Menu

Fotbal

UEFA Youth League

FC Red Bull Salzburg – AS Řím

0:4

konec (0:3)

10.02.2016, 16:00 • Red Bull Arena, Salzburg • Play-off • Lukáš Podleśny (@LukasPodlesny)

Tipsport: 2.23 3.5 2.65 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Ode mě je to pro dnešek vše, ale samozřejmě se na vás budu těšit u dalších on-line přenosů. Nashledanou! (17:51:52)
Dnešní utkání je tak po 92 minutách u konce a hostující AS postupuje po výsledku 0:4. V druhé půli se sice očekávala aktivita Salzburgu, ale ta vydržela jen pár minut a v 72. minutě vsítil čtvrtý gól italského týmu po rychlém protiútoku Lorenzo Di Livo. V 83. minutě navíc červenou kartu viděl ještě domácí Kaufmann a to byl poslední hřebíček do rakve Salzburgu.

90+2

Konec zápasu.

90+2

Utkání se už jen dohrává z povinnosti. Domácí jsou sice nastěhováni na útočné polovině, avšak na ohrožení Crisantovy brány to zatím nevypadá.

90

Z rohového kopu už hosté nic nezískali a čtvrtý rozhodčí mezitím na tabuli ukázal počet nastavených minut. Nad rámec řádné hrací doby se bude hrát celkem 120 vteřin.

90

A do třetice Źynel! brankář Salzburgu znovu čelil ráně Marca Tumminella, který mířil do vzdálenějšího horního rohu, avšak zase byl úspěšnější strážce domácí svatyně.

88

Opět byl Źynel v permanenci. Tentokrát si polský gólman poradil s nevýrazným zakončením střídajícího Tumminella.

87

Další šanci na prosazení se měli hostující hráči. Ke střele se dostal Vasco, nicméně Źynel si připisuje jen další úspěšný zákrok.

86

Ještě před rohovým kopem dochází k poslednímu střídání. Z placu odchází střelec druhého gólu AS Řím, Sadiq Umar. Jeho místo zaujme Marco Tumminello.

85

Hosté se řítili do další velké šance, nicméně prudká přihrávka z pravé strany byla těsně před Solerim tečovaná mimo jeho dosah. Rohový kop pro AS Řím!

84

Domácí střídají i potřetí. Neviditelný Mergim Berisha je nahrazen Daniele Raischlem.

84

AS zahrávalo velmi nadějnou standardní situaci, ale prakticky z hranice velkého vápna trefil Di Livio jen zeď. Následně se však ten samý hráč dostal k další střele a Źynel se musel vytáhnout!

83

83. Červená karta

83

Domácí budou dohrávat v devíti hráčích! Soleri se za obranou Salzburgu řítil do obrovské šance, Benjamin Kaufmann (SLZ) ho poslal k zemi a v dnešním utkání to pro něj znamená konečnou!

81

A záhy tady byla velká šance Salzburgu! Oberin udržel pod tlakem míč a v pokutovém území přihrál Filipovi. Jeho přízemní pokus skluzem zastavil Grossi.

81

Poprvé v zápase je žlutou kartou potrestán jeden z domácích. Je jím Emir Karic (SLZ).

79

Druhé střídání v řadách Salzburgu. Dohráno měl Hannes Wolf, který měl v zápase dvě solidní šance, naopak na hřiště vbíhá Michael Switil.

77

Minutu po střídání svého celku si míč na střelu z úctyhodné vzdálenosti nachystal Sadiq Umar. Pokus hostujícího útočníka však byl marný a neměl šanci na úspěch.

76

A nakonec se jedná o dvojnásobné střídání AS Řím. Na lavičku usedá dvojice Abdullahi – Anočić a opačným směrem míří Grossi s Pellegrinim.

75

Soleri nechtěně zastavil střelu D'Ursa a stál při tom v ofsajdu. Mezitím se chystá první střídání na straně hostujícího celku.

74

Na druhé straně chtěl aspoň čestný úspěch Salzburgu vsítit Dimitri Oberlin, ale jeho střela rozhodně neměla gólové parametry a Crisanto mohl být v klidu.

72

72. Lorenzo Di LIVIO - 0:4

72

AS Řím právě vstřelil branku!
Pro dnešek je definitivně rozhodnuto! Bleskový protiútok AS mohl LORENZO DI LIVIO vyřešit přihrávkou na volného Umara, ale místo toho se sám uvolnil a po jeho přesné střele se Źynel natahoval marně.

