Menu

Hokej

1. liga (SR)

HC Prešov – DOXXbet Vlci Žilina

4:3

konec (2:0, 1:3, 1:0)

17.01.2024, 18:00 • Zimný štadión Prešov • 32. kolo • Ivan Harčár sk

Tipsport: 2.92 3.74 2.05 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Žilina naposledy prehrala v lige 18. októbra 2023 v Prešove 3:4. História sa teda opakuje po troch mesiacoch a opäť so zhodným rezultátom. Za hostí nedohral súboj Marek Pacalaj, ktorý putoval do šatne po faule na hlavu Samuela Hrabčáka, ktorý tesne predtým rozhodol o víťazstve Šarišanov. Vlci stratili dvadsaťtri zápasovú sériu bez prehry. Ďakujem za pozornosť. Dočítania priatelia. (20:19:17)

Koniec zápasu.

59:49

Ovečka posunul puk po mantineli Ščurkovi! Ten z prvej bekhendom cez celú plochu tesne minul ľavú žŕdku prázdnej bránky!

59:00

Žilina hrá power-play!

58:17

Žilina oddychový čas!

58:17

Žilina hrá s piatimi hráčmi.

58:00

Prebiehajú posledné dve minúty tretej tretiny.

57:42

Chalupa vysunutý za domácich pred Valentom. Žilinský gólman mal pri sebe oporu v osobe obrancu Holendu, takže nebezpečenstvo bolo úspešne zažehnané.

57:09

Postavenie mimo hry žilinských hokejistov. Vlci si sami dávajú šancu na vyrovnanie, výborne totiž odolávajú domácej presilovke v trvaní piatich minút.

55:52

Šmída s výborným zakončením švihom, ale len do prešovskej bránky!

54:54

Mihalik si trúfal uspieť zblízka. Vzhľadom na jeho parametre to vyzeralo sľubne, ale v konečnom dôsledku neúspešne.

53:17

Vylúčenie v tíme DOXXbet Vlci Žilina:
Pacalaj – 5 min. + DKZ, napadnutie oblasti hlavy a krku + DKZ, nešportové správanie.

53:17

Hrabčák putuje do kabíny, a to isté sa týka aj žilinského obrancu Pacalaja, ktorému udelil hlavný rozhodca Michal Kocúr trest 5+DKZ za napadnutie hlavy a krku + za nešportové správanie!

53:17

Ouu! Marek Pacalaj lakťom do hlavy zasiahol Hrabčáka! Prešovčan leží na ľade!

53:03

V druhej tretine Koyš vyrovnal na 3:3. V tejto chvíli neslávil úspech na 4:4. Ovečka spoľahlivo zasahoval, Knižka k nemu nikoho nevpustil.

51:17

Tím Prešov práve strelil gól! Valent kontroloval prvú tyčku, okolo ktorej presvišťalo Jerofejevsovo nahodenie. Za bránkou zaúradoval SAMUEL HRABČÁK, ktorý nachytal skúseného gólmana Žilinčanov. Asistencia: Aleksandrs Jerofejevs.

Reklamná prestávka.

51:11

Samuel Chalupa bol v streleckej pozícii, ale opäť prišlo k nesprávnemu rozhodnutiu. Lepšou voľbou by bola koncovka zápästím ako náprah. Valent podržal lídra.
Dnešný zápas sleduje 1226 divákov.

49:39

Prešov a Žilina hrajú s piatimi hráčmi.

49:21

Po práci Friča si pripravoval palebnú pozíciu v medzikruží Pulščák, no ocitol sa v tieni žilinských protihráčov, ktorí ho postrážili.

48:25

Chalupa je nešťastný z Tomu, pretože sa unáhlil pri prechode do útočného pásma. Nasleduje vhadzovanie v strede ľadovej plochy.

47:03

Vylúčenie v tíme HC Prešov:
Ščurko – 2 min., hrubosť.

Vylúčenie v tíme DOXXbet Vlci Žilina:
J. Pišoja – 2 min., hrubosť.

