Menu

Hokej

Tipos Extraliga (SR)

MsHK Žilina – HK Poprad

7:5

konec (1:2, 5:1, 1:2)

20.11.2012, 17:00 • Zimný štadión, Skalica sk

Je dobojované!
Tretia tretina nám priniesla opäť niekoľko veľmi pekných gólových momentov. Už od začiatku boli aktívnejší popradskí hráči, ktorí si v 47. minúte vybojovali gól, keď sa po skvelej prihrávke od Paločka gólovo presadil Jaroslav Jabrocký. Popradčania boli na koni a už v 49. minúte vsietil kontaktný gól Poprad domáci Harant, ktorý si puk stečoval do vlastnej brány. Tento úspešný zásah bol však prípísaný Vandasovi. Gólový stav tohto stretnutia bol tesný 6:5, až sa v 60. minúte poštvrtýkrát gólovo presadil Vladimír Škoda gólom do prázdnej popradskej brány.
Žilinčania tak získavajú po trojzápasovej bodovej odmlke plný bodový zisk a Popradčania pre zmenu predlžujú šnúru prehier na tri zápasy.

Dovidenia pri ďalších online prenosoch slovenskej Tipsport extraligy.
Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (19:23:49)

60:00

Koniec zápasu.

59:55

Michal Kokavec bol len niekoľko centimetrov od ôsmeho žilinského gólu - jeho delovka napokon skončila len tesne mimo popradskej brány!

59:29

Sidor odchádza opäť z popradskej brány a uvidíme ďalšiu poweplay domácej Žiliny!

59:09

Žilina dala gól!
Popradská obrana opäť nepríjemne zaváhala. Sýkora schmatol puk po nepresnej popradskej prihrávke a nakorčuľoval si po pravom krídle. Následne prihral na ľavú stranu VLADIMÍROVI ŠKODOVI, ktorý bez problémov vsietil do prázdnej brány svoj štvrtý gól! Asistencie si pripisujú hráči Tomáš Sýkora a Miroslav Sekáč.

58:48

Popradčania sa odhodlali hrať poweplay! Uvidíme, či sa im to podarí práve v tejto situácii!

58:10

Pri puku je momentálne domáci Sýkora, ktorí sa snaží získavať veľmi cenné sekundy. Až teraz začne pravý súboj o cenné ligové body!

57:22

Na druhej strane sa do bleskového úniku dostal Kokavec, no ten poriadne zaváhal, puk mu odskočil od hokejky a napokon skončil len v moci pozorného Špeldu.

56:45

Roman Tomas sa dostal do ďalšieho skvelého zakončenie, no nepadlo mu to tam ani tentokrát! Žilinskú bránu minul len o niekoľko centimetrov napravo!

56:04

Kramár si pekne nakorčuľoval k útočnej modrej čiare a puk nahodil do útočného pásma. Tam ho očakávali len domáci hráči, ktorí ho vyhodili späť do stredného pásma.

55:28

Žilinčanom sa rysovalo skvelé prečíslenie! Po skvelom úniku od Sýkoru bol na pravej strane voľný Valášek, no pozorný Šterbák Sýkoru zblokoval a od puku ho nekompromisne odstavil!

54:45

Jabrocký pekne vybojoval puk, následne ho prihral Paločkovi, ten nezaváhal a opäť pripravil puk pre svojho kolegu Koskinena. Ten nezaváhal a pukom opečiatkoval Johanesovu výstroj.

54:00

Do konca tretej tretiny nám ostáva presne šesť minút a popradskí hráči sú pri puku, no len vo vlastnej obrannej tretine. Ak chcú z tohto zápasu aspoň bod, budú musieť zabrať na plné otáčky.

53:12

Dávid Buc sa dobre presúval po pravom krídle, no napokon nedokázal prihrávať na voľného Balána. Jeho prihrávku veľmi dobre zblokoval pozorný Leško.

52:35

Hvila nám predviedol tvrdé zakončenie od modrej čiary, no gólman Johanes bol úspešný aj tentokrát. Puk veľmi dobre ukryl vo svojej pozornej výstroji.

51:59

Momentálne sme v hre mohli vidieť niekoľko nepresností. Najskôr to bolo zakázané uvoľnenie Žiliny a následne avízovaný offsajd Popradu. Pri puku sú teda domáci.

51:19

Popradskí hráči si vybojovali ďalšiu nebezpečnú gólovú šancu! Po peknej prihrávke od Balána sa k puku dostal Roman Tomas, no tomu dnes šťastie nepraje a jeho backhandové zakončenie gólman Johanes vyráža svojími betónmi.

50:37

Po tvrdom bodyčeku Sekáča ostáva v obrannom pásme Žiliny ležať Michael Vandas! Vylučovať sa nebude, aj keď sa hostia hnevajú. Vandas sa po chvíli pozviechal a po svojich odchádza na striedačku.

