Menu

Hokej

Extraliga staršího dorostu

HC Kometa Brno – HC Vítkovice Ridera

4:2

konec (1:1, 0:0, 3:1)

15.11.2014, 16:00 • hala Rondo, Brno • Tomáš Čekal

Z Brna vám přeji hezký zbytek sobotního večera. (18:07:39)
Kometa tedy bere tři body za výhru 4:2, která se vůbec nerodila lehce. Když už se po dvou slepených brankách z 45. a 47. minuty zdálo, že náskok 3:1 si Kometa podrží, podařilo se snížit Slánskému. Až do konce zápasu bojovali Vítkovičtí alespoň o bod, jenže tuto vidinu definitivně překazil střelou do prázdné brány Robert Havlát. Navíc tak využil přesilovou hru Komety, druhou v utkání.

60:00

Konec zápasu.

59:44

Kometa právě vstřelila branku!
Ale to se jim vymstilo, protože o kotouč ve středním pásmu přišli. I když poslední bek Vítkovic ještě stihl vytěsnit jako brankář v kleče střelu Hasoně, puk si našel mezi kruhy ROBERT HAVLÁT a zvdojil náskok Komety. Asistence: Jan Hasoň, Jakub Čejka.

59:30

Hostům se podařilo vyhodit a rychle odvolali brankáře.

59:12

Kometa kombinuje v útočném pásmu.

59:00

Hodně emocí ze strany Ondřeje Hartmanna (VIT) zřejmě bude stát hosty body. Útočník hostů dostává dvě minuty za podražení, kterého se dopustil ve svém útočném pásmu u brány Slavíčka.

58:31

Kratochvíl se pokoušel nahrávat před brankoviště z pravého křídla, puk ale přes obránce neprotlačil.

58:17

Po střele Ferdy končí kotouč v náruči brankáře Vítkovic. Hra je přerušena v obranném pásmu hostů.

57:59

Po brejku nahazoval puk na Šimečka Heinrich, brankář hostů puk jen posunul za sebe do rohu kluziště.

57:35

Blíží se poslední dvě minuty základní hrací doby a hosté jsou v útočném pásmu.

57:24

Po tvrdém souboji u domácí střídačky chvíli zůstal na ledě ležet Havlát. Asi po minutě ale vstává a s bolestivou grymasou odchází na střídačku. Hůl mu podávají spoluhráči.

57:16

V závěru přesilové hry hosté chybovali Kometa se zmocnila puku. Zbylé vteřiny už zůstala v útočném pásmu.

56:57

Od modré čáry nahodil puk na bránu Gabrhelík. Slavíček jej drží v lapačce.

56:18

Velké šance hostů! V největší byl Malina. Domácím se nepodařilo vyhodit a kapitán hostů zůstal sám u pravé tyče! Dokonce mohl ještě přihrávat, ale zvolil střelu, kterou nadvakrát skvěle pokryl Slavíček.

55:44

Vhazovalo se ve středním pásmu a Vítkovice buly prohrály.

55:42

Dost nešetrně až ve Slavíčkovi nyní skončil najíždějící hráč Vítkovic, který smetl brankáře Komety až do brány. Rozhodčí chvíli váhali, zda hru přerušit a nakonec pískli.

55:16

Pokyn trenéra hostů je jasný: "Tak dejte gól, no!"

55:16

A zahrají si přesilovou hru. Za hákování je na dvě minuty vyloučen Robert Havlát (KOM). Nyní se zřejmě bude lámat chléb.

55:04

Hosté už se ale stihli vrátit do útočného.

54:47

Trnak si před Slavíčkem nekomplikoval život a puk vyhodil obloučkem do středního pásma.

54:13

Krásná akce nekončí ani střelou. Hroudný ani Mlynář totiž nedosáhli na kotouč pomalu směřující k brankovišti Šimečka.

53:53

Vítkovice se nyní spíše brání.

53:25

Havránek si sjížděl na pravý kruh k ráně, ale nepropálil chumel těl.

52:50

A další střela hostů končí v lapačce Slavíčka, který jakoby jistým zákrokem chtěl uklidnit spoluhráče a předat jim vzakz, že to jistí.

