Menu

Hokej

Play-off NHL

Montreal Canadiens – Tampa Bay Lightning

1:2

po prodl. (0:0, 0:0, 1:1 - 0:0, 0:1) Stav série: 0:1

02.05.2015, 01:00 • Bell Centre, Montreal • Pavel Zeman

Tipsport: 2.4 3.6 2.7 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Nikita KUČEROV - 1:2

82:06

Tampa právě vstřelila branku!
Brian Boyle zabojoval v rohu o kotouč. V jeho snaze jej podpořil Valtteri Filppula, který převzal kontrolu nad pukem, přistrčil ho na hokejku NIKITY KUČEROVA. Ten zamířil švihem přesně k pravé tyči a rozhoduje dnešní napínavé a dlouhé utkání. Asistence: Valtteri Filppula.

81:30

Dale Weise teď hledí do stropu Bell Centre. Ví, že z mezikruží, zcela osamocen, mohl zamířit lépe.

73:32

P. K. Subban několikrát zakroužil na modré čáře. Chudák Ryan Callahan se válel po zemi jako hadr, když se s ním vytírána podlaha. Byl to oku lahodící moment. Jenže Subbanovi to nestačilo. Rozhodl se umotat i druhého chlapce v bílomodrém dresu, a to už se tak pompézně nepodařilo.

71:00

Polovina prvního prodloužení je za námi. Na rozhodující gól stále čekáme. Noc je mladá, NHL je krásná. Určitě stojí za to vydržet až do konce. Byť se zdá, že konec dnešního utkání je v nedohlednu.

69:01

Max Pacioretty mohl zakončit do poloprázdné branky. Nepodařilo se mu však puk zvednout, a tak trefil pouze ležícího Bishopa. Jedeme dál.

68:37

Tomáš Plekanec vyhrál vhazování na Grega Pateryna, ten s ním popojel směrem do rohu a vrátil puk zpátky na modrou, kam si sjel nikým nehlídaný Brendan Gallagher. Secvičená akce Montrealu ale ke gólu nevedla. Ben Bishop měl odkrytý výhled a střelu s přehledem chytil.

64:56

Steven Stamkos pálí nepřesně. Nicméně kotouč se odrazil od zadního mantinelu na horní síťku Priceovy klece. Tak tak, že se neskoulel domácímu gólmanovi na záda a ...

62:59

A branka to není. Sudí posoudil situaci tak, že Kučerov natlačil domácího brankáře i s pukem za čáru nedovoleným způsobem.

62:59

No, tohle je zapeklitá situace Nikita Kučerov se řítil sám na brankáře Montrealu. Ten jeho zakončení zachytává betonem. Následně se ale oba dva aktéři ocitají za brankovou čarou i s pukem. Budeme volat do Toronta!

55:40

Ostrá rána Ryana Callahana se zastavila přímo pod nohama kapitána Stamkose. Ten však nedokázal z bezprostřední příležitosti překonat domácího brankáře.

Max PACIORETTY - 1:1

54:47

Montreal právě vstřelil branku!
Tak tohle si Ben Bishop nezasloužil. Skvělý výkon dehonestuje velkým kiksem. MAX PACIORETTY zápěstím z kruhů střílí do Bishopovy lapačky, tomu z ní puk vypadává a koulí se za brankovou čáru. Je vyrovnáno. Asistence: P. K. Subban, Tom Gilbert.

50:47

No, vše nasvědčuje tomu, že Montreal ani v šestém utkání proti Tampě v této sezóně nezvítězí. Michel Therrien má něco málo přes 9 minut, aby vymyslel nějaký fígl, nějakou kulišárnu, která dopomůže domácím hokejistům k překonání neprostupné obrany Tampy v zádech se skvělým Bishopem.

48:06

A Tyler Johnson odchází do kabiny. Co se stalo? Zranění? Nutná úprava výstroje? Nevím. Každopádně to je velké oslabení pro Blesky.

45:19

To je ideální příležitost k vyrovnání. Tyler Johnson (TBL) zahákoval Gallaghera. Ten mu na oplátku věnoval krosnu do zad. To sudí ale přehlédli. Začíná přesilovka Montrealu.

Tyler JOHNSON - 0:1

42:34

Tampa právě vstřelila branku!
Neprůstřelnost Careyho Price je u konce. TYLER JOHNSON vložil hokejku do prudké střely Matta Carla a zcela změnil trajektorii letu. Brankář Montrealu byl absolutně bez šance. Hosté jdou v úvodu třetí třetiny do vedení. Asistence: Matt Carle, Andrej Šustr.

40:19

Alexej Jemelin (MTL) si v souboji s Ondřejem Palátem počínal nedovoleně. Hosté mají čtvrtou přesilovou hru v dnešním utkání.

Oba brankáři už 5 třetin drží svou neprůstřelnost. Já před nimi smekám klobouk. Je zřejmé, kdo obsadí dvě místa ze tří při pozápasovém vyhlášení hvězd utkání.

37:27

Tak to byl neuvěřitelný moment. Tomáš Plekanec s Maxem Paciorettym se dostali do úniku proti jedinému obránci. Vyměnili si jedním dotekem puk do cik-caku. Ben Bishop se položil na pravý bok, zdálo se, že český bombarďák konečně rozvlní síť, ale Bishop se vytrčil s lapačkou a zákrokem večera odmítl změnu ve skóre.