50:15

Po peknej prihrávke od Kloudu sa k puku dostal Michael Vandas, ktorý nám predviedol delovú strelu z ľavej strany. Gólman Johanes nemusel zasahovať, keďže puk letel mimo priestoru jeho brány.

49:31

Popradčania sú opäť pri puku a domáci obrancovia sa zatiaľ dobre bránia. Rozdiel je však už len jednogólový a hostia majú vyrovnanie na dosah. "Vlci" si nemôžu dovoliť už žiadne chyby.

48:52

Poprad dal gól!
Po fantastickej strele od Lukáša Hvilu sa k puku dostal Michael Vandas. Ten puk poslal na pravú stranu, kde stál domáci Harant a ten si puk pohodlne poslal do vlastnej brány. Gól je pripísaný MICHAELOVI VANDASOVI. Asistencie si pripisujú hráči Lukáš Hvila a Radoslav Suchý.

48:35

Popradskí hráči si zahrajú v početnej výhode! Na dve minúty za podrazenie si odchádza sadnúť Milan Drevenák. Popradčania majú obrovskú šancu.

48:03

Roman Tomas sa dostal do ďalšej peknej šance! Po presnej prihrávke od Balána zakončoval z pravej strany, no gólman Johanes jeho strelu so šťastím vyrazil do bezpečia.

47:31

Sekáč nám predviedol skvelé uvoľnenie v medzikruží! Gólman Sidor nám však predviedol ďalší pekný zákrok! Tentokrát predviedol svoju vyrážačku, ktorou puk poslal za svoju bránu.

46:55

Popradčania majú na vyrovnanie ešte 13 minút. Času je viac než dosť. Pri puku sú popradskí hráči, no pozorní obrancovia Žiliny sú v strehu a tento zápas si už nechcú pustiť.

46:16

Na žilinskom ľade máme menší problém s ľadovou plochou. Fólia na mantineli príliš vytŕča a mohla by tak zmeniť dráhu puku. Domáci údržbári sú tak opäť v akcii.

46:16

Poprad dal gól!
Popradčania znižujú svoje gólové manko na hodnotu dvoch gólov! Matúš Paločko nám predviedol ďalší skvelý únik, po ktorom si na seba stiahol žilinskú obranu a bleskovo prihral JAROSLAVOVI JABROCKÉMU, ktorý skvelým backhandom prekonáva gólmana Johanesa. Asistencie si pripisujú hráči Matúš Paločko a Joonas Petri Koskinen.

46:00

Puk sa podľa najnovších informácií prelína zo strany na stranu. Pri puku sú domáci hráči, ktorí sa síce dobre bránia, no v ofenzíve im to momentálne veľmi nevychádza.

45:17

Do skvelej gólovej šance sa tentokrát dostal Valášek! Ten zinkasoval skvelú krížnu prihrávku od Škodu a nadvakrát neprekonal pozorného Sidora! Ten sklepol svoje betóny na ľad a puk úspešne ukryl vo svojej moci.

44:42

Žilinskí hráči nám predviedli zbytočné zakázané uvoľnenie, po ktorom sa k puku dostáva Dušan Sidor. Ten je však zastavený, pretože čiarový rozhodca nám avízuje zakázané uvoľnenie.

43:56

Po tvrdom zakončení od Vargu z ľavého krídla nám gólman Sidor predviedol prvý veľmi dobrý zákrok! Puk svojími betónmi vyrazil na konštrukciu svojej brány, odkiaľ sa odrazil do bezpečia za bránu hostí.

43:07

Momentálne je puk prevažne v strednom pásme, odkiaľ sa snažia hostia zaútočiť, no pozorná žilinská defenzíva svoju obrannú modrú čiaru kontroluje veľmi dobre a udržiava si svoj náskok.

42:12

Po peknej krížnej prihrávke od Vandasa sa k puku dostal Klouda, no jeho tvrdú strelu gólman Johanes úspešne vyrazil pred seba. Tam dobiedzal Klouda, no ani on nebol úspešný! Od puku ho odstavil pozorný Brcko.

41:21

V tretej tretine sú výrazne aktívnejšími popradskí hráči, ktorí sa snažia z tohto zápasu ešte niečo vyťažiť. V tejto chvíli nám strelu z medzikružia predviedol Roman Tomas, no napokon míňa žilinskú bránu.

40:32

Michael Vandas nebezpečne pohrozil pred žilinskou bránou! Po nevydarenom zakončení si obkorčuľoval bránu a snažil sa puk zastrčiť pri žŕdke žilinskej svätyne, no to sa mu nepodarilo. Gólman Johanes drží puk vo svojej moci.

40:18

Úvodné vhadzovanie v tretej tretine získali na svoju stranu popradskí hráči, ktorí sa ihneď dostávajú do útoku, kde nám predvádzajú svoje sympatické kombinačné akcie.

