Menu

Fotbal

Portugalská Primeira Liga

FC Paços Ferreira – Academica de Coimbra

1:0

konec (1:0)

17.08.2015, 21:00 • Estádio da Capital do Móvel, Paços de Ferreira • 1. kolo • Jan Havlovic (@jeanhavlovic)

Tipsport: 1.93 3.27 4.25 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Dnešní utkání je u konce! FC Paços Ferreira zvládl roli favorita a Academicu de Coimbra porazil 1:0!

První poločas na Estádio da Capital do Móvel nenabídl příliš atraktivní fotbal. Nejzajímavější situací první půlhodiny byl jednoznačně střet obránce Aderlana s domácím koučem Jorge Simaem. Ve 33. minutě zahrával domácí Andrézinho standardní situaci, avšak mířila těsně nad! V závěru poločasu se však domácí Paços do vedení. Joao Gois skvěle načasoval přihrávku na Roniela, který mířil přesně!

Hned v 52. minutě mohli domácí své vedení navýšit, avšak Roniel hlavičkoval těsně mimo! Na další šanci se čekalo až do 73. minuty, kdy předvedl zajímavou standardní situaci Christian, brankář Pedro se však vyznamenal. V samotném závěru jsme viděli hned dvě červené karty! Vše k vidění v GIF animacích!

To je z mé strany vše a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (22:59:46)

90+6

Konec zápasu.

90+5

V samotném závěru dostal ještě žlutou kartu hostující Nwankwo Obiora, který poslal k zemi domácího Barnese Oseie!

90+3

90+3. Další pohled na situaci ve vápně

90+3

90+3. Červená karta

90+3

Následně dostal červenou kartu i domácí Diogo Jota za předchozí zákrok na Hugo Seca! Za malou chvílí by se již mělo pokračovat ve hře!

90+2

90+2.

90+2

90+2. Situace ve vápně Coimbry

90+2

Hodně zajímavý závěr utkání sleduje Estádio da Capital do Móvel! Ve vápně Academicy spadl Diogo Jota po souboji s Hugo Secem! Penalta se nepískala a domácí hráč poslal svého soupeře k zemi! To si nenechal líbit Ricardo Nascimento, který přilétl do souboje a poslal domácího hráče k zemi ukázkovým hokejovým bodyčkem!

90+1

To je komplikace pro Coimbru! Na pravé straně se pokoušel šetřit čas střídající Barnes Osei, kterého nakonec u rohového praporku poslal k zemi Selim Bouadla.

90+1

Hlavní rozhodčí se rozhodl, že nastaví celkem tři minuty nad rámec základní hrací doby!

90

Střídání v týmu FC Paços Ferreira: ze hřiště odchází Cicero, přichází Bruno Moreira.

89

Na pravé straně uspal domácí obranu Emidio Rafael, který dokázal přes obránce poslat míč do vápna. Goncalo Paciencia vůbec nečekal, že míč projde a do náběhu vůbec nešel!

88

Teď však domácí tým nechává tvořit svého soupeře, který kombinuje na vlastní polovině. Příliš času však Academice již nezbývá!

87

Domácí tým i v samotném závěru útočí, což je, vzhledem k výsledku, velmi sympatické! Z levé strany poslal do vápna centr Joao Gois, který našel osamoceného Barnese Oseie, jehož rána byla zablokována Emidiem Rafaelem!

85

Domácí Cicero měl nějaké slovní připomínky směrem k hlavnímu rozhodčímu a dostává žlutou kartu!

85

85. Mohlo být rozhodnuto ...

85

Rozehrávky se zhostil Christian, jehož centr na zadní tyč směřoval na Marca Baixinho, který se však k hlavičce těsně nedostal. Míč následně padl do míst, kam šel do skluzu Cardoso, avšak ani on míč těsně nezasáhl!

84

Další žlutou kartu z hostujícícho týmu dostává Selim Bouadla, který si pomohl nedovoleným zákrokem v souboji s Joao Goisem. Domácí navíc mají k dispozici standardní situaci!

