Menu

Fotbal

Přípravný zápas

FC Zbrojovka Brno – SK Sigma Olomouc B

3:1

konec (2:1)

24.02.2024, 14:00 • ADAX INVEST Arena, Brno • Michal Hladký (@michalxhladky)

Tipsport: 1.65 3.85 4.04 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Brněnská Zbrojovka dnes ukázala, že to s postupem do nejvyšší soutěže myslí vážně. Rezervu Olomouce poměrně jasně přehrála a nikdo by se nemohl divit, kdyby zvítězila ještě vyšším rozdílem. Obzvlášť povedené utkání absolvoval Gyamfi Foster, zimní posila domácího celku. Ten sice nevstřelil gól, nicméně stál za celou řadou šancí. (15:53:57)

90+3

Konec zápasu.

90+2

Foster si křikl na Hellebranda, aby mu pustil přihrávku Jakuba Řezníčka. Tak se i stalo, jenomže fotbalista z Ghany míč přeběhl.

90

O čtvrtou brněnskou branku se mohl postarat Jan Hellebrand, toho ale skvěle vychytal Jan Koutný!

88

Nacvičený signál se domácím hrubě nevyvedl. Tomáš Smejkal přeloboval zeď, přičemž se snažil míč poslat do běhu Martinu Novému. K němu se balón nedostal, hraje Sigma.

87

Řezníček si našel v šestnáctce centrovaný míč a hlavičkoval na vzdálenější tyč. Tam chtěl ještě dorážet Foster, u balónu však byl dříve Koutný.

86

Chyba v brněnské obraně. Nový namazal před vlastní bránou Dememu, který ovšem naskytnutou šanci nevyužil a míč pouze odevzdal soupeři.

83

Střídání v týmu SK Sigma Olomouc B:
ze hřiště odchází Adam Dohnálek, přichází Jaja David.

82

82. ALIJAGIČ - 3:1

82

Brno právě vstřelilo branku!
Gyamfi Foster dnes musí brněnské fanoušky bavit. Fantasticky se vrátil do obrany, načež geniální přihrávkou našel rozběhnutého Jakuba Řezníčka. Tomu pomohlo zaváhání Koutného, který, podle mého názoru, měl vyběhnout proti míči. Pětatřicetiletý příbramský rodák tak mohl přihrát DENISU ALIJAGIČOVI, jemuž stačilo trefit odkrytou bránu.

79

Aljagič a Řezníček se ve vápně nedomluvili. Po chvíli váhání nakonec zakončoval druhý zmíněný fotbalista, pro akrobatický pokus si však doskočil gólman.

78

Denis Alijagič se prokličkoval olomouckou defenzívou a z dobré pozice vystřelil. Pokus byl sražen do náruče Koutného.

77

Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno:
ze hřiště odchází Jiří Hamza, přichází Martin Nový.

Střídání v týmu SK Sigma Olomouc B:
ze hřiště odchází Mikes Cahel, přichází Owulabi Muritala.

76

Dnes to není Granečného zápas. Skvěle si naběhl za hostující obranu, jenomže následnou šanci trestuhodně zahodil střelou přímo do gólmana.

74

Denis Aljagič si navedl balón na levačku a zpoza vápna vystřelil. Protější tyč minul, Koutný bude odkopávat od brány.

73

Zbrojovku může mrzet, že se Granečný nerozhodl přihrát o něco dříve. Takhle musel přenést hru na Alijagiče, což celý kontr zabrzdilo. Domácí fotbalista vzápětí odcentroval na Řezníčka, jehož hlavička představovala pro Koutného rutinní záležitost.

71

Střídání v týmu SK Sigma Olomouc B:
ze hřiště odchází Filip Slavíček, přichází Adam Uriča.

70

Dele na Koželuha dotíral, míč ale vybojovat nedokázal. Následuje odkop od brněnské brány.

68

Rohový kop olomoucké Sigmy větší pozdvižení před domácí bránu nepřinesl. Letící centr gólman Sváček vyboxoval.

67

Přenesení hry na levou stranu, kde se nacházel Michal Galus, hostům nevyšlo. Míč končí na kopačkách Zbrojovky.

