Menu

Hokej

Hokejová Liga mistrů

SønderjyskE Ishockey – Krefeld Pinguine

4:5

konec (0:2, 3:1, 1:2)

07.10.2014, 19:30 • SE Aréna, SønderjyskE • Richard Wagner (@Groundhoppik)

Tipsport: 2.2 4.5 2.3 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Ode mne je to pro dnešek z duelu mezi SønderjyskE a Krefeldem vše. Od své klávesnice se s Vámi loučí Richard Wagner a přeje Vám hezký zbytek dnešního večera. Na počtenou! (21:59:43)
Tučňáci si konec zápasu pohlídali i přes brejk domácích Vojens. Bylo to nesmírně dramatické a krásné utkání plné zvratů, v němž nakonec vítězí celek Krefledu. Německý tým se dostal ve třetí části znovu do vedení, ale SønderjyskE opět srovnalo. Vše rozhodl dvě minuty a dvanáct vteřin před koncem Norman Hauner, který dělovkou na zadní tyč rozhodl.

Statistiky zápasu:
Střely na bránu: 31:30
Tresty: 4:6
Využití: 2:1
Oslabení: 0:0
DIVÁCI: 2021

Brankářský duel:
Jon Lee-Olsen: 30 stř., 83.33 %
Patrick Klein: 31 stř., 87.10 %

60:00

Konec zápasu.

59:42

Hra se stěhuje před branku domácích. Maskovaný muž SønderjyskE se vrací do branky. To vypadá pro Krefeld nadějně.

59:24

Cory Quirk se dostal na pravém křídle ke střele, kterou ale znovu lapil pozorný Patrick Klein, jenž tak udržel svůj celek ve vedení.

58:50

Maskovaný muž Krefeldu se nyní prezentoval dvěma dobrými zákroky a podržel na hrudi střely Madse Bodkera a Anderse Overmarka od modré čáry.

58:33

SønderjyskE se dostalo před branku a zatlačilo. Gólman Patrick Klein podržel kotouč na své hrudi a domácí si berou time-out a odvolávají Jona Lee-Olsena z branky!

58:00

Domácí ještě žijí. Na lavici hanby je odeslán Steve Hanusch (KRE), který je vyloučen za nedovolené bránění. Velká šance pro domácí...

Norman HAUNER - 4:5

57:48

Krefeld Pinguine právě vstřelili branku!
Chytrost hostujícího střelce teď posílá Krefeld zpět do vedení! Ištván Sofron nechal ve středním pásmu puk Christianu Kretschmannovi, který předal kotouč na modré číhajícímu NORMANU HAUNEROVI, jenž na pravém kruhu napřáhl. zavřel oči a dělovkou na zadní tyč pokořil zbytečně se natahujícího Jona Lee-Olsena. Asistence: Christian Kretschmann a Ištván Sofron.

57:16

Šance na obou stranách! Patrick Asselin je dnes k nezastavení a dostal se do další šance. Po nahození z pravého křídla se dostal mezi kruhy k puku, ale puk tečoval jen deset čísel vedle. Na druhé straně se prokličkoval před Lee-Olsena Daniel Pietta, avšak jeho zakončení backhandem si na bližší tyči maskovaný muž SønderjyskE pohlídal!

56:41

Steve Hanusch se dostal na modré čáře ke střele, ale jeho "plachťák" na teč nikdo nevyužil a brankář Jon Lee-Olsen si připsal lehký zákrok.

56:01

Krásným sólem se prezentoval Mads Bodker, který se procpal přes tři hráče a backhandem se snažil zasunout puk za Patricka Kleina, jenž se ale roztáhl na brankové čáře a připsal si fantastický zákrok svým levým betonem!

55:00

Krefeld přišel o pásmo a SønderjyskE se dralo do útoku. Ten ale nevyšel a Patrick Klein mohl zůstat v klidu. Hosté totiž dokázali tuto lavinu zastavit již na modré čáře.

