Menu

Hokej

KHL

Metallurg Novokuzněck – Dinamo Riga

6:3

konec (1:0, 3:1, 2:2)

09.11.2014, 11:00 • Kuznetskie Sport Palace • Václav Petrů

Tipsport: 2.3 3.9 2.53 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je ode mě vše, děkuji za pozornost a přeji příjemný zbytek víkendu. (13:33:00)
Československá stopa v zápase

Marcel Hossa (RIG) – 0 bodů, 1 střela, TOI – 15:58
Milan Jurčina (RIG) – 0 bodů, TOI – 18:24
Jakub Sedláček (RIG), ve 41. minutě nahradil střídajícího Masalskise, 11 úspěšných zásahů, dvě inkasované branky
Je za námi utkání, které bylo nad očekávání zajímavé a gólově velmi bohaté. Viděli jsme devět branek. Utkání se lámalo ve 29. minutě, kdy byla branka posunuta ze svého postavení tak nešikovně, že trvalo téměř deset minut, než se povedlo ji vrátit na původní pozici. Zatímco před vynucenou pauzou byl stav utkání nerozhodný 1:1, poté převzali iniciativu domácí. Postupně si vypracovali pětigólový náskok a hosté byli zralí na ručník. Trenér Rigy si však vzal oddechový čas, nabudil své svěřence, kteří vzápětí alespoň dvěma góly upravili skóre na konečných 6:3. Na střely vyhráli domácího hokejisté 42:29.

60:00

Konec zápasu.

59:50

Zakázané uvolnění domácího týmu.

59:44

Ještě jedna střela od modré čáry, s níž si Chakimov bez problémů poradil.

58:55

Sedláček nyní vyrobil chybu a omylem za bránou přihrál do jízdy Galimovovi, jehož vzápětí o kotouč připravil pohotový Cibulskis.

58:30

Domácí hokejisté však svědomitě brání a kontrolují stav zápasu.

58:00

Běží poslední dvě minuty zápasu.

57:30

A opět, hokejisté Rigy jsou povzbuzeni dvěma slepenými brankami a chtějí ještě utkání zdramatizovat. Na vyrovnání už je zřejmě dost pozdě.

55:59

Domácí trenér si bere oddechový čas a jeho cíl je jasný. Zdůraznit, že Novokuzněck nemá ještě nic vyhrané i přes komfortní náskok. V hokeji je možné všechno.

Miks INDRAŠIS - 6:3

55:59

Riga právě vstřelila branku!
Tak to je zajímavé, hostům se snaha vyplácí a v rozmezí několika minut trefují další branku. A opět v tom měl prsty MIKS INDRAŠIS, tomu od vzdálenější tyče přihrál na protilehlou stranu dobře Maris Bičevskis a lotyšský útočník svou šanci proměnil. Asistence: Maris Bičevskis, Kristaps Sotnieks.

54:40

Hosté ještě nerezignovali a ženou se za další brankou. Jde vidět, že jím výsledné skóre tohoto klání není lhostejné.

Miks INDRAŠIS - 6:2

53:12

Riga právě vstřelila branku!
Tak alespoň kosmetická úprava hrozivého skóre z pohledu lotyšského týmu. MIKS INDRAŠIS se společně se svým parťákem Meijou ocitl před bránou Chakimova, kterou společně zasypali snad třemi střelami, až ta čtvrtá z hole prvního jmenovaného se ujala. Asistence: Gints Meija, Maris Bičevskis,

52:27

Po delší době musel vážně zasahovat Chakimov, Skorocovs obdržel přihrávku do mezikruží a vypálil, domácí brankář zasáhl betonem.

51:49

To jeho protějšek Sedláček si na nedostatek práce rozhodně nestěžuje, nyní musel zasahovat proti pokusu Dmitrije Malceva.

51:37

Po delší době se hra přesunula do útočného pásma Rigy, Chakimov však nemusel zasahovat.

51:06

Hosté se ubránili i druhému oslabení v krátkém časovém sledu.

50:42

Kristjanis Redlihs vyhodil kotouč bekhendem přes všechny čáry.

