Menu

Fotbal

Kvalifikace ME

Rumunsko – Kosovo

2:0

konec (0:0)

12.09.2023, 20:45 • Arena Naţională, Bukurešť • Skupina I • Milan Huppert

Tipsport: 2.29 3.27 3.33 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Držení míče: 72 % : 28 %.
Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 6:1. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 5:12. (23:43:26)
Vypjaté utkání mezi Rumunskem a Kosovem zvládlo lépe domácí mužstvo, které ponechalo svou tvrz nedobytou, soupeře porazilo výsledkem 2:0.

Nezvykle dlouhé utkání způsobilo přerušení z 22. minuty, kdy rumunští příznivci skandovali „Kosovo je Srbsko“ a dalších urážlivé pokřiky směrem k soupeři, který zareagoval odchodem do kabin. Po téměř hodinu trvajícím přerušení se pokračovalo a zbytek první půle vůbec nezvládl Vedat Muriqi, jenž nejprve neproměnil velkou příležitost a ve 42. minutě se pak nechal vyloučit po druhé žluté kartě. Rumuni přesilovku dvakrát využili v průběhu druhého poločasu. V 83. minutě otevřel skóre střetnutí kapitán Nicolae Stanciu, který tak napravil selhání z penalty o dvacet minut dříve. Pojistku na rumunské vítězství dal v nastavení žolík Valentin Mihăilă, když těžil z výborného pasu Ratiua a z první napálil míč do brány nechytatelně pod břevno.

Svěřenci trenéra Iordănescua si polepšili na dvanáct bodů a v tabulce udržují druhé postupové místo o bod před třetím Izraelem, na vedoucí Švýcary ztrácí body dva. Kosovo je páté se čtyřmi body, v jejich případě to s postupem nadějně nevypadá.

90+6

Konec zápasu.

90+6

Nedovolenými prostředky si tvořil prostor kolem sebe Albion Rrahmani, fauloval Marina a sledovali jsme s velkou pravděpodobností to poslední, co Kosovo předvedlo směrem dopředu.

90+5

Fotbalisté ve žlutých dresech si závěr zápasu užívají. Na druhý gól si brousil zuby Nicolae Stanciu, znovu však narazil na blokujícího soka.

90+3

90+3. Valentin MIHĂILĂ - 2:0

90+3

Rumunsko právě vstřelilo branku!
Je to jasné, tři body zůstanou v Rumunsku! Ratiu si na pravé straně vyměnil míč s kolegou a už uvnitř vápna vymyslel výbornou nahrávku mezi dva protihráče ke značce penalty, kde si počkal VALENTIN MIHĂILĂ a ostrý projektil napálil do sítě nechytatelně o břevno.

90+2

Ostrý nákop si Valentin Mihăilă skvěle zpracoval na špičku kopačky, od lajny potom nahrával do středu Stanciuovi, jenž tvrdou střelou neprostřelil dvojici clonících konkurentů.

90+1

Ve velkém záklonu si Denis Alibec na zakončení nevěřil a hlavou se pokusil sklepávat pod sebe, před číhajícím Stanciuem odkopával Amir Rrahmani.

90

Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby šest minut.

89

Nebezpečí i od hostů. Florent Muslija se pěkně uvolnil kolem osobního strážce, z těžkého úhlu potom vystrašil gólmana střelou na zadní, pravou tyč. Těsně minul.

88

Nadějnou pozici měl rovněž Denis Alibec, leč nezvládl se srovnat úplně ideálně a trefil přímo prostor, kde se pohyboval brankář.

87

Definitivní razítko na rumunské vítězství mohl dát Olimpiu Moruțan, jenž se pravou stranou prokličkoval až do vápna, tvrdou střelu levačkou Muric vytáhl nad břevno.

86

Domácím naopak stačí v posledních minutách pouze bránit. Andrei Ratiu do poslední chvíle vystál Florenta Musliju a při kličce jej obral ukázkovým způsobem.

85

Kosovo musí úplně překopat taktiku a vrhnout veškeré zbytky sil do ofenzivy navzdory faktu, že hrají bez vyloučeného Muriqiho.