54:20

Robin Weihager zkusil také své štěstí se střelou od modré čáry, leč dopadl stejně jako Supis – také mu do jeho rány vložil hůl bránící hráč.

53:29

Střela Krefeldských od modré, kterou ze své hole vyslal Thomas Supis, byla sražena obráncem a skončila těsně vedle pravé tyče.

52:44

Kyle Sonnenburg se snažil backhandem pokořit Lee-Olsena, ale ten si na jeho zakončení z brankoviště pohlídal betonem. Následně jsou za hrubost vyloučeni Anders Overmark (SON) a Martin Schymainski (KRE).

52:08

Norman Hauner ujel po levém křídle a poslal pas před branku, kde se snažil forehandem přehodit Lee-Olsenův beton Colin Long, avšak puk nedokázal dostatečně zvednout a domácí muž s maskou následně pokryl puk pod lapačkou.

51:41

Od modré čáry vypálil Thomas Supis, gólman Jon Lee-Olsen jeho střelu vyrazil nad sebe a hostující hráč při pokusu o dorážku zahrál vysokou holí. Vhazování ve středním pásmu.

50:48

Oba celky se teď střelecky trochu uklidnily a začínají hrát zodpovědněji dozadu. Rozjely se ale oba fankluby, které nyní fandí o sto šest.

Patrick ASSELIN - 4:4

49:51

SønderjyskE právě vstřelilo branku!
Máme tu hattrick a srovnání skóre na 4:4! Nádherné utkání plné gólů. Toto se musí divákům v SE Aréně líbit. Tyler Gotto rozjel z pozice obránce celou akci. Po něm převzal kotouč Cory Quirk, jenž přiklepl PATRICKU ASSELINOVI, který si najel z pravého kruhu blíže na střed a ranou na zadní tyč obstřelil Kleinovu vyrážečku! Asistence: Cory Quirk a Tyler Gotto.

49:40

Tučňáci vyhazují kotouč ven z pásma a sami se ženou do šance. Ta je ale zastavena dobou obranou domácího mužstva.

48:15

Patrick Klein si připsal dobrý zákrok po střele z mezikruží. Domácí hráč mířil dobře, ale lapačka brankáře Krefeldu byla úspěšnější.

47:55

Krefeld se bude muset bránit. Na lavici hanby je poslán za hákování Daniel Pietta (KRE).

Ištván SOFRON - 3:4

47:25

Krefeld Pinguine právě vstřelili branku!
Tučňáci se dostávají do vedení a znovu to byl gól, za nějž si zaslouží pochvalu kompletní útočné trio. Ve středním pásmu poslal Herberts Vasiljevs kotouč na pravé křídlo rozjetému Andreasi Driendlovi, který se dostal až před brankáře Lee-Olsena. Zde posunul vedle sebe pod hokejkou obránce na IŠTVÁNA SOFRONA, který už nemohl minout prázdnou klec! Asistence: Andreas Driendl a Herberts Vasiljevs.

47:18

Trochu ukvapeně vyhodil Krefeld na zakázané uvolnění a po dalším buly vystřelil od modré Mads Bodker, avšak puk byl tečován mimo.

47:10

Anders Overmark dostal na modré čáře přiklepnutou od Madse Bodkera a vypálil z první. Gólman Klein se ale sklouzl a puk srazil betonem. Následně před ním ležící kotouč pokryl v lapačce.

46:58

Teď se už ale podíval do útočné třetiny. Dokonce do obou, ale v ani jedné z nich nepřinesl řádný rozruch, anžto obránci si počínali vždy úspěšněji, než-li jejich kolegové mající na starost útočnou složku.

46:28

Oba týmy si nyní brání velmi dobře svoji modrou čáru a nepouštějí soupeře do útočné třetiny. Puk se tak vyskytuje především ve středním pásmu.

