Menu

Fotbal

Niké liga

FK Železiarne Podbrezová – MŠK Žilina

2:3

konec (0:2)

05.05.2015, 16:30 • Brezno • Matej Kubove (@Matej Kubove) sk

Tipsport: 5.6 3.8 1.58 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Branislav Benko (ŽP Šport Podbrezová): „Ťažko sa hodnotí takýto infarktový zápas, ale po desiatich minútach bolo 0-2 a vyzeralo to s nami veľmi zle. Žilina nás nepustila do ničoho, dobre sa pohybovali, nemohli sme hrať našu hru. Prvý polčas vyznel lepšie pre Žilinu. Pred koncom polčasu sme mali dve šance. Druhý polčas sme hrali ako vymenení, podarilo sa nám vyrovnať zlepšeným pohybom a dôrazom. Zápasu by svedčil výsledok 2-2, ale v infarktovom závere po našej chybe sme prehrali. Som však hrdý na tím, dokázali sme sa zmobilizovať. Ľudom sa zápas musel páčiť.“

Adrián Guľa (MŠK Žilina): „Ceníme si tento výsledok. Tu sa nehrá ľahko. Výsledok sa zrodil po našom dominantnom prvom polčase. Zaslúžene sme viedli 0-2, lenže sme zneisteli a aj Podbrezová zaslúžene vyrovnala. V infarktovom závere sme mali viac šťastia. Ukázali sme mentalitu, súdržnosť a to je znak toho, že sme dobrý tím. Snajper Jelič nám vystrelil nesmierne dôležité víťazstvo.“ (18:44:38)

Štatistiky po zápase:
Góly: 2:3
Žlté karty: 0:1
Červené karty: 0:0
Strely na bránku: 5:3
Strely mimo bránky: 5:5
Rohové kopy: 7:4
Ofsajdy: 1:0
Voľné kopy: 18:10

90+1

Koniec zápasu.

90+1

Žltú kartu dostáva Matej Jelić (MŠK Žilina).

90+1

Žilina dala gól!


Tento zápas bude určite ašpirovať na duel sezóny. Neuveriteľné galapredstavenie na oboch stranách pravdepodobne uzatvára MATEJ JELIČ, ktorý si nabehol na dlhú loptu za obranu a skóruje.

89

Juraj Pančík dostal opäť skvelú loptu na krídlo a svojou rýchlosťou predbehol všetkých hráčov Žiliny. Spätnou prihrávkou navyše našiel Nworaha, ale jeho strelu odkopol preč z čiary Vavro.

87

Nworah zachytil rozohrávku hostí a po narážačke so Škutkom sa dostal k zakončeniu, ale strela mu nesadla a tak trafil len do Vavra. Následne ešte prihrával na Škutku, ale toho prepadol Paur a loptu mu odkopol.

86

Striedanie v tíme ŽP Šport Podbrezová: z ihriska odchádza Blažej Vaščák, prichádza Michal Pančík.
Striedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza Miroslav Káčer, prichádza Jakub Paur.

84

Škutka vnikol po prihrávke od Pančíka do šestnástky, ale svoju strelu nasmeroval tesne vedľa brány Volešáka.

83

Podbrezová dala gól!


DÁVID ŠKUTKA premieňa svoju ďalšiu penaltu v drese Podbrezovej a stáva sa z neho, nebojím sa tvrdiť, miláčik domácich tribún.

82

Po faule na Vaščáka pred šestnástkou sa opäť hralo ďalej, ale Pančíkov center trafil do ruky Škriniara a píska sa druhá penalta zápasu.

80

Juraj Pančík bol síce faulovaný, čo ale ušlo pozornosti hlavného arbitra, no sám loptu ihneď získal naspäť a vyzval na center Migaľu, ktorý ho ale nasmeroval vysoko nad bránu Volešáka.

78

Striedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza William Alves de Oliveira, prichádza Nikolas Špalek.

77

Argentínčan ho ale poslal ďaleko za nabiehajúceho Vaščáka a ten nedokázal loptu vrátiť do ohňa.