36:47

Obrovský závar před Pricem. Ondřej Palát a po něm ani Tyler Johnson nedokázali zasunout puk do odkryté klece.

36:01

Valtteri Filppula padá k zemi. Nebylo to ale vlastní vinou. Alex Galchenyuk (MTL) nechal svou hůl pod jeho bruslí a završuje tak svůj hattrick dvouminutových trestů.

33:09

Andrej Markov nahazuje na branku. Ben Bishop se roztáhl na brankové čáře do takového toho univerzálního rozkleku. Nic neviděl. Měl ale štěstí, puk ho trefil do betonu.

29:23

Domácí mají k dispozici druhou přesilovou hru v dnešním utkání. Ryan Callahan (TBL) je vyloučen na 2 minuty za držení.

29:15

V obrovské příležitosti Andrej Šustr. Vytáhlý český zadák.byl sám mezi kruhy. Zavřel oči. Nebo možná ne, nevím. Každopádně se opřel do puku vší silou. To byla pořádná rána. Nicméně ... Carey Price. Tečka.

26:04

Alex Galchenuyk (MTL) zasáhl Alexe Killorna hokejkou do obličeje. Není se o čem bavit. Stejně jako v první třetině je to právě 21letý hokejista, který oslabuje celek Habs.

23:32

Brendan Gallagher není žádný hračička. Okamžitě po zisku puku vystřelil z velkého úhlu a málem trefil hlavu hlavního arbitra, který stál v rohu kluziště. To bylo o fous.

20:46

Max Pacioretty se utrhl do přečíslení společně s Jeffem Petrym. Vzal to na sebe a nechal vyniknout Bishopovu lapačku.

18:14

Steven Stamkos stále čeká na svůj první gól v letošním play-off. Teď se hezky prosmýkl po pravém křídle, ale nastřelil pouze pravé rameno Careyho Price.

15:27

Alex Galchenyuk (MTL) vyhodil puk z obranného pásma za mantinel, což znamená, že posílá svůj celek do čtyř.

14:36

Valtteri Filppula, to je borec, který se nestydí zaútočit ani v oslabení. Jeho výlet před Careyho Price byl velmi ambiciózní. Puk proletěl těsně vedle pravé šibenice.

12:52

Brian Boyle (TBL) je prvním vyloučeným hráčem v dnešním utkání. Od sudího dostává 2 minuty za nedovolené bránění.

12:30

Montreal je v laufu. Torrey Mitchell mohl být prvním úspěšným střelcem v dnešním utkání. V luxusní pozici mezi kruhy si ale na skvělého Bishopa nepřišel.

11:35

Andrej Markov má dnes ofenzivní choutky. Po jeho výpadu a pokusu o střelu dorážel do poloodkryté klece Max Paxioretty. Trefil pouze levou tyč. Dorážku Brendana Gallaghera pokryl skvělým zákrokem betonem Ben Bishop.

09:47

No to byla pořádná rána. Mezi kruhy si klepl o přihrávku Devante Smith-Pelly. A také ji dostal. Na nic nečekal a z voleje se pokusil otevřít skóre dnešního utkání. Střela ale zaduněla o zadní mantinel.

01:47

Vzápětí o něj ale přišli. Další akci rozjíždí Andrej Markov. A rozjíždí ji skvěle. Přihrává ji na nejmenšího muže na ledě. David Desharnais si bere puk a mermomocí se dívá na svého spoluhráče. Naznačuje přihrávku. Všechny na ledě však ošálil. Místo nahrávky spoluhráči přišla střela zápěstím. Puk zazvonil o levou spojnici.

00:18

A hned po 18 vteřinách v obrovské příležitosti Ondřej Palát, který se chopil puku v prostoru mezikruží. A vypadá to, že trefil tyč za zády Careyho Price.

Montreal Canadiens – Tampa Bay Lightning

1:2

po prodl. (0:0, 0:0, 1:1 - 0:0, 0:1) Stav série: 0:1

Zpět na online

Branky a nahrávky: 55. Pacioretty (Subban, Gilbert) – 43. Johnson (Carle, Šustr), 83. Kučerov (Filppula)

Montreal Canadiens: Price (Tokarski) – Subban, Markov, Petry, Jemelin, Pateryn, Gilbert – Smith-Pelly, Desharnais, Pacioretty – Gallagher, Plekanec, Galchenyuk – Weise, Eller, De La Rose – Flynn, Mitchell, Prust.

Tampa Bay Lightning: Bishop (Vilevski) – Stralman, Hedman, Coburn, Garrison, Šustr, Carle – Callahan, Stamkos, Killorn – Kučerov, Johnson, Palát – Paqquette, Fillpula, Namestnikov – Něstěrov, Boyle, Morrow.

Rozhodčí: Dwyer, Furlatt – Racicot, Miller

Průběh zápasu
1. třetina
12:52
15:27
Po 1. třetině
2. třetina
26:04
29:23
36:01
Po 2. třetině
3. třetina
40:19
42:34
45:19
54:47
Po 3. třetině
Prodloužení
Po 1. prodl.
2. prodl.
82:06
po prodl.