45:47

Thomas Supis viděl, že v rohu pásma proti němu jde přesila, a tak raději zašlápl puk, za což je odměněn pískotem domácího publika. Pro svůj tým ale vybojoval bully.

44:40

Marně se pokoušel Krefeld dvakrát po sobě dostat do střelecké pozice. Pokaždé přispěchal s dobrým obranným zákrokem některý z domácích beků.

43:57

Fantastický Patrick Klein udržel vyrovnaný stav! Kim Lykkeskov se dostal na brankovišti ke kotouči, ale zboku si na hostujícího muže s maskou nepřišel. Touš se ale dostal na brankvoiště, kde se jej snažil dorazit Patrick Asselin, leč tomu sebral Klein hattrick bleskovým přesunem (nebo spíše posunem na brankové čáře). Gólman Krefeldu následně vsedě zaklapl betony a puk mezi nimi podržel!

43:42

Díky nepovedené střele od modré se k šanci dostalo SønderjyskE, ale to o kotouč přišlo a Krefeld také zahrál jen na zakázané uvolnění.

43:16

Tým z Německa zatlačil a donutil svého soupeře zahrát na zakázané uvolnění. Následně získali Krefeldští bully a usadili se v pásmu.

42:48

Pokud Krefeldu o přechod do útočné třetiny skončil jen odpískaným ofsajdem. Tučňáci jsou na začátku třetí třetiny lepší.

42:00

Ohromná chyba domácího obránce! Ten chtěl poslat z levého křídla křížem na druhou stranu, ale na středu našel pouze hůl stínujícího Adama Courchaina, jenž se tak ocitl zcela sám před Jonem Lee-Olsenem, kterého se snažil pokořil rychlou střelou forehandem na zadní tyč, ale domácí muž s maskou vytáhl fantastický zákrok vyrážečkou!

41:21

Na levém křídle se otevřel prostor pro Andrease Driendla, který se prohnal až na kruh, odkud vypálil, avšak Lee-Olsen si jeho zakončení pohlídal v lapačce.

40:50

Krefeld ztratil pásmo, ale snažil se do něj rychle vrátit zpátky. Tato snaha ale nebyla platná, jelikož obránci SønderjyskE dokázali zastavit pronikajícího útočníka.

40:23

Na druhé straně poprvé zasahuje gólman Jon Lee-Olsen, který lapil do své výstroje střelu z pravého křídla.

40:07

Cory Quirk se hned hnal po levém křídle do šance, ale jeho zakončení si našlo cestu jen do obránce, který jej stínoval.

40:01

Začala třetí třetina.
Všichni aktéři jsou již na ledové ploše a my tak budeme moci za malý moment pokračovat. Vrátí se Krefeld do vedení? Otočí SønderjyskE zápas? Uvidíme ve třetí části!
Domácí celek předvedl husarský kousek! Asselin nejprve snížil na 1:2, pak ale vrátil Courchaine svému týmu dvougólové vedení, ale v poslední minutě nejprve svou druhou brankou snížil Asselin a třináct vteřin před sirénou srovnal Spelling.

Třetí perioda začne cca ve 21:07.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:47

SønderjyskE právě vstřelilo branku!
Je vyrovnáno! Domácí mužstvo předvedlo další hokejovou lahůdku! Na levém křídle vybojoval kotouč Nick Dineen, jenž si rychle sjel blíže k brance, Patrick Klein zaklekl proti případné střele, ale domácí útočník poslal bleskový centr ke druhé tyči, kde doklepl do prázdné brány na zadní tyč sprintující THOMAS SPELLING, jenž vyrovnal na 3:3! Asistence: Nick Dineen.

39:17

SønderjyskE právě vstřelilo branku!
Domácí využívají přesilovku a snižují na 2:3! Cory Quirk poslal z levého křídla nahrávku před brankoviště, kde ukázal svůj instinkt střelce PATRICK ASSELIN, jenž na nic nečekal a z první napálil puk za záda marně se přesouvajícího Patricka Kleina. Asistence: Cory Quirk.