40:01

Začala tretia tretina.

V tretej dvadsaťminútovke neuvidíme v popradskej bráne gólmana Tommiho Nikkiläho - do brány hostí nastupuje náhradný brankár Dušan Sidor!
Druhá tretina priniesla pre popradský tím poriadne studenú sprchu. Už v 24. minúte opätoval popradský gól v oslabení Vladimír Škoda, ktorý sa dostal do nájazdu a nekompromisne prekonal bezmocného Nikkiläho. V 32. minúte získal po Špeldovom hákovaní trestné strieľanie Tomáš Sýkora a ani ten sa nemýlil - Žilinčania boli vo vedení 3:2. Už v 33. minúte prišiel na rad ďalší žilinský gól, keď sa po skvelej strele Dlouhého dostal do peknej dorážky Oliver Ďuriš. V 34. minúte zakončoval pre zmenu Drevenák, ktorý po strele od Kokavca puk dopravil do odkrytej popradskej brány - gólový stav bol 5:2 pre Žilinu. Popradčania dokázali bleskovo odpovedať, keď sa po peknej prirhrávke od Paločka v 34. minúte skvele zorientoval Jaroslav Jabrocký. Aby nebolo málo, tak v 40. minúte zavŕšil svoj hat-trick Vladimír Škoda, ktorý nebránený umiestnil puk ponad pravú ruku gólmana Nikkiläho.

Podarí sa popradským hráčom s týmto zápasom ešte niečo urobiť alebo ostanú tri body v Žiline?

40:00

Druhá tretina skončila.

39:42

Žilina dala gól!
Domáci hráči nám v druhej tretine predvádzajú nádherné gólové umenie! Po skvelom úniku Drevenáka sa popradská obrana nedokázala zorientovať a nebránený VLADIMÍR ŠKODA po skvelej prihrávke prekonáva gólmana Nikkiläho strelou švihom z medzikružia. Týmto gólom zavŕšil svoj hat-trick! Asistencie si pripisujú hráči Milan Drevenák a Michal Kokavec.

39:32

K štvrtému gólu Popradu chýbali len centimetre! Po tvrdej strele od Kuraliho sa puk dostal za Johanesa, no napokon zastavil tesne pred bránkovou čiarou! Hlavný rozhodca prerušuje hru.

39:09

Na druhej strane sa do zaujímavej šance dostal Sýkora. Ten si obhodil dvojicu popradských obrancov, no napokon jeho backhandové zakončenie chytá do svojej lapačky gólman Nikkilä.

38:22

Gólman Johanes nám predviedol ďalší veľmi dobrý zákrok! Po tvrdej strele od Vandasa sa puk dostal ku Kloudovi, no ten nedokázal z pravej strany zatlačiť puk povedľa pozorných Johanesových betónov.

37:49

Popradskí hráči hrajú už v početnej výhode o jedného hráča. Hvila si potiahol puk do medzikružia, nekompromisne zakončil, no gólman Johanes puk dobre vyrazil na hokejky svojich spoluhráčov.

37:23

Žilinčania sa oslobodili spod útočného tlaku Popradu len ďalekým vyhodením puku cez všetky čiary. Vhadzovať sa teda bude v obrannom pásme Žiliny. O malú chvíľu nastúpi na ľad piaty hráč Popradu.

36:37

Popradčania sú pri ofenzívnej chuti a zatiaľ nám predvádzajú veľmi dobré útočné kombinácie! Po peknej prihrávke od Koskinena sa k strele z pravej strany dostal Jabrocký, no gólman Johanes si pripisuje ďalší úspešný zákrok.

36:04

Na trestnú lavicu Žiliny si odchádza sadnúť Ján Dlouhý, ktorý sa previnil nekompromisným držaním Hvilu.

36:04

Lukáš Hvila sa dostal do rýchleho úniku po ľavom krídle a vybojoval si faul na svoju osobu. Puk si pekne potiahol pred domácu bránu, no jeho zakončenie napokon míňa Johanesovu svätyňu.

35:20

Domáci hráči si zahrajú v presilovej hre. Na dve minúty za nedovolené bránenie si odchádza sadnúť Radoslav Suchý, ktorý tvrdo odstavil nabiehajúceho Brcka.

35:09

Do ďalšej zaujímavej palebnej pozície sa dostal Marcel Šterbák, no svojou delovkou z pravého krídla napokon netrafil žilinskú bránu. To využívajú domáci, ktorí korčuľujú do útoku.

34:25

Popradčania sú pri ofenzívnej chuti! Po skvelej prihrávke od Hvilu sa k puku dostal Roman Tomas, no ten napokon nedokázal trafiť odkrytú bránu Žiliny! Následne sa snažil predviesť obtočením sa okolo brány, no pred Johanesom ho od puku odstavil pozorný Brcko.