83

Pacos Ferreira se velmi rychle přesunula na útočnou polovinu. Její protiútok táhl hlavně Christian, který si našel cestu středem hřiště a dostal se i ke střele. Ta však mířila vysoko nad branku Pedra Trigueira.

82

Velmi risktantní skluz předvedl těsně před vápnem domácí Pelé, který poslal k zemi Rabiolu. Naštěstí pro domácí zasáhl první míč a nedovolený zákrok se tak pískat nebude!

81

Střídající Hugo Seco si ve vzdušném souboji s Christianem pomohl viditelně rukou, avšak po odpískání diskutoval s rozhodčím a byl si zcela jistý, že se o faul nejednalo.

80

Na pravé straně se pokoušel uvolnit Goncalo Paciencia, nicméně mladý portugalský útočník měl proti sobě dvojici protihráčů a míč mu nakonec unikl do zámezí.

79

Domácí tým provádí druhé střídání v tomto zápase. Trenér Jorge Simao posílá ze hry Roniela, který patři k nejlepším hráčům na trávníku. Na jeho místo přichází mladý Barnes Osei.

77

Academica však brzy vybojovala míč zpět a z levé strany dokázal odcentrovat Selim Bouadlia. Gólman Marafona byl lehce dezorientovaný, avšak míč nakonec vyboxoval.

76

Pro hostující tým se jednalo o ideální příležitost na vyrovnání! Rozehrávky se ujal Goncalo Paciencia, který však trefil pouze zeď! To může hosty ještě mrzet ...

75

Velmi hezkou individuální akci předvedl Paciencia, který si to namířil středem hřiště a těsně před vápnem ho poslal k zemi Marco Baixinho, který za svůj zákrok dostává žlutou kartu!

75

Hostující tým provádí poslední střídání v tomto zápase! Ze hřiště odchází Fernando Alexandre, kterého nahrazuje Hugo Seco.

74

Domácí tým dnes z rohových kopů zatím žádné nebezpečí nevytěžil. Ani poslední, který rozehrával Roniel, neznamenal pro branku Coimbry žádné nebezpečí.

73

73. Povedená standardní situace Christiana

73

Rozehrávky se ujal domácí Christian, který svou svižnou střelou pořádně protáhl gólmana Pedra Trigueira, jenž vyrazil míč na rohový kop!

71

Rohový kop Rionela dokázala obrana Academicy odvrátit. Za vápnem se však k míči dostal Diogo Jota, který mohl střílet, nicméně ho poslal nedovoleným zákrokem k zemi střídající Ivanildo, který dostává zaslouženou žlutou kartu!

70

Na druhé straně poslal do vápna Coimbry další zajímavý centr Hélder Lopes. Do zakončení se tlačil Roniel, nicméně těsně před ním míč odpálil na rohový kop Aderlan.

69

Pomalou kombinaci Academicy se pokoušel rozseknout brazilský obránce Aderlan, který se pokoušel najít za obranou střídajícího Ivanilda. Rodák z Bissau však na míč nedosáhl!

68

I domácí celek provádí první změnu v tomto utkání! Ze hřiště odchází velmi aktivní brazilský záložník Andrézinho, kterého nahrazuje brazilský křídelní Paraiba!

67

Zajímavou přihrávku za obranu dostal Cicero, který chytře přihrálm pod sebe, kde se nacházel Roniel. Střelec úvodní branky mohl střílet z první, to však neudělal a jeho následnou střelu zablokoval Joao Real na rohový kop!

65

Na druhé straně se Academica dostala k rozehrávce standardní situace. Exekuce se zhostil Aderlan, který však branku Marafony vysoko přestřelil! Od domácích fanoušků si vysloužil ironický potlesk!

64

Aktivní domácí celek zahrával před malou chvílí další rohový kop, kterého se ujal Roniel Costa. Jeho centr propadl až za vápno, kde se do míče opřel z první Cicero. Rána rodáka z Coimbry mířila mimo!

63

Domácí Andrézinho nepříjemně strčil Goncala Pacienciu, který málem podklouzl za postranní čárou. Rozhodčí následně musel situaci mezi oběma hráči uklidňovat.