52:33

Po brejku ale mohl skórovat Toman, jenž dostal nezjištnou přihrávku na pravé křídlo. Ve velké rychlosti mířil švihem mimo levou šibenici.

52:16

Kometa už je v plném počtu a nechce se jen bránit.

51:29

Až pálil Spratek z pravého křídla po pěkném penesení hry. Příklepem trefil hruď Slavíčka, což muselo hodně zaštípat.

51:19

Nyní se hosté usadili v útočném pásmu.

50:56

Ale nepovedlo se jim to.

50:51

Po následném úmylsném ofsajdu Komety mohou hosté získat pásmo jen díky vyhrání buly.

50:40

Kometa ale donutila brankáře Šimečka, aby puk schoval u sebe v náruči po nahození ze středního pásma.

50:00

Lukáš Gotthard (KOM) inkasuje dvě minuty za podražení. Vítkovice mají výhodu přesilové hry.

49:40

Vítkovice právě vstřelily branku!
Přeci jen to ještě bude dramatický závěr zápasu! Hosté skvěle využili brejku dva na jednoho. Malina z pravé strany našel tak tak LUKÁŠE SLÁNSKÉHO, který si puk u levého kruhu zpracoval bruslí a poté pálil pod lapačku Slavíčka. Asistence: Vlastimil Malina.

48:52

Kratochvíl pálil z mezikruží mezi betony Šimečka, který ale stihl zakročit. Mezitím někdo vychýlil branku za jeho zády, která se ale sama vrátila do své pozice. Rozhodčí hru přerušili, až když měl Šimeček puk pevně pod kontrolou.

48:35

Kometa nyní dvakrát ztratila možnost mít šanci kvůli velké porci smůly. Nejprve v rohu kluziště upadl s pukem na holi Havlát, po něm na druhé straně útočného pásma puk přeskočil jeho spoluhráči.

47:33

Po hezké ráně Slíže Slavíček pokleká v bráně puk drží v náruči.

46:31

Kometa právě vstřelila branku!
Nyní jsme s velkou pravděpodobností viděli vlastní branku. Špatná rozehrávka ve středním pásmu trefila do nohy domácího Havláta, který puk okamžitě dojížděl až do levého rohu kluziště za branou Šimečka. Z první jej poslal na najetého JAN HASONĚ před brankoviště, který střílel dobře, ale z první napálil ve velké šanci beton gólmana. Od něj se ale puk odrazil pryč od brány, kde zrovna sjížděl bek Vítkovic a puk po odrazu od něj opět nabral směr brána. Asistence: Robert Havlát.

45:50

Další projektyl Zukala od modré čáry prošel vedle levé tyče. Brankář se jen natáhl.

44:20

Kometa právě vstřelila branku!
Havlát nahrál puk na modrou čáru, odkud vypálil Zukal. Před branou puk usměrnil na svoji hůl RADIM FERDA, v jízdě objel Šimečka čekajícího na úvodní nahození a zasunul do prázdné brány. Asistence: Lukáš Zukal.

43:55

Stupkovo protečování končí obloučkem až na domácí střídačce, kde se kotouč jeden z hráčů Komety ještě pokoušel hlavičkovat.

42:41

Toman byl ve veliké šanci. Na přihrávku zpoza brány najel před brankoviště a z první mířil do šibenice. Slavíček se ale výborně přesunul a ramenem utěsnil místo mezi spojnicí tyče a břevna. Havlát, který v předešlém souboji ztratil rukavici poté puk rychle vyhodil.

41:51

Danielčak si sjel zpoza brány až k levé tyči, kde se dostal hned ke dvěma střelám, když první pokus sám dorážel. Beton Slavíčka byl na místě.

41:24

Od modré čáry pálilMalina. Minul ale bránu.

41:14

Brněnskou akci brzdí hvizdem rozhodčí. Napočítal totiž šest hráčů Komety na ledě. Dvě minuty za příliš mnoho hráčů na ledě odsedí Eric Lacombe (KOM).

40:24

Krátce po vhazování pálil Havránek sám. Šimeček v klidu zasáhl lapačkou.

40:18

Havránek dělal hostům svým pohybem problémy. Nakonec našel Kratochvíla, jehož střela byla ztečována do ochranné sítě.