83

83. Nicolae STANCIU - 1:0

83

Rumunsko právě vstřelilo branku!
Selhání při penaltě zapomenuto, NICOLAE STANCIU ukončil střelecké mlčení a přibližuje Rumuny velmi blízko k zisku důležitých tří bodů! Po stříleném centru z pravé strany si na gól dělal zálusk už Mihăilă, avšak napálil jenom obránce, načež si odražený balón našel již zmiňovaný Stanciu a levačkou ho zakroutil parádně, kulatý nesmysl se za brankovou čáru odrazil od pravé tyče, Muric zůstal bezmocně stát.

82

Arijanet Muric volil dlouhý odkop až skoro k pokutovému území domácího mužstva. Radu Dragusin hlavičkoval jenom k Muslijimu, jemuž vůbec nevyšla přihrávka z první.

81

Střídání v týmu Kosovo:
ze hřiště odchází Bernard Beriša, přichází Albion Rrahmani.

81

Střídání v týmu Kosovo:
ze hřiště odchází Mërgim Vojvoda, přichází Ismajl Beka.

80

O pár vteřin později pro Mërgima Vojvodu zápas skončil předčasně, na vině je zranění levého stehenního svalu. Na lavičce už se připravuje ne jeden, ale hned dva noví hráči.

79

Přenesení doleva si Nicusor Bancu bez problémů zpracoval, leč o poznání hůře centroval, trefil totiž prvního blokujícího Vojvodu.

78

Hráči ve žlutých dresech nadále bez úspěchu hledají recept na dobře pracující kosovskou defenzivu, Nicolae Stanciu nepropálil hradbu těl před Muricem.

77

Střídání v týmu Rumunsko:
ze hřiště odchází Alexandru Cicâldău, přichází Darius Olaru.

76

Do pokutového území přiletěl velmi povedený pas, s nímž si ovšem Denis Alibec neporadil, po zpracování doputoval mimo hrací plochu.

75

Tentokráte dokonce Horațiu Moldovan musel zasahovat, a to po slabší střele z hranice šestnáctky do středu brány, kterou zpacifikoval nadvakrát.

74

S malou domů si Horațiu Moldovan nelámal hlavu, pravou nohou přes presujícího soka obloučkem poslal míč k osamocenému Ratiuovi.

73

Dlouho Kosovo na míči nezůstalo. Proti přesile chtěl uspět Florent Muslija, jenže ztroskotal hned na prvním obránci, tím byl Vladimir Screciu.

72

Nicusor Bancu se hlasitě zlobí na spoluhráče, že nechali do brejku postupovat Florenta Hadergjonaje, sám pak ve skluzu odvracel míč jen do zámezí.

71

Střídání v týmu Rumunsko:
ze hřiště odchází Ianis Hagi, přichází Olimpiu Moruțan.

71

Střídání v týmu Rumunsko:
ze hřiště odchází Florinel Coman, přichází Valentin Mihăilă.

70

Skvěle Fidan Aliti vystoupil před Denise Alibeca a balón na konkurenta nepustil, z první jej odkopl daleko, až téměř k soupeřově bráně.

69

Nicolae Stanciu využil volnějšího prostoru kolem sebe ke střele pravým nártem zpoza velkého vápna, míč napálil těsně nad břevno.

68

Marně se Mërgim Vojvoda snažil získat standardku v blízkosti pravého rohového praporku, arbitr Delajod mu naopak odpískal nedovolenou hru na zemi.

67

Florent Muslija chtěl centrovat do vápna, ale zjistil, že nemá na koho. Proto šikovně nastřelil Ratiua a získal aspoň autové vhazování.

66

Hosté sympaticky zkouší hrozit z brejků, a to navzdory oslabení. Mërgim Vojvoda se nedokázal odpoutat od Nicusora Bancua.

65

Poprvé si míče užil nově příchozí Răzvan Marin, ale dlouho se s ním nepomazlil, pod tlakem z jedničky sklepával pod sebe na Dragusina.

