Menu

Hokej

Hokejová Liga mistrů

Fribourg-Gottéron – Djurgårdens IF

3:1

konec (1:1, 0:0, 2:0)

07.10.2014, 19:45 • Martin Schwarz (@MartinSmuci)

Tipsport: 1.95 4.3 2.73 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Je konec utkání, které rozhodli domácí ve třetí části, zejména gól na 2:1 zlomil soupeře ze severu Evropy psychicky. Fribourg-Gottéron tedy bere tři body za výhru v základní hrací době a přivlastňuje si vítězství skupiny D. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji pěkný zbytek večera. (22:01:44)

60:00

Konec zápasu.

59:32

Fanoušci už děkují několika pokřiky svým oblíbencům nejen za dnešní vítězství, ale také celkové ovládnutí skupiny D, které si Švýcaři bezpochyby zasloužili.

58:46

Vhazování po levici brankáře Nyffelera, který je nyní daleko víc v klidu než jeho protivník na druhé straně barikády a tuší dnešní vítězství.

57:06

Pomalu můžeme očekávat, že se utkání začne dohrávat v pomalejším tempu, domácí už nikam spěchat nemusí a hosté jsou zase daleko bodovému zisku.

Sebastian SCHILT - 3:1

56:37

HC Fribourg-Gottéron právě vstřelil branku!
Pravděpodobně potvrzující gól o své dnešní výhře dávají do sítě soupeře hokejisté ze Švýcarska. Gólem do odkryté sítě skóre za radosti hlediště SEBASTIAN SCHILT. Je to navíc druhý gól Fribourgu v oslabení. Bez asistence

54:48

Dvě minuty za podražení inkasuje od rozhodčího domácí hokejista domácích Ngoy. Dobrá přáležitost pro Švédy na vyrovnání skóre.

54:38

Puk ve střední části hrací plochy vybojoval pro hosty Guter, který vyrazil dopředu bez podpory ostatnách spoluhráčů.

53:52

Djurgårdens IF mohli zkusit překvapit obranu soupeře, ale Hogström, autor první branky hostů, vystřelil opravdu hodně špatně.

53:02

Sotva rozhodčí vhodil puk na led, musí zase přerušovat, nyní pro ofsajd švédského výběrz.

52:06

Gólman Nyffeler si připsal práci vyrážečkou, která pro něj nebyla žádným těžkým úkolem, a tak jeho spoluhráči zase vyráží dopředu.

51:53

Domácí hokejisté jeli ve třech na jednoho, ale zakončující Pouliot se neprosadil, Djurgårdens IF vyhazuje puk.

49:13

Puk ze středního pásma rozehrává dopředu nejistě Ollas, jehož nahrávku navíc nikdo ze spoluhráče nenásledoval.

48:10

Brankář Djurgårdens IF drží svůj tým nad vodou, po dorážce Pouliouta na brankovišti udržel kus černé gumy před čárou a nedovolil Fribourgu utéct na rozdíl dvou branek.

47:17

Tambellini už zase v chuti ohrozit svatyni Armalise, tentokráte ale hodně dobře naladěný forvard domácích nedostal prostor k lepšímu zakončení.

46:42

Pouliot měl dostatek místa pro útočný výpad za modrou čárou, a tak zkusil zaútočit. Jeho střela ale hodně minula úroveň horní tyčky.

46:19

Hosté ještě dohrávali zbytek přesilové hry, ještě jednou vystřelili, ale víc už nestihli. Domácí nejen, že dokázali oslabení obránit, dokone v něm unikli do vedení 2:1.

Jeff TAMBELLINI - 2:1

45:11

HC Fribourg-Gottéron právě vstřelil branku!
Ne často vídaná parádička, jakou si v individuálním podání dovolili domácí hokejisté, za pomocí hokejky JEFFA TAMBELLINIHO. Zmiňovaný jedinec ujížděl ve vlastním oslabení úplně samotný na branku, za radosti hlasité arény se vůbec nemýlil, když poslal puk do sítě zesmutnělého Armalise. Asistence: John Fritsche and Joel Kwiatkowski.

