Menu

Hokej

Reprezentace žen do 15 let

Německo – Česko

0:3

konec (0:2, 0:1, 0:0)

20.09.2014, 13:00 • Netzsch Arena Selb • Martin Voltr

Za pokřiku našich bojovnic se s Vámi pro tuto chvíli z německého Selbu loučím. Před osmou hodinou večerní se Vám ale přihlásím znovu, tentokrát domácí výběr vyzve naše osmnáctka. Hezké odpoledne! (14:55:33)
České hokejistky do 15 let tak zvládly svůj první zápas s Německem vítězně, navíc s čistým kontem pro brankářku Kristýnu Bláhovou. V první třetině jsme měli výraznou převahu, kterou jsme přetavili v dvě branky, pak se ale Němky viditelně zvedly a dokázaly naši aktivitu utlumit. Výhra 3:0 každopádně putuje na českou stranu zcela po zásluze.

60:00

Konec zápasu.

59:12

Ovšem české hokejistky to spíš jen zabrzdilo, proti čtyřem soupeřkám jim to teď jde paradoxně hůř. Ale už jim to nemusí vadit.

58:34

Kvalitní hra nám chvíli před koncem zápasu přisoudila početní výhodu. Lynn Ledergerberová (GER) je vyloučena za hákování.

58:02

Dvě obrovské šance pro Karolínu Hornickou! Krásně se protáhla do samostatného úniku, jenže Mayová si pohlídala spodní část branky. A to platilo i o pár sekund později při další střele naší útočnice.

57:15

Jako by si ale také Kristýna Bláhová musela své čisté konto zasloužit. Doteď sice moc práce neměla, ale jakmile Němky získaly puk, z pravého kruhu ji nebezpečně ohrozily.

56:45

Slušný pokus od Barbory Hrůšové přes změť těl v německém pásmu. Johanna Mayová na poslední chvíli zareagovala a vyrážečkou poslala puk do vzduchu, odkud ho labužnicky sebrala lapačkou.

56:29

Po pravé straně útočného pásma se rozjela Sandra Halounková. Vypálila přes obránkyni, která však kotouč zpomalila a Mayová pak snadno zasáhla.

55:51

Zakázané uvolnení českých hokejistek, hra se stěhuje k levé ruce Kristýny Bláhové.

55:04

Ne, Němky si své brankové území hlídají nesmírně poctivě. Nedovolí nic víc, než aby do něj šla střela z úhlu, a české útočnice moc dobře hlídají.

54:07

Časy plyne opravdu velmi rychlým tempem. Naše holky teď možná trochu zbytečně odevzdaly kotouč, naštěstí pak dalekonosná střela Gehrsitzové přeletěla Bláhovou i s její svatyní.

52:57

Po velmi dlouhé době se musela mít na pozoru naše gólmanka Kristýna Bláhová, ovšem do brankoviště ji přiletěl pouze takový pozdrav. Třetí třetina zatím není pro oko diváka až tak záživná.

52:22

Mohutná útočnice Karolína Hornická vletěla do pásma jako utržený vagón, ale soupeřka ji zvládla odblokovat až za brankovou čáru.

51:42

A zase se puk motal kolem pravé tyčky německé svatyně. Na to, aby se skóre změnilo, to nestačilo.

50:55

V pěti už se zase naše hokejistky snaží zatlačit soupeře. Poslední ohrožení ale bylo spíš náhodné, k brance Mayové se puk dostal ze záporného úhlu.

50:16

Česká reprezentace je kompletní, i zbytek oslabení strávila velmi aktivním napadáním, které neslo ovoce.

49:40

Navíc je tu zakázané uvolnění Německa. Domácí hokejistky věřily, že by se v přesilovce mohly chytnout, ale zatím to podle toho vůbec nevypadá.

48:44

První nahození bylo ztečované mimo a teď už národní výběr drží svého soupeře daleko od nebezpečných pozic.

48:06

Šárka Krejníková (CZE) v souboji na modré čáře podrazila svou soupeřku, která měla slušnou rychlost. Český tým jde do čtyř.

47:33

Prudká rozehrávka Kotounové byla moc dlouhá, její parťačka ji dokázala pouze ztečovat před červenou čarou a píská se zakázané uvolnění.

47:08

Rozhodčí museli přerušit hru, před českou střídačkou totiž zůstala na ledě ležet otřesená Adéla Škrdlová. Teď už je na lavičce a v péči lékařů.