62

Tentokrát se poprvé v zápase předvedl pomezní rozhodčí. Na hranici vápna se dostal k míči Andrézinho, který jej prostrkával do vápna na Roniela. Brazilský útočník se však nacházel v době přihrávku v ofsajdu.

61

Středem hřiště se prohnal domácí Roniel, kterého nezastavila ani trojice protihráčů. Střelec úvodní branky se pokoušel vysunout Cicera, avšak přihrávka se mu příliš nepovedla.

59

Na tránvíku se v posledních minutách lehce přitvrdilo. Domácí stoper Pelé poslal ostrým zákrokem k zemi střídajícího Rabiolu, nicméně se protihráči šel okamžitě omluvit. Za svůj zákrok však dostal žlutou kartu!

58

Hostující Aderlan se na pravé straně provinil nenápadný nedovoleným zákrokem v souboji s Andrézinhem. Hlavní rozhodčí byl však pozorný a faul odpískal.

57

Hostující tým provádí hned dvojité střídání! Kouč José Viterbo se jednoznačně pokouší posílit ofenzivu! Na hřiště posílá dvojici Ivanildo – Rabiola, která nahrazuje Nii Plange a Ruie Pedra.

56

Hostující Rui Pedro již má žlutou kartu, nicméně se před malou chvílí prezentoval nedovoleným zákrokem. Hlavní sudí však žlutou kartu neudělil.

55

Velmi zajímavý pas za obranu dostal na pravé straně Nii Plange, který se dostal ve skluzu do zakončení. Marafona zcela zbytečně vybíhal a míč prošel mimo branku! Na druhé straně se pokoušel ještě udržet míč na hrací ploše Pedro, neúspěšně!

54

Domácí tým momentálně kombinuje na útočné polovině a pokouší se najít cestu k ohrožení branky Pedra Trigueira. Obrana Academicy je však velmi dobře zformovaná!

52

52. Hlavička Roniela skončila těsně mimo

52

Velmi nenápadná akce domácího celku! Z pravé strany poslal do vápna centr Baixinho. Míč prodloužil Christian a k hlavičce se dostal Roniel. Brankář Pedro Trigueira se natahoval marně, neboť míč mířil těsně mimo!

50

Na počátku útočné akce hostujícího celku byl Nwankwo Obiora, který dlouhým pasem našel na pravé straně Nii Plangeho, jenž však přes obránce Pelého neprošel.

49

Na pravé straně se pokoušel o odvážnou kličku Christian, který však neoklamal Emidia Rafaela. Hostujícímu hráči však následně míč utekl do zámezí a u míče zůstane Ferreira.

48

Domácí Pelé se v souboji s Pacienciou provinil nedovoleným zákrokem. Rozehrávky následné standardní situace se rozehrál Rio Pedro, jehož centr letěl přímo do rukavic brankáře Marafona!

47

Na pravé straně vyhrál důležitý soboj Roniel s hostujícím Joao Goisem. Následně poslal střelec první branky přízemní centr před branku, zakončení se však Cicerovi nevyvedlo.

46

První útočná akce domácího celku k zakončení nevedla. Hélder Lopes sice našel ve středu hřiště Christiana, jeho následná přihrávka však již přesná nebyla.

46

Začal druhý poločas.
První poločas na Estádio da Capital do Móvel nenabídl příliš atraktivní fotbal. Nejzajímavější situací první půlhodiny byl jednoznačně střet obránce Aderlana s domácím koučem Jorge Simaem. Ve 33. minutě zahrával domácí Andrézinho standardní situaci, avšak mířila těsně nad! V závěru poločasu se však domácí Paços do vedení. Joao Gois skvěle načasoval přihrávku na Roniela, který mířil přesně!

Druhý poločas začne v Paços de Ferreira přibližně v 22:01!

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45

První poločas skončil.

45

V závěru poločasu měla hostující Coimbra k dispozici rohový kop, kterého se ujal Emídio Rafael. Jeho centr však dokázala obrana Ferreiry ubránit!

