Menu

Další

Olympijské hry - Pozemní hokej (ženy)

Nizozemsko - Velká Británie

3:4 SN

konec (0:1, 2:1, 1:0, 0:1 - 0:2)

19.08.2016, 22:00 • Olympic Hockey Centre • Finále • Tomáš Reiner (@ReinyTom)

Hollie WEBBOVÁ - rozhodující nájezd

Velká Británie právě vstřelila branku!
HOLLIE WEBBOVÁ mohla v případě proměnění nájezdu rozhodnout a také tak učinila. Velká Británie ukončuje dominanci Nizozemska, které bylo čtyřikrát v řadě zlaté, a její hráčky se stávají olympijskými vítězkami.

Vzápětí neuspěly na každé straně Unsworthová van Geffenová, která z ostrého úhlu orazítkovala pouze pravou tyč!

Velká Británie právě vstřelila branku!
HELEN RICHARDSONOVÁ-WALSHOVÁ si srovnala míček na střelu a z blízkosti nekompromisně zamířila k levé tyči.

Dansonová na straně Británie minula, zatímco Ellen Hoog vychytala brankářka. Další nájezd uskutečnila na straně Velké Británie Brayová, jejíž střela zamířila mimo. Stále 0:0.

57:59

Weltenová si to neohroženě mezi dvěma protihráčkami namířila před bránu, Hinchová proti ní ale skvěle vyběhla a vleže ji zakončit neumožnila! Pohroma se nekoná.

51:29

51:29 Nicola WHITEOVÁ 3:3

51:29

Velká Británie právě vstřelila branku!
Britky podruhé v rychlém sledu rozehrály trestné roh a opět z toho byl před bránou Sombroekové obrovský závar, ve kterém se nejlépe zorientovala NICOLA WHITEOVÁ a z blízkosti bekhendem zamířila k pravé tyči odkryté brány.

51:18

Alexandra Dansonová nebezpečně vypálila po zemi po rozehrání trestného rohu a před brankářkou Sombroekovou se strhl obrovský závar, Britky z něj ovšem gól nevytěžily!

41:26

Maartje Paumenová pálila po rozehrání trestného rohu, její následná střela ale skončila na brankářce Hinchové, které je na straně Velké Británie jednoznačně nejlepší hráčkou! Nebýt jí, mohla už prohrávat o více než tři nebo čtyři góly.

36:27

36:27 Kitty VAN MALEOVÁ - 3:2

36:27

Nizozemsko právě vstřelilo branku!
Holanďanky měly výhodu penaltového rohu a po krásné sehrávce se u levé tyče ocitla v obrovské šanci KITTY VAN MALEOVÁ, který z úhlu a blízkosti zamířila po zemi do prázdné brány. Nizozemsko opět vede, tentokrát 3:2!

36:20

Eva de Goedeová krásnou přízemní diagonální střelou po dalším trestném rohu pálila přesně ke vzdálenější pravé tyči, jenže překonanou Hinchovou zastoupila na brankové čáře jedna ze spoluhráček!

36:15

Caia van Maasakkerová pálila po rozehrání trestného rohu z levé strany hřiště přesně k levé tyči, jenže brankářka Hinchová její střelu skvělým zákrokem vyrazila!

25:39

25:39 Crista CULLENOVÁ - 2:2

25:39

Velká Británie právě vstřelila branku!
Nizozemsko po skvělém vstupu do druhé čtvrtiny otočilo vývoj utkání na svou stranu, jenže z vedoucího gólu se jeho hráčky radovaly pouze necelou minutu, Britky rozjely rychlý protiútok a CRISTA CULLENOVÁ z blízkosti zamířila mezi nohy bezmocné brankářky Sombroekové.

24:57

24:57 Maartje PAUMENOVÁ - 2:1

24:57

Nizozemsko právě vstřelilo branku!
Holanďanky si vytvořili obrovský tlak a kapitánka MAARTJE PAUMENOVÁ po rozehrání trestného rohu zamířila metr nad zemí přesně k levé tyči! Nizozemsko otáčí vývoj finále a vede 2:1.

24:01

Naomi van Asová byla v úvodu zápasu hodně vidět a nyní se mohla stát slavnou, když napřáhla k nádherné střele, která mířila přesně do levého horního rohu brány, nakonec se ovšem od spojnice levé tyče a břevna odrazila mimo!

21:00

Nizozemky vybojovaly penaltovou střelu, po které se Maartje Paumenová snažila zamířit po zemi přesně k levé tyči, jenže brakářka Hinchová předvedla výtečný zákrok a následně si poradila i s dorážkou Naomi van Asové, která ji z bezprostřední blízkosti nedokázala propálit. To byl fantastický dvojitý zákrok.

15:43

15:43 Kitty VAN MALEOVÁ - 1:1

15:43

Nizozemsko právě vstřelilo branku!
Nizozemky prožily fantastický vstup do druhé čtvrtiny, když se po necelé minutě od jejího začátku prosadila KITTY VAN MALEOVÁ!! Kitty van Maleová se po rychlém protiútoku dostala do samostatného úniku, udělala kličku brankářce Hinchové a z úhlu zamířila bekhendovou střelou přesně pod horní tyč prázdné brány. Stav utkání je rázem vyrovnaný 1:1.

09:36

Maartje Paumenová je v úvodu zápasu hodně vidět a tentokrát se pokusila udeřit z trestného rohu, jenže její pokus skončil pouze na brankářce Hinchové.

08:57

8:57 Lily OWSLEYOVÁ - 0:1

08:57

Velká Británie právě vstřelila branku!
LILY OWSLEYOVÁ dostala příliš mnoho prostoru v pokutovém území a po zákroku Sombroekové z dorážky zamířila z blízkosti k levé tyči. Nizozemsko vede 1:0.

05:36

Maartje Paumenová střílela po necelých šesti minutách z penalty, jenže brankářka Maddie Hinchová předvedla skvělý zákrok!

Nizozemsko - Velká Británie

3:4 SN

konec (0:1, 2:1, 1:0, 0:1 - 0:2)

Zpět na online


Rozhodčí: Michelle Joubertová, Laurine Delforgeová, Soledad Iparraguirreová, Lisa Roachová (umpire)

Statistiky:
Branky & sestavy

Branky:
16. a 37. Van Maleová, 25. Paumenová - 9. Owsleyová, 26. Cullenová, 52. Whiteová

Nizozemsko: Sombroeková - Keetelsová, Van Maasakkerová, Paumenová (C), Van Geffenová - Verschoorová, Weltenová, Van Asová, De Goedeová - De Waardová, Jonkerová.
Náhradnice: Van Maleová, Leurinková, Bosová, Drikseová, Van den Heuvelová, Hoogová.
Trenérka: Alyson Annanová-Thateová (AUS).

Velká Británie: Hinchová - Unsworthová, Cullenová, K. Richardson-Walshová (C), Ansleyová, Webbová - Townsendová, Whiteová - MacLeodová, Dansonová, Brayová.
Náhradnice: Twiggová, H. Richardsonová-Walschová, Queková, McCallinová, Owsleyová.
Trenér: Craig Keegan (GBR).