Menu

Hokej

Play-off NHL

Washington Capitals – Pittsburgh Penguins

4:3

po prodl. (1:0, 1:2, 1:1 - 1:0) Stav série: 1:0

29.04.2016, 02:10 • Verizon Center, Washington • Semifinále V. konference • Vojtěch Balon (@VojtaBalon)

To je z mé strany již vše, dobré ráno a příště na počtenou! (05:32:21)
ČESKOSLOVENSKÁ STOPA:

Do tohoto zápasu nezasáhl žádný český ani slovenský hokejista.
TŘI HVĚZDY ZÁPASU:

1. T.J. Oshie (WSH) 3+0
2. Braden Holtby (WSH) 42 zák., 3 góly, úsp. 93,3 %
3. Nick Bonino (PIT) 1+1
Je dobojováno, to byla ale bitva! Zatímco Penguins se v prodloužení soustředili především na pečlivou defenzívu, Caps se před vlastními diváky vrhli do útočení. Hrdinou domácích se mohl stát Andre Burakovsky, který ale svou obrovskou šanci nevyužil. To ho ale nakonec tolik mrzet nemusí, jelikož v sedmdesáté minutě přisoudil Washingtonu vítězství T.J. Oshie! Bývalý útočník St. Louis se stal jednoznačným mužem zápasu, vítězným gólem v prodloužení totiž zkompletoval hattrick.

Konec zápasu.

69:33

69:33 T.J. OSHIE - 4:3

69:33

Washington právě vstřelil branku!
Je rozhodnuto, Capitals vítězí, a získávají tak první bod v této sérii! Branku nakonec musel potvrdit až videorozhodčí, protože T.J. OSHIE po objetí branky jen tak tak zasunul kotouč za čáru! Oshie tak dokonal hattrick! Bez asistence.

68:31

Nasupení diváci bučí, Capitals totiž bylo odpískáno další zakázané uvolnění, které vrací hru před Bradena Holtbyho.

68:21

Kühnhackl zkusil štěstí z otočky a Braden Holtby proti jeho pokusu zasáhl hodně nejistě, ani z následného závaru před domácím brankářem ale nic převratného neplynulo.

67:55

Schmidtovo nenápadné nahození Mattu Murraymu vypadlo z výstroje a k dorážce ze skvělé pozice se prokousal Jevgenij Kuzněcov, jehož střela ale byla přizvednuta do ochranné sítě!

67:24

V posledních minutách se hra uklidnila, Tučňáci se zatím v prodloužení v podstatě jen brání a veškeré příležitosti Caps ztroskotávají na výborném Murraym.

66:49

Conor Sheary před dotírajícím Niskanenem se štěstím dostal puk alespoň do středního pásma, tam se ho ale ujal Oshie a Caps zakládají další protiakci.

66:17

Jason Chimera neměl seřízená mířidla a z mezikruží poslal kotouč až do ochranné sítě, hra se tak vrátí zpět do středního pásma.

66:01

A byla z toho příležitost pro Andreho Burakovskyho! Mladý švédský útočník si po Chimerově přihrávce najel do mezikruží, ale jeho následný pokus zamířil přímo do Murrayho náruče.

65:49

Phil Kessel se ale zodpovědně vrátil a rozjetého Oshieho o kotouč připravil, jeho následná rozehrávka už ale tak chvályhodná nebyla.

65:14

To už neplatí, Alexandr Ovečkin vyšťoural kotouč do středního pásma a na druhou stranu už upaluje T.J. Oshie.

64:52

Niskanen nic nevymýšlel a vyhodil puk na zakázané uvolnění, Pens tak budou moci pokračovat v tlaku v útočném pásmu.

64:07

John Carlson se pokusil najít do předbrankového prostoru si sjíždějícího Johanssona, Murray byl ale hbitější a Marcus Johansson poté omylem napálil do zadního hrazení.

63:31

Rustův pokus z ostrého úhlu se neujal, Ben Lovejoy ale ještě udržel pittsburské hokejisty v útočném pásmu.

62:44

62:44 Burakovsky neproměnil tutovku!

