Menu

Další

Tiskové konference

Tlačová konferencia ŠK Slovan Bratislava

konec

26.02.2014, 11:00 sk

Tlačová konferencia sa skončila, ciele Slovana po nej sú pomerne jasné – obhájiť majstrovský titul, získať Slovenský pohár a prilákať na tribúny fanúšikov. Na tlačovke bol predstavený nový branding ,,Roky plynú, láska ostáva" s pripomenutím 95. výročia založenia klubu. V sobotu proti Banskej Bystrici pre zranenia nenastúpia Milinkovič ani Vittek, brankárskou jednotkou bude Perniš a Putnocký čaká na zahraničný angažmán. To je z tlačovej konferencie Slovana zatiaľ všetko, prajem vám príjemný zvyšok dňa a ďakujem za pozornosť! (12:46:45)
Dušan Galis o výpadkoch zranených : ,,Milinkovič by mal byť do 2 týždňov v poriadku, Gorosito bude pauzovať pre žlté karty. Vittek bol v poriadku, ale teraz si vyvrtol členok a bude chýbať. V rámci Fořta ide o vec lekárov a ich odporučenia, je to dobrý hráč, ktorý by nám pomohol, ale je to vec odborníkov, či bude môcť hrať alebo nie. Nie je to vec nášho klubového lekára, ale záležitosť iných lekárov, ktorí sa špecializujú na tieto problémy."
Petr Kašpar ešte o brankárovi Putnockom : ,,Na Putnockého nám prišli rôzne ponuky, je možné, že do konca prestupového obdobia ešte Putnocký odíde na hosťovanie, aby mal kde chytať, možno aj do zahraničia, ak mu príde dobrá ponuka."
Dušan Galis o brankárskom poste : ,,Dušan Perniš je veľmi skúsený brankár, v bráne žije a má naozaj veľkú kvalitu. Spolu s druhým brankárom sa pobije o post jednotky v bráne. Takisto ako Perniš prišiel z hosťovanie v Nitre Bagi, ktorý príjemne prekvapil a bude konkurenciou pre doterajších hráčov základnej zostavy. Tomáš Bagi je hráčom, ktorý si na Slovane prešiel všetkými mládežníckymi kategóriami, teraz na sebe veľmi dobre zapracoval a predstavuje prísľub do budúcna."
Jozef Valovič o šírke kádra : ,,Dvaja hráči ešte možno odídu na hosťovania do ligových klubov, aby mali zápasovú prax. Snažíme sa sťahovať mladých talentovaných hráčov, aj preto sme hrali zápasy v menších slovenských obciach. Chceme sa venovať výchove hráčov, aby sme naozaj predvádzali kvalitný a pekný futbal."
Dušan Galis o pohárovej Európe : ,,Tím by sa posilniť určite mal, otázne je, na akom poste a akých hráčov. Musíme mať 15-16 vyrovnaných hráčov, aby bola medzi nimi konkurencia. Chýba mi konfrontácia so zahraničnými súpermi, lebo je to o niečom inom. Také zápasy ako so Zenitom, Odense a pod., také potrebujeme hrávať. Mnohým hráčom viac vyhovujú ťažké zápasy než tie, o ktorých vopred vedia, že sú ľahké."
Dušan Galis o Lesterovi Peltierovi : ,,Futbalová kvalita je jedna vec a životospráva je druhá vec. Mali sme s ním debatu, mal záujem ísť do anglickej ligy, ale ponuka ešte neprišla. Ak niekto je legionár, tak by mal byť lepší ako naši hráči, a on to neukazoval, nemal futbal na prvom mieste. Na začiatku zimy sme sa s ním stretli, povedali svoje predstavy a jeho vzťah k futbalu sa zlepšil, rovnako sme to riešili aj so Soumahom a niektorými ďalšími hráčmi, s ktorými sme neboli spokojní. Legionár musí byť vždy lepší, tak to bolo vtedy, keď som hrával ja, aj vždy bude, na ihrisku chcem vidieť ten rozdiel."
Igor Žofčák : ,,Príprava prebehla dobre, ale sú to ťažké mesiace bez zápasovej praxe. Všetko sa ukáže v majstrovských zápasoch, prípravné stretnutia sú totiž naozaj len prípravné. Robíme všetko pre to, aby sme vyhrali ligu aj pohár. Dúfam, že prenesiem formu z prípravy do ligy a pomôžem mužstvu."
Jozef Valovič : ,,Som rád, že poznáte históriu Slovana. V klube sme začali robiť tak, aby sme oživili filozofiu Slovana, v rámci všetkých kategórií od mládeže po mužov a chceme prilákať divákov. Chceme vychovať reprezentantov, do trénerských štruktúr vstúpili bývalí hráči Krištofík a Németh. Čo sa týka divákov, tak do nešťastného zápasu s Ružomberkom prichádzali slušné návštevy, potom po nepríjemnej udalosti začali chodiť opäť v menšom počte. Veríme, že prilákame divákov tým, že budeme hrať pekný futbal. Ako povedal aj kolega, príprava bola v poriadku."
Dušan Galis : ,,Víťazstvá sú pekné, ale dôležitá je Európa. Ak vyhráte titul a vypadnete v 1.predkole, tak je to o ničom. V Európe sa robia ceny hráčov, klubov, je to tam o niečom úplne inom z hľadiska atmosféry, fanúšikov, klubov. Dnes rozhoduje Európa."
Dušan Galis : ,,Mužstvo je veľmi dobre pripravené po každej stránke, celú zimnú prípravu absolvovalo veľmi dobre, mrzia ma zranenia, ako napríklad Milinkoviča, ktorý sa zranil netradične pri pokluse, zranil sa aj Vittek, ktorý v sobotu určite nebude hrať. Určite sa na nás budú chcieť všetci vytiahnuť, my si však veríme. Máme široký káder, verím, že budeme súdržní, jednotní, aby sme dokázali, že Slovan je tu, že dokáže poraziť každé mužstvo v tejto lige."
Ako prvý sa ujíma slova Petr Kašpar : ,,Po jeseni sme skončili na prvom mieste a chceme obhájiť titul, takisto aj uspieť v Slovenskom pohári, to sú naše ciele zo športovej stránky. Takisto by sme radi s B-mužstvom postúpili do druhej najvyššej súťaže."
Manažér pre médiá Tomáš Cho víta zúčastnených novinárov v duchu zaujímavej aktivity, ktorú Slovan priniesol – výročie 95.roku založenia s heslom ,,Roky plynú, láska ostáva." Slovan priniesol aj nový branding so zdôrazneným číslom 95.
Do miestnosti vstúpili všetci účastníci, tlačovka sa začala.
Miestnosť sa už postupne zapĺňa novinármi, všetko je pripravené na začiatok tlačovej konferencie, ktorá by mala odštartovať už o niekoľko minút!
Tlačovej konferencie sa zúčastnia kapitán mužstva Igor Žofčák, tréner a výkonný riaditeľ Jozef Valovič, poradca s rozšírenými kompetenciami Dušan Galis, generálny riaditeľ Petr Kašpar a manažér pre médiá, marketing, FIFA TSM a ISSF Tomáš Cho.
Prajem vám príjemné predpoludnie priamo zo štadióna ŠK Slovan Bratislava, kde sa o 11:00 začne oficiálna tlačová konferencia klubu pred začiatkom jarnej časti Corgoň ligy 2013/2014. Konferenciou vás bude slovne sprevádzať Tomáš Schügerl.
Zmeny v kádri

