Menu

Fotbal

Liga mistrů (předkola)

KÍ Klaksvík – Molde FK

2:1

konec (0:0)

08.08.2023, 20:45 • Tórsvøllur, Tórshavn • 3. předkolo • Vojtěch Martinek (@mrtnkv)

Tipsport: 5.08 3.64 1.75 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Držení míče: 41 % : 59 %.
Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 3:4. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 5:7. (22:43:40)
To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek večera. Napočtenou někdy příště!

Dnešní utkání sledovalo 4 574 diváků.
Kdo si dnes vsadil na úspěch černého koně z Faerských ostrovů, neprohloupil! Klaksvík dvěma góly Árniho Frederiksberga naprosto famózně otočil výsledek prvního utkání s Molde, a za týden tak do Norska odcestuje ve velmi slibné situaci. Hosté na Tórsvølluru doplatili na nepříliš povedenou práci obrany a zejména na slabý útok – ač měli po většinu doby na hřišti převahu, Johanssona krom hrstky šancí výrazně neohrozili.

90+6

Konec zápasu.

90+5

Běží poslední minuta nastavení. Molde drží míč na svých kopačkách, zatím se mu ale nedaří proniknout do domácí šestnáctky. Klaksvík náporu odolává.

90+4

René Joensen (KLK) je za hodně nevybíravý zákrok na Haugena potrestán žlutým kartónkem.

90+3

KÍ získává vhazování v pozici těsně vedle středové čáry a může odsunout dění daleko od Johanssona.

90+2

Obrovské šance na obou koncích hrací plochy! Karlstrøm nejprve vyběhl proti Gussiåsovi a domácí po střetu neúspěšně dožadovali penalty, přičemž následný protiútok vyvrcholil jedovatou, ale nepřesnou ranou Kitolana!

90+1

Johansson znovu drží míč ve svých rukavicích. Dění na hrací ploše doprovází fantastická atmosféra v ochozech, hosté to nemají vůbec jednoduché.

90

Závěr utkání se protáhne ještě o 5 minut.

89

Molde se s porážkou evidentně nechce smířit a znovu zaútočilo, ani tentokrát ale Johanssonovi život neznepříjemnilo. V útoku to hostům dnes nelepí.

88

Střídání v týmu Molde FK:
ze hřiště odchází Emil Breivik, přichází Markus Kaasa.

86

86. Árni FREDERIKSBERG - 2:1

86

KÍ Klaksvík právě vstřelil branku!
Neuvěřitelné, neuvěřitelné, neuvěřitelné! Obrana Molde naprosto nepochopitelně zkolabovala a Klaksvík se v samotném závěru základní hrací doby ujímá vedení! Gussiås, kterého střežili hned dva zadáci, jednoduše posunul míč na úplně volného ÁRNIHO FREDERIKSBERGA, který svůj brejk zakončil parádní střelou do vinglu – 2:1!

84

Forren zůstává po střetu s Berishou ležet na hrací ploše a drží se za záda. Můžeme jen doufat, že domácí zadák bude v pořádku a zapojí se zpět do hry.

83

Sledujeme sérii velmi opatrných přihrávek obránců Klaksvíku, kteří drží míč kolem středové čáry.

82

Hanssonův centr do hostujícího vápna byl malinko přetažený, balón proskákal kolem vzdálenější tyče a opustil narýsované hranice bitevního pole.

81

Střídání v týmu KÍ Klaksvík:
ze hřiště odchází Luc Kassi, přichází Sivert Gussiås.

80

Molde je stále velmi nepříjemné a je vidět, že by si nejradši do Norska odvezlo vítězství. Jeho snažení před Johanssonem teď ale zastavil útočný faul.

78

KÍ zkraje osmasedmdesáté minuty vyrazilo do velmi slibně vypadajícího výpadu, který se ovšem rozpadl poté, co Kassi před hranicí vápna ztratil balanc.