71

Gugganig leží po souboji se Solerim na trávníku a domácí tak raději zakopávají míč do autu. Nevypadá to však na nic vážného.

69

Velká šance hostů! AS si tentokrát pohlídalo ofsajdovou hranici a o přízemní přihrávce se k zakončení natáhl Soleri. Italský forvard nemířil úplně přesně a jeho střela olízla jen vnější stranu tyče.

68

Je tady první střídání zápasu. Dimitrij Skopincev (SLZ) dnes dohrál a na jeho místo přichází Oliver Filip (SLZ).

67

Už už to vypadalo na velmi nadějnou šanci italského AS, avšak nakonec byl Sadiq Umar (ASR) usvědčen z ofsajdu a za následné zakopnutí míče vidí žlutou kartu.

65

Kombinace domácích je stále velmi nepřesná. Takhle se Salzburg kýženého snížení rozhodně nedočká.

64

Po rohovém kopu a sražené střele Abdulahiho zahrávali hosté další standardní situaci od rohového praporku, ale ani tentokrát z toho prakticky nic nebylo.

63

AS Řím mělo k dispozici volný kop ze solidní vzdálenosti a hostující kapitán Lorenzo Vasco nakonec donutil Źynela k zákroku. Na své straně si polský brankář situaci pohlídal a je z toho jen roh.

62

Hosté hrají ve velké pohodě a Salzburg se vůbec nedostává k míči. Při pohledu na skóre se není, co divit, neboť vedení 0:3 by si chtěl do domácí odvety přivézt snad každý.

60

Bordinův centr sice nebezpečí nepřinesl, avšak poté se míč vrátil do pokutového území, kde měli převahu hosté, a aktivní Soleri hledal hlavou volné spoluhráče. Neúspěšně!

59

Teď už se ale Źynel musel více předvést! Za zády všech obránců se totiž dostal Soleri a polský brankář chytající v barvách Salzburgu tak musel řešit ošemetnou situaci. Zvládl to a výsledkem je jen rohový kop hostů.

58

Se zajímavější akcí přispěchali také hosté. Zdánlivě přetažený centr přistál u Christiana D'Ursa, avšak proti němu se stačili zformovat dva obránci a následné slabé zakončení zastavil Źynel.

56

Akce Skopinceva sice skončila sraženým pokusem, ale míč se dostal až k Maxerovi, jenž střílenou přihrávkou hledal jednoho ze tří spoluhráčů, kteří číhali v pokutovém území. Nakonec si to mičuda zamířila jen za brankovou čáru.

55

Po faulu na půlící čáře je přestupek proti pravidlům odpískán také domácímu celku a míč se tedy pochopitelně vrátí k hráčům italského týmu.

53

Ani standardní situace AS nepřinesla nic zajímavého. Následný centr z druhé strany hřiště se od Saleriho došoural jen k nohám Bartłomieje Źynela.

52

Špatně kopnutý centr Skopinceva byl v pohodě zlikvidován u bližší tyče. Z protiútoku hodlal zahrozit Umar, avšak Schleger se rychle vrátil a skluzem akci zastavil za cenu rohového kopu.

51

Aktivita Salzburgu zatím nepřinesla kýžené ovoce, ale nyní budou domácí rozehrávat aspoň rohový kop.

50

50. Wolfova střela jen těsně minula horní roh branky.

50

Tohle mohla být velká paráda! Hannes Wolf si za pokutovým územím rychle nachystal míč na střelu a vypálil krásný pokus, který jen těsně minul horních roh brány!

49

Alessandro Bordin (ASR) se dopustil tvrdšího faulu a je "odměněn" žlutou kartou. Jedná se o druhou žlutou kartu zápasu.

48

Berisha se snažil z levé strany prodrat v pokutovém území až do střelecké pozice, nicméně obránce AS mu míč odebral. Opět však kulatý nesmysl padá k nohám jednoho z hráčů Salzbugu.

47

Kombinace obou celků je v druhém poločase zatím poměrně nepřesná. Především pak domácí se už dopustili dvou zbytečných nepřesností.

