Menu

Fotbal

Liga mistrů

Galatasaray Istanbul – Arsenal FC

1:4

konec (0:3)

09.12.2014, 20:45 • Ali Sami Yen Spor Kompleksi, Istanbul (TUR) • Lucie Rapantová (@rapalu22)

Tipsport: 2.96 3.6 2.46 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Děkuji Vám za pozornost a přeji dobrou noc. (22:49:47)
Arsenal postupuje do Play Off Ligy mistrů z 2. místa. Z prvního místa pak postupuje Dortmund. Oba týmy uhrály 13 bodů, ale Dortmund má lepší skóre. Do Evropské ligy míří 3. Anderlecht. Galatasaray Istanbul se s Ligou mistrů loučí s jednobodovým ziskem.
Rozhodčí Borbalán ukončil dnešní utkání, ve kterém Galatasaray Istanbul nestačil na Arsenal FC a podlehl mu 1:4. Sledovali jsme zápas rozdílných poločasů. První polovina zápasu patřila Arsenalu, který byl nebezpečný a své šance proměňoval, vždyť už po odehraných 45 minutách vedl o 3 góly. Ve druhém poločase byli aktivnější domácí fotbalisté, kteří se snažili s nepříznivým stavem něco udělat, ale gólu se dočkali až v 86. minutě, když Sneijder zahrával volný přímý kop a vstřelil výstavní gól. Nicméně v samotném závěru si vzal Arsenal třígólové vedení zpět. Za Arsenal dnes skóroval dvakrát Podolski a dvakrát Ramsey.

90+2

Konec zápasu.

Lukas PODOLSKI - 1:4

90+2

Arsenal právě vstřelil branku!
LUKAS PODOLSKI obdržel přesnou přihrávku od Sanoga, protáhl se přes dva bránící protihráče a poté přesnou trefou poslal balon za brankářova záda.

90

Druhý poločas bude nastaven o 2 minuty.

Wesley SNEIJDER - 1:3

89

Galatasaray právě vstřelil branku!
Mertesacker zahrál rukou, a tak domácí tým dostal výhodu standardní situace. Volný přímý kop si vzal na starost WESLEY SNEIJDER, jenž ze své pravačky vyslal technickou ránu, proti které byl Szczęsny bez šance. Galatasaray se tak dočkal a v závěru zápasu snížil na 1:3.

86

Standardní situaci si vzal na starost Sneijder a rozhodl se pro přímou střelu, se kterou neměl Szczęsny žádné větší potíže.

86

Faulovaný byl Sneijder, a tak budou domácí hráči zahrávat volný přímý kop.

85

Domácí tým se přesunul na soupeřovu polovinu, kde získal výhodu rohového kopu. Öztekin rozehrál nakrátko a poté Sneijder odcentroval míč do vápna, avšak Szczęsny měl přehled a nikoho ke střele nepustil.

79

Altintop je po svém příchodu na hřiště velmi aktivní a často se dostává do zakončení, avšak i tentokrát jeho pokus skončil kousek nad brankou.

79

Sneijder se ve vápně dostal úplně jednoduše ke střele a nechybělo hodně, aby se domácí tým radoval z gólu. Nicméně Maitland-Niles nastavil svoji kopačku a střelu úspěšně zablokoval, kdyby se tak nestalo, střela by skončila v brance, protože Szczęsny byl v protipohybu a tohle by nejspíš nechytil.

77

Sanogo se snažil získat balon pro Arsenal, ale pomohl si faulem, takže rozhodčí hru přerušil.

77

Vystřídal také domácí tým: dohrál Bruma, místo kterého naskočil Adin.

77

Arsenal provedl poslední změnu v sestavě. Hrací plochu opustil Debuchy, místo kterého se na hřiště dostal O'Connor.

74

Domácí fotbalisté rozehrávku soupeře napadali a vyplatilo se jim to, protože získali balon pro sebe a vyrazili do brejku. Finální přihrávku obdržel aktivní Altintop a poté vystřelil, ale střela mu nesedla a do branky se nevešla.