77

Znovu na sebe upozornil Hagelskjær, tentokrát poslal balón do šestnáctky sám. Letící míč vystihl obránce.

76

Klaksvík v posledních minutách odolává zdánlivě sílícímu náporu papírového favorita. Dopředu ho žene bouřlivá atmosféra na zaplněných tribunách.

75

Hagelskjær po chvíli přemýšlení poslal míč na pravou stranu, následný dlouhý nákop do vápna nicméně větší šanci pro Molde nepřinesl. Johansson zůstal v klidu.

74

Na pravé straně chvíli hosty trápil Claes Kronberg, kterého ale norská obrana nakonec zneškodnila.

73

Působení Molde před domácí svatyní aspoň na malou chvíli zastavuje zbytečný faul Haugena, který v šestnáctce poslal k zemi bránícího Joensena.

72

Střídání v týmu KÍ Klaksvík:
ze hřiště odchází Jóannes Danielsen, přichází Patrick Da Silva.

Střídání v týmu Molde FK:
ze hřiště odchází Sivert Mannsverk, přichází Martin Ellingsen.

71

Střídání v týmu KÍ Klaksvík:
ze hřiště odchází Deni Pavlović, přichází Hallur Hansson.

69

Skákající míč po nepovedeném hostujícím nákopu skončil až u Johanssona, jenž jej hravě lapil.

68

Hraje se nahoru dolu, Frederiksbergův gól dění na Faerách pořádně rozproudil. Ani jeden celek se evidentně zatím nechce smířit s remízou.

67

Molde po faulu jednoho z domácích borců získává míč těsně za středovým kruhem. Uvidíme, co vymyslí.

65

Střídání v týmu Molde FK:
ze hřiště odchází Ola Brynhildsen, přichází Eric Kitolano,
ze hřiště odchází Magnus Wolff Eikrem, přichází Veton Berisha.

64

64. Árni FREDERIKSBERG - 1:1

64

KÍ Klaksvík právě vstřelil branku!
Tórsvøllur je na nohou, domácí zničehonic srovnávají a v Torshávnu začínáme zase od začátku! Těsně za hranicí hostující šestnáctky se k míči dostal před malou chvílí faulovaný ÁRNI FREDERIKSBERG, který se zbavil obránce a následně balón parádně zakroutil k bližší tyči. Karlstrøm byl bez šance – 1:1!

63

Sivert Mannsverk (MLD) svůj skluz nenačasoval zrovna dvakrát ideálně a dostává varování od sudího.

62

Johansson bude odkopávat od své brány. V zámezí se mezitím rýsují první střídaní, v nejbližší době by měli do hry zasáhnout hned dva náhradníci Klaksvíku.

61

V norské šestnáctce si nebezpečně počínal Andreasen, zadáci Molde před ním nicméně míč uchránili a nepustili ho do potenciálně nepříjemného zakončení.

60

Tažení hostů zastavilo další postavení mimo hru, Klaksvík se tak poměrně rychle vrací k míči.

58

Molde odolalo poměrně nepříjemnému domácímu náporu a po pravé straně přenáší hru dopředu.

57

Domácí si vybojovali rohový kop. Brankář situaci zvládl: Karlstrøm míč vyboxoval mimo nebezpečí, ani tentokrát z toho větší příležitost pro KÍ nebyla.

56

Frederiksberg bude znovu vhazovat míč do hry z pozice vedle hostujícího vápna, tohle by pro Klaksvík mohlo být zajímavé. Karlstrøm musí zpozornět.

55

Hosté si s rozehráním standardky dávají hodně načas, Mannsverk si už podruhé převazuje tkaničky. Z ochozů se ozývá čím dál tím hlasitější pískot.

54

Zákroků za hranicí pravidel ve druhém poločase výrazně přibylo. Za středovým kruhem si nyní s ohněm zahrával Andreasen, který fauloval Mannsverka.

53

Poprvé se žlutí též v táboře hostů, Danielsena na straně nedovoleně zastavil Martin Linnes (MLD).