46:44

Valentýna Černá si na hraně brankoviště krásně sjela na přihrávku od Lucie Samohýlové, zvládla i z první poslat puk na branku. Mayová se ale nenechala překonat.

46:13

Až nyní ano. Mlýnková se natáhla po dorážce a z otočky zvládla vypálit, kotouč ale minul druhou tyčku.

45:36

Aktivním napadáním také nutí nepříliš jisté Němky k chybám. Stále se z toho ale nedaří nic vytěžit.

44:36

Po delší době se Němkám podařilo vyvézt puk do bezpečí. Zatím čekáme na gólové přiležitosti, český výběr ale hraje trpělivě.

43:41

Teď se jedna ze sester Halounových dostala s pukem až za branku, když hledala optimální pozici pro nahrávku. Češky ale kontinuálně zůstávají usazeny v útoku.

43:06

Spoluhráčky Adéle Škrdlové střídaly, tak to zkusila sama. Německou obranou se ale nedokázala prokousat.

42:12

Nakonec se jim to podařilo. Za brankou nebepečně operovala Mlýnková a před ní Matoušková, nicméně brankářka Mayová si pohlídala první tyčku a přerušila hru.

41:34

Třetí perioda startuje velmi pozvolna, ale naše hokejistky se snaží udržet ve třetině soupeřek.

40:45

Zteč českého týmu skončila v prostoru mezi kruhy. Na druhou stranu se tak vydaly Němky, těm ale kotouč vypíchla kapitánka Magda Erbenová.

40:01

Začala třetí třetina.
Musíme uznat, že německé hokejistky se ve druhé části opravdu hodně zvedly a ze svého pohledu možná předvedly i ideální výkon. Držení puku vycházelo zhruba padesát na padesát, jenže střelecké pokusy našich soupeřek nejsou až tak kousavé. Bláhová nemusela řešit ani jeden závar, pomohla ji ale také tyčka.

Nebezpečnější české hokejistky tak ve 25. minutě navýšily své vedení druhou brankou Kristýny Kaltounkové. Věřme, že v poslední třetině zase dostanou hru plně pod kontrolu a utkání bezpečně dovedou do vítězného konce.

Třetí třetina začne přibližně ve 14:25.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:51

A ještě v samotném závěru třetiny se před německou brankou zrodil velký závar, jenže skóre se ani teď nemění.

39:19

Okamžitě po útočném buly dostala Nikola Dýcková puk před brankovištěm a bekhendem ho zkoušela poslat zpátky k první tyčce. Tam byl ale natažený beton Mayové.

38:52

Německé publikum ožilo, když dopředu razantně našlápla Franziska Brendelová. Dokázala přebruslit českou obránkyni, nicméně její střela pak přeletěla břevno.

38:11

Německá útočnice Lena Schurrová inkasovala tvrdý náraz, byl ale přes puk. To nic nemění na tom, že na střídačku přispěchala s hodně bolestivou grimasou.

37:31

Juniorky si z hlediště hlasitě žádají gól, nicméně teď si oba soupeři vyměňují kotouče bez větší naděje na nebezpečnou akci.

36:53

Zakázané uvolnění německého výběru, který se ocitl pod tlakem. To nás těší, Češky totiž byly trochu v útlumu.

36:23

Jedna klička, druhá klička a Nikola Dýcková se objevila v gólové pozici. Střelu ale nevyslala tak přesnou, jak by chtěla, a Mayová byla úspěšnější.

35:48

Češky jsou kompletní.

35:01

A v podobně aktivním duchu pokračují i další hráčky. Oslabení nám teď paradoxně vyhovuje víc než hra v pěti...

34:16

Jenže Alexandra a Sandra Halounovy opět skvěle bojují, udržely kotouč v útočném pásmu a ještě přidělaly soupeřkám spoustu vrásek.

33:32

Jako neblahý následek následuje oslabení. Karolína Hornická (CZE) si odsedí dvě minuty za faul kolenem.

32:56

Domácí hokejistky teď skutečně předvádějí svůj nejlepší výkon v dosavadním průběhu zápasu, nicméně většinu času je Češky drží spíš jen u mantinelu.

31:53

Německý tým se do slušných pozic dostává ve druhé třetině mnohem častěji než v té první, teď za Bláhovou dokonce zazvonila tyčka! Z levého kruhu ji trefila Schwambornová a kotouč se pak nebezpečně motal kolem brankové čáry, ale naštěstí ji nepřešel.