66

K odraženému míči se na hranici šestnáctky dostal Mikeš Cahel, jehož dělovka byla zablokována Jiřím Hamzou.

64

Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno:
ze hřiště odchází Adam Fousek, přichází Tomáš Smejkal.

62

Střídání v týmu SK Sigma Olomouc B:
ze hřiště odchází Michal Vepřek, přichází Michal Galus.

61

Granečném vstup do utkání příliš nevychází. Krátce po sobě zkazil dva centry.

59

Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno:
ze hřiště odchází Roman Potočný, přichází Jakub Řezníček,
ze hřiště odchází Adam Kronus, přichází Denis Granečný.

57

Moc nechybělo. Na přízemní centr z levé strany si na malé vápno nabíhal Potočný, na poslední chvíli se ale Michal Vepřek vrátil a ve skluzu odklidil míč do bezpečí.

56

Foster čistě odstavil od míče Slavíčka. Přesto zůstávají na balónu fotbalisté olomoucké rezervy.

54

Hra se v posledních minutách poměrně kouskuje, přibývá faulů na obou stranách. Po jednom takovém skončil na zemi Foster.

52

Adam Fousek ze standardní situace trefil prvního stojícího soupeře. Svou chybu musel napravit jen za pomoci nedovoleného zákroku.

49

Koželuh nahrával v šestnáctce pod sebe na Potočného. Ten vyslal střílenou přihrávku na malé vápno, kde se neúspěšně snažil míč usměrnit do brány Alijagič. K dorážce se poté procpal Kronus, z bezprostřední blízkosti ale jen napálil Slavíčka.

48

K exekuci přímého kopu se postavil Jakub Fabiánek. Centrovaným balónem nenašel žádného ze spoluhráčů.

47

Matěj Mikulenka se prohnal kolem Jana Hellebranda, který následně olomouckého hráče stáhl k zemi a vysloužil si žlutou kartu.

46

Začal druhý poločas.
V prvním poločase dnešního přátelského utkání se bylo na co dívat. Oba týmy se nebály útočit, vytvořily si celou řadu gólových šancí. O něco produktivnější byla v tomhle ohledu Zbrojovka, která mimo jiné dvakrát napálila břevno.
Druhý poločas začne přibližně v 15:00.

45

První poločas skončil.

45

Brno v závěru úvodního poločasu kombinuje na své polovině a vyčkává, až se rozezní píšťalka rozhodčího.

43

43. KRONUS - 2:1

43

Brno právě vstřelilo branku!
Tohle si Michal Vepřek rozhodně za rámeček nedá. Svým odkopem trefil pouze ADAM KRONUSE, který si vyměnil míč s Denisem Alijagičem a poslal Zbrojovku poprvé v zápase do vedení.

41

Rohový kop Sigmy rozehrál Jakub Fabiánek. Centr našel hlavu Mikeše Cahela, jehož zakončení skončilo vysoko nad domácí svatyní.

39

39. FOUSEK - 1:1

39

Brno právě vstřelilo branku!
Parádní kombinace po ose Kronus, Alijagič a ADAM FOUSEK. A právě poslední zmíněný fotbalista vyrovnal střelou k levé tyči.

37

Matěj Mikulenka v hlavičkovém souboji fauloval Gyamfiho Fostera. Zbrojovka bude rozehrávat z vlastní poloviny.

36

Josef Koželuh táhl akci Zbrojovky po pravé straně. Měl poměrně dost prostoru, přesto se mu následný centr nepovedl a představoval jednoduchou kořist pro hostující obranu.

35

Fousek adresoval gólovou přihrávku Alijagičovi! Jenomže domácí forvard šancí pohrdl, samostatný únik zakončil do Koutného.

34

Rezervace Olomouce kombinuje na útočné polovině. Zbrojovka příliš aktivně nenapadá.

33

Adam Fousek nerozehrál přímý volný kop vůbec dobře. Centrovaný míč pouze zapadl do rukavic připraveného Koutného.

31

Svou šikovnost ukázal Foster, který si pohledně povodil hostující obranu a odstartoval útok brněnského celku.