50:18

Kaprizov nyní pálil v blízkosti Sedláčka, český gólman si však poradil.

50:02

Komaristého pokus od modré čáry byl sražen do ochranné sítě.

49:06

Hlasatelka v novokuzněcké aréně zahlásila aktuální stav zápasu EHT mezi Ruskem a Českem, v němž vede sborná už 4:1. Tato zpráva pochopitelně vzbudila mohutný ohlas.

49:06

Hosté si ve třetí třetině snad nevydechnou, nyní obdržel dvě minuty za sekání Martinš Porejs.

47:45

Hosté hrají v plném počtu, oslabení se zuby nehty ubránili.

47:36

Nyní po hattricku sahal Ansel Galimov, nezasáhl však přihrávku, která na něj směřovala.

46:37

Divoké věci se dějí na obou stranách, za bránou Novokuzněcku zaváhal Chakimov, toho obehrál jeden z hráčů Rigy, nahrál svému spoluhráči před bránou, jenž přestřelil prázdnou bránu, následně se dostali do přečíslení dva na jednoho domácí, Turukina však výborně vychytal Sedláček.

45:45

Roberts Bukarts se dopustil hodně zbytečného zákroku loktem do hlavy Malceva, za což byl vyloučen na dvě minuty, plus dostal osobní desetiminutový trest.

45:27

Na hostující branku se valí jeden útok za druhým , domácí hokejisté hrají s velkou chutí a zápas si užívá i nepříliš mnoho fanoušků, kteří si dnes našli cestu na stadion.

43:49

Logický krok, hosté jsou zralí na ručník, nyní jim jde hlavně o čest. Bojovného ducha i v hodně nepříznivém stavu se pokouší probudit trenér Rigy, jenž si bere oddechový čas.

Michail PLOTNIKOV - 6:1

43:49

Metallurg Novokuzněck právě vstřelil branku!
Český brankář se může snažit, jak chce, ale hra Rigy je v naprostém rozkladu, naopak domácí si dnešní klání velmi užívají. James O´ Brien tečoval střílenou přihrávku Mitrjakova, kterou Sedláček vyrazil betonem na přijíždějícího MICHAILA PLOTNIKOVA, jenž dorazil kotouč do brány a vzápětí svůj úspěch náležité oslavil. Asistence. James O´ Brien, Vadim Mitrjakov.

43:12

O´ Brien objel bránu a snažil se bekhendem zasunout kotouč k tyči, Sedláček se na poslední chvíli dokázal akrobaticky přemístit a zamezit další pohromě.

43:00

Zakázané uvolnění lotyšského týmu.

42:24

Rozhodčí vyloučil aktéry potyčky, na straně Novokuzněcku Gavrilyčeva a Stoua a na straně Rigy Pujacse a Mikelise Redlihse. Všechny za hrubost. Tresty se ovšem krátí, a tak se bude pokračovat v pěti mužích na obou stranách.

42:20

O vítězi utkání je zdá se rozhodnuto, a tak na povrch vyplouvají nedořešené záležitosti. Nyní si to chtěli ručně vyřídit Pujacs a Fairchild, rozhodčí je včas oddělil.

42:20

Porejs vyslal zdravici na Chakimova, který si svůj zákrok lapačkou vychutnal. Následně se strhla potyčka poté, co Gavrilyčev zpacifikoval Redlihse.

42:00

Nepřesnost v rozehrávce Novokuzněcku končí zakázaným uvolněním.

Michail KUKLEV - 5:1

41:02

Metallurg Novokuzněck právě vstřelil branku!
Tak takové gólové hody v Novokuzněcku už dlouho nepamatují, MICHAIL KUKLEV vystihl kombinaci Rigy v obranném pásmu, dostal se do samostatného nájezdu a tváří v tvář překonal českého brankáře Jakuba Sedláčka, jenž nastoupil do třetí třetiny místo Edgarse Masalskise.

40:53

A první nepříliš těžký zákrok pro Rafaela Chakimova ve třetí třetině.

40:27

Mikelis Redlihs se dostal do situaci jeden na jednoho, bránícího hráče Novokuzněcku však nedokázal obehrát.