73

Campbell odcentroval balon na bližší tyč, ale tam našel pouze bránícího protihráče, který odkopl balon do bezpečí. Nicméně fotbalisté Arsenalu zamakali a míč získali zpět pro sebe.

72

Po delší době se na útočnou polovinu vydal Arsenal a vybojoval rohový kop.

Sneijder branku netrefil.

68

Galatasaray Istanbul byl znovu u míče a aktivní Sneijder se opět propracoval ke střele, avšak ani tentokrát jeho pokus gólový nebyl.

67

Protože Mertesacker odvrátil míč na rohový kop, tak domácí tým měl výhodu standardní situace. Nicméně Altintop branku netrefil.

66

Domácí tým dostal výhodu standardní situace a před brankou Arsenalu nastal obrovský zmatek. Nejprve se ke střele dostal Altintop, ale jeho pokus byl zablokován protihráčem. K odraženému balonu se dostal ještě Bulut, ale pozorný Mertesacker střelu zablokoval i jemu.

66

Podolski protestoval proti žluté kartě pro svého spoluhráče a rozhodčí i jeho potrestal.

65

Faulovaný byl Sneijder, proti kterému se provinil Debuchy a od rozhodčího obdržel žlutou kartu.

64

Sneijder dovezl balon do vápna, ale bránící protihráč mu nic nedovolil. Nicméně k odraženému míči se dostal Bruma, jenž okamžitě vystřelil, ale jeho pokus skončil vysoko nad brankou.

62

Öztekin se znovu dostal do šance, ale ani tentokrát jeho střela gólová nebyla. Domácí tým se snaží snížit na 1:3, ale zatím velmi neúspěšně.

60

Altintop odcentroval míč před branku, kde se do zakončení dostal Öztekin, avšak jeho pokus gólem neskončil.

59

Domácí fotbalisté získali míč pro sebe a znovu ho odcentrovali do vápna, ale obrana Arsenalu fungovala na jedničku. Následuje roh pro Galatasaray Istanbul.

57

Oxlade-Chamberlain si skvěle zpracoval balon, ale poté ho k zemi poslal Kaya, který za faul vyfasoval žlutou kartu.

54

Galatasaray Istanbul však získal balon zpět pro sebe a do zakončení se dostal Sneijder, avšak jeho pokus pravačkou branku minul.

53

Domácí tým získal balon pro sebe a podnikl útočnou akci podél pravé postranní čáry, avšak centr do vápna se nepodařil.

53

Ve druhém poločase se hraje převážně mezi pokutovými územími a šance k vidění nejsou. Doufejme, že se obraz hry zlepší.

51

Držení míče: 53% – 47% Arsenal FC.

50

Útočná akce Arsenalu byla zastavena, protože Sanogo uvízl v ofsajdu.

48

Altintop na sebe okamžitě upozornil, ale gólman Szczęsny svůj tým podržel a střelu zneškodnil. Navíc Altintop nepálil nijak tvrdě, takže Szczęsny žádné potíže neměl.

47

Maitland-Niles zahrál rukou, a tak bude rozehrávat domácí tým.

47

Faulovaný byl Debuchy, a tak budou rozehrávat hosté.

47

Sedmnáctiletý Zelalem dnes v A mužstvu Arsenalu debutuje.

46

Dvojí střídání provedl také domácí tým: hrací plochu opustil Yilmaz a Çamdal, místo kterých si zahraje Öztekin s Altintopem.

46

Do druhého poločasu už nenastoupil Flamini s Ramseym, místo kterých přišli na hřiště Zelalem a Maitland-Niles. Pro tyto mladé hráče je dnešní start v Lize mistrů obrovskou zkušeností.

