Menu

Fotbal

Mistrovství světa U20

Katar – Portugalsko

0:4

konec (0:2)

03.06.2015, 06:00 • Waikato Stadium, Hamilton • Skupina C • Jan Havlovic (@jeanhavlovic)

Tipsport: 13.5 6.3 1.23 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Dnešní zápas je u konce! Portugalsko splnilo roli favorita a porazilo Katar jasným poměrem 4:0!

První poločas na Waikato Stadium nabídl velmi zajímavou podívanou. Úvodní minuty byly z obou stran velmi opatrné a žádný z týmů nechtěl udělat chybu. Ve 29. minutě málem využil zaváhání obrany Kataru André Silva, nicméně Hassan včas vyrazil z branky. O pět minut později jsme již byli svědci první branky utkání. Gelson Martins našel krásným centrem za obranou Andrého Silvu, který dopravil míč do branky! Portugalsko se v závěru poločase stihlo prosadit ještě jednou. Krásné "nůžky" nám vystřihl Ivo Rodrigues!

Druhý poločas začal velkou šancí Kataru, kteoru měl Almoez Ali. Jeho rána však mířila mimo. V 66. minutě se dokázali Portugalci prosadit potřetí. Ivo Rodrigues přetlačil v souboji Al-Abdulrahmana a hlavičkou překonal Hassana. O osm minut později přidal Joao Vigário čtvrtý gól a uzavřel tak gólový účet tohoto utkání!

Portugalsko tak zvládlo i druhý zápas ve skupině C a je na prvním místě se ziskem šesti bodů a skóre 7:0! Naopak Katar ten je stále bez bodu a jeho šance na postup jsou velmi nízké.

To je z mé strany vše a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (07:55:37)

90+3

Konec zápasu.

90+2

Assim Mabido se pokoušel vyslat do úniku Almoeze Aliho. Na toho byl však centr příliš dlouhý a situaci zde kontroloval Joao Nunes.

90+1

Po pěkné kombinaci se míč dostal až na levou stranu, kde se nacházel Rafa Alves. Ten však kombinaci Portugalců "zabil", neboť nahrál přímo na nohu Akrama Afifa.

90

Katar má míč na vlastní polovině a pokouší se o postupný útok. Portugalci však hrají to, co potřebují.

89

Levý obránce Al-Abdulrahman nyní zcela zbytečně fauloval u postranní čáry Tomáse Podstawskiho. Za svůj zákrok žlutou kartu neuviděl, ačkoliv dle mého názoru měl.

88

Střídající Abdulsalam hledal vysokým nákopem na levé straně Fahada Al-Abdulrahmana. Na toho byl však centr příliš rychlý a míč doskákal do zámezí.

87

Po levé straně svedl souboj Rafa s Jassimem Mohamedem. Úspěšnější byl portugalský hráč, který se však k centru nedostal a musel zvolit zpáteční přihrávku.

86

Katar teď navíc přichází o míč. Almoez Ali přišel o míč na útočné polovině a následně fauloval Domingose Duarteho.

85

Katar se pokouší ještě útočit a vstřelit tak alespoň čestný úspěch. Obrana Portugalska dnes však funguje na výbornou.

84

Velmi šikovně si teď počínal na hranici vápna Marcos Lopes, který prostrčil míč na levou stranu, kde se nacházel Rafa. Jeho centr našel ve vápně hlavu Rodriguese, ten však zamířil nad branku.

83

Portugalsko pokračuje v kombinaci na útočné polovině. Katařané již také nenapadají tak aktivně, čímž svému soupeři kombinaci ulehčují.

82

Bohužel, Salem Al Hajri není schopen pokračovat ve hře a dnešní utkání pro něj končí. Na posledních deset minut jeho místo zaujme Tameem Al Muhaza.

81

Na trávníku zůstal ležet Salem Al Hajri, který si pravděpodobně ublížil při zpětné přihrávce. Hlavní arbitr navíc signalizuje, že se bude muset střídat.

79

Při rozehrávce zaváhal Salem Al Hajri a k míči se málem dostal Nuno Santos. Katarský stoper však svou chybu napravil a pomohl si zpětnou přihrávkou k brankáři Hassanovi.

78

Kouč Portugalska Hélio Sousa i za stavu 4:0 neustále stojí u postranní čáry a předává svým svěřencům určité pokyny. Moc dobře ví, že těžké zápasy teprve přijdou.

77

Katar provádí svou druhou změnu v zápase! Svou práci na trávníku ukončil Akram Afif, kterého na jeho pozici nahradí Sultan Al Kuwari.

76

Portugalci evidentně nemají dost a neustále útočí! Marcos Lopes hledal nadýchaným centrem za obranu dvougólového střelce Iva Rodriguese. Na tohoto hráče byl však centr dlouhý.

Katar – Portugalsko

0:4

konec (0:2)

Zpět na online

Branky: 34. Silva (Martins), 42. Rodrigues (Ramos), 66. Rodrigues (Santos), 74. Vigário (Rodrigues)

Karty:   36. Madibo (KTR) – 60. Ramos (POR)

Katar: Yousef Hassan – Fahad al-Abdulrahman, Serigne Abdou, Salem Al Hajri (86. Al Muhaza), Jassim Mohamed – Akram Afif (77. Al Kuwari), Ahmed Doozandeh, Assim Madibo, Ahmed Al Saadi – Jassim Ahmed (61. Abdulsalam), Almoez Ali
Náhradníci: Tameem Al Muhaza, Abdullah Abdulsalam, Said Brahmi, Sultan Al Kuwari, Mohammed Al Bakri, Sultan Al-Brake, Abdulrahman Anad, Bassam Hisham, Tarek Salman, Yazan Naim

Portugalsko: André – Rafa, Domingos Duarte, Nunes, Mauro Riquixho – Tomás Podstawski, Francisco Ramos (62. Bikel) – Gelson Martins (66. Santos), Marcos Lopes, Ivo Rodrigues – Andé Silva (69. Vigário)
Náhradníci: Tiago Sá, Pedro Rebocho, Nélson Monte, Raphael Guzzo, Nuno Santos, Estrela, Janio Bikel, Vigário, Goncalo Guedes, Guillherme Oliveira

Rozhodčí: Fedorczuk – Tarán, Trinnidad Diaz (vš. URG)