40:01

Začala třetí třetina.
V souběžné hraném utkání v Helsinkách v rámci Euro Hockey Tour zažívá svůj reprezentační debut v dresu sborné stabilní jednička Novokuzněcku Ilja Sorokin. Devatenáctiletý talent si nevede vůbec špatně, za zhruba 45 minut hry inkasoval od českých hokejistů jedinou branku.
Prostřední část by se dala rozdělit do dvou částí, které rozdělila zhruba desetiminutová pauza ve 29. minutě, při níž pracovníci stadionu vraceli posunutou bránu na původní místo. Před pauzou byli povážlivě lepším týmem hosté. Nejen, že se ve 22. minutě dočkali vyrovnání po přesné střele Dzerinše, následně měli další vyložené šance. V inkriminované pauze však lotyšský celek vypadl z tempa, čehož domácí dokonale využili. Masalskise překonali v rozmezí šesti minut třikrát a do třetí třetiny vstoupí s komfortním tříbrankovým náskokem.
Další třetina začne zhruba ve 12:48.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:46

Domácí jsou při chuti, po pohledné kombinaci se hnal po pravé straně do zakončení Ryan Stoa, najel si před Masalskise, jenž včas vytasil proti americkému útočníkovi ve službách Novokuzněcku hokejku.

39:00

Běží poslední minuta prostřední části.

James O´ BRIEN - 4:1

37:46

Metallurg Novokuzněck právě vstřelil branku!
Metallurg se dostává do trháku. Plotnikov přihrál za bránou na JAMESE O´ BRIENA, který si nabruslil do pravého kruhu a odtud vypálil, jeho pokus propadl Masalskisovi mezi vyrážečkou a betonem do brány. Domácí vedou již o tři branky. Poslední dva góly dělilo pouhých 66 vteřin. Asistence: Michail Plotnikov, Sergej Dorofejev.

Ansel GALIMOV - 3:1

36:40

Metallurg Novokuzněck právě vstřelil branku!
Další šance domácího týmu je využita. Kirill Kaprizov našel přihrávkou světových parametrů zpoza vlastní brány až na útočnou modrou ANSELA GALIMOVA, který svůj samostatný únik zakončil forehandovým blafákem a v dnešním klání si připsal celkově již třetí bod.Asistence: Kirill Kaprizov.

36:21

Vadim Mitrjakov přejel modrou čáru a vypálil, Masalskis vykryl.

35:40

V posledních chvílích probíhá tuhý boj o střední pásmo.

34:28

Cibulskis vypálil od modré čáry, jeho projektil zneškodnil zásahem betonem Chakimov.

33:50

Hosté se zatím nedokážou dostat do tempa, které je zdobilo v první části druhé třetiny před nešťastným posunutím branky.

32:25

Zakázané uvolnění hostujícího celku, hra se vrátí před Edgarse Masalskise.

32:14

Bukarts pálil na ochrannou síť.

Konstantin TURUKIN - 2:1

31:02

Metallurg Novokuzněck právě vstřelil branku!
Domácí hokejisté se vrací do vedení, Ansel Galimov vyjel zpoza brány, obehrál bránícího hráče a vypálil, trefil brusli jiného obránce, od něhož se kotouč odrazil na KONSTANTINA TURUKINA, jenž pohotově vypálil a prostřelil Masalskise. Asistence: Ansel Galimov.

30:30

Následné vhazování v útočném pásmu vyhráli domácí, čehož využil Galimov a pohotově vypálil, Masalskis byl opět připraven.

30:26

Romanov přejel modrou čáru a vypálil zápěstím k bližší tyči, Masalskis musel po delší době zasahovat. Následně se strhla u lotyšského gólmana mela, kterou rozhodčí brzy roztrhli a nakonec nevylučovali.

29:12

Gavrilyčev pálil přes několik bránících hráčů z mezikruží, jeho zdánlivě nepříliš nebezpečný pokus byl zblokován na síť za bránou.

28:55

Autor první branky Novokuzněcku Galimov vjel do útočného pásma a vypálil, jeho rána skončila na ochranné síti.