44:33

Pěkný začátek přesilové hry v podání Djurgårdens IF, kteří sice přišli vzápětí o výhodu útočné periody, ale dvěma střelami ohrozili Nyffelera.

44:12

Hlavní rozhodčí signalizuje dvě minuty za podražení ve chvíli, kdy fauluje domácí hokejista Monnet. Jeho zaviněním čekají domácí muže dvě minuty v oslabení.

Motteta ve velké šanci vychytal Armalis

43:22

Parádní situace pro Fribourg, který jen těsně neunikl do tolik vytouženého vedení! Mottet stál naproti gólmanovi Armalisovi, jehož těsně nestačil překonat.

43:00

Když kus černé gumy přebýval hlavně ve střední třetině, ujali se ho hráči ze Švédska, ale nic moc nevymysleli.

42:28

Lauritzen hodně hbitě proskočil zaraženou obranou domácích, ale na Nyffelera už si nepřišel.

42:09

Ani černobílí zatím nemohou najít správný recept pro přesnější rozehrávku, přesto se do útočné třetiny dostali daleko rychleji jak soupeř.

41:25

Hólm rozehrával dlouho nahrávkou na jednoho ze svých spoluhráčů vepředu, jenže jeho prudký pas nebyl vůbec přesný. U kotouče Fribourg-Gottéron.

40:59

Nyffeler se musel blýsknout parádním zákrokem lapačkou, když dobře viděl na střelu soupeře z pozice v mezikruží.

40:42

Už ale zkouší hokejisté ve žlutých trikotech najít nejkratší a nejlepší cestu přes modrou čáru.

40:13

Třetí třetinu začínají za vlastní brankou s pukem na hokejkách domácí, kterým stačí k vítězství ve skupně D získat jediný bod.

40:01

Začala třetí třetina.
Pomalu se připravujeme na start třetí třetiny. O tom, jestli následujících dvacet minut bude ještě muset být prodlouženo, rozhodnou hráči na ledě.
Střely na branku ve druhé třetině

HC Fribourg-Gottéron: 9

Djurgårdens IF: 8
Zatím v zápase mezi Fribourgem-Gottéronem a Djurgårdens IF nesledujeme žádnou přestřelku, větší příležitosti zastavují pohotoví brankáři. O vítězi utkání bude muset rozhodnout poslední perioda, případně prodloužení či samostatné nájezdy. Nyní hrajeme za stavu 1:1.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:36

Hosté ujížděli dva na dva, zakončit už ale nestihli. Vypadá to, že druhá třetina zůstane bez vstřelení jediného gólu.

39:05

Ještě jeden důležitý gólmanskýho zákrok na sklonku druhé části utkání, nyní v podání strážce svatyně Armalise. Nakonec zalehl kus černé pryže těsně vedle levé tyčky.

38:55

Zakázané uvolnění, Djurgårdens IF se musí vrátit po bok vlastního gólmana.

38:30

Kotouč častěji pobývá ve střední třetině, kde se jej nyní na malý moment zdařile zmocnil hostující hráč Guter. Ještě na modré čáře ale o puk přišel.

37:32

Hráči ve žutém druží sice kotouč na území soupeře, ale ke střele se ještě nedostali. To samozřejmě vyhovuje Gottéronu, který následně vyhazuje.

36:27

Lauritzen unikal po levé straně, nehledal nikoho volného a sám zkusil ohrozit svatyni Švédů. Tentokráte neúspěšně.

35:20

Kotouč v útočném pásmu domácích žene směrem na branku hokejista Hasani, který však neudeřil do puku dostatečnou silou.

34:58

Hra přerušená po hvizdu čárového rozhodčího, o ofsajdu Djurgårdens IF.

34:19

Pouliot mohl skoro sám uhánět na branku, když dostával do mezikruží od jednoho ze spoluhráčů kotouč. Ten ale útočník domácích nestihl, čímž přišel o možnost zakončit.