31:20

Kaltounková s Mlýnkovou uháněly dopředu, druhá jmenovaná však nedokázala puk ideálně zpracovat.

30:30

Přesilovka je minulostí, po jejím konci zkusila štěstí razantní švihovkou Anna Kotounová. To s povděkem kvitují i čeští rodiče, kteří to samozřejmě do Selbu nemají daleko.

29:45

Až teď se Češky usadily v útoku a hned z toho byla snad trojice dorážek, které volaly po gólu. Elitní formace se ale znovu nedočkala.

28:50

Snadné to ale rozhodně nebude, Němky vytáhly svůj forčeking pořádně dopředu a hraje se paradoxně v českém pásmu.

28:12

Vytáhlá obránkyně německého výběru Franziska Brendelová (GER) je vyloučena za hru tělem, což pro nás znamená vítanou možnost navýšit skóre.

27:21

Musíme si ale dávat pozor na zaváhání v obraně, teď po jednom takovém zůstala před Bláhovou Stockerová. Česká gólmanka ale stále drží čisté konto.

26:31

Už je tady zase Sandra Halounová, která to zkusila ze záporného úhlu nesmírně chytře. Tentokrát si ale Němky kotouč do branky nesrazily, naše dojíždějící útočnice se k němu také nedostala.

25:44

Zakázané uvolnění českého týmu, minuta po vstřeleném gólu neměla moc velkou šťávu. Na tribuně samozřejmě nechybí naše hokejistky do 18 let, které čeká zápas až večer a teď podporují svoje kolegyně a kamarádky.

24:17

Česko právě vstřelilo branku!
Hodně smolný gól pro naše soupeřky, teď se k nám přiklonilo štěstí čelem. Mayová znovu roztáhla beton po celé brankové čáře, jenže nakonec se právě od něj kotouč odrazil do klece. Gól je připsán NATÁLII MLÝNKOVÉ – 0:3! Asistence: Sabina Matoušková, Kristýna Kaltounková.

23:59

Také vyloučená Němka je na ledě, i tak se Matoušková s Mlýkonvou zvládly protlačit až před branku. Natažený beton Mayové je však rozesmutnil.

23:21

Zatím se ale na puku nedokázaly úplně srovnat a vyměnit si víc než jednu přesnou přihrávku.

23:00

Češky jsou kompletní a startuje jim zkrácená přesilová hra.

22:12

Znovu si dvě německé hokejistky v přejezdu do útoku rychle vyměnily puk. S pokusem Schwambornové si ale Kristýna Bláhová poradila, ukryla ho na hrudi.

21:30

Poměr sil na ledě se ale rychle srovná. Za podražení si menší trest odpyká Celina Haiderová (GER), budeme tak sledovat hru čtyř proti čtyřem.

20:57

S návratem na led nemůžou být čeští trenéři spokojeni, teď přichází třetí oslabení. Anna Kotounová (CZE) je vyloučena za nedovolené bránění.

20:25

Druhá část začala pro český tým velkou hrozbou, Němky sehrály přečíslení dvě na jednu velmi dobře. Střela Stockerové pak ale postrádala přesnost.

20:01

Začala druhá třetina.

České hokejistky při úvodní hymně

Dvojice oslabení sice v první třetině zabrzdila rozlet našeho týmu, ale zbývající minuty se nesly jasně v jeho režii. České naděje dokáží své sokyně hodně slušně přitlačit v brankovišti, z čehož klidně mohly plynout víc než "jen" dva góly, ale zase nesmíme být nenasytní. Věřme, že po přestávce budeme pokračovat v podobném duchu.

Druhá třetina začne přibližně ve 13:44.

20:00

První třetina skončila.

19:37

Nejdrobnější hráčka našeho výběru Sára Čajanová si vzala puk a snažila se proniknout do šance, poslední obránkyně ji ale stačila zastavit.

19:15

Mayová si díky dobrému výhledu poradila s pokusem Mlýnkové, její tým pak stihl hru udržet u mantinelu a nakonec rozhodčí vykazují hru do středního pásma.

18:36

První formace národního výběru už by si za svůj pohyb i kombinaci před německou brankou zasloužila gól, ten ale bohužel nepřichází ani po další nepřehledné situaci.