46

Začal druhý poločas.
Arsenal udělá dvě změny do druhého poločasu. Do hry půjde Zelalem a Maitland-Niles.
Druhý poločas začne přibližně v 21:47.
Rozhodčí Borbalán ukončil první poločas za stavu 0:3. Fotbalisté Arsenalu byli od úvodních minut aktivnější a už ve 3. minutě se dostali do vedení, když se mezi tři tyče trefil Podolski. Domácí tým byl touto brankou zaskočen a nemohl se z ní vzpamatovat, no a v 11. minutě šel Arsenal už do dvoubrankového vedení, to se mezi střelce zapsal Ramsey, který skóroval i ve 29. minutě. Galatasaray Istanbul vyslal dvě střely na branku, ale gólman Szczęsny si vždy poradil a svůj tým podržel. Doufejme, že poločas druhý bude také zajímavý a ještě uvidíme i nějaké góly.
Držení míče: Galatasaray Istanbul 55% – 45% Arsenal FC.
Střely celkem: Galatasaray Istanbul 14:12 Arsenal FC.
Střely na branku: Galatasaray Istanbul 2:5 Arsenal FC.
Nepřesné střely: Galatasaray Istanbul 9:4 Arsenal FC.
Zablokované střely: Galatasaray Istanbul 3:3 Arsenal FC.
Střely do brankové konstrukce: Galatasaray Istanbul 0:1 Arsenal FC.
Ofsajdy: Galatasaray Istanbul 0:2 Arsenal FC.
Rohové kopy: Galatasaray Istanbul 2:3 Arsenal FC.
Žluté karty: Galatasaray Istanbul 2:1 Arsenal FC.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45+1

První poločas skončil.

45+1

Melo odcentroval balon do velkého vápna, ale tam našel pouze bránícího protihráče, takže domácí tým branku soupeře neohrozil.

45+1

Domácí fotbalisté jsou u míče a hledají si cestičku k soupeřově brance.

45

První poločas bude nastaven o 1 minutu.

43

Ramsey odcentroval balon ke vzdálenější tyči, kde se do zakončení dostal Chambers, avšak střela mu nesedla a branku neohrozila.

43

O přihrávku si řekl Sanogo, ale ve hře ho nenechal pokračovat Çamdal, který útočníka Arsenalu stáhl k zemi a vyfasoval žlutou kartu.

42

Do útoku vyrazili po delší době domácí hráči, ale Szczęsny byl znovu bez práce, protože kapitán Sneijder mířil velmi nepřesně.

41

Rohový kop si vzal na starost Campbell a centrem našel svého spoluhráče, ale Oxlade-Chamberlain mířil nepřesně.

Brankář Bolat likviduje nebezpečnou střelu.

41

V obrovské šanci se ocitl Campbell, který měl před sebou brankáře Bolata, ale ten si připsal parádní zákrok a Campbellovu střelu vytěsnil na rohový kop.

40

Standardní situaci si vzal na starost Ramsey, jenž poslal načechraný balon do vápna, ale tam se dobře orientoval Bolat, jenž vyrazil míč do bezpečí.

39

Bulut zastavil Bellerína, ale bylo to s faulem, takže Arsenal bude zahrávat volný přímý kop.

39

Bruma obdržel přihrávku od svého spoluhráče a poté vystřelil, avšak jeho pokus byl velmi nepřesný a Szczęsny zůstal bez práce.

38

Nejprve fauloval Sanogo a poté také Bellerín. U míče je domácí tým.

Bulut hlavičkuje mimo branku.

38

Sneijder odcentroval balon do vápna, kde se ke střele hlavou dostal Bulut, avšak ve velmi dobré pozici branku těsně minul.

34

Podolski zahrával volný přímý kop a do šance poslal Ramseyho, avšak jeho střelu zablokoval Balta.

33

Melo fauloval a za svůj nedovolený zákrok vyfasoval žlutou kartu.

32

Domácí tým znovu získal balon pro sebe, ale Çamdal se prezentoval pouze nepřesnou střelou.

31

Faulovaný byl Campbell, a tak budou rozehrávat hosté.

30

Domácí tým rozehrál a rychle se přesunul na útočnou polovinu, kde se ke střele z větší dálky odhodlal Colak, ale ten mířil velmi nepřesně.