46

Druhý poločas samozřejmě začali hosté, neboť úvodní výkop zápasu měli domácí, a právě hosté se tak drží na útočné polovině. Po faulu Karice budou rozehrávat z klidové pozice.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 17:01.
Hlavní rozhodčí nenastavil ani jednu minutu a týmy jdou tak do kabin. Spokojenější jsou stoprocentně hosté, neboť ti šli do vedení po penaltovém faulu Upamecana již v 8. minutě, když se ze značky pokutového kopu prosadil Riccardo Marchizza. Domácí Schlager poté mířil těsně vedle, Oberlin zpackal obrovskou šanci a v 17. minutě proto udeřili opět hosté. Po rohovém kopu se trefil Sadiq Umar. Další velké šance měli za stavu 0:2 znovu domácí, ale Oberlin podruhé zklamal a neproměnil se ani Wolfe, který ve 34. minutě střílel nad. Trest tedy přišel šest minut před koncem poločasu, neboť hlavou skóroval Edoardo Saleri. Salzburg má o přestávce nad čím přemýšlet, protože stav 0:3 je více než hrozivý.

45

První poločas skončil.

45

Defenzíva Salzburgu byla pod menším tlakem a vše skončilo malou domů. Źynel následně odkopl míč jen do autu v hosté budou vhazovat z blízkosti laviček.

43

Zdá se, že tento poločas už AS dohraje v pohodě. Saleri byl rychleji u míče než Karic a tohle muselo skončit faulem domácího hráče.

42

Kaufmann odcentroval velmi dobře a do nebezpečného prostoru, ale v onom místě opět kralovala obrana italského týmu. Hra se přenáší na druhou polovinu hřiště.

41

Na druhé straně se opět pochopitelně snaží Salzburg, nicméně z této ofenzivní akce získal zatím jen rohový kop, který obstará Benjamin Kaufmann.

39

39. Edoardo SALERI - 0:3

39

AS Řím právě vstřelil branku!
Opravdu neskutečně nedůrazná je obrana domácího týmu! Na lehounký centr do pokutového území si naběhl EDOARDO SALERI, kterého neuhlídal jeden z domácích beků, a je to 0:3!

38

Fanoušci domácích se sice trochu diví, ale Schlager Di Livia přeci jenom fauloval a Řím bude zahrávat volný kop.

37

Druhý rohový kop ve prospěch Salzburgu a znovu standardní situace nepřinesla nebezpečí. Obrana AS míč rychle odvrací.

36

Domácí se opravdu snaží, ale zatím je jejich snaha k ničemu. AS je v útoku velmi produktivní a oproti tomu domácí už pokazili několik obrovských šancí. Momentálně Salzburg kombinuje na útočné polovině.

34

34. Wolf, po krásné akci domácích, zakončuje jen nad břevno.

34

Ale rychle na druhou stranu! Po povedené patičce se v pokutovém území k míči dostal Oberlin, který byl dobře bráněn a proto vymyslel přihrávku na dobíhajícího Wolfa. Ten se zjevil ve stoprocentní šanci, avšak tísněn dvěma beky AS zakončil nad břevno!

32

Na konci 32. minuty se hostům podařilo najít skulinu v defenzívě Salzburgu a Anočić vyprodukoval jedovatý přízemní centr, který jen o pár centimetrů minul kopačku jednoho z jeho spoluhráčů.

31

Opět se nám trochu přiostřilo a vidíme druhou kartu v zápase. Potrestaným hráčem je Lorenzo Di Livo (ASR), jenž nešetrně zajel do Mayera. Samozřejmě se tentokrát jedná o kartu žluté barvy.

30

Jenže to by se hráči rakouského týmu nesměli dopustit zbytečné ztráty. Tentokrát z toho bylo jen nepřesné zakončení hlavou v podání Umara, ale příště by se taková chyby vyplatit nemusela.

29

Salzburg zastavil rozehrávku soupeře jen za cenu faulu, ale o pár vteřin později už s domácí počínali čistě a mohou rozjet svou vlastní akci.

27

Hosté domácím věnovali další rychlý útok, ale nyní už spoluhráči nepřihráli Oberlinovi a k zakončení se prodral Wolf. Sedmnáctiletý fotbalista si potáhl míč, avšak poté bránu přestřelil.

26

K další ofenzivní akci se odhodlal Abdullahi, ale opět to skončilo neúspěchem. Po obranném zákroku jednoho z domácích totiž Abdullahi zahrál rukou.

25

Svůj první rohový kop měl ve 25. minutě k dispozici i Salzburg, nicméně obrana AS si bez větších poradila a dostala míč daleko od své brány.

24

24. Vynikající zákrok Crisanta.

24

Neuvěřitelné! Po chybě hostů byl k vidění další rychlý brejk Salzburgu a gól na kopačkách měl opět Dimitri Oberlin! Švýcarský mladík se lehce zaškobrtl při zakončení a míč napálil jen do nohou padajícího Crisanta!