51

Brynhildsen sice pěknou přihrávkou našel do vápna nabíhajícího Haugena, jenže ten byl v postavení mimo hru. Balón se vrátí zpět do moci domácích.

50

Eriksen v souboji udeřil Andreasena loktem do zad, rozhodčí Aghajev tak na moment zastavuje hru.

49

49. Wolff EIKREM - 0:1

49

Molde právě vstřelilo branku!
Norský klub se zkraje druhého poločasu dostává do vedení a jako první hostující celek v kvalifikaci Ligy mistrů skóruje na půdě Klaksvíku! Linnes využil nepozornosti domácí obrany, pronesl míč do vápna a v bezprostřední blízkosti svatyně ho posunul na volného MAGNUSE WOLFFA EIKREMA, který obratem otevřel skóre utkání – 0:1!

48

Klaksvík chtěl znovu rychle zahrozit, tentokrát z centru. Karlstrøm ale letící míč stáhl do svých rukavic.

47

O první střelu po pauze se postaral Frederiksberg, který odražený balón zpoza vápna nasměroval přesně mezi tři tyče. Karlstrøm byl ale ve střehu a zakročil.

46

Druhá půle je v plném proudu! Ani jeden trenér během pauzy nesáhl ke změnám v sestavě, na hřišti tak stále sledujeme obě základní jedenáctky.

46

Začal druhý poločas.
Tórsvøllur se v prvním poločase moc akce nedočkal. Molde na půdě papírově slabšího soupeře potvrzuje roli favoritů, většinu času se drží v útoku a snaží se domácí obranu potrápit, Johanssona nicméně dosud ohrozilo jen jedinkrát. Outsider pak sice podává sympatický výkon, ani jemu se ale skóre otevřít nepodařilo. Inu, uvidíme, jak se duel bude vyvíjet po přestávce.
Držení míče: 44 % : 56 %.
Střely na branku: 0:1. Střely mimo: 2:3. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 1:2.

Druhý poločas začne přibližně ve 21:48.

45+2

První poločas skončil.

45+1

Johansson si vyskočil za centrovaným míčem a lapil ho do svých rukavic, za což si vysloužil potlesk zaplněných ochozů. Úvodní poločas je minulostí.

45

Hlavní rozhodčí nastavuje jen 1 minutu.

44

Eriksenova střela z voleje se od protihráče odrazila za bránu, hosté si tak v závěru vyzkouší další roh.

43

Zakončení volného Linnese z křídla se zařadí k těm méně povedeným. Domácí brankář si s balónem, který se pomalu šoural do středu brány, hravě poradil.

42

Závěr úvodní půle na Tórsvølluru zatím patří Molde, Klaksvík nicméně drží hru daleko od Johanssona.

41

Jeden z hostů si z hlavičkového souboje s Kassim odnesl celkem výrazný šrám pod okem, podle všeho je ale v pořádku a bude v utkání pokračovat.

40

První poločas se pomalu ale jistě chýlí ke konci a zatím vše nasvědčuje tomu, že úvodního gólu se před přestávkou nedočkáme. Molde je sice aktivní, ke střele se už ale skoro půl hodiny nedostalo.

39

Dlouhý nákop až ze středového kruhu na hraně vápna zachytil Brynhildsen, kterého obratem čistě odzbrojil Faerø. Vzápětí byl nicméně odpískán ofsajd.

38

Luc Kassi byl na své polovině odzbrojen trojicí dravých protihráčů, hosté zakotvili v útoku a snaží se Johanssonovi znovu připravit těžké chvíle.

37

Tentokrát už karta v kapse nezůstala, za faul na Eikrema jí dnes jako první vidí Jákup Andreasen (KLK).

35

Ne ne, domácím se ani tentokrát nepovedlo nařízený kop přetavit v šanci. Molde je nechce pustit ke střele, na kterou mimochodem čekáme už přes čtvrt hodiny.

