou ligu. Rozhodně je nečeká nic lehkého, páteční los jim totiž do skupiny přisoudil Saint-Étienne, Mainz a nepříjemné Gäbälä z Ázerbájdžánu.
Příjemný nedělní podvečer přeji všem fanynkám a fanouškům kvalitní evropské kopané! Při sledování tohoto online přenosu se máme na co těšit, zaměříme se v něm totiž na velice atraktivní duel a šlágr pátého kola belgické Jupiler Pro League. Čeká nás souboj dvou celků, kteří pravidelně bojují o nejvyšší příčky – RSC Anderlecht přivítá KAA Gent! Úvodní výkop je naplánován na 18:00.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

RSC Anderlecht – KAA Gent

2:2

konec (1:1)

Zpět na online

Branky: 19. Tielemans (pen.), 47. Teodorczyk – 21. Simon, 90+2. Asare

Karty:   45. Foket (GNT), 81. Coulibaly (GNT)

Držení míče: 42 % : 58 %.
Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 5:10. Rohy: 5:5.

RSC Anderlecht: Roef – Badji (46. Deschacht), Mbodji, Nuytinck, Acheampong – Tielemans, Dendoncker – Chipciu, Hanni (C), Capel (46. Sowah) – Teodorczyk (75. Sylla)
Náhradníci: Boeckx – Deschacht, Doumbia, Heylen, Sylla, Trézéguet, Sowah

KAA Gent: Rinne – Nielsen (58. Asare), Gershon, Mitrović – Foket (84. Ndongala), Neto, Kums (C), Saief – Milićević (77. Coulibaly), Perbet, Simon
Náhradníci: Thoelen – Davidzada, Coulibaly, Kujović, Schoofs, Asare, Ndongala

Rozhodčí: Erik Lambrechts – Karel De Rocker, Styn Hutsebaut