Aaron RAMSEY - 0:3

29

Arsenal právě vstřelil branku!
Campbell zahrával rohový kop a provedl to chytře. Do vápna vyslal nadýchaný centr, ale našel pouze svého protihráče, který hlavou prodloužil balon daleko od brány, kde se nacházel osamocený AARON RAMSEY, jenž okamžitě vystřelil a přesným zásahem nedal Bolatovi znovu šanci. RAMSEYHO trefa byla výstavní a určitě bude kandidovat na gól kola, týdne či měsíce.

29

Po krátkém přerušení se pokračuje ve hře.

28

Hra je přerušena, ošetřit potřebuje Oxlade-Chamberlain.

28

Gólman Bolat se teď zlobí na své protihráče, ti totiž velmi snadno přišli o balon a v defenzivní činnosti byli velmi špatní. Do zajímavé šance se dostal Podolski, jenž mířil na bližší tyč, ale Bolat zasáhl na jedničku a prudký pokus vyrazil na rohový kop.

27

Na centrovaný balon si vyskočil hlavičkující Mertesacker, avšak jeho pokus byl nepřesný, a tak Bolat zasahovat nemusel.

26

Campbell obdržel přihrávku od Ramseyho a ve vápně se dostal ke střele, avšak protihráč jeho pokus odvrátil na rohový kop.

25

Na pravém křídle se uvolnil Bulut a snažil se odcentrovat balon před branku, ale protihráč zasáhl na jedničku a odvrátil míč do zámezí.

24

Fotbalisté Arsenalu podnikli útočnou akci, ale sudí ji velmi rychle přerušil. Bellerín se totiž zapomněl v ofsajdu.

23

Colak chtěl snížit na 1:2, ale brankář Szczęsny byl proti.

22

Na druhé straně se ke střele prodral Sanogo, ale i jeho pokus byl zablokován. Obranný zákrok si připsal Kaya. Nicméně to vypadalo, že Kaya zahrál ve vápně rukou, a tak měl Arsenal zahrávat pokutový kop!

22

Ke střele se dostal Sneijder, ale pozorný Campbell jeho pokus zablokoval.

20

Sanogo byl podržen za dres a následně stažen k zemi. Arsenal má výhodu standardní situace.

20

Navýšit vedení Arsenalu mohl Podolski, ale ten v obrovské šanci trefil pouze brankovou konstrukci.

19

Sneijder poslal zajímavý centr do vápna, kde se do zakončení dostal Melo, avšak jeho pokus byl nepřesný, a tak se stav skóre v 19. minutě nemění.

18

Domácí tým podnikl útočnou akci, ale centrovaný balon se před branku nedostal. Dobře zasáhl jeden z obránců a míč odehrál na rohový kop.

18

Arsenal vyrazil do protiútoku, ale branku soupeře neohrozil, protože sudí hru přerušil. V ofsajdu se totiž zapomněl Debuchy.

17

Hosté neuhlídali Buluta, který se propracoval ke střele, ale ta mu vůbec nesedla, a tak Szczęsny nemusel zasahovat.

16

U míče jsou domácí fotbalisté, kteří se pohybují na soupeřově polovině a hledají si cestičku k brance. Nicméně Arsenal se brání velmi pozorně.

15

Faulovaný byl Bruma, proti kterému se provinil Flamini a od sudího vyfasoval žlutou kartu.

Aaron RAMSEY - 0:2

11

Arsenal právě vstřelil branku!
Oxlade-Chamberlain stihl přihrát balon pro AARONA RAMSEYHO, jenž nastartoval své rychlé nohy, doběhl do vápna a poté ze své levačky vyslal přesnou trefu ke vzdálenější tyči, kam se Bolat natahoval marně.

9

Tentokrát to zkoušel Sneijder, jenž ze své kopačky vyslal pohlednou střelu, ale brankář Szczęsny svůj tým podržel a připsal si první úspěšný zákrok.

7

K odraženému míči se dostal ještě Balta a byl ve velmi zajímavé pozici, avšak šanci promarnil a v obrovské příležitosti branku netrefil.

7

Sneijder odcentroval míč před branku, kde se ke střele dostal Telles, ale jeho pokus gólem neskončil, protože Flamini tento pokus úspěšně zablokoval.