76

Juraj Pančík získava po faule na svoju osobu štandardku asi 25 metrov od brány Volešáka, ale vyzerá to na center od Podia.

75

Ten však domáci nezahrali dobre, ale následnou spätnou loptou do šestnástky dala Podbrezová skoro gól, ale Škutka vystrelil z prvej len do žrde.

75

Dlhý center Greška našiel v šestnástke okamžite čerstvého Nworaraha, ktorý si jedným dotykom loptu spracoval a druhým vypálil, ale hostia mu strelu tečovali na roh.

74

Striedanie v tíme ŽP Šport Podbrezová: z ihriska odchádza Peter Gál-Andrezly, prichádza Peter Nworah.

73

Jelič sa dostal cez obrancov Podbrezovej až pred Penksu, lenže ten včasným vybehnutím loptu spod jeho nôh vyrazil a následne pred Williamom odkopol Minčič.

71

Pančík v ďalšom úniku po krídle. Najprv prihrával na Škutku, ktorému ale loptu odkopol Káčer, lenže len k Jurajovi a ten ďalším centrom našiel iba Volešáka.

69

Juraj Pančík dlho váhal čo s loptou pred šestnástkou, až napokon poslal do nej center, ktorý ale Škutka poslal chrbtom k bráne nepresne na Volešáka.

66

Podbrezová dala gól!


Záslúžený gól. Podbrezová po prestávke valcuje Žilinu a vidí za to zaslúžené ovocie. Roh na prvú žrď predĺžil na malé vápno Ivan Minčič a BLAŽEJ VAŠČÁK akrobaticky znižuje.

66

A do tretice Pančík! Získal loptu od Letiča, ktorého čisto odstavil telom, ale do šestnástky vnikal trochu pomalšie, čo využil Vavro a jeho strelu mu zrazil na roh.

65

Pekne kopnutý roh, ale hlavičkári v žlto-zelených dresoch dokázali dostať preč.

64

Juraj Pančík opäť unikol dvojici obrancov po krídle, ale svoj center nasmeroval veľmi na päty spoluhráčom. Loptu však udržal Podio a po prihrávke Andrezlymu získala Podbrezová rohový kop, keďže jeho pokus bol zrazený.

63

Priamy kop Podia presne z hranice šestnástky ale skončil na múre a následnú dorážku Škutku hostia taktiež zastavili.

61

Juraj Pančík ihneď po príchode na trávnik vymyslel veľkú šancu Podbrezovej, keď dostal dlhú loptu do krídla a centrom na päty stopérov Žiliny našiel na šestnástke Andrezlyho, ale jeho pred strelou fauloval Káčer. Navyše, nevidí ani žltú kartu a ak sa pískala penalta v úvode, mala sa aj teraz, toto v šestnástke bolo.

60

Striedanie v tíme ŽP Šport Podbrezová: z ihriska odchádza Milan Harvilko, prichádza Juraj Pančík.

57

Striedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza Lukáš Čmelík, prichádza László Bénes.

56

Hosťom následne nevyšiel prechod dopredu, keďže loptu za obranu na Williama odhlavičkoval Minčič. Rýchleho Andrezlyho na krídle fauloval Mihalík, ale rýchlu rozohrávku Podia a centrr do šestnástky zlikvidoval Volešák.

55

Domáci v posledných minútach preberajú taktovku hry a do šestnástky hostí sa môžu pozrieť aj po faule Žiliny v strede poľa, ale dlhý center Minčiča odvrátil pred Podiom Mabouka.

54

Domáci sa ihneď dostávajú k ďalšiemu rohu, ten bol rozohraný na krátko, lenže Greškov center odkopol William.

54

Rohový kop spadol až na zadnú žrď, kde číhala dvojica útočníkov domácich, lenže ani jeden nedokázal usmerniť center do pomerne odkrytej brány Volešáka.

53

Andrezly dostal dlhú loptu za obranu, zasekol si Letiča a prihral do druhej vlny, odkiaľ ľavačkou pálil Migaľa a len tesne za pomoci Volešáka minul bránu.