Najvýraznejšia zmena sa udiala na brankárskom poste. Z hosťovania v Nitre sa totiž vrátil Dušan Perniš, ktorý sa s Martinom Polačekom športovo pobije o post brankárskej jednotky. Doterajší prvý brankár mužstva Matúš Putnocký bol preradený do B-mužstva a je možné, že si ešte nájde nový angažmán. Z B-mužstva bol naopak do prvého tímu zaradený talentovaný útočník Lukáš Hutta, pozitívom je zase zotrvanie najväčšej hviezdy mužstva Róberta Vitteka. Z hosťovaní v Dunajskej Strede sa do A-tímu vrátili Dávid Hudák a Ákos Szarka, z hosťovanie v Nitre sa vrátil Tomáš Bagi. Naopak, na hosťovanie do škótskeho Ross County odišiel do konca sezóny Erik Čikoš a klub ukončil spoluprácu s Facundom Serrom.
Prípravné zápasy

Slovanisti mali prípravu skutočne intenzívnu, nakoľko počas nej odohrali až 12 prípravných stretnutí. Stretli sa so súpermi rôznych kvalitatívnych kategórií, pričom jeden výsledok bol bezpochyby výnimočný. 11.februára sa totiž Slovanu podarilo v prípravnom stretnutí hranom na sústredení v Turecku zdolať hviezdami nabitý ruský Zenit Petrohrad 2:1, keď v drese Zenitu nastúpili aj svetové hviezdy ako Aršavin, Hulk či Keržakov. Celková bilancia z prípravných stretnutí je pre Slovan priaznivá – v 12 stretnutiach zaznamenal 8 víťazstiev, 2 remízy a 2 prehry s celkovým skóre 26:12.
Obhajca titulu z predchádzajúceho ročníka Corgoň ligy ŠK Slovan Bratislava ani v tomto ročníku netají svoje vysoké ambície a zatiaľ to vyzerá tak, že je na najlepšej ceste za obhajobou prvenstva. Tesne pred začiatkom jarnej časti totiž ligu vedie o 6 bodov pred druhým Trenčínom. Jar však ešte môže priniesť náročné ligové boje, pričom nielen o tom bude reč na dnešnej tlačovej konferencii Slovanu, ktorou vás prevedie Tomáš Schügerl!

Tlačová konferencia ŠK Slovan Bratislava

konec