17:46

Je to jednoznačně český tým, kdo četnými rozehrávkami proniká do útočného pásma, byť se mu to ne vždy povede.

17:04

Ojedinělou akci německé reprezentace vymyslela Franziska Brendelová. Přihrávka zpoza brány se ale nesetkala s úspěchem, žádná spoluhráčka nebyla poblíž.

16:43

Mlýnková dostala od své parťačky krásnou žabičku na útočné modré, pak vystřelila také celkem povedeně. Lapačka Johanny Mayové však byla na svém místě.

15:48

Nakonec přišla povedená kombinace dvojčat v našem elitním útoku, škoda jen, že jedné z nich kotouč při kličce utekl.

15:33

Český výběr je kompletní a už zase naplno útočí.

15:16

Po české chybě už přece jen přišla ostřejší střela, kterou vyslala Anna Lena Niewolliková. Bláhová byla u bližší tyčky opět pozorná.

14:46

A tak otestovali Kristýnu Bláhovou alespoň nahozením od hrazení, to ale pro ni nebylo nic náročného.

14:24

Pak už se Němkám sice dařilo udržet v útočné třetině, ale od mantinelu a z rohů prakticky nedostaly sebemenší šanci, jak se dostat do střelecké pozice.

13:43

Natálie Mlýnková po vyhraném buly pílila dopředu, její střela ale byla zblokovaná a Mayová nemusela zasahovat.

13:22

Bohužel je tu druhý trest pro českou střídačku za příliš mnoho hráček na ledě. Odpyká ho Sandra Halounová (CZE).

12:02

Německá brankářka se snaží, seč jí síly stačí. Teď nedopustila třetí gól, přesunula se proti dorážce Hájkové.

11:16

Česko právě vstřelilo branku!
Češky se toho nebojí a snaží se soupeřkám utéct už v samotném začátku zápasu. Využitá přesilovka znamená dvoubrankové vedení! Kotouč z hokejky Krejníkové zblokovaly Němky přímo na hokejku KRISTÝNY KALTOUNKOVÉ, která ho z první poslala mezi betony Mayové do sítě – 0:2! Asistence: Šárka Krejníková, Natálie Mlýnková.

10:59

V dalším průběhu už se soupeřkám účinně daří napadat českou rozehrávku, náš tým musí rozestavit přesilovkový vzorec odznova.

10:02

Holky v přesilové hře jasně vědí, co mají dělat, a dokáží se okamžitě dostat před brankoviště. Mayová teď výtečně vychytala dorážku Karolíny Hornické.

09:39

A je tady první přesilovka zápasu pro český tým. Celina Haiderová (GER) je vyloučena za hru tělem.

09:16

Už už se Němkám podařilo dostat puk dopředu, svému týmu ale pomohla Kristýna Bláhová včasným vyjetím. Zvládla tak rozehrát další akci.

08:30

O další nebezpečí se postarala Kristýna Kaltounková, která se opět drala do brankoviště. Mayová však už měla kotouč pod kontrolou.

08:03

Aktivita svěřenkyň Rudolfa Vally pokračuje. Teď drží své soupeřky ve třetině a ještě při tom stíhají střídat.

06:59

Česko právě vstřelilo branku!
Národní výběr se zcela po zásluze dostává těsně před uplynutím sedmi minut do vedení! V německém pásmu vytvořil znovu velký závar a kotouč pak zůstal chvíli volný před brankovištěm. Tam si ho jako první našla SÁRA ČAJANOVÁ a bekhendem ho uklidila k úplně volné tyčce – 0:1! Asistence: Veronika Lorencová.

06:27

Nejen uklidnit, v náznaku přesčíslení nebezpečně střílela z pravé strany Haiderová. Bláhová musela puk nejen vytěsnit, ale pak i odklitit před případnou dorážkou.

05:54

Naše hokejistky začínají hrát to, co chtějí. Teď už se ale Němkám podařilo hru uklidnit.

05:16

Český tým má obrovský nápor. Teď se před brankovištěm pokoušela o dorážku dvojčata Alexandra a Sandra Halounovy, druhou jmenovanou ale Mayová vychytala.

04:29

Skvělým forčekingem se nyní blýskla Kristýna Hájková. Kotouč vypíchla poslední soupeřce, ale je škoda, že už to bylo příliš blízko gólmance!