28:20

Vše je upraveno, branka stojí na svém místě, může se pokračovat.

28:20

Pauza se nepříjemně protahuje. To je špatná zpráva především pro aktéry utkání, kteří mohou vypadnout z tempa.

28:20

Brána byla posunuta tak nešikovně, že ji do původního postavení musí vracet pracovníci stadionu. Brankáři se protahují, aby nevypadli z tempa během nucené prodlevy.

28:20

Marcel Hossa si najel do mezikruží a střelou švihem zřejmě překonal Chakimova. Stalo se to však, až poté co došlo k posunutí branky! Rozhodčí branku neuznal.

28:20

Nyní se bude volat videorozhodčí! Hosté dosáhli branky, otázkou je, zda se to povedlo ještě před posunutím branky.

27:35

Hraje se ve vysokém tempu, už dlouho se nepřerušovalo, momentálně však nevidíme kromě přerušení ani žádné šance.

26:30

Snad poprvé v zápase na sebe více upozornila čtvrtá útočná trojice Rigy. Nedostala se sice ke střele, ale vytvořila si tlak a zaměstnala domácí defenzívu.

25:05

Hosté hýří aktivitou, zdá se, že si vyslechli v kabině mezi přestávkami hodně důrazný proslov od trenéra.

24:32

Videll uzavřel přesilovou hru střelou z pravého kruhu, mířil pod víko domácí brány, ale Chakimov zastavil kotouč dobrým zákrokem lapačkou.

24:17

Cibulskis dostal šanci vypálit zpoza pravého kruhu, jeho tvrdou střelu Chakimov jisté pokryl.

23:42

A nyní se Novokuzněck opět osvobozuje.

23:22

Teď už se to povedlo, Hossa nabízel kotouč před bránu, tam však včas vyčistila prostor domácí obrana.

23:00

A znovu, lotyšský celek se zatím nemůže usadit v útočném pásmu.

22:45

Domácí zahajují oslabení nejlépe, jak mohli, vyhazují kotouč daleko od vlastní brány.

22:31

Nyní si navíc hosté zahrají přesilovou hru, dvě minuty za podražení dostal Cade Fairchild.

Andris DŽERINS - 1:1

21:17

Riga právě vstřelila branku!
Jsou to však hosté, kteří se na úvod druhé třetiny prosazují a hrstka fanoušků Rigy, která vážila cestu do dalekého Novokuzněcku, se raduje. ANDRIS DZERINŠ vypálil z osy hřiště a poprvé v zápase prostřelil Chakimova. Asistence: Roberts Bukarts.

20:19

Kurepanov vybojoval za bránu kotouč, poslal jej do mezikruží Romanovovi, proti němuž předvedl dobrý zákrok Masalskis.

20:01

Začala druhá třetina.
Viděli jsme zajímavou první třetinu, v němž byli jasně lepší domácí hokejisté. Ti svého soupeře přestříleli neuvěřitelným způsobem 19:9. Z množství šancí však využili jedinou, když se na konci první části prosadil Ansel Galimov. Domácí hokejisté potvrdili, že právě koncovka je achillovou patou tohoto sibiřského týmu. Hosté mají o čem přemýšlet. Jestli chtějí dnes sebrat body, musí jednoznačně přidat.
Druhá třetina začne zhruba v 11:50.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

20:00

První třetina skončila.

19:40

Gavrilyčev se zčistajasna dostal do samostatného úniku. Sám byl zřejmě z nabídnuté příležitosti pořádně zaskočený, a tak Masalskise, jenž se vrhl na led, nepřekonal.

19:00

Běží poslední minuta první třetiny.

19:00

Běží poslední minuta první třetiny.

Ansel GALIMOV - 1:0

18:21

Metallurg Novokuzněck právě vstřelil branku!
Velmi povedená přesilovka, která pořádně rozvášnila domácí fanoušky, měla logické vyústění. Sekundu po vypršení trestu Pujačsce dostal kotouč do pravého kruhu ANSEL GALIMOV, jenž si vysloužil početní výhodu. Střelou ke vzdálenější tyči překvapil Masalskise. Asistence: Alexej Kosourov.