40:01

Začala třetí třetina.
Druhá dvacetiminutovka byla jasně v režii domácí Komety, která však nedokázala ze svých šancí vytěžit ani jedinou branku. Buď trefila dobře chytajícího brankáře Šimečka, nebo mířili hráči Brna těsně vedle brány. Uvidíme, zda se jim povede zápas otočit v třetí části. Samozřejmě mohou druhou branku vstřelit také Vítkovice, které mohou za vyrovnaného stavu směle pomýšlet na brněnské body.
Další třetina začne přibližně v 17:29.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:42

Hosté dlouho vymýšleli na modré čáře, až málem přišli o kotouč. Byl by z toho hodně nebezpečný brejk.

39:32

Slavíček držel na holi nahození ze středního pásma, a když se k němu podezřele rychle začal blížit Toman, raději puk schoval pod lapačku a hru přerušil.

39:12

Jenže Vítkovičtí prohráli buly a po následné akci Brna sami zahrávají kotouč na icing.

39:00

Po zakázaném uvolnění se hra přestěhuje zpět před Slavíčka.

38:08

Zatímco se hosté pokoušeli o postupný útok, oba "kohouti" se vrátili na hrací plochu. Hraje se v regulérním počtu hráčů.

37:33

Chvilkový tlak Komety zakončoval ranou od modré čáry Furch. Šimeček puk vyrazil před sebe, kde jej spoluhráči odvezli z nebezpečného prostoru.

36:37

Radim Toman předvedl elegantní otočku s pukem v útočném pásmu. Z jízdy pozadu najednou stál mezi kruhy a švihem střílel půl metru vedle levé tyče.

36:09

Vítkovický Hartmann se pokusl stahovačkou zbavit beka na levé straně, ale střelu otřel o hůl protihráče do ochrané sítě. Přesto jej spoluhráčei za snahu pochválili.

35:59

Tomáš Mlynář (KOM) se nyní s Danielem Spratkem (VIT) chytil v obranném pásmu Komety a něco si vyříkávali i po přerušení hry. I proto je rozhdočí posílá na dvě minuty schladit za hrubost. Hraje se čtyři na čtyři.

35:10

Kometa jela tři na jednoho! Mlynář zakončoval ťukes nahrávkou před prázdnou bránu na Lacomba, jenže přihrávka byla o deset centimetrů delší. Kanaďan v dresu Komety na ni nedokázal dosáhnout.

34:45

Stupka rozjížděl brejk hostů, ale Danielčak si na levém křídle nedokázal správně nabruslit a způsobil tak ofsajd.

34:16

Poté, co byla ve druhé části výrazně lepší Kometa, nyní začínají útočit opět i Vítkovice.

33:51

Raškův příklep z levé strany trefuje clonícího Gottharda do chrániče na noze a puk míří hodně vedle brány.

33:23

Hartmann teď parádně vystřídal a klepal si na modré čáře o kotouč, aby jel na Slavíčka sám. Přihrávka byla hodně prudká a Hartmann ji stihl jen tečovat. K jeho smůle ji už nestihl dojet a Slavíček puk zakryl pod lapačku. Hru raději přerušil.

31:57

Střela od modré čáry se nyní za branou Šimečka odrazila od levé tyče zpět před pravou, kde byl najetý Kratochvíl, ale kapitán Komety puk při střele minul. Šimeček měl přitom co dělat, aby se přesunul od jedné tyče ke druhé.

31:28

Čejka nechal puk zadovkou na Havláta, který pálil švihem hodně vedle pravé tyče.

30:14

Když naskočil Petrla zpět na led, rýsovalo se přečíslení pro Kometu tři na jednoho. Celou akci měl rozseknout Mlynář, který místo nahrávky zvolil ránu do horní části brány. Šimeček však zůstal u tyče dobře nalepený a puk utěsnil někde ve výstroji.

29:38

Dlouhé nahození se svezlo po mantinelu až k útočníkovi Komety, který jej prodloužil do středního pásma.

29:20

Hartmannovi přejel přes modrou čáru dříve spoluhráč Toman – ofsajd.

28:55

Po podobně kvalitní práci za branou od Slavíčka vyhazuje Kometa puk přes všechny čáry.

28:17

Nyní si Šimeček vyjel pro vyhozený kotouč do rohu kluziště, aby se k němu dříve nedostal Kratochvíl a v klidu situaci zdržel.