38:10

Ištván Sofron (KRE) se až příliš ostře opřel do protihráče a za hrubost je poslán na trestnou lavici. Krefeld bude hrát v oslabení.

37:49

Krefeld Pinguine právě vstřelili branku!
Další branka jako vystřižená z učebnice ledního hokeje! Daniel Pietta vybojoval puk na levém křídle, posunul jej na rozjetého Martina Schymainského, který se dostal na úroveň brankoviště, kde křižným pasem našel hůl zcela volného ADAMA COURCHAINA, jenž potvrdil svou pověst střelce a zametl puk do odkrytého místa za Lee-Olsenem! Asistence: Martina Schymainski a Daniel Pietta.

36:54

Hosté trochu zapomněli na obranu, kam se ihned vřítil Adam Courchaine, který však mezi kruhy nedokázal trefit branku za klečícím Kleinem.

36:00

Tučňáci jsou v plném počtu. Colin Long se snažil na levém křídle probojovat do útočné třetiny, ale byl zastaven obráncem.

35:12

Vojens jsou nebezpeční a neustále se snaží dostat puk do ohně. Na brankovišti ale zatím stále vede Krefeld, jenž se štěstím vypíchává puky mimo nebezpečný prostor.

34:28

Kotouč se v jednu chvíli povaloval před brankou Patricka Kleina, ale první se k němu dostal hráč Krefeldu, který vyhodil touš k Lee-Olsenovi.

34:00

Tučňáci dokázali vyhodit puk ven z pásma. SønderjyskE už je ale znovu nastěhováno před brankou Krefeldu.

33:31

Nicolas St. Pierre (KRE) nyní zachránil svůj tým od pohromy. Nahození Patricka Asselina mohl dorážet do poloodkryté svatyně Kim Lykkeskov, avšak byl zahákován právě explzeňským hráčem.

33:11

Domácí jsou aktivní a z toho pramení i šance. To by ale muselo SønderjyskE proměňovat tyto nabídnuté příležitosti.

32:01

SønderjyskE mělo šanci na srovnání! Henrik Nielsen se utrhl a ujížděl sám na brankáře. Z levého křídla si sjel až na brankoviště, natáhl si maskovaného muže Krefeldu, avšak společně s jeho betonem přehodil i horní tyč!

31:55

SønderjyskE vyvinulo na svého soupeře tlak. Ten se z něj ale dokázal dostat, leč při pokusu o útok špatně nahrál a píská se icing.

31:18

Na druhé straně se dostal ke střele z pravého křídle Andreas Driendl, avšak také domácí muž s maskou si připsal dobrý zákrok, když podržel tuto střelu v náručí.

31:01

Cory Quirk se dostal mezi kruhy a vystřelil na zadní tyč. Jeho zakončení letící dvacet čísel nad ledem ale lapil do své široké rukavice pozorný Patrick Klein.

30:21

SønderjyskE vstřelená branka nakopla a gólman Krefeldu má rázem stále co na práci. Když nemusí zasahovat proti střelám, musí alespoň ledovat mumraj před brankovištěm.

29:11

SønderjyskE právě vstřelilo branku!
V SE Aréně je srovnáno! A že to byla parádní akce v podání švédského útočníka PATRICKA ASSELINA! ASSELIN vybojoval ve spolupráci s Jonasem Rene Hansenem kotouč, první jmenovaný se dostal do samostatného úniku po pravém křídle, natlačil se před Kleina, kterému naznačil pohyb doleva, což mu maskovaný muž Krefeldu "spolkl i s navihákem" a pro domácího borce pak nebyl problém přehodil jeho beton a zakončit přesně pod horní tyč. Bez asistence.

28:42

Tučňáci začali kombinovat, ale Daniel Pietta se nedostal na brankovišti díky dobré práci obránce ke střele. Následně přišel Krefeld o puk.

