Menu

Hokej

Extraliga staršího dorostu

HC Dukla Jihlava – Královští lvi Hradec Králové

3:6

konec (1:1, 0:2, 2:3)

14.11.2014, 18:00 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Tomáš Lysý (@tomaslysy86)

S konstatováním, že Hradec Králové po dvou porážkách ve vzájemných zápasech poprvé poráží jihlavskou Duklu a přibližuje se jí v tabulce na tři body, se s Vámi loučí a zase někdy napočtenou z Horáckého zimního stadionu se bude těšit Tomáš Lysý. (20:04:20)
Po vyrovnané první třetině, která skončila 1:1, se Hradečtí vzepjali v druhé periodě k lepšímu výkonu, který korunovali dvěma brankami. Když během šesti minut třetí části vstřelili hosté další tři góly, bylo o osudu zápasu rozhodnuto. Jihlava už jen korigovala hrozivě vypadající stav zápasu dvěma góly v závěru utkání.

60:00

Konec zápasu.

59:52

Dukla právě vstřelila branku!
TOMÁŠ MEJZLÍK si vychutnal Groha a stylem Tomáš Čachotský mu poslal navštívenku v podobě blafáku do bekhendu. Na výhře Hradce to už však nemůže nic změnit!

59:52

Bylo nařízeno trestné střílení. Dukla mohla přidat i třetí gól, když v situaci jeden na jednoho upaloval Mejzlík proti Veselému. Vysmekl se mu, jenže byl faulován a Mejzlík tak bude mít k dispozici trestné střílení.

58:33

Dukla právě vstřelila branku!
Jihlava lehce koriguje hrozivý stav zápasu. Po Oščádalově průniku neudržel Groh puk ve své výstroji a VOJTĚCH PRAŽÁK se jako druhý dojíždějící hráč prosadil, když doklepl puk do sítě. Asistence: Vladimír Oščádal.

58:00

Probíhají poslední dvě minuty zápasu.

57:59

Vyloučení na straně Hradce, Štěpán Matějček (HKR) dostává dvě minuty za podražení.

Na vyloučení: 4-5.

57:40

Na Koloucha si před brankou Groha vyšlápl Pavlík a ukázal, že hosté umí i řádně přitvrdit hru.

56:27

Při návratu vyloučeného Váni na led se nadvakrát neprosadil před Kořenářem František Hnik, který tedy dostal hodně volného prostoru.

56:01

Kořenář pokryl nepřehlednou situaci před svojí brankou, ze které opět vzešla lépe Jihlava, která odpaluje puk na druhou stranu kluziště.

54:41

Jihlava ve čtyřech.

54:40

Do rychlého kontru i v dvojnásobném oslabení vyrazil Pavel Kousal. Tahoun jihlavského mladšího dorostu loňské sezony se nakonec prodral až před Groha, jenže jeho zakončení scházela tvrdost. Není se čemu divit, Kousal měl na sobě nalepené dva hráče.

54:33

Ránu Luštince vyrazil Kořenář a k puku má nyní nejblíže Dukla.

54:27

Krátká dvojnásobná přesilovka Hradeckých. David Váňa (JIH) dostává dvě minuty za hákování.

Na vyloučení: 4-4.

53:12

Jihlava se v oslabení nejen osvobodila, ale ještě čeřila ve třetí třetině hodně stojaté vody před Grohovou brankou.

52:41

Máme zde první vyloučení od konce první třetiny. Hradec si zahraje druhou přesilovou hru, Ondřej Najman (JIH) se totiž provinil hákováním. Dvě minuty pro jihlavského útočníka.

Na vyloučení: 3-4.

52:17

Zakázané uvolnění Jihlavy.

51:59

Hofman posílal za jihlavskou brankou kotouč na své beky, Hronek se sice dostal ke kotouči, ale nevypálil přesně.

50:35

Hosté hráli vysokou holí a hra se tak stěhuje před Groha. Po jeho pravici se bude vzahovat.