33:02

Popradský tréner Jozef Škrak si vyžiadal oddychový čas! Tentokrát je naozaj viac než potrebný!

33:40

Poprad dal gól!
Popradskí hráči nam ukázali, že sa nevzdávajú aj v takýchto nepríjemných situáciách! Po skvelom úniku pravým krídlom v podaní Paločka sa k puku dostal JAROSLAV JABROCKÝ! Ten úplne nebránený úspešne prekonáva pozorného gólmana Johanesa. Asistenciu si pripisuje Matúš Paločko.

33:02

Žilina dala gól!
Tak to, čo sa momentálne deje v Žiline je priam neuveriteľné! Gólman Nikkilä je opäť prekonaný! Tentokrát sa po tvrdej strele od Kokavce dostal k puku na ľavej strane MILAN DREVENÁK, ktorý už bez akýchkoľvek problémov prekonal bezmocného gólmana Nikkiläho. Asistenciu si pripisuje Michal Kokavec.

32:12

Žilina dala gól!
Domáci sa dostávajú do dvojgólového vedenia! Ihneď po vhadzovaní napravo od popradskej brány sa k strele dostal Dlouhý. Jeho strelu gólman Nikkilä ešte vyrazil, no na následnú dorážku OLIVERA ĎURIŠA už jednoducho nemal nárok! Asistenciu si pripisuje Ján Dlouhý.

32:09

Róbert Krajči sa dostal do fantastickej gólovej šance! Jáchym tetnokrát poriadne zaváhal, no mal šťastie, keďže Krajči napokon minul popradskú bránu!

31:44

Popradčania sú pri puku a snažia sa takticky kombinovať. Momentálne je puk v útočnom pásme hostí, ktorí si puk prihrávajú po obvode.

31:13

Žilina dala gól!
TOMÁŠ SÝKORA nezaváhal a vo svojom nájazde zvolil rýchlejšie tempo. S pukom si urobil menšiu sťahovačku a napokon z medzikružia prekonal pozorného gólmana Nikkiläho strelou pomedzi jeho betóny.

31:13

Po tvrdom faule Špeldu vo vyloženej gólovej šanci uvidíme druhé trestné strieľanie! K dispozícii ho má Sýkora!

30:53

Žilinskí hráči hrajú túto presilovú hru len veľmi zle. Po vyhodení puku z hokejky Šterbáka sú domáci pri puku za vlastnou bránou. O malú chvíľu budú Popradčania v pätici.

30:13

Popradčania získali v oslabení ďalšiu skvelú šancu! Po skvelej prihrávkovej kombinácii medzi Hvilom a Vandasom sa k puku dostal Hvila, no puk mu od hokejky odskočil a gólman Johanes nemusel zasahovať!

29:22

Popradskí hráči sa zatiaľ veľmi dobre bránia. Puk sa prevažne nachádza v strednom pásme, kde musia domáci hráči čeliť vysokému forčekingu rohatých "Kamzíkov".

28:54

Žilinskí hráči si zahrajú v početnej výhode o jedného muža. Na dve minúty za podratenie si na trestnú lavicu odchádza sadnúť Dominik Kramár.

28:12

Po pravom krídle si pekne zbiehal Vladimír Škoda, no jeho tvrdú strelu zblokoval obranca Popradu - Suchý až na ochrannú sieť. Vhadzovať sa bude po Nikkiläovej ľavici.

27:42

Po tvrdom súboji medzi Paločkom a Rúfusom sa posunula žilinská brána. Vylučovať sa nebude, no momentálne vidíme mierne problémy s osadením brány. Na ľad pribehuje školený technik s vŕtačkou a dúfame, že tento problém sa čoskoro napraví.

27:07

Brcko nám predviedol tvrdé zakončenie spoza ľavého kruhu! Jeho nekompromisný náprah a následná delovka však končí len na pravej žŕdke popradskej brány! Od nej sa puk odrazil pod Nikkiläove betóny!

26:35

Na druhej strane sa po peknom nahodení puku od Vandasa veľmi dobre zorientoval gólman Johanes, ktorý sa nenechal ojebabrať, ale veľmi dobre zasiahol svojou lapačkou.

25:42

Vladimír škoda mal na hokejke tretí gól! Po peknom úniku cez ľavé krídlo sa vška rozhodol prihrávať na Vargu, ktorý túto prihrávku nečakal a napokon stráca puk.

24:51

Žilinčania nám predviedli ďalšie nekompromisné pohrozenie pred popradskou bránou! Po tvrdej delovke od Ďuriša z pravého kruhu sa k puku dostal Drevenák, no gólman Nikkilä oba strelecké pokusy úspešne zblokoval za svoju bránu!