64

Z velké vzdálenosti vyslal povedenou dělovku Denis Alibec, nicméně Arijanet Muric na balón dobře viděl a udržel ho v rukavicích.

63

Střídání v týmu Kosovo:
ze hřiště odchází Edon Žegrova, přichází Ibrahim Drešević.

63

Střídání v týmu Rumunsko:
ze hřiště odchází Andrei Burcă, přichází Răzvan Marin.

62

Rumunský tlak pokračuje. Z pravého křídla centroval Denis Alibec, adresáta Alexandrua Cicâldăua přehlavičkoval Florent Hadergjonaj.

61

61. Stanciu penaltu neproměnil, Muric zakročil rukama

61

Skóre zůstává bezbrankové! Nicolae Stanciu volil střelu po své pravé ruce po zemi, přičemž míč poslal příliš pomalu. Arijanet Muric vystihl směr letu balónu a rukama zabránil inkasované brance.

60

Sledujeme vypjaté střetnutí. Delajod musí uklidňovat oba tábory, zároveň je zřejmé, že penaltu půjde kopat českým fanouškům dobře známý Nicolae Stanciu.

59

Kolem francouzského arbitra se seběhlo klubko kosovských fotbalistů nespokojených s verdiktem, nejhlasitější Florian Lošaj inkasoval kartónek žluté barvy.

59

59. Aliti ve vápně fauloval Comana, rozhodčí nařídil pokutový kop

59

Bude se kopat penalta! Arbitr Delajod vůbec neváhal po situaci, kdy Fidan Aliti podražením zezadu zabránil ve zpracování v slibné pozici Comanovi.

58

S defenzivní linií se nestihl stáhnout Florent Muslija, proto pomezní v momentě, kdy obdržel nahrávku, zvedl praporek na znamení ofsajdu.

57

Není bez překvapení, že Rumunsko je proti oslabenému soupeři výrazně aktivnějším mužstvem. Denisi Alibecovi nyní nevyšel průnik středem.

56

Statečně Bernard Beriša bojoval proti třem soupeřům, protihráče dobře provedeným obranným zákrokem pravou nohou odzbrojil Radu Dragusin.

55

Edon Žegrova nabral vysokou rychlost po pravé lajně, jenže neměl pod plnou kontrolou balón, dokonce s ním vyběhl až za autovou čáru.

54

Střídání v týmu Kosovo:
ze hřiště odchází Milot Rašica, přichází Florent Hadergjonaj.

54

Střídání v týmu Kosovo:
ze hřiště odchází Valon Beriša, přichází Florent Muslija.

53

Do skákajícího míče se z větší vzdálenosti rozhodl opřít Vladimir Screciu, avšak netrefil jej vůbec dobře, výsledkem je aut pro hostující celek.

52

Žlutá karta míří rovněž do kádru Kosova. Také zde se jednalo o nebezpečný skluz, ten vedl Mërgim Vojvoda zezadu proti nic netušícímu Hagimu.

52

Útočný faul oceněný žlutou kartou. Nicusor Bancu po špatném zpracování šel do skluzu a místo míče trefil stojnou levou nohu Valona Beriši.

51

Místo očekávaného centru Nicolae Stanciu kroutil balón z volného přímého kopu směrem do brány, Arijanet Muric zaváhání nepřipustil a boxoval do bezpečí.

50

Přestože kolem sebe Denis Alibec nikoho neměl, tak sklepával za sebe na Alexandrua Cicâldăua, čímž slibně se rozvíjející brejk zpomalil, středopolař následně nahrál za paty Hagimu.

49

Rozehrávka na krátkou vzdálenosti nepřinesla kýžené ovoce. Nakonec přeci jen centroval do vápna Nicolae Stanciu, přičemž našel jenom Alitiho.

48

A Denis Alibec na sebe okamžitě upozornil, když ze středu vypálil tvrdou střelu z osmnácti metrů, Arijanet Muric s problémy vyrážel na roh.