30

Sigma rozehrávala standardní situaci. Centr směřoval na vzdálenější tyč, odkud ho Grečmal poslal do nebezpečného prostoru. Tam chyběl z brněnské strany důraz, po několika odrazech se míč vrátil na kopačku Grečmala, jenž rozvlnil boční síť.

28

28. DELE - 0:1

28

Olomouc B právě vstřelila branku!
Velké zmatky v brněnské obraně. A okamžitě byli domácí potrestáni, míče se totiž ujal IZRAEL DELE a svůj průnik zakončil pumelicí proti pohybu brankáře Sváčka.

27

Roman Potočný vyhrál hlavičkový souboj a vyslal na zteč spoluhráče. Tomu chyběl k míči kousek, nakonec se před něj však dostal Adam Dohnálek.

25

Jiří Hamza na nic nečekal. Míč si navedl na pravačkou a vypálil, dalekonosný pokus ale postrádal na přesnosti. Koutný nemusel zasahovat.

24

Hellebrand to myslel dobře, jenže provedení pokulhávalo. Jeho průniková přihrávka byla příliš dlouhá, k míči se neměl Foster šanci dostat.

23

Další břevno! Tentokrát ho po centru z pravé strany trefil svou hlavičkou Roman Potočný.

22

Brněnská kombinace k ničemu nevedla. Po chvíli se balón dostal až k brankáři Sváčkovi, který míč nakopl až někam k protější šestnáctce.

21

Lukáš Endl vyvezl míč až na polovinu hrací plochy. Hezkou individuální akci přeměnil jen v nepřesnou přihrávku, hrát může Sigma.

20

Izrael znova v akci. Tentokrát adresoval průnikovou přihrávku Matěji Mikulenkovi, nicméně toho nepodpořili spoluhráči. Jeho následný centr skončil v rukavicích Sváčka.

18

Za Luďka Pernicu si nabíhal Dele Izrael, letící nákop ale dokázal domácí kapitán odhlavičkovat do bezpečí.

15

Sigmu zachránilo břevno! Z druhé vlny nabíhal k hranici šestnáctky Josef Koželuh, čehož si Denis Alijagič dobře všiml a adresoval mu přihrávku. Brněnský fotbalista poté z voleje orazítkoval brankovou konstrukci.

14

Gyamfi Foster hezky přenesl hru na opačnou stranu, za což si vysloužil potlesk od trenéra Tomáše Polácha.

13

Adam Fousek si dobře všiml nabíhajícího Denise Aljagiče. Ten měl naskytnutou příležitost řešit individuálně, míč totiž svou pokaženou přihrávkou jen daroval Hanákům.

10

Své štěstí zkusil Jakub Fabiánek. Dalekonosná rána z voleje skončila v rukavicích Sváčka.

9

Poměrně nebezpečnou standardní situaci rozehrál Kronus. Svým centrem hledal hlavu Denisa Alijagiče, pro vysoký míč si však doskočil gólman Koutný.

8

Škoda pro Zbrojovku, že Foster Gyamfi nedisponoval vyšší rychlostí. Obdržel skvělou přihrávku za obranu, avšak u míče byl pozdě.

7

V úvodu utkání je častěji na míči rezerva olomouckého celku. Brno hrozí spíše z rychlých brejků.

4

Rohový kop se Sigmě vůbec nevyvedl. Z toho mohla těžit Zbrojovka, jenže protiútok zazdil špatným centrem Roman Potočný.

3

Filip Slavíček dostal od brněnské obrany spoustu volného prostoru. Toho využil, navedl si míč k hranici šestnáctky a vypálil. Rána byla sražena, Sigma bude mít k dispozici rohový kop.

3

Filip Slavíček dostal od brněnské obrany spoustu volného prostoru. Toho využil, navedl si míč k hranici šestnáctky a vypálil. Rána byla sražena, Sigma bude mít k dispozici rohový kop.

2

Akci olomouckého celku táhl po pravé straně Matěj Mikulenka. Následně vyslal přízemní centr, jenž nikoho v modrém dresu nenašel.