23:56

Žilina dala gól!
Domácim hokejistom sa podarilo vyrovnať v oslabení! Popradská obrana tentokrát poriadne zaspala a po peknej krížnej prihrávke od Rúfusa sa k puku dostal VLADIMÍR ŠKODA, ktorý v samostatnom nájazde pekným oblúčikom prekonal gólmana Nikkiläho! Asistencie si pripisujú hráči Igor Rúfus a Michal Kokavec.

23:28

Popradčania stále pekne kombinujú, no zatiaľ sa im veľmi nedarí v zakončení. Žilinčania vysunuli na svojich súperov vysoký forčeking, ktorý je zatiaľ úspešný.

22:56

Na žilinskú trestnú lavicu si odchádza sadnúť Valášek. Ten si odpyká dvojminútový trest za hákovanie.

22:56

Po skvelej prihrávke od Paločka sa k puku dostal Koskinen, no gólman Johanes sa skvele premiestnil a úspešne ukryl puk medzi svojími betónmi!

22:25

Pred popradskou bránou nebezpečne pohrozil domáci Varga, no gólman Nikkilä bol v strehu a jeho delovku napokon ukryl vo svojej pozornej lapačke. Puk následne rozohráva ďalej.

21:55

Popradčania sú opäť pri puku a snažia sa zakombinovať. Tvrdú strelu z medzikružia nám tentokrát predviedol Paločko! Jeho delovku gólman Johanes však úspešne ukrýva vo svojom náručí.

21:11

Na druhej strane preveril gólmana Nikkiläho domáci Valášek. Ten zakončoval z ľavého kruhu, no popradský gólman bol v strehu a úspešne zakročil svojím pravým betónom.

20:50

Pri puku sa tentokrát octiol Lukáš Hvila - ten krížne prihral na Petra Kloudu, no popradský kapitán sa už nedokázal zorientovať podľa jeho predstáv. Puk poslal len vysoko nad domácu bránu.

20:12

Úvodné vhadzovanie v druhej tretine získali na svoju stranu domáci žilinskí hráči, no zatiaľ sa im veľmi nedarí presadiť sa. Popradčania veľmi dobre bránia stredné pásmo.

20:01

Začala druhá tretina.
Prvá tretina tohto extraligového zápasu v Žiline nám priniesla mnoho zaujímavých momentov. Najskôr sme mohli vidieť žilinský gól, ktorý prišiel v 6. minúte, keď sa popradská obrana nestihla zorientovať a gólmana Nikkiläho úspešne prekonal Vladimír Škoda. V 12. minúte mali domáci presilovú hru, no poriadne zaváhali a Joonas Petri Koskinen pridal prvý úspešný zásah hostí a vyrovnal tak na 1:1. V 15. minúte po peknej strele od Hvilu využil presilovú hru popradský kapitán Peter Klouda, ktorý odrazený puk zasunul za Johanesov chrbát. 17. minúta nám priniesla dva vylúčenia do konca zápasu, keď sa v potyčke ocitli domáci Troliga a hosťujúci Kovačevič. 68 sekúnd pred koncom prvej tretiny mohol z trestného strieľanie po faule Jabrockého vyrovnať Róbert Krajči, no toho gólman Nikkilä úspešne vychytal. Na druhej strane treba pochváliť gólmana Johanesa, ktorý zneškodnil minimálne tri vyložené šance Popradu.

Podarí sa domácim Žilinčanom vyrovnať v druhej tretine alebo to bude jasná jazda popradských hráčov?

20:00

Prvá tretina skončila.

19:56

Dávid Buc mal na hokejke tretí popradský gól, no gólman Johanes mu predviedol fantastický zákrok! Tentokrát skvele vykryl strelecký uhol a napokon úspešne zasiahol svojou hokejkou!

19:30

Do útoku sa dostali Žilinčania, no tentokrát ich zastavil čiarový rozhodca - ten nekompromisne avízoval postavenie mimo hry. Vhadzovať sa bude v strednom pásme.

18:52

Krajči začal najskôr pomaly, následne pridal a puk si potiahol na ľavú stranu. Jeho zakončenie prišlo však neskoro a gólman Nikkilä mu predviedol pekné premiestnenie a následný úspešný zákrok!

18:52

Nasleduje trestné strieľanie! Róbert Krajči nám predviedol pekný únik, no bol faulovaný - Jabrocký mu predviedol jasné hákovanie!

18:19

Do ďalšej nebezpečnej prihrávkovej kombinácie sa tentokrát dostala dvojica Buc - Jabrocký, no druhý menovaný nedokázal pozorného gólmana Johanesa prekonať svojím švihom. Ten úspešne zakročil svojou lapačkou.

17:43

Vandas nám predviedol pekný únik po pravom krídle, následne prihrávkou uvoľnil v medzikruží Lukáša Hvilu. Ten tvrdo zakončil, no gólman Johanes puk úspešne pokrýva vo svojej moci!