43

43. RONIEL - 1:0

43

Ferreira právě vstřelila branku!
Ferreira se v závěru poločasu dostává do vedení! Na pravé straně se k míči dostal Joao Gais, který skvěle načasoval přihrávku do vápna na RONIELA! Brazilský útočník si dokázal poradit a přesnou střelou k tyči poslal domácí do vedení!

42

Následnou standardní situaci rozherál brazilský obránce Aderlan, nicméně jeho centr neznamenal žádné nebezpečí!

41

Roniel byl viditelně podrážděný z předchozí situace a na vlastní polovině tvrdě zajel pod nohy hostujícího Fernanda. Žlutá karta byla zcela oprávněná!

40

Právě Pelé našel na levé straně Roniela, který se dokázal protáhnout kolem Aderlana a po kontaktu s brazilským obránce spadl na zem. Hlavní rozhodčí však standardní situaci neodpískal!

39

Na pravé straně ztratil zcela zbytečně míč Pelé a hostující Goncalo Paciencia obešel dvojici hráčů a postupoval dál. Jeho postup však zastavil ostrým zákrokem Christian, který si vysloužil žlutou kartu!

38

Rozehrávky se zhostil domácí Christian, jehož centr však ve vápně nenapáchal žádnou neplechu! Hostující obrana se bez problémů ubránila!

37

Hostující Fernanrdo Alexandre se prezentoval na útočné polovině nedovoleným zákrokem v souboji s Hélderem Lopesem a Ferreira má k dispozici zajímavou standardní situaci!

36

Rozehrávky rohového kopu se zhostil hostující Nwankwo Obiora, jehož centr přelétl všechny jeho spoluhráče ve vápně a centr následně odvrátil domácí obránce Baixinho!

35

Z podobného místa střílel o pár desítek vtřein později také Selim Bouadla, jehož ránu však zablokovala domácí obrana na roh!

34

Coimbra mohla jít po nedovoleném zákroku Héldera Lopes do protiútoku, nicméně na levé straně se nepovedl centr Rafaelovi. Academica však výborně napadala a míč získala zpět. Ke střele z hranice vápně se nakonec dostal Nwankwo Obiora, který tvrdou ranou minul!

33

33. Zajímavý přímý kop Andrézinha

33

Rozehrávky se zhostil portugalský záložník Andrézinho, jehož rána prolétla těsně nad břevnem branky Pedra Trigueira, který plachtil vzduchem zbytečně!

32

Nedovoleným zákrokem se navíc prezentoval hostující Ricardo Nascimento, který poslal k zemi Andrézinha. Domácí tak mají k dispozici zajímaovou standardní situaci!

31

Ve středu pole vyhrál důležitý hlavičkový souboj Diogo Jota, který tak získal míč pro svůj tým. Ferreira tak může kombinovat na útočné polovině.

30

Academica předvedla na vlastní polovině velmi rychlou kombinaci, která mohla vést k zajímavému protiútoku. Nii Plange poslal rychlou přihrávku do středu k Obiorovi, který zprvní hledal za obranou Ruie Pedra. Portugalský útočník však na míč nedosáhl.

28

Po delší době si práci s míčem užil také domácí gólman Marafona, který v posledních minutách příliš práce nemá. V tomto případě se alespoň na malou chvíli zapojit do kombinace domácích obránců.

27

Domácí se opět pokoušeli zahrozit z autového vhazování. Z levé strany vhodil míč do hry Marco Baixinho, jehož "centr" však dokázal odvrátit Brazilec Aderlan, který je v posledních minutách opravdu všude!

26

26. Srážka Aderlana s Jorge Simaem

26

Na pravé straně se pokoušel dostihnout míč hostující obránce Aderlan, který při snaze srazil domácího kouč Jorge Simaa. Portugalský trenér spadl na zem, nicméně vzal vše s úsměvem!

25

Academica de Coimbra momentálně kombinuje na vlastní polovině a hostující stopeři se pokoušejí najít nějakou uličku v obraně Ferreiry.