28:00

A Thomas Spelling svým vynikajícím napadáním ve středním pásmu vybojoval puk a dostal jej až do obranného pásma Krefeldu.

27:31

Domácí hokejisté začali oslabení na jedničku. Nejprve vyhodili kotouč za Kleina a následně na modré zastavili útok hostů.

26:51

Krefeld se dostal na levém křídle ke střele, kterou ale udržel Lee-Olsen v rukavici. Steffen Frank (SON) následně putuje na lavici hanby za vražení na hrazení.

26:31

Vojens se snažili dovést svoji kombinaci až ke střelbě, ale u levého mantinelu byla jejich nahrávka sražena nad mantinel a skončila mimo led. Bully před Kleinem.

26:12

Adam Courchaine se mezi kruhy dostal ke střele. Nejlepší kanonýr SønderjyskE však nemířil nejlépe a trefil jen prostředek brány, kde stál připravený Klein, který podržel puk na hrudi.

25:43

Tyler Gotto se dostal po kratší kombinaci k zakončení od modré čáry, ale jeho střela skončila jen na betonu pozorného Patricka Kleina.

25:00

Colin Long najel do útočné třetiny, avšak jeho nahození gólmana Lee-Olsena příliš nevzrušilo. Maskovaný muž SønderjyskE odrazil puk holí za bránu.

24:37

Trochu nezáživná pasáž hry bez střelby je přerušena ofsajdem Krefeldu, který je navíc posouzený jako úmyslný – bully před Patrickem Kleinem.

23:54

Útok druhé formace domácího SønderjyskE byl zastaven obranou Tučnáků, která vytlačila Mortena Skova na zadní mantinel.

23:10

Bude se vhazovat před brankou Patricka Kleina. Kim Lykkeskov se cpal do další šance, ale puk byl před ním zahrán vysokou holí.

22:38

Oba týmy hrají útočně, ale nezapomínají ani na defenzivu. Díky tomu vidíme neustálé pokusy o ohrožení brány, které končí výbornými obrannými zákroky.

21:28

Kim Lykkeskov se objevil v další velké šanci! Tentokrát ujížděl po levém křídle sám, sjel si blíže ke středu, avšak betony vynikajícího Patricka Kleina nepřekonal. Maskovaný muž hostů si na jeho backhand výtečně počíhal!

20:57

Krefeld se v plné síle vydal do brejku, avšak Adam Courchaine nedokázal z levého křídla umístit svůj projektil mezi tři tyče.

20:13

Domácí dohrávají přesilovou hru a hned se natlačili před Kleina. Ten ale nemusel vůbec nijak zasahovat, anžto jeho spoluhráči vyhodili puk na druhou stranu kluziště.

20:01

Začala druhá třetina.
Domácí hokejisté již také okupují led. Za nimi se na plochu pokrytou zmrzlou vodou trousí i Krefeldští, které přivedl Vasiljevs.
Na ledové ploše se již rozbrusluje čtyřlístek rozhodčích.
Po úvodní dvacetiminutovce je ve vedení Krefeld. Německý celek poslal v páté minutě do vedení v přesilovce Hauner, na nějž pak ve třinácté minutě navázal tečí Hanuschovy střely Vasilijevs.

Druhá třetina začne cca ve 20:18.

20:00

První třetina skončila.

19:50

Krefeld zvládá toto oslabení bravurně. Na modré čáře tříští soupeřovy pokusy o průnik do pásma a sám posílá puky daleko od Patricka Kleina.

18:55

Domácí přišli při kombinaci o kotouč a do brejku se hnal Daniel Pietta, který na pravém kruhu zakončil backhandem, ovšem svou střelou jen minul vzdálenější tyč Lee-Olsenovy branky.

18:25

Ihned po vyhraném buly je kotouč vyexpedován za branku domácího výběru.

18:21

Přesilovka pro SønderjyskE. V souboji o puk v útočném pásmu se přílišnou tvrdostí prezentoval Andreas Driendl (KRE), který je vykázán za hrubost.