23

Hráči rakouského Salzburgu jsou opravdu hodně rozhozeni a nic se jim v posledních chvílích nedaří. AS znovu kombinuje na vlastní polovině a napadání domácích prakticky neexistuje.

22

Na začátku 22. minuty se k velké sólo akci odhodlal Nura Abdullahi, jenž si to namířil do středu, ale poté nepřesnou přihrávkou věnoval míč domácímu brankáři.

20

AS zvolilo zdlouhavější rozehrávku, avšak ta končí nepřesnou kolmicí. Pravý obránce Salzbrugu si soupeře pohlídal a následuje odkop od Źynelovy svatyně.

19

Domácí tým teď určitě mrzí neproměněná šance Oberlina. Místo vyrovnání máme totiž po chvíli skóre 0:2 a to výrazně nahrává italskému celku.

17

17. Sadiq UMAR - 0:2

17

AS Řím právě vstřelil branku!
Odpověď na mou předchozí otázku je: Fantasticky! Alessandro Bordin totiž vykouzlil parádní centr do prostoru, kam si naběhl SADIQ UMAR, jenž nedůrazně atakován hlavou zakončil mimo dosah domácího gólmana.

17

Po akci římského AS na pravé straně registrujeme sražený centr a první rohový kop zápasu. Jak s ním Bordin naloží?

15

Oberlin se už už řítil po pravé straně do otevřené obrany, avšak nakonec byl jeho souboj s jedním z hostů ohodnocen jako nedovolený.

14

14. Šance domácího Oberlina končí jen nepřesnou střelou.

14

Obrovská šance Salzburgu! Domácí kapitán Xaver Schlager našel zcela volného rozběhnutého Oberlina, který měl před sebou jen brankáře Crisanta, ale zakončením po zemi bránu trestuhodně minul!

13

Mladíci Salzburgu to tentokrát zkoušeli povedenou rychlou kombinací na hranici pokutového území, ale vše končí nepřesností a lehce přihraným pádem Wolfa.

11

Na trávníku se nám začíná přiostřovat. Dva šlapáky hostujících hráčů byly vyřešeny pouhou domluvou a to se domácím fanouškům vůbec nelíbí. Z hlediště se ozývá pískot.

10

Jenže mohlo být rychle vyrovnáno! Domácí využili otevřenosti v defenzívě AS Řím, Schlager si navedl míč na střelu a točeným pokusem zpoza velkého vápna jen o decimetry minul Crisantovu bránu.

8

8. Riccardo MARCHIZZA - 0:1

8

AS Řím právě vstřelil branku!
Míč na značku pokutového kopu si postavil RICCARDO MARCHIZZA a ten pohodovým zakončením do pravé strany brankáře Źynela bez potíží překonal.

8

8. Červená karta

8

Domácí stoper Dayot Upamecano navíc dostává červenou kartu a Salzbur má problém!

7

Domácí si sice nakonec poradili, ale další útok AS přináší obrovskou šanci v podobě pokutového kopu! Soleri to udělal výborně, pokryl si míč a Upamecano ho zezadu poslal k zemi.

6

Italský tým se až nyní dostal do blízkosti pokutového území a po pohledné kombinaci na levé strany měl práci Źynel. Polský gólman ani celá obrana Salzburgu míč nedokázala pořádně odvrátit a AS pokračuje v tlaku.

4

Lorenzo Crisanto hodně dlouho čekal s odkopem míče a nakonec kulatý nesmysl poslal jen do autu. Snaha o rychlý atak domácích zastavena rozhodčím, který aut posoudil jako špatně vhozený.

3

Hosté dělají v rozehrávce naprosto zbytečné chyby. Další jejich nepřesnost málem znamenala sólo únik, avšak i tentokrát defenzíva římského celku zastavila finální přihrávku.

2

Aktivní Oberlin se znovu dostal k míči, ale nebyl ve střelecké pozici a musel proto přihrávat pod sebe. Celá akce nakonec skončila slibným centrem, jenž byl odvrácen stopery AS.

1

Úvodní výkop zápasu obstarali domácí a ti se také po trochu krkolomné akci dostali až do pokutového území. Zde však byl Oberlin v ofsajdu.