33:40

Malá pauzička očividně domácímu mančaftu prospěla, už hrají útočnící Švýcarů u svatyně Armalise, který se má co otáčet.

33:09

Komerční přestávka nyní bude lahodit oku domácích fanoušků, protože právě jejich oblíbenci měli v posledních momentech nejvíce starostí s pukem létajícím po ledové ploše.

32:22

Zase, úplně jako blesk z čistého nebe možnost na opačné straně kluziště, brankáře Nyffelera málem překvapil povedenou akcí Lauritzen, jenž nakonec těsně minul zařízení.

31:58

Hosté nezvládli předchozí dvě minuty početní výhodi a doslova darovali soupeři klid. Už se hraje pět na pět, Gottéron znovu začíný myslet na útočné výpravy.

31:23

Už třetí vyhození švýcarského uskupení v krátké době znamená pohodové oslabení domácích, které navíc za několik okamžiků skončí.

30:28

Černobílí v pohodě vyhazují, zatím nemají vůbec žádné problémy s přesilovkou soupeře, která přesilovku moc nepřipomíná.

29:51

Tentokráte přesilovka pro hostující hokejisty, dvě minuty dostává od arbitra dnešního zápasu hráč Fribourgu Ness za podražení.

29:06

Domácí zkoušejí vykřestat brankovou naději různými způsoby, i třeba střelou z letící polohy. Přesně tak, jak to před malou předvedl jeden z beků Fribourgu.

28:35

Tambellini chtěl zkusit pozdvihnout trošku zaraženou ofenzivibu Švýcarů, jenže nestihl kotouč včas, je odpískání zakázané uvolnění.

27:50

Naopak jsou to právě hráči ze severní Evropy, kdo chytil útočnou slinu a žene se dopředu. Dvojice hostujících obránců jen těsně neproprocovala puk až na branku.

26:45

Právě nyní je Sorensen zpátky na ledové ploše a vyrovnává počet hráčů na ledě. Ani Djurgårdens tedy nevyužívají možnost hrát o jednoho muže v poli navíc.

26:32

V první vážnější šanci přesilovky kotouče pohotově zastavuje brankář Armalis, následuje buly po jeho pravé ruce.

26:18

Většina přesilové hry Fribourgu už je minulostí, přesto zkouší černobílí vybojovat na své hokejky puk v útoku.

25:39

Zatím ale Djurgårdens nemají trable s bráněním první početní nevýhody zápasu, Gottéron se těžko propracovává do pásma a nemůže ještě rozevřít pověstný přesilovkový deštník.

24:48

Domácí celek čeká přesilová hra na začátku prostřední části, Sorensen odjíždí odpykat týmový trest za příliš mnoho hráčů na ledě.

24:40

Čas na hostující rozehrávku za brankou Armalise, od tohoto místa však mají žlutí stále větší problém s posílám toušů dopředu.

23:52

A pořádná možnost vzápětí i u druhé klece, tam ale nezvládl zakončení jeden z útočníků Djurgårdens IF. Jakoby obě obrany na chvíli přestaly hrát.

Šance Tambelliniho a výborný zákrok Armalise

23:16

Parádní zákrok gólmana Armalise, který vytěsnil takřka tutovou šanci mimo dosah vlastního okruhu. Tambelline nevyužil možnost poslat domácí do vedení o gól.

22:55

Teď zase vhazování kotouč na druhé straně hrací plochy, kde budou chtít útočit domácí muži.

22:14

Pouliot uháněl skoro sám podél levého mantinelu, nakonec se dostal k zakončení, ale v rozhodujícím momentě nedokázal překonat soupeřova brankáře!

21:56

Kotouč v rukavici pohotového Nyffelera, který raději zastavil skákající touš na jeho brankovišti.

21:25

Vhazování ve středním pásmu dopadlo lépe pro Švédy, kteří ve třech zkusili překvapit obranu Fribourgu. Norell ale neuspěl proti třem mužům v černém.

21:03

Hölm kličkoval kolem branky soupeře a hledal někoho volného, nakonec musel přenechat kotouč soupeři, protože nic nevymyslel.