50

Druhý roh však už Minčič poslal na Harvilka, ktorému ale nevyšiel prechod do ofenzívy a následne na druhej strane fauluje aj Andrezly, takže hostia držia Podbrezovú na ich polovici.

49

Zrazený center Čmelíka poslal Greško na roh, po ktorom bude nasledovať ďalší, pretože strela Káčera bola tečovaná.

47

Aj ten poslal Podio na prednú žrď, ale tam loptu vyrazil Volešák preč. Domáci síce ostali pred šestnástkou Žiliny zásluhou autu, ale ten hlavičkoval Vaščák jednoducho do náruče Volešáka.

47

Podiova lopta smerovala na prednú žrď, kde ju ale odvrátili hosťujúci zadáci na rohový kop.

46

Domáci získavajú hneď z kraja druhého polčasu zaujímavú štandardku na center pred Volešáka.

46

Začal sa druhý polčas.
Po polčase platí stav 0-2, ktorý načal už v úvode z kontroverzného pokutového kopu Škriniar a len o štyri minúty zveľadil Jelič.

Štatistiky po prvom polčase:
Góly: 0:2
Žlté karty: 0:0
Červené karty: 0:0
Strely na bránku: 1:2
Strely mimo bránky: 1:4
Rohové kopy: 1:2
Ofsajdy: 1:0
Voľné kopy: 6:4

45+1

Prvý polčas sa skončil.

45+1

Rohový kop Podia sa odrazil vysoko do vzduchu a na túto loptu si naskočil len Minčič, ktorý ale hlavou tesne minu bránu Volešáka.

45+1

Narážačka domácich v strede poľa nevyšla, ale Greško rýchlo získal loptu a po jeho uličke na Migaľu bude nasledovať rohový kop.

45+1

Nadstavuje sa 1 minúta.

45

Podio našiel hlavu Kupčíka, ktorý vrátil loptu do ohňa na Vaščáka, lenže ten nedokázal z prvej poslal strelu do siete, zablokovala mu ju jedna zo žlto-zelených nôh.

44

V strede poľa ostáva ležať po tvrdom zákroku na zemi Kochan a toto môže byť šanca na dobrý center do šestnástky Volešáka.

43

Čmelík sa svojimi kľučkami v strede poľa zamotal medzi niekoľkých hráčov Podbrezovej, ale Vaščák ho zbytočne fauluje.

42

Gál Andrezly si hodil loptu okolo Letiča do šestnástky, no nedostal sa cez neho k centru, pretože ľavý obranca ho odtlačil. Údajne čisto...

40

Harvilkovi sa otvoril na krídle priestor a poslal aj dobrý center, ale našiel len Vaščáka v ofsajde. Žilina si dáva s rozohrávkou na čas, čo sa domácim tribúnam logicky nepáči.

39

Hostia roztočili pred šestnástkou Podbrezovej prihrávkový kolotoč, ale Jeličovi krásnym a čistým sklzom vypichol loptu Podio, no Argentínčan je následne rýchlo faulovaný.

38

Dobrý center Mihalíka zľava poslal na rohový kop kapitán Minčič, ale na druhej strane ostávajú hostia pri lopte a Maboukov center na prednú žrď poslal hlavou cez Kupčík vedľa brány William.

37

Rýchly Mihalík sa dostal cez Migaľu, ale následne padá na zem, čo nie je posúdené ako faul, lenže krídleníkovi sa to nepáči a neodpustil si nejaké poznámky, ktoré ostali bez povšimnutia.

36

Greško zachytil kolmicu od Káčera na Jeliča, ale po následnej prihrávke poslal veľmi ťažkú loptu Vaščák v strede poľa na Škutku, tomu lopta odskočila a stráca ju.

34

Veľmi rýchly ale o loptu prichádza a rýchly Mihalík sa opäť dostal z krídla do stredu, odkiaľ ale tvrdou strelou minul brány Penksu,

33

Hneď na to sa snaží o center z druhej strany aj Harvilko, ale kľučka na Mabouku mu nevyšla a ten loptu odkopol. Avšak, len k Minčičovi a zásluhou Podia získava Podbrezová faul na útočnej polovici.

