Menu

Fotbal

Kvalifikace ME

Rumunsko – Kosovo

2:0

konec (0:0)

12.09.2023, 20:45 • Arena Naţională, Bukurešť • Skupina I • Milan Huppert

Tipsport: 2.29 3.27 3.33 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Držení míče: 72 % : 28 %.
Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 6:1. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 5:12. (23:43:26)
Vypjaté utkání mezi Rumunskem a Kosovem zvládlo lépe domácí mužstvo, které ponechalo svou tvrz nedobytou, soupeře porazilo výsledkem 2:0.

Nezvykle dlouhé utkání způsobilo přerušení z 22. minuty, kdy rumunští příznivci skandovali „Kosovo je Srbsko“ a dalších urážlivé pokřiky směrem k soupeři, který zareagoval odchodem do kabin. Po téměř hodinu trvajícím přerušení se pokračovalo a zbytek první půle vůbec nezvládl Vedat Muriqi, jenž nejprve neproměnil velkou příležitost a ve 42. minutě se pak nechal vyloučit po druhé žluté kartě. Rumuni přesilovku dvakrát využili v průběhu druhého poločasu. V 83. minutě otevřel skóre střetnutí kapitán Nicolae Stanciu, který tak napravil selhání z penalty o dvacet minut dříve. Pojistku na rumunské vítězství dal v nastavení žolík Valentin Mihăilă, když těžil z výborného pasu Ratiua a z první napálil míč do brány nechytatelně pod břevno.

Svěřenci trenéra Iordănescua si polepšili na dvanáct bodů a v tabulce udržují druhé postupové místo o bod před třetím Izraelem, na vedoucí Švýcary ztrácí body dva. Kosovo je páté se čtyřmi body, v jejich případě to s postupem nadějně nevypadá.

90+6

Konec zápasu.

90+6

Nedovolenými prostředky si tvořil prostor kolem sebe Albion Rrahmani, fauloval Marina a sledovali jsme s velkou pravděpodobností to poslední, co Kosovo předvedlo směrem dopředu.

90+5

Fotbalisté ve žlutých dresech si závěr zápasu užívají. Na druhý gól si brousil zuby Nicolae Stanciu, znovu však narazil na blokujícího soka.

90+3

90+3. Valentin MIHĂILĂ - 2:0

90+3

Rumunsko právě vstřelilo branku!
Je to jasné, tři body zůstanou v Rumunsku! Ratiu si na pravé straně vyměnil míč s kolegou a už uvnitř vápna vymyslel výbornou nahrávku mezi dva protihráče ke značce penalty, kde si počkal VALENTIN MIHĂILĂ a ostrý projektil napálil do sítě nechytatelně o břevno.

90+2

Ostrý nákop si Valentin Mihăilă skvěle zpracoval na špičku kopačky, od lajny potom nahrával do středu Stanciuovi, jenž tvrdou střelou neprostřelil dvojici clonících konkurentů.

90+1

Ve velkém záklonu si Denis Alibec na zakončení nevěřil a hlavou se pokusil sklepávat pod sebe, před číhajícím Stanciuem odkopával Amir Rrahmani.

90

Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby šest minut.

89

Nebezpečí i od hostů. Florent Muslija se pěkně uvolnil kolem osobního strážce, z těžkého úhlu potom vystrašil gólmana střelou na zadní, pravou tyč. Těsně minul.

88

Nadějnou pozici měl rovněž Denis Alibec, leč nezvládl se srovnat úplně ideálně a trefil přímo prostor, kde se pohyboval brankář.

87

Definitivní razítko na rumunské vítězství mohl dát Olimpiu Moruțan, jenž se pravou stranou prokličkoval až do vápna, tvrdou střelu levačkou Muric vytáhl nad břevno.

86

Domácím naopak stačí v posledních minutách pouze bránit. Andrei Ratiu do poslední chvíle vystál Florenta Musliju a při kličce jej obral ukázkovým způsobem.

85

Kosovo musí úplně překopat taktiku a vrhnout veškeré zbytky sil do ofenzivy navzdory faktu, že hrají bez vyloučeného Muriqiho.

83

83. Nicolae STANCIU - 1:0

83

Rumunsko právě vstřelilo branku!
Selhání při penaltě zapomenuto, NICOLAE STANCIU ukončil střelecké mlčení a přibližuje Rumuny velmi blízko k zisku důležitých tří bodů! Po stříleném centru z pravé strany si na gól dělal zálusk už Mihăilă, avšak napálil jenom obránce, načež si odražený balón našel již zmiňovaný Stanciu a levačkou ho zakroutil parádně, kulatý nesmysl se za brankovou čáru odrazil od pravé tyče, Muric zůstal bezmocně stát.

82

Arijanet Muric volil dlouhý odkop až skoro k pokutovému území domácího mužstva. Radu Dragusin hlavičkoval jenom k Muslijimu, jemuž vůbec nevyšla přihrávka z první.

Rumunsko – Kosovo

2:0

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 83. Stanciu, 90+3. Mihăilă (Ratiu)

Karty:   9. Burcă (RUM), 33. Puşcaş (RUM), 52. Bancu (RUM) – 14. Beriša (KSV), 18. Muriqi (KSV), 32. Am. Rrahmani (KSV), 45+2. Gliha (trenér) (KSV), 52. Vojvoda (KSV), 59. Lošaj (KSV)   42. Muriqi (KSV)

Neproměněná penalta: 61. Stanciu (RUM), brankář Muric zneškodnil

Držení míče: 72 % : 28 %.
Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 6:1. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 5:12.

Rumunsko: Moldovan – Ratiu, Dragusin, Burcă (63. R. Marin), Bancu – Cicâldău (77. Olaru), Screciu – Stanciu (C), Hagi (71. Moruțan), F. Coman (71. Mihăilă) – Puşcaş (46. Alibec).
Náhradníci: Aioani, Târnovanu – Camora, M. Marin, Rus, Sorescu, Bîrligea.

Trenér: Edward Iordănescu

Kosovo: Muric – Vojvoda (81. Beka), Am. Rrahmani (C), Aliti, Paqarada – Žegrova (63. Drešević), V. Beriša (54. Muslija), Lošaj, Beriša (81. Al. Rrahmani) – Rašica (54. Hadergjonaj), Muriqi.
Náhradníci: Bekaj, Ujkani – Fazliji, Korenica, Krasniqi, Al. Zeqiri, Hajrizi.

Trenér: Primož Gliha

Rozhodčí: Delajod – Finjean, Jeanne (FRA)

Diváci: 29 982