20:22

Hosté na nic nečekali a okamžitě po vhazování se vydali zkusit vykřestat vedoucí branku, jenže gólman Nyffeler se nenechal vykolejit nepovedenou střelou.

20:01

Začala druhá třetina.
Nebude dlouho trvat a začne dalších dvacet minut zápasu, který určí vítěze základní skupiny D v Champions Hockey League. Právě nyní sledujeme přímý souboj o první místo ve Švýcarsku.
Střely po první třetině:

HC Fribourg Gottéron: 11

Djurgårdens IF: 9
Je konec první třetiny, ve které jsme viděli po brance na každé straně. Nejdříve sice překvapil domácí Fribourg švédský výběr rychlou brankou, na ni však dokázala posádky velmi hbitě odpovědět, ještě během přesilové hry. Uvidíme, co nám přinese prostřední dvacetiminutovka zápasu, který rozhoduje o pořadí na vrcholku skupiny D.

20:00

První třetina skončila.

19:23

Už začala poslední minuta úvodní části, probíhá především ve středním pásmu, kde ani jednomu z gólmanů nehrozí větší nebezpečí.

18:58

Pouliot táhl touš po pravém mantinelu, zároveň hledal někoho volného na pravé straně, leč se nedočkal.

18:16

Pokud se před malou chvílí hrálo častěji blíže hostující svatyně, teď sledujeme puk především u Nyffelerovy klece. Fribourg ale ukazuje, jak propracovanou defenzívu má.

Velká šance Djurgårdens IF

17:42

Vše ale mohlo být rázem úplně jinak, když se hostujícímu celku konečně podařilo propracovat až k brance. Saviano jen těsně nezasunul puk za ležícího Nyffelera.

17:15

Djurgårdens drží kotouč na hokejkách, ale většinou pouze v blízkosti vlastního brankáře, což asi na gól stačit nebude.

16:50

Hokej na ledě po chvíli opět přerušen, i tentokráte kvůli technickému přestupku – zakázané uvolnění HC Fribourg-Gottéron.

16:32

Hostí mají větší a větší problémy s přechodem přes modrou útočnou čáru, nyní takové tvrzení jen potvrdili, když stáli v ofsajdu.

16:13

Další rána, jenž letěla až od modré útočné čáry švédského výběru. Nyffeler ale dává moc dobrý pozor, aby se zbytečně nenachytal na podobných fíglech Fribourgu.

15:38

Tempo se v závěru první třetině trošku zpomalilo, ačkoli mužstva pořádají útočné výpady na obě strany. Aktuálně hostující Ollas netrefil branku z dálky tak, jak by si představoval.

14:57

Bruegger hledal jednoho ze svých útočníků podél předních liníí, ale nikdo nevystihl jeho nápad a nenabídl se na přihrávku, který by usnadnila domácím přechod do útočné části.

14:39

Změna, nyní hraje mančaft hájící žluté barvy na svých kabátech, trojice mužů ze severu Evropy však nevymyslela nic, co by mělo brankáře Nyffelera vystrašit.

13:37

Obránci Djurgårdens IF začínají nestíhat svého soupeře v obranném pásmu, Fribourg si malou chvíli dělal, co uznal za vhodné. Schilt nakonec míjí pravou tyčku.

12:40

Teď zkušeně Fribourg drží kotouč a vyčkává, až bude moci vystřídat kompletní pětici pro založení nové útočné akce.

12:00

Následně Gottéron ukazuje, že jej vyrovnání soupeře zase tolik nezaskočilo, třetí řada Švýcarů potvrdila aktivitu ve druhé polovině úvodní periody.

11:30

Kotouč zase na druhé straně hrací plochy, kde jej zkusí rozehrát muži hájící domácí příslušnot. Sledujeme aktivní hokej z obou stran, což je jedině dobře pro diváky.

10:44

Dobrá přáležitost pro domácí družinu, hned dvakrát mohli zkusi oslavit černobílí vedoucí branku. Ani jeden z dvojice Mottet – Tambellini však nepřekonal nyní sebejistého Armalise.