62:44

Právě Burakovsky se mohl stát hrdinou Caps, mladý švédský útočník totiž zůstal úplně nepokrytý, ale z mezikruží trestuhodně přestřelil!

62:13

Andre Burakovsky se rozjel po pravém křídle a z vrcholu kruhů tvrdě vypálil, jeho rána ale zamířila přímo do Murrayho plastronu.

61:58

To nyní platí dvojnásob, nepřesná rozehrávka svěřenců Mikea Sullivana totiž doletěla na zakázané uvolnění.

61:45

Phil Kessel přišel o kotouč v souboji v rohu kluziště, ani následná rozehrávka Caps za moc nestála. V prodloužení je to zatím jedna velká plácaná.

61:14

Jason Williams byl v útočném pásmu o zlomek sekundy dříve, než by bylo záhodno, a tak mu byl odpískán ofsajd.

60:27

Hned zkraje prodloužení tu byla zajímavá příležitost pro Alexandra Ovečkina, jenž ale nedokázal trefit skákavý kotouč po Bäckströmově pasu ideálně.

60:01

Začalo prodloužení.
Washingtonští si na začátku třetí třetiny vzali díky trefě Oshieho zpět ztracený náskok, poté ale začali úřadovat svěřenci Mikea Sullivana, kteří se nakonec zaslouženě dočkali vyrovnání z hole Bonina. V závěru bylo k vidění několik šancí na obou stranách, rozhodnutí jsme se ale nedočkali, a tak přijde na řadu prodloužení! To by mělo začít v 5:05.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje prodloužení?

Tipovat můžete do začátku prodloužení.

60:00

Třetí třetina skončila.

59:57

Skutečně tomu tak je, hned první zápas série mezi Capitals a Penguins rozhodne až prodloužení!

59:33

Zdá se, že prodloužení už je prakticky jisté, kotouč se totiž bez žádného efektu stěhuje ze strany na stranu.

59:00

Probíhá poslední minuta třetí třetiny!

58:12

Justin Williams se po levém křídle vydal kupředu, jeho následný pas na Johanssona ale zamýšleného adresáta nenašel a hosté už zakládají protiakci.

57:24

Na druhou stranu se poté vydal Phil Kessel, jehož pokus z mezikruží ale Holtbyho nepřekvapil a strážce domácí svatyně bez problémů zasáhl.

56:35

56:35 Ovečkin neproměnil jasnou příležitost!

56:35

Alexandr Ovečkin měl na hokejce vedoucí gó! Washingtonský kapitán zničehonic ujel do samostatného úniku, na Murrayho si ale nepřišel!

55:56

To se potvrdilo i nyní, Sidney Crosby byl zatlačen do rohu a pod tlakem poslal kotouč ven z útočného pásma svého týmu.

55:15

Rozehrávka Tučňáků skončila na hokejce Karla Alznera, Caps se pozorně brání a svého soupeře prakticky k ničemu nepouštějí.

54:29

Protože se hraje prakticky bez přerušení, základní hrací doba se rychle blíží ke svému konci. Podaří se jednomu z týmů ve zbývajících pěti minutách vsítit vítězný gól?

53:34

Letangův pas šel Chrisovi Kunitzovi na bekhendovou stranu, pittburský útočník tak pouze nahodil touš do rohu kluziště a odjel střídat.

52:53

Ben Lovejoy už je na ledě, celek ze Steel City nakonec toto oslabení i s pořádnou porcí štěstí přečkal bez ztráty další kytičky.

52:08

Tohle nebyl gól?! Matt Niskanen tvrdě vypálil od modré a většina diváků už se radovala z gólu, kotouč ale nakonec podle všeho orazítkoval tyč!

51:25

Coleovo nahození od mantinelu nestihl Holtby vytřepat ze své lapačky včas, a tak sudí přerušili hru a vhazovat se bude v útočném pásmu Penguins.

51:04

Hosté se ihned po vhazování osvobodili, svěřenci Barryho Trotze budou muset zakládat další akci z hloubi vlastní třetiny.

50:53

Až nyní se Ben Lovejoy (PIT) dotkl kotouče a právě on vyfasoval dvouminutový trest za podražení Burakovskyho.