17:16

Masalskis byl v ohni střel. Stoa měl na hokejce úvodní branku zápasu, lotyšský brankář však stihl zasáhnout betonem.

16:45

Dělovou ránu vyslal od modré čáry Dorofejev, mířil těsně mimo tyčku.

16:20

Ansel Galimov vyjel zpoza brány a cpal se před bránu, to by se mu zřejmě povedlo, kdyby jej nedovoleným způsobem nezastavil Pujačs, jenž nyní míří na trestnou lavici a Novokuzněck si zahraje první přesilovou hru.

15:30

Nyní sledujeme pasáž, kdy se hra přelévá ze strany na stranu bez střeleckých pokusů.

13:31

Velmi dobrá šance domácího týmu, jeden z útočníků stál sám před brankářem, ale Masalskise nedokázal ani ve stoprocentní šanci prostřelit.

13:08

Ryan Stoa vyjel z trestně lavici v době, kdy mu skončil trest a po pravé straně se řítil na Masalskise, jeho střelu dobře zblokoval vracející se slovenský obránce Milan Jurčina.

12:52

Velká šance lotyšského celku, v přesilové hře se povedlo vyšachovat obrannou čtveřici, zakončující Hossa však netrefil kotouč ideálně.

12:20

Další střela od modré čáry a další jistý zákrok domácího brankáře.

12:15

Krisjanis Redlihs tentokrát místo dělovky od modré čáry zvolil chytrou střelu k tečování, před brankou clonil Videll, jenž se snažil puk tečovat, to se mu však nepovedlo ideálně a Chakimov zasáhl.

11:37

Domácí hokejisté se osvobozují výhozem kotouče přes všechny čáry.

11:33

Krisjanis Redlihs napřáhl a od modré čáry vyslal pořádnou dělovku, jež Chakimov pokryl, následně se strhla v blízkosti domácího brankoviště menší potyčka.

11:04

Poprvé v dnešním zápase se bude vylučovat. Rozhodčí udělil dvouminutový trest Ryanu Stoaovi za držení.

10:43

Ryan Stoa se ocitl sám před Masalskisem, lotyšský brankář byl však pohotový a šanci zneškodnil.

09:30

Druhá formace Rigy měla převahu u mantinelů v útočném pásu, do předbrankového prostoru se však nedostala a nevyprodukovala střelu.

09:01

Po delší době musel zasahovat Chakimov, poté co se na útočný výpad vydal Linus Videll a svůj průnik po pravé straně zakončil střelou k bližší tyči.

08:30

Domácí jsou v úvodních minutách střetnutí jasně aktivnějším mužstvem. Zatím však svou převahu nekorunovali tím nejdůležitější, tedy gólem.

07:02

Protiútok Novokuzněcku zakončoval O´ Brien, lotyšský brankář jako už poněkolikáté vytáhl účinně svůj pravý beton.

05:40

Komaristij vypálil od modré čáry z otočky a i když měl Masalskis zakrytý výhled, dokázal vytáhnout proti tomuto projektilu svůj beton.

05:20

Kaprizov vyzkoušel pozornost Masalskise, lotyšský gólman však dnes působí sebejistě.

04:26

První vážná šance zápasu. Vadim Mitrjakov stál v mezikruží, přičemž se k němu odrazil zblokovaný kotouč, útočník Novokuzněcku svou dobrou příležitost neproměnil, Masalskis byl připraven a kotouč vyrazil.

03:32

První formace Novokuzněcku si vytvořila krátkodobý tlak, který vyústil v nepříliš nebezpečnou střelu Dorofejeva, s níž si poradil brankář Rigy bez větších starostí.

03:10

Romanov vypálil z levého kruhu, Masalskis vyrazil kotouč daleko od své brány.

02:48

První vážnější zákrok musel předvést Rafael Chakimov.

02:02

Skvorcovsova střela zápěstím byla sražena na ochrannou síť.

00:56

Jeden ze dvou Američanů na soupisce Novokuzněcku O´ Brien se nyní prohnal po levé straně a vyslal zdravici na Masalskise, který podruhé v dnešním zápase přerušil hru.