33

Vaščák nie je tým pravým lídrom v ofenzíve, čo nepotvrdil ani teraz, keď si nestrážený v šestnástke zle načasoval výskok na skvelý center Andrezlyho.

32

Migaľa zobral poľahky na krídle loptu Mihalíkovi a vyriešil to najlepšie, ako mohol, keďže ju nakopol do hráča hostí a od neho ide na čiaru.

31

Mabouka elegantne zvládol atak Vaščáka aj v situácií, kedy bol posledným hráčom svojho celku a tak Žilina môže s kľudom postupovať do ofenzívy.

30

Lukáš Migaľa sa vracia na hraciu plochu s obviazanou hlavou, takže k incidentu muselo dôjsť, hlavný rozhodca ho ale bohužiaľ nevidel.

30

Hostia opäť v nápore, lenže Pečovského ulička do šestnástky bola príliš dlhá na rýchleho Čmelíka, ktorý loptu nestihol.

29

Podio v súboji dvoch deviatok zatlačil na Jeliča, ktorému v stredovom kruhu lopta odskočila, ale Škutka to nevyužil a tak ide opäť dopredu Žilina, avšak, Mihalík a ani Čmelík sa zhusteným priestorom pred šestnástkou domácich nedostali.

27

William evidentne dohral Migaľu, ktorý bude potrebovať ošetrenie, ale muselo to byť mimo hry, keďže to videla len hŕstka fanúšikov presne vedľa miesta incidentu.

26

Mihalík si cez niekoľkých hráčov domácich stiahol loptu z krídla až do stredu, odkiaľ hľadal oblúčikom Williama, ktorého ale zahnal až k čiare a loptu mu tam zobral Migaľa.

25

Greško získal loptu po nepresnej prihrávke Pečovského, ale po narážačke v strede poľa so Škutkom sa zamotal medzi dvojicou hráčov Žiliny a o loptu prišiel.

24

Kupčík s Mihalíkom ostávajú po vzájomnom súboji ležať pri rohovej zástavke trochu otrasení, ale zdá sa, že obaja budú pokračovať. Nešlo ani o faul, odkopáva Penksa.

23

Škriniar po vzdušnom súboji s Vaščákom zvreskol a ostáva ležať na zemi, čoho dôsledkom je odpískaný faul proti domácim, ale na prvý pohľad sa nezdalo, že by išlo o prehnaný zákrok.

22

Hostia ale loptu veľmi rýchlo získali a dostali sa dopredu, ale center Mihalíka našiel len rukavice Penksu. Ďalší diskutabilný zákrok v strede poľa a opäť v tom bol Pečovský, ktorý, aspoň sa tak zdá, zahral pri spracovaní rukou, lenže nič sa nepískalo.

21

Pečovský zastavil faulom Podia, ktorý vyrážal do protiútoku, keďže väčšina hráčov hostí bola na súperovej polovici, ale karta z toho nebude.

20

William sa vrátil pomôcť obrancom s rozohrávkou, ale pri pokuse vrátiť loptu dozadu trafil do Škutku, ktorý ale loptu nestihol spracovať,

19

Mihalík sa krásne dostal "bicyklom" cez Harvilka a chcel prihrať na Jeliča do šestnástky, lenže ten si medzičasom zbehol bližšie k spoluhráčovi a tak lopta našla len Penksu.

18

Po kombinácií domácich pred šestnástkou poslal veľmi pekný center na malé vápno Harvilka. Naskakoval naň Škutka, ale cez Škriniara dokázal loptu len posunúť ďalej a nie zakončiť na bránu.

18

Čmelík našiel krásnym centrom do šestnástky hlavu Jeliča, no ten sa ale dostal len k hlavičke, ktorá smerovala nad bránu.

17

Vavro si naskočil veľmi tvrdo na chrbát Vaščáka, ktorý si chcel spracovať dlhú loptu od Minčiča, ale faul sa nepíska. Domáci fanúšikovia sú z niekoľkých verdiktov hlavného rozhodcu trochu vytočení.