47

Domácí kouč Iordănescu se pro druhý poločas rozhodl udělat jednu změnu v sestavě, kdy stáhl pod žlutou kartou hrajícího Puşcaşe a nahradil jej Alibecem. Hostující trenér zatím žádnou změnu neudělal.

46

Střídání v týmu Rumunsko:
ze hřiště odchází George Puşcaş, přichází Denis Alibec.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně ve 22:41.
Nezvykle dlouhý první poločas zápasu mezi Rumunskem a Kosovem gól nenabídl. Francouzský arbitr Delajod ve 22. minutě přerušil utkání z důvodu skandování rumunských příznivců „Kosovo je Srbsko“ a dalších urážlivých pokřiků směrem k soupeři. Po téměř padesátiminutové pauze se přeci jen zápas obnovil a přinesl dvě zajímavé akce, v obou sehrál hlavní roli Vedat Muriqi. Kosovský stoper nejprve vystihl mizernou malou domů, kličkou se zbavil gólmana, ale střelu do prázdné brány v poslední chvíli odkopl do bezpečí skluzující Dragusin, ve 42. minutě pak pro Muriqiho střetnutí předčasně skončilo, protože za úder loktem do hlavy Screciua obdržel druhou žlutou kartu, hosté tedy druhou půli odehrají v deseti.

45+2

První poločas skončil.

45+2

Žlutá karta v závěru prvního poločasu neminula ani kosovského trenéra Primože Glihu, ten měl nemístné poznámky právě po neodpískaném souboji mezi Puşcaşem a Rrahmanim.

45+1

Mimo dění hry obdržel úder loktem také Amir Rrahmani, ale spíše si na loket Georgeho Puşcaşe naběhl, proto se v tomto případě netrestá.

45

Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec prvního poločasu jednu minutu.

44

Zleva si chtěl míč navést do středu hřiště Alexandru Cicâldău, dlouho avizovanou kličkou Fidana Alitiho nepřekvapil.

43

Bude zajímavé sledovat, jak se reprezentace Kosova se situací vypořádá. Trenér zřejmě nebude nic moc měnit, jen prostě bude hrát bez útočníka.

42

42. Muriqi si za úder loktem do hlavy Screciua vysloužil druhou žlutou kartu

42

Obrovská nepříjemnost pro Kosovo, které bude dohrávat v deseti! Vyzkoušet teplou předčasně míří útočník Vedat Muriqi, který v souboji jeden na jednoho trefil levým loktem Screciua a zaslouženě dostal druhou žlutou, a tedy červenou kartu. Mimochodem za stejný prohřešek, navíc na téhož hráče, dostal forvard i první žluté napomenutí.

41

Rychle na druhou stranu. Na hranici velkého vápna si totiž navedl míč na střelu Edon Žegrova a tvrdý projektil nasměroval jen těsně vedle pravé tyčky.

40

Zajímavým stříleným centrem zprava se prezentoval Florinel Coman. Fidana Alitiho balón zasáhl do ruky, kosovský stoper měl velké štěstí, že ji měl přilepenou u těla.

39

Uvnitř pokutového území si Edon Žegrova našel prostor ke střele, slabé zakončení v záklonu nicméně ani nedoputovalo k brankáři.

38

Centr z volného přímého kopu provedl Florinel Coman mizerně, balón nasměroval do dobře postavené dvoučlenné zdi.

37

Rozběhnutého Cicâldăua levou stranou zastavil Mërgim Vojvoda jen za cenu ostřejšího faulu. Vyvázl bez karty, spolu se spoluhráči jej nyní čeká bránění standardky.

36

Svěřenci trenéra Iordănescua přesunuli kombinační snažení na útočnou polovinu, zatím bez úspěchu hledají recept na defenzivu konkurenta.

35

Vedat Muriqi velmi dobře prodloužil balón na Milota Rašicu, který smolně podklouzl, bez práce tedy kulatý nesmysl získal Andrei Ratiu.

34

Rumunské snahy pokračují. Nicusor Bancu vyslal zajímavý střílený centr z levého křídla na hranici malého vápna, Arijanet Muric sbíral míč těsně před Puşcaşem.