17:19

Mohlo být sníženo! Patrick Asselin ujel po levém křídle, které si Krefeld nedostatečně hlídá, na kruhu vypálil, avšak pohotový Patrick Klein vyrazil jeho střelu do mezikruží. Zde čekal na dorážku Kim Lykkeskov, který ale nedokázal nadvakrát pokořit pevné betony brankáře hostů!

16:28

Na ledě přibylo bojovnosti, avšak na úkor toho se trochu vytratila krása kombinace. Oba týmy se snaží vybojovat puk a díky aktivnímu napadání nutí soupeře produkovat chyby.

15:20

Krátce po vhazování se ocitl sám mezi kruhy nejlepší střelec Krefeldu Adam Courchaine, který se snažil nacpat puk nad brankářovou výstrojí pod víko. První cíl mu vyšel, když přestřelil rameno Lee-Olsena, ale současně s ním i horní tyč!

15:00

Útočné snažení domácích končí neúspěchem. Rozhodčí totiž odpískali úmyslný ofsajd. Bully před brankou Lee-Olsena.

14:31

Tlak do brankoviště se teď SønderjyskE vyplatil. Brankář Patrick Klein musel u bližší tyčky zakleknout proti Dineenově zakončení z pravého křídla.

13:32

To vyhráli domácí Vojeni, kteří se také hned nacpali do pásma Krefeldu, kde však nic nevymysleli. Totéž platí i na druhé straně, protože Ištván Sofon pouze nahodil na zadní mantinel.

12:58

Obě mužstva se snažila o útok, ale to se jim nepovedlo. Úspěšnější byli ale hosté, kteří alespoň vybojovali vhazování před soupeřovou klecí.

12:01

Krefeld Pinguine právě vstřelili branku!
Nádherný gól posílá Krefeld do vedení! Tučňáci vyhráli vhazování, Thomas Supis na modré čáře přiklepl kotouč na Steve Hanusche, jenž vyslal nádhernou střelu, do níž ještě vložil svou hůl HERBERTS VASILJEVS a puk skončil přesně v zadním horní růžku Lee-Olsenovy branky! Asistence: Steve Hanusch a Thomas Supis.

11:47

Oběma týmům nyní činí problémy přechod přes střední pásmo. Jak SønderjyskE , tak i Krefeld se o možnost útoku připravují špatnou nahrávkou.

11:15

Při následné rozehrávce se Weihager dopustil zakázaného uvolnění. Hra se tak stěhuje před Patricka Kleina.

11:10

Robin Weihager bojoval o touš na modré čáře, avšak nevybojoval jej, a tak si pro něj musel dojet až do svého obranného pásma.

10:35

Nahrávka Coryho Quirka směrem do útočné třetiny byla ve středním pásmu sražena přes mantinel.

10:02

Aktivní Daniel Pietta se mezi kruhy dostal ke střele, ale ta si našla cestu jen do betonů Jona Lee-Olsena, jenž následně pokryl touš v lapačce.

09:51

Po odpískaném ofsajdu se nakonec německý tým dostal do útočné třetiny, avšak zde byla hra přerušena pro vysokou hůl.

09:39

Krefeld zatlačil a Nicolas St. Pierre dvakrát mířil od modré na bránu, avšak pokaždé mu jeho projektil zastavil obětavý obránce domácích.

09:00

Útok SønderjyskE zastavil pohotově Adam Courchaine, jenž se snažil sám podniknout výpravu za gólem, avšak na modré čáře byl zastaven protihráčem a musel zpět do střední třetiny.

08:07

Tučňáci nahodili kotouč do pásma a sprintoval za nám Martin Schymainski, ale maskovaný muž Vojenů byl u touše rychleji a schoval jej v lapačce.

07:45

Oba mančafty si v útoku počínaly neúspěšně a jejich pokusy o přechodu do pásma soupeře skončily vždy díky nepřesné nahrávce.