50:01

V polovině třetí třetiny je hra přerušena kvůli přetlačované u mantinelu poblíž jihlavské střídačky.

49:24

Jihlava kombinovala před brankou Groha, jenže přihrávka Oščádala na modrou projela přesně mezi dvěma červenožlutými beky.

48:11

Nyní se jim to povedlo, ale Groh si výborně pohlídal střelu zblízka jednoho z hráčů Dukly a nedal u své levé tyče žádný prostor, kudy by mohl puk projít do klece.

47:19

Jihlavští hráči jsou průběžným stavem viditelně otřeseni a jen stěží se prokousávají do útočného pásma.

45:24

Hradec právě vstřelil branku!
Takový vstup do třetí třetiny si Jihlava rozhodně nepředstavovala. V dvouminutových intervalech jí Hradečtí sázejí góly, nyní již třetí v pořadí. Matoušův pokud zblízka dorazil do klece MARTIN HEJNA. Je jasné, že o osudu zápasu je rozhodnuto. Asistence: Dominik Matouš, Daniel Lier.

44:24

Dukla se sice snaží, ale puky jí v rozhodující chvíli přeskočí hokejku. Na druhou stanu je třeba podotknout, že Hradec tahá od poloviny druhé třetiny zaslouženě za delší konec provazu.

43:01

Hradec právě vstřelil branku!
Tohle už zavání debaklem. Hnik našel na modré rozjetého Matouše, který se neprosadil ani střelou ani následnou dorážkou. Co však nedokázal on, to zkompletoval MARTIN HEJNA, jenž doklepl kotouč do sítě. Asistence: Dominik Matouš, František Hnik.

42:18

Jihlava se pokusila o odpověď, ale Groh byl pozorný.

41:58

A nyní Kořenář podržel svůj tým, když se u své levé tyče zaskvěl proti dorážce Radovana Pavlíka.

41:29

Hradec právě vstřelil branku!
No, pokud nenastane výrazné zlepšení domácích, je zřejmě rozhodnuto. Po vyhraném Matějíčkově buly přiťukl Hidveghy puk pro TOMÁŠE HOFMANA, který střílí druhý gól v dnešním zápase. Asistence: Patrik Hidveghy, Štěpán Matějíček.

41:12

Úvodní minuta třetí třetiny patří Hradci Králové, který je před Kořenářem.

40:01

Začala třetí třetina.
Další třetina začne přibližně v 19:31.
Druhá třetina je za námi. Hradec v ní byl lepším týmem a zaslouženě se dostal do dvougólového vedení, když se krátce po polovině zápasu prosadil Tomáš Hofman a o pět minut později jej napodobil Filip Hronek.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:48

Kolouchova zblokovaná střela před Groha neprošla.

39:26

Hradec se ubránil dalšímu forčekingu Dukly a posílá puk do středního pásma.

39:00

Probíhá poslední minuta druhé třetiny, ve které zatím tahají za delší konec hokejisté Hradce Králové.

38:09

Po pohledné kombinační akci Dukly se v situaci jeden na jednoho dostal ke střele David Váňa, jenže míří nepřesně a tudíž těsně vedle pravé tyčky klece Hradce.

37:56

Jihlava začala aktivně napadat rozehrávku Hradce a hned to přineslo ovoce. Hosté se nyní dostali před Kořenáře jen s obtížemi, a to ještě po nahozeném kotouči.

37:20

Hned po buly vypálil Oščádal. Kotouč se odrazil od zadního mantinelu znovu před branku Hradce, kde jej pokryl Groh.

37:15

Zakázané uvolnění hradeckých hokejistů.

37:02

Střela Valy z pravého kruhu byla zblokovaná. Vala se poté ještě snažil dostat k dorážce, leč neúspěšně.

36:34

Čermák nezpracoval ideálně pas Mejzlíka a ve středním pásmu ztrácí kotouč.

35:54

Hradec právě vstřelil branku!
Hosté se poprvé v zápase ujímají dvougólového vedení. Po rychlém kontru namířil Zahradník svojí střelu z mezikruží jen do tyče. Kotouč se odrazil znovu před branku, kde jej FILIP HRONEK dorazil za bezmocného Kořenáře. Asistence: Tomáš Zahradník.