33

Poté, co Amir Rrahmani tělem ostře, ale v rámci pravidel dohrál Comana, se strhla potyčka právě mezi hostujícím stoperem a Georgem Puşcaşem, Delajod udělil oběma horkým hlavám žlutou kartu.

32

Žlutá karta pro tým Kosovo (Amir Rrahmani).

32

Narážečka mezi Vladimirem Screciuem a Alexandruem Cicâldăuem vůbec nevyšla dle představ, pomalou zpětnou nahrávku zastavil Edon Žegrova.

31

Příliš sobecky se zachoval rovněž Florinel Coman, jenž mohl z levého křídla nahrávat pod sebe, ale věřil si sám, přičemž Alitiho nepřetlačil.

30

Na druhé polovině se o slovo přihlásil George Puşcaş, leč individuální průnik mezi dvěma konkurenty mu nevyšel, čistě protihráče zastavil Leart Paqarada.

29

29. Muriqimu zabránil v gólové radosti Dragusin

29

Zničehonic mohl do vedení odskočit hostující celek! Mizernou malou domů vystihl pohotový Vedat Muriqi, brankáři udělal kličku na pravou stranu a mířil do prázdné brány, avšak skvěle zapracoval Radu Dragusin, když ve skluzu zvládl balón odklidit do zámezí těsně před brankovou čárou.

28

Ze střední vzdálenosti pokusil štěstí Alexandru Cicâldău, nicméně skóre zůstává bezbrankové, přízemní pokus prosvištěl o pár čísel vedle pravé tyčky.

27

Pozdě přiběhl Florian Lošaj do souboje se Stanciuem a bolestivě soka trefil na kotník, od rozhodčího slyšel důraznou domluvu.

26

Jedna příležitost střídá druhou. Na levém křídle si kosovská defenziva vůbec nevšímala Nicusora Bancua, střela na zadní tyč však zamířila o kus vedle cílového zařízení.

25

Fotbalisté ve žlutých dresech začínají míti výrazně navrch. Alexandru Cicâldău povedeným obloučkem vybídl Stanciua, rána z druhého doteku skončila na blokujícím Alitim.

24

Na druhé straně na sebe znovu strhl pozornost domácí kapitán Nicolae Stanciu parádním přetaženým centrem od levé lajny na úplně volného Ianise Hagiho, jenž po rychlém zpracování poslal křižnou ránu mimo tři tyče.

23

Volnějšího prostoru využil Valon Beriša k centru, polovysoký balón hlídal Vladimir Screciu a z první odkopával mimo velké vápno.

22

Rumunští fotbalisté pokusili štěstí středem hřiště. Nicolae Stanciu chtěl akci vyšperkovat nahrávkou na Georgeho Puşcaşe, překvapený útočník zůstal stát na místě a kulatý nesmysl kolem něj proletěl.

21

Edon Žegrova vyzval k souboji jeden na jednoho Ratiua, kolem nějž si dokázal míč píchnout, jenže pak jej nestihl na hrací ploše.

20

S centrovaným balónem z levé strany si bez větších problémů poradil Arijanet Muric, vystartoval z brankové čáry a sebral ho do rukavic.

18

Arbitr Delajod vrátil utkání do 19. minuty, v níž zápas přerušil. A hned sahal i do kapsičky pro žlutou kartu, tu si vysloužil Vedat Muriqi za úder loktem Screciua.

Situace se uklidnila a fotbalisté se vrátili na hrací plochu, zápas může pokračovat!

Oficiální stanovisko je takové, že rozhodčí přerušil zápas z důvodu diskriminačního chování domácích fanoušků. Bližší informace by měly následovat v následujících minutách.
O osudu zápasu stále není jasno. Situace na stadiónu se zdánlivě uklidnila, rozhodčí i hráči obou celků však nadále zůstávají v útrobách stadiónu.

Tak pozor, arbitr Delajod přerušuje zápas a jeho další pokračování je aktuálně nejisté! Doufejme, že se rumunští fanoušci uklidní, aby se utkání mohlo, samozřejmě v míře takové, že bude zajištěna stoprocentní bezpečnost hráčů i fanoušků, dohrát.