47:03

Osobné súboje sa postupne vyostrujú! Kevin Jendroľ súperil s Pišojom, ktorý sa postavil aj Ščurkovi! Šarvátka je rozpustená! Aktéri sa usádzajú na trestné lavice!

Reklamná prestávka.

46:38

Prihrávka rukou. Jakub Nemec nemohol hrať, pokiaľ nechcel prerušovať hru. Tú zastavil Marco Halama.

45:39

Safaralejev si dovolil teč cez Semaňáka. Ovečka uchopil puk do náručia. Jerofejevs si nebol istý tým, čo zamýšľa Pacalaj a dôrazne proti nemu zahral, no prišlo to zároveň s hvizdom rozhodcov.

45:13

Žilinčania dôrazne bránili vlastnú bránku aj jej okolie! Pacalaj stihol zbúrať dvoch Šarišanov, ale bolo to dovolené v rámci hry!

44:19

Vladimír Mihalik presunul hru na Knižku. Prešovský obranca vypustil razantný príklep, ktorý Valent prečítal.

43:34

Semaňákovo nastrelenie spôsobilo veľké starosti Valentovi, ktorý skôr spravil zákrok, ako reálne bolo potrebné zasahovať! Pred bránkovou čiarou dokázal priľahnúť puk!

42:08

Michal Valent sa veľa nenarobil, keď likvidoval domáci strelecký pokus. Jeho lapačka bola dostatočne silná proti zakončeniu Jendroľa z uhla.

41:38

Žilina hrá s piatimi hráčmi.

40:56

Leščenko takmer spôsobil viac škody ako osohu. Elegantne vošiel do útočnej tretiny, no následná nahrávka skoro poslala do nájazdu súperovho hráča.

40:01

Začala sa tretia tretina.
Tretia tretina sa začne o 19:40.
František Pulščák upravil skóre na 3:0. Ale neskôr sa začali diať veľké veci v neprospech Prešova. Žilina sa nevzdala a pohodlne zmazala trojgólové manko.

40:00

Druhá tretina sa skončila.

39:38

Vylúčenie v tíme DOXXbet Vlci Žilina:
hráčska lavica Žilina – 2 min., príliš veľa hráčov na ľade.

39:00

Prebieha posledná minúta druhej tretiny.

37:13

Vlci Žilina dali gól! PATRIK KOYŠ zabil dve muchy jednou ranou. Z trestnej lavice skôr vytiahol vylúčeného Jendroľa a vrátil svojho mecenáša do zápasu. Asistencie: Bruno Mráz a Matúš Holenda.

36:59

Holenda obišiel prešovskú bránku! Ovečkovi nezasunul puk spoza ľavej žŕdky!

35:52

Vylúčenie v tíme HC Prešov:
K. Jendroľ – 2 min., podrazenie.

35:45

V ostrom uhle sa nachádzal Poliaček, z ktorého sa pokúšal prekvapiť Valenta. Proti bola jeho bočná sieťka.

34:03

Vlci Žilina dali gól! Žilina postupne ukrajuje z náskoku Prešova. Domácich akoby opustila chuť aj chcenie, ktorou hýrili. Mihalik nezvládol rozohrávku, BRUNO MRÁZ svoj nájazd áno a je to už len 2:3 z pohľadu Vlkov. Bez asistencie.

Reklamná prestávka.

33:11

Jerofejevs nevyslal kvalitnú strelu, ale diváci ostali pomýlení, keď sa rozvlnila bočná sieť. Puk do bránky mohol dostať vzápätí Samuel Chalupa, ale bol nepresný.

31:44

Patrik Frič prenikol do nájazdu! Mohol sa pokojne opýtať Valenta, kam mu to má poslať! Útočník štvrtého domáceho útoku zahodil túto šancu!

30:53

Prešov hrá s piatimi hráčmi.