28:06

Nyní si brankář Vítkovic zasprintoval v signalizované výhodě ke své střídačce. Sotva tam dojel, ukořišli hráči Komety puk a rozhodčí hru přerušil. Tomáš Petrla (KOM) dostává 2 minuty za podražení.

27:48

Michal Furch se zapojil do domácí útočné akce. Ihned po přejetí modré čáry pálil švihem a Šimeček neměl problém schovat puk do lapačky. Furch už neměl na lepší střelu sílu.

26:47

Hosté chybovali v rozehrávce za branou, z čehož mohl těžit Kratochvíl. Od modré čáry si sjel pro kotouč, popojel s ním na levý kruh, ale jeho střela byla hodně slabá. Navíc trefila beka Vítkovic do nohy.

25:29

Na druhé straně Danielčak svoji střelu schovává pod nohy obránce Komety. Rána švihem sviští půl metru vedle levé tyče brány.

24:33

Skvělá nahrávka Havláta na Heinricha přes brankoviště! Druhý jmenovaný vkládá do střílené nahrávky hůl a těsně míjí pravou tyč!

23:45

Raška s Tomanem jeli dva na jednoho, jenže Raška tak dlouho čekal, než přihraje, až mu poslední bek Komety do přihrávky vložil hůl.

23:03

Zatímco se hosté vracejí do plného počtu, u pravé tyče číhal úplně volný Havránek. Z první se pokusil puk zasunout do brány, jenže ŠImeček se stihl přemístit betonem a puku tak zatarasil cestu. To byl opravdu perfektní zákrok. Stačilo přitom, kdyby se Havránkovi puk povedlo zvednout.

22:50

Další lehké ťuknutí holí do Šimečka. Nyní bez trestu.

22:35

Furch si nyní sjižděl mezi kruhy na střelu, ale následně měl co dělat, aby stihl hosty zablokovat, když ukořistili těžkou vzdušnou přihrávku napříč pásmem.

21:59

Mlynář si sjel ke střele zblízka, ale brankář Šimeček zatím odolává pevně.

21:26

A protože se Jakub Čejka (KOM) i tak pokoušel dorážet už schovaný kotočou, musely z toho být dvě minuty za sekání.

21:26

Havlát nahodil kotouč bekhendem do brankoviště, kde jej stihl chytit Šimeček do lapačky.

21:09

Kometa je v útočném pásmu.

21:00

Havránek uháněl do šance. Puk si narazil se spoluhráčem, ale kvůli faulu už nahození před bránu nestihl dojet. Lukáš Slánský (VIT) inkasuje 2 minuty za sekání.

20:26

Opět velká šance hostů po buly. Nyní zblízka pálil Slánský a puk zaduněl o beton Slavíčka.

20:16

Kometa špatně rozehrála a je to icing.

20:01

Začala druhá třetina.
Trenér Komety bral oddechový čas kvůli brankáři Slavíčkovi, který měl problém s výstrojí a potřeboval úpravu u střídačky.
Viděli jsme hezkou první třetinu dvou útočně laděných týmů. Jako první se do vedení dostali hráči Vítkovic, ale i díky častému vylučování o svůj náskok přišli. Z přesilové hry vyrovnal Zukal. Kometa mohla skóre dokonce otočit, ale v závěru třetiny trefila tyč.
Další třetina začne přibližně v 16:44.

20:00

První třetina skončila.

19:48

Havránek si najel s kotoučem z druhé vlny a z mezikruží pálil švihem. Za Šimečkem zazvonila levá tyč! Puk se ještě vrátil do brankoviště, kde se strhla velká mela. Vítkovičtí ale dokázali nebezpečí odvrátit a puk poslat od brány.

19:19

V poslední minutě první čásit museli hosté vyklidit útočné pásmo, protože by se dopustili ofsajdu.

18:23

Čejka si sjížděl z levé strany před Šimečka. Pálil mezi nohy, ale gólman stihl dát betony k sobě. Útočník Komety byl navíc hodně blížko, takže neměl moc míst, kam mířit.

17:46

Lacombe se hezkou kličkou v rohu kluziště za branou Šimečka zbavil jednoho z obránců, druhou už mu však druhý hráč Vítkovic nepovolil. Čistě jej obral o puk.