16:56

Obaja kohúti - Troliga aj Kovačevič získali tresty 5 plus do konca zápasu, a tak si môžu dať predčasnú sprchu v šatniach. Tento trest bol prísny, no pravdepodobne oprávnený.
Na trestnú lavicu si odchádza sadnúť aj Jass, ktorý sa do tejto potyčky zapojil - dve + dve minúty za hrubosť. Pridáva sa k nemu aj Matúš Paločko, ktorý zinkasoval dve minúty za hrubosť.

16:56

Žilinský hráč Troliga nabral Kovačeviča na zadný mantinel, to Kovačevič nejako nezniesol a napokon začal do Troligu boxovať. Zranenia nevidíme, no pravdepodobne uvidíme vylúčenia na oboch stranách. Do potyčky sa zapojili viacerí aktéri tohto stretnutia.

16:38

Do ďalšej skvelej gólovej šance sa po prihrávke od Gápu dostal Homa! Ten sa ocitol v medzikruží, no napokon svojou delovkou minul žilinskú bránu!

15:49

Sýkora nám predviedol ďalší závar pred popradskou bránou, no ani tentokrát to neskončilo gólovo! Po peknom švihu puk napokon minul priestor popradskej svätyne.

15:00

Popradčania sú pri ofenzívnej chuti a snažia sa navýšiť svoje sympatické gólové vedenie. K puku sa tentokrát dostal Kovačevič, ktorý tvrdo vypálil z pravej strany, no gólman Johanes puk úspešne vyráža svojími betónmi.

14:06

Poprad dal gól!
A je to tu! Popradskí hráči roztočili pred žilinskou bránou svoj presilovkový kolotoč a napokon ho gólovo zúžitkovali! Po delovke od Hvilu dokázal Johanes zakročiť svojími betónmi, no k odrazenému puku sa dostal popradský kapitán PETER KLOUDA, ktorý bezmocného žilinského gólmana úspešne prekonal strelou švihom. Asistencie si pripisujú hráči Lukáš Hvila a Radoslav Suchý.

13:37

Popradčania si zahrajú presilovú hru. Na dve minúty za nedovolené bránenie si odchádza sadnúť Krajči. Popradčania sa môžu v tejto výhode dostať do vedenia.

13:00

Na druhej strane zahviezdil gólman Nikkilä! Ten musel čeliť nádhernej delovke od Sýkoru, ktorú napokon s veľkým prehľadom poslal do bezpečia svojou vyrážačkou.

12:15

Popradčania sa mohli dostať do vedenia, no žilinský gólman Johanes nám proti nabiehajúcemu Tomasovi predviedol fantastický zákrok svojími betónmi! Do útoku sa dostávajú Žilinčania.

11:27

Poprad dal gól!

Hosťujúci hráči sa presadzujú v oslabení! Žilinskí obrancovia nám predviedli niekoľko nepresných prihrávok, k puku sa následne dostal Tomas, ten krížne prihral na JOONASA PETRI KOSKINENA, a ten síce v páde, no napokon z pravej strany úspešne prekonal gólmana Johanesa. Asistenciu si pripisuje Roman Tomas.

11:00

Kokavec opäť nepríjemne pohrozil pred popradskou bránou! Tentokrát nám predviedol strelu z pravého kruhu, no gólman Nikkilä bol pozorný a tentokrát oprášil svoju vyrážačku.

10:14

Popradčania sa zatiaľ bránia veľmi dobre a puk vyhadzujú bez väčších problémov až za Johanesovu bránu. Tam sa k puku dostávajú domáci obrancovia, ktorí zakladajú ďalší útok.

09:31

Aj žilinskí hráči si zahrajú v početnej výhode. Na trestnú lavicu Popradu si na dve minúty za hákovanie odchádza sadnúť Jaroslav Jabrocký.

09:12

Prvý žilinský útok si vytvoril ďalšiu skvelú šancu! Po presnej krížnej prihrávke od Vargu sa k puku dostal Škoda, no ten bol napokon proti pozornému Nikkiläovi neúspešný! Ten puk vyráža za bránu svojími betónmi.

08:19

Vandas si nakorčuľoval do útočného pásma, tam ho síce domáci obrancovia odstavili, no následne prišlo vyhodili puk cez všetky čiary len za cenu zakázaného uvoľnenia. Vhadzovať sa bude po Johanesovej ľavici.

07:35

Do nebezpečného zakončenie sa dostal Dávid Buc! Ten zinkasoval skvelú prihrávku na hranicu ľavého kruhu a nekompromisne vystrelil! Gólman Johanes sa však dobre premiestnil a puk ukryl vo svojej lapačke!

06:49

Aktívnejší sú stále hosťujúci hráči, no žilinskí "Vlci" nám predvádzajú veľmi dobrý defenzívny výkon. O puk tvrdo bojujú pri mantineloch - Vandasa tentokrát odstavil Igor Rúfus.