23

Domácí fotbalisté se opět pokoušel kombinovat na útočné polovině. Středopolař Hélder Lopes se pokoušel křižnou přihrávkou najít ve vápně, což by se možná povedlo, kdyby hostující stoper nezměnil dráhu míče.

22

Z následné standardní situace domácí tým žádnou vážnou šanci nevytěžil. Kombinace Pacosu však pokračovala a z levé strany nebezpečně odcentroval Diogo Jota, jehož centr na poslední chvíli odvrátil do zámezí Plange.

21

21. Nedovolený zákrok Ruie Pedra

21

První žlutou kartu tohoto utkání dostává hostující fotbalista Rui Pedro, který zastavil nedovoleným zákrokem postup Diogo Joty. Hlavní rozhodčí udělil žlutou kartu velmi správně!

20

Máme za sebou dvacet minut dnešního utkání a zatím na nějakou pořádnou šanci čekáme! Momentálně je u míče domácí tým, který jej získal po nepřesné přihrávce Emidia Rafaela.

18

Ve středu hřiště si počínal velmi špatně hostující Nii Plange, který namazal Hélderu Lopesovi. Portugalský středopolař hledal na pravé straně Andrézinha, jenž hledal přihrávkou z první Roniela. Hosty zachránil stoper Joao Real!

17

Na levé straně mohl podniknout zajímavý průnik Diogo Jota, který si dokázal obhodit Aderlana a postupoval vpřed. Brazilský obránce se však do souboje dokázal vrátit a domácího hráče o míč obral!

16

Ferreira měla na levé straně autové vhazování, což je parketa pro Marca Baixinha. Portugalský obránce vhodil hodně dlouhý aut, který však ve vápně odhlavičkoval Nascimento.

15

Domácím hráčů před malou chvílí vůbec nevyšla kombinace na vlastní polovině a u míče je hostující Academica, která se velmi rychle přesouvá na útočnou polovinu.

14

Academica měla po nedovoleném zákroku domácího Cicera výhodu standardní situace. Rozehrávky se zhostil Emidio Rafael, jehož rána však letěla nad branku Marafona!

12

Z hodně velké dálky to zkusil hostující Selim Bouadla, jehož rána však neměla gólové parametry. Gólman Marafona mohl zůstat v naprosém klidu.

10

Tentokrát poslal centr z pravé strany Joao Gois, kerý se protáhl kolem dvojice protihráčů. Jeho následnou přihrávku však zachytil gólman Pedro Trigueira.

9

Paços Ferrreira kombinoval na vlastní polovině. Následně se stoper Fabio Cardoso pokusil o rychlý přechod a hledal na levé straně Diogo Jotu. Na toho byla však přihrávka příliš dlouhá a míč skončil v autu.

8

První rohový kop domácího celku si vzal na starost Roniel Costa, jehož centr však nebyl příliš povedený. Obrana Academicy si dokázala poradit a centr odvrátila.

7

Velmi zajímavou individuální akci předvedl na levé straně DFiogo Jota, který se protáhl kolem Joaa Reala a postupoval do vápna. Jeho následný přízemní centr odvrátil na rohový kop stopery Coimbry.

6

Domácí Ferreira podnikla první postupný útok. Míč se dostal na pravou stranu, kde se nacházel Fabio Cardoso, jehož centr nakonec odvrátila obrana Coimbry.

5

Prvním nedovoleným zákrokem tohoto zápasu se prezentoval hostující Nwankwo Obiora, který poslal k zemi Andrézinha.

4

Na útočné polovině hráči Coimbry velmi lacino ztratili míč a po levé straně postupoval vpřed Andrézinho. Brazilský ofenzivní záložník hledal za obranou Roniela, na toho byla přihrávka však příliš dlouhá.

3

Tentokrát se na pravé straně pokoušel vybojovat rohový kop Rui Pedro. Proti sobě měl však obránce Joaa Goise, který portugalského středopolaře do vápna nepustil a bude se odkopávat od branky domácích.

2

Academica začala utkání ziskem prvního rohového kopu tohoto zápasu. Rozehrávky se ujal Nwankwo Obiora, jehož centr však neznamenal pro branku Pedra Trigueira žádné nebezpečí.