17:18

Hra se přelévá z jedné starny na druhou.

16:44

Ďurkáč od modré pálil vysoko nad bránu.

16:30

Trenér Komety Marek Moskal si bere oddechový čas. O přestávce se pokusíme zjistit, z jakého důvodu.

16:30

I tak se dostali Vítkovice k zakončení. Proti druhé brance ale byla Slavíčkova lapačka.

16:17

Gotthard teď má plusové body. Stupka a Maxner málem mohli jet v oslabení dva na jednoho, ale Gotthard jim puk na poslední chvíli vypíchl.

16:02

Havránek startuje akci Komety.

15:47

Hodně dotěrný byl Domink Raška. Dokázal se probít až ke Slavíčkovi, vypálit a ještě dorážet. Brankář Brna ale kotouč nadvakrát chytil.

15:20

Podobný signál, jen z druhé strany, nyní končí na holi dobře číhajícího Mailny. Kapitán Vítkovic puk raději rovnou vyhazuje z obranného pásma.

15:07

A kombinuje z rohů.

14:56

Brno už je u brány Šimečka.

14:41

Hostům se povedlo s vypětím sil vyhodit kotouč z obranného pásma.

14:21

4. přesilovka pro Brno. Matouš Stupka (VIT) dostává 2 minuty za nedovolené bránění.

14:14

Kometa právě vstřelila branku!
... a povedlo se jí to ja jedničku. Přesilová hra je využita (1/3). Čejka krásně obkroužil bránu a z pravé strany se neukvapil, podíval se a našel najetého LUKÁŠE ZUKALA. Ten puk jen rychle usměrnil mezi nohy Šimečka. Asistence: Jakub Čejka.

14:04

Nyní je Kometa v útočném pásmu a snaží se rozjet akci...

13:45

Krátce po vhazování letí puk přes celou délku kluziště až za brankáře Slavíčka.

13:41

Další akci Brna brzdí postavení mimo hru.

13:27

Toman s Raškou navíc vyvážejí kotouč do útočného pásma Vítkovic.

13:10

Petr Šendera (VIT) inkasuje dvě minuty za krosček. Dopustil se jej právě za branou svého brankáře. Kometa hraje třetí přesilovku, ale v předchozích se jí vůbec nedařilo.

13:10

Havránek projel zpoza brány k pravé tyči a vypálil z otočky. Brankář puk vyrazil betonem za bránu.

12:56

Po icingu Vítkovic jedou hráči hostů do obranného pásma a zhluboka vydechují. Raději by šli střídat.

11:53

Vítkovice právě vstřelily branku!
Kometa udělala velkou chybu na buly. Poté, co byla hra přerušena po ráně Spratka do lapačky Slavíčka, se vhazovalo po pravici domácího brankáře. Ihned po buly proskočil mezi domácími hráči RADIM TOMAN a zblízka se trefil švihem pod lapačku brankáře. Asistence: Dominik Raška.

11:24

Nejlepší akce domácích. Kratochvíl nahodil puk z pravé strany před brankoviště, kde jen nastavil hůl Havárnek. Změnil směr nahození, ale bránu netrefil. Puk šel těsně vedle betonu Šimečka i pravé tyče.

10:25

Když už to vypadalo, že se Brno usadí v útočném pásmu, předvedl velký důraz Danielčak a obral soupeře o kotouč. Následné vyhození do středního pásma bylo tečováno mimo hřiště mezi střídačky.

09:39

Hroudného pokus z dálky byl spíše nahozením. Brankář Šimeček jej alespoň pro své rozchytání ještě lízl holí do rohu.

09:18

Podruhé vyhazuje Toman a hosté už oslabení v klidu dohrají.

08:57

Vítkovice výborně brání. Kometa se nemůže dostat do útočného pásma.

08:42

Čejkovi puk lehce ujel a Toman nemá problém jej poslat do obranného pásma Komety.

08:05

Nyní se hráči Komety o kotouč připravili sami, když nepřesně rozehráli a musejí zkoušet nový útok od vlastní brány.

07:51

Kapitán Malina ale puk vyhodil.

07:37

A domácí se hned usadili v útočném pásmu, když vyhráli buly.