35:34

Najman hledal na útočné modré najíždějícího Kousala. Pas šikovného jihlavského hráče zblokovala obrana hostí.

34:45

V situaci dva na dva vzal Hidveghy odpovědnost na sebe a vystřelil z levého kruhu. Projektil hradeckého hokejisty prosvištěl těsně nad brankou.

33:45

V závaru před brankou se nejlépe orientovali beci Dukly, ale podařit se domácím nevyhodilo. Následně si Hradec připravoval pozici ke střelbě od modré, ke které však nedošlo.

33:19

Jihlavě nyní dělá kombinace problém, domácí se jen těžko dostávají před branku Groha. Na druhé straně jsou Hradečtí mnohem nebezpečnější.

33:00

Pokus Koloucha z mezikruží skončil někde nad betony Groha.

32:46

Hosté musí vyklidit útočné pásmo, jinak bude pískán úmyslný ofsajd.

31:57

Kousal se pokoušel na pravém kruhu obhodit Veselého, který byl jednoznačně proti. Hradec má kotouč ve své moci a míří před branku Jihlavy.

31:30

Také Groh schoval kotouč do lapačky před Oščádalem, i když se chvíli rozmýšlel, zda má kotouč rozehrát za branku na spoluhráče.

30:58

Pražák chtěl poslal puk rozjíždějícímu se Oščádalovi, ten však na poslední chvíli podklouzl a kotouč mají v moci hráči Hradce.

30:47

Kořenář nyní raději podržel puk, přece jen před ním bylo poměrně dost hráčů Hradce.

30:26

Zakázané uvolnění Hradeckých.

30:18

Hradec právě vstřelil branku!
Hosté uzamkli Duklu před její brankou a přichází zasloužené vedení Lvů. V signalizovaném trestu našel Luštinec ve středu útočného pásma volného TOMÁŠE HOFMANA, který měl spoustu času zakončit nad lapačku Kořenáře pod horní tyčku. Asistence: Filip Luštinec.

30:04

Hradec je opět usazen před brankou Jihlavy a bude se vylučovat. Groh už míří z klece.

29:09

Hradečtí byli opět poměrně aktivní před brankou Kořenáře. Žádná těžká střela však na jihlavského gólmana nešla. Dukla se poté osvobozuje zakázaným uvolněním.

27:36

A osmělili se také hosté. Od kapitána Zahradníka to byla rozhodě povedená rána, kterou vyslal z levé strany. Kořenář si jí pohlídal.

27:23

Další šance Dukly. Puk se odrazil na levý kruh, kde stál zcela osamocený Tomáš Mejzlík, který však vysoko přestřelil.

26:38

Lier při střele od modré zlomil hokejku, což byla voda na mlýn pro Kousala. Útočník Dukly sice již neměl po dlouhém střídání dostatek sil na rychlý kontr, přesto stačil vystřelit a donutil Groha k zákroku.

25:31

Několik desítek vteřin nepřesnosti snad uťal jihlavský Ondráček, který vystřelil z vrcholu levého kruhu přesně do míst, kam pro kotouč sáhla lapačka Groha.

24:48

Mejzlík byl při průniku u levého kruhu skolen a zbaven puku.

24:22

Že by tedy úvodní minuty druhé třetiny vykazovaly nějakou velkou dávku přesnosti a atraktivní hry, to se rozhodně řici nedá.

23:29

Výborně si mezi kruhy najel s pukem Pavlík. V době své střely však projížděl před brankou hráč Hradce v těsném sevření jihlavského hokejisty, který srazil puk mimo tři tyče.

23:04

Ofsajd Jihlavy, hra je přerušena a bude se vzahovat ve středním pásmu.

22:20

Hofman se prodíral do pásma Jihlavy a ač byl tísněn, stačil vystřelit. Kořenář si jeho pokus pohlídal.