34

Haugen s teď v souboji s domácím kapitánem počínal hodně neomaleně, tohle se bez zásahu sudího obejít nemohlo. Standardka pro Klaksvík.

33

Faul si do statistik zapisuje Kristian Eriksen, karta z toho ale nebude. KÍ získává míč u středové čáry.

32

Molde se ani tentokrát nepodařilo se dostat ke střele, znovu za to mohl nepovedený pas. Norové zatím v Torshávnu nepůsobí zrovna sehraným dojmem.

30

Brynhildsen chtěl přihrávkou vysunout dopředu Linnese, balón byl ale až příliš důrazný a doklouzal až za Johanssonovu svatyni. Gólman bude odkopávat.

29

Eikremův centr do vápna spadl na obránce, který míč obratem nasměroval mimo nebezpečí.

28

Výpad Klaksvíku po pravé straně skončil skoro stejně tak rychle jako začal. Norská obrana odvedla dobrou práci a velmi rychle vznikající šanci zastavila.

27

Tažení Molde nyní zhatila nepřesná přihrávka. Míč se následně ovšem odrazil dozadu na Haugana, a hosté to tak obratem mohou zkusit znovu.

25

Tempo hry se po poměrně atraktivním začátku hodně uklidnilo, oba kluby hrají podstatně pasivnější fotbal než v úvodních minutách. Častěji jsou na míči domácí.

24

KÍ si na balónu počíná hodně opatrně, kvůli pressu hostů míč pro jistotu poslali až k Johanssonovi.

23

Kombinace obou týmů doprovází nepřesnosti, zejména ze strany domácích to zatím není to pravé ořechové.

22

Klaksvík dostal útok Molde pod kontrolu, zmocnil se míče a přemýšlí, kudy by mohl proniknout vpřed.

20

Hlavičkou chtěl Johanssonovi znepříjemnit život nabíhající Breivik, jehož pokus ale šel příliš vysoko.

19

Molde se po několika minutách v obraně přesunulo na domácí stranu hrací plochy a hledá nějakou skulinu ve zpevněné defenzívě vzdorujících outsiderů.

18

Frederiksberg podruhé v zápase ze zámezí vhodil míč až do hostující šestnáctky, z následné série hlaviček před Karlstrømem ale vyšli vítězně soupeři.

17

Ale pozor, Faeřané nehodlají celý zápas hrát druhé housle! Zpoza vápna se do toho opřel Frederiksberg, jehož zakroucená střela se zatočila těsně vedle bližší tyče!

16

Domácí sice situaci nezahráli špatně, Molde si ale dlouhý nákop do vápna pohlídalo. Karlstrøm ani tentokrát nebyl nucen vytáhnout z rukávu zákrok.

15

Klaksvík se po dlouhé době usadil na balónu a snaží se přejít do ofenzívy. Postup na středu hřiště nedovoleně zastavil Bjørnbak, KÍ získává standardku.

13

Domácí budou muset rychle zpevnit svou obranu, jinak z toho bude malér! Teč nedostatečně hlídaného Haugana po zahraném rohu se sice mezi tři tyče nevešla, moc jí ale nechybělo!

12

Linnes vybojoval další roh po Molde, Johansson bude muset po chvilkovém oddychu znovu zpozornět.

11

Brynhildsenova hlavička zamířila hodně vysoko nad břevno. Hosté teď mají na hrací ploše jasnou převahu a evidentně se co nejdříve chtějí dostat do vedení.

10

Molde se pěkným vzdušným pasem povedlo přesunout hru zprava nalevo, následný nízký centr do vápna byl ale zblokován. Johansson mohl zůstat v klidu.

9

Tak tohle mohlo být hodně nepříjemné! Obrana KÍ zapomněla na Bjørnbaka, který byl sám ve vápně a po přihrávce z pravé strany z voleje minul domácí bránu! Faeřané teď měli štěstí!