30:44

Vlci Žilina dali gól! Pacalajovo nastrelenie cez celé klzisko posunul Ovečka do rohu klziska. Safaralejev nastavil Glazkovovi chrbát a našiel osamoteného MARCA HALAMU, ktorý skóruje v oslabení. Asistencie: Igor Safaralajev. Asistencie: Igor Safaralejev a Marek Pacalaj.

29:13

Lukáš Toma postával pred súperovou svätyňou. Puk do ohňa vyslal Glazkov. Valent sa naplno ujal jeho zakončenia.

28:53

Vylúčenie v tíme DOXXbet Vlci Žilina:
J. Pobežal – 2 min., držanie.

28:15

Nepríjemná strela Žiliny! Toto aj s poriadnou dávkou šťastia vykryl Ovečka! Puk sa nejako odrazil od jeho pravej ruky mimo bránky!

Reklamná prestávka.

26:35

František Poliaček viedol domácich do prečíslenia s Jendroľom! Tomu sa nepodarilo ideálne zasiahnuť nachystanú prihrávku!

25:23

Líder dokončil, respektíve uzavrel presilovú hru slušnou strelou. Malina však nenašiel úspešný recept na brankára Prešova.

25:22

Prešov hrá s piatimi hráčmi.

24:26

Holenda a Safaralejev kombinovali v zadných častiach útočnej zóny. Smerom na Ovečku poslali hostia tvrdú strelu, pred ktorou vyskočil cloniaci Pacalaj. Žilina ale neznížila.

23:22

Vylúčenie v tíme HC Prešov:
Sigarev – 2 min., podrazenie.

23:14

Tím Prešov práve strelil gól! Frič netrafil puk po Hrabčákovej aktivite. Razanciu do koncovky namiesto neho dal FRANTIŠEK PULŠČÁK. Asistencie: Samuel Hrabčák a Patrik Frič.

22:32

Jendroľ neodviedol prospešnú robotu v útočnom pásme. Vlci získali šancu na brejkovú situáciu. Glazkov sa výborne skrčil a zastavil Halamovu strelu.

21:36

Markus Michalík zakončil pekne a zblízka! Prešovský brankár Ovečka bol na mieste aj so svojou vyrážačkou!

21:15

Ľubomír Malina sa ako posledný dotkol puku. Prešov so zakázaným uvoľnením. Bude sa vhadzovať po pravej ruke Ovečku.

20:26

Leščenko utŕžil tvrdší úder pred modrou čiarou, keď sa chcel vyhnúť súperovi. Ten ho trafil, ale rozhodcovia to vyhodnotili ako dovolené.

20:01

Začala sa druhá tretina.
Druhá tretina sa začne o 18:50.
Žilina nechala doma hráčov elitnej formácie – Jansonsa, Róberta Vargu, Galamboša a Bezúcha. Jej prvenstvo po základnej časti je vopred isté a tréner Ernest Bokroš chce vidieť na ľade hráčov širšej zostavy. Vlci prehrávajú v metropole Šariša 0:2.

20:00

Prvá tretina sa skončila.

19:00

Prebieha posledná minúta prvej tretiny.

17:29

Sigarev sa oslobodil pri mantineli. Kohút mu tak mohol poslať presnú prihrávku. Valent zvládol zákrok vyrážačkou.

16:39

Nevydarený brejk Prešovčanov. Zakázané uvoľnenie. Hostia spod Dubňa prídu pred gólmana Ovečku.

15:44

Prešov hrá s piatimi hráčmi.

14:49

Juraj Ovečka mal možnosť vyhodiť puk do bezpečia. Jeho odstrel zastavili hráči súpera v strednom pásme. Šarišania ešte však musia ďalej brániť.

13:59

Úspešný zákrok Ovečku. Hostia mu výborne sťažovali výhľad a prakticky naslepo vyrazil strelecký pokus Betáka.

13:44

Vylúčenie v tíme HC Prešov:
Ščurko – 2 min., sekanie.

12:43

Žilina v rýchlom slede bola nepríjemná. Pišoja využil chvíľku, keď popred Ovečku prekorčuľoval Halama. Pulščák sa tam ešte dostal do stretu s Paukovčekom.