03:46

Český tým je kompletní a hned se vydal do útoku! Hlavně neústupná Kristýna Kaltounková vyvolala před Mayovou obrovský rozruch, bohužel se našim nepodařilo dostrkat kotouč za brankovou čáru.

03:11

Domácí nehrají vůbec špatnou početní výhodu. Poprvé jim puk před českým brankovištěm naštěstí utekl, po chvíli se už ale zrodil závar, ve kterém musela Bláhová znovu dávat pozor.

02:39

Úvod oslabení zvládaly Češky na výbornou, pak už si přece jen musely dát pozor. Po levém křídle totiž pronikala Christina Schwambornová. Kristýna Bláhová si však poradila.

01:24

Jenže právě tohle střídání proběhlo nedovoleným způsobem a Češky jsou potrestány za hru v šesti. Trest odpyká Veronika Lorencová (CZE).

01:17

V německé třetině se teď druhý český útok snažil získat kotouč, ale nakonec se mu to nepodařilo a musí střídat.

00:33

Zatím se oba soupeři spíše rozehřívají, ve středním pásmu jim kotouče utíkají.

00:01

Utkání právě začalo.
Máme za sebou úvodní hymny. Česká děvčata teď domácímu publiku předvedla i svůj rituál, když od modré čáry obkrouží mantinel až za bránu a přitom do něj tlučou.
Úvodní sestavy:

Německo: Mayová (Klömpgesová) – Brendelová, Botthofová, Gawronová, Klingerová, Herzmannová, Krauseová, Niewolliková, Nickischová – Gehrsitzová, Haiderová, Kubiczeková, Kaiserová, Lillová, Meyerová, Schattnerová, Schurrová, Röcklová, Ledergerberová, Schwambornová „C“, Stockerová. Trenér: Bejnamin Hinterstocker.

Česko: Bláhová (Juřicová) – Erbenová „C“, Škrdlová, Krejníková, Kotounová, Hrůšová, Hrdinová, Horáková, Radová – Hornická, A. Halounová, S. Halounová – Matoušková, Mlýnková, Kaltounková – Lorencová, Čajanová, Hájková – Černá, Samohýlová, Dýcková. Trenér: Rudolf Valla.
Němky jsou pro nás tradičním soupeřem, s nímž se pravidelně utkáváme pětkrát do roka. Společný dvojzápas vždy otevírá novou sezónu, loni se však kvůli rekonstrukci šaten v Selbu musel přesunout pár kilometrů na jihovýchod do Chebu.

České hokejové naděje dnes budou chtít potvrdit roli výrazných favoritek, s Německem si obvykle vědí rady přesvědčivým způsobem. V minulé sezóně si na konto postupně připsaly vítězství 4:1, 8:7 (v Chebu), 6:0, 6:1 (v Roudnici) a 6:0 (v Pfrontenu).
Znovu Vás všechny zdravím z německého Selbu, kde aktuálně bojují dvě ze tří našich ženských reprezentačních kategorií. Včera prožily svou premiéru juniorky, dneska už se do hry konečně zapojí i hokejistky do 15 let. Nejmladší národní výběr čeká první ze dvou utkání s domácím Německem.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.

Německo – Česko

0:3

konec (0:2, 0:1, 0:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 7. Čajanová (Lorencová), 12. Kaltounková (Krejníková, Mlýnková), 25. Mlýnková (Matoušková, Kaltounková)

Německo: Mayová (Klömpgesová) – Brendelová, Botthofová, Gawronová, Klingerová, Herzmannová, Krauseová, Niewolliková, Nickischová – Gehrsitzová, Haiderová, Kubiczeková, Kaiserová, Lillová, Meyerová, Schattnerová, Schurrová, Röcklová, Ledergerberová, Schwambornová „C“, Stockerová. Trenér: Bejnamin Hinterstocker.

Česko: Bláhová (Juřicová) – Erbenová „C“, Škrdlová, Krejníková, Kotounová, Hrůšová, Hrdinová, Horáková, Radová – Hornická, A. Halounová, S. Halounová – Matoušková, Mlýnková, Kaltounková – Lorencová, Čajanová, Hájková – Černá, Samohýlová, Dýcková. Trenér: Rudolf Valla.

Průběh zápasu
1. třetina
01:24
06:59
09:39
11:16
13:22
Po 1. třetině
2. třetina
20:57
21:30
24:17
28:12
33:32
Po 2. třetině
3. třetina
48:06
58:34
Konec