07:13

A následně si připsal i další zákrok po střele od modré čáry. Krefeld pak vyvezl kotouč do útoku, ale se střelou z mezikruží neuspěl. Jon Lee- Olsen si pohlídal puk na hrudi.

06:40

Thomas Spelling se po levém křídle propracoval až do zakončení, ale s jeho střelou na střed brány si připravený Patrick Klein poradil.

05:40

SønderjyskE vyvezlo puk do útočné třetiny, ale střela z levého křídla se mezi tři tyče nevešla a následný pokus o další brejk skončil jen na zakázaném uvolnění.

04:43

Krefeld Pinguine právě vstřelili branku!
Tým z Německa jde do vedení! Hosté předvedli ukázkový tlak do brankoviště. Z pravého rohu nahodil puk před branku Adam Courchaine, jehož pas sklepl před Lee-Olsenem Nicolas St. Pierre a NORMAN HAUNER pak v těžké pozici backhandem nakonec obhodil beton marně klouzajícího gólmana domácích! Asistence: Nicolas St. Pierre.

03:38

Bude se znovu vylučovat a opět to budou domácí! Po Sofronově střele od modré zblokované obráncem se dostal do zakončení hráč na levém křídle, Lee-Olsen předvedl dobrý zákrok betonem a při souboji o puk na zadním mantinelu zahákoval soupeře Tyler Gotto (SON).

02:47

Krefeld v přesilové hře dobře kombinuje, ale aktivní domácí svým pohybem nenechávají hostům příležitost ke střele.

02:00

Máme zde první trest zápasu. Na lavici hanby putuje Michael Eskesen (SON), jenž srazil ve středním pásmu pronikajícího protihráče.

01:40

Oba týmy si připsaly po první střele. Nejprve to byli Tučňáci, avšak rána z mezikruží byla zablokovaná obráncem a následný brejk zakončený střelou z pravého kruhu vykopl Klein betonem.

00:51

SønderjyskE podniklo také svůj první útočný výlet. Úspěšná tato mise také nebyla. Kotouč sebral Daniel Pietta.

00:23

Krefeld se dostal po bully do útočné třetiny, ale na zadním mantinelu přišel o puk. Dobrým napadáním vak drží svého soupeře stále v jeho obranné třetině.

00:01

Utkání právě začalo.
Centři prvních formací se staví na úvodní bully! Zápas začíná.
Hráči jsou již nastoupeni na ledové ploše. V brance domácích se dnes poprvé v rámci Ligy mistrů představí Jon Lee-Olsen, na druhé straně se postaví mezi tři tyče také dvojka – Patrick Klein.
Domácí hokejisté vyjedou na led v tmavěmodrých dresech, jejich protivníci z Krefeldu navléknou žlutou variantu svých zápasových trikotů.
Úvodní sestavy:

SønderjyskE Isjockey: Lee-Olsen (Frazee) – Gotto, Galbraith, Bödker, Overmark, Eskesen "A", Sorensen, König Hansen – Quirk "A", Asselin, Lykkeskov "C" – Skov, Spelling, Dineen – Frank, Lund, Nielsen – Esklidsen, Rasmussen, Hansen.
Trenér: Dan Ceman.

Krefeld Pinguine: Klein (Duba) – Supis, St. Pierre, Sonnenburg, Weihager, Hanusch – Driendl, Beechey, Vasiljevs "C" – Sofron, Pietta "A", Schymainski "A" – Courchaine, Long, Hauner – Kretschmann, Meisinger.
Trenér: Richard Adduono.

Rozhodčí: Stefan Fonselius (FIN), Jacob Grumsen – Henrik Haurum, Rene Jensen (vš. DEN).
Příjemný dobrý den, drazí milovníci sportu!