12:23

Knižka neposkytol veľa miesta strieľajúcemu Halamovi. Ovečka bez problémov udržal delovku Žilinčana na tele.

Reklamná prestávka.

11:19

Veľkú hlúposť urobil Patrik Koyš. Safaralejev mu parádne otvoril ľavé krídlo. Ovečku nezamestnal, pretože zbytočne volil príklep namiesto švihu. Mihalik vyrazil puk hokejkou na ochrannú sieť.

10:00

Vladislav Leščenko mal šancu na zaťaženie Valentovho konta! Brankár Žiliny sa odviezol na betónoch k ľavej tyčke a vyhnal potenciálneho strelca súpera za bránku!

09:17

Valent pre istotu schmatol do lapačky prešovské nastrelenie od modrej čiary. Ščurko sa už k dorážaniu nedostal.

Reklamná prestávka.

08:50

Žilinčania podnikli protiútok troch proti dvom. Jakubík ešte skontroloval priestor medzi kruhmi, ale rozhodol sa pre priame ohrozenie. Ovečka úspešným zákrokom prerušil hru.

07:30

Tím Prešov práve strelil gól! Východniari sa pustili do lídra súťaže s obrovskou chuťou. PATRIK FRIČ nechal za sebou Pobežala. Natlačil sa pred bránu a poslal to hore ponad ležiaceho Valenta. Asistencia: Kevin Jendroľ.

06:33

Žilina hrá s piatimi hráčmi.

06:15

Ladislav Ščurko z pravej strany a v blízkosti hosťujúcej brány vymýšľal prihrávku do druhej vlny. Pišoja výborne zapracoval, Mihalik napriek dostatočne dlhej hokejke neudržal pásmo.

05:38

Prešov poslaný preč z útočnej tretiny. S pukom chvíľku pracoval Ovečka. Šarišania sa však ešte opätovne vracajú dopredu.

04:52

Michal Valent si dnes bude musieť dávať špeciálny pozor na Prešovčana Sigareva! Bývalý útočník KHL skvelo strieľal z pravého kruhu! Gólman Vlkov sa zapotil!

04:33

Vylúčenie v tíme DOXXbet Vlci Žilina:
Šmída – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou.

03:59

Sigarev si išiel po druhý gól v stretnutí! Z Kohútovej roboty vyťažil nepresnú strelu, ktorú mieril na pravú žŕdku žilinskej bránky!

03:29

Dobrý puk mal vo svojej moci obranca Martin Knižka a ešte lepšie mu sadla strela zápästím. Valent to napokon dokázal zneškodniť vyrážačkou.

02:17

Marek Pacalaj zakladal útočnú akciu Žiliny. Os klziska bola v opatere Betáka, ktorý sa na chvíľu uvoľnil medzi kruhmi, ale nevypálil účinný projektil.

01:19

Na rozdiel od brankára Valenta, ktorý si nestihol ani raz siahnuť na puk, domáci Juraj Ovečka dostáva jednoduchý strelecký pokus lídra do lapačky. Zakončil mladučký Dubravík.

00:26

Tím Prešov práve strelil gól! Malina nedokázal odtlačiť spred bránky ANDREJA SIGAREVA. Ruský útočník si položil Valenta a Prešov vyhráva 1:0. Úvod ako z rozprávky. Asistencia: Martin Semaňák.

00:01

Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

HC Prešov: Ovečka – Jerofejevs, Semaňák, Mihalik, Knižka, J. Nemec, Glazkov, Putala, Pulščák – Leščenko, D. Kohút, Sigarev – Chalupa, Toma, S. Hrabčák – Poliaček, Ščurko, K. Jendroľ – L. Greš, Frič.

Tréner: Tibor Tartaľ.