09:48

Pocit útočného ladění okusili také domácí oblíbenci, nahození jednoho z beků zkusil pohotově tečovat Pouliot, ale další kanadský bod zatím útočník Fribourgu nezaznamenal.

09:10

Švédové už zase za brankou domácích, kde dělají pořádnou neplechu. Mají ale problém dostat se před brankoviště, odkud je pochopitelně důležité zakončovat.

08:28

Kotouč ve střední třetině, tam o něj srdnatě a s vypětím zápolil Saviano. Avšak nic jiného nedokázal vymyslet, na modré čáře o kus černé pryže přišel.

08:10

Následuje krátká komerční přestávka, hráči mají možnost po nastoleném tempu mírně vydechnout.

08:01

Už je zase kotouč u branky Fribourgu, vyrovnávací gól trošku posadil Djurgårdens na pomyslného koně.

Marcus HOGSTRöM - 1:1

06:59

Djurgårdens právě vstřelilo branku!
Jestliže doposud muži v černých trikotech bránili oslabení bez větších obtíží, právě teď předchozí tvrzení pozbývá platnosti. Krásná rána od modré čáry, na kterou pravděpodobně muž s maskou v brankovišti Fribourgu vůbec neviděl. MARCUS HOGSTRÖM vystřelil velice sebevědomě a po nedlouhém čase dotahuje skóre na výsledkové tabuli. Asistence: Daniel Fernholm

06:03

Gottéron zatím povedeně brání nátlak soupeře v oslabení, i když Švédům nějakou chvíli trvalo, než se vůbec usadili před svatyní Fribourgu.

05:12

Budeme sledovat první přesilovou hru dnešního utkání, na trestnou lavici totiž odjíždí domácí hokejista Ness, který inkasuje dvě miniuty za podražení.

04:52

Domácí vstřelená branka očividně nakopla, právě nyní se hned dvakrát dostali do povedeného zakončení, ale ani pecka Mauldina nedoskotačila za brankovou čáru. Skóre zůstává stejné.

Thibaut MONNET - 1:0

03:26

HC Fribourg-Gottéron právě vstřelil branku!
Moc dlouho se nemuselo čekat v dnešním utkání na branku, Fribourg předvedl ukázkovou jednoduchost v zakončení. Když to nejde složitou cestou, zkusíme skórovat méně promyšleně, řekli si asi muži Gottéronu. THIBAUT MONNET napřáhl hokejku na levém kruhu před brankou gólmana Armalise, jemuž proklouzl kotouč do sítě. Asistence: Marc-Antoine Pouliot, Greg Mauldin.

02:35

Aktivnějším mančaftem na ledě Gottéron, jenž častěji hledá cestu ven z vlastní poloviny, jeho nahrávky ale přesnost stále očekávají.

01:56

Lauritzen zkusil z velké dálky prověřit pozornost gólmana Nyffelera, ale ten zůstává při prvních pokusech soupeře pozorný.

01:15

Vhazovat se bude po levici brankáře Fribourgu, jeho tým totiž poslal kotouč přes všechny čáry až na zakázané uvolnění.

00:52

Ngoy se protáhl podél pravého mantinelu a hledal spoluhráče na druhé straně pásma, jenže obrana Švédu ještě chybu nepřipustila.

00:13

Jako první po vhazování míří dopředu hokejisté v domácích trikotech, ale zatím netvoří lepší šance, očekávejme možná ze začátku opatrnější hokej.

