Menu

Další

Tiskové konference

Tisková konference FC Baník Ostrava

konec

19.02.2015, 12:00 • Nikol Kuncová (@Nikol_Kuncova)

To je z dnešní konference vše. Krásný zbytek dne a někdy příště na počtenou. (12:29:22)
"Jsem plný sil a odhodlání dokázat, že ten fotbal ještě hrát umím," zakončuje Milan Baroš dnešní tiskovou konferenci.
Jaké to pro vás bylo v Turecku?
Turci jsou fanatici, oni ten fotbal žerou a tam běží fotbal takřka 24 hodin denně. Někdy je to nepříjemné, když se chtějí fotit ve chvíli, kdy večeříte. Ale jinak je to příjemná záležitost.
Trenér Frňka vás nazval útočníkem číslo jedna, jak to vy vnímáte?
Podpora je důležitá, ale je na hráči, jak se bude cítit a jak bude hrát. Na konci loňské sezony jsem mluvil s panem Šafarčíkem, vyslovil jsem svůj názor, ale jejich práce do budoucna má asi jiné parametry. Já doufám, že tu trenér zůstane tři až čtyři roky, aby měl prostor práci rozvíjet. Snad se nám bude dařit a rukopis, co nám do hlav dává, bude přínosem.
Jaký máte vy názor na stadion ve Vítkovicích?
Milan Baroš: Jsou to Vítkovice, Baník by měl hrát na Bazalech. Baník patří sem! Tady nemusí být vybudovaný stadion pro 20-30 tisíc lidí. Když se podíváme na Plzeň, Slovácko – proč by to tedy nešlo tady.
Jaroslav Baďura vstupuje s poznámkou, že předprodej na zápas Baník – Sparta vypadá nadějně a v této chvíli je prodána zhruba tisícovka vstupenek.
Milane, co čekáte od Teplice?
Teplice patří k předku naší ligy a mají tam spoustu kvalitních hráčů. Abych pravdu řekl, neviděl jsem je hrát ani na podzim, ani v přípravě. Na videu si ještě rozebereme situace, které nám pomůžou. My tam jedeme udělat dobrý výsledek.
Petr Frňka: "Mám svojí představu o dokonalým fotbale. Každý tým má zakolísání a výkyv a pořád máme na čem pracovat. Myslím si, že jsme udělali spoustu práci a můžu být spokojený s tím, kam se kluci posunuli."
Co děláte celé dny, že jste ještě nestihl město tolik poznat?
"Budete se divit, ale celé dny jsme na Bazalech, dnes jsem si přivstal, abych si udělal poznámky k Teplicím. Nyní tisková konference a posléze další povinnosti."
Jak se aklimatizujete v Ostravě?
"S bráchou jsme vyrůstali v zahraničí, žili jsme i v Orlové a okolí. Já to nějak nevnímám, že přicházím z Čech. Pro mě to není, kdo se kde narodil, ale jaký člověk je."
Petr Frňka: "S hráčem, kterým je Kouřil, přišla síla jak do obrany, tak při standardkách. Sestavu už trochu mám v hlavě, ale nebudu ji prozrazovat, nechci aby se to kluci dočetla na internetu, ale měli by to slyšet ode mě. Na pozici Greguše sice nepřišel typologicky stejný hráč, ale o jeho post se bojuje a kdo se ukáže lépe, ten bude hrát."
Milan Baroš: "Zaregistroval jsem, že kluci jsou odhodlaní a chtějí makat. Jsme tu od toho, abychom hráli fotbal a soustředíme se pouze na tu hru. Kabina je zdravá a to je pro mě zásadní signál. V přípravě se výsledky zlepšovaly a i v trénincích hráči dřou na sto procent."
Na dotaz co očekává Petr Frňka od Teplic, které vyměnily trenéra, odpovídá kouč Baníku tak, že čeká pouze deset hráčů plus brankáře a soustředí se pouze na svůj tým.
Dotaz na Milana Baroše:
Jsou nějaké obavy z obměny kádru?
Projevit se to určitě může, ale přišli šikovní kluci, kteří sice nemají tolik zkušenosti s ligou, ale snad se brzy sehrajeme a bude to trvat co nejkratší dobu. Dobrými výsledky se tým chytne.
Před zahájením přípravy jste měl určitě představu, na kolik procent je splněna?
Všichni, co v Baníku spolupracujeme víme, že jsem sem s přehnanými očekáváními nešel. Neměl jsem ani vysoké nároky na nikoho a na práci jsem se těšil. Je zbytečné vyvíjet na někoho tlak. Doufám, že se výkony nezastaví a půjde to takhle dál.
První dotaz na Petra Frňku:
Dělá s vámi něco blížící se úvod sezony?
Se mnou to nedělá vůbec nic, tým není o mě. Spím v pohodě a nemyslím si, že by to bylo o mě. Nervozní nejsem a na ligu se všichni těšíme. Kluci v kabině jsou natěšení na mistráky, ale nemá to nic společného s nervozitou.
Dnešní konferenci zahajuje Jaroslav Baďura, který přivítá oba členy týmu a předá slovo novinářům.
Tiskové konference se zúčastní trenér Petr Frňka a Milan Baroš.
Krásné poledne z Bazalů, kde se dnes koná předzápasová tisková konference k zahájení jarní části sezóny Synot ligy.

Tisková konference FC Baník Ostrava

konec