DOXXbet Vlci Žilina: Valent – J. Pobežal, J. Pišoja, Holenda, Pacalaj, Malina, Jakubík, Varga – Koyš, Mráz, Safaralejev – Beták, Šmída, Michalík – M. Halama, Paukovček, Juščák – Palaj, Štefánik, Dubravík.

Tréner: Ernest Bokroš.

Rozhodca: Rojík, Kocúr – Hájnik, Tvrdoň.
Vážení hokejoví fanúšikovia. Vítam vás pri sledovaní zápasu 32. kola TIPOS SHL medzi Prešovom a Žilinou.

HC Prešov


Aktuálny program praje hokejistom Prešova. Stredajší duel s absolútnym žilinským lídrom bude tretí domáci v sérii. Prvé dva dopadli podľa očakávaní. Šarišania ustrážili šesť bodov pred Skalicou i Modrými Krídlami. V tabuľke sú štvrtí.

DOXXbet Vlci Žilina

Líder naposledy prehral ešte 18. októbra 2023. Kde? Práve v Prešove. Vo vynikajúcom šlágri 10. kola. Východniari po prvej tretine ťahali za kratší koniec. Prehrávali 0:2, ale o všetkom rozhodli po návrate z kabín. Vlkom nenechali ani bod po triumfe 4:3. Skončí sa teda neuveriteľná séria Žiliny na mieste, kde to už prišlo? Aj keď Žilinčania zaváhajú, paniku nemusia robiť. Majú priepastný 24-bodový náskok pred druhými Topoľčanmi.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.

HC Prešov – DOXXbet Vlci Žilina

4:3

konec (2:0, 1:3, 1:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 1. Sigarev (Semaňák), 8. Frič (K. Jendroľ), 24. Pulščák (S. Hrabčák, Frič), 52. S. Hrabčák (Jerofejevs) – 31. M. Halama (Safaralejev, Pacalaj), 35. Mráz, 38. Koyš (Mráz, Holenda)

HC Prešov: Ovečka – Jerofejevs, Semaňák, Mihalik, Knižka, J. Nemec, Glazkov, Putala, Pulščák – Leščenko, D. Kohút, Sigarev – Chalupa, Toma, S. Hrabčák – Poliaček, Ščurko, K. Jendroľ – L. Greš, Frič.
Trenér: Tibor Tartaľ.

DOXXbet Vlci Žilina: Valent – J. Pobežal, J. Pišoja, Holenda, Pacalaj, Malina, Jakubík, Varga – Koyš, Mráz, Safaralejev – Beták, Šmída, Michalík – M. Halama, Paukovček, Juščák – Palaj, Štefánik, Dubravík.
Trenér: Ernest Bokroš.

Rozhodčí: Rojík, Kocúr – Hájnik, Tvrdoň.

Diváci: 1226.

Průběh zápasu
1. třetina
00:26 PEN 1:0 Sigarev (Semaňák)
04:33 ŽILINA 2 Šmída, vysoká hůl
07:30 PEN 2:0 Frič (K. Jendroľ)
13:44 PEN 2 Ščurko, sekání
Po 1. třetině
2. třetina
23:14 PEN 3:0 Pulščák (S. Hrabčák, Frič)
23:22 PEN 2 Sigarev, podrážení
28:53 ŽILINA 2 J. Pobežal, držení
30:44 ŽILINA 3:1 M. Halama (Safaralejev, Pacalaj)
34:03 ŽILINA 3:2 Mráz
35:52 PEN 2 K. Jendroľ, podrážení
37:13 ŽILINA 3:3 Koyš (Mráz, Holenda)
39:38 ŽILINA 2 Žilina, příliš mnoho hráčů na ledě
Po 2. třetině
3. třetina
47:03 PEN 2 Ščurko, hrubost
ŽILINA 2 J. Pišoja, hrubost
51:17 PEN 4:3 S. Hrabčák (Jerofejevs)
53:17 ŽILINA 5+20 DKZ+20 DKZ Pacalaj, nedovolený zásah do hlavy nebo krku+nedovolený zásah do hlavy nebo krku+nesportovní chování
Konec