8

První roh si vyzkouší také Molde, po rychlém útoku se nyní k praporku přesouvá kapitán Wolff Eikrem. Uvidíme, co si Norové pro své soky připraví.

6

Na druhém konci hřiště se pokusil otevřít skóre Brynhildsen, ani jeho projektil ale mezi tři tyče nezamířil. Johansson bez obtíží zakročil a balón lapil.

5

Domácí nyní reklamují údajnou ruku, ke které mělo dojít při zblokování nadějné hlavičky Vatnsdala. Rozhodčí ale nechává hru běžet, penaltu neuvidíme.

4

O první roh duelu se postaral Klaksvík. Připravený Hagelskjær balón v pokutovém území odhlavičkoval za bránu, a kop od praporku se tak bude opakovat.

3

Balón nyní putuje po domácím obranném valu, Faeřané hledají cestu zpět před Karlstrømovu klec.

2

Klaksvík útočí, Frederiksberg za malý moment provede vhazování z pozice těsně vedle norského vápna.

1

Hosté se hned zkraje utkání dostali až před Johanssona a rovnou hodlali zakončit, nepříliš povedená střela z hranice šestnáctky ale byla zblokována.

1

Utkání právě začalo.
Zaplněné tribuny Tórsvølluru jsou připraveny, jdeme na věc! Úvodní výkop obstarají bojovníci z Molde.
Týmy nastupují na hrací plochu, start se pomalu ale jistě blíží. Domácí nastoupí ve svých tradičních modrých dresech, hosté zase sáhli po své bílé sadě.
Ještě jednou vás zdravím a přeji vám příjemný večer, bitva začíná za pár desítek minut! Níže si zatím můžete prohlédnout dnešní zahajovací sestavy obou celků.
Úvodní sestavy:

KÍ Klaksvík: Johansson – Danielsen, Faerø, Vatnsdal, Forren, Joensen – Frederiksberg, Pavlović, Andreasen (C), Kronberg – Kassi.
Náhradníci: Pettersen – Da Silva, Mikkelsen, Klettskard, Johannesen, Gussiås, Kalsø, B. Petersen, Poulsen, Hansson, Latif.
Trenér: Magne Hoseth (NOR).

Molde FK: Karlstrøm – Linnes, Haugan, Bjørnbak, Hagelskjær, Haugen – Eriksen, Mannsverk, Wolff Eikrem (C), Breivik – Brynhildsen.
Náhradníci: O. Petersen, Lervik – Hansen, Hestad, Ellingsen, Berisha, Kitolano, Knudtzon, Kaasa, Grødem, Løvik, Ødegård.
Trenér: Erling Moe.

Rozhodčí: Aghajev – Zejnalov, Amirali (AZE).
DNEŠNÍ DELEGACE

Na hřišti bude na dodržování pravidel dohlížet skupina rozhodčích z Ázerbájdžánu: tím hlavním bude Alijar Aghajev, na stranách uvidíme Zejnala Zejnalova s Akifem Amiralim a roli čtvrtého sudího převezle Elchin Masijev. Video bude mít na starosti duo s Polska, a sice Tomasz Kwiatkowski a jeho asistent Pawel Malec.

POHLED DO HISTORIE

Dnešní soupeři na sebe naposledy narazili v srpnu 2003. Los kvalifikačního kola Poháru UEFA proti sobě tehdy svedl právě Klaksvík a Molde, přičemž po výsledcích 0:2 a 0:4 se z postupu radoval druhý jmenovaný. Vychutná si letos nažhavený faerský klub po dvaceti letech pomstu, nebo Norové znovu potvrdí roli favoritů?