21:57

Zblokovaná střela Najmana se neujala, puk míří hodně vedle levé tyče hradecké branky.

21:01

A Jihlava již hraje v plném počtu. Při návratu vyloučeného Váni tvrdě vystřelil Havránek. Na jeho střelu však Kořenář viděl a vyráží ji.

20:30

Hradec se v dohrávané přesilovce zatím do pásma Dukly nedostal.

20:01

Začala druhá třetina.
Oddechový čas pro domácí18:52.
V první třetině, která byla kouskována častými vyloučeními, se do vedení dostali hosté, a to už ve druhé minutě po tom, co se prosadil Radovan Pavlík. Dukla však využila jednu ze svých přesilovek a tři minuty před koncem první dvacetiminutovky vyrovnal Daniel Kolouch.

20:00

První třetina skončila.

19:50

Deset vteřin před koncem se Dukla pokusila zřejmě o poslední útok úvodního dějství, který kryje Groh. Bude se vzahovat po jeho pravici.

19:21

Hradec je v plném počtu a začíná jeho přesilová hra.

19:01

Také hosté si zahrají po vypršení trestu Matouše první přesilovku v zápase. David Váňa (JIH) zahákoval prodírajícího se hráče Hradce a jde na trestnou lavici.

Na vyloučení: 2-4.

18:33

Rána Pražáka od modré nebyla pro Groha příjemná, protože jí před brankou Hradce chtěli tečovat hned tři hráči Dukly. To se jim ale nepodařilo a čtveřice hostí je velmi ráda, že Groh podržel puk a mohou tak vystřídat.

18:18

Vala našel křižnou přihrávkou na pravém kruhu Vojtěcha Pražáka, kterému při střele přeskočil kotouč hokejku.

17:55

Jihlava stále operuje před brankou Hradce Králové.

17:33

Vala hledal pasem zpoza branky najíždějícího Ondráčka, který kotouč těsně minul.

17:21

Třetí přesilová hra Dukly v první třetině. Na trestnou lavicí míří Dominik Matouš (HKR) za zdržování hry. Dvě minuty.

Na vyloučení: 1-4.

17:16

Další ofsajd domácích hokejistů.

17:09

Ofsajd Dukly, bude se vzahovat ve středním pásmu.

16:57

Dukla právě vstřelila branku!
Obrana Sparty nechala před brankou příliš volného prostoru DANIELU KOLOUCHOVI, který se napoprvé ještě neprosadil, ale napodruhé již zvedl puk nad beton Groha. Asistence: David Čermák.

16:28

Hradec se po buly opět osvobozuje.

16:13

Dukla je v plném počtu a začíná klasická přesilovka pět na čtyři.

15:36

Huňáček si dobře nahrál puk s Najmanem. Druhý jmenovaný mířil z mezikruží přesně do míst, kde stál gólman Hradeckých.

15:18

Rána Huňáčka z vrcholu pravého kruhu prosvištěla těsně vedle levé tyče Groha.

15:00

Hradec se po buly dostal k puku a Zahradník, kapitán hostující ekipy, posílá kotouč do středního pásma.

14:56

Dukla si zahraje 1:17 dlouhou přesilovku čtyři na tři. Za branou se totiž provinil Tomáš Hofman (HKR) a jde si odpočinout na dvě minuty za hákování.

Na vyloučení: 1-3.

14:13

Střelu Hnika schoval Kořenář v lapačce a hned poté následují vyloučení na obou stranách. Martin Hejna (HKR) i Richard Peschout (JIH) dostávají za hrubost dvě minuty.

Na vyloučení: 1-2.

13:59

Lukáš Vala zůstal ležet za brankou Groha. Rozhodčí přerušil hru, nevěděl totiž, co je s hráčem Dukly. Vypadá to, že centr první lajny Jihlavy bude v pořádku.

13:41

A Hradečtí se postupnými přihrávkami natlačili až před Kořenáře. Žádnou výraznou střelu však na něj nevyslali.

12:58

Hradec je usazen před Kořenářem a pokouší se vymyslet nějakou povedenou kombinační akci.