50:43

Ponechaná výhoda se začíná pořádně natahovat, Caps kombinují v útočném pásmu a svého soka nepouštějí ke kotouči.

50:12

Capitals si ale zahrají další přesilovou hru, sudí ještě ponechali výhodu.

49:29

Nutno dodat, že Tučňáci si vyrovnání zasloužili, ve třetí třetině si totiž vytvořili několik slibných příležitostí a na střely v ní vedou 10:2.

48:42

48:42 Nick BONINO - 3:3

48:42

Pittsburgh právě vstřelil branku!
Penguins opět dotahují náskok soupeře, a v závěrečných jedenácti minutách se tak můžeme těšit na pořádné drama! Carl Hagelin zpoza branky našel do mezikruží si sjíždějícího NICKA BONINA, který nic nevymýšlel a trefil se neomylně! Asistence: Carl Hagelin, Phil Kessel.

47:47

Už i Phil Kessel se z lavice hříšníků vrátil zpět na ledovou plochu, hosté krátké oslabení přečkali bez ztráty kytičky.

47:33

Jevgenij Kuzněcov už je na ledě a Caps se usadili v útočném pásmu, pokus Niskanena od modré byl ale zblokován obětavým Letangem.

47:16

Diváci ve Verizon Center si museli pořádně oddechnout, kotouč totiž nebezpečně poskakoval před úplně prázdnou domácí brankou, ale nikdo v bílém ho nedokázal nasměrovat do sítě!

46:55

Braden Holtby si připsal další zákrok, střelou od modré čáry domácího gólmana prověřil velezkušený zadák Trevor Daley.

46:17

Pokus Jevgenije Malkina z levé strany si Holtby pohlídal a přerušil hru, před námi je další komerční přestávka.

45:47

Přesilovka Penguins neměla dlouhého trvání a může za to naprostá klukovina Phila Kessela (PIT), který v útočném pásmu zbytečně podrazil Beagla.

45:33

Následně ale budeme svědky druhé pittsburské přesilovky, pár sekund před zmiňovanou šancí Pens totiž Jevgenij Kuzněcov (WSH) zahákoval svého krjaana Malkina.

45:29

45:29 Závar před Holtbym a hákování Kuzněcova.

45:29

Mohlo být vyrovnáno! Kunitzovo nahození z rohu kluziště nečekaně orazítkovalo tyč a ani z následného závaru před Holtbym se hosté nedokázali prosadit!

45:06

Ben Lovejoy zkusil štěstí od modré, nicméně Braden Holtby měl dobrý výhled a bez sebemenších problémů ukryl kotouč ve své náruči.

44:25

Právě na střídačku mířící Sheary to ve středním pásmu schytal od Toma Wilsona, který se proti soupeři vyřítil jako tank a nicnetušícího Shearyho seslal k ledu. Podle sudích se jednalo o čistý hit.

44:04

Pokus mladého Conora Shearyho byl přizvednut do ochranné sítě, následovat bude další vhazování před Bradenem Holtbym.

43:23

43:23 T.J. OSHIE - 3:2

43:23

Washington právě vstřelil branku!
Domácí podruhé v zápase vedou! Ovečkinova střela z levého kruhu sice byla zblokována, washingtonský kapitán ale poté prostrčil kotouč na T.J. OSHIEHO, který z bezprostřední blízkosti procedil touš pod Murrayho pravým betonem do sítě! Asistence: Alexander Ovečkin.

42:24

Ostrostřelec Phil Kessel parádní zasekávačkou vykoupal Orlova a dostal se do dobré střelecké pozice, jeho následný projektil ale postrádal gólové parametry.

41:28

Velezkušený Mike Richards se po levé straně hřiště vydal do útočného pásma, ale záhy o kotouč přišel a svěřenci Mikea Sullivana už zakládají protiútok.

40:46

Úvodní minuta závěrečné dvacetiminutovky zatím nic zajímavého nenabídla, rozehrávka jednoho i druhého týmu byla nepřesná.