Prestižní klubová hokejová soutěž Liga mistrů pokračuje šestým hracím dnem. Ten nám ve skupině "J" přináší "sousedský souboj". Jedná se totiž o konfrontaci týmů ze států, které mají společné hranice. Domácí SønderjyskE – tým z Dánska – hostí na svém ledě v SE Aréně německý Krefeld.
Vojens jsou na tom v domácí lize zatím průměrně. Z prvních čtyř kol vytěžili šest bodů a v desetičlenné Metal lize se drží na pátém místě. V Champions Hockey League jsou na tom podobně. Ve své skupině drží třetí příčku před posledním Krefeldem.

Nejzkušenějším hráčem v sestavě SønderjyskE je jednatřicetiletý Kim Lykkeskov, jenž také vládne bodovému hodnocení svého týmu v rámci Ligy mistrů. Ostřílený dánský forward stihl v dosavadním průběhu nasbírat pět bodů za dvě branky a tři nahrávky. Nejlepším kanonýrem je ale se čtyřmi zářezy na čepeli Kanaďan Patrick Asselin, mezi nahrávači pak vede Cory Quirk, americký player, jenž již připravil čtyři branky.
Tučňáci z Krefeldu zatím čekají na své první body v Lize mistrů, kde jim patří poslední příčka ve skupině "J". Také v domácí extralize příliš nevyčnívají. Po osmi kolech mají na svém kontě deset bodů a patří jim desátá příčka v tabulce. Na první Adler Mannheim ztrácí svěřenci Ricka Adduona a Pyky Reemta jedenáct bodů.

Pro české fanoušky je tento celek jistě velmi atraktivní, jelikož jeho brankoviště stráží bývalý gólman Sparty či třeba Třince Tomáš Duba, jenž v Lize mistrů odchytal čtyři z pěti zápasů a procenta si drží lehce nad devadesáti celými. Další v českém hokejovém éteru dobře známé jméno je Nicolas St. Pierre, jenž v nedávné době oblékal dres plzeňských indiánů. Urostlý Kanaďan je společně s Davidem Fischerem na čele kanadského bodování beků. Statistikám hráčů v předních liniích pak vládne kanadský útočník Adam Courchaine, který si s bilancí 3+2 drží průměr jednoho bodu na utkání a je také nejlepší střelcem. Nejvíce asistencí má na kontě maďarské útočné eso István Sofron.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:30.

SønderjyskE Ishockey – Krefeld Pinguine

4:5

konec (0:2, 3:1, 1:2)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 30. Asselin, 40. Asselin (Quirk), 40. Spelling (Dineen), 50. Asselin (Quirk, Gotto) – 5. Hauner (St. Pierre), 13. Vasiljevs (Hanusch, Supis), 38. Courchaine (Schymainski, Pietta), 48. Sofron (Driendl, Vasiljevs), 58. Hauner (Kretschmann, Sofron)

SønderjyskE Ishockey: Lee-Olsen (Frazee) – Gotto, Galbraith, Bödker, Overmark, Eskesen "A", Sorensen, König Hansen – Quirk "A", Asselin, Lykkeskov "C" – Skov, Spelling, Dineen – Frank, Lund, Nielsen – Esklidsen, Rasmussen, Hansen.
Trenér: Dan Ceman.

Krefeld Pinguine: Klein (Duba) – Supis, St. Pierre, Sonnenburg, Weihager, Hanusch – Driendl, Beechey, Vasiljevs "C" – Sofron, Pietta "A", Schymainski "A" – Courchaine, Long, Hauner – Kretschmann, Meisinger.
Trenér: Richard Adduono.

Rozhodčí: Stefan Fonselius (FIN), Jacob Grumsen – Henrik Haurum, Rene Jensen (vš. DEN)

Diváci: 2021

Průběh zápasu
1. třetina
02:00
03:38
04:43
12:01
18:21
Po 1. třetině
2. třetina
26:51
29:11
33:31
37:49
38:10
39:17
39:47
Po 2. třetině
3. třetina
47:25
47:55
49:51
52:44
57:48
58:00
Konec