Menu

Fotbal

Mistrovství světa - ženy

Austrálie – Anglie

1:3

konec (0:1)

16.08.2023, 12:00 • Stadium Australia, Sydney • Semifinále • Martin Augustin (@ogy_16)

Tipsport: 3.57 2.94 2.36 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Konec! Fotbalistky Anglie poprvé v historii postupují do finále mistrovství světa! Austrálie musí vzít zavděk soubojem o bronz proti Švédkám. Matildas tak stále mohou dosáhnout historického úspěchu, byť teď jsou domácí hráčky hodně smutné.

90+5

Chloe Kellyová ještě dostala žlutou kartu za zdržování. Zakopla míč.

90

Střídání v týmu Anglie:
ze hřiště odchází Ella Tooneová, přichází Niamh Charlesová.

88

Střídání v týmu Austrálie:
ze hřiště odchází Katrina Gorryová, přichází Alex Chidiacová.

87

Střídání v týmu Anglie:
ze hřiště odchází Alessia Russová, přichází Chloe Kellyová.

86

86. Alessia RUSSOVÁ - 1:3

86

Anglie právě vstřelila branku!
Lionesses trestají z brejku a je asi rozhodnuto! Laurem Hempová získala balón na půlce. Pak ho sama vyvezla dopředu a nahrála za obranu ALESSII RUSSOVÉ, kterou neuhlídala Catleyová a Russová zamířila z pravé strany šestnáctky ke vzdálenější tyč. Na tváři Sam Kerrové se objevují slzy. Australská kapitánka měla před malou chvíli na noze vyrovnání, ale místo toho je to 1:3.

85

85. Tutovka Kerrové, která netrefila z malého vápna.

85

Tony Gustavsson na australské lavičce se drží za hlavu! Earpsová vyboxovala centr z rohového kopu přímo k Samantě Kerrové, která míjí bránu z hranice malého vápna! Neuvěřitelné.

83

Další šance Matildas! Přízemní střelu Cortney Vineové z pravé strany vyrazila Earpsová a klíčové bylo, že dobíhající van Egmondovou nepustila k dorážce Carterová!

82

82. Hlavička Kerrové.

82

Tohle byla dobrá šance! Mary Fowlerová odcentrovala na Samanthu Kerrovou, která se odpoutala od Greenwoodové a sama před Earpsovou se dostala k hlavičce. Míč ale poslala nad bránu!

81

Jasné posílení ofenzivy. Stoperku Clare Polkinghorneovou nahradila ofenzivní záložnice či útočnice Emily van Egmondová.

72

Střídání v týmu Austrálie:
ze hřiště odchází Hayley Rasová, přichází Cortnee Vineová.

71

71. Lauren HEMPOVÁ - 1:2

71

Anglie právě vstřelila branku!
Obrovská chyba, která může být pro Australanky osudná! Ellie Carpenterová si hlídala míč před LAUREN HEMPOVOU a zřejmě očekávala, že si pro něj půjde brankářka Arnoldová. Ta ale nevyběhla, Hempová se pak natlačila před Carpenterovou a poslala balón kolem australské gólmanky do sítě. Anglie vede 2:1 a zase míří do finále!

70

70. Hlavičce Russové scházely decimetry.

70

Lionesses šly málem podruhé do vedení! Centr Lauren Hempové od brankové čáry si našla Alessia Russová, jejíž hlavička skončila možná 20 centimetrů vedle levé tyče z pohledu brankářky!

69

Domácí nyní vystrašila centrem z pravé strany Lucy Bronzeová. Arnoldová na míč nedosáhla a může být ráda, že nesměřoval do brány a také, že na zadní tyči nebyla žádná z Angličanek.

63

63. Samantha KERROVÁ - 1:1

63

Austrálie právě vstřelila branku!
Wow! Tak takhle hraje hvězda domácího výběru! SAMANTHA KERROVÁ si vzala míč na půlce hřiště a s Foordovou postupovala do situace 2 na 2. Australská kapitánka si vystačila sama. Z nějakých 25 metrů vypálila a nádherná rána skončila pod břevnem brány marně plachtící Earpsové – 1:1.