40:01

Začala třetí třetina.
Druhá dvacetiminutovka je minulostí. Po změně stran se dlouho hrálo bez šancí, pak ale Pens udeřili dvakrát v rozmezí necelé minuty a otočili stav ve svůj prospěch. Odpověď Trotzovy party na sebe nenechala dlouho čekat, ani ne o další minutu později dokonale potrestal Määttovu chybu T.J. Oshie. Ve třetí třetině, která začne ve 4:11, se tak máme na co těšit!

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:45

Tísněný Bonino to zkusil okamžitě po zpracování kotouče na levém kruhu, s jeho pokusem si ale Holtby bez sebemenších problémů poradil.

39:23

Conor Sheary zpoza domácí klece našel do předbrankového prostoru si sjíždějícího Sidneyho Crosbyho, pittsburský kapitán ale těsně minul!

39:03

V probíhající poslední minutě druhé třetiny si Crosby dobruslil své vlastní nahození, Pens se díky svému kapitánovi na chvilku usadili v útočném pásmu.

38:22

Nepříjemná jedovatice Andreho Burakovskyho z pravého kruhu nakonec doletěla přímo do Murrayovy náruče, strážce pittsburské svatyně pro jistotu přerušil hru.

37:39

To se jen tak nevidí. Jayi Beaglovi pod plexisklem na helmě uvízla hokejka a domácí útočník hůl vůbec nemohl setřást ze své helmy, a tak mu musel na střídačce pomoci týmový kustod.

37:01

Před Holtbym teď bylo pořádně rušno, strážce domácí svatyně ale za svá záda žádný z pokusů Pens nepustil a domácí se osvobodili!

36:13

Marcu Johansson dostal rozehrávajícího Lovejoye pod tlak, autor trefy na 1:1 si ale nakonec poradil a Pens se z vlastního pásma dokázali vymanit.

35:39

John Carlson si všiml do předbrankového prostoru si sjíždějícího Winnika a předložil mu přesný pas, extorontský útočník si ale na Matta Murrayho nepřišel!

35:00

Oba vyloučení hokejisté už jsou zpět na hrací ploše, po gólové smršti se hra uklidnila a ani jeden tým se nikam nežene.

34:18

Washingtonští hokejisté si opět nepohlídali přechod do útočného pásma, po dalším jejich ofsajdu se bude vhazovat v neutrální zóně.

33:45

Hra ve čtyřech na obou stranách zatím nic zajímavého nepřinesla, kotouč se bez žádného efektu stěhuje z jedné strany kluziště na druhou.

33:00

Malkin (PIT) se poté dostal do výměny názorů s pořízkem Wilsonem (WSH), který hvězdného útočníka soupeře navíc pořádně přišpendlil na hrazení. Druhý jmenovaný dostal dvě minuty za vražení, Jevgenij Malkin pak dvě minuty za nafilmovaný pád.

32:46

Jevgenij Malkin se pokusil nabídkou na teč najít do předbrankového prostoru si sjíždějícího Trevora Daleyho, ten ale v pádu nedokázal kotouč vůbec trefit.

32:10

32:10 T.J. OSHIE - 2:2

32:10

Washington právě vstřelil branku!
Trotzova parta přispěchala s bleskovou odpovědí, něco takového se nečekalo! Olli Määttä propadl ve středním pásmu a po jeho ztrátě kotouče po pravém křídle ujel T.J. OSHIE, jenž poslal puk neomylně nad Murrayho lapačku! Bez asistence.

31:37

31:37 Jevgenij MALKIN - 1:2

31:37

Pittsburgh právě vstřelil branku!
Tak to je neuvěřitelné, Capitals inkasovali dvakrát během minuty a rázem je vše úplně jinak! Chris Kunitz parádně připravil střeleckou pozici pro JEVGENIJE MALKINA, který nekompromisní bekhendovou ranou vymetl pavučinky v horním růžku Holtbyho svatyně! Asistence: Chris Kunitz, Kris Letang.

30:40

30:40 Ben LOVEJOY - 1:1

30:40

Pittsburgh právě vstřelil branku!
Asi jsem to zakřikl, máme vyrovnáno! Parádně to udělal Nick Bonino, který si na útočné modré udělal náramnou stahovačkou z obrany Washingtonu dobrý den a ačkoliv jeho následný pokus Holtby bravurně zastavil, na dorážku BENA LOVEJOYE už neměl nárok! Asistence: Nick Bonino, Carl Hagelin.