16

Andrezlyho center sprava zrazil Letič a nezaobišlo sa to bez hromadného zvolania z tribúny "RUKA." Ďalší center toho istého hráča už bol lepší, ale na druhej strane šestnástky ho odhlavičkoval Mabouka.

15

Kochan vysunul na krídlo krásnou uličkou Andrezlyho, ktorý však nebol dostatočne rýchly a aj keď udržal loptu na hracej ploche, bolo to iba za cenu toho, že sa jej ihneď zmocnil Volešák.

14

Podbrezová tak prešla veľmi rýchlo do protiútoku, lenže Andrezlyho center sprava nenašiel nabiehajúcich útočníkov, iba brankára Volešáka.

13

Roh rozohraný na krátko sa dostal pred šestnástku k voľnému Mihalíkovi, ktorý sa dostal cez troch hráčov domácich až do šestnástky, ale svoju strelu cez Kupčíka namieril mimo.

12

Tentoraz dokázal Minčič predbehnúť Jeliča a dlhú loptu na neho odkopnúť, lenže aj keď trafil do útočníka hostí, od neho sa odrazila do stopéra domácich a tak to bude roh.

12

Gál Andrezly poslal loptu medzi Mihalíkom a Letičom do uličky pre Vaščáka, ktorý si ju chcel potiahnuť a vniknúť do šestnástky, ale prihrávka sa od neho odrazila a ušla mu za čiaru.

10

Žilina dala gól!


Rohový kop domáci dokázali odvrátiť, ale po centri sprava urobil veľkú chybu brankár Penksa, ktorého predskočil MATEJ JELIČ a hlavou upratal loptu do siete.

9

Po centri Migaľu, ktorý chytil Volešák sa dostala dlhým nákopom za obranu na Čmelíka Žilina do ofenzívy, ale rýchleho krídelníka Žiliny stihol dobehnúť Kupčík a zrazil loptu na roh.

9

Williamov center hľadal za Greškom nabiehajúceho Čmelíka, ale ten nestihol loptu a ušla mu za čiaru.

8

Jeho rýchla rozohrávka na Vaščáka však končí len u brankára Volešáka, ktorý odvracia preč a Žilina začína s ďalšou rozohrávkou.

7

Minčič hľadal dlhým nákopom Škutku, pred ktorým ale do autu odvrátil Mabouka a následne v strede poľa fauluje Káčer Podia.

6

Žilina dala gól!


Obrovský piskot a nevôľa domáceho kouča neodvrátili gól v domácej sieti, ktorý strelil už v úvode zápasu z penalty MILAN ŠKRINIAR.

4

Čmelíkov center zrazil na roh Greško, čo ukázal aj hlavný rozhodca, ale po výkriku krídelníka hostí "RUKA" je to penalta.

4

Pečovský sa pokúšal nájsť dlhou loptou na krídlo Mihalíka, lenže toho pokryl Migaľa a nechal prejsť center za čiaru. Po aute domácich, ale loptu získava Žilina.

3

Migaľa dostal pred šestnástkou hostí veľa priestoru na kvalitný center, lenže našiel iba pripraveného Volešáka, keďže útočníci do šestnástky nestihli dobehnúť.

2

Škutka sklepol vysokú loptu na Vaščáka, no ten neprešiel cez Vavra, lenže stopér domácich odkopol loptu iba na aut.

2

Prechod domácich dopredu cez Škutku ale nevyšiel a opäť je pri lopte Žilina.

1

Hostia to opäť skúšajú cez pravú stranu, ale Maboukov pas za Greška na Čmelíka skúsený obranca domácich odvrátil.

1

Výkop mali hostia, ktorí začínajú prvú ofenzívnu akciu cez Mabouku, ale ten mení ťažisko hry na druhú stranu, kde MŠK aj s problémami loptu udržala.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

ŽP Šport Podbrezová: Penksa – Migaľa, Minčič (C), Kupčík, Greško – Harvilko, Podio, Kochan, Gál-Andrezly – Vaščák, Škutka.
Náhradníci: Hanák – Andrič, Jur. Pančík, Mich. Pančík, Nworah, Hovančík, Nosko.