58

Po rohu Greenwoodové hlavičkovala asi o metr vedle pravé tyče Millie Brightová! To byla dobrá šance Lvic.

57

57. Pěkná střela Hempové, která prověřila Arnoldovou.

57

Velmi pohotová střela Lauren Hempové, která si před pokutovým územím dobře připravila balón a vyslala na bránu jedovatou ránu. Mackenzie Arnoldová zasáhla u své levé tyče a vyrazila míč na roh!

36

36. Ella TOONEOVÁ - 0:1

36

Anglie právě vstřelila branku!
Nádherná akce Lvic z Anglie! Rachel Daliová vhodila aut na Lauren Hempovou. Ta balón udržela a sklepla na Alessiu Russovou, která měla balón téměř u brankové čáry. Z této pozice dokázala najít prostor pro zpětnou přihrávku na ELLU TOONEOVOU, jenž z levé strany pokutového území trefila vzdálenější horní roh brány. S tím Arnoldová těžko mohla něco dělat.

29

29. Šance Rasové po rohu.

29

Míč před bránu poslala levačka Catleyové. Balón přizvedla Polkinghorneová na zadní, kde byla Hayley Rasová. Její nebezpečnou střelu srazila na roh Lucy Bronzeová, která tak pomohla brankářce!

17

17. Russová zakončovala do boční sítě.

17

Hampová vyhrála hlavičkový souboj pro Tooneovou, která balón sklepla doprava pro Alessiu Russovou. Čerstvá posila Arsenalu pálila do boční sítě.

11

Alex Greenwoodová sestřelila hodně ostrým skluzem Samanthu Kerrovou! Anglická obránkyně dostala žlutou kartu. Kerrová je naštěstí pro matildas v pořádku.

10

10. Domácí brankářka Arnoldová zachránila při šanci Stanwayové.

10

Obrovská šance Anglie! Na krásný pas od levé postranní čáry si naběhla Georgia Stanwayová, kterou před sebe pustila Claire Huntová. Záložnice Bayernu Mnichov byla už sama před Arnoldovou, která její zakončení vykopla pravou nohou na roh!

7

7. Kerrová v první šanci. Jednalo se ale o ofsajd.

7

Samantha Kerrová ve velké šanci! Z úniku mířila do nohou Mary Earpsové. Případný gól by ale stejně neplatil, domácí útočnici byl nakonec domávnut ofsajd, v němž skutečně byla.

Austrálie – Anglie

1:3

konec (0:1)

Zpět na online

Branky: 63. Kerrová – 36. Tooneová, 71. Hempová, 86. Russová

Karty:   11. Greenwoodová (ENG), 90+5. Kellyová (ENG)

Držení míče: 45 % : 55 %.
Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 2:6. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 4:11.

Austrálie: Arnoldová – Carpenterová, Huntová, Polkinghorneová (81. van Egmondová), Catleyová – Rasová (72. Vineová), Gorryová (88. Chidiacová), Cooneyová-Crossová, Foordová – Kerrová (C), Fowlerová.
Náhradníci: Lyd. Williamsová, Micahová – Ch. Grantová, Nevinová, Luiková, Wheelerová, Yallopová, Simonová.

Trenér: Tony Gustavsson

Anglie: Earpsová – J. Carterová, Brightová (C), Greenwoodová – Bronzeová, Stanwayová, Walshová, Tooneová (90. Charlesová), Dalyová – Russová (87. Kellyová), Hempová.
Náhradníci: Hamptonová, Roebucková – E. Morganová, Wubbenová-Moyová, Coombsová, Nobbsová, Zelemová, Englandová, Robinsonová.

Trenér: Sarina Wiegmanová

Rozhodčí: Pensová (USA) – Mayová (USA), Renschová (SUR)

Diváci: 75 784