30:10

Polovina základní hrací doby je minulostí a Caps stále drží těsné vedení, ve druhé třetině se zatím hraje v podstatě bez šancí.

29:35

Jevgenij Kuzněcov neměl komu přihrát, a tak nahodil puk do rohu kluziště a tam okamžitě poté vznikla obrovská skrumáž o kotouč.

29:01

Do souboje Crosbyho s Bäckströmem o kotouč se nešťastně přimotal čárový sudí, od nějž se puk odrazil směrem k Sidneymu Crosbymu. Pens postupně zakládají další protiakci.

28:17

Ofsajd a v něm Jay Beagle, následovat ale bude další vhazování před Holtbym, jelikož postavení mimo hru bylo posouzeno jako úmyslné.

27:44

A byl to nakonec právě Conor Sheary, kdo se dostal po objetí soupeřovy svatyně ke střele, s jeho pokusem z otočky si ale Holtby zcela bez problémů poradil.

27:15

Opora zadních řad Pens Kris Letang je zpět na ledě a Conor Sheary už zakládá rychlou protiakci Sullivanovy party.

27:03

T.J. Oshie se užuž chystal vypálit, v klíčový moment ale ztratil rovnováhu a Penguins toho využili k dalšímu osvobození se.

26:16

Brian Dumoulin se zapojil do rychlého protiútoku Pens a právě on se ve vlastním oslabení dostal ke střele, která ale nebyla pro Holtbyho nebezpečná.

25:45

Velezkušený Jason Williams dostal spoustu prostoru ke střele na pravém kruhu, jeho projektil ale nakonec doletěl přímo do nastavené Murrayho lapačky.

25:15

Je tu další početní výhoda pro Capitals. Kris Letang (PIT) nedovoleně poslal k ledu Oshieho a vyfasoval dvouminutový trest za nedovolené bránění.

24:22

Ke střele z mezikruží se dokonce dostal Oshie, jeho pokus ale postrádal gólové parametry, a Holtby tak měl úlohu snadnou.

23:47

Phil Kessel na útočné modré zachytil nepovedenou Orpikovu rozehrávku, jeho následný pas na Dumoulina ale za nic nestál a Caps už míří kupředu.

23:08

Úvod prostřední dvacetiminutovky je opatrný z obou stran, Pens nyní vyhodili kotouč na icing a vhazovat se bude po Murrrayho levici.

22:29

T.J. Oshie po pravém křídle vyrazil dopředu a z ostrého úhlu se pokusil napálit Murrayho, strážce hostující svatyně byl ale připraven a zkušeně zasáhl.

21:46

Crosbyho bekhendový pokus byl Mattem Niskanenem přizvednut do ochranné sítě, následovat bude další vhazování před Holtbym.

21:05

Braden Holtby měl plné ruce práce po jednoduché akci Carla Hagelina, který nic nevymýšlel a vystřelil, jeho pokus se ale nakonec neujal.

20:21

Nicklas Bäckström to hned zkraje druhé třetiny u hrazení pořádně schytal od svého krajana Hörnqvista, Capitals se následně ocitli v ofsajdovém postavení.

20:01

Začala druhá třetina.
Úvodní dvacetiminutovka je minulostí. K vidění byl strhující hokej se šancemi na obou stranách, kromě několika krátkých pasáží měli převahu Capitals, kteří díky trefě Andreho Burakovskyho vedou 1:0. Co nabídne třetina s pořadovým číslem dvě? Na to si společně počkejme do 3:09!

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

20:00

První třetina skončila.

19:33

Kunitzova střela z pravého kruhu byla nečekaně tečována a puk před Holtbym nepříjemně změnil směr, nakonec ale proletěl mimo.

18:56

Hörnqvist nic nevymýšlel a nahodil puk do útočného pásma, Braden Holtby ale předvedl skvělou práci z holí a vyhodil kotouč do bezpečí.

18:08

Cullenovi byl odpískán ofsajd, po příliš časném vstupu vítěze Stanleyova poháru z roku 2006 s Carolinou do pásma se bude vhazovat v neutrální zóně.