11:46

Tohle by měl být gól! Najman našel před brankou Groha ideálně postaveného Kousala, který však kotouč do volné části klece nezasunul, když nezvedl puk nad pravý beton gólmana Hradce.

11:33

Další zakázané uvolnění Hradce Králové.

10:54

Pohledná kombinace Dukly. Napoprvé ještě Mejzlík neposunul puk na Koloucha. Zkusil to tedy o chvíli později, což už se povedlo. Kolouch přenechal následně puk Čermákovi, jehož střelu z pravého kruhu vyrazil Groh do ochranné sítě.

10:29

Další nepřesnost v rozehrávce hostí, tentokrát se jedná o zakázané uvolnění.

10:10

Z trestné lavice vracející se Matějček nezpracoval ideálně pas svého spoluhráče a vystavil se ofsajdu.

10:02

Hradečtí hrají v plném počtu.

09:48

Hradci se se štěstím podařilo poslat puk do středního pásma a unavená čtveřice hostí může jít střídat.

09:15

Kousal našel za brankou Najmana, který mu hned vracel přihrávku. Jeho úmysl vystihla obrana Hradce, ale Dukla je stále v útočném pásmu u puku.

08:52

Stejný hráč posílá kotouč za branku Kořenáře i nyní. Dukle se zatím přesilovka nedaří.

08:11

Smutný chtěl poslat kotouč po mantinelu na Ondráčka, ale jeho přihrávka červenožluté spoluhráče rozesmutnila. Jinými slovy, zachytil jí Zahradník a vyhazuje puk.

08:02

První přesilová hra zápasu. Na trestnou lavici míří Štěpán Matějček (HKR) na dvě minuty za hákování.

Na vyloučení: 0-1.

07:46

Situaci dva na dva Hradec nevyužil, střela Matějčka byla zblokována vedle branky Kořenáře.

06:58

Hejna opět získal puk a sjel si s ním mezi kruhy. Tentokrát nevystřelil, ale našel ještě na vrcholu pravého kruhu volného Liera, jehož pokus vyráží Kořenář.

06:40

Hejna si šikovně najel mezi kruhy, kam také dostal přihrávku. Pohotově vypálil, ale jen do připraveného Kořenáře.

06:06

Nyní už je Hradec v obranném pásmu Dukly, nicméně k další střele se hráči se lvem na prsou nedostali.

05:36

Oščádal se snažil napadat rozehrávku soupeře a na chvíli opravdu hosty v rozjezdu útoku zbrzdil.

05:08

Poněkud kostrbatá kombinace Jihlavy končí za brankou Hradce, kde se puku ujímají hráči Královských lvů.

04:20

Najman v přesile dvou hráčů puk nezískal, krátce na to se domácí útočník opět dostal ke kotouči a s jeho nahozením si věděl rady Groh.

03:50

Lukáš Vala šikovně získal na levém kruhu puk a vystřelil. Groh byl znovu na svém místě.

03:20

Ondráček se pokoušel u levé tyče Groha dorazit střelu Oščádala. Gólman hostí byl pozorný a doslova zabetonoval prostor u své tyčky.

02:38

Jihlava vybojovala v útočném pásmu kotouč. Nahození Koloucha však na branku nemířilo a ani se nedostalo k hráčům domácích.

02:23

Buly vyhrála Jihlava a hned posílá puk dopředu.

02:18

Kořenář opět raději pokryl puk před najíždějícími hráči hostí.

01:42

Hradec právě vstřelil branku!
Z první šance otevírají hosté skóre. Chalupa poslal puk na pravý kruh, kde RADOVAN PAVLÍK napřáhl z první a trefil se nad vyrážečku Kořenáře. Asistence: David Chalupa.

01:35

Před dotírajícím Chalupou raději pokryl kotouč Kořenář.

01:23

Po buly zřejmě trefil kotouč Luštince do obličeje. Hostující hráč je v pořádku na své střídačce.

01:17

Zakázané uvolnění hostujících hráčů.