00:01

Utkání právě začalo.
Svatostánek není nijak extrémně zaplněn, ale dostatek diváků si našlo cestu do hlediště, aby podpořilo svůj tým a případně vytvořilo kvalitní atmosféru.
Hráči pomalu přijíždějí na ledovou plochu a za ohlasu publika jsou vítání na ledě, zanedlouho utkání vypukne.
Ještě jednou vítejte u dnešního utkání ve Švýcarsku, oba týmy se pomalu připravují k zahájení duelu, přižemčz do startu zbývá něco kolem desíti minut.
Úvodní sestavy:

HC Fribourg-Gottéron: Nyffeler (Conz) – Kwiatkowski, Ngoy, Abplanalp, Helbling, Schilt, Huguenin, Wildhaber, Montandon – Monnet, Pouliot, Mauldin – Hasani, Tambellini, Mottet – Bruegger, Ness, Fritsche – Plüss, Bykov, Sprunger

Djurgårdens IF: Armalis (Soderström) – Englund, Hogström, Deilert, Fernholm, Ollas-Mattsson, Norell, Nyström – Guter, Ljungh, Saviano – Lauritzen, Trukhno, Alvarez – Heinero, Rundqvist, Sorensen – Ahlen, Hölm, Eriksson

Rozhodčí: Bauer (GER), Eichman (SUI) – Kovacs (SUI), Kaderli (SUI).
Vítejte u dnešního kola Ligy mistrů, v přímém souboji o první místo v tabulce, skupiny D, se utkají mančafty HC Fribourg Gottéron a Djurgårdens IF.
Aktuální pořadí – skupina D:

1. Fribourg Gottéron – 11 bodů
2. Djurgårdens IF – 9 bodů
3. PSG Zlín – 7 bodů
4. Eisbären Berlin – 3 body
DJURGÅRDENS IF

Výběr z hlavního města Švédska stále může atakovat první místo tabulky skupiny, právě v případě, že uspěje v posledním kole základního hraní. Na aktuálního soka ze švýcarského Fribourgu ztrácí Djurgårdens dva body, jež jsou nemalou motivací k závěrečnému souboji. Stockholmští nemuseli ještě řešit žádnou zapeklitou situaci, naopak. V jednom ze soubojů si s chutí zastříleli, doma odnesl gólovou střelnici Švédu český Zlín. Tehdy zvítězil dnešní hostující klub jasným poměrem 8:0. Dokáží Djurgårdens překonat domácí prostranství Gottéronu?
HC FRIBOURG-GOTTÉRON

Švýcarský klub zatím drží nejlepší pozici ve své skupině D, tedy ve stejném seskupení mančaftů, kde figuruje český zástupce PSG Zlín. Fribourg doposud sesbíral jedenáct bodů do tabulky Champions Hockey League, muži Gottéronu ztratili pouze jediný utkání – hned to první. Utkali se v něm právě s dnešním soupeřem ze Švédska, podlehli 5:4 v prodloužení. Jinak ovšem hraje Fribourg stabilně, předchozí slova jen potvrzuje průběh mače při posledním setkání na ledě Berlína, kdy Gottéron dokonce neinsakoval ani jediný gól, což se Švýcarům povedlo v rámcí Ligy mistrů poprvé.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:45.

Fribourg-Gottéron – Djurgårdens IF

3:1

konec (1:1, 0:0, 2:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 4. Monnet (Pouliot, Mauldin), 46. Tambellini (Fritsche, Kwiatkowski), 57. Schilt – 7. Hogström (Fernholm)

Fribourg-Gottéron: Nyffeler (Conz) – Kwiatkowski, Ngoy, Abplanalp, Helbling, Schilt, Huguenin, Wildhaber, Montandon – Monnet, Pouliot, Mauldin – Hasani, Tambellini, Mottet – Bruegger, Ness, Fritsche – Plüss, Bykov, Sprunger

Djurgårdens IF: Armalis (Soderström) – Englund, Hogström, Deilert, Fernholm, Ollas-Mattsson, Norell, Nyström – Guter, Ljungh, Saviano – Lauritzen, Trukhno, Alvarez – Heinero, Rundqvist, Sorensen – Ahlen, Hölm, Eriksson

Rozhodčí: Bauer (GER), Eichman (SUI) – Kovacs (SUI), Kaderli (SUI)

Průběh zápasu
1. třetina
03:26
05:12
06:59
Po 1. třetině
2. třetina
24:48
29:51
Po 2. třetině
3. třetina
44:12
45:11
56:37
Konec