17:29

Tučňáci se po skončení přesilové hry opět musejí bránit, Dmitrij Orlov byl ale nyní na útočné modré ukázkově zdvojen a připraven o touš.

16:54

Nyní, něco málo přes tři minuty do první sirény, už je Burakovsky na ledě a domácí se okamžitě poté dostali do protiútoku. K dorážce svého vlastního nahození se dostal Alex Ovečkin, který ale na Murrayho nevyzrál!

16:40

Tom Wilson vyhodil puk až k Murraymu, to už je Burakovskyho trest téměř u konce. Aréna je na nohou!

16:06

Braden Holtby pro jistotu přerušil hru a po odpískání se ještě do drobné strkanice pustili Crosby s Carlsonem, sudí ale oba kohouty od sebe včas odtrhli.

15:32

Po Crosbyho střele z pravého kruhu před Holtbym vznikl neuvěřitelný závar, nikdo v bílém dresu ale nakonec nedokázal propasírovat černou pryž do sítě a domácí se osvobodili!

14:54

Svou první přesilovku si zahrají i Penguins, Andre Burakovsky (WSH) totiž nedovoleně přišpendlil na hrazení Matta Cullena.

13:57

Velezkušený Brooks Orpik uklidňuje hru a ve vlastním pásmu vyčkává na dostřídávající spoluhráče, Capitals jsou v této pasáži hry opět lepším týmem.

13:11

Nicklas Bäckström nabil na modrou Niskanenovi, jenž si na střelu netroufl, avšak Karl Alzner už o pár sekund později ano. Jeho nahození ale mezi tři tyče nemířilo.

12:36

Už se nám hraje dlouho bez přerušení, v posledních střídáních sledujeme hlušší pasáž hry, o jediný vzruch se svým hřmotným hitem na Erica Fehra postaral Tom Wilson.

11:49

Při chuti hrající Burakovsky to opět zkusil individuálně, jeho následné nahození z rohu kluziště ale proletělo prostorem před Murraym bez povšimnutí.

11:15

Ovečkin s Bäckströmem si nyní vyměnili pozice: první jmenovaný našel svého dvorního nahrávače nabídkou na teč do předbrankového prostoru, Matt Murray se ale nenechal nachytat v nedbalkách.

10:45

Nahození Phila Kessela z levého kruhu skončilo v Holtbyho výstroji, do Verizon Center se společně vrátíme po další komerční přestávce.

10:13

10:13 Andre BURAKOVSKY - 1:0

10:13

Washington právě vstřelil branku!
No a je z toho gól, svěřenci Barryho Trotze se ujímají vedení! Burakovsky s Jasonem Chimerou se vydali do rychlého brejku a první jmenovaný nesobecky přihrál kotouč do skvělé pozice Chimerovi, pak se ale puk dostal zpět na hůl ANDREHO BURAKOVSKYHO a ten už měl úlohu snadnou! Asistence: Jason Chimera, John Carlson.

09:24

Tak nakonec ne, Shearymu ujela černá pryž z hokejky a Burakovsky s Chimerou už míří do protiakce.

09:02

Alzner vystihl dalekonosný pas Krise Letanga adresovaný Hörnqvistovi, napodruhé už to však Tučňákům vyšlo a Holtby se bude muset mít na pozoru.

08:15

Matt Cullen si musí pořádně oddechnout, jeho tým totiž zuby-nehty přečkal oslabení po jeho hloupém faulu a zkušený útočník Pens už je zpět na ledě.

07:56

Ovečkinova rána od modré zamířila přímo do plastronu pittsburského gólmana, to už je Cullenův trest téměř u konce.

07:35

Tučňáci jsou pod tlakem jako vývar v Papinově hrnci! Kuzněcov opět famózně přihrával, tentokrát Jasonu Williamsovi, ten si ale z bezprostřední blízkosti na Murrayho nepřišel.

07:13

Jevgenij Kuzněcov zpoza branky šikovně nahodil puk na Jasona Chimeru, jenž se hned natřikrát pokusil překonat Murrayho, ten měl ale prostor u levé tyče své svatyně stoprocentně pokrytý.