00:40

Najmam prostrčil kotouč do útočného pásma, kde měli hosté výraznou převahu a mají puk ve své moci.

00:18

Ofsajd, Pražák byl za modrou o něco dříve než puk.

00:12

Úvodní buly sice vyhráli hosté, puk má však Jihlava.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

HC Dukla Jihlava: Kořenář (Škarek) – Smutný, Pražák, Váňa, Huňáček, Klofáč, Srnský, Krtek – Ondráček, Vala, Oščádal – Peschout, Najman, Kousal – Čermák, Mejzlík, Kolouch – Chylík. Trenér: Patrik Augusta.

Královští lvi Hradec Králové: Groh (Vítešník) – Hronek, Havránek, Hroudný, Lier, Luštinec, Veselý, Kynčl, Moník – Chalupa, Zahradník, Pavlík – Hnik, Matouš, Hejna – Hofman, Matějček, Hidveghy – Šmída, Exner, Fanderlik. Trenér: Petr Luštinec.

Rozhodčí: Homola – Křivohlavý, Rittich.
Dukla Jihlava bude chtít jistě udržet svojí neporazitelnost proti Hradci a dotáhnout se blíže k čelu tabulky. Na třetí Spartu ztrácí domácí pouhé tři body, ale Pražané mají dva zápasy k dobru. Další tři body deficitu pak mají na druhé Pardubice. Sedm bodů pak ztrácí Jihlava na vedoucí Liberec.

Hradec naopak bude chtít ve vzájemných zápasech urvat první body a přiblížit se Dukle, na kterou ztrácí přesně šest bodíků. Právě Dukla totiž drží čtvrtou příčku, která zajišťuje boje v play-off.
Oba týmy se v dosavadním ročníku extraligy staršího dorostu utkaly dvakrát, půjde tak o jejich třetí vzájemný zápas v sezoně. Dukla má zatím s Hradcem Králové stoprocentní bilanci, protože v prvním zápase na domácím ledě si připsala výhru 8:3 a poté porazila Východočechy i v jejich aréně, a to těsným výsledkem 4:3.
Dobrý den, ještě jednou vítejte u dalšího zápasu RAKO extraligy staršího dorostu. V dnešním zápase dvacátého kola přivítá HC Dukla Jihlava na svém stadionu tabulkového souseda Královské lvy Hradec Králové. Zatímco domácí okupují čtvrtou pozici se ziskem 34 bodů, Hradec je o příčku níže, když si připsal o šest bodů méně.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

HC Dukla Jihlava – Královští lvi Hradec Králové

3:6

konec (1:1, 0:2, 2:3)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 17. Kolouch (Čermák), 59. Pražák (Oščádal), 60. Mejzlík (TS) – 2. Pavlík (Chalupa), 31. Hofman (Luštinec), 36. Hronek (Zahradník), 42. Hofman (Hidveghy, Matějíček), 44. Hejna (Matouš, Hnik), 46. Hejna (Matouš, Lier)

HC Dukla Jihlava: Kořenář (Škarek) – Smutný, Pražák, Váňa, Huňáček, Klofáč, Srnský, Krtek – Ondráček, Vala, Oščádal – Peschout, Najman, Kousal – Čermák, Mejzlík, Kolouch – Chylík. Trenér: Patrik Augusta.

Královští lvi Hradec Králové: Groh (Vítešník) – Hronek, Havránek, Hroudný, Lier, Luštinec, Veselý, Kynčl, Moník – Chalupa, Zahradník, Pavlík – Hnik, Matouš, Hejna – Hofman, Matějček, Hidveghy – Šmída, Exner, Fanderlik. Trenér: Petr Luštinec.

Rozhodčí: Homola – Křivohlavý, Rittich

Průběh zápasu
1. třetina
01:42
08:02
14:13
14:56
16:57
17:21
19:01
Po 1. třetině
2. třetina
30:18
35:54
Po 2. třetině
3. třetina
41:29
43:01
45:24
52:41
54:27
57:59
58:33
59:52
Konec