06:00

Popradčania sa snažia priniesť rýchlu odpoveď, no zatiaľ sa im to nedarí. Po tvrdej delovke z hokejky Koskinena si gólman Johanes pripisuje ďalší úspešný zákrok lapačkou.

05:06

Žilina dala gól!
Popradská obrana tentokrát mierne zaspala. Po niekoľkých tvrdých zakončeniach sa gólman Nikkilä zorientoval dobre a dokázal odolať svojími reflexmi, no Kovačevič puk nedokázal vyhodiť, čo využil VLADIMÍR ŠKODA! Ten si peknou strelou obhodil popradského gólmana a posiela svoj tím do vedenia. Asistencie si pripisujú hráči Tibor Varga a Michal Kokavec.

04:12

Vandas si bleskovo nakorčuľoval až za žilinskú bránu a backhandom sa snažil nájsť Lukáša Hvilu. To mu však mierne nevyšlo. Pozorný obranca Rúfus prihrávku zblokoval a upokjuje hru.

03:23

Na druhej strane sme videli závar pred žilinskou bránou! Po peknom nahodení puku na domácu bránu v podaní Gápu sa k puku dostal Takáč, ktorý nekompromisne zakončil z ľavého kruhu. Gólman Johanes si však pripisuje ďalší úspešný zákrok svojími betónmi.

02:34

Žilinčania sa dokázali ubrániť - z následného rýchleho protiútoku sa snažil gólovo presadiť Ďuriš, ktorý zinkasoval presnú prihrávku od Krajčiho, no bol neúspešný! Gólman Nikkilä vychytal aj jeho tvrdú strelu!

01:44

Domáci sa oslobodili a dokázali dokonca aj zaútočiť! K puku na ľavom kruhu sa dostal Krajči, ktorý tvrdým projektilom preveril gólmana Nikkiläho. Ten však dobre odolal a puk vyráža na hokejky svojich obrancov.

00:57

Popradčania sú pri puku a snažia sa kombinovať v útočnom pásme. Po tvrdých strelách od Hvilu a Vandasa sa však gólman Johanes veľmi dobre zorientoval a puk bezpečne posiela za vlastnú bránu.

00:15

Popradčania si zahrajú v početnej výhode! Na dve minúty za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou si odchádza sadnúť domáci hráč Kokavec.

00:08

Úvodné vhadzovanie tohto stretnutia putuje na popradskú stranu. Popradčania si puk potiahli do vlastného obranného pásma, no ich následný útok končí len zakázaným uvoľnením.

00:01

Stretnutie práve začalo.
Srdečne Vás vítam pri v poradí už 22. kole najvyššej hokejovej súťaže na Slovensku - Tipsport extraliga!
V tomto online prenose Vám budem pravidelnými príspevkami približovať aktuálne dianie zo zimného štadióna v Skalici, kde si od 17:00 zmeria sily domáci hokejový celok MsHK DOXXbet Žilina, ktorý na svojej pôde privíta tím HK Poprad.

Žilinskí "Vlci" majú túto sezónu rozohranú veľmi zle. Po dvadsiatichdvoch odohraných zápasoch sídlia na chvoste tabuľky - za ich desiatou priečkou je už len "slovenská dvadsiatka". Na tejto nepriaznivej tabuľkovej pozícii ich sprevádza len 19 bodov a veľmi zlé gólové skóre 53:76. Svoje tabuľkové štatistiky sa im podarilo dosiahnuť za päť výhier a až 17 prehier (z toho štyri mimo riadneho hracieho času). Momentálny herný prejav Žiliny, prehra - výhra - prehra - prehra - prehra, nám hovorí o tom, že ak sa žilinskí hokejisti nepozbierajú z dna tabuľky, tak ich opäť uvidíme v barážových bojoch (tzv. play-out). V poslednej pätici zápasov sa Žilinčania najskôr predstavili na ľade Dukly Trenčín, odkiaľ si odniesli prehru 3:5. V ďalšom kole sa však zrodilo mierne prekvapenie - domáci Žilinčania na svojej pôde zdolali vicemajstra z Košíc v pomere 2:0. Mnohým sa už zdalo, že Žilina sa dostáva na správnu hernú vlnu, no ich názory žilinskí hokejisti vyvrátili hneď v ďalšom zápase proti Banskej Bystrici, ktorá ich zdolala tesne 5:4. Predposledné dvadsiate kolo nebolo o nič úspešnejšie, keďže vo Zvolene, ktorý je momentálnym lídrom tabuľky, Žilinčania prehrali v pomere 3:5. Posledný žilinský zápas sme mohli vidieť na ľade Nitry, kde domáci po tvrdom súboji vyhrali len tesne 4:3.
Ako môžeme vidieť, tak Žilinčania vedia uhrať celkom dobré zápasy aj proti tým najlepším tímom, no bodové šťastie je od nich odklonené. Túto povesť budú chcieť po troch prehrách vyvrátiť práve proti Popradu, no uvidíme, či sa im to podarí.