06:42

Ovečkin z první promáchl a hráči v bílých dresech dostali touš do středního pásma, Caps musejí vyklidit vydobyté pozice.

06:15

Velezkušený Matt Cullen (PIT) zbytečně nechal nohu v souboji s Kuzněcovem u hrazení, šikovný centr vyfasoval dvě minuty za podražení a Capitals si zahrají svou první přesilovku.

06:12

Kanon Johna Carlsona od modré se neujal, Mutt Murray byl na svém místě a přerušil hru. Před námi je první komerční přestávka.

05:53

Phil Kessel nic nevymýšlel a od mantinelu nahodil puk na Holtbyho. Z bezprostřední blízkosti se ještě snažil tečovat Nick Bonino, nicméně washingtonský brankář si bez problémů poradil.

05:11

Nepovedená Crosbyho rozehrávka skončila na hokejce Dmitrije Orlova, který ale s kotoučem na holi nic nevymyslel a hosté se – prozatím – ubránili.

04:30

Nyní ale Jason Chimera vyhodil puk na zakázané uvolnění, po nějaké době se tak bude vhazovat před Bradenem Holtbym.

03:57

Elitní lajna Trotzovy party se usadila v útočném pásmu, Pens po aktivním vstupu do utkání zalezli a nyní se v podstatě jen brání.

03:12

03:12 Alexandr Ovečkin neuspěl ze samostatného úniku!

03:12

A právě Bäckström nyní parádním průnikovým pasem našel na útočné modré úplně volného Ovečkina, který se rozjel sám na Murrayho, ale vracející se Trevor Daley mu situaci pořádně ztížil, a Ovečkin tak nakonec strážce pittsburské svatyně nepřekonal!

02:35

Napadajícímu Dumoulinovi se podařilo zpomalit washingtonskou rozehrávku, Nicklas Bäckström ale nakonec bez větších obtíží vyvezl puk do středního pásma.

02:09

A znovu. Tučňáci ihned po zisku kotouče vyhodili černou pryž na icing, hra je v úvodu hodně rozkouskovaná.

01:56

Caps se konečně dostali do pásma a následná rozehrávka týmu ze Steel City skončila na zakázaném uvolnění, vhazovat se tak bude po pravici Matta Murrayho.

01:10

Svěřenci Mikea Sullivana jsou v úvodu jednoznačně aktivnější. Po střele Chrise Kunitze po závaru na brankovišti dokonce Holtbymu pomohla tyč!

00:55

Nyní si už Braden Holtby první zákrok v utkání připsal, postaral se o to nahozením od modré čáry Patric Hörnqvist.

00:34

Sidney Crosby si to hned v úvodu po pravém křídle namířil směrem k Holtbymu a dostal se k bekhendové střele z ostrého úhlu, proti níž však domácí gólman nemusel zasahovat.

00:01

Utkání právě začalo.
Oba týmy už jsou na hrací ploše. Jdeme na státní hymnu Spojených států!

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

Úvodní sestavy:

Washington Capitals: Holtby (Grübauer) – Alzner, Niskanen, Schmidt, Carlson, Orlov, Orpik – Ovečkin "C", Bäckström, Oshie – Burakovsky, Kuzněcov, Williams – Chimera, Richards, Johansson – Winnik, Beagle, Wilson.

Pittsburgh Penguins: Murray (Zatkoff) – Määttä, Letang, Daley, Cole, Dumoulin, Lovejoy – Sheary, Crosby "C", Hörnqvist – Kunitz, Malkin, Fehr – Hagelin, Bonino, Kessel – Kühnhackl, Cullen, Rust.

Rozhodčí: Chris Lee, Dan O'Rourke – Greg Devorski, Derek Nansen.
Pikantní příchuť bude mít dnešní duel a vlastně i celá série pro zadáky Caps Matta Niskanena a (pokud nastoupí) Brookse Orpika, dlouholeté opory soupeře. To za Tučňáky momentálně válí bývalý washingtonský útočník Eric Fehr.
ČESKOSLOVENSKÁ STOPA:

Na soupisce jednoho ani druhého týmu v současnosti nenajdeme žádného českého či slovenského hokejistu.
PITTSBURGH PENGUINS

To Tučňáci nevstoupili do sezóny vůbec dobře a dlouho se pohybovali na hraně postupu a nepostupu. Po nástupu trenéra Mikea Sullivana se ale vše diametrálně otočilo, Crosby a spol. začali vítězit a závěr základní části zvládli ve velkém stylu, a to i bez zraněného Jevgenije Malkina.