MŠK Žilina: Volešák – Mabouka, Škriniar, Vavro, Letić – Čmelík, Káčer, Pečovský (C), Mihálik – Alves de Oliveira, Jelić.
Náhradníci: Le Giang – Lupčo, Paur, Bénes, Piaček, Hučko, Špalek..
Zápas prilákal do hľadiska aj počas pracovného týždňa veľa divákov a je dosť možné, že dnešná návšteva bude atakovať hranicu 3 000 ľudí.
MŠK Žilina

"Šošoni" si nedávnou prehrou s Myjavou príliš v ceste za titulom nepomohli a na vedúci AS Trenčín strácajú až päť bodov. Aspoň z časti dohnať stratené sa pokúsia v Brezne, ale do kárát im nehrá štatistika, podľa ktorej ešte Podbrezovú neporazili. Stretli sa s ňou dvakrát (oba duely v tejto sezóne), pričom raz prehrali a raz remizovali. Prehra prišla na štadióne Kolkáreň v polovici augusta, najtesnejším rozdielom 1-0 a nešťastná remíza na domácej pôde, kedy tím na čele s kapitánom Ivanom Minčičom vytiahol na žlto-zelených veľmi účinný betón.

Posledných päť duelov

Dukla – Žilina 0-3
Žilina – Myjava 0-1
Senica – Žilina 1-2
Žilina – Košice 4-1
Ružomberok – Žilina 1-1

Najlepší strelci

1. Jelič 14
2. Mihalík 11
3. Čmelík 9
4. Škvarka 6
5. Škriniar 5

Postavenie v tabuľke

2. Žilina 27 15 9 3 55:20 54
ŽP Šport Podbrezová

"Železiari" sa na náročný duel naladili veľmi dobre, keďže v dohrávke, minulú stredu, proti Myjave, triumfovali 2-1, aj keď prehrávali. O obrat sa postarali Ľuboš Kupčík a premenenou penaltou Dávid Škutka. Podbrezová sa touto výhrou vyšvihla z jedenástej priečky na deviatu.

Posledných päť duelov

Podbrezová – Myjava 2-1
Trnava – Podbrezová 3-1
Podbrezová – Dukla 1-1
Trenčín – Podbrezová 4-1
Slovan – Podbrezová 2-1

Najlepší strelci

1. Vaščák 6
2. Škutka 5
3. Nworah, Mich. Pančík, Gál Andrezly, Kupčík, Minčič, Podio 2

Postavenie v tabuľke

9. Podbrezová 27 7 8 12 28: 36 29
28.kolo našej domácej Fortuna ligy sa odohrá počas pracovných dní. V tomto dueli sa do Brezna príde pozrieť adept na titul- MŠK Žilina.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:30.

FK Železiarne Podbrezová – MŠK Žilina

2:3

konec (0:2)

Zpět na online

Branky: 66. Vaščák (Minčič), 83. Škutka (pen.) – 6. Škriniar (pen.), 10. Jelić, 90+1. Jelić

Karty:   90+1. Jelić (ZIL)

FK Železiarne Podbrezová: Penksa – Migaľa, Minčič (C), Kupčík, Greško – Harvilko (60. Jur. Pančík), Podio, Kochan, Gál-Andrezly (74. Nworah) – Vaščák (86. Mich. Pančík), Škutka.
Náhradníci: Hanák – Andrič, Jur. Pančík, Mich. Pančík, Nworah, Hovančík, Nosko.

MŠK Žilina: Volešák – Mabouka, Škriniar, Vavro, Letić – Čmelík (57. Bénes), Káčer (86. Paur), Pečovský (C), Mihálik – Alves de Oliveira (78. Špalek), Jelić.
Náhradníci: Le Giang – Lupčo, Paur, Bénes, Piaček, Hučko, Špalek.

Rozhodčí: Július Straka- Sluk, Ferenc