Menu

Další

Tiskové konference

Tlačová konferencia MŠK Žilina

konec

26.02.2014, 13:30 • Marek Hudák sk

Zo Žiliny je to pre dnešok všetko. Ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok slnečného dňa. (13:56:13)

Výsledky zápasov zimnej prípravy:
MŠK- MFK Ružomberok 2:1
MŠK- MFK Ružomberok 1:0
ŠK SFM Senec- MŠK 1:2
1.FC Slovácko- MŠK 2:1
SK Sigma Olomouc- MŠK 0:1
MŠK- Tatran Liptovský Mikuláš 3:0
MŠK- Partizán Bardejov 2:0
MŠK- ŽP Podbrezová 4:2
MŠK- MFK Zemplín Michalovce 3:1

Sústredenie Turecko:
Krylia Sovetov Samara- MŠK 2:0
Volyn Luck- MŠK 1:1
Kairat Almaty- MŠK 1:0
Bilancia zimnej prípavy 2014:
12 zápasov, 8 výhier, 1 remíza, 3 prehry, skóre 20:9

Najlepší strelci:
4 góly- Guba, William
3 góly- Hučko, Káčer
Neopúšťajte ešte náš prenos. O malú chvíľu Vám prinesieme zhrnutie zimnej prípravy 2014.
PR manažér MŠK Žilina Roman Grešo ukončil tlačovú konferenciu.
Pečovský: "Sme si vedomí, že po jeseni sme nezanechali dobrý dojem."
Roman Grešo, PR manažér klubu, pripomenul, že prvých 5 jarných kôl odohrá Žilina vonku. Domáci zápas, ktorý mala Žilina odohrať s Myjavou, sa po dohode kluboch uskutoční v Myjave.
Guľa ohľadom Jurča a Williama: "Pre Jurča budeme vytvárať pozície, aby dokázal nadviazať na 8 jesenných gólov. Jurča sme radi privítali v tíme, ale potrebuje ešte trocha času, aby bol v niektorých princípoch našej hry doma. Čo sa týka Williama, je tam aj jazyková bariéra. Jeho zapracovanie trvalo dlhšie, ale myslím, že momemtálne je dobre pripravený, zapracoval aj na fyzickej zdatnosti." Tréner MŠK potom dodal na margo žilinskej ofenzívy: "Čo sa týka zakončenia, na tom budeme musieť ešte pracovať."
Viktor Pečovský: "Kvalita v mužstve je, aj keď nie je skúsené. Prípravné zápasy ukázali, že keď zahráme dobre, nemusíme sa báť nikoho. Na chalanoch bolo vidno, že chcú makať. Verím, že jarná časť výsledok snahy ukáže."
Viktor Pečovský prial gratuláciu od istého novinára k meninám a dostal slovo.
Otázka na Adriána Guľu ohľadom ataku na Európu. Guľa odpovedá: "Je tam šanca, sny a ciele tam musia byť, ale nie je to prioritou. Prioritou je naštartovať mužstvo na víťaznú mentalitu a aby chalani išli do každého zápasu na 100%. Dôležité je, aby neboli pod enormným tlakom na výsledky."
Karol Belaník odpovedá na otázku ohľadom talianskeho stopéra, ktorý bol v MŠK na skúške: "Ukázal veľmi dobré momenty, ale počas sústredenia v Turecku nás nepresvedčil. Boli tam chybičky, nebol dostatočne dobrý v hlavičkových súbojoch. Rozlúčili sme sa s ním po tureckom sústredení."
Adrián Guľa: "Chlapci majú motiváciu, emóciu."
"Mám pocit, že mužstvo je tímovejšie, kompaktnejšie. Cítiť z mužstva väčšiu chuť, zapálenie." Touto vetou ukončil svoj prejav športový manažér MŠK.
Karol Belaník: "Nechceme vytvárať tlak na výsledky, ale očakávame zlepšenie. Veríme, že kvalita hry bude mať stúpajúcu tendenciu. Samotná súťaž ukáže, ako sme sa pripravili."
"Počasie v príprave nám prialo, mohli sme pracovať na herných činnostiach." Takto zhodnotil počasie počas zimnej prípravy tréner tímu. Takisto spomenul, že Žilinčania absolvovali dve sústredenia- v Senci a v Turecku.
Slovo dostal Adrián Guľa- tréner tímu.
Belaník pokračoval: "Chceli by sme zlepšiť herný prejav a bodový zisk. Etapa prebudovania kádra však stále pokračuje. Dali sme priestor realizačnému tímu, ktorý dostal dva roky na prebudovanie tímu." Belaník ďalej o Piačekovi: "Vážnym problémom je Piačekovo zranenie, ktorý chýba na poste. Mali sme tu na skúške niekoľko hráčov na post stopéra, no úplne nepresvedčili."
Športový manažér Belaník: "Chceme pokračovať v systematickom budovaní kádra. Takisto chceme pokračovať vo formovaní mládeže."
Karol Belaník v skratke hodnotí zimnú prípravu a približuje jej priebeh.

Tlačová konferencia MŠK Žilina

konec