"Geno", jak se ruské hvězdě přezdívá, se vrátil v pravý čas – na začátek play-off. Penguins v pěti zápasech vyřídili přestárlé Rangers a nyní je čeká lídr Východní konference. Mimo hru stále zůstává brankářská jednička Marc-André Fleury, jehož místo mezi třemi tyčemi zaujme nadějný Matt Murray.
WASHINGTON CAPITALS

Caps jako jasní vítězové Východní konference narazili v prvním kole vyřazovacích bojů na Philadelphii. Parta okolo ruského kanonýra Alexe Ovečkina si vytvořila přesvědčivý náskok 3:0 na zápasy, pak se ale do branky Letců postavil Michal Neuvirth a začaly se dít věci. Svěřenci Davea Hakstola snížili na 2:3 z jejich pohledu a po vítězství sahali i v šestém zápase, ten ale Caps získali nejtěsnějším možným rozdílem 1:0.

Do tréninkového procesu se pomalu zapojil uzdravující se veterán Brooks Orpik, o startu zkušeného zadáka by se mělo rozhodnout až těsně před zápasem. Pokud Orpik nebude schopen nastoupit, jeho místo v sestavě zaujme Taylor Chorney či zkušený Mike Weber.
Hezké dobré ráno všem hokejovým nadšencům! Co nejsrdečněji vás vítám u sledování textového přenosu z duelu druhého kola play-off Východní konference kanadskoamerické NHL, v němž Washington Capitals doma přivítají ve skvělé formě hrající Pittsburgh Penguins. To si nemůžete nechat ujít!
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.

Washington Capitals – Pittsburgh Penguins

4:3

po prodl. (1:0, 1:2, 1:1 - 1:0) Stav série: 1:0

Zpět na online

Branky a nahrávky: 11. Burakovsky (Chimera, Carlson), 33. Oshie, 44. Oshie (Ovečkin), 70. Oshie – 31. Lovejoy (Bonino, Hagelin), 32. Malkin (Kunitz, Ltang), 49. Bonino (Hagelin, Kessel)

Washington Capitals: Holtby (Grübauer) – Alzner, Niskanen, Schmidt, Carlson, Orlov, Orpik – Ovečkin "C", Bäckström, Oshie – Burakovsky, Kuzněcov, Williams – Chimera, Richards, Johansson – Winnik, Beagle, Wilson.

Pittsburgh Penguins: Murray (Zatkoff) – Määttä, Letang, Daley, Cole, Dumoulin, Lovejoy – Sheary, Crosby "C", Hörnqvist – Kunitz, Malkin, Fehr – Hagelin, Bonino, Kessel – Kühnhackl, Cullen, Rust.

Rozhodčí: Chris Lee, Dan O'Rourke – Greg Devorski, Derek Nansen

Průběh zápasu
1. třetina
06:15 PIT 2 Cullen, podražení
10:13 WSH 1:0 Burakovsky (Chimera, Carlson)
14:54 WSH 2 Burakovsky, vražení na hrazení
Po 1. třetině
2. třetina
25:15 PIT 2 Letang, nedovolené bránění
30:40 PIT 1:1 Lovejoy (Bonino, Hagelin)
31:37 PIT 1:2 Malkin (Kunitz, Ltang)
32:10 WSH 2:2 Oshie
33:00 WSH 2 Wilson, vražení na hrazení
PIT 2 Malkin, nafilmovaný pád nebo přehrávání
Po 2. třetině
3. třetina
43:23 WSH 3:2 Oshie (Ovečkin)
45:33 WSH 2 Kuzněcov, hákování
45:47 PIT 2 Kessel, podražení
48:42 PIT 3:3 Bonino (Hagelin, Kessel)
50:53 PIT 2 Lovejoy, podražení
Po 3. třetině
Prodloužení
69:33 WSH 4:3 Oshie
po prodl.