1

Hlavní rozhodčí Carlos Santos Capela z Portugalska právě zahájil dnešní utkání. Úvodní výkop měli fotbalisté hostujícího celku, kteří podnikli také první útok. Rozehrávka stopera Nascimenta však přesná nebyla.

1

Utkání právě začalo.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Příjemný pondělní večer! Portugalská Primeira Liga o tomto víkendu odstartovala prvním kolem. My se společně zaměříme na dohrávku, ve které se střetne domácí FC Paços Ferreira s Acamedicou de Coimbra. Úvodní výkop je naplánovaný v 21:00 a u textového přenosu se na vás bude těšit Jan Havlovic.
FC PACOS FERREIRA
Pacos se v loňské sezóně umístil na velmi slušném osmém místě. Na pohárové příčky přitom ztratil pouhý bod, tudíž vedení by v tomto roce jistě zaútočilo minimálně na šestou příčku! Ferreira v přípravě odehrála hned čtyři přípravném duely. První dva sehráli svěřenci trenéra Jorge Simaa s celky z nižších portugalských lig a v obou přípradech byla Ferreira úspěšná (3:0 a 2:0). V dalším utkání se Pacos střetl s prvoligovým Rio Ave a utkání skončilo bezbrankovou remízou. V posledním utkání dokázala Ferreira uspět na hřišti Moreirense 3:1 a generálku tak zvládla na jedničku!

Vedení dokázalo přes léto udržet portugalského střelce Bruna Moreiru, který v loňské sezóně nastřílel deset branek a byl nejlepším střelcem Pacosu. Dalším důležitým článkem týmu Jorge Simaa je brazilský útočník Paraiba, který se v loňské sezóně prezentoval pěti přesnými zásahy!
ACADEMICA DE COIMBRA
Coimbře se loňská sezóna vůbec nepovedla! Až do závěru se Coimbra musela strachovat o záchranu, nakonec měla na sestupující Gil Vicente náskok šesti bodů. Vedení si však jistě v letošní sezóně slibuje lepší umístění. Coimbře se však v přípavě příliš nedařilo. S Wydadem Casablanca uhrála pouze remízu 2:2 a v posledním zápase se doma představila s Rio Ave. S účastníkem první ligy sehrála Coimbra vyrovnaný duel, který skončil 1:1! Generálka tak týmu kouče José Viterba příliš nevyšla.

Velmi důležitým je pro Academicu portugalský záložník Rui Pedro, který v loňské sezóně nastřílel šest branek a táhl Coimbru za záchranou. Útočník Rafael Lopes v loňské sezóně nastřílel čtyři branky a i v letošní sezoně na něj kouč Viterba bude spoléhat!

FC Paços Ferreira – Academica de Coimbra

1:0

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 43. Roniel

Karty:   39. Christian (FER), 41. Roniel (FER), 59. Pelé (FER), 75. Baixinho (FER), 85. Cicero (FER) – 21. Pedro (COI), 71. Ivanildo (COI), 84. Bouadla (COI), 90+5. Obiora (COI)   90+3. Jota (FER) – 90+2. Nascimento (COI)

FC Paços Ferreira: Marafona – Joao Gois, Fabio Cardoso, Pelé, Marco Baixinho, Hélder Lopes, Christian, Diogo Jota, Andrézinho (68. Paraiba), Cicero (90. Bruno Moreira), Roniel (79. Osei)
Náhradníci: Rafael Defendi, Romeu, Bruno Moreira, Paraiba, Miguel Vieira, Rodrigo Antonio, Osei

Academica de Coimbra: Pedro Trigueira – Aderlan, Real, Nascimento, Rafael – Fernando (75. Hugo Seco), Obiora – Plange (57- Ivanildo), Pedro (57. Rabiola), Boudala – Paciéncia
Náhradníci: Rabiola, Ivanildo, Iago Santos, Nuno Pioto, Rafael Lopes, Lee, Hugo Seco

Rozhodčí: Carlos Santos Capela – Ricardo Santos, Tiago Rocha (vš. POR)