00:27

Na druhé straně vlétl do útočného pásma Romanov, vypálil zpoza dvou obránců, Masalskis si připsal jistý první zákrok.

00:16

První zákrok zápasu si připsal domácí brankář Rafael Chakimov proti střele Indrašise.

00:01

Utkání právě začalo.
Aktéři utkání již vstoupili na ledovou plochu, nejprve zazní lotyšská hymna, poté i ta ruská.
Úvodní sestavy:

Metallurg Novokuzněck: Chachimov (Ložkin) – Gavrilyčev, Fairchild, Dorofejev, Kuklev, Bělochvostikov, Skutar, Kanarskij – Romanov, Kurepanov, Malcev – O´ Brien, Mitrjakov, Plotnikov – Kosourov, Kaprizov, Stoa – Skladničenko, Galimov, Komaristij, Turukin

Dinamo Riga: Masalskis (Sedláček) – Redlihs, Cibulskis, Sotnieks, Jurčina, Pujacs, Jerofejevs – Darzinš, Indrašis, Videll – Dzerins, Hossa, Bukarc – Meija, Bicevskis, Redlihs – Sarkanis, Upitis, Skvorcovs

Rozhodčí: Dejev, Safiullov- Koršak, Černyšev.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje první třetinu?

Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

Československá stopa v zápase

Jakub Sedláček (RIG)
Milan Jurčina (RIG)
Marcel Hossa (RIG)
To hráči z Rigy jsou na tom ještě hůře, než jejich dnešní soupeř. Lotyšský celek sice rovněž nasbíral 26 bodů, v nabité Západní konferenci tento bodový zisk znamená poslední místo v tabulce. Svěřenci trenéra Artise Abolse prohráli rovněž poslední čtyři partie a dnes se budou chtít odrazit k lepším zítřkům.
Hokejisté Metallurgu Novokuzněck sice vstoupili do sezony nečekaně dobře, v poslední době však výkony sibiřského týmu upadají. Po 24 zápasech mají na svém kontě hokejisté z Novokuzněcku 26 bodů a nacházejí se na desátém místě Východní konference. Všechny čtyři poslední zápasy navíc ruský celek prohrál.
Pěkné nedělní dopoledne při sledování online přenosu ze zápasu KHL mezi Metallurgem Novokuzněck a Dinamem Riga. Jde o jediné utkání dnešního programu nadnárodní soutěže.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:00.

Metallurg Novokuzněck – Dinamo Riga

6:3

konec (1:0, 3:1, 2:2)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 19. Galimov (Kosourov), 32. Turukin (Galimov), 37. Galimov (Kaprizov), 38. Brien (Plotnikov, Dorofejev), 42. Kuklev, 44. Plotnikov (Brien, Mitrjakov) – 22. Dzerinš (Bukarts), 54. Indrašis (Meija, Bičevskis), 56. Indrašis (Bičevskis, Sotnieks)

Metallurg Novokuzněck: Chakimov (Ložkin) – Gavrilyčev, Fairchild, Dorofejev, Kuklev, Bělochvostikov, Skutar, Kanarskij – Romanov, Kurepanov, Malcev – O´ Brien, Mitrjakov, Plotnikov – Kosourov, Kaprizov, Stoa – Skladničenko, Galimov, Komaristij, Turukin

Dinamo Riga: Masalskis (41.Sedláček) – K. Redlihs, Cibulskis, Sotnieks, Jurčina, Pujačs, Jerofejevs – Darzinš, Indrašis, Videll – Dzerinš, Hossa, Bukarts – Meija, Bicevskis, M.Redlihs – Sarkanis, Upitis, Skvorcovs

Rozhodčí: Dejev, Safiullov- Koršak, Černyšev

Diváci: 2984

Průběh zápasu
1. třetina
11:04
16:20
18:21
Po 1. třetině
2. třetina
21:17
22:31
31:02
36:40
37:46
Po 2. třetině
3. třetina
41:02
42:24
43:49
45:45
49:06
53:12
55:59
Konec