7

Domácí tým se s nepříznivým stavem snaží něco udělat, ale zrovna teď to nevyšlo. Colak se prezentoval prudkou ránou, ale Flamini se do této střely obětavě vložil a zablokoval ji. Následuje roh pro domácí Galatasaray.

6

Yilmaz se s míčem dostal do velkého vápna, ale tam k němu přistoupil Ramsey a k ničemu ho nepustil. Nicméně Yilmaz v souboji upadl a dožadoval se pokutového kopu, ale rozhočí byl jiného názoru.

5

Domácí tým rozehrál, ale s míčem se příliš dlouho nepomazlil, protože Telles fauloval.

4

Podolski fauloval, a tak rozhodčí hru přerušil.

Lukas PODOLSKI - 0:1

3

Arsenal právě vstřelil branku!
LUKAS PODOLSKI obdržel parádní přihrávku od Ramseyho a s míčem se dostal až do velkého vápna, kde si navedl míč na levačku a poté výstavní trefou nedal domácímu brankáři šanci. Bolat se natahoval marně, protože PODOLSKI to trefil opravdu výtečně.

2

Hosté rozehráli nakrátko a s míčem se přesunuli na vlastní polovinu. S rozehrávkou musel pomoct také brankář Szczęsny.

1

V 1. minutě utkání byl faulovaný Oxlade-Chamberlain, a tak bude rozehrávat Arsenal.

1

Hráči Arsenalu oblékli žluto-modré dresy a modré trenýrky.

1

Domácí tým hraje v klasických pruhovaných červeno-oranžových dresech a v bílých trenýrkách.

1

Utkání právě začalo.

-2

Stadionem zní hymna Ligy mistrů.

-3

Hlavní rozhodčí Borbalán přivádí dnešní aktéry na zelený pažit.

-4

Obě základní jedenáctky jsou připraveny v tunelu.

-14

Rozcvička skončila a hráči se odebrali do svých šaten.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje první poločas?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

-30

Oba celky jsou na hrací ploše, kde absolvují rozcvičku.

-40

Domácí tým Galatasaray Istanbul vyměnil méně než před čtrnácti dny trenéra. Lavičku opustil Cesare Prandelli a místo něj přišel kouč Hamza Hamzaoglu.

-45

Arsenal dnes nastoupí s hodně pozměněnou sestavou. Spousta hráčů dostala volno a Welbecka trápí bolavé koleno. Nicméně tým z Londýna udělá pro zisk bodu maximum. Šanci dostává Sanogo a na lavičce náhradníků je spousta mladých hráčů, kteří také mohou nahlédnout do dnešního zápasu. Do branky se vrací uzdravený Szczęsny.
Úvodní sestavy:

Galatasaray Istanbul: Bolat – Çamdal, Kaya, Balta, Telles – Bruma, Melo, Colak, Sneijder (C) – Bulut, Yilmaz.
Náhradníci: Işcan – Sari, Altintop, Özçal, Öztekin, Adin, Kurtulus.

Arsenal FC: Szczęsny – Debuchy, Mertesacker (C), Chambers, Bellerín – Flamini, Ramsey – Oxlade-Chamberlain, Campbell, Sanogo – Podolski.
Náhradníci: Martínez – Zelalem, Akpom, Iwobi, Maitland-Niles, O'Connor.