1

Hned na úvod se hnal do zajímavé šance Denis Alijagič. Ten tváří v tvář brankáři neuspěl, Koutný mu skvěle zmenšil střelecký úhel a balón vyrazil.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

FC Zbrojovka Brno: Sváček – Koželuh, Pernica, Fousek, Endl, Hamza, Potočný, Gyamfi, Kronus, Hellebrand, Alijagič
Náhradníci: Berkovec – Smejkal, Nový, Toman, Granečný, Řezníček
Trenér: Tomáš Polách

SK Sigma Olomouc B: Koutný – Dohnálek, Růsek, Cahel, Dele, Fabiánek, Mikulenka, Slavíček, Vepřek, Grečmal, Eibel
Náhradníci: Koleček – Uriča, Jaja, Galus, Kramář, Muritala
Trenér: Tomáš Janotka

Rozhodčí: Bělák – Líkař, Mojžíš.
Vzájemné zápasy:

11.11.2023 FC Zbrojovka Brno – SK Sigma Olomouc B 0:1
30.7.2023 SK Sigma Olomouc B – FC Zbrojovka Brno 1:2
9.1.2016 FC Zbrojovka Brno – SK Sigma Olomouc B 3:3
FC Zbrojovka Brno

Příprava domácího celku byla jako na houpačce. Zbrojováci v devíti přátelských zápasech pětkrát zvítězili, dvakrát remizovali a dvakrát prohráli. Přehrát dokázali například Zlín či Opavu, remizovali i se Žilinou. Jenomže přišlo i několik nepříliš lichotivých výsledků, mezi kterými se vyjímá prohra 2:6 se Skalicí.

Brno v posledních dnech oznámilo několik změn v kádru. Na půlroční hostování do Kroměříže odešel Nicolas Martinek, do konce aktuální sezony pak bude v Prostějově působit Jan Štěrba. Definitivně se Zbrojovka rozloučila s brankářem Jakubem Šimanem.

Toho nahradil Dominik Sváček, jenž do brněnské metropole přišel na půlroční hostování s opcí z Plzně. Nejnovější akvizicí je dánský univerzál Kristoffer Jörgensen, který do Zbrojovky přestoupil z druholigového SønderjyskE.
SK Sigma Olomouc B

Olomoucká rezerva v přípravě ještě neprohrála, v šesti dosavadních zápasech dvakrát zvítězila a čtyřikrát remizovala. V zimě se Hanáci mimo jiné vydali na soustředění do Turecka, kde vyzvali ukrajinský Veres-Rivne (1:1) a rumunský Selimbar (2:2).

V tabulce druhé nejvyšší české soutěže náleží béčku Sigmy jedenáctá příčka, a to díky solidnímu zakončení podzimní části. V posledních pěti duelech olomoučtí fotbalisté získali devět bodů, když porazili Vlašim, béčko pražské Sparty a svého dnešního soupeře – Zbrojovku Brno.
Přeji krásné sobotní odpoledne! Dnes se společně podíváme na přátelské utkání, které spolu od 14:00 sehrají v ADAX INVEST Areně týmy FC Zbrojovka Brno a SK Sigma Olomouc B.

FC Zbrojovka Brno – SK Sigma Olomouc B

3:1

konec (2:1)

Zpět na online

Branky: 39. Fousek, 43. Kronus, 82. Alijagič – 28. Dele

Karty:   47. Hellebrand (OLB)

FC Zbrojovka Brno: Sváček – Koželuh, Pernica (C), Fousek (64. Smejkal), Endl, Hamza (77. Nový), Potočný (59. Řezníček), Gyamfi, Kronus (59. Granečný), Hellebrand, Alijagič
Náhradníci: Berkovec – Smejkal, Nový, Toman, Granečný, Řezníček

Trenér: Tomáš Polách

SK Sigma Olomouc B: Koutný – Dohnálek (83. Jaja), Růsek, Cahel (77. Muritala), Dele, Fabiánek, Mikulenka, Slavíček, Vepřek (C, 62. Galus), Grečmal, Eibel
Náhradníci: Koleček – Uriča, Jaja, Galus, Kramář, Muritala

Trenér: Tomáš Janotka

Rozhodčí: Bělák – Líkař, Mojžíš