20

A je tu skutečně tak. Sám kapitán Nicolae Stanciu se vydal směrem ke kotli rumunských příznivců a pokouší se jim domluvit.

19

Za přerušení dost možná mohou fanoušci, protože z domácího sektoru se ozývají hlasité rány způsobené pyrotechnikou.

18

Utkání je z prozatím neznámého důvodu přerušeno. Oba týmy se shromáždili u střídaček a debatují s rozhodčím, jiní s trenérem.

17

Středopolař Nicolae Stanciu zkontroloval postavení spoluhráčů, aby nakonec vyzkoušel kolmici na Georgeho Puşcaşe, jemuž se míč zamotal mezi nohama.

16

Není to poprvé, a zřejmě ani naposledy, co bezradní Rumuni zapojili do kombinace brankáře, Horațiu Moldovan volil odkop na útočnou polovinu.

15

Nepovedená rozehrávka standardky, kdy krátký centr bez problémů odklízel z voleje do bezpečí Leart Paqarada. Domácí začínají z vlastní poloviny.

14

Na žluté karty máme vyrovnáno. Bernard Beriša brzy pochopil, že rychlostně Ratiuovi nestačí, pomohl si proto lehkým, leč významným potažením za dres.

13

Tentokráte Milot Rašica a skutečně za defenzivní linii nabíhal, při zpracování těžké přihrávky si ovšem viditelně pomohl rukou.

12

Mërgim Vojvoda se mylně domníval, že se Milot Rašica pokusí o sprint za obranu, jeho nákop doskákal až k připravenému Moldovanovi.

11

Sám proti dvěma Milot Rašica zkoušel patičku naslepo za sebe, kde v souboji tělo na tělo bránící Vladimir Screciu přetlačil Valona Berišu.

10

Přímo ze standardky nebezpečí pro rumunskou bránu nevzniklo, nicméně odražený balón si našel Edon Žegrova a pálil nebezpečně z voleje, Horațiu Moldovan měl velké štěstí, že míč směřoval doprostřed brány.

9

Naprosto zaslouženou žlutou kartu inkasoval Andrei Burcă, který neodhadl správně kličku Rašici a zezadu pak soka z obou stran objal, čímž mu zamezil v pohybu vpřed.

8

Aktivnějším dojmem doposud působí hráči Kosova. Edon Žegrova zkusil zrychlit akci pasem po pravé lajně, včas reagující Radu Dragusin nahrávku zblokoval do autu.

7

Autové vhazování prodlužoval Ianis Hagi naslepo za sebe do prostoru, kde nebyl žádný ze spoluhráčů, kulatý nesmysl si pro sebe zpracoval Mërgim Vojvoda.

6

Pohybem si řekl o pas za obranu George Puşcaş, ovšem skvěle zapracoval Mërgim Vojvoda a kolmici na protihráče nepustil.

5

Pod tlakem Fidan Aliti nevymýšlel nic složitého a pomohl si malou domů, Arijanet Muric zachoval klid a povedeným obloučkem našel osamoceného Žegrovu.

4

Přenesení balónu doleva mělo oči, jenže Florinel Coman špatně odhadl odskok hracího předmětu od země a ten přeskočil přes jeho hlavu do autu.

3

Florian Lošaj si u levé lajny chtěl narazit s Leartem Paqaradou, avšak zpětná nahrávka byla příliš dlouhá a adresát na ni nedosáhl.