Popradskí "Kamzíci" sú na tom o dosť lepšie ako ich dnešní súperi zo Žiliny. Po dvadsiatichdvoch odohraných zápasoch sídlia v strede tabuľky - na piatej priečke, kde majú na svojom konte zatiaľ 31 bodov a priaznivé gólové skóre 72:63. Na svojom konte majú momentálne jedenásť výhier (z toho dve mimo riadneho hracieho času) a rovnako jedenásť prehier. Momentálny herný prejav popradského tímu, výhra - výhra - výhra - prehra - prehra, nám jasne hovorí o tom, že popradské výkony sú mierne kostrbaté, no po nevydarenom úvode sa už nachádzajú na dobrej hernej vlne.
V poslednej pätici zápasov sa Popradčania najskôr predviedli na ľade Martina, kde sa im podarilo zvíťaziť v pomere 4:1. O kolo neskôr sa dohrávalo jedenáste kolo na košickom ľade, odkiaľ si z východoslovenského derby odniesli Popradčania dôležité tri body za tesnú výhru 3:2. Po reprezentačnej prestávke Popradčania nastúpili do extraligy s veľkým uznaním, keďže Skalici uštedrili debakel 5:0. V predposlednom zápase sme mohli vidieť ďalšie východoslovenské derby, tentokrát na popradskom ľade, kde pre zmenu dominovali Košičania, ktorí zvíťazili tesne 4:3. Posledné kolo prinieslo ďalšiu popradskú prehru - na pôde lídra tabuľky zo Zvolena Popradčania nevyťažili ani bod a prehrali nepríjemne 3:7.
Aj u Popradčanov musíme uznať, že vedia uhrať dobré zápasy aj s tými najsilenšími tímami, no ich výkony sú nestabilné a pravdepodobne záležia od toho ako sa hráčsky káder vyspí. Tieto reči budú chcieť Popradčania vyvrátiť práve v Žiline, odkiaľ si budú chcieť odniesť dôležité tri body.

"Vlci" a "Kamzíci" si v tejto sezóne zmerali sily už dvakrát! Vrámci štvrtého kola sme videli zápas v Žiline, kde po tvrdom súboji domáci zdolali Popradčanov v pomere 4:3. V trinástom kole sa hralo na popradskej pôde, a tam si domáci vybojovali tri body za jasnú výhru 5:1.

Jasný favorit tohto stretnutia známy nie je, no väčšina mierne preferuje hosťujúci Poprad, ktorý je na tom o kúsok lepšie ako domáca Žilina. Aj bookmakeri stávkových kancelárií preferujú popradský tím, na ktorého výhru vypísali kurz 2,20. Na výhru domácich je vypísaný kurz 2,46 a na nerozhodnú remízu kurz 4,00.

Zatiaľ je stav výhier vo vzájomných zápasoch tohto ročníka Tipsport extraligy medzi týmito dvoma tímami vyrovnaný - 1:1. Ktorý z tímov si vybojuje vedenie v tomto súboji?
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:00.

MsHK Žilina – HK Poprad

7:5

konec (1:2, 5:1, 1:2)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 6. Škoda (Varga, Kokavec), 24. Škoda (Rúfus, Kokavec), 32. Sýkora, 33. Ďuriš (Dlouhý), 34. Drevenák (Kokavec), 40. Škoda (Drevenák, Kokavec), 60. Škoda (Sýkora, Sekáč) - 12. Koskinen (Tomas), 15. Klouda (Hvila, Suchý), 34. Jabrocký (Paločko), 47. Jabrocký (Paločko, Koskinen), 49. Vandas (Hvila, Suchý)

MsHK Žilina: Johanes (Žigárdy) - Rúfus, Sekáč - Brcko, Harant - Dlouhý, Leško - Sýkora, Staňo - Kokavec, Škoda, Varga - Jass, Troliga, Krajči - Valášek, Ďuriš, Drevenák - Sýkora, Staňo, Drábek.

HK Poprad: Nikkilä (Sidor) - Šterbák, Suchý - Kovačevič, Kramár - Špelda, Kurali - Jáchym - Vandas, Klouda, Hvila - Tomas, Balán, Buc - Paločko, Koskinen, Jabrocký - Takáč, Gápa, Homa.

Rozhodčí: P. Jonák - Návratek, P. Tvrdoň

Průběh zápasu
1. třetina
00:15
05:06
09:31
11:27
13:37
14:06
16:56
Po 1. třetině
2. třetina
22:56
23:56
28:54
31:13
32:12
33:02
33:40
35:20
36:04
39:42
Po 2. třetině
3. třetina
46:16
48:35
48:52
59:09
Konec