Závěrem si ještě dovolím malý fun fact pro fotbalové fajnšmekry. Věděli jste, že trenér Klaksvíku Magne Hoseth, který jako hráč dlouhá léta nastupoval právě za Molde, v roce 2003 pomohl k vyřazení KÍ? Na pozici středního záložníka tehdy nastoupil k oběma utkáním, přičemž v tom prvním zaznamenal vstřelený gól.
MOLDE FK

Molde mělo do 3. předkola o krapet kratší cestu, zisk norského mistrovského titulu ho totiž katapultoval rovnou do druhého předkola prestižní soutěže. Během své dosavadní pouti v Lize mistrů tak narazilo jen na jediného soupeře, kterým byl finský šampión – HJK.

Zatímco úvodní duel favorit nezvládl a z Helsinek si odvezl jednogólové manko, odveta už mu vyšla na jedničku. Domácí na Aker Stadionu zlomili vzdorující outsidery ve druhém poločase a ranami Kristiana Eriksena a Olaho Brynhildsena si zajistili postup.

Podotkněme jen, že Molde se daří i v domácí soutěži, kde se veze na čtyři zápasy dlouhé vítězné šňůře. Její dosud poslední dílek přidalo 29. července, kdy porazilo Stabaek 1:0 a upevnilo si čtvrté místo v tabulce.

2. předkolo: Molde – HJK 2:1 (0:1, 2:0)
KI KLAKSVÍK

Rok 2023 se do historie faerského fotbalu zapíše zlatým písmem. Klub z malinkatého městečka totiž v Evropě letos píše velký příběh: bez ohledu na to, jak dopadne jeho dvojutkání s Molde, se stane vůbec prvním klubem v historii ostrovů, který postoupí do skupinové fáze jedné ze tří kontinentálních soutěží.

Klaksvík hned v prvním předkole šokoval maďarský Ferencváros, když po bezbrankové remíze v prvním utkání ovládl remízu v Budapešti skoro až neuvěřitelným výsledkem – 3:0. Dvakrát se tehdy prosadil Árni Frederiksberg a poslední gól přidal Luc Kassi.

Los další části postavil svěřencům kouče Hosetha do cesty švédský Häcken, a ani ten roli favorita nenaplnil. Nutno podoktnout, že tentokrát se jednalo o mnohem větší drama – o vítězi musely totiž rozhodnout až penalty, které v Göteborgu zvládlo lépe KÍ.

1. předkolo: Klaksvík – Ferencvaros 3:0 (0:0, 3:0)
2. předkolo: Klaksvík – Häcken 3:3 pen. (0:0, 3:3)
Příjemné úterý u sledování Ligy mistrů! Třetí předkolo prestižní soutěže nabídne mimo jiné i severský souboj mezi faerským Klaksvíkem a norským Molde.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

KÍ Klaksvík – Molde FK

2:1

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 64. Frederiksberg, 86. Frederiksberg (Gussiås) – 49. Eikrem (Linnes)

Karty:   37. Andreasen (KLK), 90+4. Joensen (KLK) – 53. Linnes (MLD), 63. Mannsverk (MLD)

Držení míče: 41 % : 59 %.
Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 3:4. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 5:7.

KÍ Klaksvík: Johansson – Danielsen (72. Da Silva), Færø, Vatnsdal, Forren, Joensen – Frederiksberg, Pavlović (71. Hansson), Andreasen (C), Kronberg – Kassi (81. Gussiås).
Náhradníci: Pettersen – Mikkelsen, Klettskard, Johannesen, Kalsø, B. Petersen, Poulsen, Latif.

Trenér: Magne Hoseth (NOR).

Molde FK: Karlstrøm – Linnes, Haugan, Bjørnbak, Hagelskjær, Haugen – Eriksen, Mannsverk (72. Ellingsen), Eikrem (C) (65. Berisha), Breivik (88. Kaasa) – Brynhildsen (65. Kitolano).
Náhradníci: O. Petersen, Lervik – Hansen, Hestad, Ellingsen, Knudtzon, Grødem, Løvik, Ødegård.

Trenér: Erling Moe.

Rozhodčí: Aghajev – Zejnalov, Amirali (AZE).

Diváci: 4 574

Odveta: Molde - KÍ Klaksvík 2:0