Rozhodčí: Borbalán – Martínez, Miranda.
Oba týmy odehrály o víkendu ligová utkání. Arsenal nestačil na Stoke, kterému podlehl 3:2 a Galatasaray Istanbul porazil Akhisar Belediye 2:1. "Generálku" na dnešní utkání tak lépe zvládl turecký celek, který bude chtít zvítězit i dnes.
Dnešní zápas úplného favorita nemá. Malinko víc se věří Arsenalu, ale Galatasaray Istanbul má výhodu domácího prostředí a Arsenalu bude chtít porážku oplatit.
První vzájemný zápas vyšel skvěle Arsenalu, který zvítězil nad tureckým celkem 4:1. Navíc Welbeck v tomto utkání zaznamenal svůj první seniorský hattrick, mezi tři tyče se trefil také pracovitý Sánchez. Za Galatasaray Istanbul skóroval Yilmaz, jenž v 63. minutě kosmeticky upravil pouze stav zápasu.
Pokud dnes Dortmund podlehne Anderlechtu a Arsenal porazí Galatasaray, pak může anglický tým postoupit z 1. místa. Z prvního místa by teoreticky mohl postoupit i kdyby Dortmund remizoval, ale pouze za předpokladu, že londýnský Arsenal zvítězí a bude mít lepší skóre než německý tým.
Arsenal FC je v tabulce na 2. místě a na svém kontě má 10 bodů. Hráči Arsenalu třikrát zvítězili (Arsenal 4:1 Galatasaray; Anderlecht 1:2 Arsenal; Arsenal 2:0 Dortmund), jedenkrát remizovali (Arsenal 3:3 Anderlecht) a jedenkrát byli poraženi (Dortmund 2:0 Arsenal). Aktuální stav skóre je 11:7.
Galatasaray Istanbul se v tabulce nachází na poslední 4. pozici a na svém kontě má pouze 1 bod. Turecký tým ještě ani jedenkrát nezvítězil, jedenkrát remizoval (Galatasaray 1:1 Anderlecht) a čtyřikrát prohrál (Arsenal 4:1 Galatasaray; Galatasaray 0:4 Dortmund; Dortmund 4:1 Galatasaray; Anderlecht 2:0 Galatasaray). Aktuální stav skóre je 3:15.
Ve skupině D už je všechno rozhodnuto. Do jarních bojů v Lize mistrů postupuje německý Dortmund a anglický Arsenal. V Evropské lize se do Play Off podívá belgický Anderlecht.
Dnešní utkání bude řídit hlavní arbitr David Fernández Borbalán, na čarách mu budou asistovat Raúl Cabanero Martínez a José Miranda. Vypomáhat bude čtvrtý sudí Teodoro Sobrino. Dále jsou tu také brankoví rozhodčí, kterými jsou Fernando Teixeira a Javier Estrada.
Oba týmy bojují o postup do Play Off ve skupině D, ve které je ještě Dortmund a také Anderlecht. Ze skupiny postupují první dva týmy a třetí tým pak putuje do Evropské ligy.
Dobrý večer, vítejte u komentovaného přenosu Ligy mistrů, která je nejprestižnější klubovou soutěží na světě. Dnes máme na programu 6. kolo skupinové fáze, ve kterém na sebe mimo jiné narazí i turecký Galatasaray Istanbul a anglický Arsenal FC. Komentářem Vás bude doprovázet Lucie Rapantová.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

Galatasaray Istanbul – Arsenal FC

1:4

konec (0:3)

Zpět na online

Branky: 89. Sneijder – 3. Podolski (Ramsey), 11. Ramsey (Oxlade-Chamberlain), 29. Ramsey, 90+2. Podolski (Sanogo)

Karty:   33. Melo (GAL), 43. Çamdal (GAL), 57. Kaya (GAL) – 15. Flamini (ARS), 65. Debuchy (ARS), 66. Podolski (ARS)

Držení míče: 55 % : 45 %.
Střely na branku: 7:6. Střely mimo: 17:4.

Galatasaray Istanbul: Bolat – Çamdal (46. Altintop), Kaya, Balta, Telles – Bruma (77. Adin), Melo, Colak, Sneijder (C) – Bulut, Yilmaz (46. Öztekin).
Náhradníci: Işcan – Sari, Altintop, Özçal, Öztekin, Adin, Kurtulus.

Arsenal FC: Szczęsny – Debuchy (77. O'Connor), Mertesacker (C), Chambers, Bellerín – Flamini (46. Zelalem), Ramsey (46. Maitland-Niles) – Oxlade-Chamberlain, Campbell, Sanogo – Podolski.
Náhradníci: Martínez – Zelalem, Akpom, Iwobi, Maitland-Niles, O'Connor.

Rozhodčí: Borbalán – Martínez, Miranda