2

Domácí vstoupili do utkání v tradičních žlutých dresech. Fotbalisté Kosova pro dnešní kvalifikační střetnutí oblékli dresy barvy bílé.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Rumunsko: Moldovan – Ratiu, Dragusin, Burcă, Bancu – Cicâldău, Screciu – Stanciu (C), Hagi, F. Coman – Puşcaş.
Náhradníci: Aioani, Târnovanu – Alibec, Camora, M. Marin, R. Marin, Mihăilă, Moruțan, Olaru, Rus, Sorescu, Bîrligea.
Trenér: Edward Iordănescu

Kosovo: Muric – Vojvoda, Am. Rrahmani (C), Aliti, Paqarada – Žegrova, V. Beriša, Lošaj, Beriša – Rašica, Muriqi.
Náhradníci: Bekaj, Ujkani – Beka, Drešević, Fazliji, Hadergjonaj, Korenica, Krasniqi, Muslija, Al. Rrahmani, Al. Zeqiri, Hajrizi.
Trenér: Primož Gliha

Rozhodčí: Delajod – Finjean, Jeanne (FRA).
Kosovo

Reprezentace Kosova rozhodně má kádr na to, aby mohl pomýšlet na postup na Euro, zatím však zůstává daleko za očekáváním. Sice jedinkrát prohrála, a sice 1:2 v Bělorusku, jenže v pěti utkáních ani jednou nezvítězila, čtyřikrát odešla ze střetnutí s nerozhodným výsledkem. Glihova družina každopádně ještě nemusí předčasně házet flintu do žita, případný dnešní zisk tří bodů by ji zase vrátil do hry. Kosovo se v samostatné historii země ještě na Euru nepředstavilo, přičemž šanci mělo jedinkrát, a to před čtyřmi roky, v kvalifikační skupině obsadilo první nepostupovou třetí příčku za Anglií a Českem.
Rumunsko

Rumunští fotbalisté zatím v kvalifikaci dosud neprohráli, s devíti body se nachází na druhém místě a mají tak slibně nakročeno k postupu na hlavní turnaj. Svěřenci trenéra Iordănescua začali výhrami 2:0 nad Andorrou a 2:1 nad Běloruskem, následně zaznamenali tři remízy 0:0 s Kosovem, 2:2 se Švýcarskem a naposledy 1:1 doma s Izraelem. Přitom pár měsíců zpět Rumunsko předvádělo mizerné výkony v Lize národů, ve společnosti Bosny, Finska a Černé Hory spadlo do ligy C. Na Euru z před čtyř let se Rumuni nepředstavili, v roce 2016 ve Francii vypadli v základní skupině a brali konečné devatenácté místo.
Všem fanynkám a fanouškům fotbalu přeju krásný úterní večer. Vítám vás při sledování kvalifikace na evropský šampionát, u zápasu skupiny I mezi Rumunskem a Kosovem.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

Rumunsko – Kosovo

2:0

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 83. Stanciu, 90+3. Mihăilă (Ratiu)

Karty:   9. Burcă (RUM), 33. Puşcaş (RUM), 52. Bancu (RUM) – 14. Beriša (KSV), 18. Muriqi (KSV), 32. Am. Rrahmani (KSV), 45+2. Gliha (trenér) (KSV), 52. Vojvoda (KSV), 59. Lošaj (KSV)   42. Muriqi (KSV)

Neproměněná penalta: 61. Stanciu (RUM), brankář Muric zneškodnil

Držení míče: 72 % : 28 %.
Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 6:1. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 5:12.

Rumunsko: Moldovan – Ratiu, Dragusin, Burcă (63. R. Marin), Bancu – Cicâldău (77. Olaru), Screciu – Stanciu (C), Hagi (71. Moruțan), F. Coman (71. Mihăilă) – Puşcaş (46. Alibec).
Náhradníci: Aioani, Târnovanu – Camora, M. Marin, Rus, Sorescu, Bîrligea.

Trenér: Edward Iordănescu

Kosovo: Muric – Vojvoda (81. Beka), Am. Rrahmani (C), Aliti, Paqarada – Žegrova (63. Drešević), V. Beriša (54. Muslija), Lošaj, Beriša (81. Al. Rrahmani) – Rašica (54. Hadergjonaj), Muriqi.
Náhradníci: Bekaj, Ujkani – Fazliji, Korenica, Krasniqi, Al. Zeqiri, Hajrizi.

Trenér: Primož Gliha

Rozhodčí: Delajod – Finjean, Jeanne (FRA)

Diváci: 29 982