1

Utkání právě začalo.
Veškeré předzápasové procedury jsou za námi a úvodnímu výkopu střetnutí tak nic nebrání.
Hráči obou celků již nastupují na hrací plochu. Domácí Salzburg se představí v tmavě modrých dresech a žlutých trenýrkách, hosté jsou celí bílí.
Příjemné úterní odpoledne! Vítám vás u on-line přenosu ze zápasu juniorské Ligy mistrů. Již za pár minut začne utkání mezi Red Bull Salzburg a AS Řím. Přeji příjemný sportovní zážitek.
Úvodní sestavy:

FC Red Bull Salzburg: Źynel – Mayer, Upamecano, Gugganig, Skopincev – Kaufmann, Berisha, Karic, Schlager (C) – Oberlin, Wolf
Náhradníci: Jović – Ettl, Switil, Ingolitsch, Raischl, Hödl, Filip

AS Řím: Crisanto – Abdullahi, De Santis, Marchizza, Anočić – Bordin, Vasco (C), D'Urso – Di Livio – Soleri, Umar
Náhradníci: Romagnoli – Paolelli, Pellegrini, Ciavattini, Grossi, Antonucci, Tumminello

Rozhodčí: Radu Petrescu – Radu Ghinguleac, George Florin Neacsu (vš. ROU).
AS ŘÍM

Oproti svému dnešnímu soupeři hráli mladíci AS Řím skupinovou fázi týmů, jejichž áčka postoupili do Ligy mistrů, a v rámci skupiny E pro sebe získali celkem devět bodů, díky čemuž zaujali druhé místo. Lepší o tři body byla jen favorizovaná Barcelona a určitě stojí za zmínku, že italský tým odešel ze šesti odehraných zápasech jen jednou poražen. I AS Řím je však výrazně lepší na domácí půdě a dnes tedy bude ve výhodě jeho soupeř.

Odehrané zápasy

9.12.2015 AS Řím – BATE Borisov 3:0
24.11.2015 Barcelona – AS Řím 3:3
4.11.2015 AS Řím – Leverkusen 5:1
20.10.2015 Leverkusen – AS Řím 2:1
29.9.2015 BATE Borisov – AS Řím 0:0
16.9.2015 AS Řím – Barcelona 0:0
FC RED BULL SALZBURG

Nejlepší rakouský juniorský tým sice nehrál základní skupinu, neboť se muži Salzburgu nedostali do Ligy mistrů, ale přes druhou část UEFA Youth League se dokázal prodrat až do dnešního 1/16 finále. Mezi nejlepšími juniorskými celky ze 32 nejlepších zemí Evropy (mimo účastníky skupinové fáze Ligy mistrů) se Salzburg nejprve utkal Željezničarem Sarajevo a poté si ve dvou zápasech poradil i Besiktasem Istanbul. Domácí spoléhají především na utkání odehrané na vlastním stadiónu, neboť v těch si připsali dvě výhry a to s celkovým skóre 9:1!

Odehrané zápasy

24.11.2015 Salzburg – Besiktas 5:1
4.11.2015 Besiktas – Salzburg 1:0

14.10.2015 Željezničar – Salzburg 2:1
30.9.2015 Salzburg – Željezničar 4:0
Vítáme vás u on-line přenosu ze zápasu juniorské Ligy mistrů. Utkání začíná v 16:00.

FC Red Bull Salzburg – AS Řím

0:4

konec (0:3)

Zpět na online

Branky: 8. Marchizza (pen.), 17. Umar, 39. Saleri, 72. Di Livio

Karty:   81. Karic (SLZ) – 31. Di Livio (ASR), 49. Bordin (ASR), 67. Umar (ASR)   8. Upamecano (SLZ), 83. Kaufmann (SLZ)

Střely na branku: 1:11. Střely mimo: 7:4. Rohy: 4:7. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 14:14.

FC Red Bull Salzburg: Źynel – Mayer, Upamecano, Gugganig, Skopincev (68.Filip) – Kaufmann, Berisha (84.Raischl), Karic, Schlager (C) – Oberlin, Wolf (79.Switil)
Náhradníci: Jović – Ettl, Switil, Ingolitsch, Raischl, Hödl, Filip

AS Řím: Crisanto – Abdullahi (76.Grossi), De Santis, Marchizza, Anočić (76.Pellegrini) – Bordin, Vasco (C), D'Urso – Di Livio – Soleri, Umar (86.Tumminello)
Náhradníci: Romagnoli – Paolelli, Pellegrini, Ciavattini, Grossi, Antonucci, Tumminello

Rozhodčí: Radu Petrescu – Radu Ghinguleac, George Florin Neacsu (vš. ROU)