07:33

Hráči to dnes zatím s důrazem hodně přehánějí. Jakub Maxner (VIT) inkasuje dvě minuty za podražení. Druhá přesilovka pro Brno.

07:16

Slánský si sjel z druhé vlny na přihrávku zpoza brány a puk z první napálil do středu brány i brankáře Slavíčka.

06:44

Danielčak v zatím největší šanci utkání. Jeden z jeho spoluhráčů z výborné pozice nastřelil puk na něj před bránu a útočník hostů jej lehce tečoval před brankovištěm vedle levé tyče! Brána byla přitom úplně volná.

05:48

Ale ne na dlouho. Hroudný puk vyhodil. Navíc si nevšiml, že mu jel spoluhráč na druhém křídle. Takže šli oba střídat.

05:35

Vítkovice už se usadily v útočném pásmu.

05:22

Hroudný dobře spořil vteřiny oslabení v útočném pásmu.

05:04

I hosté si zahrají přesilovku. Tomáš Petrla (KOM) má 2 minuty za držení protihráče.

05:02

Ďurkáčova rána od modré čáry prolétla kolem levé tyče gólmana Slavíčka.

04:33

Hosté už jsou v plném počtu. Kromě pokusů Gottharda se Kometa do lepší šance nedostala.

04:10

Hostům se už podruhé podařilo kotouč vyhodit až za Slavíčka.

03:16

Gotthard pálil dvakrát od modré a pokaždé vyprášil pravý beton gólmana hostů.

02:33

Kometa bude hrát přesilovou hru. Na dvě minuty je za hrubost vyloučen Matouš Stupka (VIT).

01:52

Jednu z prvních střel vyslal na Šimečka domácí útočník Ferda. I když ji gólman Vítkovic vyrazil před sebe, jeho spoluhráče puk rychle odpálili.

01:16

Zatím není ani jeden z týmů aktivnějším.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

HC Kometa Brno: Slavíček (Krček) – Petrla, Trnka, Furch, Sedláček D., Zukal, Kratochvíl (C), Gotthard – Mlynář, Havlát, Heinrich, Hasoň, Čejka, Lacombe, Hroudný, Ferda, Havránek.

HC Vítkovice Steel: Šimeček (Daňa) – Gabrhelík, Veřmiřovský, Šendera, Ďurkáč, Krčmář, Slíž – Franz, Raška, Malina (C), Maxner, Toman, Vondál, Bernát, Slánský, Spratek, Stupka, Danielčak, Hartmann, Šala.

Rozhodčí: R. Polák, V. Král – M. Antonín, J. Vašíček.
Hráči brněnské Komety se dnes budou pokoušet dotáhnout na 2. Zlín. Brno má 38 bodů, Zlín 41 a od 18 hodin hraje na ledě suveréna skupiny východ z Třince (46 bodů). Vítkovice budou určitě proti. V RAKO extralize staršího dorostu jsou zatím na páté pozici, ale na Kometa ztrácí jen 5 bodů.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

HC Kometa Brno – HC Vítkovice Ridera

4:2

konec (1:1, 0:0, 3:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 15. Zukal (Čejka), 45. Ferda (Zukal), 47. Hasoň (Havlát), 60. Havlát (Hasoň, Čejka) – 12. Toman (Raška), 50. Slánský (Malina)

HC Kometa Brno: Slavíček (Krček) – Petrla, Trnka, Furch, Sedláček D., Zukal, Kratochvíl (C), Gotthard – Mlynář, Havlát, Heinrich, Hasoň, Čejka, Lacombe, Hroudný, Ferda, Havránek.

HC Vítkovice Ridera: Šimeček (Daňa) – Gabrhelík, Veřmiřovský, Šendera, Ďurkáč, Krčmář, Slíž – Franz, Raška, Malina (C), Maxner, Toman, Vondál, Bernát, Slánský, Spratek, Stupka, Danielčak, Hartmann, Šala.

Rozhodčí: R. Polák, V. Král – M. Antonín, J. Vašíček

Průběh zápasu
1. třetina
02:33
05:04
07:33
11:53
13:10
14:14
14:21
Po 1. třetině
2. třetina
21:00
21:26
28:06
35:59
Po 2. třetině
3. třetina
41:14
44:20
46:31
49:40
50:00
55:16
59:00
59:44
Konec